Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2016 18:03
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, schanim recepty na krepelci maso, muzete sem nejake vlozit?taky jsem slysel ze se daji vejce nalozit, mate nekdo nejaky recept?moc dekuji.Pepa.

7.7.2016 20:44
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pepo Razáku, maso upravujte jako kuře, králíka - nádivka, klasika pečení, obalit angl. slaninou, jako svíčkovou- to je velká mňamka, vývar polévka
vejce uvařit natvrdo, oloupat, naskládat do sklenice, uvařit sladkokyselý nálev jako na okurky, horké zalít, přidat feferonku. Nemám vyzkoušeno ale poradil pán, že to je mňamka

7.7.2016 21:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

No kdo má hodně trpělivosti, tak křepelčí vajíčka uvařit, oloupat a udělat klasické
ražniči (maso-zelenina na jehle - špíz) a občas to prokládat vař. křepelčími vajíčky.
No vypadalo to lahodně, ale já na to nervy nikdy neměl.

8.7.2016 18:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Aspiková vaječná tlačenka: slijeme nálev z jedné sklenice Moravanky, k nálevu přidáme 2 dcl vody a do nálevu dáme na půl hodiny nabobtnat 2 pytlíky želatiny Varoma.
Pokrájíme zeleninu z Moravanky bez papričky a tak 35-40 křepelčích vajec. Vejce na půlky a nebo na kostičky. Kdo jí salám, tak tak 20 dkg šunkového salámu taky nakrájet. Přidáme 2 pytlíky majolky (bez konzervantů). Rozehřejeme nabobtnalou želatinu (na 60 stupňů nevařit) a pak vlijeme do pokrájené směsi. Přidáme 1/2 lžičky soli a pepř. Nalijeme do srnčího hřbetu a necháme přes noc ztuhnout.

8.7.2016 18:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nakládaná křepelčí vejce v pikantním nálevu: asi 60 křepelčích vajec uvařených natvrdo a oloupaných. Nálev: 700 ml vody,150 ml octa,2 lžíce cukru,1 lžička soli, pepř černý 5 kuliček, kávová lžička hořčičných semínek,2 kusy bobkového listu. Svařím si nálev, na konec přidám ocet. Nálev nechám vychladnout. Do šroubovací sklenice dám vařená vejce, zaliju studeným nálevem aby byla potopená, zavíčkuju a dám do ledničky odležet tak 2-3 dny. Tahle dávka je tak na 3 sklenice.
Ještě na každou sklenici přidávám jednu papričku feferonky. Nebo jsem zkoušela česnek, ale ten musí být český.
Já jsem zvyklá z dětství na vejce nakyselo. Ale je to o zvyku, každému nemusí zachutnat.

8.7.2016 18:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Polévka z křepelky: 1-2 staré vynesené křepelky do studené vody. Osolit a povařit 1,5 hodiny. Pak přidám kořenovou zeleninu. Chvilku povařím. A přidám strouhání z 10ti křepelčích vajec a dětské krupičky. Udělá se tužší těsto a to se nastrouhá buď na hrubém struhadle rovnou do vroucí polévky nebo přes tvořítko na halušky. Radši tužší těsto aby se nerozvařilo. Povařím tak minutu dvě. Oberu maso z křepelek a vrátím ho do polévky. Přidám pokrájenou petrželku a je hotovo :).

8.7.2016 18:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pečené křepelky s nádivkou: Křepelky osolím a poskládám do pekáčku. Připravím si z housky na kostičky, oříšku rozpuštěného másla, trocha mléka a asi 5ti křepelčích vajec, soli a nakrájené petrželky nádivku. Tu do nich lžičkou nacpu (tohle je dávka nádivky tak na 9 křepelek). Peču přikryté podlité vodou v troubě 1 hodinu. Pak odklopím, troubu ztlumím. Přidám kousek másla. A když se rozpustí, tak křepelky každých 10 minut přelévám, aby dostaly barvu. Celkem peču tak 1,5 hodiny. Teploty nepíšu, každá trouba peče jinak.

8.7.2016 18:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pečené křepelky se žampióny: Křepelky se nasolí, do pekáčku vyskládají, podlejou vodou. A přes ně se přehodí dvě hrsti pokrájených žampionů. Tak 1 a 1/4 hodiny se přikryté pečou. Pak se přidá máslo a tak čtvrthodinku se dopečou. Výborné s rýží.
A jinak je to pořád nastejno jak kuře. Takže s grilovacím kořením pečené nebo na jehle. Zalité kyselýma houbičkama a pečené. Nebo jen tak pečené se zeleninkou papriky rajčata, cuketa v troubě.

10.7.2016 10:34
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dekuji vsem za recepty, urcite je vyzkousim.

6.9.2016 18:33
olo

XXX.XXX.233.154

Jednou jsem vám koukal na prostřeno a 3 lidé z 5ti odmítly jíst pečenou delikatesu křepelku kterou si dříve dopřávali jen Králové. Chtěl bych vědět jestli také nejedli kuře ale toto srovnávat s kuřetem by byl zločin.

17.9.2016 10:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

olo napsal(a):
Jednou jsem vám koukal na prostřeno a 3 lidé z 5ti odmítly jíst pečenou delikatesu křepelku kterou si dříve dopřávali jen Králové. Chtěl bych vědět jestli také nejedli kuře ale toto srovnávat s kuřetem by byl zločin.

Tak to není nic pro mě překvapujícího. Sama mám švagrovou, která křepelky nejí. Přeci by nejedla ty malinkaté ptáčky. Spousta lidí kupuje maso v obchoďáku, ale nějak už si za tím nepředstavuje to zvíře.

17.9.2016 10:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Přidávám další inspiraci na nakládaná křepelčí vejce. Nálev podle receptu:
http://www.igurmet.cz/recepty/chutovky-predkrmy/z-vajec/nakladana-vejce-v-pikantnim-nalevu-4917/#.V90BrtSLTGg
plus dva kostelecké špekáčky, paprika, cibule.
Každopádně vajíčka dostanou fakt dobrou chuť od uzeniny.

4.12.2016 09:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Na FB ve skupině Křepelky se teď aktuálně probírá uzení křepelek.

4.12.2016 10:10
jako001

XXX.XXX.109.93

veraboskova napsal(a):
Tak to není nic pro mě překvapujícího. Sama mám švagrovou, která křepelky nejí. Přeci by nejedla ty malinkaté ptáčky. Spousta lidí kupuje maso v obchoďáku, ale nějak už si za tím nepředstavuje to zvíře.

Holt pani verka ja som 10 rokov nebol ochotny ochudnat slimàka uplynuly vikend bol specialne premna robeny co uz odmietnut neslo, a musim podotknut ze bol super ponuknuty v ulite z cesta ako teplè aperitif, nad prepelicami uvazujem dlho ale chcel by som ich na maso aky hybrid doporucite pripadne odkial zohnat vajcia.

4.12.2016 10:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

jako001 napsal(a):
Holt pani verka ja som 10 rokov nebol ochotny ochudnat slimàka uplynuly vikend bol specialne premna robeny co uz odmietnut neslo, a musim podotknut ze bol super ponuknuty v ulite z cesta ako teplè aperitif, nad prepelicami uvazujem dlho ale chcel by som ich na maso aky hybrid doporucite pripadne odkial zohnat vajcia.

Já bohužel nemám tolik zkušeností, teď mám masné faraony. Ale zkuste oslovit jiné chovatele, něco zkušeností je i v tomhle vlákně ifauny
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3223459/krepelka-anglicka-zkusenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík