Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2015 13:05
erikajandova

XXX.XXX.234.148

Dobry den, prosim vas ako rozoznam, ze sliepky, kohuty su z pribuzenskeho parenia? asi take sliepky uz nie su vhodne na dalsi chov... dakujem za pripomienky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2015 13:07

Nepoznáte. Leda by měli jednotlivé kusy nějaké deformace a nezvyklosti. Jinak to nepoznáte, zvláště, pokud máte nakoupená vejce a prodávající je neprověřený.

14.1.2015 13:19
erikajandova

XXX.XXX.234.148

Jeden panchovatel mi povedal, ze skrizene stredne prsty... A perie na nohach... Je to pravda? Ak ide o deformaciu, je velka, ci zanedbatelna? a niektore pipy maju ako keby chlpky na boku nohy...

14.1.2015 14:42

erikajandova napsal(a):
Jeden panchovatel mi povedal, ze skrizene stredne prsty... A perie na nohach... Je to pravda? Ak ide o deformaciu, je velka, ci zanedbatelna? a niektore pipy maju ako keby chlpky na boku nohy...

My ale nemáme křišťálovou kouli a nevíme, jaké plemeno chováte. Proto Vám těžko poradíme. Teoreticky - pokud máte plemeno, které podle standardu opeřené nohy nemá a ty Vaše slepice je mají, pak nejsou čistokrevné, ale nepoznáte podle toho, zda jsou nebo nejsou příbuzné. Příbuzenství se projeví např. Deformacemi prstů (nejen středního, ale taky deformace prstů nemusí nutně znamenat příbuzenství), špatným růstem, větší mortalitou kuřat apod. 100% jistotu by Vám, podle mne, dal jen genetický test

14.1.2015 14:55
erikajandova

XXX.XXX.234.148

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My ale nemáme křišťálovou kouli a nevíme, jaké plemeno chováte. Proto Vám těžko poradíme. Teoreticky - pokud máte plemeno, které podle standardu opeřené nohy nemá a ty Vaše slepice je mají, pak nejsou čistokrevné, ale nepoznáte podle toho, zda jsou nebo nejsou příbuzné. Příbuzenství se projeví např. Deformacemi prstů (nejen středního, ale taky deformace prstů nemusí nutně znamenat příbuzenství), špatným růstem, větší mortalitou kuřat apod. 100% jistotu by Vám, podle mne, dal jen genetický test

Aha dakujem smajlík mam bress gauloises... Pan ich doviezol z fr. A ich potomkov mam ja. A chcela som k sliepkam zohnat nepribuzneho kohuta. Ale uz same sliepky sa mi javia takto... Tak neviem ci ich moc nesledujem, pozeram sa na ne stale a vyslovene ich porovnavam.. Zatial moc dakujem
Erika.

14.1.2015 15:13

erikajandova napsal(a):
Aha dakujem smajlík mam bress gauloises... Pan ich doviezol z fr. A ich potomkov mam ja. A chcela som k sliepkam zohnat nepribuzneho kohuta. Ale uz same sliepky sa mi javia takto... Tak neviem ci ich moc nesledujem, pozeram sa na ne stale a vyslovene ich porovnavam.. Zatial moc dakujem
Erika.

Nejsem sice znalec na toto plemeno, ale podle mne bressky opeřené nohy mít nemají. Takže spíše než příbuzné budou nečistokrevné.

14.1.2015 15:19
erikajandova

XXX.XXX.234.148

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejsem sice znalec na toto plemeno, ale podle mne bressky opeřené nohy mít nemají. Takže spíše než příbuzné budou nečistokrevné.

Skusim sem neskor dat foto.

14.1.2015 19:50
bara001

XXX.XXX.96.2

erikajandova napsal(a):
Erika.

Bresse maji nohy hole, modre az tmave modre. Jinak, pokud zadate do vyhledavace vyjedou vam stranky, kde chovatele uvadeji standard. Ja mela mezi jedinci z vajicek problem s krivymi prsty a neprobarvenymi behaky. Vsechny jsem vyradila. Ale to, co popisujete, vypada nanejake krizeni. Doporucuji vymenit. Barbora.

14.1.2015 21:11
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Jinak příbuzenská plemenitba se nemusí projevit ani v třetí generaci, aby člověk mohl posoudit kvalitu líhnutí, vzorek 100 vajec je při dalších vlivech málo, u černé barvy může dojít k zábělům, deformace nemusí nutně být. Můžou se objevit výrazné kvality či nekvality v typu. Opeřené nohy mohou být i z křížení před několika generacemi, to je docela palčivé se toho pak zbavit.

14.1.2015 21:18
erikajandova

XXX.XXX.6.129

Jiří Herynek napsal(a):
Jinak příbuzenská plemenitba se nemusí projevit ani v třetí generaci, aby člověk mohl posoudit kvalitu líhnutí, vzorek 100 vajec je při dalších vlivech málo, u černé barvy může dojít k zábělům, deformace nemusí nutně být. Můžou se objevit výrazné kvality či nekvality v typu. Opeřené nohy mohou být i z křížení před několika generacemi, to je docela palčivé se toho pak zbavit.

Dakujem. Tu je foto... Je tam vidiet mini perie ja behaku a mierne zahnuty prvy clanok na... Je tato spiepka vhodna na dalsi chov ? Alebo ich moc sledujem ?

14.1.2015 21:22
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Prst je v pohodě, v normě, opeření pokud nemá být, tak není na další množení pro výstavní účely vhodná, na kuřata a vejce na domácí užití je jedno, jaký má prst a nohysmajlík

14.1.2015 21:25
erikajandova

XXX.XXX.6.129

Jiří Herynek napsal(a):
Prst je v pohodě, v normě, opeření pokud nemá být, tak není na další množení pro výstavní účely vhodná, na kuřata a vejce na domácí užití je jedno, jaký má prst a nohysmajlík

Dakujem...na vystavu zrovna nie... No ja dalsi domaci chov by teda mohla byt.

14.1.2015 21:44
beginner

XXX.XXX.244.10

Takhle má vypadat plemeno Bresse gauloise bílý typ. Bohužel, historky o tom, kdo co odkud přivezl, nejdou ověřit.

14.1.2015 21:48
erikajandova

XXX.XXX.6.129

beginner napsal(a):
Takhle má vypadat plemeno Bresse gauloise bílý typ. Bohužel, historky o tom, kdo co odkud přivezl, nejdou ověřit.

Iste dakujem..mam krasneho kohuta... Aj pipi, len to mini perie mirobilo starosti... Zajtra ich cvaknem vsetkychsmajlík

14.1.2015 22:07
beginner

XXX.XXX.244.10

erikajandova napsal(a):
Iste dakujem..mam krasneho kohuta... Aj pipi, len to mini perie mirobilo starosti... Zajtra ich cvaknem vsetkychsmajlík

Tak to máte štěstí. K Bresse gauloise ještě dodám, že starobylé plemeno Bresse má hnědé oči (čím tmavší tím lepší) a Bresse-brojler oči červené. Tak si na to lidi dávejte pozor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík