Sestěhování do kurníku...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2015 22:28
petája

XXX.XXX.103.202

Tak jsme konečně dostavěli krasný, velký, nový kurník pro slepičky...3 slepice mám ve starém kurníku,4 maransky mi hřadují přes noc v tújích a 4 bresse a araukana bydlí ve starém domečku dočasně pasovaném na odchovnu pro kuřičky...
Všechny slepice se navzájem znají, chodí spolu po zahradě a otázka:

Na jak dlouho je mám zavřít do nového kurníku ( dám jim tam vodu a jídlo), aby si v něm zvykly a začaly se tam samy vracet?

Díky za rady...

17.11.2015 22:42
JakubM

XXX.XXX.72.180

Ja som riešil taký istý problém.. Nechal som ich tam týždeň zatvorené aby si zykli.. Keď som ich pustil tak sa večer normálne vrátili do nového...

18.11.2015 08:37
bgstettn

XXX.XXX.61.213

No u mě to neprobíhalo tak jednoduše. Honila jsem je každý večer po zahradě, sundávala ze stromů...a když jsem je nechala zavřené tak mi začaly žrát vajíčka a rvát se. Tak jsem jim musela vymezit malý prostor jen kolem nového, ale pár jich zdrhlo i tak a začaly zanášet vejce. V ohrazeném prostoru jsou do dnes. Už skoro 3 týdny. a přestaly úplně snášet Dnes otevřu zbytek zahrady - a doufám že se vrátí večer do nového.

18.11.2015 09:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Držím palce!

18.11.2015 15:48
horal

XXX.XXX.58.226

Je vhodné před kurníkem udělat nějakou menší ohrádku, já mám na to přenosné díly z kari sítě. Je důležité aby našli cestu domů. Slepice se naučí rychle kam patří.

18.11.2015 17:45
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Tak dnes jsem otevřela zase po 3 týdnech celou zahradu. Netrvalo dlouho a mládež se rozběhla až nahoru. Nyní jsem se vrátila. Vše klaplo, všechny se vrátily dolů do nového jen jedna slepička a starý kohout se bojí těch mladých a netroufli si zavčas - než se zavřely automatický dvířka - vlézt do kurníku. Ubytovali se pod kurník a dalo mi dost práce je od tam dostat. Takže pro mladé kohouty jsou dny spočítány - půjdou na pekař, bohužel. Ničí mi slepice i starého hodného kohouta. Ale hlavně že to všechny pochopily kde nyní bydlí

18.11.2015 18:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak jste to úspěšně zvládla a vaše slepičky také.

Petájo, napište jak stěhování probíhá. Nemáte fotky nového kurníku?

18.11.2015 22:05
petája

XXX.XXX.103.202

javorka napsal(a):
Tak jste to úspěšně zvládla a vaše slepičky také.

Petájo, napište jak stěhování probíhá. Nemáte fotky nového kurníku?

Fotky urcite dodam, chlapovi nezbyla barva na natreni jedne strany, tak mi, zakazal" fotit, dokud to nedotre , ma to v planu zitra...
Z toho sestehovani mam hruzu, maransky jsem ze zacatku vzdycky lovila v tujich a davala jeste do stareho kurniku a ty tak rvaly, i kdyz je clovek opatrne chytil, ze soused jednou vybehl s holi, kdeze je ta skodna. Vzdala jsem to...i to sestehovani porad oddaluji, ale uz je nacase je to naucit
Opravdu je tam mam zavrit minimalne na tyden, neni to moc? Myslela jsem tak 2 dny...

Dneska mam smolny den, zacala ma mi kulhat ma jedina araukana a krepelka si ve voliere nejak zlomila kridlo, zitra bude mit maly krepelci polivecku, ale je mi ji lito...

18.11.2015 22:44
JakubM

XXX.XXX.72.180

Ten týžden je akurát nebojte oni to vydržia...

18.11.2015 22:56
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Jen aby. Taky jsem se toho stěhování bála - a oprávněně. No - držím vám pěsti aby to bylo lepší než u mě

19.11.2015 07:35
molousek

XXX.XXX.103.252

Dobrý den
Já jsem nové slepičky asi 10 dní, večer co večer nosil do kůrniku, než se to naučily.
Musí se to vydržet, protože každý den mám na zahradě hovínko od kuny.
Nedivím se, že obchází zahrady a dvorky, protože v přírodě nemaj co do tlamičky.
Už ani do krmítka nelítá tolik ptáčků.A to krmím pravidelně každý den, jak svoji drobotinu, tak venkovní ptactvo.
Ke slepicím lítávalo tolik druhů ptactva a ted už jenom pár vrabčáků.
Prřji pevné nervy, nebojte, ony se to holky naučí.
Chovu zdar

3.12.2015 21:25
petája

XXX.XXX.103.202

Dobry vecer,
tak jsme dnes KONECNE sestehovali slepice do kurniku...bylo to silene divadlo, mam jich jen osum. Ctyri maransky jsem tahala z tuji, kde kazdou noc od leta hradovaly a kupodivu prezily a ctyri bressy jsem lovila v byvalem kurniku. Rvaly vsechny jako kdyz je na noze bere, tak nevim, mam jen ja tak hystericke slepice? Pres den, funguji " normalne, bressy skoro zerou z ruky. Nejlepe vse zvladl kohoutek araukany, o kterem jsem si do minuleho tydne myslela, ze je to slepicka, nez zacal kokrhat... .
Ac je oproti holkam o dost mensi, myslim si, ze si poradek udela...kohouta jsme kvuli sousedum nechteli, musela jsem dat pryc orlovaka, ale tento tak hlasite nekokrha, tak si ho nechame, pasaka jednoho...

Takze na vase rady je necham zavrene tyden, budu jim davat jen vodu a jidlo...z toho dnesniho, lovu" nemam vubec dobry pocit, snad se z toho slepicky vzpamatuji...

A tady jsou slibene fotky kurniku, chybi jeste zebricek...hrad udelal pritel zvedaci, aby se to dobre cistilo, hnizda jsou oteviraci z boku, kvuli sberu vajec a pres leto bych misto otvirani hnizd chtela dat poradne pletivo, aby jim nebylo horko. Kurnik je pro vice slepic, neplanovane jsem prodala vsechny letos nalihnute maransky, tak si pristi rok urcite nejake plemeno pridam...

Kazdy napad k vylepseni tohoto kurniku rada privitam...
Petra M.

3.12.2015 21:55
apage

XXX.XXX.80.9

No ako čítam, som vďačný za naše wyandotky. Máme 20 mladých sliepok, niektoré už začali znášať, tak sme staré hybridky ubytovali v mrazáku a mladé nasťahovali do ich kurníku. Pred tým spávali v dvoch menších. Sťahovanie nebolo vôbec dramatické. Proste ešte nejakú pol hodinku pred tým, ako zvykli zaliezť do kurínou som ich nahral do nového a takto dva dni po sebe a tretí už šli samé tam, kam mali. Ich pôvodné kurníky boli samozrejme zavreté, ináč by sa isto ťahali na staré miesto. S tými tujami to asi také ľahké nebude :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2015 22:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

petája napsal(a):
Dobry vecer,
tak jsme dnes KONECNE sestehovali slepice do kurniku...bylo to silene divadlo, mam jich jen osum. Ctyri maransky jsem tahala z tuji, kde kazdou noc od leta hradovaly a kupodivu prezily a ctyri bressy jsem lovila v byvalem kurniku. Rvaly vsechny jako kdyz je na noze bere, tak nevim, mam jen ja tak hystericke slepice? Pres den, funguji " normalne, bressy skoro zerou z ruky. Nejlepe vse zvladl kohoutek araukany, o kterem jsem si do minuleho tydne myslela, ze je to slepicka, nez zacal kokrhat... .
Ac je oproti holkam o dost mensi, myslim si, ze si poradek udela...kohouta jsme kvuli sousedum nechteli, musela jsem dat pryc orlovaka, ale tento tak hlasite nekokrha, tak si ho nechame, pasaka jednoho...

Takze na vase rady je necham zavrene tyden, budu jim davat jen vodu a jidlo...z toho dnesniho, lovu" nemam vubec dobry pocit, snad se z toho slepicky vzpamatuji...

A tady jsou slibene fotky kurniku, chybi jeste zebricek...hrad udelal pritel zvedaci, aby se to dobre cistilo, hnizda jsou oteviraci z boku, kvuli sberu vajec a pres leto bych misto otvirani hnizd chtela dat poradne pletivo, aby jim nebylo horko. Kurnik je pro vice slepic, neplanovane jsem prodala vsechny letos nalihnute maransky, tak si pristi rok urcite nejake plemeno pridam...

Kazdy napad k vylepseni tohoto kurniku rada privitam...
Petra M.

Krásné!
Jen si říkám, jestli hřady neměly být spíše "naležato", než "nastojato", tedy širší plochou vodorovně, zdají se úzké. Ale jinak klobouk dolů, když je někdo šikovný

3.12.2015 23:11
javorka

XXX.XXX.98.207

Moc pěkné, ale není tam málo světla?
To snadné uklízení vám závidím

3.12.2015 23:29
petája

XXX.XXX.103.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krásné!
Jen si říkám, jestli hřady neměly být spíše "naležato", než "nastojato", tedy širší plochou vodorovně, zdají se úzké. Ale jinak klobouk dolů, když je někdo šikovný

Hřady mají na šířku 3,5 cm x 4,5 cm směrem dolů a mají sražené hrany, snad to bude OK.

3.12.2015 23:45
petája

XXX.XXX.103.202

javorka napsal(a):
Moc pěkné, ale není tam málo světla?
To snadné uklízení vám závidím

No, abych pravdu řekla, je uvnitř takové pološero, přes léto budou mít přes den nastevřeny i ty hlavní dveře...
No a zítra jim na nějakou zarážku nastevřeme raději i ty dvířka u snáškových hnízd, aby toho světla měly více...máte asi pravdu...

4.12.2015 07:25
molousek

XXX.XXX.103.252

Moc krásná práce
Jenom jestli mohu dát malou radu.Ještě tam mám šuplík (ohnutý z pozink plechu), všechny slepičáky padají do něj.Při čištění vytáhnu, uklidím a kurník není znečišten od slepičáků.
A já používám hobliny, ty se lépe zarývají do země.
To světo bych něřešil.Snáší dopoledne, to jím stačí a navečer když jdou spát, tak tam trefí.
Sama vyzkoušejte co bude pro Vás lepší.
Ještě jednou chválím poctivě provedenou práci
Chovu zdar.

4.12.2015 18:39
ropopi-an

XXX.XXX.224.39

No Tak to já mám asi inteligentní slepice.. .
Na jaře jsem k deseti původním dala deset nových a neřešila jsem nic. Ty nové jsem pustila do kurníku i když byl otevřen - ony stejně ven nechtěly - až druhý den...
Asi těch původních deset naučilo i ty nové -co a jak

4.12.2015 20:59
petája

XXX.XXX.103.202

molousek napsal(a):
Moc krásná práce
Jenom jestli mohu dát malou radu.Ještě tam mám šuplík (ohnutý z pozink plechu), všechny slepičáky padají do něj.Při čištění vytáhnu, uklidím a kurník není znečišten od slepičáků.
A já používám hobliny, ty se lépe zarývají do země.
To světo bych něřešil.Snáší dopoledne, to jím stačí a navečer když jdou spát, tak tam trefí.
Sama vyzkoušejte co bude pro Vás lepší.
Ještě jednou chválím poctivě provedenou práci
Chovu zdar.

Dekuji za pochvalu, priteli vyridim - bude rad...taky se obcas pekne vyvztekal..
Nad tim suplikem z plechu jsme taky premysleli, teda pritel, ale dost nas tlacil cas, v noci uz zacalo mrznout a ja porad stresovala, aby se ty ctyri, tujove" maransky venku nenachladily...podlaha je ze zbytku plovouci podlahy a nejak to zatmelil ( nebo co ) aby tam nikde nebyly skviry kvuli cmelikum...
Hobliny pouzivam jako podestylku pouze kuratkum do odchovny, nemam bohuzel dobry zdroj, co jsem sehnala z mistni truhlarny, tak byly hrozne prasne, tak je kupuji pred internet takove lisovne baliky, ale za to mam znameho sedlaka, ktery priveze kotouc sena az domu - za par kacek, takze volba podestylky byla jasna smajlík...
Svetlo nakonec resit nebudu, to uz by me chlap asi prerazil, chtit po nem - ted jeste - vyrezavat okynka, maji tam sice sero, ale videt, pres den, urcite vidi...

5.12.2015 20:51
javorka

XXX.XXX.98.207

To pološero asi stačí. Na snášení je to i lepší a na spaní taky. Číst si tam nebudou .
Když byly v létě ta horka, tak jsem byla ráda, že okno máme. Místo skla jsme dali pletivo (jako vy chcete dát z boku). Vedro tam bylo pořád, ale přeci jen to bylo lepší.
Také jsem moc ráda, když mi můj muž něco pro holky vyrobí, jen nesmím mít přehnané požadavky. Někdy dost dlouho trvá, než se na některých věcech shodneme. Bohužel na některé věci člověk přijde až během provozu.

13.12.2015 16:46
petája

XXX.XXX.103.202

Tak dnes jsme po 10 dnech pustili slepice ven, no návrat do kurniku - tragedie...
Uvnitř není žádná, sedí různě po zahradě a v tújích.
Normálně jsem na prášky...nemám šanci je pochytat, i když to samozřejmě v noci půjdu zkusit...
A co teď? Mám je tam zase zavřít?
A na jak dlouho?

13.12.2015 19:04
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Zdravím, možno je to preto, že tie hrady sú nízko. Mali by byť vo výške aspoň 1m, viac sa im páči sedieť hore.

16.12.2015 23:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Netuším, proč jste zakládala novou diskusi, odpovím zde, jsou tu fotky vaší nevyhovující ubikace.
Protože jsem romanopisec, musím to zkrátit, a tak to vezmu v bodech:
(kurník je sice nový a estetický, ale naprosto nevhodný)

1. nevhodné a úzké hřady, již jste zde na to byla upozorněna, neřešíte
(pouze uvádíte rozměry, a že by to mělo být OK - opravdu o radu zkušených stojíte?)

2. žádné světlo uvnitř
(ne, slepice si uvnitř opravdu nebudou číst, ale potřebují jakýs takýs "přehled o predátorech",
což v té uzavřené mučírně naprosto nemají)

3. v létě se chystáte vyměnit ta tři pididvířka ke hnízdům za síto? blahopřeji, slepice budou uvnitř vařené. vlastně nebudou, ony dovnitř v létě žádné dobrovolně chodit nebudou.

4. slepice jste do této díže (vězení) zavřela na deset dní.
uf, já bych tam zešílel a po vypuštění na svobodu bych se pohodlí a čerstvého vzduchu
v thůji opravdu nevzdal a nocoval bych najust co nejvýše
(kam se jim na tak malém prostoru vejde napájení a krmení? co tam mají deset dnů dělat?
kde hrabat, jak se zabavit? nic nevidí...)

Shrnutí, doporučení:
- hřady výše ke stropu, širší (stačí na stávající konstrukci přibýt širší prkna (vznikne tvar Té,
pokud to přitel nechce celé předělávat)
- nechat přes den hlavní velké dveře otevřené
(nechte je absolutně dokořán, zatlučte do výběhu tyčku, k ní dveře přivažte,
ať nehrozí samovolné zabouchnutí větrem)
- již v 16. hodin zkontrolujte, zda slepice sedí na hřadech, pokud ne,
MUSÍTE je ještě za světla! velmi klidně a pomalu (mluvte na ně) do kurníku zahnat,
k tomu si vezměte tyčku, větev nebo hrábě či koště, ať slepice nemají za nepřítele vás,
ale to koště (záleží tedy, kolikrát jste je za tmy násilně sundavala z těch thůjí, možná
už vás mají jako nepřítele uloženou)
- zkuste je po dobrém do kurníku lákat (strouhaná mrkev, máčený rohlík, na malé kousky nastříhaná kůže z kuřete, slunečnice...)
- až budou v kurníku sedět, vyčkejte, až se setmí a poté dveře rychle zavřete (ale klidně)
- ráno ihned otevřete to vězení (nesmí mít pocit, že jsou tam omezené)
- časem bude možná stačit nechat ty hlavní dveře pootevřené (30 cm), ne dokořán
(opět fixované k tyčce proti zabouchnutí) - časem v řádu týdnů (kolem tří králů nejdříve)
- uvidíte, zda nastane pokrok, omezení výběhu bych viděl jako krajnější řešení
(zkuste omezit i ten prostor pod kurníkem - pokud je tam v 16. hodin budete zahánět
(na hřady), ať vám zbytečně neutíkají pod kurník
(do budoucna radím dát kurník na jednak bytelnější nohy (dřevo je neodolné, hranolky
máte příliš slabé - i když to tak dnešní výrobci nevhodně dělají - a fotí) a druhak do větší výšky - jednak prostor pod kurníkem lépe využijete k letnímu krmení, napájení, popelení,
druhak čím výše, tím lépe - to už jste se naučila na těch thůjích, mno a ten prostor po kurníkem bych je tří stran uzavřel a vytvořil jim tam "denní zázemí", kde rády budou
během dne, aby nemusely být v tom vězení nahoře, prostor pod kurníkem bych rozdělil na dvě části - popeliště a odpočívárna s krmítkem a napáječkou, v létě bych třetí - nejdelší -
stranu pod kurníkem nahradil pletivem-sítem - využívejte místo efektivně)
- dveře předělejte, na léto bych buď nechával celé hlavní dveře venku a dal pevnou síť
na pantech, nebo konstrukci dveří a pantů nechal a alespoň! třetinu dveří uprostřed bych nahradil sítem s tím, že na zimu bych k tomu připevnil vhodný kus makrolonu nebo plexiskla
(opět - potřebují přehled o predátorech)
- každopádně - už žádné násilné zavírání slepic na deset dní do této temné hrůzy
- další vychytávka/doporučení - hnízda jste měli udělat víc nahoře, slepice by si je více
oblíbily, ale hlavně by hygiena hnízd rasantně stoupla a - opět - absolutně využívejte
prostor - patrujte, co se jen dá
(na hnízdě slepice jen sedí, nemusí nad ním být žádná extra výška, pod hnízda by se vám
byla bývala vlezla napáječka, krmítko, miska s pískem, druhá řada hnízd, cokoliv...
- kdyby hřady byly výše, pod nimi deska (trusný stůl), mohla pod tím být opět zašívárna,
další prostor pro odpočinek slepic, hnízda atd.
- hnízda u vchodu nejsou dobré řešení, drůbež chce mít absolutní pocit klidu
(proto by bylo lepší je mít ve výšce nebo pod hřady - vybírání hlavními dveřmi přes den

Neberte to jako útok nebo jakkoli jinak negativně, je to psáno absolutně z první dobré,
žádné velké rozmýšlení, žádná velká stylistika, v noci, po celodenní práci a únavě.
Prostě rád poradím, ale času nemáme nikdo nazbyt a je to zdarma, že.
Jsem zvědavý na vaše pokroky. Nebojte se být progresivní, jen tak budete dokonalá.
PS: nafoťte kurník nyní (hlavně ty schůdky, co jste dodělali)
¨
Ech, to jsem to chtěl napsati kratší, že...

16.12.2015 23:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Slučuji obě nepochopitelně rozdělené diskuse:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3025084/jak-dlouho-jeste#a3025440.

17.12.2015 14:33
petája

XXX.XXX.103.202

honzapm napsal(a):
Netuším, proč jste zakládala novou diskusi, odpovím zde, jsou tu fotky vaší nevyhovující ubikace.
Protože jsem romanopisec, musím to zkrátit, a tak to vezmu v bodech:
(kurník je sice nový a estetický, ale naprosto nevhodný)

1. nevhodné a úzké hřady, již jste zde na to byla upozorněna, neřešíte
(pouze uvádíte rozměry, a že by to mělo být OK - opravdu o radu zkušených stojíte?)

2. žádné světlo uvnitř
(ne, slepice si uvnitř opravdu nebudou číst, ale potřebují jakýs takýs "přehled o predátorech",
což v té uzavřené mučírně naprosto nemají)

3. v létě se chystáte vyměnit ta tři pididvířka ke hnízdům za síto? blahopřeji, slepice budou uvnitř vařené. vlastně nebudou, ony dovnitř v létě žádné dobrovolně chodit nebudou.

4. slepice jste do této díže (vězení) zavřela na deset dní.
uf, já bych tam zešílel a po vypuštění na svobodu bych se pohodlí a čerstvého vzduchu
v thůji opravdu nevzdal a nocoval bych najust co nejvýše
(kam se jim na tak malém prostoru vejde napájení a krmení? co tam mají deset dnů dělat?
kde hrabat, jak se zabavit? nic nevidí...)

Shrnutí, doporučení:
- hřady výše ke stropu, širší (stačí na stávající konstrukci přibýt širší prkna (vznikne tvar Té,
pokud to přitel nechce celé předělávat)
- nechat přes den hlavní velké dveře otevřené
(nechte je absolutně dokořán, zatlučte do výběhu tyčku, k ní dveře přivažte,
ať nehrozí samovolné zabouchnutí větrem)
- již v 16. hodin zkontrolujte, zda slepice sedí na hřadech, pokud ne,
MUSÍTE je ještě za světla! velmi klidně a pomalu (mluvte na ně) do kurníku zahnat,
k tomu si vezměte tyčku, větev nebo hrábě či koště, ať slepice nemají za nepřítele vás,
ale to koště (záleží tedy, kolikrát jste je za tmy násilně sundavala z těch thůjí, možná
už vás mají jako nepřítele uloženou)
- zkuste je po dobrém do kurníku lákat (strouhaná mrkev, máčený rohlík, na malé kousky nastříhaná kůže z kuřete, slunečnice...)
- až budou v kurníku sedět, vyčkejte, až se setmí a poté dveře rychle zavřete (ale klidně)
- ráno ihned otevřete to vězení (nesmí mít pocit, že jsou tam omezené)
- časem bude možná stačit nechat ty hlavní dveře pootevřené (30 cm), ne dokořán
(opět fixované k tyčce proti zabouchnutí) - časem v řádu týdnů (kolem tří králů nejdříve)
- uvidíte, zda nastane pokrok, omezení výběhu bych viděl jako krajnější řešení
(zkuste omezit i ten prostor pod kurníkem - pokud je tam v 16. hodin budete zahánět
(na hřady), ať vám zbytečně neutíkají pod kurník
(do budoucna radím dát kurník na jednak bytelnější nohy (dřevo je neodolné, hranolky
máte příliš slabé - i když to tak dnešní výrobci nevhodně dělají - a fotí) a druhak do větší výšky - jednak prostor pod kurníkem lépe využijete k letnímu krmení, napájení, popelení,
druhak čím výše, tím lépe - to už jste se naučila na těch thůjích, mno a ten prostor po kurníkem bych je tří stran uzavřel a vytvořil jim tam "denní zázemí", kde rády budou
během dne, aby nemusely být v tom vězení nahoře, prostor pod kurníkem bych rozdělil na dvě části - popeliště a odpočívárna s krmítkem a napáječkou, v létě bych třetí - nejdelší -
stranu pod kurníkem nahradil pletivem-sítem - využívejte místo efektivně)
- dveře předělejte, na léto bych buď nechával celé hlavní dveře venku a dal pevnou síť
na pantech, nebo konstrukci dveří a pantů nechal a alespoň! třetinu dveří uprostřed bych nahradil sítem s tím, že na zimu bych k tomu připevnil vhodný kus makrolonu nebo plexiskla
(opět - potřebují přehled o predátorech)
- každopádně - už žádné násilné zavírání slepic na deset dní do této temné hrůzy
- další vychytávka/doporučení - hnízda jste měli udělat víc nahoře, slepice by si je více
oblíbily, ale hlavně by hygiena hnízd rasantně stoupla a - opět - absolutně využívejte
prostor - patrujte, co se jen dá
(na hnízdě slepice jen sedí, nemusí nad ním být žádná extra výška, pod hnízda by se vám
byla bývala vlezla napáječka, krmítko, miska s pískem, druhá řada hnízd, cokoliv...
- kdyby hřady byly výše, pod nimi deska (trusný stůl), mohla pod tím být opět zašívárna,
další prostor pro odpočinek slepic, hnízda atd.
- hnízda u vchodu nejsou dobré řešení, drůbež chce mít absolutní pocit klidu
(proto by bylo lepší je mít ve výšce nebo pod hřady - vybírání hlavními dveřmi přes den

Neberte to jako útok nebo jakkoli jinak negativně, je to psáno absolutně z první dobré,
žádné velké rozmýšlení, žádná velká stylistika, v noci, po celodenní práci a únavě.
Prostě rád poradím, ale času nemáme nikdo nazbyt a je to zdarma, že.
Jsem zvědavý na vaše pokroky. Nebojte se být progresivní, jen tak budete dokonalá.
PS: nafoťte kurník nyní (hlavně ty schůdky, co jste dodělali)
¨
Ech, to jsem to chtěl napsati kratší, že...

Dobrý den,
po přečtení vašich rad jsem měla v první chvíli pocit, že kurník mohu rovnou podpálit a začít stavět nový, ale na nový nemám ani peníze, ani energii, ani čas...nemáme jen slepice...

Že je estetický, v tom máte pravdu, když už se s ním člověk dělá, tak už jsme chtěli, aby to na té zahradě alespoň trochu vypadalo, když jsme dům s pozemkem koupili, byla hlavně zahrada totálně zdevastovaná...

1. S hřady máte pravdu, zvednou se..o radu zkušených samozřejmě stojím, hřady byly dělány podle rad na internetu, kde jinde má taky člověk čerpat, že...ale nemohu hned teď všechno odhodit a jít předělávat hřady...ale o víkendu na ně dojde...to jen na vysvětlenou, že o radu zkušených opravdu stojím...

2.,3.,4 - nechala jsem ty hlavní dveře zcela otevřené již včera, zatím to tak bude, než se předělají...Nemám pocit, že by se mne slepice tom všem nějak bály, normálně se mi motají pod nohama, když krmím...

Vážím si Vašich rad a času a tedy nandal jste mi to pěkně . Přesto jsem přesvědčena, že ten kurník žádné vězení, ani díže, ani temná hrůza nejsou.
Když vidím, v čem chovají sousedi, v jakém stavu mají slepice a mě tady mají za exota, že do slepic vůbec investujeme nějaké peníze...

A proč jsem založila nové téma?
Protože řada zdejších lidí je takových, že si přečtou nadpis tématu, vidí počet odpovědí ( často i nesmyslných) a neráčí otázku již ani otevřít, natož odpovědět, prostě se jim nechce, proklikávat" až na konec tématu - tak proto...

Hezký den Všem Petra...

17.12.2015 15:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Milá Petro,
dovedu si představit, že vás trochu drsná odpověď od "honzapm" nepotěšila. Ale fakt je, že se snažil najít příčinu vašeho problému. Tak snad se to po nějakých úpravách zlepší. Musím vám říct, že jsem zrovna včera přemýšlela, jak to ty matky s malými dětmi zvládají. Mám tu teď na nějaký čas vnoučata. Nejmladšímu je rok a 9 měsíců a je to poměrně živé dítě. Mám pořád co dělat, uhlídat ho je fakt náročné. Za celý den se nezastaví, pořád něco rozhazuje, než se otočíte stojí na stole. Ráno vždy řeším, jak odběhnout ke slepicím, abych ho nemusela strojit a brát s sebou. Je to o nervy.
Tak se držte a zvládejte to. Kurník máte krásný a nějaké úpravy časem uděláte

17.12.2015 17:09
petája

XXX.XXX.103.202

javorka napsal(a):
Milá Petro,
dovedu si představit, že vás trochu drsná odpověď od "honzapm" nepotěšila. Ale fakt je, že se snažil najít příčinu vašeho problému. Tak snad se to po nějakých úpravách zlepší. Musím vám říct, že jsem zrovna včera přemýšlela, jak to ty matky s malými dětmi zvládají. Mám tu teď na nějaký čas vnoučata. Nejmladšímu je rok a 9 měsíců a je to poměrně živé dítě. Mám pořád co dělat, uhlídat ho je fakt náročné. Za celý den se nezastaví, pořád něco rozhazuje, než se otočíte stojí na stole. Ráno vždy řeším, jak odběhnout ke slepicím, abych ho nemusela strojit a brát s sebou. Je to o nervy.
Tak se držte a zvládejte to. Kurník máte krásný a nějaké úpravy časem uděláte

Milá Javorko, děkuji za povzbudivá slova..."honzupm" chápu, taky můj problém rozebral do detailu a určitě jeho rady pomůžou, ale...no jo, je to chlap... .

A jak to dělám s prckem?
Ráno v rychlosti někdy nakrmí chlap, máme ještě křepelky, psy, kočky atd., ale většinou vstává za tmy a brzy odjíždí, takže buď vstanu před šestou, než se dítě vzbudí a v rychlosti udělám nejnutnější a vláčím sebou chůvičku, která má naštěstí dosah na dvůr a v poledne, kdy jsme s malým venku doděláváme zbytek, čištění, vejce atd..
Pokud se dítě vzbudí dříve a má dobrou náladu, tak jej dám do ohrádky, že které naštěstí zatím nevyleze, uplatím laskominou a neustále mezi prací odbíhám kontrolovat, což je šílený, protože vše dlouho trvá.
A když má prcek špatnou náladu, tak jej obleču a beru všude ráno sebou, takže si ho domů hned ráno přivedu pěkně obaleného blátem, slámou a šrotem...všude sahá, vše bere a nejraději by všechny slepice, kočky, psy choval...
Hrozně rád sbírá vejce, tak mu dovolím křepelčí, ty nerozmačká...
Takže asi tak ..

Jo a dnes konečně všechny slepice nalezly do kurníku bez cizí pomoci, tak jsem ráda...KONEČNĚ.

17.12.2015 17:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak gratuluju!
Ono to všechno půjde. Mě takhle pomáhá vnučka. Té je 5 let a slepičky jí moc zajímají, hlavně když je může hladit

17.12.2015 22:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

To jsem hnedle dvakrát rád.
Jednak, že mé návrhy nechápete jako drsné, ale správně jako konstruktivní.
A druhak, že děvčata už vám chodí na noc sama domů.
Asi je ta thůjová naháněná taky nebavila, přeci jen to není olympijská disciplína (zatím?).
Až se léto zeptá, buďte připravena na větrací variantu, o které píši.

Jinak se těším na fotku vchodového žebříčku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík