Křepelky - voliéra vybavení.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2015 07:19
petája

XXX.XXX.31.11

Máme hotovou velkou venkovní volieru pro křepelky, teď řeším:

Co dát na zem za podestýlku...slámu, seno, nebo písek? Aby se v tom cítily co nejlépe...

Dále nevím, jaké budníčky jim vytvořit, aby měly taky trochu intimčo, prostě schovávačku.

Dát jim dovnitř nějaké větve? To spíš asi jen pro dekoraci, když se pohybují hlavně po zemi...je mi jasný, že to není andulka

Co dáváte na popelení?

Děkuji za rady.

Kan

12.5.2015 16:01
Kan

XXX.XXX.110.38

Určitě písek ten milují, uvidíte sám.

12.5.2015 17:17
peparazak

XXX.XXX.162.50

Jake krepelky mate?

12.5.2015 21:09
petája

XXX.XXX.31.11

peparazak napsal(a):
Jake krepelky mate?

Japonské křepelky - tedy zatim vejce v lihni.

12.5.2015 21:30
padu

XXX.XXX.71.118

Dobrý den
Známý má křepelky ve vnitří volieře komory na betonové podlaze spolu s andulkama a rozelama atd které okýnkem lítají do venkovní voliery.
na podlaze má hobliny a obyčejnou mulčovací kuru která se dává pod stromy a na zemi mezi tím měl i bedýnku s pískem a co ptáčci naloupali to vše spadlo na zem a křepelkám to vyhovovalo protože se hrabaly a popelili v tom a nej to bylo na zimu kde teplota byla i u nuly aholky se prostě zahrabaly do kury a bylo jim teplo a snašeli i v těchto podmínkách.
Občas vejce byly zahrabané ale vesměs byly nahoře snesené a jako ukryt stačil dat větší kusy kury kde se schovaly například odloupnuté pulkruhovité kusy od pařezu nebo o rozpulený pařes vydlabaný atd je to přírodní vše a vypadá to hezky taky.

12.5.2015 21:44
petája

XXX.XXX.31.11

padu napsal(a):
Dobrý den
Známý má křepelky ve vnitří volieře komory na betonové podlaze spolu s andulkama a rozelama atd které okýnkem lítají do venkovní voliery.
na podlaze má hobliny a obyčejnou mulčovací kuru která se dává pod stromy a na zemi mezi tím měl i bedýnku s pískem a co ptáčci naloupali to vše spadlo na zem a křepelkám to vyhovovalo protože se hrabaly a popelili v tom a nej to bylo na zimu kde teplota byla i u nuly aholky se prostě zahrabaly do kury a bylo jim teplo a snašeli i v těchto podmínkách.
Občas vejce byly zahrabané ale vesměs byly nahoře snesené a jako ukryt stačil dat větší kusy kury kde se schovaly například odloupnuté pulkruhovité kusy od pařezu nebo o rozpulený pařes vydlabaný atd je to přírodní vše a vypadá to hezky taky.

Děkuji za perfektní odpověď a jak probíhalo čištění, jak často, nevíte?
A dával jim také na jedno místo grit - skořápky?
Děkuji.

12.5.2015 22:31
padu

XXX.XXX.71.118

No vím, vždy zaleželo podle kusu křepelek kolik měl bylo to v rozmezí 5-15 a andulek 10 paru plus rozely, bourky atd a mladé odděloval hned po vyletnutí.
A čištění šlo tedy podle potřeby a křepelky to vetšinou rozdrtili hrabaním a popelením že dosypaval další vrtvu hlavně v zimě.a řiká no podle potřeby a stalo se mi že to bylo jen třikrát za rok zaleží podle velikosti voliery taky to poznate.a obyč mala lopatka a smetáček stačil ohledně gritu to tam ma všude na víc místech v kameninových miskach i sepie kost ale to kvuli andulkám.zas bych to tolik neřešil.možná najdu někde foto z navštěvy u něj.

12.5.2015 22:42
padu

XXX.XXX.71.118

No není to tady moc vidět ale aspon pro inspiraci je vidět to co mají na podlaze a jak je velká venkovní voliera no.

12.5.2015 23:11
padu

XXX.XXX.71.118

Našel jsem ještě inspiraci u mě. Měl jsem volieru v bytě ale tu čistil jednou za týden nebo 14 dnů.ale opět přírodní vše kura dřevo, roští, misky atd.možná to chtělo zelené pletivo misto toho stříbrného.
ono v tom bytě je to jiné než venku či v komoře nebo na huře či půdě no.

Přidejte reakci

Přidat smajlík