Více dotazů ohledně slepic, předem díky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2016 15:36
lajkalajka

XXX.XXX.98.47

Dobrý den,
prosím o rady znalých. ráda bych pořídila na zahradu pár slepiček na vajička a jen tak pro radost a ve zdrobnělé formě (ekonomické důvody)
zatim co jsem tak jako laik vyčetla, nejlepší jsou v tom velsumky a wyandotky.
- existují ještě nějaká plemena s dobrou užitkovosti (vajička) zdr. formy? klidnějšího temperamentů a ne létající messersmithy smajlík
- které raděj - velsumky (vizuelně jsou pro mě méně zajímavé) nebo wyandotky (jsou krásné)
- chutná slepicim jetel plazivý? zjistila jsem, že místo trávy u nas začíná převažovat a zajíma mě zda slepice si s nim poradi? (nejsem šílenec co musí mít anglický trávnik smajlík )
-je reálne mít jedno z výše zmíněných plemen v počtu cca 3-4 na ploše 500m2 trvale volně s nocovanim v kurniku samozřejmě. Jde mi o to, abych za chvíli neměla všude bahno bez kousku trávy. nerada bych je měla zavřene.
-je reálné pak starší slepice prostě nechat dožit, někdo tu psal, že je to nehumanní, že pak slepice trpí na stáři různými neduhy a je lepší je... a to bych asi nemohla.
- jak velký je dostačující zateplený kruniček pro tolik slepic- zruba.
-protože nemám kde lihnout kupovala bych kuřátka- prodávaji chovatele jen slepice nebo jen kmeny. nechci kohouta. Vim, že třeba u běžců někdo nechce prodat samostatně jen kačenky. tak nevím jak je to u slepiček.

děkují mockrát předem.

4.5.2016 16:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Já se vyjádřím jen k počtu.
3 - 4 ?
Radím 4.
Kdyby se cokoliv stalo a o 1 byste přišla, zbudou jen 2 .
Jetel ? Nevím zda ho nějak rády žerou, ale budou
ho ničit rozhrabáváním. Vy ho nenechte odkvést a vysemenit.
Ať z nich máte jen radost (jako já).

4.5.2016 16:42
jo012810

XXX.XXX.32.78

Ve zdrobnělé formě jsou velmi dobré nosnice hempšírky měděnno červené. Ono u všech slepic záleží na původu, ale...Zdrobnělé velsumky, dokud se nezačly šlechtit bezhlavě jen na exteriér a nedováželi se kohoutit odkudkoliv, patřily rozhodně ke špičce. O wyandotkách se dá mluvit skoro stejně. Hempšírky, z dobrého chovu. kde se líhne od dvou a víceletých slepic, mohu plně doporučit. Nesou velmi dobře až špičkově a to i v zimně. Na tuto rozlohu a 4 kusy, nebude škoda na porostu podstatná. je pravdou, že jde vždy o drůbež hrabavou a tudíž si někde vyhrabou popeliště a rozhrabou méně urostlý trávník. Velikost kurníku alespoń 2m2. Jen málo chovatelů se zabývá chovem zdrobnělé drůbeže, aby rozprodávalo slepičky před snáškou. Pokud mi napíšete spojení, můžeme se domluvit.

4.5.2016 21:05
ladd

XXX.XXX.5.249

Čtyři dospělé slepičky na 500 metrech2 se budou mít jak v ráji. Celoplošně trávu ani jetel nezničí, ale jak to někdo psal, místy vyhrabu dolíček, někde si udělají popeliště...
Kurník udělejte na nožkách nebo ještě udělejte nějaký přístřešek se závětřím, kde mouhou být během nepříznivého počasí a kam jim budete za deště nebo sněžení moct dát krmení, aby nemusely být jen v kurníku.2 m2 je fakt minimum, jen na přespání. Nezapoměňte u kurníku na okno. To jen na jedné straně, opačné než kde budou hřady, klidně větší, třeba přes polovinu stěny. Na hřadech by měly mít tolik místa, aby neseděly namačkány jedna na druhé. Hnízda dvě nebo tři, ať mají na výběr, i když možná budou preferovat jedno, dvě. I venku jim udělejte hřad na odpočinek, do popeliště trochu písku a popel ze dřeva. Dobré je popeliště zastřešit.
Klidně je dožít nechte, na tom není nic nehumánního. V případě, že uvidíte, že je na tom některá špatně, tu zabijete. Zbylé můžete nechat jak jim věk dovolí.
Plemena byla doporučena. Na této ploše by jste klidně mohla mít i zdrobnělé vlašky. Při klidném zacházení se také ochočí. Spíš to ale bude, co nejsnáze seženete. Pokud chcete vajíčka, neberte ty různě zde inzerované dvorské směsi s rousy. To bude jenom kvokat.
Pořídil bych i kohoutka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík