Kachny pižmové snáška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2016 08:33
Sádelník

XXX.XXX.130.86

Dobrý den,
zdravím zdejší komunitu. Pořídil jsem si 2 kachny pižmové a jednoho kačera od chovatele. Kachny roční kačer dvouletý. Chápu že byli ve stresu ze změny prostředí ale můžu se zeptat kdy začnou snášet ? Mám je doma týden a letos bych se nezlobil i za jednu snášku a odvodení kachnat.

děkuji za odpověd.

9.5.2016 10:27
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Jestli jsou opravdu tak staré, jak píšete, tak jedna možnost je, že kachny mají první kolo snášky za sebou, ted´odpočívají a ponesou možná za měsíc, druhá možnost je, že jsou hodně mladé, z podzimu a ještě na snášku nejsou vyspělé..až se budou chystat ke snášce, kačer o ně bude projevovat zájem a začnou se pářit, připravte jim vystlaná hnízda někde v zátiší, aby měly klid, vejce nesbírejte, zasednou.pižmovky potřebují zelený výběh a dobré krmení, hodně živočišných bílkovin, přikupte směs pro kachny, nevím, čím krmíte, to je moooc důležité!

9.5.2016 12:12
Sádelník

XXX.XXX.130.86

Dobrý den, děkuji za odpověd.
přesné stáří neznám bohužel a ani zda jsou po snášce. Mají prostor k pastvě a ráno a večer dám trochu pšenice. Samosřejmě jsem se dočetl že je ideální vodní nádrž takže mají k dispozici menší nádrž zhruba 1,2 na 0,8.

na noc mají tak jako slepice svůj výběh kde mají hnízda.

10.5.2016 14:22
Sádelník

XXX.XXX.6.179

?

Ne-chovatel

10.5.2016 15:31
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.247

A proč se nezeptáte přímo toho chovatele/prodávajícího? Ten otazník myslím většina nechápe co značí. Já také ne, myslím, že odpověď jste již dostal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík