Chovatelé wyandotek stříbrná koroptví vlnitá-velká

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2015 13:09

Dobrý den. Před časem jsem sháněl dost dlouho chovný kmen wyandotek stříbrně koroptví vlnité velké, i když se mi to nakonec podařilo-viz foto, tak jsem dostal nápad, jestli by chovatelé tohoto plemene se nechtěli nějak sloučit do nějakého spolku aby jsme měli jak přehled, tak kontakty pro výměnu, prodej a nebo líhnutí a hlavně aby jsme měli přehled o chovných slepicích a kohoutech-nebezpečí míchání příbuzné krve. Budu rád za každý nápad a podnět.

3.3.2015 22:37
lz150

XXX.XXX.219.228

Dobrý den,
myslíte jen chovatelé wyandotek stříbrně koroptvích vlnitých velkých, nebo wyandotek všeobecně bez ohledu na barevný ráz. Jsem také začátečník s tímto plemenem, mám zdrobnělé koroptví vlnité a také bych uvítal informace o tom odkud kdo nakoupil a tak podobně, abychom nekupovali novou krev a ve finále to nebyli bráškové.

3.3.2015 22:42
lz150

XXX.XXX.219.228

Ještě dodatek, asi spíše pro admina, chybí mi tu právě ta možnost, kterou nabízí třeba facebook založit si zde skupinu zaměřenou třeba pouze na určité plemeno.
Libor

4.3.2015 06:39

Ahoj, přesně to mám na mysli, znám jednu chovatelku od které mám chovný kmen z Horního Benešova, ale i tak musíme časem pozměnit krev, nejde do nekonečna měnit jenom mezi sebou a z pracovní vyťíženosti nemám moc času jezdit po výstavách a taky vzdálenosti nejsou zrovna malé, jsem z Leskovce nad Moravicí, Míra.

4.3.2015 08:25

Libore, máte nějaké fotky svých wyandotek?

4.3.2015 10:12
lz150

XXX.XXX.219.228

Zatím jen z mobilu, až bude čas tak se polepším.
Libor.

4.3.2015 10:16
lz150

XXX.XXX.219.228

Ještě mám Velsumky a hedvábničky to sem ale nepatří.
Ty fotky jsou příšerné budu muset vytáhnout foťák.

4.3.2015 10:22

Fotky jsou rozmazané, tak počkáme na lepší a každá fotka pěkné slepice sem patří i když to není wyandotka, zatím se mi chovatelé tady moc nehlásí, asi to chce čas, Mirek.

5.3.2015 17:58
lz150

XXX.XXX.219.228

Tak jsem se dnes polepšil. Včera první snáška u křepelek a přivezl jsem si kohouta k hedvábničkám tak se jdu chlubit.
Libor.

5.3.2015 18:13

Ahoj, ve fotkách jsi se hodně polepšil, je to pěkné, hlavně aby se dařilo a kdyby jsi zjistil nějaký kontakt na další chovatele Wyandotek, tak dej vědět, Mirek.

5.3.2015 19:36
lz150

XXX.XXX.219.228

Ahoj měl jsem dnes trošku času, tak jsem trošku zagooglil a dovedlo mne to zpět na ifaunu.
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1128611/wyandotky-proc-jsou-jen-zakrsle

Je to staré vlákno, ale ve třetím příspěvku od zdola máš adresu na pana Hrubeše z Týnce nad Labem. Vlastní tuším plemenný chov, Letos už nic nemá (než jsem koupil koroptví, tak jsem s ním mluvil ohledně stříbrných č. l.), ale můžete se domluvit do budoucna byl velice ochotný.
Libor.

9.3.2015 06:30

Ahoj, zkusím se sním spojit a uvidíme do budoucna, tak mě připadá že začíná jaro, Mirek.

9.3.2015 08:51
lz150

XXX.XXX.219.228

Konečně začíná, pod kvočnou to pípá a líheň se taky pochlapila.
Libor.

9.3.2015 08:55

Ahoj, snad se taky časem dočkám potomstva, zatím co se mi ozvaly chovatelé, tak chovají wyandotky jenom zdrobnělé a ne velké, Mirek.

9.3.2015 11:52
kukura

XXX.XXX.234.135

Pozrite este na klub wyandotiek.sk tam nejakych chovatelov.

9.3.2015 12:16

Ahoj, díky za radu, hned jsem jim napsal, ale když jsem začínal, tak jsem počítal, že u nás na Čechách je více chovatelů tohoto plemene, Míra.

9.3.2015 13:46

Ahoj, a co kdyby jsme založily www stránky chovatelů wyandotek? Míra.

10.3.2015 22:10
lz150

XXX.XXX.219.228

Založit stránky není problém, ale když se potom nikdo nestará o to aby k něčemu byli a fungovali, tak asi nesplní účel. Mám dojem, že by nejdřív měl vzniknout klub opravdu zapálených chovatelů a potom sama vyplyne potřeba se prezentovat a vlastnit funkční web.
Sám píšeš že jsi pracovně vytížený (kdo z chovatelů dnes není?), webu jako všemu chce věnovat čas aby ho google nezaparkoval někde jako brak. Možná že by do začátku stačila skupina na FB, Křepelky už existují.https://www.facebook.com/groups/333033346890101/
Libor.

11.3.2015 06:42

Ahoj, zatím by to bylo východisko, snažím se kontaktovat chovatele wyandotek a nabízet jim spolupráci, zatím mám tři chovatele, teda s tebou čtyři, Míra.

12.3.2015 14:39
rick10

XXX.XXX.216.124

Ahoj chovatelé wyandotek! Byl bych také pro založení nějakých stránek, nebo klubu chovatelů tohoto plemene. Jsem od Plzně a mám velké zlaté...

12.3.2015 20:02

Ahoj, jsem rád za dalšího zájemce o vytvoření klubu Wyandotek, jestli znáš další chovatele tohoto plemene, tak dej vědět a věřím tomu, že by jsme už mohli založit klub chovatelů Wyandotek všech barevných rázů i pod hlavičkou ČSCH, zjistím podmínky a dám vědět. Mirek.

12.3.2015 21:45
rick10

XXX.XXX.216.124

Hmm, jako slepice i kohouta jsem kupoval od členů a jsou kroužkovaní, ale já členem ČSCH nejsem. Tak jestli to nějak neva... Richard.

13.3.2015 06:31

To nevadí, každý nemusí být členem čsch a i přesto může mít doma krásné slepičky z kroužkem i bez, a ty vaše jsou teda výstavní, jedná se mi spíš o to nakontaktovat chovatele wyandotek ať velkých a nebo i zdrobnělých a podělit se o zkušenosti a když třeba budeme chtít novou krev-kohouta, ať víme s kým měnit atd. Míra.

13.3.2015 09:17
yakoma

XXX.XXX.151.26

Ahoj.Ja nejsem chovatel Wyandotek ale posuzovatel drubeže.Co se týče Pevla Hrubeše z Týnce nad Labem tak vřele doporučuju.Je to super človek a kolega velký nestor chovu vyandotek v ČR.A taky jednu radu pro tebe Chovatel velkých wyandotek stříbnech koptvích vlnitých (tmavých) je Ruda Kysílka z ze Žeželic u Týnce nad Labem.Posuzoval sem je na memorialu manželu Terčových vNezvěsticích a ma je supr na vysoké urovni.

13.3.2015 09:22

Ahoj, neměl by jste nějaké kontakty na zmiňované chovatele? Díky, Mirek.

13.3.2015 09:25

Ahoj, pošli mi na e-mail : urbanskymira@seznam.cz kontakty na tebe, Míra. To myslím p.Libora a p. Richarda.

13.3.2015 09:39
famus

XXX.XXX.34.242

Zdravím.Nevím proč chcete zakládat klub chovatelů Wyandot.Klub založen je předseda př.Hrubeš Pavel Bezručova 484 Týnec nad Labem. Jednatel:Tuček Pavel Krakovany čp.127 psč 281 27.Co je potřeba, příliv zapálených a aktivních chovatelů Wyandot velkých či zdrobnělých.S pozdravem Franta.Chovatel velkých Wyandot bílých, černých a modrých.
P.S.Pouze můj pohled na věc, nikomu nic nechci nutit.

13.3.2015 09:47

Časem jsem taky dostal tuto informaci, ze začátku jsem marně sháněl wyandotky velké stříbrně vlnité koroptví a opravdu jsem je nemohl sehnat i když jsem se obracel na všechny možné strany a tímto jsem chtěl oslovit i další chovatele wyandotek, kteří třeba nechtějí vstoupit do klubu chovatelů a nebo čsch ale i tak by rádi třeba získali nějaké kontakty na jiné, třeba jen ze svého nejbližšího okolí, Míra.

13.3.2015 18:52
lz150

XXX.XXX.219.228

Ahoj, na profilu mám meila i tel.
Libor.
Jo o tom klubu jsem se také dozvěděl, že existuje. Na stránkách čsch a výstaviště Lysá N/L.
Jen jsem nikde nenašel přímo web klubu (škoda).

14.3.2015 22:50
borokoz

XXX.XXX.45.222

Dobrý večer, já se také hlásím..
Jsem začátečník, po velkém sháněním se mi podařilo sehnat kuřátka wyandotek. Chovný pár se mi nepodařilo a už jsem nechtěla čekat.
Násadová vejce jsou od pana Hrubeše, (který je opravdu úžasný člověk) a líhne je pan Kohout z líheň Janov. Nepříbuzného kohoutka pojedu shánět asi na Slovensko nebo do Rakouska.
Renata.

15.3.2015 11:33

Ahoj, Příští týden budeme dávat vajíčka do líhně tady z naší větve, tak jestli budou nějací kohoutkové tak se můžeme domluvit, je to větev mimo p. Hrubeše, Míra.

11.4.2015 23:05
borokoz

XXX.XXX.57.212

Mírovi:
Dobrý večer, ano, určitě bych kohoutka vyměnila. smajlík tel.776202808
Renata.

12.4.2015 10:56

borokoz napsal(a):
Mírovi:
Renata.

Dobrý den, akorát máme v líhni, budu na Vás myslet jestli bude pěkný kohoutek, Míra.

12.4.2015 13:35
dadu

XXX.XXX.250.70

Zdravím, jsem začátečnice v chovu drůbeže. Wyandotky mě nadchly, jsou krásné, bohužel jsem asi neměla štěstí. Mám zdrobnělé, černé stříbřitě lemované. Mám je od malinka (přivezla jsem si je v listopadu, takže byli doma v teple), ale jsou strašně divoké. Hlavně kohouti. Jsou hrozně uřvaní, zběsile lítají a hrozně se spolu rvou

13.4.2015 06:31

dadu napsal(a):
Zdravím, jsem začátečnice v chovu drůbeže. Wyandotky mě nadchly, jsou krásné, bohužel jsem asi neměla štěstí. Mám zdrobnělé, černé stříbřitě lemované. Mám je od malinka (přivezla jsem si je v listopadu, takže byli doma v teple), ale jsou strašně divoké. Hlavně kohouti. Jsou hrozně uřvaní, zběsile lítají a hrozně se spolu rvou

To mě překvapuje, wyandotky jsou klidné povahy, něco jim musí vadit, jak máte velký výběh, kurník atd?Míra.

15.4.2015 12:00
dadu

XXX.XXX.250.70

Divoké jsou od malička. Nejdřív jsem je měla doma (přivezla jsem si je v listopadu), při každém (i pomalém) pohybu poplašeně pobíhali. Když povyrostli, tak jsem je dala do chléva. Mají prostor zhruba 1 x 3 metry,1,5 m vysoké "oplocení", které z místa přeletí. Při každém "neobvyklém" zvuku (soused má autodílnu, takže je slyšet téměř stále něco) poplašeně kdákají (hlavně kohouti). Kohouty mám oddělené od slepiček, stále se perou, při čištění divoce přelétávají a kdákají.

15.4.2015 12:08
dadu

XXX.XXX.250.70

Jinak jsou vylíhlé na začátku listopadu a dneska jsem sebrala první vajíčko (32g)

15.4.2015 12:47

dadu napsal(a):
Divoké jsou od malička. Nejdřív jsem je měla doma (přivezla jsem si je v listopadu), při každém (i pomalém) pohybu poplašeně pobíhali. Když povyrostli, tak jsem je dala do chléva. Mají prostor zhruba 1 x 3 metry,1,5 m vysoké "oplocení", které z místa přeletí. Při každém "neobvyklém" zvuku (soused má autodílnu, takže je slyšet téměř stále něco) poplašeně kdákají (hlavně kohouti). Kohouty mám oddělené od slepiček, stále se perou, při čištění divoce přelétávají a kdákají.

Zkuste dát mezi slepičky jednoho kohouta, třeba udělá trochu pořádek, moje slepičky poslouchají kohouta naslovo a jsou hodně v pohodě a vůbec se neplaší, dokonce mi žerou z ruky i kohout a mám wyandotky velké, takže kohout je dost velký, můžu vedle nich řezat motorovou pilou a nanejvýš si zalezou do kurníku,1x3 metry na jaký počet slepiček? Míra.

milan78

15.4.2015 12:50
milan78

XXX.XXX.227.76

dadu napsal(a):

Já wyandotky nechovam, ale shodou okolnosti je mají dva moji známí.A přesně jak píšete.Divocaci poblazneni to jsou. Litaji a porad rvou. Kohouti mi připadají docela agresivní. Wyandotky se mi moc líbí, ale ta jejich divoka povaha me od nich odrazuje, takže jsem si je nakonec neporidil.

15.4.2015 21:16
dadu

XXX.XXX.250.70

Slepiček mám 6 a 1 kohoutka u nich. Je pravda, že jsou trošku klidnější, než ostatní 3 kohouti. Ti se rvou neustále. Právě že toho nejslabšího by uklobali, proto jsem ho nechala u slepiček. Kdybych je pustila ven "na volno", tak už bych je nikdy neviděla Do venkovního výběhu půjdou až bude tepleji, jelikož dělám dvanáctky a když přijedu domů ve 22,45h, tak je ještě docela chladno. Teda si myslím. Na víc v tuto dobu opravdu nemám chuť se "dohadovat" s takovýma "uřvancema"

15.4.2015 23:35
karelsimic

XXX.XXX.158.30

Dobrý den, rád bych si pořídil zdr.vyandotky a už delší dobu je marně sháním. Nemůžete mi někdo poradit nebo nabídnout nějaké do začátku? Budu rád za kařdou radu. Děkuji Karel, email: Ksimic@seznam.cz.

16.4.2015 06:35

karelsimic napsal(a):
Dobrý den, rád bych si pořídil zdr.vyandotky a už delší dobu je marně sháním. Nemůžete mi někdo poradit nebo nabídnout nějaké do začátku? Budu rád za kařdou radu. Děkuji Karel, email: Ksimic@seznam.cz.

V inzerci nabízejí násadová vajíčka a dají se sehnat i kuřátka, já chovám jenom velké, skus e-mail : MaraPostrelmov@seznam.cz a nebo najít stránky klubu chovatelů wyandotek zdrobnělých, odkaz je i na stránkách ČSCH, Míra.

16.4.2015 06:42

karelsimic napsal(a):

Ještě ti přeposílám jedno vlákno : Ahoj měl jsem dnes trošku času, tak jsem trošku zagooglil a dovedlo mne to zpět na ifaunu.
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1128611/wyandotky-proc-jsou-jen-zakrsle

Je to staré vlákno, ale ve třetím příspěvku od zdola máš adresu na pana Hrubeše z Týnce nad Labem. Vlastní tuším plemenný chov, Letos už nic nemá (než jsem koupil koroptví, tak jsem s ním mluvil ohledně stříbrných č. l.), ale můžete se domluvit do budoucna byl velice ochotný.

16.4.2015 13:42
karelsimic

XXX.XXX.158.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě ti přeposílám jedno vlákno : Ahoj měl jsem dnes trošku času, tak jsem trošku zagooglil a dovedlo mne to zpět na ifaunu.

Díky za odpověd, bohužel líhnout si zatím nemám možnost ale pokusím se domluvit s p. Hrubešem

16.4.2015 13:56

borokoz napsal(a):
Dobrý večer, já se také hlásím..
Jsem začátečník, po velkém sháněním se mi podařilo sehnat kuřátka wyandotek. Chovný pár se mi nepodařilo a už jsem nechtěla čekat.
Násadová vejce jsou od pana Hrubeše, (který je opravdu úžasný člověk) a líhne je pan Kohout z líheň Janov. Nepříbuzného kohoutka pojedu shánět asi na Slovensko nebo do Rakouska.
Renata.

Zkuste se ozvat na tento inzerát, může mít nepříbuzného kohoutka, dneska se inzerát objevil v inzerci na Ifauně, Míra.

17.4.2015 19:51
jojo69

XXX.XXX.235.62

Viete mi niekto poradit aký farebný ráz wyandotky je tento kohut? Rád by som mu prikúpil sliepočky ale neviem aké.

20.4.2015 07:13

jojo69 napsal(a):
Viete mi niekto poradit aký farebný ráz wyandotky je tento kohut? Rád by som mu prikúpil sliepočky ale neviem aké.

Wyandotka černá zlatělemovaná-tak na 85%.zkuste pohledat tento barevný ráz a porovnat, Míra.

asanda73

9.5.2015 19:54
asanda73

XXX.XXX.73.206

Dobrý den, ráda bych uvítala založení klubu, jsem teprve v začátcích a je to fuška sehnat něco kvalitního. Jsem rozhodnutá pro zdr. stříbrnou černě lemovanou, příští týden by měly přijít první násadovky, tak uvidíme jak to dopadne.

10.5.2015 10:51
luwa

XXX.XXX.30.15

Dobrý den,
začátek pokusů o web vyandotek již existuje, je ve stádiu plnění dat.
Budu ráda, pokud by jste byli ochotni mi zaslat vaše názory, foto barevných rázů či náměty na vylepšení, změnu.
Tak jako většina z vás se chovu vyandotek věnuji z pozice koníčku. Chovám WSČL velké a letos mám zd. WŽk
S webem jsem začala právě pro malé množství informací jak pro začátečníky tak jako banku kontaktů pro pokročilé chovatele.

díky

http://www.vyandotky.unas.cz/uvod.htm

Luwa.

3.8.2015 13:05
marketkalenka

XXX.XXX.24.1

Dobrý den. Sháním kohoutka wyandotky velké. Na barevném rázu nezáleží. Jsem z Karvinska. Děkuji za nabídku. email marlen02@seznam.cz.

22.11.2015 15:47
luwa

XXX.XXX.30.15

Dobrý den,
koupím nebo vyměním kohouta zd. vyandotky žluté černé kolumbie, kontaktujte mne. děkuji.

26.11.2015 08:51

luwa napsal(a):
Dobrý den,
začátek pokusů o web vyandotek již existuje, je ve stádiu plnění dat.
Budu ráda, pokud by jste byli ochotni mi zaslat vaše názory, foto barevných rázů či náměty na vylepšení, změnu.
Tak jako většina z vás se chovu vyandotek věnuji z pozice koníčku. Chovám WSČL velké a letos mám zd. WŽk
S webem jsem začala právě pro malé množství informací jak pro začátečníky tak jako banku kontaktů pro pokročilé chovatele.

díky

http://www.vyandotky.unas.cz/uvod.htm

Luwa.

Dobrý den.
Koukal jsem na web, ale stále nějak nefunguje?

26.11.2015 09:47

borokoz napsal(a):
Mírovi:
Renata.

Dobrý den, máte ještě zájem o výměnu kohoutů wyandotky stříbrně vlnité koroptví velké? Mám ještě jednoho letošního kroužkovaného kohoutka, fotku můžu poslat, ale jenom na výměnu za jiného. Míra Urbanský.

26.11.2015 20:35
luwa

XXX.XXX.30.15

Dobrý den,
web čeká na fotky od chovatelů, kontakty, nápady. přidáte se?

27.11.2015 06:34

luwa napsal(a):
Dobrý den,

Ano, kam mám zaslat kontakt na mě a fotky? Míra.

27.11.2015 07:21
bubko

XXX.XXX.240.42

Zdravím všetkých, ten web som skúšala aj ja, ale akosi to nefunguje... Má od jesene nové kúsky tri sliepočky a jeden kohut, podla odborníkov tu na i faune je to kohút z nemecka (vraj podla farby krúžku...) som začiatočník, takže sa spolieham na skúsenejších chovateľov.

5.1.2016 11:05

luwa napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den.
Zaslal jsem Vám fotky i kontakt na mě ale stále nic, jestli nemáte zájem web stránku provozovat, tak ji od Vás převezmu a budu se o ni starat, Míra Urbanský.

5.1.2016 19:37
luwa

XXX.XXX.30.15

Dobrý den,

děkuji pane Urbanský za váš mail. Včera jsem jej obdržela. Více v osobní komunikaci.

6.1.2016 09:12

Tak jsem začal dělat web stránky pro všechny chovatele wyandotek všech barevných rázů i velkých a nebo zdrobnělých. Prosím všechny o posílání námětů, kontaktů, fotek atd na můj e-mail : urbanskymira@seznam.cz
odkaz na stránky je : www.wyandotky.estranky.cz
Web stránky jsou pro všechny chovatele ale i pro lidičky co mají třeba jenom hoby chov.Budu se snažit stránky co nejvíce aktualizovat.Tak kdopak bude jako první?
Míra Urbanský.

25.2.2016 07:18

Tak jsem začal dělat web stránky pro všechny chovatele wyandotek všech barevných rázů i velkých a nebo zdrobnělých. Prosím všechny o posílání námětů, kontaktů, fotek atd na můj e-mail : urbanskymira@seznam.cz
odkaz na stránky je : www.wyandotky.estranky.cz
Web stránky jsou pro všechny chovatele ale i pro lidičky co mají třeba jenom hoby chov.Budu se snažit stránky co nejvíce aktualizovat.Tak kdopak bude jako první?
Míra Urbanský.

Ahoj, pořád se můžete chovatelé wyandotek ozývat a posílat fotky atd., dávám fotky letošního kmene, Míra.

25.2.2016 07:19

borokoz napsal(a):
Mírovi:
Renata.

Máte ještě zájem o výměnu kohouta wyandotky velké stříbrné koroptví vlnité? Nebo si můžeme vyměnit násadové vajíčka, Míra.

10.3.2016 06:46

Dobrý den kolegové a kolegyně chovatelé, musím se trochu pochlubit, podařilo se mi sehnat další chovný kmen wyandotky stříbrné vlnité koroptví- velké, v sobotu pro ně mažu, tím pádem se mi uvolní jeden kouhout kterého jsem měl v záloze, kdyby měl někdo zájem, přikládám fotku rodičů, Míra.

14.3.2016 06:55

Tak nové slepičky a kohouty mám doma (2 kohouti+5 slepiček), chvilku budou v karanténě a pak hurá na chov, takže budu mít celkem 3 kmeny wyandotka stříbrná koroptví vlnitá velká, jednoho kohouta mám na výměnu a nebo prodej.Fotky nejsou tak kvalitní, ale když oni nepostojí, Míra.

14.3.2016 07:52
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.mně se líbí ten nalevo, připadá mi typičtější.a dejte si pozor na ty koberce na stěně, můžou být smeništěm čmelíků.nebo je strhněte, natřete naftou a znova přibijte.pro jistotu.

14.3.2016 08:04

2mazutak napsal(a):
Zdravím.mně se líbí ten nalevo, připadá mi typičtější.a dejte si pozor na ty koberce na stěně, můžou být smeništěm čmelíků.nebo je strhněte, natřete naftou a znova přibijte.pro jistotu.

Z druhé strany koberců je dřevo natřené vyjetým olejem, kluci tam budou jenom chvilku a půjdou ke slepičkám(musel jsem postavit narychlo), je mezi nimi trochu rozdíl ve stavbě těla i když jsou to bráchové z Ukrajiny, Míra.

14.3.2016 08:06

2mazutak napsal(a):

Ještě dám jednu fotku nových kohoutů a na porovnání staršího mého kohouta, Míra.

14.3.2016 08:24
2mazutak

XXX.XXX.90.153

No tak ten je suprovej.je hezky krátkej a širokej, ten ukrajinec bude podobný, až ještě více vyspěje.já zase dřevo natírám ohřátým mazutem ředěným naftou, nahradí to dříve používanou karbolku, čmelíci nemají šanci takto ošetřené dřevo osídlit, je to dobré i jako venkovní nátěr, dřevo tak lépe odolává vlhkosti.

14.3.2016 08:32

2mazutak napsal(a):
No tak ten je suprovej.je hezky krátkej a širokej, ten ukrajinec bude podobný, až ještě více vyspěje.já zase dřevo natírám ohřátým mazutem ředěným naftou, nahradí to dříve používanou karbolku, čmelíci nemají šanci takto ošetřené dřevo osídlit, je to dobré i jako venkovní nátěr, dřevo tak lépe odolává vlhkosti.

Od toho staršího mám v záloze syna, už teď se mu vyrovná, ale ten teprve bude čekat na slepičky od druhých kohoutů, zatím prohání jenom takové slepičky na vajíčka, Míra.

13.9.2016 07:12

Přikládám nějaké fotky mého chovného kmene který si chystám na příští rok.Míra.

13.9.2016 20:39
fnukja

XXX.XXX.45.9

Zdravím také miluju wyandotky jak velke tak i zdrobnele. Bohužel je nemůžu nikde sehnat. Neměl by jste někdo na prodej nasadové vajíčka?

14.9.2016 06:30

fnukja napsal(a):
Zdravím také miluju wyandotky jak velke tak i zdrobnele. Bohužel je nemůžu nikde sehnat. Neměl by jste někdo na prodej nasadové vajíčka?

Stačí na jaře ?Slepičky teď celkem přepeřují a nebo mám na prodej chovný kmen na příští rok, slepičky a kohoutci jsou mladší, viz můj inzerát na Ifauně. Kde bydlíte? Míra.

14.9.2016 08:22
fnukja

XXX.XXX.45.9

Jsem z Vrbna pod Pradědem. Asi mi nic nezbyde než počkat na to jaro jen doufám, že na jaře budu mít nějakou kvočnu. Ty naše mrchy totiž přes sezónu nechcou kvokat sedí vždycky až na konci srpna a nebo až v září. Proto se snažím sehnat vajíčka teď.
Ale jinak děkuji za nabídku.
Honza.

14.9.2016 08:34

fnukja napsal(a):
Jsem z Vrbna pod Pradědem. Asi mi nic nezbyde než počkat na to jaro jen doufám, že na jaře budu mít nějakou kvočnu. Ty naše mrchy totiž přes sezónu nechcou kvokat sedí vždycky až na konci srpna a nebo až v září. Proto se snažím sehnat vajíčka teď.
Ale jinak děkuji za nabídku.
Honza.

Wyandotky jsou výborné kvočny, mě začínají sedět tak okolo Května, nechcete teda ten kmen?na ceně se snad domluvíme, jaké chováte plemeno slepic? Míra.

14.9.2016 09:42
fnukja

XXX.XXX.45.9

Asi před 3mi lety jsem sehnal násadové vajíčka zdrobnělích wyandotek žlutých kolumbijských a jěště ten rok i nějaký mix téměř všech barevných rázů jak mi bylo slíbeno. Bohužel se vylíhla pouze jedna černa a dvě bílé kolumbijské. Od té doby se mi nic nepodařilo sehnat. A nejlepší na tom je že kohout utíkal k hybridkám mojí babičky a tu nenapadlo nic lepšiho než je rozmnozit pod kvočnou takze ted ma křížence velké

14.9.2016 09:50

fnukja napsal(a):
Asi před 3mi lety jsem sehnal násadové vajíčka zdrobnělích wyandotek žlutých kolumbijských a jěště ten rok i nějaký mix téměř všech barevných rázů jak mi bylo slíbeno. Bohužel se vylíhla pouze jedna černa a dvě bílé kolumbijské. Od té doby se mi nic nepodařilo sehnat. A nejlepší na tom je že kohout utíkal k hybridkám mojí babičky a tu nenapadlo nic lepšiho než je rozmnozit pod kvočnou takze ted ma křížence velké

Tak to je šrumec, můžu vám prodat 3 slepičky a nepříbuzný kouhoutek, jsou to ale ještě spíš kuřátka, nejmenší mají 7 týdnů, bohužel cena je vyšší, dal jsem dost peněz za nové kohouty, jsou až z Ukrajiny, jinak až ty násadové vajíčka, jinak mi napište na můj e-mail, mám ho v profilu, Míra.

14.9.2016 21:37
hujer

XXX.XXX.183.234

Zdravím všechny. Když pročítám všechny ty diskuse o wyadotkách a i z vlastní zkušenosti vím, že sehnat kontakty na chovatele je dost obtížné. V okolí bydlištš se jich obvykle moc nevyskytuje a jediným spolehlivým zdrojem jsou katalogy z výstav. Objet všechny výstavy je ale nad rámec možností jednotlivce ať již časových nebo i finančních. Založil jsem proto na facebooku skupinu https://www.facebook.com/groups/1114157895330611/ takže pokud se chcete přidat a vyněnit si nějeké ty fotografie, kontakty nebo i něco nabídnout tak se můžete přidat. Přeji všem hezký den.

4.4.2017 10:52
Apido-Dharma

XXX.XXX.130.20

Dobrý den, vlákno jsem našel nyní. Máme skupinku 1+3 wyandotky velké, stříbrné černě tečkované, pokud to nazývám správně a pokud je původní majitelé měli také správně. Původně jsme si je pořídili, neboť bychom jim chtěli podstrčit násadová vajíčka velkých stříbřitých hamburčanek, které také chováme. Ale čím dál víc nás wyandotky baví.. Zkusím přiložit foto kohoutka (Michal se jmenuje ).

5.4.2017 08:34
Arisko

XXX.XXX.40.50

Apido-Dharma napsal(a):
Dobrý den, vlákno jsem našel nyní. Máme skupinku 1+3 wyandotky velké, stříbrné černě tečkované, pokud to nazývám správně a pokud je původní majitelé měli také správně. Původně jsme si je pořídili, neboť bychom jim chtěli podstrčit násadová vajíčka velkých stříbřitých hamburčanek, které také chováme. Ale čím dál víc nás wyandotky baví.. Zkusím přiložit foto kohoutka (Michal se jmenuje ).

Farebný ráz sa odborne volá stříbrná černě lemovaná.

26.9.2017 07:16

Pár foteček letošní omladiny rok 2017 wyandotka stříbrná koroptví vlnitá velká, aby bylo z čeho vybírat na příští rok.

4.2.2022 00:26
reznade

XXX.XXX.216.38

Pár foteček letošní omladiny rok 2017 wyandotka stříbrná koroptví vlnitá velká, aby bylo z čeho vybírat na příští rok.

Dobrý den, chováte ještě Wyandotky stříbrné koroptví vlnité velké?
Děkuji Adéla

Voojmeska

22.5.2023 17:56
Voojmeska

XXX.XXX.12.75

yakoma napsal(a):
Ahoj.Ja nejsem chovatel Wyandotek ale posuzovatel drubeže.Co se týče Pevla Hrubeše z Týnce nad Labem tak vřele doporučuju.Je to super človek a kolega velký nestor chovu vyandotek v ČR.A taky jednu radu pro tebe Chovatel velkých wyandotek stříbnech koptvích vlnitých (tmavých) je Ruda Kysílka z ze Žeželic u Týnce nad Labem.Posuzoval sem je na memorialu manželu Terčových vNezvěsticích a ma je supr na vysoké urovni.

Dobrý den, zkusím štěstí. Nemáte na pána ze Žeželic náhodou kontrakt? Nevíte jak se s ním spojit? Sháním NV Wyandotek stříbrných koroptví vlnitých. Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík