Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2015 13:17
tulhusi

XXX.XXX.31.97

Dobrý deň chcem sa opýtať v akom veku a akú hmotnosť dosahujú vaše pižmovky v čistom stáva.pred pár týždňami som zabíjal niečo vyše 5mes pižmovky váha kacerov po vyčistení 3.2-3.3-3.1<3 kg kačice som nevazil.Prvý mesiac po vyliahnuti krmene zmeskou potom šrot pastva potok.Váha sa mi zdá mala.Dnes som vážil ich otca v auguste mal presne rok.Váha 6.2kg.bude
Rád ak sa podelite s vašimi skúsenosťami.Dakujem.R.H.

18.9.2015 13:45
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Já si myslím, že je to váha normální vzhledem k věku pižmovek, pižmovky rostou poměrně dlouho, vyšší váhy byste dosáhl u hybridek barbari-ted nevím, jak se to přesně píše-..já je také chovám a mám je asi stejné, akorát je ještě chvíli nechám růst..stajně staré ruánky mám dvakrát větší, vyrůstají spolu, takže i při stejném krmení..

18.9.2015 19:10
mozaik

XXX.XXX.235.76

Jde o genotyp a krmení. Letos bylo díky suchu málo slimáků, což se projevilo na růstu pastevně chovaných kačen. Letos jsem zabíjel kačery tříměsíční - 3 kg čistá váha,4 měsíce - 3,8 kg čistá váha. Kačenky jsem nevážil. Výkrm startuju odpovídající směsí a po měsíci přecházím na směs šrotů (25% hrách) s nařezanými kopřivami nebo jetelem - zvlhčeno vodou. Až mají pořádně narvaná volata, pustím je na pastvu. Do chovu jsem vybral nejrychleji rostoucího kačera a kačenu taky a to od rodičů, kteří byli také takto selektováni po více generací. Někde zde padl názor, že kačer má být atlet, aby neničil kachny. To beru jako blbost. Ten lehký typ je dost silně dědičný a nelze od lehkých rodičů čekat těžký a zmasilý odchov. Naopak i od silně osvalených rodičů se objeví drobnější jedinec, ale toho bych rozhodně nepustil do dalšího chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík