Uživatel s deaktivovaným účtem

vosajda
napsal(a):
Slepici večer otekla hlava a ráno byla mrtvá. Setkali jste se s tím a čím by to mohlo být? Aby to nebylo infekční pro ostatní slepice.
Může to být cokoliv od špatného sousta jako v kohoutkovi a slepičce po vysoce patogenní ptačí chřipku.
Jestli máte obavy, nechte uhynulý kus pitvat.
Ty moje krasavice zase zobaly padaná jablka plná vos, výsledek ten samý, oteklá hlava, tak si myslím, že ji bodla vosa nebo že ji i spolkla! byla zateklá do půl těla, bylo to docela legrační, trochu jsme se jí smáli...ale normálně žrala, byla veselá, třepala tou naježenou ofinou, na omak byla jak nafouknutý balonek! po týdnu ji otoky splaskly a je zase normální slepice bez 'ujmy na zdraví!

U nás platí zákaz podávať hydine ovocie viac ako naraz dokážu konzumovať. Teda behom pár minút. Kvôli osám. Lenže... Minule to „schytala“ jedna sliepka, uštipla ju včela. Riešil som to FENISTILom.10 kvapiek doobeda, ¾ ml po obede. Ono to fungovalo.2 dni po uštipnutí som ju niesol na výstavu.

ančovička1
napsal(a):
to jsem ještě neslyšela!kolik to je jablek na jednu slepici a v jakém čase? ale díky za radu na fenistil, možná, že se někdy příště hodí a nejen mě! přeju hodně 'uspěchů!
U nás sliepky sú vo voliérach. Dávam im zmes zrnovín a kompletnú kŕmnu zmes. Kyslé mlieko občas, varené zemiaky občas, surovú cviklu pravidelne(sadím viac, kvôli hydine). Mangold. Ďalej občas buď varené mäso, alebo sušené múčne červy. Ovocie zriedkakedy. Používam na jablká strúhadlo na kŕmnu repu. Kŕmnu repu nedávam. Proste u mňa je snaha spestriť čo najviac tu stravu pre sliepky. Nemám samozrejme veľa, nie som obchodník. Proste je to hobby a máme zdravé domáce vajcia a mäso...