Bapo

XXX.XXX.70.205
Dobrý den,
potřebuji poradit. Budeme poprvé líhnout. Vajíčka jsou v automatické líhni, dnes 9.den. Ze zvědavosti jsem jich pár prosvítila 4.den a viděla pavoučky. Všechny jsem kontrolovala 7.den. Mám 10 vajíček mix (8 krásně vidět, dvě neoplodněné - bez vzduchové bubliny, žádná žilka, celkově jedna barva). Ale dále mám zelené Araukany. A tam nevidím vůbec nic. Teda všechny mají vzduchovou bublinu, na jednom boku tmavo, na druhém světlé (předpokládám, že žloutek a bílek). U některých snad nějaká žilka, jestli jsem už neměla vidiny. Prostě černo. Včera jsem to zkoušela znovu, ale nevidím nic. Fotky moc dělat nejdou, ale přikládám. Je to prosvěcovačka přímo na inkubátoru Agrofortel, zkoušela jsem i mobil.
Pomůžete mi, prosím? Nevím na koho se obrátit.
Ak151ela

XXX.XXX.93.105
Zdravím, araukany mají opravdu hodně silnou skořápku, možná prostě prosvítit nepůjdou. Max. zkuste silnější zdroj světla, jestli to k něčemu bude.
Bapo

XXX.XXX.70.205
Moje prosvěcování probíhá tak, že sleduji černý flek a pokud se mi zdá, že se vlní, tak to beru jako živý zárodek. U dvou jsou vidět žilky i zárodek, dvě mají vzduchovou bublinu a jinak tma. Ostatní se tam něco vlní, snad i žilky jsou, jen nevím, jestli nemám mžitky před očima. Jedno je tmavé a bublinu má na boku, tak se obávám, že nezvládne líhnutí. Včera byl 13.den, tak ještě kouknu 17., ale stejně je tam všechny nechám, abych nevyndala dobré jen proto, že není nic vidět. A pak čekat na překvápko. Oplodněnost je dobrá, paní jim obstříhává zadečky a úspěšně několikrát líhla.
Světlo je silné, zkoušela jsem i jiné a nic. Prostě musíme věřit.
Přikládám fotku bubliny na boku.
Bapo

XXX.XXX.70.205
Máme vylíhnuto. 8 Arakaun z 10ti - jedno mělo vzduchovou bublinu na boku, druhé vypadá, že odumřelo, tak 17.den. Poslední se vylíhlo takové malé a hrozně oblepené. Ostatní z nej občas něco odklovnou, ale pořád vypadá jako mokré, tím jak je olepené.
Z mix vajíček je 7 kuřátek z 10ti.
Přikládám foto malého.