3.den po nasazení do líhně vypnuli proud - přežijí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2015 18:19
luděknovotný

XXX.XXX.128.66

Dobrý den. Minulý týden v úterý večer jsem nasadil do plně automatické líhně 70 vajec brojlerů Ross. Líheň je umístěna v domě (+/- 22°C okolní teplota). V pátek dopoledne na 20-30 minut vypnuli proud. Tedy 3 den. Dnes jsem prosvěcoval a většina vajec vytvořeného pavoučka má, ale nevím, jestli je to živý nebo již mrtvý zárodek. Dle prosvícení je obsah docela tekutý a pavouček se snadno pohybuje podle naklonění vejce. Máte někdo s tímto zkušenosti?
Prosím Vás o názor.

Děkuji Luděk.

16.3.2015 19:37
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

Označit na jednom (i klidně víc) vejci obyč tužkou velikost pavoučka a zkontrolovat za pár dní znovu a uvidí se ale 30min si myslím nic neznamená.

16.3.2015 20:16
padu

XXX.XXX.71.118

Muj názor je ten že by to mělo byt v pohodě.i když na mě je 20-30 minut dlouhá doba a měl bych strach jako vy.
Ale ze zkušenosti bažantu a kvočen vím že v přírodě občas bažantnici a kvočnu něco vyděsí a uletí z hnízda jako kachna divoka a tak.a vratí se i za 15 minut a mladé mají.
známý měl příhodu že rano v šest u obracení vajec odešel do prace a zapoměl líhen zavřít a vratil se ve čtyři odpoledne bylo to po 14 dnech od nasazení a lihen otevřená 10 hodin a světe div se kuřata se za týden vylíhla.ale co má za líhen to nevím.

17.3.2015 18:27
przenky

XXX.XXX.4.162

Nám vypnuli proud a já převážela líheň ke známému dolů do dědiny cca 1h než se znovu zapnula, na víkend a v neděli zpět, nic se nestalo. příště vím že nemám zmatkovat pokud to bude i na 3 hodiny, to se stalo pro změnu sousedce, ale nějakou dobu si to teplo udrží, a půl hodiny je opravdu malinko, i slepice se jdou nazobat když kvočí a mají vajíčka v kurníku kde moc teplo není. nebojte, to bude v pohodě

17.3.2015 21:22
luděknovotný

XXX.XXX.128.66

Dobrý den, ono záleží kdy k tomu ochlazení dojde. Po 10-14 dne inkubace bych se nebál. To už si zárodek tvoří vlastní teplo, ale po 3 dnech?
Luděk.

17.3.2015 22:31
przenky

XXX.XXX.4.162

To ještě ani slepice nesedí jak přikovaná

17.3.2015 22:36
jenca

XXX.XXX.161.32

Můj názor je, že to žádný špatný vliv nemělo pokud líheň nebyla v té době otevřena, vejce pravděpodobně ani nestihly vychladnout. Loni jsem po cca dvou hodinách rozbil naprosto vychladlé kanáří vejce, ze kterých mi venku slezla samička a v jednom srdce uprostřed pavoučku ještě viditelně tepalo.

18.3.2015 06:57
bernaček

XXX.XXX.93.33

luděknovotný napsal(a):
Dobrý den. Minulý týden v úterý večer jsem nasadil do plně automatické líhně 70 vajec brojlerů Ross. Líheň je umístěna v domě (+/- 22°C okolní teplota). V pátek dopoledne na 20-30 minut vypnuli proud. Tedy 3 den. Dnes jsem prosvěcoval a většina vajec vytvořeného pavoučka má, ale nevím, jestli je to živý nebo již mrtvý zárodek. Dle prosvícení je obsah docela tekutý a pavouček se snadno pohybuje podle naklonění vejce. Máte někdo s tímto zkušenosti?
Prosím Vás o názor.

Děkuji Luděk.

Nemusíš se bat ja sem v loni nechal otevřenou lihen 6 hodin v 5dni inkubacce a bez problému.

18.3.2015 12:00
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Pokud je pavouček červený je to vpohodě, pokud šedočerná sraženina je to v háji.

18.3.2015 18:12
luděknovotný

XXX.XXX.128.66

bernaček napsal(a):
Nemusíš se bat ja sem v loni nechal otevřenou lihen 6 hodin v 5dni inkubacce a bez problému.

Čím/jak prosvěcujete, že vidíte barvu pavoučka. Já tam vždy viděl černou tečku a kolem něj vlásečnice a vzduchovou kapsu. Jen si neuvědomuji, jestli ten pavouček plaval podle naklonění vejce, nebo byl téměř na místě.
Luděk.

19.3.2015 09:56
host

XXX.XXX.156.19

Vsadím se že ano, napište jak to dopadlo.

19.3.2015 10:48
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Prosvěcuji večer až je tma abych nemusela s každým vajíčkem pod deku obyčejnou led baterkou. Vezmu vejce do ruky a z druhé ruky s baterkou udělám kornoutek a přiložím k tupému konci vajíčka, přes vzduchovou bublinu je podle mě zárodek vďět mnohem líp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík