Zdravím, může někdo napsat zkušenosti nebo radu s křížením kachen pro rychlí růst na maso. Zajímalo by mě křížení kachen saských a pekingských.Kamarád křížil - kachna saská + kačer pekingský, jejich potomstvo rostlo před očima zabíjel to v 9 - 10 týdnu. Co to udělá když bude kachna pekingská + kačer saský ? A co jiné křížení na maso z jiných plemen ? Děkuji všem za případnou radu R.
scipi

XXX.XXX.137.96
V 10 tyzdnoch to nezabijaju ani velkochovy
tam sa to dava v 12 tyzdni.,..to zabijanie v 9-10 mi pride nadnesene
ale ked krizit tak skor peking a pizmovka lebo saska a peking by to nevysedeli.
Velkochovy zabíjí kačeny i dřív a to obvykle v 7. týdnu, kdy začne rychle klesat konverze krmiva. Nejde tam o zralost peří. Při výše uvedeném spojení nejspíš nemáte problém s líhnutím v líhni. V tom případě doporučuju taky křížit pižmový X pekingská. Mám čisté pižmovky a k nim i 0,1 pekingskou. Mulardi od ní, kteří jsou o víc než tři týdny mladší než pižmovky, už v 1,5 měsíci dohnali pižmové kačenky. Teda spíš je předjeli. A to jim teprv roste peří na ramínkách a hrudníku a starší pižmovky už jsou celkem opeřené. Směsí krmím jen 3 týdny po vylíhnutí, pak pastva a šrot. Pekingské už jsem přestal sbírat vejce, protože kačen mám už nějak moc, tak se rozhodla po snesení asi deseti vajec, že si je vysedí sama a vypadá, že to myslí vážně.
Ještě chci dodat, že pokud Vám jde o klasickou domácí kachnu a ne mulardy, potom křížení barevného plemene a pekingské dá většinu odchovu tmavého. S ruánkou dokonce i černé jak uhel. To je mínus při škubání. Skvělá je čistá pekingská linie cherry valey, kde je minimum tuku a super růst. Navíc tyto kachny jsou lepší nosnice než slepice, takže do líhně je vajec vždy dost a mě od této kachny zbývají vejce i na vaření pro malá káčata. Káčata cherry valey jsem zabíjel ve třech měsících čtyřkilová a tuku opravdu málo jen kolem zadku, což jde lehce vytrhnout. Ta ale na pastvě nebyla.
scipi
napsal(a):
V 10 tyzdnoch to nezabijaju ani velkochovy
tam sa to dava v 12 tyzdni.,..to zabijanie v 9-10 mi pride nadnesene
ale ked krizit tak skor peking a pizmovka lebo saska a peking by to nevysedeli.
To jste na omylu. Velkochovy poráží brojlerové kachny ve stáří 42 dní, což je 6 týdnů.
každý den navíc jsou náklady, které snižují rentabilitu. Ve velkochovu nikdo kachny 12 týdnů krmit nebude, to by zkrachoval.