Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejde, howgh.

Radek5011
napsal(a):
Dobry večer, chtěl bych se zeptat jestli se dá z násadových vajec poznat jestli je oplozené ještě než ho dám do líhně? Jestli to jde prosvětlovačkou nebo něčím...
Děkuji za odpovědi.
Bez rozbití vejce ne.
Prosvětlovačkou vidíte až vyvíjejí se zárodek, jenže, ač to může znít neuvěřitelně, ten zárodek se do viditelného stadia začne vyvíjet - a teď se podržte - až v té líhni. Před vložením do líhne uvidíte leda tak...vejce.

Radek5011
napsal(a):
Dobry večer, chtěl bych se zeptat jestli se dá z násadových vajec poznat jestli je oplozené ještě než ho dám do líhně? Jestli to jde prosvětlovačkou nebo něčím...
Děkuji za odpovědi.
Radku, se nerozcilujte, ja uz jsem to resila tady..
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3040985/nasadova-vejce-oplodneni#a3041001
a opravdu zadna moznost jak to zjistit neni- jen tim, ze to vejce rozbijete..
Já většinou na takové výlevy vzteku nereaguju. Dostal jste jasnou krátkou odpověď, ale vám to nestačilo protože jste ji žádal opětovně tak se nedivte že nastoupí ironie. Navíc podobné dotazy se opakují jednou dvakrát do měsíce takže by stačilo prolistovat archyv a určitě by jste se odpovědě dopátral. Jinak jsou tady opravdu lidi kteří rády pomohou slovem, radou. A to pořád a pořád dokola. Pak tazatel začne prudit, protož nedostal odpověď jakou chtel a v příspěvcích vycitil tochu té ironie. Na to příjde ještě tvrdší příspěvek, až začnou lítat urážky a je z toho slovní přestřelka. Dokud nezakročí admin.
Tak musím říct, že i když čtu faunu delší dobu, tak tuhle info jsem si přečetla poprvé. Hned ráno jsem šla rozklepnout pár křepelčích vajec a světe div se, ono je to na nich vidět taky.
Loni jsem líhla od jedné skupiny a kohoutek tam byl neplodný. Takže 15tý den při prosvěcování všechna vejce zářila jak lucerničky.
Jinak ifauna je fakt hodně nepřehledná. Teď hledám info o IB (mám je na na zimu u sebe na zahradě od kamaráda, protože jemu je někdo opakovaně kradl ze zahrady). Každý večer tomu dám půl hodinu a stejnak jsem se informaci zatím nedopátrala. Takže já ty opakované dotazy chápu a kdo nechce odpovídat pořád dokola, ať neodpovídá ;).
Clovek asi nechape taketo otazky vobec, lebo pokial zije rozbije za zivot niekolko tisic vajec, a tie vajcia su bud z velkochovu kde su neni oplodnene alebo od chovatela a vedsinou tie su oplodnene. Takze na tych oplodnenych je vidiet zarodok vedsinou vzdy a niekedy aj dost velky pokial je vajicko starsie, urobi sa taky zhluk cerveno hnedy akoby s tahavym soplom. Preto ak niekto ma nad 30 rokov sa pravdepodobne stretol s takymto vajickom,
Dalsia vec je ze ludia ser... na citanie a to prameni z ich pohodlnosti, Radsej sa spytaju, lebo je to lahsie. Aj ty ochotny, co to myslia dobre a poradia nakoniec podlahnu a nastvu sa a je na blbu otazku blba odpoved.
veraboskova
napsal(a):
Tak musím říct, že i když čtu faunu delší dobu, tak tuhle info jsem si přečetla poprvé. Hned ráno jsem šla rozklepnout pár křepelčích vajec a světe div se, ono je to na nich vidět taky.
Loni jsem líhla od jedné skupiny a kohoutek tam byl neplodný. Takže 15tý den při prosvěcování všechna vejce zářila jak lucerničky.
Jinak ifauna je fakt hodně nepřehledná. Teď hledám info o IB (mám je na na zimu u sebe na zahradě od kamaráda, protože jemu je někdo opakovaně kradl ze zahrady). Každý večer tomu dám půl hodinu a stejnak jsem se informaci zatím nedopátrala. Takže já ty opakované dotazy chápu a kdo nechce odpovídat pořád dokola, ať neodpovídá ;).
Co konkrétně hledáte o IB ? Je tam na 100 odkazů stačí vybrat téma.
No jak bych to jednoduše vysvětlila... S kamarádem jsme domluvení, že když se mu starám o běžce, že za to si vezmu vejce do líhně. Na jaře si je vezme zpátky, mezitím si zabezpečí zahradu. Běžec začal pojímat běžkyni, dočetla jsem se, že už v únoru může kachna začít snášet. A taky, že může snést i 180 vajec za rok.
My máme ještě párek ruánek. Kachna loni nanesla vejce a pak sedla a kachňata odvodila. Ale co ten běžec? Ten asi nesedne. Ale funguje to tak, že třeba nanese např.50 vajec, pak si dá pauzu. A takhle třeba 3x do roka. Nebo jak?
A jestli snáší "kontinuálně"' můžu kachnu stěhovat zpátky ke kamarádovi nebo čekat na "snášecí pauzu"?
veraboskova
napsal(a):
No jak bych to jednoduše vysvětlila... S kamarádem jsme domluvení, že když se mu starám o běžce, že za to si vezmu vejce do líhně. Na jaře si je vezme zpátky, mezitím si zabezpečí zahradu. Běžec začal pojímat běžkyni, dočetla jsem se, že už v únoru může kachna začít snášet. A taky, že může snést i 180 vajec za rok.
My máme ještě párek ruánek. Kachna loni nanesla vejce a pak sedla a kachňata odvodila. Ale co ten běžec? Ten asi nesedne. Ale funguje to tak, že třeba nanese např.50 vajec, pak si dá pauzu. A takhle třeba 3x do roka. Nebo jak?
A jestli snáší "kontinuálně"' můžu kachnu stěhovat zpátky ke kamarádovi nebo čekat na "snášecí pauzu"?
Sedne