Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2015 20:36
karji

XXX.XXX.40.21

Dobrý den, je to husa nebo houser.
Děkuji Jitka.

10.2.2015 10:41
karji

XXX.XXX.45.99

Nikdo neví.

10.2.2015 13:21
peparazak

XXX.XXX.162.50

Podle mne to jsou dve husy

10.2.2015 13:45
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Taky bych řekl dvě husy.houser má vzpřímenější a elegantnější postoj a delší tenčí krk.

10.2.2015 14:48
ovecka

XXX.XXX.0.0

Naprosto spolehlivě zjistíte kloakální metodou - viz:
http://www.husaceska.cz/cs/jak-urcit-pohlavi-hus/

Jinak z obrázku je to stejné jako z křišťálové koule. Navíc je každý kus jiné plemeno, tak těžko porovnávat. Pokud by byly jednoho plemene, ještě se dá posuzovat hmotnost - houser je těžší. Dana.

10.2.2015 14:56
karji

XXX.XXX.45.99

ovecka napsal(a):
Naprosto spolehlivě zjistíte kloakální metodou - viz:
http://www.husaceska.cz/cs/jak-urcit-pohlavi-hus/

Jinak z obrázku je to stejné jako z křišťálové koule. Navíc je každý kus jiné plemeno, tak těžko porovnávat. Pokud by byly jednoho plemene, ještě se dá posuzovat hmotnost - houser je těžší. Dana.

Děkuji za odpovědi. Večer se podívám a dám vědět jak to dopadlo.

10.2.2015 21:31
karji

XXX.XXX.45.99

Tak je to asi husa smajlík. Prohlédla jsem podle přiloženého návodu. Pořídila jsem ho loni v létě jako housera. Jelikož jsem nesehnala českého tak jsem koupila alespoň landeskeho. Dnes bylo na hnízdě první vejce. Kdyby někdo věděl o houserovi tak můj email je karji@seznam.cz. Děkuji všem za odpovědi Jitka.

11.2.2015 23:16
petronius

XXX.XXX.128.66

Houser může být trochu agresivní, nebo jej můžete vysexovat. . .

19.2.2015 17:42
karji

XXX.XXX.13.29

Tak mám znovu otázku. Dnes jsem pozorovala tu naši husu a nebo housera. Seděl vedle husy která se máchala ve vodě a ona(on) ji poštipoval po zádech jako to dělá kačer když se chce pářit. Husa se přimáčkla k zemi, ale k ničemu nedošlo. Dělaly by toto i dvě husy. Husa která byla ve vodě snáší vejce. Mám na sobotu objednaného housera a nerada bych měla dva. Kloakální metodu jsme zkoušeli, ale nevím jestli správně. děkuji za odpověď Jitka.

19.2.2015 20:13
m.kofroň

XXX.XXX.67.240

Nebojte určitě jsou to dvě husy.

19.2.2015 22:45
karji

XXX.XXX.13.29

m.kofroň napsal(a):
Nebojte určitě jsou to dvě husy.

Děkuji za odpověď. Máte krásné kachny. Jitka.

Ne-chovatel

20.2.2015 10:16
Ne-chovatel

XXX.XXX.215.117

Ona ani ta kloakální metoda není tak jednoduchá.

Já mám například cosi vypadající jako české husy, které musely být vylíhnuté loni duben-květen, spíše mi to vychází na květen což je pro mne trochu záhada (dnes již "dospělá" husa začala snášet před půlí února).

Když byli ještě malí tak jsem je zkoušel dráždit v okolí kloaky. A u toho co dnes zcela evidentně vypadá jako samec a za samce to považuji docházelo vždy k výraznému tvrdnutí.

Dnes jsem se pokusil ho opět prohlédnout abych měl jistotu, protože to co jsem považoval za sex mezi nimi se odehrávalo vždy až přes noc a k ránu na hnízdě a u toho jsem nikdy nebyl, jen jsem měl možnost vnímat nezvyklé zvuky a případně vidět jak jsou zaliskaní. Když tam příjdu, oba stojí a jsou ve střehu co u nich pohledávám a zda jim něco nenesu.

Rozhodně to nebude on kdo snáší vajíčka, o nějakém zduření kloaky nelze mluvit.

Protože jsem na to sám a on je obrovský, položím si ho normálně (tedy ne křídly dolů ale klasicky nahoru) na kolena a chci se podívat.
První co uvidím je ono znatelnější rýhování na kloace samce, říkám si začíná to dobře. Jenže on tu svou kloaku nemá až tak "masitou" a kolem jsou i jakési kosti, takže než se mi podaří ji postupným rozevíráním otevřít (cítíte že ji stahuje) buď ho vydráždím příliš, nebo to trvá moc dlouho a začne divočit a utíkat mi. Prostě a jasně nikdy se nedostanu ani k tomu abych uviděl pipku ani červíka, nanejvíše se mi vždy podařilo uvidět v hlubině špičku čehosi, terá s pěnou chtěla vykouknout, ale to už ten podle mne houser nebyl nikdy ochotný snášet.

Samice je sice menší, ale o to je plašší a divočejší. Tu kdybych si chtěl prohlédnout tak mi uletí kdyby se měla zabít. A pokud by se v ní poškodilo vajíčko...
Jinak její kloaka je ještě míň masitá, vypadá prostě jako díra (či trubice) protože je teď rozevřená - asi po vejcích, a peří jde viditelně až k okraji tohoto otvoru kolem kterého je vidět jen velmi uzoučký (2 mm) pruh sliznice. Samec ten pohledově (bez mačkání a rozevírání) vypadá jako na tom obrázku jak určit pohlaví hus - http://www.husaceska.cz/cs/jak-urcit-pohlavi-hus/

Chtěl jsem to vyfotit, ale zatím je to jak na zranění husy, tak o můj foťák.

Nemyslím si, že mám dvě husy, ale trochu jsem od tohoto vyšetření očekával že se přesvědčím, že houser je již dospělý, husa je přinejmenším natolik dospělá že snáší vejce. No a nepovedlo se dle očekávání. Až budou suché (žádná slast brát si na kolena mokrou husu či od bláta, a to ani v pracovním) tak to možná zkusím znovu a pořídím i fotky kloak (bez vyšpulení pipky, nebo červíka).

20.2.2015 10:47
karji

XXX.XXX.13.29

Ne-chovatel napsal(a):
Ona ani ta kloakální metoda není tak jednoduchá.

Já mám například cosi vypadající jako české husy, které musely být vylíhnuté loni duben-květen, spíše mi to vychází na květen což je pro mne trochu záhada (dnes již "dospělá" husa začala snášet před půlí února).

Když byli ještě malí tak jsem je zkoušel dráždit v okolí kloaky. A u toho co dnes zcela evidentně vypadá jako samec a za samce to považuji docházelo vždy k výraznému tvrdnutí.

Dnes jsem se pokusil ho opět prohlédnout abych měl jistotu, protože to co jsem považoval za sex mezi nimi se odehrávalo vždy až přes noc a k ránu na hnízdě a u toho jsem nikdy nebyl, jen jsem měl možnost vnímat nezvyklé zvuky a případně vidět jak jsou zaliskaní. Když tam příjdu, oba stojí a jsou ve střehu co u nich pohledávám a zda jim něco nenesu.

Rozhodně to nebude on kdo snáší vajíčka, o nějakém zduření kloaky nelze mluvit.

Protože jsem na to sám a on je obrovský, položím si ho normálně (tedy ne křídly dolů ale klasicky nahoru) na kolena a chci se podívat.
První co uvidím je ono znatelnější rýhování na kloace samce, říkám si začíná to dobře. Jenže on tu svou kloaku nemá až tak "masitou" a kolem jsou i jakési kosti, takže než se mi podaří ji postupným rozevíráním otevřít (cítíte že ji stahuje) buď ho vydráždím příliš, nebo to trvá moc dlouho a začne divočit a utíkat mi. Prostě a jasně nikdy se nedostanu ani k tomu abych uviděl pipku ani červíka, nanejvíše se mi vždy podařilo uvidět v hlubině špičku čehosi, terá s pěnou chtěla vykouknout, ale to už ten podle mne houser nebyl nikdy ochotný snášet.

Samice je sice menší, ale o to je plašší a divočejší. Tu kdybych si chtěl prohlédnout tak mi uletí kdyby se měla zabít. A pokud by se v ní poškodilo vajíčko...
Jinak její kloaka je ještě míň masitá, vypadá prostě jako díra (či trubice) protože je teď rozevřená - asi po vejcích, a peří jde viditelně až k okraji tohoto otvoru kolem kterého je vidět jen velmi uzoučký (2 mm) pruh sliznice. Samec ten pohledově (bez mačkání a rozevírání) vypadá jako na tom obrázku jak určit pohlaví hus - http://www.husaceska.cz/cs/jak-urcit-pohlavi-hus/

Chtěl jsem to vyfotit, ale zatím je to jak na zranění husy, tak o můj foťák.

Nemyslím si, že mám dvě husy, ale trochu jsem od tohoto vyšetření očekával že se přesvědčím, že houser je již dospělý, husa je přinejmenším natolik dospělá že snáší vejce. No a nepovedlo se dle očekávání. Až budou suché (žádná slast brát si na kolena mokrou husu či od bláta, a to ani v pracovním) tak to možná zkusím znovu a pořídím i fotky kloak (bez vyšpulení pipky, nebo červíka).

Mám stejnou zkušenost. I když jsme na to byly dvě tak u husy co snáší vejce byla vidět pouze dirka a u druhé náznak něčeho uprostřed. Prostě se nám kloaka nepodařila roztáhnout jako na obrázku.

20.2.2015 13:07
tereza.128

XXX.XXX.32.8

karji napsal(a):
Mám stejnou zkušenost. I když jsme na to byly dvě tak u husy co snáší vejce byla vidět pouze dirka a u druhé náznak něčeho uprostřed. Prostě se nám kloaka nepodařila roztáhnout jako na obrázku.

Chce to trpělivost a prohlížet ve stoje.
Husu si dejte mezi nohy hlavou dozadu, je lepší, když jí tam někdo fixuje hlavu, rády štípou do zadku.
Husa je v přirozené pozici břichem dolů, stehny jí svíráte krk a přidržujete za ocas, pokud máte kolena u sebe, nemůže propadnout dolů. Nebojte, neublížíte jí a budete překvapena, jak to jde snadno.
V předklonu tlačte ocas směrem k sobě. Oběma rukama opatrně rozevírejte kloaku. Husa se chvíli brání, svírá, ale když vytrváte povolí a ukáže svůj poklad.
Pokud je to houser, vyskočí zakroucený penis, u husy se objeví jen překrvená sliznice.

Na fotkách je:
1) postup
2) houser
3) husa.

20.2.2015 20:45
karji

XXX.XXX.13.29

Dnes jsem pozorovala husy a husa landeská lezla na druhou husu. Ta jí shazovala a syčela. Zítra znovu zkusím kontrolu kloaky smajlík

21.2.2015 11:09
karji

XXX.XXX.13.29

Dnes jsem viděla jak se husy pojímají. Tak to tedy asi je opravdu houser.

Přidejte reakci

Přidat smajlík