Červená červnová teplákovka aneb Rio se blíží

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2016 20:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak já zase jednou sestoupil z gaučíku, abych oprášil televizku,
a už už se nemůžu dočkat, až v těch fekálních kanálech začnou
pádlovači pádlovat a i jinde sportofci sportovat a tenisté tenisovat.
Prostě olympijádka se nám blíží, já už to cejtim ve vzduchu.

A aby nám to lépěji do té doby uteklo, tak vám holt tedy zakládám
novou diskusičku, když jste ještě malé děti a neumíte si ju založit sami.

No, a co bych asi tak přidal, abych jakž takž zůstal v "Drůbeži"?
No, asi to, že už mám nějak moc dlouhý vlasy, a každý ráno mám
tudíž na hlavě kohouta. Má úcta.

30.5.2016 20:32
jako001

XXX.XXX.109.93

HOnziku novè vlakno nacase, uf hlasim kacica v kukurici 8 kaciatok ale mrcha nechalaich samè co sa mi u pizmovky este nestalo proste mlàdatà odhànala nastastie manzelka to zbadala vcas a starà sa one ako bàbatkà liahen sobotu nalozenà novou vàrkou maransiek som zvedavy objednal som 20 vajec dostal som 22 dufam ze oplodnenost bude dobrà tieto su od spickovèho francuzkeho chovatela prezily bez uhony cestu cez 1800km dufam ze budu dalsie cierne gulicky buduci vykend podàm hlasenia aj vsetky slubovanè fotky.

30.5.2016 20:51
nomad72

XXX.XXX.234.129

Červená... milujem červenú, zvlášť, ak je na nej kladivo a kosák ! podávam hlásenie : líšku som zatiaľ nechytil... asi bola pasca na zlom mieste, ale na obed som zistil, že tá k*va prešla cez jahody okolo kurína, tak som tú pascu preložil tam... rastie tam aj žihľava (kopřivy) a tam je to tak husté, že by som sa ani nečudoval, keby tam mala brloh... no, uvidíme... ja už som z tej líšky... ale ja som trpezlivý a o to sa s ňou potom porátam... Horalko, kamarát, hlavu hore, vieš, ono sa hovorí, nikdy nebolo tak zle, aby nemohlo byť horšie... drž sa kamarát a kdeže sú ostatní? prajem pekný zvyšok dňa, a keďže u nás stále ako v pekle a bez dažďa a nakoľko som už z tých horúčav natoľko uťahaný, idem ja do klimatizovanej spálne... ahojte.

30.5.2016 20:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jako, příště, až pojedete na výlet, dejte vědět. Sestoupím z gaučíku a pojedu taky.

Jo, tak ta kukuřičná pižmofka, to je teda potvora. Už s tím zahrabáváním vajec do kukuřice to bylo od ní dost podezřelé a teďka totok. No, nedivil bych se, kdyby začala brzo zase snášet. Manželkám zdar a těm oddaným a s čiperným postřehem obvzláště.

U mě nového nic, leda by vás zajímalo, jak jsem si z 50 vajec vlašek oranžovokrkých
od Roberta Krause nalíhnul ohromujících šest kuřátek, z toho šest kohoutků.
A to jediný kuřátko, co se vylíhlo z jeho "druhýho kmene", pro jistotu ztratilo oba dva
kroužky, takže teď ani nevím, který to bylo.
Ale nevadí, i tak bych byl schopen, kdyby se mi chtělo, mít až 4 kmeny oranžovokrkých,
díky své neuvěřitelné hamižnosti a shánčlivosti a šmejdivosti a také štěstí, to zasejc jo.

Oproti mým odchovancům (kde mám od některých slepic 100% oplozenost a pro tentokrát od všech slepic 100% líhnivost) jsou ta DE kuřátka navíc od pohledu pomalejší, ospalejší, mžouravější, občas pokadění, křidýlka zase dolů...
no, to zase v Německu brácha pr.al ségru, jináč to nevidím.

Tak ještě v pátek dolíhnu poslední lososové a moje a pak má úcta, končím, vypínám.
Z fáze otáčení a podlejvání přecházím do fáze kopřivování a nahánění-vyhánění
a hlídání. Už mě docela bolí za krkem, z toho fšeho sledování oblohy.

Když jsem si tuhle byl u vietnamce pro mrkef, tak se ptal, kolik mám slepic,
tak jsem mu to povyprávěl, načež on mě uzemnil historkou, jak měl "doma"
slepičí farmu o sedmi tisících jedincích. Uf. Tak se z té vzpomínky na domov
tak nějak rozněžněl, že mi věnoval krabici mrkve zdarma. Uf.
Občas se prostě vyplatí mít slepice... To mi připomíná, že už mi zase dochází.
Mrkef.

30.5.2016 22:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, tak vám řeknu, už se těším, až vypnu aspoň jednu líheň ze tří a ona začala ruánka snášet další kolo vajec. To je nezmar. Takže v jedné líhni kachny, v druhé líhni hempšírky a ve třetí křepelky. Navíc do rcom king suro 20 dám jenom 15 ruánčích vajec. Jsou dost velká a na jednu řadu tam dám pět, a jenom tři řady. Jestli nanese zase dvacku vajec, tak pak budu chodit po zahradě a všude budou kachny
Ale dneska mám radost. Dodělali jsme první polovinu voliéry na kuřata a prvních 24 "herinků" hempšírek už je v novém.

31.5.2016 06:16
nomad72

XXX.XXX.234.233

PBJK a dobré ránko... východ:17°C a konečne zamračené... aspoň nebudú dnes také pekoty ako za posledný týždeň.dnes by pršať nemalo ale na zajtra už hlásia dážď líšku som zatiaľ stále nechytil ale ja si počkám...
Honzík, také liahnutie poteší, čo?úprimne ti poviem, dobre som sa nasmial... no, a hoď číslo, koľko tých sliepok máš
Horalko, kamarát, vstávaj a poďme cvičiť... a potom krotiť tú školskú háveď... inak, tie dnešné deti sú tak drzé, že koľkokrát sa musím premáhať a to dosť poriadne, aby niektoré z nich nedostali po uchoch, a to zvlášť piataci, ako som si všimol, lebo oni idú do puberty a skúšajú, čo si môžu dovoliť... bando jedna no, ja idem ešte rýchlo vypiť druhú kávu, a šup do práce... pekný deň vám ostatným...

31.5.2016 09:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Páni, Věrko, vy jste čipera. Takže i vy už máte drůbežárnu? No, hezky pěkně.

Nomádku, já raději zelenou. Tu může fšude. Jen na pití ne.
Chodíval jsem koledovat s nejdelší pomlázkou a u nás na vsi
měla ostařina takový blbý zvyk - nalévat velikost panáků omladině
podle toho, jak dlouhou kdo měl pomlázku. Takže jsem byl ze fšech
vždy zaručeně nejopilejší a bylo mi nejvíc špatně.
Zelenou už nikdy více, glo glo glo glórijááá.

Jinak teda já teplo rád, takže bych fšecky ty klimatizace zrušil a zakázal. Hotové.
Na přednáškách mi vždycky funěla zima na hlavu a to mi tedy na soustředěnosti
nepřidalo, už tak mi pobyt kdekoliv bez gaučíku způsobuje jistá traumata...
A spaní v zimě při vypnutém topení a otevřeném okně? No jistěěěěě.
Tak to bych ráno měl úžasně zastydlou hlavu a rýmičku, takže neschopenku.
Při současném vývoji počasí už mám spálené čelo a jinak jsem už jako černoch.
Takže v Riu v červené teplákofce dobře zapadnu.

31.5.2016 10:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jinak teda dobré jitro fšem ranním ptáčatům, jako jsem například já, že.

Soudruh kolega Olym pyj onik vás fšecky moc pozdravuje,
celý květen se prý věnoval dámským spodkům (no, každý máme nějakou tu zálibu, že),
a něco mi našeptává, že se na vás již brzo přijde podívat, tak buďte připraveni.

Nomádku, tak jsem to přepočítal, uf, to mi ale dalo zabrat, počty a já, že,
no a mám momentálně 82 vlaštiček a ještě plnou líheň. To už je tedy po selekci
(dvouzuby a tak dále). Na vietnamskou farmu tedy ještě nemám, ale už se to blíží.

Tady jsou 6denní prckové, než jim dám nažrat
https://www.youtube.com/watch?v=ztJSt-54nSc

A tady už je samotné krmení dravé zvěře
https://www.youtube.com/watch?v=TYIFZU6G5Ig

Mňam mňam. Krásné úterý a nezapomeňte - zítra už je Středa,
a všichni víme, co se dělá ve středu. Středa - máčeného chleba je třeba!
Má úcta.

31.5.2016 12:11
nomad72

XXX.XXX.234.124

Honzík, to ja radšej chladnejšie, ako takéto horúčavy... napíšem ti niečo, čo mi možno ani neuveríš... keď som kúpil toto gazdovstvo, v dome sa nedalo bývať a tak prišla totálna rekonštrukcia, elektrika, omietky na novo, proste všetko... dokonca do domu nebol zavedený ani vodovod, ani kúpeľňa tu nebola, nič... a tak som sa rozhodol že z komory, ktorá bola napojená na kuchyňu (dosť veľká) zrobím kúpeľňu a tak som sa napojil na obecný vodovod, mimochodom vodovodná prípojka bola 4 ! metre pod zemou, do domu som vodu napojil v decembri, a potom prišli také mrazy, -27°C ! bojler som ešte nemal, ani kúrenie v kúpeľni a keď som sa chcel večer okúpať, musel som si ohriať vodu, tak som ju nalial do vane, a pri -15 °C som sa okúpal, a ako som sa mydlil, tak na mne pena zamŕzala... tak som sa studenou vodou opláchol, utrel a šup ku kachľovej peci... a čuduj sa svete, celý rok som ani nekýchol... ja doteraz kúpeľňu nazývam kryokomora ! a to ti odprisahám aj na moje deti, že to čo som ti napísal, je pravda... na jar, ako sa dokončila kúpeľňa, a pustil som si teplú vodu, som skoro až plakal... prvý rok ako sa prerábal dom, som tu bol sám, a manželka sa ma furt pýta, ako som to tu mohol prežiť... na fotke je tá prípojka a aj vaňa, ako som to mal cez zimu... čiže mne chlad tak nevadí, skôr horúčavy...

31.5.2016 18:08
jako001

XXX.XXX.109.93

Nomàd ty si normàlne otuzilec ja znesiem vela ale z duse nenàvidim zimu a ako moj dedo vravieval od tepla este reumu nikto nedostal posielam vàm pàr fotiek ako sa to vyvija ospravedlnte kvalitu mobil z vyletu este nemàm.

31.5.2016 18:53
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer z Roudnicka. Právě trošku zapršelo, pěkně se dýchá. Vypadalo to hrozivě, ale uteklo to kamsi
Jako 001 to je krása a také starání co ? ale stojí to za to.
Mě se včera vylíhlo 19 kříženců araukanů, tak mám také zase mimina
Děti jsou nakrmený, byly palačinky, čučejí na večerníček, tak jdu poklidit zvířátka, zkontrolovat kuřátka a dát jim dobrou noc

31.5.2016 19:21
jako001

XXX.XXX.109.93

andreakiss napsal(a):
Dobrý večer z Roudnicka. Právě trošku zapršelo, pěkně se dýchá. Vypadalo to hrozivě, ale uteklo to kamsi
Jako 001 to je krása a také starání co ? ale stojí to za to.
Mě se včera vylíhlo 19 kříženců araukanů, tak mám také zase mimina
Děti jsou nakrmený, byly palačinky, čučejí na večerníček, tak jdu poklidit zvířátka, zkontrolovat kuřátka a dát jim dobrou noc

Dakujem za pochvalu, iked nepatri mne ale mojej drahej polovicke ktorà ma toto a este vela inèho nastarosti, nakolko ja pracujem prec.

31.5.2016 22:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, tak u nás na Českobudějovicku bohužel kalamita. V noci pršelo, i ráno. Napršelo děsně vody a na zahradě slepice ve výběhu vodu že tam stála jak v rybníčku. Málem se mi utopili 6ti týdenní běžci. Úděsnej pohled, co tekla voda přes zahradu, tak hodně to šlo k nim do výběhu a bohužel neodtýkalo pryč. Jeden běžec už jenom ležel a nemůže se postavit na nohy. Tak jsme je odvezli pod žárovku do garáže. Vyráběli jsme odvodňovací stočky, no jsem totálně vyřízená. Chudáci zvířata. Nedávno kroupy, teď tohle :(.

1.6.2016 00:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jó, zima je fuj. Ale vítr je taky fuj. Před větrem a blbýma lidma neutečeš nikam.
Zima se dá rozpít, roz... (nejen ve středu), případně se člověk obleče, že jo.
Ale ten vítr...

No, Věrko, hezky pěkně. Ale tak kačky mají vodu rády, ne? Tak ať se snaží
a vytrvají.

Dneska zasedla kvočna Věrka-Evička aneb výluková vlaška červená.
Nechcete ji někdo? Třeba i s vajíčky. Jako, další kuřátka už asi fakt nechcu.

1.6.2016 04:29
nomad72

XXX.XXX.234.4

PBJK a dobre ránko... východ : 17°C a jasno... včera ráno bolo zamračené ale do deviatej sa vyjasnilo a bol hic zase... a dnes, teraz ani obláčik... ale shmu hlási, že by malo dnes spŕchnuť, tak som zvedavý, dážď by sa už fakt zišiel... najmä na záhradu a polia
Honzík, pred vetrom sa schováš, aj pred blbcami, ale pred vodou nie hlásenie, líšku som stále nechytil... ona je asi fakt moc prefíkaná... a už začínam pochybovať, či ju vôbec ulapím... no neviem.
tak, káva dopitá, ideme pracovať.Pekný deň vám prajem...

1.6.2016 05:38
nomad72

XXX.XXX.234.153

Najnovšie správy... tak sa pozrite, aká je tá líška vychcaná, v noci prišla ku klietke, (pasci)spustila z vonka vrátka, a ako sa nemohla dostať ku kohútikovi, tak sa pozrite, čo urobila... ale je to dobré znamenie, lebo už vie o návnade, tak čoskoro skončí...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2016 11:30

Dobré ráno všem. Tak mozol už pilně svítí a máme 20 C na slunci jistě více. Včera troška sprchlo a zabouřilo ale zaplať pánbůh nic hrozného se nestalo. Snad to tak i vydrží. Pěkný den všem.

1.6.2016 11:34

nomad72 napsal(a):
Najnovšie správy... tak sa pozrite, aká je tá líška vychcaná, v noci prišla ku klietke, (pasci)spustila z vonka vrátka, a ako sa nemohla dostať ku kohútikovi, tak sa pozrite, čo urobila... ale je to dobré znamenie, lebo už vie o návnade, tak čoskoro skončí...

Tak Nomad snad už jí brzo chytneš mrchu!
K Tvému doatzu zda můžou králíčky již ven do klece se napást: No já to tak dělám ale až u starších /min 6 týdnů/ ale myslím si, že by neměl být problém ani s menšíma. Ale opatrně aby se nenafoukli nebo nedostali průjem. Dal bych je ven až už nebude rosa a preventivně bych jim dal vodu až by byly zase v králíkárně ale nejdřív bych jim nabídnul seno. Zkrátka dávat pozor ať se během přivykání na zelené nenafouknou. Byla by jih škoda. Taky bacha aby se nepodhrabali. Ale ty to zvládneš Gazdo!

1.6.2016 11:35

veraboskova napsal(a):
Zdravím, tak u nás na Českobudějovicku bohužel kalamita. V noci pršelo, i ráno. Napršelo děsně vody a na zahradě slepice ve výběhu vodu že tam stála jak v rybníčku. Málem se mi utopili 6ti týdenní běžci. Úděsnej pohled, co tekla voda přes zahradu, tak hodně to šlo k nim do výběhu a bohužel neodtýkalo pryč. Jeden běžec už jenom ležel a nemůže se postavit na nohy. Tak jsme je odvezli pod žárovku do garáže. Vyráběli jsme odvodňovací stočky, no jsem totálně vyřízená. Chudáci zvířata. Nedávno kroupy, teď tohle :(.

Vůbec Vám to nezávidím! Budu držet palce aby se už jen dařilo! Hlavu vzhůru!

1.6.2016 11:38
nomad72

XXX.XXX.234.222

Ja ich dávam von až poobede, ako prídem z práce, tak na 3 hodiny, a potom nazad do králikárne... ku nim sa líška nedostane

Ne-chovatel

1.6.2016 13:41
Ne-chovatel

XXX.XXX.188.206

Ty poslyš Nomad, asi takhle. Do toho sklopce se ti nic nechytí, kromě kočky, dřív jak do třech týdnů co se kolem něj nebudeš vůbec pohybovat. Takže s tou slepicí to taky není dobrý nápad.

Jediné rozumné co bys mohl udělat, je zeptat se myslivců, či hajných kde ve tvé lokalitě mívá liška noru a vyřešit to rovnou i s mláďaty. Těch míst nebude zase až tolik, a je docela dobře možné, že to bude ještě lidmi uměle dotvořená nora z doby kdy se stav lišek monitoroval a reguloval.

Chápej, já ti nedokáži říc zda jsi zvolil nejvhodnější způsob boje (či vymezení svého teritoria - toje můj způsob), zabít ji, či odchytit a pak s ní udělat kdo ví co... Já jen myslím, že postupuješ neefektivně.

1.6.2016 15:10
nomad72

XXX.XXX.234.79

No, neviem, nikdy som nič do pasce nechytal, toto je moja prvá skúsenosť... ale ja si myslím, že muchy vychytám, a nakoniec sa mi to podarí... aj teraz premýšľam nad tým, že tú časť pasce, kde je kohútik, prekryjem nejakým plechom, aby ju z bokov nebolo vidno... ale aj tak si myslím, že úspech je na dosah... a tiež si myslím, a som dokonca o tom presvedčený, že poľovníci majú úplne na háku nejakú líšku, čo mi chodí okolo kurína a chlievov...

Ne-chovatel

1.6.2016 15:24
Ne-chovatel

XXX.XXX.34.74

Na jak myslíš. Ale když ji chytíš a usmrtíš, stejně by to asi chtělo dořešit s mláďaty.

Pokud by již přežila, příští rok si to zopakuješ, pokud ne a bez mamy by zdechla uvážil bych i jaká smrt je humáňejší. Třeba se o ně postará jiný dravec se kterým zrovna nebojuješ a o kterém ani nevíš. A třeba pak zaujme místo té lišky a budeš mít už od lišek pokoj, ale zase problémy s ním.

Řešením by možná bylo i jen snížení počtu mláďat pokud by ses k nim nemusel prokopávat do nory. Záleží kolik slepic bys oželel.

Už chápeš? Zvolil jsi nevhodný způsob soužití a boj neskončí nikdy. Pokud nebudeš se zvířaty a připraven o ně bojovat znamená to buďto vybít vše kolem, nebo se neprodyšně uzavřít, nebo stavy dravců regulovat a uvažovat s určitými ztrátami (taková vychovaná liška, která nepovraždí během hodiny vše co se pohne jen protože může, by mohla být za jistých okolností i hotový poklad).

To se mi to radí, když s liškou nebojuju, co? Myslel jsem to v dobrém.

1.6.2016 15:39
nomad72

XXX.XXX.234.79

Chápem... ale si predstav jednu vec... ono to bolo písané aj v inom vlákne... ja nechovám zvieratá preto, aby som ich držal niekde zavreté ako v trezore... to sa môžem na to rovno vykašľať...u mňa majú takmer všetky zvieratá voľný výbeh, len záhradu mám vyše pol hektára (56 árov) plus susedný v prenájme 47 árov, tak prečo by som im nedoprial... a nakoľko líška môže byť prenášačom rôznych chorôb, vrátane besnoty, a ja mám dve malé deti, prečo by som mal mať nad ňou zľutovanie... raz som mal už návštevu líšky, nedopadlo to dobre, tak ako aj kuny som mal na povale, ani si nevieš predstaviť, čo to dokáže kuna napríklad s izoláciou alebo káblami urobiť, pokiaľ to nevidíš... je kašlem na nejakú humánnosť, proste ak si líška alebo iný predátor urobí s pohodlnosti u mňa bufet, len zato že to má jednoduchšie, ako lapať zver inde v lese, má jednoducho smolu... je to niečo ako s tými kontajnerovými medveďmi... ja neodsudzujem líšku, ktorá loví niekde v lese alebo na poli hraboše, a inú háveď, tam nech si kľudne i mladé odchová... ale nie u mňa! to má jednoducho smolu, ak sa mi dostane do rúk... skús sa na to pozrieť aj z tejto stránky...

Ne-chovatel

1.6.2016 15:49
Ne-chovatel

XXX.XXX.34.74

Já ti rozumím, prostě jsem chtěl upravit směr tvých myšlenek. přímo ti neporadí nikdo, nikdo nezná tvé konkrétní podmínky. A možná ani ty sám, když jsi většinu času v práci mimo lokalitu jejíž problémy právě řešíš.

Ještě mne napadlo, že za určitých okolností by mohlo pomoci, do příštího roku, i zrušení toho hnízdiště lišky, není-li v okolí jiné vhodné může zmizet, třeba jen načas. Stejně tak je pravděpodobné, pokud s ní v minulosti nebyly problémy, že ona se také přesunula od někud kde měla horší podmínky, nebo je lišek opravdu mnoho a lokalita kde se líhla je zabraná,...

1.6.2016 15:50
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Načo potom tu toľko vypisujete. Nepríjmete iný názor, robte si s ňou čo chcete, načo o tom denne od rána do večera píšete?

1.6.2016 15:55
nomad72

XXX.XXX.234.79

mamkamaria napsal(a):
Načo potom tu toľko vypisujete. Nepríjmete iný názor, robte si s ňou čo chcete, načo o tom denne od rána do večera píšete?

Nakoľko viem, kto si a ako reaguješ na príspevky, a komu toto bolo určené, ti napíšem jedno... : tebe tie príspevky určené neboli, tak prosím nereaguj na ne... a ak ti to vadí, že sem píšem, tak to ani nečítaj...

1.6.2016 15:55

mamkamaria napsal(a):

Třeba proto, že tu jsou i jiný které to třeba zajímá

Ne-chovatel

1.6.2016 16:02
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.247

No asi se mi tvůj tok myšlenek ovlivnit nepodařilo, když píšeš co jsem nepsal - nic o slitování, musel bych sáhodlouze vysvětlovat jak jsem to myslel. Tvůj boj za tvoje tvoje, tvoje svědomí,...

Humánost byla zmíněna tak jak jsem to opravdu myslel, nejsem žádný pošahanec jakých je dnes na každém rohu deset co ani neví co to slovo znamená a co to v dané situaci obnáší. Ale rozhodně jsem ji nezmínil jen tak, pro nic.

Opakuji, že ti neporadí nikdo, asi ani místní. Jen ty znáš podmínky a možná ani ty ne a teprve metodou pokus, omyl...
Jinak taky sháním hektarovej pozemek na podobný způsob chování zvířat, a myslím že tě chápu. Ať se daří.

1.6.2016 16:17
nomad72

XXX.XXX.234.79

Sú ľudia, ktorý sa snažia za každú cenu vnútiť svoj názor iným... ak ho dotyčný nepríjme, hneď ho vyhlásia za blázna, tyrana, vraha a neviem čo ešte... zvlášť niektorí dôchodci, napríklad z Tomášova, to nemáte na práci nič iné len sa furt do niekoho navážať?

1.6.2016 16:21
nomad72

XXX.XXX.234.79

No nič, kávu som dopil, poďme niečo robiť...
PS : u nás chvíľu pršalo, nič moc, ale aspoň trošku... zatiaľ sa majte

1.6.2016 17:30
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Nomadku kamaráde, je to marný, je to marný, je to marný. Ale neboj brzo přivede omladinu aby jim ukázala kde je jednoduchý lov a bohatý výběr masa a některá z nich tam vleze. Já jsem kdysi něco podobného používal asi dva měsíce a kromě koček a ježků v ní neuvízlo nic. To ale neznamená že tam nemůže vlézt, třeba se jednou splete anebo hlad ji donutí. Zkus něco pohodit k snědku před klec a na okraj. Třeba rybičky olejovky nebo játra. Trošku ji nasměrovat. No a já bych měl pro tebe i návnadu. Odpoledne když jem přišel na zahradu tak jsem ve výběhu našel bojovného udatníka šumavského tuhého. Byl bez známek nějakého napadení, ale protože se do mne každé ráno pouštel jako vzteklý pes, tak pravděpodobně mu ublížila nějaká ta uštědžená rána klackem. Přitom ráno ještě pojímal slepičky. Stejně by šel do hrnce, už byl nebezpečný. Dnes nám také pořádně zapršelo. Asi hodinový slejvák dělal louže i na louce, spadlo i pár krupek, ale nic moc takže škodu nenadělaly. Tak si jdu dát ještě kafíčko a pak krmit.
Přeju hezký zbytek dne.

1.6.2016 17:35
nomad72

XXX.XXX.234.63

Ahoj kamarát... už sa stalo, mala predhodené aj sliepku, aj ježka aj mäso, všetko vzala a tak má teraz živú návnadu... už som aj urobil opatrenia, aby omylom naprázdno neaktivovala pascu, veď už som ju skoro mal, keby sa jej pasca nezavrela pred nosom, verím, že by do nej vliezla... ja tan boj s ňou vyhrám, ja sa tak ľahko nevzdám a aj tebe pekný deň.

1.6.2016 18:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ten Berďák dneska, ten toho Ferrera prohnal, panečku, uf, fuj.
Až si z toho musím vyvětrat gaučík.

Věrka-Evička dneska normálka chodila po dvoře, takže včera to své
"stát se kvočnou" jen hrála, když celé odpoledne a večer trůnila v kukani.
Krom vajíčka mi tam nechala i víte co.
A dneska odpoledne tam zase vlezla a zase tam byla nejmíň čtyři hodiny.
No, už to na ní leze, už jí ty bijologycký hodiny zasejc tikaj.
Co tikaj, řvou jako ty cikády.

Holky nesou kolem deseti vajíček denně, trochu umínily,
ale to vždycky, když se oteplí. Nejlíp nesou, když je tak těch 10 stupňů.
Skoro je podezřívám, že to ani nejsou vlašky, čili jižanky, na tropy zvyklé.
No, i když... co si budeme povídat - ty dnešní tlusté krabice už původní
štíhlou vlašku italku nepřipomínají skoro vůbec.

Zahrada je plná krup, tak dnes již zahajuji nicnedělání, tudíž se uchyluji
na vyvětraný gaučík a pustím si nějakýho toho napínavýho Poirota
nebo Marplovou nebo něco podobně dramaticky drastickýho. Má úcta.

1.6.2016 19:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nomádku, koukám na ty "hrabací" fotky, a musím uznale zahradnicky konstatovat,
že máte tak sexy krásnou zeminu, že chápu, že vám tam ta mrkef a rajské a další
záležitostě rostou div né jako z vody. No krása střídá nádheru.
Podle toho, jak kdo umí ocenit zeminu, se pozná ten vopravdickej zahradník.

1.6.2016 19:14
nomad72

XXX.XXX.234.182

Honzík, ja keď som prvý krát púšťal pluhy do zeme, normálne som tŕpol, ako bude vyzerať pôda, keď ju obrátim... a akonáhle som prešiel pár metrov, myslel som, že budem strieľať šampanské, fakt... pôda bez jedného kameňa, krásna tmavá ornica po celej ploche, proste paráda... ono ľudia v obci hovorili, že na mojej záhrade je najlepšia pôda, že starý gazda ju poctivo hnojil maštaľným hnojom (ja v tom pokračujem) že to bol dobrý gazda... hoci som pri obrábaní našiel niečo, čo do pôdy nepatrí, ale tomu nálezu som sa fakt potešil... tipneš si, čo to mohlo byť? a učím to aj deti, že do pôdy sa nehádže odpad, kamene, proste pôda musí byť čistá...

1.6.2016 19:15
nomad72

XXX.XXX.234.182

Ááááá, pozerám, nové foto?! super !

1.6.2016 19:22
nomad72

XXX.XXX.234.182

Honzík, pozri si foto č.1 tam som prvý krát oral, a pozri sa, na ten prales... a čo potom z toho vzniklo... by si neveril, čo som sa ja nadrel, sám a ručne, kým som dosiahol to, čo mám...

1.6.2016 19:31
nomad72

XXX.XXX.234.182

A ešte pre porovnanie, vchod na pozemok, keď som to kúpil (foto 1) a na foto 2 po pol roku... to vtedy boli také mrazy... -27°C.

1.6.2016 19:45
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, právě nám zde pěkně zapršelo a už zase svítí
Nomádku, klobouk dolů to tedy byla fuška.
Děti nakrmený, zvířátka také, jen mi malounko po tom dešti plavou doufám, že to brzo vyschne.
Vesele nám zrají jahody a třešně, je co ozobávat

1.6.2016 19:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jéžiš, no tak to je paráda. A taková rovina. To vypadá už z fotky uplně úrodně.

To si vůbec neumím představit, jaký to je, mít pozemek na rovině. Já jsem na svahu a všude je to o zabití. Zrovna dneska jsem v rámci liščí prevence (jsi mě nakazil, kárám!) obcházel ploty kolem dokola a málem je to o zvrtnutí nohy. Se sekačkou to v některých místech vůbec nejde a s křovinořezem to je buďto o nohy nebo o jiné údy. A ještě se maximálně tak lanem přikurtovat k nějakému opravdu bytelnému stromu, jinak člověk letí dolů rychlostí blesku. Ploty mám dole ve svahu už opravdu hrozné, letos se to prostě musí udělat, jinak nehraju. Jenomže on ten svah pořád ujíždí a ujíždí, dosypeš to, urovnáš a oseješ to, za tři roky je to zase sesunutý. Navíc je to na skále, takže bytelné základy, co by svah udržely, nemám jaksi čím vykopat, no prostě na h. Ale nestěžuju si, prostě jen popisuju staf věcí, jak se mají.
Na rovině bych měl čupr supr plotiska.

Hledím hledím, tys u toho vstupu vykácel takový vzrostlý ořešáky?
No teda, taková barbarie. Teda barbařina. Tady u nás na skorohorách ořešáky neplodí,
každoročně namrzají v květu, tak je tu bereme jako vzácnost, víš...

A jo, fotka je změněná, tahle je z gaučíku, když už tu o něm je tak často řeč,
tak aby mu to nebylo líto. A je tam i můj věrný gaučíkový společník Kouďák.
Bohužel, už je to starší hluchý pán, tak už moc těch líšek neprožene.

1.6.2016 19:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, dobrý no, u nás jahody kvetou a třešně zrovna vesele dokvetly. Haha.
Tak zobkejte, my si ještě měsíc počkáme.

1.6.2016 20:01
jako001

XXX.XXX.109.93

Ahoj nomàd tipujem na staru mincu, ja som ich nasiel pàr po hlbokej orbe jednu dokonca rimsku, vsetky su u moj sestry co zbiera mince.Dufam ze dnes to stou liskou dopadne chudàk kohut ten musel mat stres ale co uz.Inak odviedol si kus riadnej roboty, tak tak ja svoje deti ucim rovnako a este aj selektovat odpad

1.6.2016 20:01
nomad72

XXX.XXX.234.182

Vôbec mi ich nebolo ľúto... on ten dom bol tak obrastený, a z toho vlhký... a ja som tam potreboval dostať slnko a všetko vysušiť, preto išlo všetko okolo domu k zemi.ono aj keď nepršalo, ale z rosy furt s tých stromov kvapkala voda a nikdy to nebolo suché... a tak som sa rozhodol tak radikálne... a okrem vlhka, ono z tých stromov bol furt bordel, sem tam sa konár odlomil, a na jeseň listov, neúrekom... a potom aj tie orechy (plody) nestáli za nič... aj keď som pozberal všetky orechy, bolo ich aj 17 vriec veľkých, po vylúpani nebolo skoro nič... teraz mám svoje orechy (stromy) dva, plus asi šesť na tom prenájme... na foto šiel ďalší k zemi

1.6.2016 20:04
nomad72

XXX.XXX.234.182

Nieeee, minca to nebola, bola to podkova z koníka, a nie jedna ! už som ich tam našiel 6 a všetky mám zavesené v stodole...

1.6.2016 20:05
nomad72

XXX.XXX.234.182

honzapm napsal(a):
Andy, dobrý no, u nás jahody kvetou a třešně zrovna vesele dokvetly. Haha.
Tak zobkejte, my si ještě měsíc počkáme.

Ja už jahody oberám ! odroda Korona, perfektný druh jahôd

1.6.2016 20:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jé, podkova. Tak ty sbírám tady taky, tedy ne na Vlaškáriu, ale ve městě.
Bývala tu kovárna (zem hrozná). Kovář neměl podlahu, jen udusanou zem,
takže při zahradničení jsem už vyndal podkov neúrekom.
Podkovy jsou pro štěstí, tak je bedlivě oprašuj od pavučin.

Našel jsem tu i různé sošky a staré dopisy (1944), i mince nebo boty, hodně bot,
ale taky sklo, lino, koberce, igelity, trubky, no... krása nádheru tentokrát nestřídala.

´Korona´ je fakt super, asi nejšťavnatější a nejsladší.
I když násada plodů je nižší, vynahradí to jejich velikostí, chutí a rezistencí.

1.6.2016 20:24
nomad72

XXX.XXX.234.182

Presne si opísal tie jahody, preto som také chcel, a aj som si také kúpil... chuťovo aj konzistenciou je to asi najlepšia jahoda, aj keď len raz rodiaca v sezóne... a ja som našiel na povale dve liahne Biosky na 90 vajec, funkčné, aj keď ich bolo treba po čase opraviť, stále idú, a z nich je tých 71 piraní.

Ne-chovatel

1.6.2016 21:04
Ne-chovatel

XXX.XXX.34.74

Když tu lidi zmiňujete ty ořechy. Nemáte někdo představu do jaké nadmořské výšky se u nás běžně pěstují? I když se třeba (kvůli jarním mrazům) nezdaří mít každý rok úrodu?

1.6.2016 21:26
bubko

XXX.XXX.185.182

Ahojte všetci, viete mi niekto poradit? moje herečky zaačali kýchať a majú už aj sopel... Mala to len jedna ale uz to majú tri... dnes som bola u veterinarky nech mi objedna doxygal, ale pred chvilkou mi volala, že mi to neobjednala, lebo po užívaní sa už nesmú konzumovať vajcia... máte niekto nejakú skúsenosť?

1.6.2016 22:14
jako001

XXX.XXX.109.93

bubko napsal(a):
Ahojte všetci, viete mi niekto poradit? moje herečky zaačali kýchať a majú už aj sopel... Mala to len jedna ale uz to majú tri... dnes som bola u veterinarky nech mi objedna doxygal, ale pred chvilkou mi volala, že mi to neobjednala, lebo po užívaní sa už nesmú konzumovať vajcia... máte niekto nejakú skúsenosť?

No neviem co je to za veta ale faktom je ze musis dodrzat ochrannu dobu, po tejto dobe su vajcia opat vhodnè na konzum, cize neni to tak ze navzdy a ked ti nenapisala doxygal mala ti dat nejaku alternativu.

2.6.2016 05:45
nomad72

XXX.XXX.234.178

PBJK a dobré ránko... východ hlási 13°C a zamračené.trošku sa ochladilo a predpoveď na dnes je slabý dážď... snáď to vyjde... ja už mám všetko pokŕmené, ale ešte som sliepky a kačky nepúšťal, nakoľko staré urobili o pol piatej poplach, asi nejaký votrelec, tak ich pustím až ako pôjdem do práce... líšku som stále neulapil, nevadí, počkáme. pozdravujem Horala, Honzu 720... a aj dámy a a ostatné mierumilovné osadenstvo a neprajníci nech mi... pekný deň vám.

2.6.2016 07:37

bubko napsal(a):

Moje veta mi na to dávala injekčně tylan. A jelikož se u všech nebo u většiny atb píše, že není pro užitkové nosnice produkující konzumní vejce tak tam nemají uvedenou ani ochranou lhůtu na vejce. Často jen proto, že na to prostě nemají studie. Takže moje veta podala injekci a znásobila ochranou lhůtu uvedenou na maso 2x. A bylo.

2.6.2016 07:40

Dobré ráno všem! Tak nám už od večera s přestávkami leje a leje. Opět byla slabší bouřka v noci. Ochladilo se - huráá . Aktuálně zataženo, prší a 14 C.
Krásný den všem a Nomadovi L O V U Z D A R !

2.6.2016 10:17
bery25

XXX.XXX.109.66

Dobry, to ako ze, ked som preliecil trojmesacne nosnice doxygalom, tak uz nikdy nemozem pouzit od nich vajicka, dakujem.

2.6.2016 11:13
nomad72

XXX.XXX.234.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobré ráno všem! Tak nám už od večera s přestávkami leje a leje. Opět byla slabší bouřka v noci. Ochladilo se - huráá . Aktuálně zataženo, prší a 14 C.
Krásný den všem a Nomadovi L O V U Z D A R !

Ahoj, aj u nás od ôsmej prší, taký tichúčky dáždik, ale hlavné je, že prší, mohlo by aspoň dva dni...

2.6.2016 11:40

nomad72 napsal(a):
Ahoj, aj u nás od ôsmej prší, taký tichúčky dáždik, ale hlavné je, že prší, mohlo by aspoň dva dni...

No to u nás už od 9 hod neprší a vylezlo slunce. je dusno. Šel jsem jen na poštu a zpátky a byl jsem jako vrata u chlíva nebo jako stará k*va po šichtě? No ať si každý vybere

2.6.2016 11:49
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak jem uzavřel květnovou bilanci ve snášce údernic a je to docela zajímavé. Nejlépe obstály araukány s průměrnou snáškou 26,7 vajíček na kus a den.2. místo hempšírky 21,4 k/d,3.místo australky 20,0 k/d,4+5.místo vlaška koroptví a česká slepice zlatě kropenatá 19,6 k/d,6.místo směska kříženek 19,0 k/d,7.místo kříženky zakrslé kočinky 17,0 k/d,8.místo šumavanka 16,2 k/d,9.místo forverka14,2 k/d. Celkem za měsíc květen 1272 vajíček od 70 slepic.

2.6.2016 12:10

horal napsal(a):
Šest v práci. Tak jem uzavřel květnovou bilanci ve snášce údernic a je to docela zajímavé. Nejlépe obstály araukány s průměrnou snáškou 26,7 vajíček na kus a den.2. místo hempšírky 21,4 k/d,3.místo australky 20,0 k/d,4+5.místo vlaška koroptví a česká slepice zlatě kropenatá 19,6 k/d,6.místo směska kříženek 19,0 k/d,7.místo kříženky zakrslé kočinky 17,0 k/d,8.místo šumavanka 16,2 k/d,9.místo forverka14,2 k/d. Celkem za měsíc květen 1272 vajíček od 70 slepic.

Já bych tedy typoval na 1. místo vlašky ale časy se jak vidět mění

2.6.2016 17:30
nomad72

XXX.XXX.234.127

horal napsal(a):

Horalko, kamarát, skús mi tú znášku alebo tie pojmy vysvetliť trošku po lopate... najmä výrazy 27 vajec na kus a deň... z toho som trocha mimo...

2.6.2016 17:41
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zdravím ze západu. Včera u nás byla bouřka jako Brno, spadlo během půl hodiny 40mm srážek, potoky bahna se valily z kdejaké meze...
Ve škole jsem vyhrála s příhodou, jak jsem zachraňovala housata. Kolegyně měly jenom příhody, jak se nemohly dostat do ulice kvůli jezerům a řekám na silnici. Já jsem dorazila domů v největším lijavci a utíkala pro 18denní housata, která se neumí sama schovat a husu nemají. Nesla jsem je domů v takovém tom plastovém zahradním koši - tašce a z nich vykapalo na dno asi 5 cm vody. Dala jsem je na noviny do vany a jedno po druhém vysušovala starou osuškou a pak fénem. Byla nacucaná jak houby, dala by se ždímat. A v ubikaci by večer bez světla neuschla. Na konci si fénování i užívala a nastavovala se teplému vzduchu. .
Zato vana vypadala jako hnojiště - samý husinec. Prostě skvěle strávený podvečer.
Dana.

2.6.2016 17:56
horal

XXX.XXX.58.226

Jsou to průměry na hejno. Jenom tam došlo k chybě a to tě zmátlo, jedná se o měsíc a né den. Tak jak jsou popsaný tak je mám zavřený ve výbězích a to od tří do osmnácti. Tak třeba araukány snesly 80 vajec za měsíc a proto že je mám tři tak průměr vychází 26,7 na kus za měsíc. Vlašek je 18 a snesly 351 vajec a to vychází v průměru 19 a půl vajíčka na jednu vlašku za měsíc květen.
Tak kamaráde promiň že jsem ti trochu zamotal hlavu.

2.6.2016 19:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím, tak u nás taky aktuálně leje. Paní Dano, tak tohle znám, já mám běžce pořád v krabici v garáži pod 25W žárovkou. Nevím, kam je pak dám, ve výběhu mají už ne vodu, ale vrstvu bahna. A protože zase prší, tak se to nedá uklidit. Stejnak bych byla nervní, že je to zase vyplaví když koukám na předpověď počasí.

2.6.2016 19:47
nomad72

XXX.XXX.234.171

horal napsal(a):
Jsou to průměry na hejno. Jenom tam došlo k chybě a to tě zmátlo, jedná se o měsíc a né den. Tak jak jsou popsaný tak je mám zavřený ve výbězích a to od tří do osmnácti. Tak třeba araukány snesly 80 vajec za měsíc a proto že je mám tři tak průměr vychází 26,7 na kus za měsíc. Vlašek je 18 a snesly 351 vajec a to vychází v průměru 19 a půl vajíčka na jednu vlašku za měsíc květen.
Tak kamaráde promiň že jsem ti trochu zamotal hlavu.

Ahoj, však je mi to jasné, len by som chcel vidieť, a hlavne mať, sliepku, čo znesie 27 vajec za deň to by mi stačilo chovať len jednu

2.6.2016 21:15
jako001

XXX.XXX.109.93

Nomàd dufam ze lisku chytis a tvoj dvor sa nestane nàucnym chodnikom pre listata inak je docela moznè ze bude mat noru niekde blizko cca dva roky dozadu sme rusily noru doslova v centre dediny v zàhrade evanjelickèho kostola, ked budem doma zavesim sem archivne fotky listia nora pod uskladnenou metrovicou cca 10 od kurina a ine pikosky.

2.6.2016 22:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Dano, to je příhoda.
Jak vypadala vaše vana, to už víme.
A jak jste vypadala vy?

U nás včera spadlo 46 mm, ale až na pár rostlinných ztrát vše ok.
Němci ta stavení a chlévy stavěli dobře.

3.6.2016 07:02
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Tedy Dano, to je příhoda.
Jak vypadala vaše vana, to už víme.
A jak jste vypadala vy?

U nás včera spadlo 46 mm, ale až na pár rostlinných ztrát vše ok.
Němci ta stavení a chlévy stavěli dobře.

Já jsem vypadal úplně normálně, jako čuník, všude peří a h... Tak jsem vydrhla vanu a pak sebe (přesně v tom pořadí)
Jinak jak píšete, odnesly to jen kytičky. Ve sklepě sucho a záhony pěkně zalité. Jen ta tráva by potřebovala pár dní slunéčka, aby bylo seno. Dana.

3.6.2016 13:25
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnice, u nás zataženo, už neprší
Tedy Dano, jste bourák, ale nedělala by jsem to jinak.
Dnes v práci jsem si čistila zbytek bahna z nohy, co se tam přichomejtal po ranním krmení pipin .Pro všechny - také plaveme v bahně
Tak, doobědváno, jdu naházet poslední věci do tašek a hurá do Itálie
Ať se vám daří a uvidíme se za týden

3.6.2016 15:02
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Dobrý den z Roudnice, u nás zataženo, už neprší
Tedy Dano, jste bourák, ale nedělala by jsem to jinak.
Dnes v práci jsem si čistila zbytek bahna z nohy, co se tam přichomejtal po ranním krmení pipin .Pro všechny - také plaveme v bahně
Tak, doobědváno, jdu naházet poslední věci do tašek a hurá do Itálie
Ať se vám daří a uvidíme se za týden

Jé, já chci taky !
Drůbežárna jede taky? A bahno?
Tak šťastnou cestu!

U nás zatím žádná pohroma. Doufám, že to tak i zůstane. Trochu prší, ale jen tak mírně. Pod stromy je zatím sucho.
Dnes se kačeři nějak dostali do mé mini zeleninové zahrádky, a jak nevěděli jak ven, tak podupali co mohli. Nejvíc zdecimovali červenou řepu, zlomili brokolici a saláty taky pěkně zváleli.
Jsou to holomci.

Čapice, nemáme zprávy o Jarmilce .

Přeji hezký víkend (bez krup, potop a jiných hrůz, jako jsou lišky apod.)

3.6.2016 15:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jé, Andy, tak se opalujte i za nás. A kam jedete? K móři nebo třeba na Gardu?
Já zrovna taky uvažuju, komu bych asi tak svěřil Vlaškárium a vyrazil,
ale já jezdím vždy do Španělska, páč je tam volnější režim, než v Itálii, řekněme.

Taky si říkám, zda Čapice až příliš nezaměstnává pana manžela, nošením koček
na zádech a podobnými otrockými činnostmi, a z toho důvodu na nás nemá čas?

U nás už druhý den chčiprší, takže kuřátka ven nechodí, nějak moc nových drůbežích
zážitků nemám. Vajíček je každý den deset a více, tak jsem spokojenson.
A vlastně dneska na svět vyjuklo prvních sedm vlašek lososových z posledního líhnutí,
ještě tam něco pípá a budou se klubat i moje oranžovokrké a stříbrně zbarvené,
a i nějaký ten jejich nevěrnický mix, na osvěžení oranžovokrké krve.
Takže je pořád co dělat, jednu odchovnu uvolním, vyčistím, a už mládež stojí ve frontě
na zabydlení se. Tak jsem dneska využil chvilky, kdy nelilo a natahal dom pytle směsi.
Fotky zatím nejsou, neb aparát zůstal na chalupě, tak až ho přivezu. Má úcta.

3.6.2016 16:41
javorka

XXX.XXX.98.207

Pomóc, můj soused je kr..én
Hlavně, že jsem tu před chvílí psala, že tu nemám pohromy
Stačí jeden zapšklej dědek za plotem...

Omlouvám se, ale musela sem si ulevit.

Bez jakéhokoliv varování ztrhal přísavník ze zdi, kterou mám před oknem kuchyně. Když jsem ho prosila (opakovaně) ať to nedělá, že to ostříhám, tak nepřestal a naházel mi to do mého nejhezčího záhonu. Nepřejte si vidět, jak to tam vypadá.
Vadí mu, že to leze k němu. Přitom, oni mají z druhé strany břečťan, který taky leze k nám.

Bohužel, s některými lidmi, se není možné domluvit
Ach, jo...

Ne-chovatel

3.6.2016 17:29
Ne-chovatel

XXX.XXX.101.98

Tak právě jsem utratil 4, ani ne týdení, kuřata ze 13. Dva malí králíčci jim ukousaly nožičky a jednomu vrchní část zobáku. Vše během chvilky a přitom se možná i několik hodin nedělo nic a nevšímali si jich. Hlavně že jsem kvůli kuřátkům odnesl pryč slepici (s jednou nohou), jedno kuře trochu klovla - s těmi králíčky by ale si poradila a kuřata chránila.

Některá ta zraněná kuřata by asi i vyrostli, na maso (dva co hopsali po jedné), ale bylo by to příliš mnoho práce a nemohu se na to dívat (na to co jsem v zásadě sám dopustil).

Jedno kuře má ještě ze spodu škráblý zobák, ale to se zahojí. Druhé má poraněnou nohu, která se podle mne také zahojí, ale navíc má natrženou horní část zobáku a asi ho budu muset taky utratit.

Co začali pištět, dorazil jsem tak do minuty. Katastrofa. Nechápu co je to tak najednou popadlo. jedině, že bych to pištění předtím nevnímal a oni jim dávali co proto už delší dobu.

Ne-chovatel

3.6.2016 19:50
Ne-chovatel

XXX.XXX.6.27

Ale tak se mi zase dali dohromady kanárci a staví hnízdo (pojímat jsem ještě neviděl).

A zasedla konečně breska, akorát jsem je teď nechával dost s druhým kohoutem a neodděloval je. Možná jí zkusím vejce po pár dnech vyměnit, to bude větší pravděpodobnost většího počtu bresse.

Prostě pořád něco, akorát dnes mne to poněkud zmohlo (ta kuřata) tak jsem sem taky něco připsal. Tohle píši aby to neznělo tak depresivně (ale možná to tak příjde jen mě - přijít o 1/3 kuřat).
Jinak jsem zvědavý na tu s nalomeným zobákem, zdá se že je schopná se s tím nažrat a pokud se zhojí a rychle... Jako by si ten úraz ani neuvědomovala. Ale to ani staré slepice, zrovna před 14 dny jsem lepil slepici lakem na nehty hodně rozbitý zobák (vrazila mi ho pod rýč, je holt naše vlastní a hodně divoká a blbá), vůbec ho nešetřila a hned druhý den klidně trvdě do betonu aniž by věděla co zobe, hlavně rychle, rychle (den předtím jsem se bál, že mi se zobáku vykrvácí).

3.6.2016 22:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, vypadá to tam asi jako po kroupách, ne?

Z preventivních důvodů svůj přísavník a břečťan stříhám dřív,
než vlezou, kam nemají. Na druhou stranu - jeden můj soused umřel
a druhej si koupil hotel a začal podnikat a odstěhoval se.
Tak jsem tu tak uprostřed sám, jen já a mé oblíbené tričko
"Jsem sám, rád dám."

Na světě je už 10 lososových vlaštiček a jedna oranžovokrká slečna,
a z druhého oranž. vajíčka už se mládenec či další slečna právě dobývá.
Oj oj, to zase bude divoká noc.

Krásný víkend fšem.

3.6.2016 23:29
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Javorko, vypadá to tam asi jako po kroupách, ne?

Z preventivních důvodů svůj přísavník a břečťan stříhám dřív,
než vlezou, kam nemají. Na druhou stranu - jeden můj soused umřel
a druhej si koupil hotel a začal podnikat a odstěhoval se.
Tak jsem tu tak uprostřed sám, jen já a mé oblíbené tričko
"Jsem sám, rád dám."

Na světě je už 10 lososových vlaštiček a jedna oranžovokrká slečna,
a z druhého oranž. vajíčka už se mládenec či další slečna právě dobývá.
Oj oj, to zase bude divoká noc.

Krásný víkend fšem.

No, jo. Kroupy by asi byly horší.
To já si taky pořád říkám: Tady to musím ostříhat, než to přeroste. Clematis přivázat, než se rozvalí. Orlíčky ostříhat, než se vysemení... Ale vždycky je něco důležitějšího. Znáte to.
A tak tu je všechno krásně zarostlé, porostlé a prorostlé. A všude se semení barevné orlíčky.
Krása!
Jsem tu, jak na zeleném ostrově uprostřed města.
Ale je mi tu dobře.

Vlaštičkám přeju dobrou první noc

Dobrou.

3.6.2016 23:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Děkujeme za přání a nápodobně.

Jó, klematis přivázat, ale nejdříf mu tam šoupnout tyčku,
to jste mi připomněla...

4.6.2016 07:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno. Vypadá to u nás na jihu, že bude hezky. Takže vyvstává otázka, co dělat dřív. Ve čtvrtek jsme zabíjeli první dva kohouty hempšíráky po sekyrkovém kohoutovi. Věk 14 týdnů, váha vykuchaní bez drobů 1,5 kg a 1,3 kg. Takže je jasné, co bude dnes k obědu
Pěknou sobotu všem.

4.6.2016 15:55
nomad72

XXX.XXX.234.40

Ahojte... tak čo? pracujete, alebo sa hrajete? úsmev, americký úsmev, chem vidieť zuby !

4.6.2016 15:55
javorka

XXX.XXX.98.207

4.6.2016 16:02
jako001

XXX.XXX.109.93

Zdravim vsetkych umna nic novè podstatnè, Nomàd ako liska ?prajem vsetkym prijemny vikend.

4.6.2016 19:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak na oživení vám sem dám pár fotek. Dneska jsem fotila při čištění orlovky. Vypadají fakt srandovně. Už jako kuřata vypadají "jinak". Místo 14ti jich mám 13. Jedno kuře putovalo k sestřenici. Jí se vylíhlo jen jedno kuře araukany, tak aby mu nebylo smutno. Předtím jí dospělé odnesla liška, tak se pokoušela nalíhnout něco z vajec, co byly původně určené na konzum.
A jsem v očekávání líhnutí kachňat, křepelek a hempšírek. Protože jsem nemyslela, když jsem nasazovala do líhní a má se to líhnout všechno najednou v neděli. Zatím je naťuklé jen jedno kachní vejce, takže uvidíme. Vsadím se, že se to začne líhnout až v pondělí, až budu v práci.

5.6.2016 10:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, Nomádek nějak zvesela. Tak že by past sklapla?

Věrko, no teda ale, to jste jí mohla dát ta kuřátka alespoň dvě, aby jste
neměla nešťastnou třináctku, a tam těm dvěma by bylo trochu veseleji.

Dnes je neděle, tak na to pamatujme a dodržujme staré známé pravidlo,
že v neděli se nikdo s nikým o nic nedělí. Ani o gaučík. Má úcta.

5.6.2016 12:37
nomad72

XXX.XXX.234.103

Honzík, nesklapla, to mi len z tepla prepínalo

5.6.2016 12:37
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Když je ta neděle tak kamarád nomad ide určite na madvede, no a já jdu na ryby. Tak se měje krásně a užívejte si volna, protože zítra se už jde zařezávat do práce.

5.6.2016 13:01
nomad72

XXX.XXX.234.103

Horalko, kamarát, nejdem... som bol v Prešove, s dcérou, ušiel nám vlak domov, tak sme šli stopom... dcéra mala zážitok a idem sa najesť a potom pozerať TV (výnimočne dnes ho obsadím ja) a budem pozerať Jak ukradnúť dagmaru (nova) a potom Přednosta stanice (stv1) takže dnes žiadne medvede nebudú Petrov zdar

5.6.2016 19:54
jako001

XXX.XXX.109.93

Ahojte vsetci no tak horalko kolko ich bolo dnes, maransky a hybridky dnes prvy kràt trochu na tràve.

6.6.2016 07:33
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny,
byli jsme se rekreovat v lázních - Jeseníkách, proto ta delší odmlka.
Stav Jarmilky - nožka skoro vyléčena, zůstalo menší kulhání. Už zase plní hnízdo vajíčky, tak třeba si to konečně rozmyslí a sedne. Taky jsme v sobotu po obědě šli relaxovat a "rehabilitovat" k potoku - konečně !

Odkaz na video: https://youtu.be/TPr4-gBWplY

Nevím jak dlouho vydrží kachna pod vodou, ale já o ní mám strach

Jinak jsem v sobotu a v neděli zvětšila slepičkám výběh a ty potvory mi sežraly rajčata v kyblíkách. Fotka před sklizní.
Manžílek byl v sobotu zaměstnán obsekáním trávy kolem záhonů. Našla jsem jen 1 malého slimáka - Vilém měl jednohubku smajlík, robili jsme blyštivou výzdobu jahodového záhonku proti kosákům, ty potvory už se slítaj. A také se konečně začala kopat dešťovka se vsakovací nádrží. A já jsem přitáhla a rozvěsila káru asi metrových kopřiv, ať mají holky v zimě na přilepšení.
Už se nám blíží sobotní návštěva Plzně (muž chce na prohlídku pivovaru) - což znamená, že zbytek dne řídím já a nákupní návštěva u paní Dany. Pro přírůstky skoro vše připraveno, krmení nakoupeno, ještě musíme nějak zmontovat přepravky na převoz.

6.6.2016 11:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

No tedy... Zdravíme olázněnou Čapici i Čápa.

Po vašem názorném videu od červený řeky mám naprosto jasno
co nechci v žádném případě být v příštím životě - samice indického běžce.

Ti jejich hoši jsou opravdu nadr... Hrůza. Mír a pochopení. Ámen.

6.6.2016 17:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, díky za pěkné video.

Jsem ráda, že je na tom už Jarmilka lépe. Zrovna dnes jsem se nachomítla (jako ostatně každou chvíli) k hrátkám našich běžců. Ty holky jsou pod vodou takovou dobu. A to se na jedné vystřídají oba, než dají pokoj. Aspoň ta druhá má chvilku klid.

Dnes nebylo v kachníku ani jedno vejce, tak nevím, jestli si dávají pauzu, nebo se jim podařilo vejce někde schovat. Prohlédla jsem oblíbené kouty a nikde nic.

Kopřivy taky suším, ale štve mě, že jsem je neostříhala dřív. Už jsou hrozně vysoké a začínají kvést.
Nějak se mi nedaří dělat věci včas. Pořád jsem ve skluzu.

Hezký den všem!
Jdu pokračovat v sečení zahrady, nějak nám to tu po těch deštích povyrostlo.

6.6.2016 19:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Nomáde, teda já nevím, ale jak vidím jahody, tak mi naskočí hned představa jahodových knedlíků No u nás si na jahody ještě počkáme, zatím jsou zelené a ještě ani nenarostly.
Jinak včera začalo líhnutí hempšírek, křepelek a dneska konečně a to fakt říkám konečně, protože to kachně bylo naťukané snad minimálně tři dny možný čtyři se líhne první kachně ruánka. Všech šest vajec je naťukaných, tak uvidíme, jestli kachňata vylezou. Dávala jsem do líhně vejce po týdnu, mám celkem nasazeny tři várky vajec. A ještě je jich ve sklepě asi 7 kousků, co jsem ještě ani nedala do líhně. Ale manžel mě ukecal, kachna dostane ještě pokus si je vysedět.
Jinak kachně leze ven špičkou a ne tupým koncem. Což je pro mě trochu záhada. Že by to bylo špatným označením vejce to 100% není. Fakt je to špička. Spíš jsem asi málo vejce větrala, no nevím..

6.6.2016 21:17
ovecka

XXX.XXX.203.146

Paní Věro, mně se stává u kachen docela běžně, že se líhnou ve špičce. Teď se tak líhly dokonce i pod kvočnou. Nalíhla mi 7 kousků. Další mám v líhni a ještě zkouším, zda se kačer nezlepšil a nebudou po něm konečně nějaká oplozená vejce. Pokud ne, tak přidám kus bůčku a bude z něj sekaná.
V sobotu, kdy se líhla kachňata jsem si myslela, že mám ve výběhu škodnou. V půl sedmé večer rachot, kuřičky lítaly metr nad zemí. Koukám, kde co je a ono tam vylíhlé kachně. Uteklo z pod kvočny a hledalo ji po výběhu. A panikářky šumavanky před ním utíkaly jako o život Dana.

6.6.2016 23:02
začátek

XXX.XXX.4.22

Ach nomáde jednu misku jahod do knedlíků, druhou rozmixovat se šlehačkou a cukrem a knedle pořádně polít a jestli něco rošlehaných zůstane tak dojíst s lívanci. No ale pro koňáre nevim jestli by se jahody hodili ke slanině nebo klobáse.

7.6.2016 06:32
nomad72

XXX.XXX.234.213

PBJK a dobré ránko... východ 10°C jasno... duje od severu vietor, tak je chladnejšie... líška, stále nič a k tým jahodám : toľko nazbieram každý deň, cca 3 až 4 kilá, a to nerátam, tie, čo zjem hneď na záhrade... sladké ako med a výbornej chuti... to je spolu s višňami moje najobľúbenejšie ovocie počúvaj, začiatok, koňare sú prešovčania a ja nemám s nimi absolútne nič spoločného... a mimochodom, ja som na východ presťahovaný zo západu takže asi tak... pekný deň vám

7.6.2016 08:20
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Mňam, Adriana so Stankou už určite aj navarili lekvár

7.6.2016 09:12
nomad72

XXX.XXX.234.8

mamkamaria napsal(a):
Mňam, Adriana so Stankou už určite aj navarili lekvár

Teba do toho *

7.6.2016 10:06
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Dneska je u nás na jihozápadě krásně a bude hic Cecilko. Tráva roste až do nebes a jestli se už konečně neudělé stabilnější počasí tak to bude jak rákos, ale pampeliška ještě stále čouhá. Plochy co sekám traktůrkem budu dnes dělat potřetí. Alespoň se u toho nenadřu, takovou práci mám rád u které se sedí nebo leží. Kamarád nomad už má usušeno a mne to jenom čeká. A jahody? ty teprva kvetou. Dnes budu muset také do včel, zkontrolovat kolik toho potvůrky nanosily. Jo a kamaráde nenech se rozhodit hned po ránu. Za chvíli máme prázdniny a bude dva měsíce klid. Myslím od toho řevu, né od práce. Jinak slepičky nosí, omladina roste, něco se už vypravilo do nových domovů a něco prošlo hrncem. Desetiměsíční vnuk už baští kuřecí masíčko a velice mu chutná, tak to je dobře. Kohoutků mám spoustu. Babička se za deset dní vrací z lázní a já jí slíbil že na záchodě udělám příčku na zadní stěně místo umakartu a udělám obklad. Takže mám se co ohánět. No a navíc mi za tři týdny spadne na záda šestý křížek, tak bude třeba udělat nějakou přípravu. Také jsem ještě neodolal a naposled napěchoval líhně. Po prosvícení vyřazeno 13 neoplozených z 82 vajec.
Tak hezký den všem.

7.6.2016 13:30
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobrý den ve spolek,
Omlouvám se za delší absenci. To víte seno, zahrada, zvěřinec, domácnost a pořád dokola. Měsíční šumavanky rostou jako z vody a huskách o těch ani nemluvím.
Akorát teď máme takové pajdavé dny. Naše husa s kocourem se asi včera domluvily na tom že budou mít bolavou nožku. Kocour už to tak nějak rozchodil, ale huska stále ne a ne stoupnout.
Tak nevím co s ní, do rána najednou nevstala.…odpočívá na samotce aby ji nezašlapali ostatní. Tak jsem dnes zvědavá jak na tom bude.

Nomád ty jahůdky vypadají krásně. Také sbíráme ale jen po menších miskách
Jinak tady na jihu už je zahájen samosběr jahod tak si asi zajedu, pokud se k tomu ještě ohnu , ať máme na marmeládku.
Marmeládu dělám s mátou, to je vám taková dobrota že se po ní zapráší jako první.
Jinak se chystám udělat bezový sirup, na letní časy s ledem…. Děláte také někdo bezový sirup?
Jinak přeji všem krásný slunečný den

7.6.2016 13:33
nomad72

XXX.XXX.234.196

Bazový sirup robím bežne...

7.6.2016 13:51
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo. Ale ne velké množství. Letos si pár květů zkusím zmrazit (na zdejší radu). Myslím, že ve džbánu s vodou a citronem budou v letních horkých dnech fajn.
Ta marmeláda s mátou mě zajímá. Kdy se tam přidává? Předpokládám, že až na konec.
Když byly moje děti malé, tak jsem jim dělala mátový sirup a byl velmi oblíben. Teď mě napadá, že by možná nebyla špatná kombinace bezu a máty.

7.6.2016 14:58
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Mátu přidávám až když už je marmeláda hotová, odstavená s ohně. Nechám ji tam tak 10minut vyluhovat a pak plním do sklenic...

7.6.2016 15:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky! Ještě mi není jasné, jestli se tam máta nechává, nebo ji po vylouhování odstraníte.

7.6.2016 15:30
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Vyndávám Ale můžete zkusit nechat ve skleničce, ale bojím se toho aby to nebylo příliš mátové :).

7.6.2016 18:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky moc. Určitě to zkusím. Chtěla bych udělat pár skleniček napůl (dole) rebarbora a nahoru jahody. To by mohlo mít úspěch.
Tedy jestli se na to zmůžu. To jsou pořád velké plány a ještě nemám zasazené ani dýně.

7.6.2016 18:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný skoro večer. Tak 5 kachniček ruánek ze 6ti je venku. Šesté si dává na čas, ale já mu věřím, že do večera to dá.
Horale, teda já mám dilema. Už jsem si říkala, že hempšírky do líhně nedám. Ale mám nasbírané vejce a nějak se mi nechce je jen uvařit.

7.6.2016 18:36
jako001

XXX.XXX.109.93

Samè dobroty;pani verka pekne kaciccky ja som vlani zjedol s rodinou pàru co som si nechal nechceli sediet a vtedy som este nemal l inak by neskoncily na pekàci, teraz màm len pizmovky.aspon na chut kacaciny;a pride 10 landenskych a 10 moriek vsetko 20 juna.

7.6.2016 18:41
čapice

XXX.XXX.136.78

Zdravim, koupani v potoce asi nastartovalo kachnu k zasednuti, s mensi pauzou na krmeni zasedla na 7-8 vejci. Nevim presne, nechci ji tam hrabat. Vytrhava si pericka. Vilem je z tohohotovej, asi mu budu muset tu jednu kamaradku jeste poridit. Pisu z mobilu bez bryli, takze za pripadne chyby se omlouvam. Drzte palecky, ja si dat panacka na nerviky. Capice.

7.6.2016 19:30
javorka

XXX.XXX.98.207

Téda.
No, to gratuluju!
Tak držím palce ať se to vydaří!

To z vás bude babička

Ne-chovatel

7.6.2016 21:32
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.247

Čau lidi. Měl bych takový dotaz mimo téma drůbež... potřeboval bych komentář, radu. Díky.

Pořídil jsem po letech znovu králíčky a zakládám znovu chov (hlad i jen chtivina žrát je strašná věc a je třeba s ní něco dělat - zajistit to žrádlo). V minulosti jsem nikdy neřešil ani úklid, ani to že prý potřebují žrát své bobky, aby se jim správně obnovovala střevní mikroflora. Což jsem se kdesi dočetl.

Teď to řeším.

Chtěl bych jim shrábnout binec dvakrát a možná i třikrát týdně. Nějak jsem přitom nepobral zda ty bobky musí žrát jen mladí (kteří tak získají střevní mikroflóru svých rodičů), nebo je žerou i staří králíci (a tím si obnovují správnou střevní mikroflóru). Sousedi (celoživotní chovatelé) o tom ještě neslyšeli a pokud je to v knížkách které mám doma (pochybuji, že tam je něco takového uvedeno), tak ty nenajdu a nepročtu dřív než v zimě.

Králíčky mám ještě mladé, ale už byli odstavení když jsem je převzal.

P.S.
Ještě bych se možná zeptal zda nemáte tip na nějakou fólii po které by jejich chcanky mohli být dobře odváděny mimo králíkárnu? Dříve se používal plech a tér a nebylo to nic extra řešení. Plech je dnes drahý.

Pak bych se zeptal pokud někdo máte výběh, jak časem zapáchá. Jde mi o to, zda ho stačí shrábnout jednou za čas na sucho od bobků. A zda se při občasném prolití/propršení ta moč rozloží, nebo se puch neustále koncentruje.

Ještě jednou díky.

8.6.2016 06:19
nomad72

XXX.XXX.234.160

PBJK a dobré ránko... východ len 6°C, čiže fajn sviežo, a jasno... ja už mám pokŕmené všetko, slniečko už pekne svieti, dnes bude pekný deň... od zajtra by malo začať pršať a to až celý týždeň, aj sa na dážď celkom teším, lebo telo si už pýta riadny oddych... pozdravujem Horala, honzikapm,720...ku a iné osadenstvo ... poprosím jednu osobu, nech na mňa vôbec ! nereaguje PS : líška stále nič.

8.6.2016 07:09
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Keď ste mysleli mňa milý nomádko, tak máte smolu

8.6.2016 11:41
nomad72

XXX.XXX.234.195

Škoda že sa nedá pridať znak zo vztýčeným prostredníkom... PS : moju manželku a dcéru si do huby neber !

8.6.2016 12:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, mluvíte mi z duše. Plánů je v puse opravdu spousta.
Realisace místy pokulhává.
Ale ten břečťan a přísavník, ten jsem tedy stihl.

Hmm, jahodovo-mátový jamík by mi na gaučíku určitě udělal velkou radost.

8.6.2016 13:01
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Ale, ale pán V, čo ste taký nedotklivý, veď STRELCI sú veľkorysí, inteligentní a majú zmysel pre humor, ale Vy ste asi výnimka.

8.6.2016 13:13
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím,
situace stále stejná, sice jsem se ráno podivila, že Jarmilka vyběhla z kachníku, když jsem odjížděla do práce, ale potom přišlo info z domova, že už zase sedla. Myslíte, že můžu přidat 2 vajíčka od známé (má jiné zbarvení), po těch cca 20 hodinách sezení. (vím, že se to nemá), ale když mě to nedá to nezkusit. A někde jsem četla, že líhnutí kachňátek má velké časové rozpětí, klidně 24 hodin. No já to zkusím, nejsem si totiž úplně jistá jestli nemám příbuzný pár. Tak aby tam aspoň nějaké malé bylo, když by to vydržela ten měsíc sedět.
Ještě se zeptám, asi jako úplný blbec, co se může vyskytnout u potomstva příbuzného páru? (tělesné vady, neoplozená vajíčka)

Neodpustím si radu určenou některým diskutujícím : NEKAŽTE NÁM NAŠI DISKUZI !
Na urážky a hádky si laskavě založte jiné téma!
Nemám pravdu Ovečko, Javorko, Nomáde, Horale, Honzo, Věro Ni+Pa a další? humbup#

8.6.2016 13:33
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

mamkamaria napsal(a):
Ale, ale pán V, čo ste taký nedotklivý, veď STRELCI sú veľkorysí, inteligentní a majú zmysel pre humor, ale Vy ste asi výnimka.

Dobrý den, nic mi do toho není, ale myslím si že tu pro Vás v diskuzi není místo. Proto Vás poprosím aby jste sem nechodil nebo se chovejte slušně!

PS: souhlasím s Vámi čapice
Děkuji.

8.6.2016 14:39
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

NI+PA a čapice naprosto souhlasím, chtěla jsem napsat něco podobného.
Tyto pokračující diskuze založili dva pohodáři Honzík gaučík a Olympionik teplákovka na odreagování nás všech.

Pro vysír.če zde není místo!

8.6.2016 14:56
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak dneska nás tad straší Perun, občas zarachotí a sem tam mrskne i ohnivím bičem. Tak bude dneska povinný odpočinek, jestli se hromovládce někam nepřesune.
No a smozřejmě nemohu jinak než souhlasit s čapicí ohledně provokačních příspěvků. Tak hezky jsme si tady žily a pak do toho vstoupí kdosi, o kom se ani nebudu zmiňovat. Vážení klídek diskuze je veřejná a tak se občas stane že nějaká nešťastná zamindrákovaná osoba se do někoho naveze. Štve mne to také, ale nic stim nenaděláme a štve mne to otovíc naváží li se někdo do kamaráda. Nejlepší bude to ignorovat a dotyčný projeví svůj charakter.

8.6.2016 15:02
nomad72

XXX.XXX.234.179

mamkamaria napsal(a):

Počúvaj, staraj sa tam, kde je*š, a keď ne*eš, tak sa nestaraj... ja sa nestarám do teba a ani do tvojich príspevkov, tak to prosím rešpektuj... alebo si tak tupá, že to nedokážeš pochopiť?už fakt neviem, ako ti to napísať...

8.6.2016 15:10
nomad72

XXX.XXX.234.179

Kamaráti, nakoľko nemám záujem tu vyvolať hádku, a nakoľko sa tu furt pohybuje niekto, kto si potrebuje na niekom dvíhať ego... ja sa odtiaľto porúčam... ak by niekto chcel, nech mi napíše súkromnú správu, rád odpíšem...čítať vás budem, lebo ste fajn parta, ale s príspevkami končím. držím vám palce, nech sa vám v chovoch a na záhradkách darí...

8.6.2016 15:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Nevšímejte si toho a buďte v pohodě.
Jak vidíte, ostatní si s vámi pokecají rádi.

8.6.2016 15:58

javorka napsal(a):

Nevšímejte si toho a buďte v pohodě.
Jak vidíte, ostatní si s vámi pokecají rádi.

Přesně tak Nomad jedna mešuge baba tě přeci nemůže donutit k tomuhle. Prostě na ní kašli a ono jí to přestane bavit. bez tebe to tady nebude ono!

8.6.2016 16:04

Zdravím všechny venku máme krásně pár obláčků - beránků na nebi a 26 C. Poslední 2 dny jsem trávil s bojem proti plevelu a vysazoval poslední sazenice. Sice jsem už nic nechtěl ale já prostě na tržnici nemůžu projít jen tak a nic nekoupit. Také tráva se musela posekat a do toho takové ty běžné chovatelsko - zahradnické úkony. Krásný zbytek dne !

8.6.2016 16:18
horal

XXX.XXX.58.226

Kamaráde nomade nenech se rozhodit nějakou, jak píše numero mašuge babou. Vyflákni se na ni a nic nevzdávej.

8.6.2016 16:24
ovecka

XXX.XXX.203.146

mamkamaria napsal(a):

Jsem také střelec, ale lidská neomalenost a hloupost mne neskutečně vytáčí. Doufám, že se nebudete dále vtírat, nikdo vás nezval. Dana.

8.6.2016 16:25
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pro nomáda: nic si z toho nedělejte, prostě ji ignorujete. Dana.

8.6.2016 18:40
kravuška

XXX.XXX.135.230

Dobrý den přátelé, velmi mne mrzí k čemu na tomto vláknu došlo a neméně to, že je přítel Nomád chce opustit. Léta jsem pravidelnou čtenářkou ifauny, i když přispívám jen velice zřídka. Toto vlákno jsem si velice oblíbila, a proto i já prosím přítele Nomáda, aby setrval, přispíval a o mamkamaria si myslel své. Děkuji Milena ii.

8.6.2016 18:48
jako001

XXX.XXX.109.93

Nomàd nic si znej nerob jednoducho ju ignoruj iked som zacal prispievat neskor tak som toto vlàkno sledoval od zaciatku a a dufam ze pocuvnes ostatnych a budes stàle prisievat a fakt ako sa asi mà olimpionik ajeho gazdovstvo.Inak vsetkym prajem prijemny podvecer.

8.6.2016 20:21
vg1955

XXX.XXX.191.170

Dobry vecer, chcem sa opytat na olimpionika, doktora ako sa prestahoval na ten krasny statok sa odmlcal. nie je chory ? moze byt ze mu vsetku hydiny vykantrila liska? Dajte o nom nejake info.Chovu zdar.

8.6.2016 20:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ne, doktor není chorý. Má housata a pase je pod bezem nebo co to tam má za křoví.
Je z něj teď ten, jak to říkají bílé pláštíky, ten... husopas.
Píše mi na tom vacapu nebo co to je - to víte, já a technika.

Tak já mu jdu napsat, jen co se obrátím na gaučíku, že je tu po něm tužba a sháňka.

8.6.2016 20:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Minulý týden se mu líhly vlašky černé bíle skvrnité a tenhle týden nějaké Groningenky.
Což neznám, tak jen doufám, že to není nějaké sprosté slovo, označující například
skupinu irských spoře oděných odolně lepých děv.

8.6.2016 20:42
čapice

XXX.XXX.142.95

Dobry vecer vsem, tak jsem dnes, kdyz si kacka dala pauzu v sezeni, spocitala vajicka 8 a pridala 2 od sousedu. Ty maji divoce zbarvene. Poradite mi cim kacce prilepsit. Ted dostava smes pro kachny namocenou psenici a obcas namocene tvrde pecivo. Napadlo me, ze bych ji koupila v rybarstvi nejake cerviky. Slimaky nemame, ale mohla bych zaukolovat sousedy. Co nejake vitaminy, mam Supervit D, ktery jsem zatim davala jen slepicim. Dik za rady a vase zkusenosti.
Jsem nervozni (jako prvorodicka), meli jsme zatim jenom jednou kuratka. Doufam, ze hodne vyzpovidam a neco se priucim v sobotu u Ovecky. Jefeme si pro slepicky.IC.

8.6.2016 20:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ovečku pozdravujte a vezměte si s sebou do batůžku každý jednu dělovou kouli.
U Dany prý hodně fouká, tak ať vás to neodnese. Fíííííí. Má úcta.

Jelikož běžce nemám a mít nebudu, tak vám neporadím.
Ale popřeju aspoň veselý večer - je středa, tak bacha.

8.6.2016 20:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo tak Přemysl Oráč Gynekolog První píše, že akorát uklidili dva valníky sena.
Tak ode mne vám to alespoň zprostředkovaně musí stačit aneb jako by tu byl
ten Slunce, seno, gynekolog s námi, že?

8.6.2016 21:30
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Ovečku pozdravujte a vezměte si s sebou do batůžku každý jednu dělovou kouli.
U Dany prý hodně fouká, tak ať vás to neodnese. Fíííííí. Má úcta.

Jelikož běžce nemám a mít nebudu, tak vám neporadím.
Ale popřeju aspoň veselý večer - je středa, tak bacha.

Honzík je srandista, nějak se nám na tom gaučíku rozdivočel. Měla bych pro něj prácičku . Onehdá si ztěžoval, že mu kopřivy nerostou a nebude mít na zimu. Nabízím za odvoz asi púl hektaru krásných kopřiv, jsou před květem. Prostě krása střídá nádheru.Jen je pokosit a usušit. Středa nestředa, no neber to.
Čapice nebojte se, momentálně moc nefouká. O kachnách samozřejmě podiskutujeme, nad pivem a kávou. Ráda odpovím, co budu vědět. Dana.

8.6.2016 21:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Zdravím. Seno u babičky uklizeno. Jestli si na dýl sednu, už se nezvednu. A už může pršet. Souhlasím s nomádem, aspoň si člověk odpočine když prší. Jinak ty pytlíčky s jedem na krysy už mizí, evidentně jim ten ratimor nebo jak se to jmenovalo chutná. Díky za radu
Honzíku, vyžebrejte od Olympionika ať sem dá fotky a sem tam sem zajde. Dyť to jsou kuřata z násadovek od slepic, co jsem nad fotkama v inzerci doslova rozplývala. (No chtěla jsem napsat slintala ).

8.6.2016 22:04
jako001

XXX.XXX.109.93

Vsetci tu hovorite o susenej zihlave ja dàvam len zelenu, mam jej dost aj na susenie ako ju podàvate vo forme srotu?

9.6.2016 05:17
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Hop hop hop tak jsem tu po dlouhé době a vím, že jsem to tady flákal, ale to víte kolegyně a kolegové, je čas sušení sena a musím říci, že počasí nám nyní přeje. Juchuuuuuuu

Na Velkostatku vše v naprostém pořádku vše roste no oj oj oj

HOUSATA, KUŘATA, KRÁLÍCI A TAK DÁLE

Soudružky maji průmě 64 na den, no nádhera.

Právě se líhnou kuřátka Groningenského racka
Včerá měla housata premiéru šla prvně do rybníčku před barákem.
Již to nacvičujeme více jak týden a chodíme 3 x za den po hrázy no a včera se 3 housata odvážila a šup do vody oj oj no to byla panika a zase žup z vody rychle to vám je legrace.
Naučil jsem si je na zapískáni a oni ke mě přibehnou hop hop no krása.
Choději se mnou všade a sousedka se vždy směje jak jdou za mnou pěkne v řadě za sebou.

Dnes vyfotím nějaké fotky

Tak lup lup vstávat a cvičit

9.6.2016 05:19
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Kozénky na pastvě.

9.6.2016 05:23
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Olympionik2008 napsal(a):
Hop.

A jéje už je to tady zase no děs teda

9.6.2016 05:45
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Vidíte, nic se nezměnilo a přistroje si dělaji cochcárnu stále stejnou

9.6.2016 05:57
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobrè rànko vsetkym, no pàn doktor pouzijem gaucikovu terminologiu kràsa strieda nàdheru.

9.6.2016 05:59
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Foceno dnes ráno
Housata už chtěji na rybníček a náš pec Foxik Border kolie

9.6.2016 06:00
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

jako001 napsal(a):
Dobrè rànko vsetkym, no pàn doktor pouzijem gaucikovu terminologiu kràsa strieda nàdheru.

Dobré ránko preji.
My už máme ranní kávu hop hop.

9.6.2016 06:02
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Tak to musim fotit na tabletu a to jsou fotky normálni, uz jsem si vzpomněl

9.6.2016 06:12

Foceno dnes ráno
Housata už chtěji na rybníček a náš pec Foxik Border kolie

Vítáme Doktore! Už taky bylo na čase !
Teda ty husy jsou nádherné
On tenstatek celkově je fakt KLASA
Přeji všem dobré ráno máme tu krásně slunečno a 14 C. Krásný den všem a ať se daří!

9.6.2016 06:22
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vítáme Doktore! Už taky bylo na čase !
Teda ty husy jsou nádherné
On tenstatek celkově je fakt KLASA
Přeji všem dobré ráno máme tu krásně slunečno a 14 C. Krásný den všem a ať se daří!

Zdravím
Housata jsou fakt super, dostal jsem je ve 3 tydnech a mám je tu měsíc a jsou jiz fakt velká.
Je s nima ooravdu sranda.
Máme 2 Pomořanské a 3 Landenské a v Pomořankách je houser a husa a v Landenských 2 houseři a jedna husička

9.6.2016 06:35

Zdravím
Housata jsou fakt super, dostal jsem je ve 3 tydnech a mám je tu měsíc a jsou jiz fakt velká.
Máme 2 Pomořanské a 3 Landenské a v Pomořankách je houser a husa a v Landenských 2 houseři a jedna husička

No super takže doufat, že nejsou příbuzní a máte 2 chovné páry a jednu pečínku na posvícení nebo na Martina nebo taky ne...Protože pokud se s nimi člověk moc skamarádí /což je raz dva neboť jsou to moc chytrá zvířátka / tak pak je těžko něco konzumovat. No co do zimy daleko

9.6.2016 06:43
nomad72

XXX.XXX.234.108

PBJK a dobré ránko, východ 12°C a jasno... Priatelia, takže po nočnom premýšľaní a po rozhovore s kamarátmi som sa rozhodol takto : kvôli nejakej vysokozakomplexovanej trúbe, neopustím túto diskusiu a priateľov chovateľov-záhradkárov... zistil som, že nie som jediný, do koho sa dotyčná osoba navážala a mám dojem, že to musí byť veľmi frustrovaná a závistlivá osoba, čo sa snaží len o jediné, znevážiť a zničiť ľudí, ktorým sa darí... čo už. Viac sa k danej osobe vyjadrovať nebudem, a teším sa na spoločnosť s vami : howk PS: líška stále nič aj keď mi furt chodí po záhrade a prajem pekný deň

9.6.2016 06:58
ovecka

XXX.XXX.203.146

No tak to je krásný den, pan doktor se nám vrátil, nomád taky, to je radosti a hned se jde lépe do, školy", když je všechno OK. Musím vzít dneska mobil a zdokumentovat zvířátka u mne (než je vezme vítr - viď Honzíku ).
Pro olympionika - fotky z mobilu překopírovat do PC a otočit v nějakém programu. Jj není nad chytrý telefon, ale nesmí být, chytřejší" než obsluha (ten můj blbec to taky dává, jak se mu chce). Dana.

9.6.2016 07:16

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko, východ 12°C a jasno... Priatelia, takže po nočnom premýšľaní a po rozhovore s kamarátmi som sa rozhodol takto : kvôli nejakej vysokozakomplexovanej trúbe, neopustím túto diskusiu a priateľov chovateľov-záhradkárov... zistil som, že nie som jediný, do koho sa dotyčná osoba navážala a mám dojem, že to musí byť veľmi frustrovaná a závistlivá osoba, čo sa snaží len o jediné, znevážiť a zničiť ľudí, ktorým sa darí... čo už. Viac sa k danej osobe vyjadrovať nebudem, a teším sa na spoločnosť s vami : howk PS: líška stále nič aj keď mi furt chodí po záhrade a prajem pekný deň

Super Nomad udělal jsi mi velkou radost ! . Sice se říká, že moudřejší ustoupí ale je to nesmysl, protože tak blbec získá více prostoru k tomu aby otravoval ostatním lidem život

Takže super, že jsi tady a víc sek tomu nebudeme vracet.

9.6.2016 07:18

ovecka napsal(a):
No tak to je krásný den, pan doktor se nám vrátil, nomád taky, to je radosti a hned se jde lépe do, školy", když je všechno OK. Musím vzít dneska mobil a zdokumentovat zvířátka u mne (než je vezme vítr - viď Honzíku ).
Pro olympionika - fotky z mobilu překopírovat do PC a otočit v nějakém programu. Jj není nad chytrý telefon, ale nesmí být, chytřejší" než obsluha (ten můj blbec to taky dává, jak se mu chce). Dana.

Ano Ovečko dnes asi bude opravdu krásný den...Doktor s Nomadem jsou zpět, venku je krásně, šéf má dovolenou, na zahradě a v chovu vše ok no co víc si přát?!

9.6.2016 07:23
olympionik

XXX.XXX.10.245

ovecka napsal(a):

Zdravím Dani
Já už zjistil že to musím fotit z tabletu a pak jsou fotky good.

9.6.2016 07:28

Zdravím

A co pořídit krůty? Budou vám sbírat i mandelinku bramborovou a masíčko je taky dobré a zdravé...Navíc u Vás nebude problém sehnat entizol kdyby byl náhodou třeba

9.6.2016 08:32
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Tak vás tady vííítáááme už v tom zase lííítáááme... sestava kompletní, nikdo nechybí, ba vlastně ano Andrea se jela poohlédnout po nějakých vlaškách do Talianska, tak ať ji počasí přeje.
Pane doktore už jsem si myslel že jste na nás zanevřel anebo emigroval do.. však vy víte kam.
Jsem rád a né jenom já, že jste si našel chvilku na trochu potlachu. Už jste nám tady chyběl.
Nomadku, kamaráde školickej, správné rozhodnutí.

Včera u mne padlo definitivní rozhodnutí, omezení počtu druhů slepic v mém chovu. V první řadě to odnesou kříženky a pak málo produktivní plemena. Jsou mezi nimi i šumavanky, sice neskončím s plemenem jako takovým, ale poohlídnu se po novém chovu.
Po dlouhé době vyšla metorologům předpověď i na Přimdě, přý bude pršet. No a představte si, pršelo. Ono by na tom nebylo nic zvláštního, jenomže mám posekáno čtvrt hektaru a tráva tam byla už do pasu. Ještě mne čeká sekat a sušit tři podobné plochy. Nu což dědové už kdysi říkali že seno má alespoň jednou zmoknout. Akorát to člověka štve, sekám dvoububnovkou tera a otáčím hráběma ručně a otočit tolik sena ručně nějakou horinku zabere.
Tak a jde se pracovat, blíží se víkend, babka se za osm dní vrací a práce všude jak na kostele. Přeju všem hezký den.

9.6.2016 09:29
honzapm

XXX.XXX.182.25

Téda, Horalku, ta vaše babička už bude tak olázněná a silou nabitá,
že obrátí dva-tři hektary jako nic, a to fše stihne o polední pause,
než vy zažijete na kanafasu její čerstvě uvařený a jistě lahodný oběd.

A heleme ho, Doktora. To je ale překvapení.
No teda, ten Foxík ale umí husky vodit, jako by to byl dělal dávno, že jo.
Mmmm, krása střídá nádheru. Husa ná, pocém.

Dano Ovečková, ale no tak to vám pěkně děkuju za nabídku.
Ale nemohu ji, bohužel, přijmout. Jak fšichni jistě dobře víme, kopřivy
jsou národní poklad, a těch vás tedy zbavit opravdu nemohu, ba dokonce nesmím.
Jen čile s Čapicí a Čápem nabrušte srpíky a husá, teda hurá na ně.

Jo, a ještě něco, paní učitelko, když máme ten čtvrtek, mám pro vás
takové malé pozanamyšlení:
Existují tři druhy lidí - ti, kteří umí počítat a ti, kteří neumí.

Má úcta.

9.6.2016 09:47
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezké dopoledne, zdravím všechny,
3 den na vajíčkách, ráno bylo jedno mimo, je možné, že mohla ještě snést?

Nebo se jí nelíbil počet 10. .

Co se týče těch srpíků, asi by to pro mne nebyl problém. Pro "Čápa" asi jo, má slíbenou ochutnávku místního chmelového moku a ten by mohl zteplat.

Já mám usušenou první várku, dnes půjdu pokosit druhou k potoku, ty kopřivy mají snad už 1,5m. Jenže mě to zabere tak 10 minut práce, stačí mi pro ty moje holky na zimu tak 2 pytle od brambor. Ukládám celé svazky a pak jim to věším na plot. (to že se někdo ptal, jestli drtit nebo celé).

Pro zahradnice: už rozkvétá pnoucí růže

9.6.2016 09:48
čapice

XXX.XXX.216.126

Zapomněla jsem zatleskat Nomádovi za jeho rozhodnutí

9.6.2016 09:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím!
No, krása. Taky mi jedna parádní rozkvétá

Že se nám to tu ale od včerejška pěkně rozjelo!

Hezký den všem

Horale, držím palce ať to usušíte. máte co dělat

9.6.2016 10:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Čapice, a pro zahradníky nic? Hm, dobře, píšu si do notýsku černý puntík.

Vykulil se mi poslední cyklista, letos naposledy bylo obkrouženo vajíčkové kolečko,
tudíž vypínám líheň a užívám božského ticha bez hučení.
Kvočnu Věrku-Evičku už nenasazuji, z vajíček jsem si udělal tuří oka, no to byla lahoda.
Je to oranžovokrký kohoutek vlastní výroby, takže nepříbuzný všem, radost veliká.

Eriček vás fšecky moc pozdravuje.

9.6.2016 10:24
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak to se omlouvám.
Tak něco pro zahradníky z hospodských zahrádek smajlík
Na poslední fotce "příbuzní" z Jeseníku. Že bychom je poslali na kopřivy. Mohli by je nalámat jak krtečkovi len na kalhotky.

9.6.2016 10:25
horal

XXX.XXX.58.226

Takže Čapíci vyráží k pani Daně na chodovárek, že bych také zaskočil. Ale když já piju pivo jenom jednou v týdnu a navíc tlačí mne čas. Všude nepořádek, no jako když je chlap sám doma a babička se vrací z lázní coby dup. Tak ať vám chutná.

9.6.2016 10:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Takže v kolik že je ta párty u Dany?

9.6.2016 11:09
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Tak to se omlouvám.
Tak něco pro zahradníky z hospodských zahrádek smajlík
Na poslední fotce "příbuzní" z Jeseníku. Že bychom je poslali na kopřivy. Mohli by je nalámat jak krtečkovi len na kalhotky.

Teda, takhle po ránu
Ani se na to nemůžu koukat, nebo hned usnu.
Ale příbuzenstva máte plno

Ta moje jedna kačenka zase odnesla vajíčko pod jalovec. Nechápu. Musí se nějak dostat přes nízký plůtek, kterým je ohrazená zeleninová zahrádka. Hlavně, aby si tam nechtěla sednout. Ale když jí ty vajíčka beru, tak to snad nehrozí.

Honzíku, co vy všechno neumíte?
Gratulace

9.6.2016 11:22
čapice

XXX.XXX.216.126

honzapm napsal(a):
Takže v kolik že je ta párty u Dany?

Tak to asi nemůžu prozradit, sjela by se tam půlka republiky a na nás by nic nezbylo
ani slepičky ani pivečko

9.6.2016 14:00
nomad72

XXX.XXX.234.136

Ahojte... tak práve u nás začalo pršať tak začal týždeň (aspoň podľa predpovedí) ničnerobenia a zaslúženého oddychu ... akurát zajtra pôjdem k neurológovi nech mi napichá obstreky do chrbtice a ramena, lebo fakt už ledva ťahám nohy za sebou... a ešte by som sa mal objednať k očnému lebo už som slepý ako patróna (pri čítaní) a potom víkend... to ešte keby som ostal slamený vdovec na víkend, tak to by bol total relax... no, musím niečo vymyslieť... horal, kamarát, zájdi ku mne na pivo, normálne mi čiapočka chuť zrobila, a babička nech si kľudne sama poprace, aspoň sa nebude musieť sťažovať, že jej pri tom zavadziaš

9.6.2016 14:14
čapice

XXX.XXX.216.126

Nomad jaká čiapočka ? - ještě, že jste nenapsal červená
My jsme přeci Bocianovci

9.6.2016 14:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

čapice napsal(a):
Tak to asi nemůžu prozradit, sjela by se tam půlka republiky a na nás by nic nezbylo
ani slepičky ani pivečko

Čapice nebojte, slepic já mám dost, ty vám nechám od Dany naprosto fšecky.

9.6.2016 14:24
nomad72

XXX.XXX.234.136

Počkaj... hej už vidím... prepáč a ja som to furt čítal jak čepice... však som písal, že som slepý ako patrona, veď pri čítaní už používam lupu o priemere 12 cm

9.6.2016 15:28
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Čest práci kolegyně a kolegové
Tak a hotovo, celý ovocný sad je usušený a seno pod střechou juchuuuuuu no krásně nám to s tím počasim vyšlo

Právě dopíjím kávu a následovně budou míti housata lekci plavání na rybníčku před Velkostatkem to zase bude legrace s housatama

Podám informaci kolik toho dnes napádlovala

Jó a jinak už jsou venku 4 kuřátka Groningenského racka a dalši vajíčka naklubána hip hip hurá.

9.6.2016 16:00
horal

XXX.XXX.58.226

No kamaráde nomade, zaskočil by som. Jenom mne trošku děsí těch 900 km, to k pani Daně mám jenom 25.

9.6.2016 16:17
nomad72

XXX.XXX.234.136

horal napsal(a):
No kamaráde nomade, zaskočil by som. Jenom mne trošku děsí těch 900 km, to k pani Daně mám jenom 25.

však na mape je to len 35 cm

9.6.2016 16:40
nomad72

XXX.XXX.234.136

kačka č.1 (pižmovka čo má pomaly 5týždňové káčatka, začala opäť znášať vajíčka... super !

9.6.2016 16:57
nomad72

XXX.XXX.234.136

Horal, kdes včera chyběl ? do štvrtej som tam na teba čakal... ani babka sa tam neukázala, hospoda zavřetá... teď snad otevře, né?poď na pivo !

9.6.2016 21:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Čest práci kolegyně a kolegové
Tak a hotovo, celý ovocný sad je usušený a seno pod střechou juchuuuuuu no krásně nám to s tím počasim vyšlo

Právě dopíjím kávu a následovně budou míti housata lekci plavání na rybníčku před Velkostatkem to zase bude legrace s housatama

Podám informaci kolik toho dnes napádlovala

Jó a jinak už jsou venku 4 kuřátka Groningenského racka a dalši vajíčka naklubána hip hip hurá.

Já už vím, co mi tu chybělo. To dělání kafíčka.
To to tu tak zdomácnělo, radost počíst.
Já tedy kafe nepiju, ale uplně to vidim, no fakt.

Posledním lososkám už bude zítra týden a už to vypadá, že budu mít z 10 kuřat
nečekané tři slepičky. Oooch.
Kdo se kochá mými statistikami, tak ví, že z prozatímních 17 lososových kuřat
vlašek mám 13 kohoutků, dvě slepičky standardního zbarvení, jednu pšeničnou
a jednu černo-pšeničnou.
Tak tohle by pro mne byl naprosto nečekaný a šokantní úspěch. Jejejej.

10.6.2016 04:01
nomad72

XXX.XXX.234.40

PBJK a dobré ránko... východ: 15°C a riadne zamračené, hlásia dážď, celodenný.no, dopijem kávu, rýchlo pokŕmiť a tak k doktorovi na obstreky chrbtice a ramena čo už, nevadí, aspoň ma kus prejdu tie ukrutné bolesti... plán na dnes je len behanie po doktoroch.
Honzík, taká bilancia je na zasmiatie, ale čo narobíš... budeš mať aspoň kohútov do polievky, a taký vývar je fajn

Olymp, ty lump jeden, už piješ kávu? vstávej lenochu lenošné, z té postele
Horal, kamarát, dnes je piatok, tak dojdi na pivko, pokecáme prajem pekný aj keď upršaný deň

10.6.2016 05:45
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Nazdár oj oj já jsem si dnes nějak přispal a to byl randál jak mě všé v 5.30 vyřvalo
Husy, slepice, kozénky a tak dále no skandál.

10.6.2016 06:38
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. No jo jak jste si to naučily, tak to musíte dodržovat. Ta moje havěť je spokojená i když je pustím v osm, zato večer pokud je venku vidět, tak se jim do kurníku nechce. A u nás je v těchto dnech světlo ještě v deset (22) hodin.
Nomade ty nedáš pokoj, počkej až se ti jednou objevím za vrátkama. Jsem zvědav koli budeš mít corgoňů na sedmém ve sklepě. Neboj dneska to nebude, dokonce ani na pivo dnes nejdu.
Kamarád má odpolední a příští týden taky, takže pivní tlachy budou až v sobotu. No jenomže v sobotu je u nás velká sláva a hospody budou plné. Jede se jízda Saši Kolowrata, což jsou historické vozidla. Start i cíl je na Přimdě a jedou se dvě etapy. První je v české a druhá v německém pohranočí. Opravdu je naco se dívat.
Tak a zatím u nás neprší, sice se stahují kumuly, ale ja praví básnik z toho mraku nezaprší. Jen aby.
Tak hezký den, ať už vám prší nebo svítí sluníčko, obé je potřeba.

10.6.2016 09:27
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, tak u nás vypukl šrumec. Volal známý, že nám Vilém (kačer) vzal dráhu na potok. Vyslala jsem tým dobrovolných nespeckých hasičů (kolegy) k jeho odchytu a ten potvora se nedá chytit. Naštěstí syn pracuje kousek, tak sedl do auta a jede ho vzít domů. Nemám tušení kudy si našel únik. Jak k té vodě jednou čuchl, tak na vaničku kašle a pořád se motá kolem vrátek. To víte s Jarmilkou nic není, když sedí a na potoce je taková pěkná kachnička divoká, tak jestli on nevěrník neutekl za ní.

10.6.2016 10:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
to máte pěkné pozdvižení.
Hlavně, že nemusí přes silnici. Já od té doby, co se tam naše holky procházely, trnu hrůzou, kdy se vydají zase na nějaký průzkum. Dnes jsem našla ráno jedno vejce v trávě a druhé před chvílí zase pod jalovcem. A to tam snesla Gabča teď, ještě jsem ji nachytala v zeleninové zahrádce. Kde jsou ty časy, kdy mě ráno čekaly vajíčka pěkně v kachníku.
Bojovka po ránu, to je něco!
Včera jsem do tmy přesazovala rajčata, z květináčů na zahradu, dnes musím konečně přesadit cukety a dýně. Pořád se "paří" pod střechou bazénu. Čekám na nějaké vhodnější počasí, aby je slunce hned nespálilo. Tady to na déšť zatím nevypadá.
Cukety vysazuju na kompost, tam se jim daří. Jen nevím, jak přežijou výlety kachen, které tudy cestují ze zmíněné zahrádky.
Kafíčko dopito, tak hurá do práce!

Doufám čapice, že už máte toho výletníka (záletníka) doma

10.6.2016 10:21
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, tak už je doma. Sice to dalo synovi dost práce, ale nakonec ho odchytil. Prý byl ve svém živlu. Bohužel přes silnici musí, akorát slepou, ale pár aut tam za den projede. A ráno měli dorazit popeláři, tak myslím, že naše babí (81) šla uklidit popelnici a on jí vrátky proklouzl. Bohužel je tchýně po mrtvici a má trošku problém s mozkem a špatně mluví, takže po telefonu jsem z ní nic kloudného nedostala. Doufám, že už dá pokoj - myslím Viléma . To mu muž večer sliboval, že tam s ním dneska zajde, protože bylo už asi půl desaté a už se mu nechtělo. Taky jsem měla strach kvůli psům. Hned za potokem mají vlčáka a labradora tak aby tam na něj některý nevletěl.

Kamarádka co má IB, tak jí taky nejdřív snášely do kachníku, ale asi jenom měsíc a od té doby si hledají místo v záhonech. A dneska mi říkala, že se holkám nechtělo z vajíček stávat, jenom ze dvou což je divné. Tak možná chtějí také sednout. Odpoledne máme domluvené kafíčko, tak se na ně půjdu mrknout.

10.6.2016 10:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nazdár oj oj já jsem si dnes nějak přispal a to byl randál jak mě všé v 5.30 vyřvalo
Husy, slepice, kozénky a tak dále no skandál.

No, tak to nevím, jak by to vypadalo u mě, když z gaučíku před desátou
zásadně nesestupuji. To si je musíte umět vychovat, pane kolego. Má úcta.

Zdravíme Viléma útěkáře.

10.6.2016 10:42
čapice

XXX.XXX.216.126

1) Takhle na mě ráno čučel u vrat, to už měl asi něco za lubem.
2) Mě už roste zelenina měsíc ve foliovníku. pár salátů, ředkviček a kedlubní sklizeno.
3) Pro omladinu od Ovečky na zítra vše připraveno. Menší separé než se otrkají a seznámí se staršími kolegyňkami.
4) Ty byly včera velice zvědavé co se chystá.
dvířka jsou sklápěcí, takže jestli se Jarmilce s Vilémem zadaří, tak pak budou s malými tam na nějakou dobu. samozřejmě s výběhem na zahradu, ale pod dozorem. Musím naučit kočku, že malý kachničky a slepičky nejsou myši!

10.6.2016 11:28
nomad72

XXX.XXX.234.91

čapice napsal(a):
1) Takhle na mě ráno čučel u vrat, to už měl asi něco za lubem.
2) Mě už roste zelenina měsíc ve foliovníku. pár salátů, ředkviček a kedlubní sklizeno.
3) Pro omladinu od Ovečky na zítra vše připraveno. Menší separé než se otrkají a seznámí se staršími kolegyňkami.
4) Ty byly včera velice zvědavé co se chystá.
dvířka jsou sklápěcí, takže jestli se Jarmilce s Vilémem zadaří, tak pak budou s malými tam na nějakou dobu. samozřejmě s výběhem na zahradu, ale pod dozorem. Musím naučit kočku, že malý kachničky a slepičky nejsou myši!

ten káčer vyzerá jak z plastu... ale máš to pekné

10.6.2016 11:37
nomad72

XXX.XXX.234.91

Tak som od doktorov doma... a mám aj papier k očnému na čítanie budem nosiť ta, čo už, k lepšiemu sa to posúvať už nebude... u nás tak zamračené a zatiaľ ani kvapka a to hlásia dážď od rána... no... kašlať asi na ich predpovede... Horal, kamarát, ja mám suprovú pivnicu na chladenie piva... tam je fakt ako zo 7. schodu a si predstav, že zemiaky, čo sú v nej sa ešte furt dajú použiť, síce sú troška scvrknuté, ale tvrdé... a to si zober, že máš skoro polovičku júna... hold, naši predkovia to vedeli postaviť dobrú pivnicu... a mrkva v nej je furt ako čerstvá no, tak vám prejem pekné ukončenie pracovného týždňa, a super víkend... PS : stále nič

10.6.2016 13:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

nomad72 napsal(a):
ten káčer vyzerá jak z plastu... ale máš to pekné

Spíš ze sádry, a vzadu má určitě klíček na pohon. Neposeda.

10.6.2016 17:58
jako001

XXX.XXX.109.93

No ahojte vsetci umna bola na nàvsteve liska zial odniesli si nàvstevu macky liza co mà maciatka je v nebi manzelka dokrmuje maciatka rucne uz druhy den, kocur mà 12 stehov lizu ani nàvsteva veta nezachrànila, zienka chcela usetrit a bol vypnuty ohradnik, nastastie moj dochodca psik mà 10 rokov lisku zahnal iked neskoro a ona hlupana skocila cez zly plot rovno do vybehu coz je zàhrada vedla k dvom vlciakom co zabiju naozaj vsetko od maciek po tulavych psov verim tomu ze by zjedli aj mna, takze liska je po smrti tiez bola cicanà a mala mlieko, zajtra kamaràti chystaju trestnu vypravu s dvoma jagdteriermi a 7 pusiek cize co bude rysavè to skape.Dufam ze maciatka zdarne vyrastu a budu ako bola ich mama.

10.6.2016 21:49
Olympionik2008

XXX.XXX.27.92

N azdáááár
tak jedna fotka večerního dovádění holek a dvě fotky housat na pastvě v ovocném sadu

11.6.2016 05:20
nomad72

XXX.XXX.234.16

PBJK a dobré ránko... východ 13°C a polojasno... slniečko sa už gúľa po oblohe, uvidíme, aký bude dnes deň... chcem kúpiť nový krovinorez, predbežne už mám vyhliadnutý model : http://www.mountfield.sk/krovinorez-oleo-mac-om-746-t-1krv2014... ale neviem, skúste napísať, čo vy na to... teraz ho majú v akcii do 19.6. alebo skúste poradiť iný, hlavne čo sa týka pomeru výkon/cena...
Olymp, húsky sú nádherné, ale neodpustím si otázku : skončia na pekáči, alebo to chováš len tak, pre okrasu ? a ostatní... poďme, hop hop vstávať ! či už z postele, alebo gauča prajem pekný deň...

11.6.2016 05:20
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Hop hop tak jako vstávat a cvičit

Soudružky již vesele poskakuji po zahradě, kohouti kokrhaji, housata provádějí na nádvoří jako že by chtěla lítat , ale to fakt jako ještě né no a kozy čučej v chlívku, jak kdyby jim ulítly včely

Prvni várka kuřátek Groningenského racka se má k světu a už zobají vajíčko a vesele poskakuji

No a já si udělám kafíčko

Krásné sobotni ráno.

11.6.2016 05:21
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ 13°C a polojasno... slniečko sa už gúľa po oblohe, uvidíme, aký bude dnes deň... chcem kúpiť nový krovinorez, predbežne už mám vyhliadnutý model : http://www.mountfield.sk/krovinorez-oleo-mac-om-746-t-1krv2014... ale neviem, skúste napísať, čo vy na to... teraz ho majú v akcii do 19.6. alebo skúste poradiť iný, hlavne čo sa týka pomeru výkon/cena...
Olymp, húsky sú nádherné, ale neodpustím si otázku : skončia na pekáči, alebo to chováš len tak, pre okrasu ? a ostatní... poďme, hop hop vstávať ! či už z postele, alebo gauča prajem pekný deň...

Nazdár.

11.6.2016 05:22
nomad72

XXX.XXX.234.16

Nazdár.

Nazdárek doktúrek tak sme sem prišli skoro rovnako

11.6.2016 05:24
nomad72

XXX.XXX.234.16

Olymp, aký máš ty krovinorez ?

11.6.2016 05:36
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Nazdárek doktúrek tak sme sem prišli skoro rovnako

Čest práci kolego

Tak já si jistě nechám jeden chovny pár, ale ještě nevim jestli Pomořanky nebo Landénky to bude dilema

Oj co já mám za křovinořez?

Já jsem vše nakoupil od Švédské značky Stiga

11.6.2016 05:38
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Kolego dobře to seká, jezdí a tak dále, tak že pecka.

11.6.2016 05:39
nomad72

XXX.XXX.234.16

Vše...tko široký pojem... idem kuknúť niečo... od stigy.

11.6.2016 05:43
nomad72

XXX.XXX.234.16

Tak v takej cenovej relácii by asi tento : http://www.najnakup.sk/krovinorezy/stiga-sbc-653-kd/popis vyšiel lepšie...

11.6.2016 05:45
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Olymp, aký máš ty krovinorez ?

Jinak jsem ti zapomněl řici, že děláme kozí tvaroh a je to ooravdu pecka a už jsme to vychytali, že ani syřidlo nepoužíváme
Nechám zkysnout 2 L mléka a pak do něj naliju dalšich 6 L a nechám 24 hodin a pak to zahreju na 40 supnů a nechám vychladnout, dám přecedit na plátno a je z toho vynikajici tvaroh mňam mňam cca 2 kg, prostě pecka, ale ono nám toho moc nezbývá, páč si tady dětičky a babičky chodi pravidelně pro mléko a nato že holky dávají cca 7 L mléka denně, tak se stane, že nezbyde ani kapka mléka

11.6.2016 05:48
nomad72

XXX.XXX.234.16

Na zdrví všech kozenek

11.6.2016 05:50
nomad72

XXX.XXX.234.16

Idem vypustiť pirane, nakoľko, dnes už líška asi nepríde...

11.6.2016 05:54
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Tak v takej cenovej relácii by asi tento : http://www.najnakup.sk/krovinorezy/stiga-sbc-653-kd/popis vyšiel lepšie...

No já přijel do obchodu pán mi vysvětlil vše a nebylo co řešit.
Sekacka co s ni sekám na nádvoří.

11.6.2016 06:04
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):

Pes Foxík je dnes lenoch, stále se jen povaluje a ještě by asi spal

11.6.2016 06:05
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Idem vypustiť pirane, nakoľko, dnes už líška asi nepríde...

Tak šup šup vypouštět drobotinu

11.6.2016 06:16
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

prvni várka Pičkotů

Groningenský racek citrónový

Jsou opravdu nádherné kuřátka.

11.6.2016 06:18
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Toto je rodičovský chovný kmen a takto budou vypadat až vyrostou

11.6.2016 06:19
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Tak a já jdu něco dělat chvilku, káva dopita tak že lup lup

11.6.2016 06:49
nomad72

XXX.XXX.234.16

prvni várka Pičkotů

Groningenský racek citrónový

Jsou opravdu nádherné kuřátka.

Klikaj na tie fotky stále do prava a čo najrýchlejšie, tak budeš mať z toho video a ja si idem dať druhú.

11.6.2016 07:14
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Klikaj na tie fotky stále do prava a čo najrýchlejšie, tak budeš mať z toho video a ja si idem dať druhú.

Vtipálku

11.6.2016 07:20
nomad72

XXX.XXX.234.16

11.6.2016 07:52

Dobré ráno všem! Na severu máme pod mrakem a opět 14 C.
Doktore gratuluji ke kuřátkům budou to fešandy. Kozénky a husy jsou super a i ten nádoj je moc pěkný. Tak jen tak dál, že ? Hezký a úspěšný víkend všem !

11.6.2016 07:53

nomad72 napsal(a):

No super Nomad vysmátý tak to bude hezky !

11.6.2016 09:17
jako001

XXX.XXX.109.93

nomad72 napsal(a):

Nomàd ja màm olemac 745 coz je starsi typ mà cez 10 rokov kosil som snim areàl cca 7 ha 3 rocne, plus moje pozemky cca 2ha, dostàval a dostàva zabrat okrem sviecky a filtrov je vsetko povodnè ziadny iny servis, je to nezmar masina, susedia maju dolmar, druhy kamos stihl ale ani jeden nieje tak spokojnny ako ja, uz maly problèmy na stihl odisiel karburàtor, na dolmare oska, cize kup poviem zene nech mi posle fotku aby si mi veril.

11.6.2016 10:46
nomad72

XXX.XXX.234.16

jako001 napsal(a):
Nomàd ja màm olemac 745 coz je starsi typ mà cez 10 rokov kosil som snim areàl cca 7 ha 3 rocne, plus moje pozemky cca 2ha, dostàval a dostàva zabrat okrem sviecky a filtrov je vsetko povodnè ziadny iny servis, je to nezmar masina, susedia maju dolmar, druhy kamos stihl ale ani jeden nieje tak spokojnny ako ja, uz maly problèmy na stihl odisiel karburàtor, na dolmare oska, cize kup poviem zene nech mi posle fotku aby si mi veril.

Však ja už som viacmenej rozhodnutý pre ten OM.

11.6.2016 12:56
jeliman

XXX.XXX.24.73

Ten Oleomac je dost těžký, podívejte se na Husqvarny taková 535 je o 2 kg lehčí a při delším košeni to pocítíte nebo Stihl jsou asi nejlepší.

11.6.2016 15:21
nomad72

XXX.XXX.234.121

Kamarát musel na dvoch stihl-kách meniť karburátor, a ani reklamáciu mu neuznali... vraj zlý pomer paliva a oleja... on sa zaprisahal, že dával presný pomer... neviem, ja som pri tom nebol, ale servisy sa vraj na túto frázu, spoliehajú najčastejšie, aby nemuseli reklamovať výrobok... sám som sa s tým stretol u stihl... preto o stihl neuvažujem... no a ten krovinorez ja zase nebudem používať dennodenne, takže nejaké to kilo navyše a zvlášť pri mojej sile, nehrá rolu... ten OM je oproti tej husquarne výkonnejší, dá sa dať hrubšia struna, a je lacnejší... a teraz je na neho akcia...

11.6.2016 15:57
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Nazdar přátelé
Tak jsem byl hodinku v lese a koukejte na tu nádheru hop hop.

11.6.2016 16:25
nomad72

XXX.XXX.234.33

Nazdar přátelé

Fuuuj, toto som nikdy nemal v ústach

11.6.2016 16:31
kravuška

XXX.XXX.135.230

Já mám OM již snad dvacet roků. Ono záleží asi kus od kusu na jaký kápnete. Já s ním seču hlavně meze. Je to více než 15 roků, co jsem potřebovala seštelovat přidávání plynu. Po třech dnech mi volali z MF servisu, jestli si prý nechci koupit nový, že ho rozložili a zjistili, že by v něm museli vyměnit spoustu věcí, takže by nový vyšel levněji. Dovezla jsem ho domů v bedně, tak jak ho v servisu rozhodili. V hospodě od chlapů se dozvěděla, koho si na to zavolat. Pán přijel, věnoval se seřízení cca 2 min. - víc to nebylo. A od té doby stále jede. Takže záleží i na lidech v servisu, jak moc na vás chtějí vydělat. Je pravda, že OM je oproti jiným značkám těžký. Jsem žena dnes 60ti letá Ročně s ním seču kromě jiného 3x cca 2000m2 značně nepřístupných mezí. V budoucnu bych však určitě volila něco lehčího.

11.6.2016 17:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Nazdar přátelé

Tedy! Kráááása
Ani by mě nenapadlo, že by to teď takhle mohlo růst. Sice mám na zahradě druhého kozáka (jsou tu 3 břízy, které zalévám), ale jinak je strašný sucho. Teď tedy zrovna trochu prší.
Ale to je opravdu po velmi dlouhé době.

Řízečky bych si dala...
Ale tady v lese asi nic moc nebude i když jsem asi jen 25km od vás

11.6.2016 17:39
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

javorka napsal(a):
Tedy! Kráááása
Ani by mě nenapadlo, že by to teď takhle mohlo růst. Sice mám na zahradě druhého kozáka (jsou tu 3 břízy, které zalévám), ale jinak je strašný sucho. Teď tedy zrovna trochu prší.
Ale to je opravdu po velmi dlouhé době.

Řízečky bych si dala...
Ale tady v lese asi nic moc nebude i když jsem asi jen 25km od vás

Nazdár, no ja jsem ani nečekal, že neco najdu a to jsem byl asi 15 metrú od cesty, kde jsem zaparkoval auto.
Byl jsem mile překvapen a bude smaženice a samozřejmě řízečky mnam mnam

11.6.2016 17:49
nomad72

XXX.XXX.234.33

Olymp, toto by nikto nikdy do mňa nedostal, aj keby ma mali zastreliť... normálne ma striaslo... brrrr.

11.6.2016 18:13
nomad72

XXX.XXX.234.33

Aj u nás sa hrá ME vo futbale stav: remíza

11.6.2016 18:31
čapice

XXX.XXX.109.44

Zdravim vsechny, navsteva u p. Dany probehla. Slepicky jiz vesele pobihaji v novem domove. Sice holky trosku postipujou kohoutky, ale oni si je za chvili srovnaj. Prikladam foto slibeneho moku. Nakonec jsem ochutnala ja, muz ridil i domu. A dastal vzorek sebou domu. " Ovecko" moc dekujeme. Muz uz planuje kola do Chodovaru, tak mate od nas slibeny vzorek Benesovskeho Ferdinanda.

11.6.2016 18:33
nomad72

XXX.XXX.234.33

čapice napsal(a):
Zdravim vsechny, navsteva u p. Dany probehla. Slepicky jiz vesele pobihaji v novem domove. Sice holky trosku postipujou kohoutky, ale oni si je za chvili srovnaj. Prikladam foto slibeneho moku. Nakonec jsem ochutnala ja, muz ridil i domu. A dastal vzorek sebou domu. " Ovecko" moc dekujeme. Muz uz planuje kola do Chodovaru, tak mate od nas slibeny vzorek Benesovskeho Ferdinanda.

11.6.2016 18:58

Nazdar přátelé

No ty brďooooooooo to je nádhera ! Gratuluji!

11.6.2016 19:08
čapice

XXX.XXX.109.44

Uz jsem musela pridat plastove pletivo. Jedna potvurka se rozhodla prozkoumat celou zahradu.

11.6.2016 19:32
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Uz jsem musela pridat plastove pletivo. Jedna potvurka se rozhodla prozkoumat celou zahradu.

Gratuluju k novým přírůstkům!
Ať se jim u vás líbí
Já bych si taky pořídila nějaké nové slečny, ale není místo .
Když jsem se tuhle zmínila o novém kurníčku, tak se na mě můj muž koukal, jako kdybych spadla z višně.
Ach jo...

11.6.2016 22:15
začátek

XXX.XXX.4.22

Nazdar přátelé

No to je nádhera, toto je můj nejoblíbenější relax, ale čištění nééé.Mám sušičku a jak rostou jede nonstop a co nestačim usušit, tak podusim a nandám do mrazáku.Samozřejmě s čerstvích si pochutnám na řízečkách.

11.6.2016 22:20
ovecka

XXX.XXX.203.146

čapice napsal(a):

No, jsou to holky zvědavé. Je zajímavé, že u mne bylo pletivo 80 cm a nepřeletovaly. Asi potřebovaly prozkoumat nové okolí. Děkuji za milou návštěvu a pokud pojedete do Chodovaru, dejte vědět a stavte se zase na kávu. Dana.

12.6.2016 00:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Přemkůů, no nádhera střídá krásu. Z tebe na tom statku ještě něco bude.
Ale prašivky nesbírej, nenenene.

Jako, sušené kopřivy normálně namíchám do míchanice.
Pokud je vlhčí (s mrkví nebo bramborami), tak po chvíli ty kopřivy
nasají vodu, zezelenají a jsou měkké, poddajné, a ty slepičí kyseliny
to fšecko sežerou na posezení.

V zimě jim mokré míchanice nedělám, to jim dám ty sušené kopřivy
normálně do koryta (2/3 koryta je šrot nebo zrno a 1/3 dám sušenou trávu
nakrátko sečenou nebo senné smetky nebo sušenou kopřivu a do druhého
dne je to prázdné - neženou se do toho po hlavě, sežerou to postupně a rády)

Jó, Češi jsou národem houbařů a pivařů, to je i zde jasně vidno.
Ale ještě něco... Jsou i národem gaučíkářů. Hop tam. Má úcta.

12.6.2016 05:21
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

javorka napsal(a):
Gratuluju k novým přírůstkům!
Ať se jim u vás líbí
Já bych si taky pořídila nějaké nové slečny, ale není místo .
Když jsem se tuhle zmínila o novém kurníčku, tak se na mě můj muž koukal, jako kdybych spadla z višně.
Ach jo...

Javorko, však to máte na velkostatek kousek, tak se stavte na kafíčko

12.6.2016 05:29
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

Vstávat a cvičit hop hop
Na Velkostatku to vše již poskakuje, nakrmeno a již začiná u soudružek produkce

Včéra se soudružky nějak flákaly a daly pouze 60 vajec, tak jsem jim dnes ráno hned domluvil a pokáral, že takhle teda né že se plány musi plnit na 100 %

No a housata, to je kapitola sqmq pro sebe opět byla odpoledni lekce pochodováni po hrázy rybníčku s domněnkou, že tak konečně vlezou a bude lekce plavání a ono zase nic jen si dřepnou na kraj, namoči břicha a konec

Ovšem jeden husák se rouhodl, že mi udělá masáž zad, jak jsem tam s nima seděl no proste jsem dostal záchvat smíchu.

4 housara stála a čučela na housera, jak mi zobákem masíruje záda
Kamarádka to vše nafotila tak to dnes z foťáku hodim do Pc a vložím, aby jste se taky pobavili

Tak přátelé lup lup vstávat a žádny vylihování

12.6.2016 05:46
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Olymp, toto by nikto nikdy do mňa nedostal, aj keby ma mali zastreliť... normálne ma striaslo... brrrr.

Kolego, dnes budou řizky z hub tak se stav na oběd

12.6.2016 05:50
nomad72

XXX.XXX.234.80

PBJK a dobré ránko... východ 13°C a zamračené... olymp, súdružky a na 100% ? to nieeee, tie musia plniť socialistický záväzok na minimálne 115 % inak nedostanú zlatý odznak BSP !

12.6.2016 05:51
nomad72

XXX.XXX.234.80

Kolego, dnes budou řizky z hub tak se stav na oběd

Chceš, aby som sa povracal ešte po ceste ku tebe?

12.6.2016 06:22
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
Chceš, aby som sa povracal ešte po ceste ku tebe?

No tak dobře teda, jako náhradu by si dostal hovězí guláš s knedlikem no

12.6.2016 06:26
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
PBJK a dobré ránko... východ 13°C a zamračené... olymp, súdružky a na 100% ? to nieeee, tie musia plniť socialistický záväzok na minimálne 115 % inak nedostanú zlatý odznak BSP !

No asi jim vyvěsím do kurníku ruskou vlajku a podám jim informaci, že jejich kolegyně v SSSR dávaly i 2 vejce denně tak ať se nad sebou zamyslí a koukaji s tím něco udělat.

Vysvětlil jsem jim že maji jako každé úterý objednáno u klienta 400 vajec a že tímto tempem ten socialisticky závazek a plány opravdu nesplníme

12.6.2016 06:45

Dobré ráno všem tak máme 12 C a je zamračeno a chvilkami déšť. No jak jinak když se člověk rozhodne jet na výlet na trh, že ? Tak krásný den všem
PS: Oficiálně se jede mrknout zda nebude ještě nějaká sadba na místa kde nic nevzešlo ze semen tak aby to nebylo prázdné a na čumendu. Neoficiálně a tedy hlavní důvod : Nákup káčat Tak snad něco bude.

12.6.2016 06:46

čapice napsal(a):

Gratuluju k novým přírůstkům! Jsou moc pěkné

12.6.2016 07:11
nomad72

XXX.XXX.234.26

No tak dobře teda, jako náhradu by si dostal hovězí guláš s knedlikem no

No, to už je iná reč ! a k tým sliepkam, čo keby si im pohrozil gulagom niekde na Sibíri ? to by si videl potom tie rekordy... u nás, keď len spomenieš slovo gulag alebo Sibír, tak hneď výkon ide hore

12.6.2016 07:28
Olympionik2008

XXX.XXX.17.217

nomad72 napsal(a):
No, to už je iná reč ! a k tým sliepkam, čo keby si im pohrozil gulagom niekde na Sibíri ? to by si videl potom tie rekordy... u nás, keď len spomenieš slovo gulag alebo Sibír, tak hneď výkon ide hore

Tak zatim jsem jim dal jen slovni výhrůžku a už jich sedi na hnízdech asi 30 tak třeba si to vemou k srdci

Dnes mi prijedou borci čistit studny tak že dnes bude na Velkostatku šrumec oj oj

No a odpoledne musim Soudružkám posekat jejich výběh tráva roste jak blázen, tak že tam soudružky Leghorni pomalu nejsou ani vidět v horni části jak tam maji vysokou trávu.

12.6.2016 07:32
nomad72

XXX.XXX.234.26

len aby im to vydržalo... no, a keďže dnes je nedeľa, ja sa porúčam na medvede... budiť len v prípade napadnutia nepriateľom

12.6.2016 08:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Javorko, však to máte na velkostatek kousek, tak se stavte na kafíčko

Díky za pozvání
Když budou i ty řízečky...

Ještě že je Nomád nejí, ještě by je všechny snědl
Hezký den!

12.6.2016 10:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, teda spíš dopoledne. U nás zamračeno,17 stupňů, pršelo a asi i ještě bude. V líhni už to zase pípá, vylíhly se dvě ruánky, ještě je jedno vejce naťukané.
A včera zase sedla ruánka na hnízdě. Tak dostala svých 12 vajec. A poslední možnost si je vysedět. Jestli z toho zase sleze, tak má doživotně utrum a vejce jí budu dávat do líhně.

12.6.2016 15:22
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré odpoledne z Roudnicka, zataženo,23 stupňu.
Před pračkou hromada prádla, že skoro není vidět, ale kuřata přestěhovaná, křepelky vyčistěný, vysexovaný a připravený odejít do světa, jako i pár slepiček. Další práce naplánované, v neposlední řadě, až bude poklizené vše živé, nastoupím na zahradu, kde vypleju asi valník plevelu za ten povalovací týden u moře
Bylo nádherně, jen to mělo jednu chybku - žádná kuřata, slepičky, kokrhání kohoutů
Zato spousta válení, přečetla jsem dvě knihy od vánoc, spousta moře a písku a kamínků a dětského křiku a zmrzlin a pizzi a...bylo to fajn, ale jsem ráda, že jsem doma
Takže všem tady : ahooooj

12.6.2016 15:30
nomad72

XXX.XXX.234.101

Ještě že je Nomád nejí, ještě by je všechny snědl... boha to čo je za veta...

12.6.2016 17:39
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Ještě že je Nomád nejí, ještě by je všechny snědl... boha to čo je za veta...

Hezké odpoledne
Jak bylo u medvědů? Můj švagr říká, že jede do Černošic

12.6.2016 17:49
nomad72

XXX.XXX.234.248

dobre... vyspatý

luskas777

12.6.2016 18:27
luskas777

XXX.XXX.219.213

Dobrý den, jsem soukromý veritele, aby ve spolupráci s nekolika bankami
všechny druhy záruky za úvery a bezpecné. S více než 6 let zkušeností, aniž
poruchy. Zhlavním svého cíle všem lidem, kterí potrebují pomoc. V soucasné dobe existuje mnoho podvodu a více lidí jsou obetmi
Každý den po celém svete. Vyhnete se specificky lécit Afriky (Nigérie, Pobreží slonoviny, Ghana) U všech žádostí o úver, moje úroková sazba je 2%. Pokud vás
zájem, kontaktujte me e-mailem: luskas.roman@centrum.cz

PS: Pozor na zlodeje! My jen chceme pomoci poctivé lidi

12.6.2016 19:45
horal

XXX.XXX.58.226

Tak jsem dneska schytal nějaké to žihadlo, bodejť když jsem včelkám kradl med. Původně jsem se šel jenom podívat jak na tom jsou, ale když jsem viděl zavíčkované plásty šlo se na věc. Za čtyřech včelstev jme s juniorem vytočily něco kolem 60 kg medu. Neni to moc ale. V první řadě, z každého jsem udělal pětirámkový oddělek, za druhé duben a květen na prd počasí ( pro včely moc chladno) no a za třetí nadmořská výška přes 700 metrů. Zato je med vinikající, bez řepky která široko daleko neni, proto voní jak rozkvetlá louka. Matky kladou jako vzteklé a zatim žádný roj. Tak jsem zvědav na medovici. Tak já jdu ještě pokrmit a pozavírat. Liška chodí každou noc ta nebudu nabízet prostřenej stůl.
Hezký zbytek večera.

Přidejte reakci

Přidat smajlík