Ano urcite letos snaset vejce a mohla by i vyvest kacata, kachny dospivaji pohlavne 7-8 mesicich a kdyz kachna začne, kvokat" tak je ji jedno na jakych vejcich sedi PŘ.husi, slepiči, ale i od jine kachny.
Každopádne sa držte toho že je správne párit LEN nepribuzne jedince. Nikde nemáte záruku že k pribuzenskemu pareniu nedošlo o generáciu nazad ak je pôvod vašich z neznámeho chovu. Čo sa týka zbierania, ako písal kolega vyššie ak hrozia mrazy pod -5 a hniezdo je na chladnom mieste, prípadne kačica slabo zakrýva. Niektoré kačky však môžu odmietnuť znášať do hniezda odkiaľ im vajcia miznú.
Pajicek1
napsal(a):
Děkuji, ještě se zeptám, vejce sbírat či jí je tam nechávat ? Hodně se píše sbírat, ale zase někdo nechává, jak jsem vyslechla... jakou zkušenost prosím máte Vy? A ještě se zeptám, musí být kačer bezpodmínečně nepříbuzný?
Ja tedy nevim vloni jsem koupil 2 kachny a 1 kacera jsou pribuzni ale kacata jsou pekne velka a kaceri maji o kolo 4-5 kg.A letos jsem koupil nepribuzneho.
.Vejce zbiram kolikrat tam slepice nasnaseli.
Ak budete mať možnosť zaobstarajte si cudzieho káčera. Vyhnete sa tým možným problémom, ktoré môžu, ale nemusia byť. Ja som s pižmovkami nemal ešte žiadne. Ale ako som písal moje sú nepríbuzné ani kačky nie sú sestry.Podľa môjho názoru sjú pižmovky najlepšie kačky. Ak je o ne dobre postarané odvďačia sa celoročným liahnutím