Dobry deň, včera si pižmovka zasadla na vajcia okolo 16,00 no dnes okolo 10tej znich zišla, sadne si este nane? Skušal som ju nahnat na miesto no sadla si vedla hniezda, a ked ju kačer na dvore prenasleduje už pišti, no vcera sa este parili, znepokojuje ma ci nevadi ze celu noc nanich sedela a teraz nie. Prosim o odpoved.
2, otazka, druha pižmovka neznasa vajcia ale tvari sa akoby uz znasala piska a ma nacechrene perie no vajcia nikde. Tá druha ktora uz ma sediet je na noc oddelena a vylucujem ze by znasali obydve snaď som to popisal dobre som dôchodca dakujem za odpovede.
Nechte kachnu v klidu. Trvá to pár dní, než zasedne na pevno. Bude se na hnízdě zdržovat, každý den více a více, až zasedne úplně. Nehoňte ji, nic tím nevyřešíte.
Jestli druhá kachna jeví známky "kvokání" je divné, že by před tím nic nenasnášela. Spíš snášela někam, kde o tom nevíte, nebo jí něco vejce kradlo. Pokud jste doma, tak je dobré kachny během dne nenápadně pozorovat, kam lezou, nebo kam létají. Pokud mohou létat, tak se může stát, že kachna si udělá hnízdo třeba i mimo váš pozemek a jednoho dne přije rovnou s kachňaty.
Proto je dobré už během snášení vejce hlídat - zajistit před mrazem či škodnou, někdy stačí vlastní pes, který se naučí baštit vejce...
Dakujem za odpoved. nie nikam nelieta bohuzial nevie lietat z istich dovodov ked som ju kupil pani jej pri ukladani vykrutila kridla. Minuli rok pekne znasala no teraz nič naozaj ziadne vajce nikde to mozem odprisahat, ma nacechrene perie a pred kacerom uteka a vydava tenky pisklavy zvuk ako bezne vydava kacica ked sedi. Dakujem Vam za odpoved.
miskodeak
napsal(a):
Dakujem za odpoved. nie nikam nelieta bohuzial nevie lietat z istich dovodov ked som ju kupil pani jej pri ukladani vykrutila kridla. Minuli rok pekne znasala no teraz nič naozaj ziadne vajce nikde to mozem odprisahat, ma nacechrene perie a pred kacerom uteka a vydava tenky pisklavy zvuk ako bezne vydava kacica ked sedi. Dakujem Vam za odpoved.
"...z istich dovodov ked som ju kupil pani jej pri ukladani vykrutila kridla."
Chápu to špatně, že paní zmrzačila kachnu úmyslně?
To jste se nepokoušel s tím něco udělat? To má kachna do teď vykloubená křídla?
Nie umyselne, omylom kridla celkom nie skor koniec kridla ako je klb posledny na kridle, a čo som mal urobit? Nechapem vziat ju k veterinarovy nech ju operuje? Pani chytila kacicu jak zajaca za uši bohuzial tak to je jej meno neviem bolo to v Lehniciach a jedna kacka stala 5€ čo je asi 130kč. Trochu my vysvetlite vičitku čo som mal urobit? Alebo co mam urobit?
Johncena a odkial zo stredne svk? Ja som tiež svk.
No já bych to určitě tak nenechal. Představte si, že máte trvale vykloubený prst, bude to bolet asi dost (ve vašem příspěvku to ani nebylo specifikované kde, dalo se klidně představit si vykloubení v kloubu ramením). Teď už je to asi jedno, je to již delší dobu, tak to bude nejspíš zapouzdřené a bylo by to na nákladnou operaci. Kdyby jste tam šel hned, veterinář by kloub vrátil zpět, zadlahoval a bylo by. V hoším případě amputoval, pro kachnu by to ale bylo určitě lepší, než chodit z vykloubeným křídlem. Kolik kachna stála s tím nemá nic společného.
Týrání zvířat
Každý typ týrání zvířete je jiný a prováděn jinak s jinými úmysly. Často se ubližování zvířat rozděluje na dvě skupiny: aktivní a pasivní.
Pasivní týrání zvířat je definováno jako týrání z nedbalosti, které vede k zanedbávání péče o zvíře. Může se jednat například o hladovění zvířete, dehydrataci, neposkytnutí zdravotní péče infikovaným či nemocným zvířatům,
Týrání zvířat
(1) Kdo týrá zvíře
a) zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, nebo
b) surovým nebo trýznivým způsobem veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán,
a) byl-li za čin uvedený v odstavci 1 v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán, nebo
b) způsobí-li týranému zvířeti takovým činem trvalé následky na zdraví nebo smrt.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na větším počtu zvířat.
miskodeak
napsal(a):
Ladd všimam si že ste proti mne zaujati a evidentne vam vadi ze som homosexualne orientovani, ja sa dovas nepoštam nerobte to ani vy, moc my ublizujete ja som len na klukY a som nato hrdy. Chcem si dat teraz zvätcsit peri.
Omluvám se za moji reakci, ale pan jen nesouhlasil z týráním zvířat a já zas z propagandou
homosexualní orientace.Měl jsem volit jiné slova, ale neznamená, že kdo s Vámi nesouhlasí ohledně chovu je hned proti Vašim
sexuálním praktikám nebo orientovanosti.Sem to netahejte.Mi máme jiné hodnoty. Rodina, děti, chov.
A s fyzickým kontaktem nemám problém. Pokud hájím morální výchovu svého syna, který si také pročítá ifaunu a o vulgaritách nemluvě. I můj osmiletý syn ví, že zraněné zvíře musí k veterináři nebo utratit.
Drahoš Uherské Hradiště.
milan78

XXX.XXX.227.76
Dragoš
napsal(a):
Omluvám se za moji reakci, ale pan jen nesouhlasil z týráním zvířat a já zas z propagandou
homosexualní orientace.Měl jsem volit jiné slova, ale neznamená, že kdo s Vámi nesouhlasí ohledně chovu je hned proti Vašim
sexuálním praktikám nebo orientovanosti.Sem to netahejte.Mi máme jiné hodnoty. Rodina, děti, chov.
A s fyzickým kontaktem nemám problém. Pokud hájím morální výchovu svého syna, který si také pročítá ifaunu a o vulgaritách nemluvě. I můj osmiletý syn ví, že zraněné zvíře musí k veterináři nebo utratit.
Drahoš Uherské Hradiště.
Pane Drahosi, vy jste tech vulgarit použil taky docela dost, když Vas příspěvek admin smazal. Já jen, ze se ohanite vulgaritama na ifaune, kterou čte i Vas osmilety syn. Jak se to říká? Kazu vodu a piju víno?