Ahoj já sem v pszczynie byla několikrát, někdy i něco koupila, pokud se chcete zajet podívat tak doporučuji vyrazit brzo, burza začína od 6 takže čim dřív tim líp, a co se týče prodávaných zvířat tak je to různé, některé zvířata dost zanedbaného vzhledu natěsnané v malých špinavých přepravkach ale i opravdu hezké, čisté kroužkované kusy, od hybridek a brojlerů po jersey, bresse, kočinky, hedvábničky, ale také hodně bažantů, pávů, husy atd. Jednou jsme narazili na kmen krásných bojovnic iindických ale jako na každé burze, je to o náhodě co přivezou. Můj názor je že stoji zato zajet, ikdyž pokud chcete něco konkretního je dobré si zjistit jak se dané plemeno řekne polsky, někdy to je rozdil např. se jeden pán ptal " po ile sa, te silky?" no a ono nešlo o tesilky ale o hedvábničky. Pán Bartek se možná zasměje
Jej tak to Vám nepovím, husy nechovám takže po husách sem se moc nedívala, když ale kouknete na www.gieldaptakow.com tak tam najdete galerii fotek z několika minulých burz a možná tam něco najdete, aspoň pro představu co tam býva na prodej.
Dobrý den
Ano několikrátn jsem na burze byl už jen hodit očko jak se říká.
Vždy jsme tam byl na osmou hodinu ale v devěd stála řada lidí až ke kauflandu a řikali jsme si jak se tam ti lidi proboha vejdou.
takže opravdu čím dřív tím líp.
Neodvážil bych se kupovat násadová vejce to je opravdu jako kupovat los v loterii, znamý tam semnou byl a koupil vejce araukan no ptali sme se jak vypadají rodiče a paní odpověděla bílá, černá, popelava ale co i tak je vzal jako zkoušku na novou líhen ale kuřata byla v ruzných barvach a s listovýma hřebenama tak to dal hned pryč ale učel to splnilo na odzkoušení líhně.
Mají opravdu některé kusy v klecích na sobě jine pěkné a upravené.kroužkované.
Ono poláci jsou spíš prodávači a nebojí se prodat starý kmen vynosených slepic jakého koli plemene.
Co se týká cen asi takto zbídačené odrostlé kuřata (slepičky) stojí 20-45 zlotých.
Odrostlý kohoutek stejného stavu 10-20 zlotých.typuju stáří 1-2 měsíce.
Násadové vejce tak 3 zloté.
no a kuře po vylíhnutí na to sem se neptal.
Ted v březnu tam byly chovatelé nabízeli kuřata těchto plemen-vlaška koroptví, stříbrná, minorka, hedvabnička, araucana, maranska.
Odrostlejší kuřata byly tam brakelky, hedvabničky, maransky, araukany, brahmanky, kočinky.
Ono takovou brahmánku je možní koupit za 60-80 zlotých a takovou velkou paduanku tak za 80-100 zlotých ale to už jsou skoro dospělé kusy.
Tak a co bylo k vidění ještě - Brahmánky kolumbijské a stříbrné tmavě vlnité a zlatě vlnité, Kočinky velké žluté, modré černé a zakrslé i kadeřave a trojbarevné, černobíle, modre atd.
Vranohlavky stříbrokrké, Brakelky stříbrné, Minorky, Maransky, Araucany černé divoce zbarve a jiné i myslím dost pokřížené barvy mezi sebou a některá zvířata s pěknýma licousama.
Vlašky koroptví, stříbrné a velké Faverolky lososové, a ze zakrslých tam byly rousné všeho druhu a sebritky stříbrné atd, antwerpští vousači a jiné.
Jo ještě tam byly dokonce nějáké bojovnice a Andalusky myslím že i kuřata u těch sem se zastavil a přemýšlel zda je vzít nebo ne jo a taky španělky.
Zakrslépaduanky bílozlaté a stříbrné.
Co mě ovšem zaujalo byly apelzelští chocholači neměli kroužek tak sem rozmýšlel a rozmýšlel a když sem nakoupil co potřebuju a zbyly mě vyměněné peníze tak si řikám třeba jsou staré ale jsou vzacné a potomstvo by sem zkusil odchovat a už tam zbyly jen dva kohouti.a to bylo v časové rozmezí asi 20 minut.
Určitě bych jel znova jen tak na čučku.
Co se týká hus tak tam byly ale v těch se moc nevyznám ale českou jsem tam neviděl, jinak dost pavu, perliček, křepelek a okrasných kačen to ale jedtě až na podzim to tam jsou odchovi okrasných kačen a je z čeho vybrat to jsem nikde ještě neviděl tolik na jednom místě.
Snad vám to pomohlo má zkušenost.
Tak to je asi rovnaká úroveň ako v maďarskom Monore. Tiež by som tam už nás. vajcia nikdy nekúpil. Fotky zlatých orpingtoniek boli nádherne, čo mi k tým vajciam ukazovali. Lenže polka kúpených vajec bola neoplodnená a to čo sa vyliahlo boli samé krížence a Orpingtonky ani zdaleka nepripomínali.