Co děláte s přebytečnými vejci?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2016 06:17
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

Zdravím,
plno chovatelů tu má poměrně velká hejna slepic a nevypadají, že by měli farmu.
Co děláte s vejci, která nesníte?

Když jedna slepice snese cca 200 vajec za rok, tak při 10 slepicích už je to na vaječnou sklerózu.
Prodáváte je nějak legálně nebo po sousedech?

31.3.2016 07:11
jenca

XXX.XXX.161.27

stschvojkovicebrod napsal(a):
Zdravím,

Když jedna slepice snese cca 200 vajec za rok, tak při 10 slepicích už je to na vaječnou sklerózu.

Moje nervy:), všichni je "legálně" prodávají po sousedech. Používáte výpočet většiny začínajících chovatelů slepic - "pořídím 7 slepic v letáku je 200 vajec za rok, to máme 1400 vajec za rok to máme 4 vejce denně, panebože kdo to bude žrát":). S odbytem vajec není problém, záleží samozřejmě jen na ceně.

31.3.2016 08:54
ančovička1

XXX.XXX.222.190

kupte si 10 slepic a na podzim se pochlubte, kolik vám ty údernice za snáškové období snesly! os 10 slepic je to tak akorát pro jednu rodinu!

31.3.2016 11:36
monsinor

XXX.XXX.153.89

Zdravím,

Ja sám spotrebujem každodenne 10 vajec. Mám 14 kúr a niekedy ešte nestíhajú niesť .

31.3.2016 11:59
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Prodej :).

31.3.2016 14:38
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

ančovička1 napsal(a):
kupte si 10 slepic a na podzim se pochlubte, kolik vám ty údernice za snáškové období snesly! os 10 slepic je to tak akorát pro jednu rodinu!

Vozíte se po mě sice hezky, ale já vycházím ze zdejších diskuzí. V jedné se probírá, která slepice nejlépe nese a lítají tam čísla od 180-250 kusů za rok. V další si pak líhnou kuřata po 15-20ti kusech a když se některé nedožije dospělosti a potká se s pekáčem, tam mi ztoho pořád lezou obrovské počty vajec, po jejichž konzumaci bych je asi začal snášet i já.

Taky se ptám proto, jestli když prodám někomu 30 vajec, tak na mě nepřijede URNA s pěti úředníkama z hygieny, že jsem málem vyhladil obyvatelstvo Střední Evropy a že budu pykat.

31.3.2016 14:39
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.200

Zdravím,

Pokud máte doma přebytečná vejce tak ze zákona o tzv. malých množstvích můžete zcela legálně prodat vejce z domu, tedy jak říkáte - sousedům, ale klidně to může být turista, prostě klidně si můžete dát před barák cedulku - prodám domácí vejce. Stejně tak s těmito vejci můžete dojít do nejbližší maloobchodní prodejny (zde projde i jednota) a pokud se dohodnete s vedoucím, můžete legálně prodávat i odtud bez žádných obstrukcí. Samozřejmě jsou tam maximální limity, a je omezený počet nosnic kolik můžete mít za takových podmínek.
Ale pokud vidíte ta "velká" hejna, uvědomte si, že většina tady chová plemenná zvířata, tedy na jaře potřeba pro rodinu i pro líhnutí. A zrovna pro líhnutí jsou to desítky až stovky vajec co potřebuje chovatel pro potřebnou selekci. Takže vajec pro rodinu tolik není. Na podzim zase drůbež je na výstavách. Tady ty šoky z převážení snášku nepodporují, a zkracující se den taky ne. Takže na podzim těch vajec taky není milion. Do toho nezapomeňte, že dřív měl slépky doma každý druhý (minimálně) barák, dnes se vám ozve půlka ulice + celá široká rodina o vejce, když pořídíte první slípku a (široká) rodina by to nejrači zadarmo že.

31.3.2016 14:55
milan150

XXX.XXX.109.190

Vozíte se po mě sice hezky, ale já vycházím ze zdejších diskuzí. V jedné se probírá, která slepice nejlépe nese a lítají tam čísla od 180-250 kusů za rok. V další si pak líhnou kuřata po 15-20ti kusech a když se některé nedožije dospělosti a potká se s pekáčem, tam mi ztoho pořád lezou obrovské počty vajec, po jejichž konzumaci bych je asi začal snášet i já.

Taky se ptám proto, jestli když prodám někomu 30 vajec, tak na mě nepřijede URNA s pěti úředníkama z hygieny, že jsem málem vyhladil obyvatelstvo Střední Evropy a že budu pykat.

Pokud máte přebytek vajec, tak bych se URNY nebál.Musíte si jen dát pozor, abyste se nezpozdili s platbou zálohy za elektřinu nebo tak něco.Komando na vyhubení slepic má ČEZ. Já jsem proto přešel k Eonu. Odtud se mé slepičky ničeho bát nemusí.

31.3.2016 20:28
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Prosím vás, neberte to tak, že se po vás někdo vozí!to je jen ze z x leté zkušenosti! mám 30 slepic a jak píše p.monsinor,10 vajec na snídani je běžná věc, potom do vaření, pečení, zásobuji dceru s rodinkou a občas zbude pár vajec pro dobré známé! pod 30 slepic nikdy nejdu, protože na podzim a v zimě málo nesou, to bych při deseti slepicích neměla ani vajíčko a musela bych kupovat v marketu..a to bych opravdu nechtěla! při prodeji sousedovi sem tam pár vajíček, se URNY bát nemusíte, ti mají lepší ptáčky!

forestman

31.3.2016 21:30
forestman

XXX.XXX.43.210

Pšééci originale italiano mafiozo těstoviny !
Skočim do skladu, přinesu 2,5kg Semola di grano duro,25 vajíček, šufáneček extra panenského oleje z Rhodu, nebo Kréty. Pro sušení a "sklad" se nesmí solit!
Že se prodávájí leckde za 285Kč/kg? No dyť matroš je za 120-140/kg, podle použité mouky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík