Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2016 21:01
milan123

XXX.XXX.231.20

Dobrý večer potřeboval bych poradit s výrobou líhně.
Koupil jsem si automatický obraceč vajec 39,5 x 39,5 na 42 slepičích vajec od firmy na prvním místě tady v inzerci a potřeboval bych sehnat nějaký plastový box do kterého se vejde. Nechci to dávat do lednice neměl by někdo nějaký tip?

8.4.2016 21:27
mozaik

XXX.XXX.235.76

Já jsem si první líheň udělal z lamina, které je omyvatelné a dokoupil jsem ventilátor, termostat a topnou spirálu. To lamino jsem zvolil proto, že není problém si ho sehnat a nechat uříznout na požadovanou míru. Líheň je to spolehlivá, ale ve finále nevyšla levněji než nějaká levnější sériově vyráběná. Místo výroby další líhně jsem koupil Cleo 5 (reklama není úmyslem) a musím říct, že vyjde skoro levněji a je bez problémů (kachny, husy, kuřata, perličky). Proto z vlastní zkušenosti nedoporučuju dělat líheň doma z nakoupených kvalitních dílů a časem ještě dolaďovat detaily. Pokud plánujete líheň jen na 42 vajec a potřebujete sehnat nějakou plastovou zavírací krabičku, myslím, že automatický obraceč jsou taky vyhozené peníze. Ruční otočení 42 vajec trvá kolem minuty a při tom i zjistíte, jestli mají na dotyk všechna vejce stejnou telotu a zkontrolujete stav vody v odpařovací nádobě. Asi jsem Vás svou odpovědí nenadchnul. Pokud už máte věci posháněné, pak doporučuju to lamino a třeba i vyříznout a zasklít malé okénko, kterým uvidíte dovnitř + vyvrtat malé dírky pro výměnu vzduchu ( ty zpočátku inkubace přelepuju izolepou).

8.4.2016 22:31
milan123

XXX.XXX.231.20

Mám makrovku, tady ta je spíš proto, že mám součástky na ni.Někde tady sem četl, že je lepší plast kvůli omyvatelnosti, tak jsem spíš chtěl nápad co použít za plastový box na ten rozměr obraceče protože ten plasťák co mám koupenej byl myslim rozměrově největší co v obchodě měli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík