Přemků, tak co rackové? Rac rac rac?
Tady je zima, tak nejmenší taky nepouštím ven.
Řádí vevnitř a dělaj ukrutnej rambajs teda ale jako.
Dneska jsem jim vyvápnil a nastlal a pískoviště vnitřní
překopal a vyčistil a i infralampu ještě zapnul.
No teda ale, jak se pod ní vlašáčata slastně natahují.
V ráji u Honzíka.
Javorko, tak už se vám konečně ty vaše soudružky udatné roznesly?
Já mám 12 dospělých, z toho dvě udatné, ročník 2013,
a denně 8-10 vajec. No krása střídá nádheru, ale už dovopravdy.
honzapm
napsal(a):
V ráji u Honzíka.
Ale kdepak. Když mám 3 nebo 4 vajíčka, tak jsem spokojená. Mám 9 slepic. Dvě 2013, ty nesou dobře. Ještě občas něco snese jedna 2014 a dvě 2015. Ostatní 4 slepice na to dlabou. Jedna přepeřuje, tak je osvobozena. Ale nevím, co si mám myslet třeba o té co ještě v zimě nesla každý den, pak přepeřila a od té doby nic. Přitom jí vidím sedět v hnízdě, třeba hodinu. A nic.
Určitě to není krmením, parazity vnější nemají, na jaře jsem je odčervovala (tak snad ani vnitřní) a čmelíky snad taky nemáme.
Můj muž říká, že máme papoušky.
Určitě mi někdo dobře poradí ať je zlikvidujeme a pořídíme nové, lepší. Ale na to nemáme žaludek ani jeden.
Dík za novou, čistou teplákovku ,
asi to už bylo potřeba.
No teda ale, škandál. Že já vám tam pošlu mé čtyři udatné leghornky,
aby těm vašim soudružkám ukázaly, jak se to kladení správně dělá?
Moje 2013 udatnice také nesou, obden, spolehlivě, krásná velká vajíčka.
A kdo je teda zabije, to teda ale taky nevím. Přecyk nemůžu Angelínu
a Upovídanou jen tak majznout?
Jestli vono to nebude tím Eričkem, že je tak pěkně prošťuchuje,
aby jim to lépěji v kukaních odsejpalo.
Foceno po týdnu v letních pokojových teplotách, minulý týden.
Docela dost vody se odpařilo.380 je Upovídaná (Vlaška oranžovokrká)
a 270 je Angelína (Vlaška stříbrně zbarvená).335 je Němá (Vlaška oranžovokrká).
Roční! Ona je nejlepší. Neječí na celou maštal, když snese, je prostě decentní.
Naklade a nikomu to neřiká.
Tuhletu tak prošťouchnul, že z toho zůstala celá tumpachová sedět dál.
Asi si zavzpomínala, jak to bylo tenkrát na hudebním táboře.
Teeeda, Honzíku, to je krása
Musím říci, že tedy ty moje holky slepičí se také docela snaží. Je ale vidět, že je hodně začátečnic, protože mám někdy i polovinu malých vajíček Takže máme vajíčkové období palačinky - 6 vajec, vajíčková pomazánka - 10 vajec, večeře těstoviny s vajíčkem - 6 vajec, narozeninový dort 15 vajec
Tak ještě jdu dodělat ten dort na zítřejší oslavu a hurá do hajan. Hezký večer Vám všem
Tak jsem vzala foťák na zahradu a dám sem taky pár fotek.
Andreo, já škubačku nemám, tak budu muset škubat kohouty ručně. Asi začnu v neděli ráno a skončím večer. Nějak to dopadne.
Mám tam starší 14ti týdenní "herinky" a mladší 12ti týdenní "rumbaby". Z těch mladších jsou tři kohoutci docela pěkní, tak z těch si chci něco vybrat do chovu.
A ještě sem dám něco fotek orlovek. Až vyrostou, tak doufám, že budou náležitě děsit sousedy. Že se budou bát přiblížit k plotu
Ne ale vážně, jsou vážně super. Vypadá to, že z 13ti kuřat budou 3 slepičky, zbytek vypadá na kohouty. Ale fakt je, že já to teda vůbec nepoznám, takže snad to tak bude. Zatím je to sranda je pozorovat. Jsou na rozdíl od hempšírek děsně akční, pořád někde běhají. Jsou děsně zvědavé. A nejlepší je ten jejich vousatej kukuč.
No a poslední je naše kachna "Černý jezdec" jak jí pojmenovali děti. A pokoušela jsem se jí vyfotit s kachňaty. Měla ze mě radost, je to kachna obranářka, tak to má být
Verahubacova
Autor
Pěkné odpoledne. Tak mi přijde, že ráno bylo tepleji než přes den. Ale nevím proč, dneska se na zahradu vysloveně těším. Takže jdu natáhnout gumáky, na sebe teplou bundu a jde se na to.
Jinak kohouti včera zabití trochu dřív ve 14ti týdnech věku vykuchaní bez drobů 1,20 kg a 1,70 kg. Ten menší putoval k babičce, nám stačí ten velkej.
Ale, protože mě čeká v neděli trochu víc kohoutů zabít najednou (asi 10 kousků). Tak by mě zajímalo, jak to děláte s vodou na spaření.jestli spařit všechny najednou a pak škubat. Nebo třeba po dvou a vodu si přihřejvat.
Dobrý večer vlastně ráno, já pařim po 2 kusech hrabavou na 70°C 1min a házim do škubačky.Udělá to frk a je to oškubané, dělám to tak po 10ks (kuchání).Teplotu v hrnci sleduju teploměrem na zavařování...Co se týče usmrcování škodné, chycené do truhlíku nebo sklopce Tak mám 200l sud plný vody a do toho mi truhlík spadne i s kořistí, která udělá jedno dvě tempa a je to vyřízené.
honzapm
napsal(a):
V ráji u Honzíka.
Honzó
Rackové v pohodě Sasexky je nesežraly, tak že v pohodě jako.
Jinak rostou rostou hop hop.
Vám povím to bylo stěhováni národů včéra večér oj oj
Kozénky jsou už v maštali a to je Eldo rado teda jako co tam ty dvě dělaji oj oj.
No jó, když ona každá měla kotec 2×2 m a nyní jsou pohromadě a maji k dispozici cca 60 m2, tak si to dokážete představit co tam asi předváději za prostocviky oj oj oj.
Jdu je vyfotit.
No to se nédá ani fotku udělat jak tam lítaj hned po ránu, no skandál, tak jsem vyfotil alespoň jednu Pionýrku modelku
Uživatel s deaktivovaným účtem

Olympionik2008
napsal(a):
No kde se všichni flákáte jako!
Dobré ráno všem. Tak my máme dneska už 12 C a je krásně slunečno.
Včera ještě sem tam malounko sprchlo ale to už nestálo moc za řeč. Soudružky dorostenky včera přešly do kurníku pro dospělé kde mají i hnízda. Tak jsem zvědavý jak se jim tam bude dařit. Krásný den všem!

Olympionik2008
napsal(a):
Vám povím to bylo stěhováni národů včéra večér oj oj
Kozénky jsou už v maštali a to je Eldo rado teda jako co tam ty dvě dělaji oj oj.
No jó, když ona každá měla kotec 2×2 m a nyní jsou pohromadě a maji k dispozici cca 60 m2, tak si to dokážete představit co tam asi předváději za prostocviky oj oj oj.
Jdu je vyfotit.
Spartakiáda hadr

veraboskova
napsal(a):
Tak jsem vzala foťák na zahradu a dám sem taky pár fotek.
Andreo, já škubačku nemám, tak budu muset škubat kohouty ručně. Asi začnu v neděli ráno a skončím večer. Nějak to dopadne.
Mám tam starší 14ti týdenní "herinky" a mladší 12ti týdenní "rumbaby". Z těch mladších jsou tři kohoutci docela pěkní, tak z těch si chci něco vybrat do chovu.
Velice krásná drůbež jen tak dál
napsal(a):
Spartakiáda hadr
Nazdár kolego,
No co Vam budu povídat, je to Eldo rádo
Ale jsou tam vyloženě spokojené
Husy se opět přestěhovaly do svého chlivku a ani večer nenadávaky když jsem je tam vedl.
Akorat Pinonytrky Sasexky čuměly jak nevím co, co je to tam ruší
No jim je to vlastně jedno, páč hřaduji ve výšce 1.7 m a na všechny koukaji jak hraběnky pěkne z vrchu
Už se začinaji pěkně družit s Edíkem u plotu, tak jim dám ještě tak 2-3 týdny a spojím je dohromady na nádvoři.
To bude kohout Eda Sasexkák v jednom kole bude mít 6 Pannen Orleánských a to se nadře ale myslím že s tím nebhde mít problém.
Mladá, sveži krev se mu dostane pod drápky oj oj.

Olympionik2008
napsal(a):
Nazdár kolego,
No co Vam budu povídat, je to Eldo rádo
Ale jsou tam vyloženě spokojené
Husy se opět přestěhovaly do svého chlivku a ani večer nenadávaky když jsem je tam vedl.
Akorat Pinonytrky Sasexky čuměly jak nevím co, co je to tam ruší
No jim je to vlastně jedno, páč hřaduji ve výšce 1.7 m a na všechny koukaji jak hraběnky pěkne z vrchu
Už se začinaji pěkně družit s Edíkem u plotu, tak jim dám ještě tak 2-3 týdny a spojím je dohromady na nádvoři.
To bude kohout Eda Sasexkák v jednom kole bude mít 6 Pannen Orleánských a to se nadře ale myslím že s tím nebhde mít problém.
Mladá, sveži krev se mu dostane pod drápky oj oj.
No aby jste Edíkovi nemusel ještě pár panen přihodit. Tyhle Edové mají docela spotřebu
A nebudou se kozenky v noci v tak velké maštali samy bát? Nechtělo by to ještě pár kousků navíc nebo takovou ochránkyni v podobě dojnice z rodu skotu?
napsal(a):
No aby jste Edíkovi nemusel ještě pár panen přihodit. Tyhle Edové mají docela spotřebu
A nebudou se kozenky v noci v tak velké maštali samy bát? Nechtělo by to ještě pár kousků navíc nebo takovou ochránkyni v podobě dojnice z rodu skotu?
No uvidíme, jestli Eda bude spokojen
No a co se týče kozének, tak jsou v novém v maštali proto, že je v plánu pořidit ještě nějaké kousky do rodiny
Kolego, dejte pokoj s kravkou to né né
No ale uvolnil se jeden chlívek, tak že by mohlo být chro chro chro čuník

By mě zajímalo zda náš kolega mistr Honzík von Gaučík má na tak silnou motorku vůbec papíry
Hén hén, hén hén hén.
Tak to si pište, že mám papíry. A na hlavu taky, héč. Hén hén hén, hén hén.
Teda to je ale hic. Jdu vypnout plynovej kotel, páč ten hic mě normálka vyhnal
z gaučíku i v tuto nelidskou sobotní hodinu. Oj oj. Léto prej bude.
Jó, Milane, to byste koukal, co fšechno se najde v maštali po Němcích.
Nejedna flétna.
Akorát nevim, jestli mají soudružky udatnice dost dobře kam si ji strčit.
To víte, tomu spíš rozumí tady náš pan kolega přes racky a přes sexsasky.
Má úcta.
honzapm
napsal(a):
V ráji u Honzíka.
No to já mám denně 62 vajec průměrně a někdy jsem ouplně v pasti, že nemám doma ani vejce, no skandál jako

Olympionik2008
napsal(a):
No uvidíme, jestli Eda bude spokojen
No a co se týče kozének, tak jsou v novém v maštali proto, že je v plánu pořidit ještě nějaké kousky do rodiny
Kolego, dejte pokoj s kravkou to né né
No ale uvolnil se jeden chlívek, tak že by mohlo být chro chro chro čuník

honzapm
napsal(a):
Andy, tak jak dopadl dort? A co oslavujete?
Jestli je hodně velikej, tak že bych nastartoval gaučík a vyrazil blahopřát?
No, ale jestli je malej, tak jen gratuluju takhlenc na dálku, a některý i líbám.
Jo?
Takže Má úcta.
Taky by mě zajímalo co je to za dort když na něj padne tolik vajec...to bude alespoň věž Babylonská
Pěkné dopoledne, tak u nás už se sjíždějí veteráni na 5tý ročník Veterán Rallye
I kachnu jsme viděli. Pár fotek jsem ulovila na klukovo mobil https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205060814360165.1073741957.1837310441&type=1&l=dd60c2fabf.
honzapm
napsal(a):
Tak to máš fakt blbý, sokolíku, no.
Já si doma železnou zásobu v počtu dvou kusů dycinky nechávám.
I když to jedno je menší. Ale to druhý zas větší.
Dobrý den všem ehem fvšem tak nevim jestli ty dvě vajíčka nebudou záprtky, páč stoho třetího se vylíh ptáček a hádám, že to nebylo včera.
začátek
napsal(a):
Dobrý den všem ehem fvšem tak nevim jestli ty dvě vajíčka nebudou záprtky, páč stoho třetího se vylíh ptáček a hádám, že to nebylo včera.
Ts. Tady se nic neutají teda ale.
Fšecky zdravím a jsem tak nacpanej třešní, že ani doktor na mě nemá. Ble.
Věrko, super voliéra od pana manžela, a Rumbaba mile překvapuje, čipera.
Hempčíkrkám zdar, nazdar. Orlofky zaujaly postoj, koukám.
Jak dopadlo to jedno kuřátko, co jste ho dala sestře?
Já dnes našel konečně svůj postrádaný aparát, kdo by to byl řekl,
že bude v mém cestovním batůžku, pod složenou a vypranou teplákovkou?
Taková důmyslná schovka, tam bych ho opravdu, ale opravdu nehledal...
Takže v nejbližších dnech taky přidám nějaké ty záběry na nás a na kury.
A možná i na ofce, už začínají být mezi tou trávou vidět, jaký mají apetit.
A trochu zase sekám, no. Jestli já v minulým životě nebyl ten... sekáč.
Ahojte z Roudnice pěkný večer přeji
Honzíku, dort dopadl dobře, už ho zbyla pouze třetina doslova byl sežrán
Syn slavil 7mé narozeniny. Když jsem ho večer začala tvořit, moc mi pomáhal a tatínek mu na to řekl : to jsi teda dopadl, péct si na vlastní narozky dort
Náhodou super pomocník
Jinak ale ještě tak pro 5-7 lidí dort je, Klidně zítra dorazte Je přeci z 15ti vajíček
Začátku, dooobrý
Jdu uspat holky, dětem za chvíli vrazim antibiotika - smějí ponocovat do deseti, to je jejich čas a pak hurá na kutě
Všici utekli...Nomad72
Autor
Na FB som vytvoril skupinu https://www.facebook.com/groups/139604016470499/... ak by mal niekto z kmeňových diskutérov tohoto vlákna záujem naďalej diskutovať bez účasti trollov... nech mi napíše do súkromnej správy... odteraz píšem tam... Horal je VIP člen.
Nomád i Horal jsou samozřejmě vítáni i v této třetí červencové teplákovce.
Kolem 500 příspěvků se vytváří diskuse nová.
Dvojka měla 420 příspěvků. A vyprat potřebovala.
Netuším, proč je Nomád taková hysterická madam, což jsem mu napsal i v SZ.
Pokud odcházíte kdokoliv na FCB, tak se tam samozřejmě mějte hezky
a vzpomínejte v dobrém. My budem taky.
Snad tu nezůstanu jen já a gaučík? Ten mě nikdy nevopustí.
Andy, hm, a dort byl marmeládovej? Já jsem ale zvědavá vopička, což?
Věrko, tak to je dobrý.
Tak už víte, kolik toho příští rok odchováte a nakroužkujete?
Já zatím ještě nemám ani přihlášku (do svazu). A to jsem o ni žádal v únoru.
Letí to, letí. Asi mě nechtěj.
Jinak já teda FB přístup mám, ale já teda doufám, že pánové dál budou přispívat. Že tohle je taková pauza. Názorové neshody budou vždycky. Do mě se naposledy pustili na FB když jsem dala fotku do alba malých vylíhnutých křepelek. A jedna kamarádka, se kterou se znám osobně, se tam pohoršovala, jak je můžeme pak jíst.
Člověk má tři možnosti. Buď začít argumentovat a snažit se někoho přesvědčit. Anebo tam dát vtipnou poznámku a brát to s nadhledem. Nebo nereagovat a pomyslet si něco pro sebe.
Každopádně ifauna má fakt velkou výhodu oproti FB, že jí můžou číst všichni.
andreakiss
napsal(a):
Já také FB nepoužívám
Priatelia prepàcte mi za ten vyraz ale takisto ako aj dnes zapinam ifaunu s ocakavanim vasich reàlnych prispevkov màm sice konto fb ale snazim sa ho pouzivat minimum, nym vyrovnàme emienim menit toto forum za fb ;bohzial ked tèma mà cez 1500 prispevkov prilàka aj odpad je len na nàs ako sa stym vyrovnàme, nie som dennodenym prispievatelom naco by vàm bolo pocasie z z ile de france, tesia ma vase ruze, denivky, màm ohromnu radosts s pani kiss ;tudjuk mièrt tesia ma vase uspechy snaha a dobrosrdecnost a jednoducho tàto diskusia ako celok olipionik, honzik, verka, zacàtek, horal a nomàd to su skalny prepàcte my vsetci ostatny ze som vàs nespomenul este pani nikola s velkym bruchom mozno uz aj dvaja no a poprosim tych co nemaju co normàlne sem dat aby sem nepisaly pripadne ukazali co robia lepsie ako my iste vsetci radi uvidime v com màme medzery, a màm uz dojem ze provokatèry nikdy ziadnu fotku sem nedali ja vàs potesim asi olipionika toto ta cakà moje vlanajsie.

jako001
napsal(a):
Priatelia prepàcte mi za ten vyraz ale takisto ako aj dnes zapinam ifaunu s ocakavanim vasich reàlnych prispevkov màm sice konto fb ale snazim sa ho pouzivat minimum, nym vyrovnàme emienim menit toto forum za fb ;bohzial ked tèma mà cez 1500 prispevkov prilàka aj odpad je len na nàs ako sa stym vyrovnàme, nie som dennodenym prispievatelom naco by vàm bolo pocasie z z ile de france, tesia ma vase ruze, denivky, màm ohromnu radosts s pani kiss ;tudjuk mièrt tesia ma vase uspechy snaha a dobrosrdecnost a jednoducho tàto diskusia ako celok olipionik, honzik, verka, zacàtek, horal a nomàd to su skalny prepàcte my vsetci ostatny ze som vàs nespomenul este pani nikola s velkym bruchom mozno uz aj dvaja no a poprosim tych co nemaju co normàlne sem dat aby sem nepisaly pripadne ukazali co robia lepsie ako my iste vsetci radi uvidime v com màme medzery, a màm uz dojem ze provokatèry nikdy ziadnu fotku sem nedali ja vàs potesim asi olipionika toto ta cakà moje vlanajsie.
Dobrý den,
všech chovatelů, kteří zde přispívají a nevulgárním způsobem přezentují své chovy a úspěchy i krásné zahrady si vážím a smekám před odvedenou prací a rozhodně jejich příspěvky nijak nekritizuji, tak mi tu nepodsouvejte něco, co nebylo řečeno.
Fotím málo, proto sem fotky nedávám, chovám jen pro radost a čistě osobní potřebu, pár letošních přírůstků přikládám.
Hezký den.

Dobré ráno všem! Tak na Teplicku máme zataženo po dešti a před deštěm. Nebe skoro černé 14 C. Včera bylo krásně celý den. Byl to opravdu velice vydařený den. Tak holt dneska asi budeme muset odpočívat nebo tvořit hodnoty někde v suchu. Krásnou neděli všem.

andreakiss
napsal(a):
Já také FB nepoužívám
Andreo to jsem rád, že nejsem sám. Já FB také nepoužívám a doufám, že nikdy nebudu. Sice jsem měl na male své již letité rozhodnutí porušit ale zůstal jsem dál NEuživatelem FB.
napsal(a):
Dobré ráno všem! Tak na Teplicku máme zataženo po dešti a před deštěm. Nebe skoro černé 14 C. Včera bylo krásně celý den. Byl to opravdu velice vydařený den. Tak holt dneska asi budeme muset odpočívat nebo tvořit hodnoty někde v suchu. Krásnou neděli všem.
Nazdár, tak na Velkostatku je pravý opak.
Nebe krásně modré a předpoveď 25 stupňů, tak že parádička.
Já jsem ráno vše vypustil a zakoukal se do filmu 7 let v Tibetu, tak že mám kávičku až nyní no to je skandál jako
Tak si ji alespoň vychutnám na sluníčku na nádvoři oj oj oj
Kolem 11 hodiny vyndám Racky do ohrádky a to zase bude Rodeo
jako001
napsal(a):
No to jsou nádherné Landénky krása krása krása

Olympionik2008
napsal(a):
Nazdár, tak na Velkostatku je pravý opak.
Nebe krásně modré a předpoveď 25 stupňů, tak že parádička.
Já jsem ráno vše vypustil a zakoukal se do filmu 7 let v Tibetu, tak že mám kávičku až nyní no to je skandál jako
Tak si ji alespoň vychutnám na sluníčku na nádvoři oj oj oj
Kolem 11 hodiny vyndám Racky do ohrádky a to zase bude Rodeo
Tomu říkám pohodička. Ten film patří mezi mé oblíbené. . No co tak to má být je neděle a ta si o pohodičku přímo říká. To sluníčko vám troška závidím i když nééé moc. Ale kdyby bylo jako včera vůbec bych se nezlobil nebo´t bych dodělal práci na ubikacích pro zvířata. No co alespoň mám dneska čas zavařit okurky je jich zase plný košík.

Olympionik2008
napsal(a):
No to jsou nádherné Landénky krása krása krása
Ano ty husy jsou fakt moc krásné škoda, že tu není Nomad ten by tu 2 fotku zase nádherně okomentoval...
napsal(a):
Ano ty husy jsou fakt moc krásné škoda, že tu není Nomad ten by tu 2 fotku zase nádherně okomentoval...
No Pampalíni opravdunasi trucuje, no to je mi skandál kolego
Dnes večer mě čeká prosvěcování vajíček v líhni, mám tam 35 kousků Racka, tak jsem zvědavý oj oj oj

Olympionik2008
napsal(a):
Dnes večer mě čeká prosvěcování vajíček v líhni, mám tam 35 kousků Racka, tak jsem zvědavý oj oj oj
Budu držet palce
Olympionik2008
napsal(a):
Ale co viem tak cita, inak ano volakedy sme chovali biele husy ja som sa rozhodol pre landèny ano vybornè inak ked sme zabily prvèho gunàra/housera tak sme ho chceli upiect v celku ale bol skandàl nevosiel sa do ziadneho pekàca cize nakoniec bol upeceny rozporciovany oj oj uz nech ich màm zas, dufam ze sa ti presvecovanie a hlavne vysledok bude pàcit ja màm nalozenè dve liahne rc 20 max a bios 60, cim neprezradim budete hàdat ked sa to vyliahne, inak dnes uz mi je luto ze som zabil aj poslednèho gunàra a husku keby ja vedel ze kupim liahne.
Pěkné nedělní ráno.
Olympioniku, ještě máte sluníčko? Tady v Bělohradě také svítilo, ale nebezpečně se to zatahuje. Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube.
Je tu takové blátíčko, tak by pršet zatím nemuselo.
Včera jsem vysazovala pór a moc pěkně se to nedělalo. Ale je to hotové a tak mám radost, že aspoň kousek zeleninové zahrádky vypadá úhledně.
Také na FB nejsem.
javorka
napsal(a):
Pěkné nedělní ráno.
Olympioniku, ještě máte sluníčko? Tady v Bělohradě také svítilo, ale nebezpečně se to zatahuje. Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube.
Je tu takové blátíčko, tak by pršet zatím nemuselo.
Včera jsem vysazovala pór a moc pěkně se to nedělalo. Ale je to hotové a tak mám radost, že aspoň kousek zeleninové zahrádky vypadá úhledně.
Také na FB nejsem.
Javorkó, zdravím
Tady už se to také zatáhlo, tak uvidíme co z toho bude, ale myslím si že pršet nebude
Jinak zdravím do lázeňského města
Přátelé, tak co budeme dneska dělat? Já nevím, jak vy, ale já bych to viděl
na teplé ponožky a takových, řekněme, sedm let na gaučíku?
No, neříkejte dvakrát, ještě vás vezmu za to, jo, za slovo.
Kdo chce, může si nedělní den zkrátit malou hádankou.
Je, myslím, velmi obtížná, takže odměna musí stát za to.
Hlavní cenou je 20 červených bludišťáků, a k tomu přidám i 3 prémiové modré!
Copak asi ta devatenáctka v mém kalendáříku znamená?
Má úcta.

honzapm
napsal(a):
Má úcta.
Buď 19 vajec nebo rozměr..něčeho...

Vaše kurčatá majú 19týždňov.
honzapm
napsal(a):
Má úcta.
Honzik takà vyznamnà 19 bez dalsieho popisu pocet kurciat alebo ked drzis dietu tak stratu hmotnosti

honzapm
napsal(a):
Hehe, přihořívá, Javorko.
Narozeniny ?
Tak tady je prvni varka kacatek od te kacky 10 miminek, ale to je uz stare foto protoze sedi zas
Hehe, Javorka na to šla od lesa, ale zatím samá voda.
Javorko, to je teda paměť. Jste dokonalá. Ale Artur už pizzu nevozí.
Jezdí takový mladík, který se pořád omlouvá a je děsně nesvůj.
A zrovinka přefčírem mi dal dvě úplně jiné pizzy, které nebyly pro mě.
Naštěstí jsme si toho s gaučíkem všimli, ale kluka mi už bylo fakt líto.
Dobrou chuť k nedělnímu obědu.
Já dnes mám na másle dušený lilek, cuketu a hlívu (kupované),
pěkně labužnicky promícháno ve velké pánvi s těstovinkou.
No a aby místní samožrafci neřekli, tak je tam možná i pro vůni
kousíček uzeného česnekového boku.
Má úcta.

rivers
napsal(a):
Tak tady je prvni varka kacatek od te kacky 10 miminek, ale to je uz stare foto protoze sedi zas
Moc pěkné gratuluji.
honzapm
napsal(a):
Má úcta.
Detektiv ze mě teda asi už nebude.
U nás pečená zelenina v troubě. Mám tu vegetariány, tak si o uzeném nechám zdát.
Navrch svítek s borůvkama. Samozřejmě víc borůvek než těsta

honzapm
napsal(a):
Má úcta.
Honzíku to zní lahodně ta zelenina . U nás dnes taková klasika: Krůtí řízek, nový brambor ze zahrady a okurkový salát.

javorka
napsal(a):
Nedělejte mi chutě. Čeká nás bezmasý týden
Schovejte si velkej steak pod hromadu zeleninky nebo ho přikryjte salátem
Olympionik2008
napsal(a):
a k večeři dnes budou tvarohové knedlíky s jahodama přelité vanilkovým šodó s rumovou přichutí ólalá
Já jsem včera dělala kynuté knedlíky s borůvkama. Takové ty obrovské, co si dáte 4 a máte dost. S obrovským množstvím borůvek, sypané skořicí a polité máslíčkem. A jak se povedly. To si neodpustím, aspoň jednou v roce.
Vzpomínka na babičku
javorka
napsal(a):
Já jsem včera dělala kynuté knedlíky s borůvkama. Takové ty obrovské, co si dáte 4 a máte dost. S obrovským množstvím borůvek, sypané skořicí a polité máslíčkem. A jak se povedly. To si neodpustím, aspoň jednou v roce.
Vzpomínka na babičku
Ano aj moja babka robila tie obrovskè a s jahodovou penou
Teraz takà otàzocka pre diskutujuce zienky ohladom prepeliciek uvazujem ze si dàm doliahne ked doliahnem hydinu prepelice na maso, priblizne za aku dobu dosiahnu v domàcich podmienkach jatocnu velkost a ako ich sklbete zaujimaju ma reàlnè poznatky uvazujem nad nimy ako masozrut je to spestrenie jedàlnicka pre rodinu.
Dobrý večer z Roudnicka
My jsme měli dnes rajskou s těstovinkama a jako dezertík byl narozeninový dortík
Pro Honzíka : tmavá vrstva, marmeláda merunková, čerstvě udělaná, světlá vrstva, šlehané maskarpone se šlehačkou, opět tmavá vrstva, marmeládka, světlá vrstva. Celý dort pomazaný krémem z maskarpone a sypaný čoko hovínkama
Už prosím nejezděte už dort není
Také jsem rano viděla asi 10 min 7 let v Tibetu, je to skvělý film.
Tak, teď ještě posbírat křepelkám vajíčka, a připravit holky na noc. Jdu na to
jako001
napsal(a):
Teraz takà otàzocka pre diskutujuce zienky ohladom prepeliciek uvazujem ze si dàm doliahne ked doliahnem hydinu prepelice na maso, priblizne za aku dobu dosiahnu v domàcich podmienkach jatocnu velkost a ako ich sklbete zaujimaju ma reàlnè poznatky uvazujem nad nimy ako masozrut je to spestrenie jedàlnicka pre rodinu.
Já je vybíjim za 6 týdnů od vylíhnutí. Je to dobrota.
andreakiss
napsal(a):
Dobrý večer z Roudnicka
My jsme měli dnes rajskou s těstovinkama a jako dezertík byl narozeninový dortík
Pro Honzíka : tmavá vrstva, marmeláda merunková, čerstvě udělaná, světlá vrstva, šlehané maskarpone se šlehačkou, opět tmavá vrstva, marmeládka, světlá vrstva. Celý dort pomazaný krémem z maskarpone a sypaný čoko hovínkama
Ještě že jsem přejedená, dort by se už nevešel. Navíc voní z trouby koláč. Už jsem si dnes zavařila dost a dost.
Tak jdu taky zavřít holky..
jako001
napsal(a):
V šesti až sedmi týdnech začínám zabíjet (samečky). Škubání voda na 75, hlavně nepřepařit.
andreakiss
napsal(a):
Dobrý večer z Roudnicka
Andyýýý, tomu říkám dort hromadného ničení. Meruňková marmeládka říkáte?
Ajaj, tak to je na OO (orální organismus) zaděláno už ale dovopravdy.
Dostal jsem email
Chcete se pobavit?
Bylo na Hamé okomentováno moje nelichotivé hodnocení jedním uživatelem. Já už tam samozřejmě reagovat nemůžu pač mě Hamé blokuje tak jsem aspoň stáhl fotku a sdílím. Hamé prodává svojí vepřovku i v Rakousku no tam dává prvotřídní maso do 300 gr balení za 1.79€ a hnusy co zůstanou zabalí do 290 gr balení a prodávají jako prémiové u nás za v přepočtu krásný 2.15€!
Nekupujte od těch košťat nic, ať klidně padnou na hubu!
Prosím sdílejte, ať jsou lidi v obraze! Děkuji.
Dobré ránko,
Tak včéra véčer kolem 21 hodin přišel necekaně takový slejvák a následně bouřka, že je opět zalito minimálne na 5 dni oj oj
Jinak nyní ráno krásný vzduch, prosté parádička
Vše už vesele poskakuje a plni si volátka a uz i kozénky na mě z maštale vřískaj, ze chtěji také něco do žaludku, tak jdu na ně a pak si hned dělám kafíčko

Hezke rano vsem. U nas je jasno a slaby vetrik takze parada. Čapice tak to vam nezavidim, je to hnus ta dvounoha skodna fakt ze ano. Hlavne me stve ze toho vic znici nez ukradnou. No bohuzel intaci mezi nami jsou. Kez by je je☺lo do hlavy! Hezky den vsem, dojicim doktorum obzvlast☺.
napsal(a):
Hezke rano vsem. U nas je jasno a slaby vetrik takze parada. Čapice tak to vam nezavidim, je to hnus ta dvounoha skodna fakt ze ano. Hlavne me stve ze toho vic znici nez ukradnou. No bohuzel intaci mezi nami jsou. Kez by je je☺lo do hlavy! Hezky den vsem, dojicim doktorum obzvlast☺.
Kolego nazdár
Už vše podojeno a bude se dnes dělat sýr a tvaroh oj oj oj.

Olympionik2008
napsal(a):
Kolego nazdár
Už vše podojeno a bude se dnes dělat sýr a tvaroh oj oj oj.
To me to ceka az v utery vecer. Ale to uz je rutina. Dnes jsem objevil v praci ohromnou lisku obsypanou orisky, tak snad nebudou veverky rychlejsi

Olympionik2008
napsal(a):
No to je nádhera oj oj
No já jsem koukal na Vlašáky a letos jich moc nebude.Pomrzlo to hodně
Jo jo to rika spousta lidi. Bohuzel. Tak liskove jsou taky dobre

Nebojte na cukrovi bude .
Takže krásné jitro, vážení..
Hadačů nepřibylo, takže jdu prozradit řešení.
Za (už necelých) 19 týdnů bude přecik v Nezvěsticích Speciální výstava vlašek.
No skandál jako, neuhodl nikdo.
Javorka na to šla od lesa, takže získává alespoň cenu duševní outěchy.
A to jest 3 červení bludišťáci a (ať než.eru) i tři modří.
Gratulacééé. A jestli je pan manžel ve sklepěééé, tak i líbačkááá.
A s těma Vánocema a cukrovím dejte ještě pokoj. Oj oj, zimu nerad. Brrr.
Má úcta, sokolíčata.
(PS: Spartakiáda je tu za dva roky, už trénujete sestavku?).
Ahoj z Roudnicka, slunečno, modrá obloha jako v Itálii
Trošku jsem opět pokořila s mačetou tu moji zahrádku zeleninovou, tedy před tím džungli zeleninovou a náhodou jsem tam našla už narostlé hokaido, jupí, bude polévka a asi 4 cukýny, takže dnes veganská véčeře - zapečená s nivou mňam
Holky se sluní v plavečkách, vystavují ladná křidélka slunku, no prostě pohoda
Honzíku, asi se také rozjedu na tu výstavu vlašek.
honzapm
napsal(a):
Má úcta, sokolíčata.
Jé, to se mám!
Ještě jsem chtěla večer trochu hádat. Jako, že to musí být něco, na co se Honzík moc těší a musí se připravit. Něco, co mu stálo za to, si ty připomínky do kalendáříku zapsat. Musím říct, že mě i nějaká výstava napadla. No škoda, výhra a sláva mohla být ještě větší.
Ale stejně volám: Huráááá!
čapice
napsal(a):
Hezké pondělí, jelikož jsem si nevšimla nové teplákovky, dala jsem fotky a videa ještě na starou. Tak kdo chcete mrkněte, nechce se mi to přepisovat sem.
To nám to roste, jak z vody! Jsou nádherní a ten taťka jak je rychtuje
Neměli jste na té zahradě nějakého zbloudilého opilce?
Vloni mě jeden z návštěvníků tak rozválel obrovský trs trávy (ozdobnice), že jsem nestačila koukat
Dobrý večer všem, dnes u nás bylo krásně a to se to lenošilo MOC HEZKÁ ÚVAHA, MUSÍM SE S O NI PODĚLIT.
Psycholožka se procházela po místnosti, zatímco publiku přednášela o zvládání stresu.
Když
pozvedla sklenici s vodou, každý z přítomných očekával,
že se zeptá
:
"Je sklenice z
poloviny prázdná
nebo z poloviny plná?"
Namísto toho se však pousmála a zeptala se lidí, kolik si myslí,
že sklenice váží. Odhadů bylo
mnoho. Ona však řekla:
"Na skutečné hmotnosti nezáleží. Záleží na tom, jak dlouho
sklenici
držím.
Pokud ji držím minutu, není to žádný problém. Když ji budu držet
hodinu, bude mě bolet
paže.
Kdybych ji držela celý den, moje paže by se cítila paralyzovaná.
Každopádně, sklenice je stále
stejně těžká, ale čím déle ji
držím, tím těžší se zdá."
Pak pokračovala: "Stres a starosti jsou stejné jako tato sklenice. Myslete na ně
chvíli a nic se nestane.
Myslete na ně o něco déle a začnou vás zraňovat.
A budete-li se jimi zabývat celý den, budete se cítit
paralyzovaní - neschopní cokoli udělat."
Je důležité nezapomínat své stresy uvolňovat.
Každý večer, co nejdříve to půjde, odhoďte všechna svá břemena.
Netahejte je s sebou celý večer až do nočního spánku.
Nezapomeňte svou sklenici včas odložit!
K R Á S N Ý
D E N!
Ano ano, bylo moc krásně dneska. Oj oj, to se to pracovalo, to se to plelo,
to se to stříhalo živý plot, a hrabalo, a plelo chodník, a zametalo, a sekalo.
No krása zase jednou střídá nádheru na Vlaškáriu, ale teďkonc už fakticky
a dovopravdicky. A já jsem černoch a vopálenej a léto je tu. Hurá hurá hurá.
Tak, to jsem vám chtěl povědět.
Javorko, tak já vám dám ještě pět červených bludišťáků, když jste tak šikovná.
A jeden modrý, že jsem to prozradil tak brzo a nenechal vás ještě hádat.
Já zase abych to neschytal, že jsem vás dlouho napínal a tak, dyk víte.
A teď jdu hajat, ještě zoubky vyčistit, páč už jsem naprosto mrtevson.
Vlastně ne, ještě vykutálet popelnici, ách jo... Tak frčím.
Čapice, rostete jako z vody, rychlá roto.
Začátku - a vo vo vo vo vo tom to jeeeeéééé!
Má úcta.
Pěkný večer, nebo spíš pěknou noc. Čapice super videa ať rostou.
My jsme dneska přendavali kachnu s kachňaty. To byly úplné nálety na manžela, kachna obranářka mu teda dávala, až ho přešel humor. Ale podařilo se mu jí chytit. Kachna s 5ti kachňaty přemístěna.
Navíc si manžel vzal na zahradu sandály a já jsem vyčistila kohoutům a kachnám. A když jel s kolečkem na hnojiště, tak se mu bota vyzula a ťápnul nohou hádejte kam. Bota letěla přes půl zahrady a pár nadávek taky.
Tak sebou jdu plácnout spát. Zítra ráno budíček v 5:30 hod. Tak ať mě nemusí tahat jezevčíci z postele
honzapm
napsal(a):
Má úcta, sokolíčata.
Vážení přátelé,
tak když už je to venku, tak vám to sem dám "ofiko". A doufám, že všichni vlaškaři a vyandotkáři náležitě zbrojíte na listopad! S přáním dobré noci Jirka S.
Dobré ránko kolegyně a kolegové
Tak šup šup vstávat a cvičit lup lup
Eda, Emil a Ewžen již od 4 hodin kokrhaji a nyni vesele poskakuji s partou soudružek na zahradě, no a Sasexky, tak těm se dnes ještě nějak nechce a stále hřaduji v chlívku u stropu a husy, ty ještě spinkaji.
V maštali uz kozénky melou tlamičkama vesele.Jsem koukal jak puk, že jsou ve 4.47 vzhúru oj oj oj.
Dobré odpoledne z Roudnicka, u nás polojasno, spíše zataženo, ale teplo
Dnes jsem měla velký úklid u dorostenek, čistění, tak jim to tam teď voní jak v květince
Však jsem odvezla tři kolečka do bioodpadu
K obědu jsme měli kulajdu, mňam, ještě že ty naše maminky máme, co děti sice chvíly dělaly dlouhý zuby, jako že neee, ale nezbylo jim nic jiného, než ji zblajznout Náhodou, byla výborná
Ahojte takhle navečír
Tak jsem malinko rozčarovaná z toho, co jsem právě viděla u svých holek slepičích. Jedna letošní maranska vojížděla loňskou vlašku. Ůplně stejně, jako kohout .
Vím, že se stává, že když není v hejnu kohout, tak převezme velení dominantní slepička. Kohoutka ale mám, sice je mladej, neumí si ještě zjednat pořádek. Holky kohouta měly, ten je rovnal. Pravda je, že se stane, že přede mnou slípka přidřepne a nastaví se, jako že já mám... Tak ji řeknu neblázni, já nejsem na holky
Teda ale, Andy, no to, co se děje u vás na dvorku, tak to si ani v televizi nevymyslí.
Skandál jako, ale už dovopravdickej.
Já vám teda taky řeknu, co se dneska stalo u nás.
Takhle si přitloukávám fungl nové bidlo, že to dám oumladině zas o kus vejš a líp,
a prásk, bumho, majznul jsem se do ukazováčku na pravé ručce tak energicky,
že jsem i ty pověstné andělíčky viděl a dokonce i stihl třikrát přepočítat, sem a tam.
Au au, jsem chudák Honzík, a celkem už dlouho i bez gaučíku. Uíí.
andreakiss
napsal(a):
Dobré odpoledne z Roudnicka, u nás polojasno, spíše zataženo, ale teplo
Dnes jsem měla velký úklid u dorostenek, čistění, tak jim to tam teď voní jak v květince
Však jsem odvezla tři kolečka do bioodpadu
K obědu jsme měli kulajdu, mňam, ještě že ty naše maminky máme, co děti sice chvíly dělaly dlouhý zuby, jako že neee, ale nezbylo jim nic jiného, než ji zblajznout Náhodou, byla výborná
Prijemny podvecer niektorym uz asi aj noc tak dnes frmol tu v srdci francie vecer v 18:45 =35°
som zniceny, màm smutnu novinu jedna zo sudruziazie moriek je po smrti ona sa normàlne vtrepala medzi plot a naukladanè skridle, polovicka mà tazku anginu s teplotami okolo 38.5 berie atb, pije cajiky no nevsimla si ze dorastenka morka chyba z tlupy som ràd ze to vsetko same zvlàda.
To je škoda, ale bohužel se občas něco takového stane.
Manželce přejeme brzké uzdravení.
Andreo, u nás k obědu sýrový nákyp a večeři dělala naše mladá vegetariánka, tak byla mrkvová pomazánka.
Akorát jí chyběla sojanéza, tak jsem rychle udělala domácí majonézu a ta byla skvělá. Je to raz dva a kam se hrabe nějaká kupovaná majolka. Málem jsem ji snědla samotnou.
Honzíkovi pofoukáme prstík na pravé ručce, aby si andělíčci mohli odpočinout
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí polojasno a za kopcem načuhuje sluníčko
Zvěřinec vypuštěn a nakrmen, teď snídám já. Mužíček už odfrčel do roboty tak jdu také něco dělat. Zahradu mám opravdu zelenou
Jo výstava vlašek a vyandotek to musí být krása. Škoda že je to od nás tak daleko...
Přeji krásný den.
Hezkou středu, u nás to vypadá na další krásný den. Včera to bylo fajn, vzala jsem si práci domů, na zahradu do pergoly. Škoda, že to nejde častěji. Mezitím jsem stihla upéct buchty, uvařit květákovou polévku a hlavně natočit průzkum Rychlé roty v prostoru zahrady
https://youtu.be/x43rMOvTSEY
https://youtu.be/t-fkfb55UUU
PS: Slepičí rýma na ústupu, největší kohout už dostal choutky. Tak mu dáme ještě týden maximálně dva, aby si ty holky užil a pak...
Také přeji hezké ráno!
Čapice, je ta vaše partička skvělá. Tak legračně pobíhají. To jste toho asi pod tou pergolou moc neudělala. Já bych se asi jen kochala.
A ty pejsky, ty jste teda vzali pořádně. Máte letní naháče.
Když jsem tu naši psí holčičku stříhala, tak jsem se trochu bála, vzít to takhle pořádně a už by se to mohlo pomalu mohlo stříhat znovu. Ale byl to první pokus, určitě taky musím vyzkoušet kadeřnici. Nechtělo se mi jet někam 20 km, ale bylo by to rychlejší a určitě povedenější.
Jinak tady je taky krásný den. Naše mladá veganská maminka s mojí nejmladší vnučkou ještě nevylezly z pelíšku. Dítě je trochu nespavec, tak to asi dohánějí.
Mám tu božský klid, venku si kvokají spokojeně slepičky a já ještě rychle skočím do bazénu, ať se pořádně proberu.
Běžci už určitě taky čekají na novou vodičku v bazénku.
Ještě bych měla dotaz na Ni+Pa. Termín se asi už hodně blíží. Prozradíte nám, kdy se naše řady rozrostou o nového mladého chovatele nebo chovatelku?
Dobré dopoledne děvčata,
rota je kouzelná tak jak píše Javorka, místo práce bych hleděla copak dělají
No a že Jarmilka má svůj velký den za sebou tak nás čeká 4.8. což je za rohem Budeme míti holčičku chovatelku Na konci srpna se u nás na Václavské hody koná Výstava králíků, drůbeže atd. tak mám připravené rálíky moravské modré tak jsem zvědavá jak to vše dopadne
No řeknu Vám že záhony u se mi špatně udržují, no ale co něco nám naroste a jak se doplazíme z porodnice tak tu na mě budou čekat galeje rajčat...
Nejlépe se mají zvířátka k těm chodím co chvíla zda jim něco nechybí. Takže slípky mají neustálý přísun jak zobání tak vody a namočeného pečiva. Šumavanky jsou parádní, tak jak se o nich říká že jsou plaché a bojavé tak ty naše za mnou chodí jako psi Když se zadaří tak Vám jej mužík nafotí jak za mnou táhnou jako roj včel
Dnes si jedu z mužíčkem pro okurky, pač ty co máme na zahradě tak mi trošku projeli husky a na zavaření by tam nebylo, tak je máme jen na jídlo.
Kamarádka každým kokem sadí ár okurků takže si od nich vezmeme tak 15 kg a bude.
Zrovna včera mi říkala že už sklidily 500kga to prý jsou v polovině sklizni. To by se mi o tom už asi aji zdálo.
čapice
napsal(a):
Moc držím palečky i pěstičky,
jak Vám a malé chovatelce a také králíčkům na výstavě.
Já se taky připojuji
Když máme se sestrou přebytky rajčat (její manžel se bojí, aby nebylo málo, tak mají všude rajčata), provádíme rychlé zavařování. Rajčata spaříme, oloupeme a rveme do zavařovaček. Vejde se toho tam neuvěřitelné množství. Pak už jen odsterilizovat a je zásobička na zimu (např. na Boloňskou omáčku).
čapice
napsal(a):
Hezkou středu, u nás to vypadá na další krásný den. Včera to bylo fajn, vzala jsem si práci domů, na zahradu do pergoly. Škoda, že to nejde častěji. Mezitím jsem stihla upéct buchty, uvařit květákovou polévku a hlavně natočit průzkum Rychlé roty v prostoru zahrady
https://youtu.be/x43rMOvTSEY
https://youtu.be/t-fkfb55UUU
PS: Slepičí rýma na ústupu, největší kohout už dostal choutky. Tak mu dáme ještě týden maximálně dva, aby si ty holky užil a pak...
Dobrý den chci se zeptat pouštíte i rychlou rotu do zeleniny ?Neponíči ji ?Díky za info
gnidka
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat pouštíte i rychlou rotu do zeleniny ?Neponíči ji ?Díky za info
Zdravím, kachny mají volný přístup do všech květinových záhonů, ale moc tam nelezou. Čerstvé sazenice jahod jsem na jaře oplotíla nízkým plůtkem než vyrostly, dnes už jsou přístupné, to samé s hráškem a s okurkami. Jedině kam je nepouštím, je foliovník, i když dnes už by to taky nevadilo, salát je sklizený.
Mrňouskové zatím probíhají mezi malinami, floksami a kopretinami bez poničení.
Ovšem nevím co bude tak za měsíc, než půjdou z domu.
andreakiss
napsal(a):
Také přidávám pofoukáni prstíčku Honzíku.
Jako 001, také mi obě děti marodí s angínou máme antib. po 8mi hodinách Ale už jsme z toho skoro venku. Tak ať je paní také brzy fit
Kozsonom szépen pani andrea unàs bol najrv chlapec potom dcerka ale zienka uz 5 dni berie atb a furt mà horucku zajtra ide opat k doktorovi uz je uplne hotovà.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré dopoledne děvčata,
rota je kouzelná tak jak píše Javorka, místo práce bych hleděla copak dělají
No a že Jarmilka má svůj velký den za sebou tak nás čeká 4.8. což je za rohem Budeme míti holčičku chovatelku Na konci srpna se u nás na Václavské hody koná Výstava králíků, drůbeže atd. tak mám připravené rálíky moravské modré tak jsem zvědavá jak to vše dopadne
No řeknu Vám že záhony u se mi špatně udržují, no ale co něco nám naroste a jak se doplazíme z porodnice tak tu na mě budou čekat galeje rajčat...
Nejlépe se mají zvířátka k těm chodím co chvíla zda jim něco nechybí. Takže slípky mají neustálý přísun jak zobání tak vody a namočeného pečiva. Šumavanky jsou parádní, tak jak se o nich říká že jsou plaché a bojavé tak ty naše za mnou chodí jako psi Když se zadaří tak Vám jej mužík nafotí jak za mnou táhnou jako roj včel
Dnes si jedu z mužíčkem pro okurky, pač ty co máme na zahradě tak mi trošku projeli husky a na zavaření by tam nebylo, tak je máme jen na jídlo.
Kamarádka každým kokem sadí ár okurků takže si od nich vezmeme tak 15 kg a bude.
Zrovna včera mi říkala že už sklidily 500kga to prý jsou v polovině sklizni. To by se mi o tom už asi aji zdálo.
Dobry vecer pani nikola aja uz myslel ze uz màte po, drzim vàm palce, nech sa vàm zadari aj na vystave urcite si to zasluzite dvojnàsobne, tej vasej kamaràdke ja nezàvidim nic kedysi pred prevratom a niekolko rokov este aj potom sme mali kazdy rok cca 18 arov nakladaciek a dva 50m foliovniky, dnes ked vidim motyku beriem ju do ruky doslova s hnusom dnes mà zeleninovà zahràdka 1 ar a nàm to staci bytk pozemku tvori vybeh pre hydinu uhorky manzelka nakladà co 3 den vzdy pàr flasiek uz màme okukanè kolko teba aby nàm vydrzali z roka na rok a este skladàm poklonu a obdiv ze v takom stàdiu gravidity nieco robite dnes je modernè nic nerobit tak nech ste zdravè a stastnè
Niky tohle znáte:
https://www.youtube.com/watch?v=rklUthIgU4w
Dnes jsem si na to vzpomněla. Nechci vás děsit, ale pobavit .
Samozřejmě i vás ostatní.
Hezký večer.

Dobré ráno všem. Teplicko hlásí 17 C a polojasno. Včera opět 30-ky a sluníčko svítilo jako o závod. Ale tráva a plevel se neptali takže byl pracovní den s večerní grilovačkou. Byl steak z mladého Jersey býčka a k tomu grilovaná zelenina..co jsem našli cukety, patisony, paprika a rajčata. K tomu masu nevěřil jsem, že mléčný skot má tak dobré maso. Není ho hodně ale je moc dobré. A v tom je asi ten problém v dnešní době zaměřené na maximum za minimum času a peněz .
Jinak staré slepice pořád nesou a mladé si vzali k srdci mojí domluvu, aby si ještě tak 3-4 týdny odpočinuli, že se ještě nadřou se snáškou až až a dali místo 2 vajec jen 1 Hezký den všem!
javorka
napsal(a):
Niky tohle znáte:
https://www.youtube.com/watch?v=rklUthIgU4w
Dnes jsem si na to vzpomněla. Nechci vás děsit, ale pobavit .
Samozřejmě i vás ostatní.
Hezký večer.
Tak snad tak hrozné to nebude ale děkuji za ranní pobavení
Jinak přeji krásné dobré čtvrteční ráno, Tišnovsko dnes hlásí až 30 °C takže se budeme trošku smažit.
Včera proběhla údržba vinohradu a postřik. Dnes se pustím do těch okurků. Sklenice se už umývají a okurky koupou . No a aby toho nebylo málo tak jsme si dovezli kbelík meruněk tak asi udělám knedlíky a ze zbytku dřeň do mrazáku.
Přeji krásný den, ti o jsou v práci tak ať Vám to všem fofrem uteče
Hezký den,
tady v Bělohradě už je taky krásně.
720...já si aspoň o tom mase nechám zdát.
Ale už mám v plánu na sobotu kachnu, to přijedou další strávníci. Vegetariáni dostanou zelí a bramborové knedlíky s cibulkou.
Niky vás obdivuju jak to všechno zvládáte.
Meruňkové knedlíky, mňam. Každý rok si je chci udělat do zásoby, do mrazáku, aby bylo i třeba na zimu, ale vždycky se všechno sní do posledního knedlíčku.
tak ať vám to jde od ruky!
javorka
napsal(a):
Hezký den,
tady v Bělohradě už je taky krásně.
720...já si aspoň o tom mase nechám zdát.
Ale už mám v plánu na sobotu kachnu, to přijedou další strávníci. Vegetariáni dostanou zelí a bramborové knedlíky s cibulkou.
Niky vás obdivuju jak to všechno zvládáte.
Meruňkové knedlíky, mňam. Každý rok si je chci udělat do zásoby, do mrazáku, aby bylo i třeba na zimu, ale vždycky se všechno sní do posledního knedlíčku.
tak ať vám to jde od ruky!
Děkuji, knedlíky dělám jen tvarohové. Kynuté jsou nadlouho a navíc mi přijde že když je dám do mrazáku tak jsou pak takové tvrdé...
Ten váš vegetariánský týden ale také nezní vůbec špatně, občas si z mužíčkem také uděláme zeleninové dny Hlavně nám hrozně chutná pečená dýně s brambory, mrkví batáty, cibulí a to vše smíchám s kořením a zakápnu oliv. olejem a je to mňamka.Můž se tam dát jakákoliv zeleninka... No už aby ty hokajda uzrály.
Tak ta kachnička se zelím taky nezní špatně. O víkendu nevím co budu vařit. Nejspíš nic. jdeme sousedům pomoci na zabijačku takže si dáme zabijačkovou polívčičku a nějaký ten ovárek.
No vida, tak se všichni těšíme na budoucí teplákovkovou posilu, Niki.
To budete mít nového pomocníka, to je praktické a vždycky se to hodí.
Tady vám přidám jeden takový vkusný vtípek, C´est la vie.
Pluje po Volze člun, v něm Ivan a jeho žena.
Ivan sedí, pokuřuje si, žena usilovně pádluje.
„Přidej, Natašo, nebo to nestihneme!”, honí ji Ivan.
Nataša zabere, sic jí síly stačí, pot se z ní jen line.
Za chvíli opět: „Zaber, Natašo, času není nazbyt!”
Žena už nemůže, ale stále pádluje.
Po chvíli Ivan zapálí další cigaretu a znovu peskuje:
„Ty se flákáš, takhle tam nikdy nedojedem!”
V tom okamžiku se ozve ze břehu hlas: „Buď zdráv, Ivane. Kam máš namířeno?”
„Á, buď zdráv, Igore. To víš, vezu ženu do porodnice!”
honzapm
napsal(a):
No vida, tak se všichni těšíme na budoucí teplákovkovou posilu, Niki.
To budete mít nového pomocníka, to je praktické a vždycky se to hodí.
Tady vám přidám jeden takový vkusný vtípek, C´est la vie.
Pluje po Volze člun, v něm Ivan a jeho žena.
Ivan sedí, pokuřuje si, žena usilovně pádluje.
„Přidej, Natašo, nebo to nestihneme!”, honí ji Ivan.
Nataša zabere, sic jí síly stačí, pot se z ní jen line.
Za chvíli opět: „Zaber, Natašo, času není nazbyt!”
Žena už nemůže, ale stále pádluje.
Po chvíli Ivan zapálí další cigaretu a znovu peskuje:
„Ty se flákáš, takhle tam nikdy nedojedem!”
V tom okamžiku se ozve ze břehu hlas: „Buď zdráv, Ivane. Kam máš namířeno?”
„Á, buď zdráv, Igore. To víš, vezu ženu do porodnice!”
Tak snad pádlovat nebudu a mužíček mě tam určitě vzorně odveze
Ahoj, ze západu, dneska zataženo, drobně chvílemi poprchá,24°C, bez větru. Předevřírem jsme škubaly s kolegyněmi první letošní drůbež - 10 týdnů husy 3,3kg (bez drobů), kohouti hempšír 14 týdnů 1,3kg. Je toho nějak moc a žerou jak nezavření. Ani to nestačilo zchladnout a bylo vše prodané, zítra musím oškubat další husu rodině na víkend.
Včera dovezla sestra nějaké hřiby - bude houbovka (kvůli manželovi je musím zkazit masem ).
Okurky mi letos nejdou, dokud bylo chladněji dobré, ale v teple jim zvadly listy a jdou do p...ryč
O víkendu dávám husy na výstavu do Horš. Týna, tak jsem zvědavá, jaké budou. Nejsou ještě přepeřené, tak to peří nebude ono. Ale je potřeba podpořit kolegy v jiné organizaci. Výstavy jsou tam spolu s Anenskou poutí a areál je pod stromy - moc pěkné prostředí. Spojeno s Krajskou výstavou ovcí a koz, prostě krása střídá nádheru.Kdo to nemáte daleko, zajeďte se podívat, stojí to za to. Dana.
Ni+Pa
napsal(a):
Děkuji, knedlíky dělám jen tvarohové. Kynuté jsou nadlouho a navíc mi přijde že když je dám do mrazáku tak jsou pak takové tvrdé...
Ten váš vegetariánský týden ale také nezní vůbec špatně, občas si z mužíčkem také uděláme zeleninové dny Hlavně nám hrozně chutná pečená dýně s brambory, mrkví batáty, cibulí a to vše smíchám s kořením a zakápnu oliv. olejem a je to mňamka.Můž se tam dát jakákoliv zeleninka... No už aby ty hokajda uzrály.
Tak ta kachnička se zelím taky nezní špatně. O víkendu nevím co budu vařit. Nejspíš nic. jdeme sousedům pomoci na zabijačku takže si dáme zabijačkovou polívčičku a nějaký ten ovárek.
Já dělám ty kynuté jen jednou v roce a to s borůvkama. Jinak u nás se dělají knedlíky napůl tvaroh a brambory ( plněné meruňkama, třešněma ). Je to taková osvědčená, rodinná tradice. Nebo jen tvarohové mini knedlíčky s jahodovou omáčkou. Rychlovka.
Tu pečenou zeleninu děláme taky. Přesně jak píšete, všechno co doma najdu. Mám tam ráda i celer a petržel, někdy je tam řepa a taky třeba citron. Možná to děláte taky, ale pro mě to byl úžasný objev, a to když jsem to začala péct na pečícím papíru. Ještě mě napadá další dobrá kombinace a to hokaido ořechy a niva.
Tak se mějte
Tedy Dano, že bychom nastartovali gaučík a vyrazili do Tejna omrknou ty vaše kozenky?
Ech, pardón, zase vedle, tak tedy ty vaše husenky?
No, já na Vlaškáriu také zredukoval oumladinu a krása tedy zase jednou střídá nádheru.
U nás též prší, skoro bych řekl, že možná i čije, což bych zahradnicky uvítal,
ofšem kolem se dělají sena, tak bych zase soudruhům sekáčům dopřál trochu
teho slunce, na otáčení a sušení a sklízení a podobné alotrie.
Třešně začnou praskat a bude po ptákách. A po třešních.
A kdyby nelilo, tak by ptáci mohli na luka a né na stromy a tak dále.
No prostě fšechno se fším souvisí, že ano. Jsem chytrej.
Jej, tak to už bude svatá Anna? Oj, to zase ráno bude na ponožky.
To jsme se my, horalé, ani moc nezahřáli a už zase abychom zatápěli.
Gaučíku můj věrný, kamaráde, neboj, dočkáš se, už se to blíží, uííííí.
F tomhle věku jsou slepičky asi nejhezčí. Vypadají jako princezničky, mají korunky.
No Honzíku, tedy máte vlašky, krása střídá nádheru. Proč je taky nevyvezete někam na, olympiádu", myslím si, že by se vůbec neztratily, naopak zářily by jako princezny. Co princezny, ?! CAREVNY!
JÓ kozenky, to už je dávno, co jsem je předváděla v Tejně a vyhrály. Teď už tu jsou jen zbytky bývalé nádhery.
A do Tejna se vypravte. Já už se těším, jak si zase nakoupím krásný česnek. Mají tam čerstvý český a pokud se nespotřebuje, vydrží mi až do března. Snad tam zase letos budou.
Ovčáci tam pečou v lodně jehněčí na zelenině, Harčaríkovi dělají, stejka" z bejka a pštrosa, pivečku je pěkně vychlazené, chovatel kam se podíváš, to se to diskutuje a plánuje. Dana.
javorka
napsal(a):
Já dělám ty kynuté jen jednou v roce a to s borůvkama. Jinak u nás se dělají knedlíky napůl tvaroh a brambory ( plněné meruňkama, třešněma ). Je to taková osvědčená, rodinná tradice. Nebo jen tvarohové mini knedlíčky s jahodovou omáčkou. Rychlovka.
Tu pečenou zeleninu děláme taky. Přesně jak píšete, všechno co doma najdu. Mám tam ráda i celer a petržel, někdy je tam řepa a taky třeba citron. Možná to děláte taky, ale pro mě to byl úžasný objev, a to když jsem to začala péct na pečícím papíru. Ještě mě napadá další dobrá kombinace a to hokaido ořechy a niva.
Tak se mějte
Hokaido s ořechy a nivou? to mě ještě nenapadlo Tak to třebas letos prubnu.
Jinak na pečícím papíru to nedělám, musím to vyzkoušet. Kdo má ten pekáč pak drhnout viďte.
Ovečko ty vaše husky krásně narostly, my čekáme až přepeří jinak bychom se asi do smrti uštípali Jinak přejeme hodně úspěchu na výstavě.
Ještě jsem přemýšlela zda nedat na výstavu i ty naše ruánky, ať nám je obodují no ale jedna kachna je taková néuplně přepeřená a ta druhá mi příjde že má hubený kýl. Kačer ten vypadá celkem dobře už je přepeřený a teď se mu vybarvuje hlavička. Musí se vystavovat kačer se dvěma kachnami nebo může jen s jednou? Někde jsem četla že se vystavují jako celek dvě kachny a jeden kačer...
Jinak stále bojuji s okurkama, nálev se vaří. Nacpala jsem přesně 41 sklenic Asi budeme v zimě chroupat jen okurky
Ahojte z Roudnicka, tady je pod mrakem,23 stupňů, ale pocitově tak 35 a dusno
Ráno jsem si přivezla od rodičů dva pytle pšenice, co jsem měla u nich uskladněné v garáži a tak nějak jsem si hnula se zádama, když jsem je nakládala, au au au Myslala jsem, že když si po o na hodinku lehnu, tak už bude dobře, ale ouha, vzbudila jsem se za dvě hodˇky a zuřivá ! . Udělal jsem kafčo, chvíli si sedla k holkám pipkám a hádejte co zase je dobře Panečku, to je meducína Jen to bolení zad zůstalo
Jinak my děláme také tvarohové knedlíčky/noky s jahodovou omáčkou hodně často
Tak, mám nakynuté těsto, jdu dělat cibulový koláč k večeři
javorka
napsal(a):
41
No jaksi jsem si myslela že z 15kg bude tak 30 a on nee...
Tak knedlíky už jsou ušoulané to si dáme z mužíčkem k večeři, bude mít boule až za ušima
Cibulový koláč? to zní také dobře, jak se takový koláč dělá? z kynutého těsta jej neznám.
Dělám jen cibulový kyš a to se osmahne hoodně cibule přidá se smetana, vece a troška mouky. Dochutím to kořením a upeču jako buchtu...
No, cibulový koláč Já jsem si to trošku vymyslela, ale dobrý, chutná nám Jasně, kynuté těsto, rozválet, (bylo toho na dva plechy ), vše totiž dělám od oka. Trošku anglické slaniny na kostky, na to hooodně cibule na kolečka, na to rozšlehaná vejce, co plech to 10 kusů s troškou smetany , posypat strouhaným sýrem a cca 35 minut péct. Už máme boule za ušima
Pěkný večer, s tou písničkou jste mě pobavili. Maje dva kluky 20 měsíců rozené od sebe se některým částem docela směju, ty kruhy pod očima jsem měla určitě taky
Včera jsem zvládla taky zavařit okurky, ale jenom 13 sklenic. Víc od babičky nebylo. Já je totiž nějak záhadně zapomněla vysít
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer, s tou písničkou jste mě pobavili. Maje dva kluky 20 měsíců rozené od sebe se některým částem docela směju, ty kruhy pod očima jsem měla určitě taky
Včera jsem zvládla taky zavařit okurky, ale jenom 13 sklenic. Víc od babičky nebylo. Já je totiž nějak záhadně zapomněla vysít
Já mám děti od sebe 21 měsíců a moc dobře si to pamatuju. Někdy to bylo dost šílený. A když tu mám 3 malé děti od dcery, tak je to taky občas výživný.
Zítra zas přijedou.
A to tu je i synova roční holčička. No, nějak to dopadne. Snad nebude celý víkend pršet, aby děti mohly být venku.
Máme tu dnes dámskou jízdu, nezdá se vám?
Já dělám cibulový koláč jednoduchý. Na lístkové těsto rozetřu kysanou smetanu s česnekem. Posypu cibulí nakrájenou na plátky, na to sýr (nejlepší je čedar, nebo aspoň gouda) a slaninku.
Tak u nás už se taky po knedlíkách zaprášilo. Stačila jsem schovat 9ks do mrazáku na případ nouze pro mužíčka až budu v porodnici. Přeci ho nenechám umřít hladem viďte.
Ještě stále zavařuji okurky, myslím že se mi o nich dneska bude zdát.
No nic jdu ješte pozavírat oumladinu a taky husky ať mi nekibicují kde jsem tak dlouho
No, dámy, já bych řekl, že jste nás fšecky zabily těmi svými recepty.
Např. Andy píše:
... trošku anglické slaniny na kostky...
A já už ani nemohu dočíst dál. Musím volat servisního technika,
neb mám uslintanou klávesnici. A to tak, že durch. Echt.
Mám tento týden zvýšenou spotřebu klávesnic, normálka teda ale jako...
Škandál! A za to fšecko můžete vy. Vztyčuji varovný prstík.
Jo, když jsme u toho prstíku... tak ten majznutý jsem si dneska hezky pěkně
přiskřípnul v kuchyni do dvířek. Uííí.
Jestli já spíš nejsem Honzík Nešikýk, než Honzík von Gaučík.
Jinak stále načuhuji na program Anenské pouti v Tejně,
Ovečka Dana mi normálka nasadila brouka do hlavy.
A tak... la la... mám v hlavě brouka, z májové louka až do anenské pouťa... la la.
No a co se Careven týče, tak ty normálka přefčírem chytly Javorkovic nemoc.
Jenom 4 vajíčka. Teda ale...
Tak jsem jim vyhuboval a zahrozil, že esli budou i nadále takto zlobit, tak jim
nejen vyhubuju, ale ještě je i vygumuju, no tak se fčéra i dnes pobabily
a nakladly po osmi kouscích v obou dnech. No, tak to už je něco jiného.
Ale stejnak už to mají marný. Princezničkám se zapalují nejen korunky,
ale i kloaky a snáška na sebe jistě brzo nenechá čekat.
Pro jistotu jsem kladl tedy zase jednou já. A to červený kobérec rovnou
až ke kukaním, aby to ty nádhery našly a nezanášely náhodou do malin,
kteréžto jsou momentálně jejich nejoblíbenějším útočištěm.
Ale jen co zmiznou ty dominantní Leghornky (dom. chováním, ne hybridizací),
tak se jistě princezny zase o kus více otrkají a maštal si ochočí a za vlastní pojmou.
Už se těším, až seberu první maličkaté panenské vajíčko, jejej.
Díky pobytu v akvárku a v kontaktních odchovnách jsou některé carevničky
dost odrzlé a krotké, jakmile slyší struhadlo, když na něm čiperně mydlím mrkef,
tak už jsou nastoupené ve dvouřadech, čelenky na čele, připraveny na příděl.
No skandál jako. Asi si založím mrkvovou plantage. Ale už dovopravdy.
Takže krásnou a divokou noc (Niki klidnou) fšem.
Jdu si dát přinejhorším tři díly Haló, Haló a pokud nenastane nějaký
stůpido ómylo, tak pak budu se svým gaučíkem až do rána.
Má úcta.
A prostřední princezničky jsou teda taky hrozný krákory.
Nejdřív odpoledne ve výběhu naříkají, že už je to dlouhé, a že už chtějí domů,
tak je teda milostivě pustím a dám je do jejich voliéry v maštali,
no a než jim dojdu pro čerstvou vodu, tak jsou hnedle venku a předstírají,
že se jim domů ještě vůbec nechce. Potvory rozcouraný.
A na poslední fotce je polovina nejmenší oumladiny, ještě tam osm slečinek
(pět oranžovokrkých a tři stříbrně zbarvené) chybí.
Jejich chlívek mi to zaboha nechtělo zaostřit. A ne a ne a ne.
Asi mi nesmí aparátek tak často padat na beton. Uííí.
Dobré ránko, nikdo tu neskáče, necvičí? To jsou nám ale věci... Olymp asi odfrčel do Prahy tak nejspíše nestíhá... U nás dnes pod mrakem, v noci sprchlo. Napršelo nějakých 8mm což je tak akorát na zalití
Normálně včera jsem se rozhodla nechat malé husky (3týdenní) po dlouhé době v husníku na volno přes noc. Jinak je na noc dávám do dřevěné bedny a přikrývám pletivem skrz kuny a potkány. (protože se nám stalo, že na začátku nám nejspíš potkan zakousl dvě housátka)
No a představte si mužíček přišel v noci z lesa a hlásí mi, tak jsem se šel kouknout na ty naše husky jak se jim tam daří a jedna měla kousnuté za hlavou. Tak jsem vyletěla z postele a šli jsme husky přendat do jejich bedny. Očividně ji napadl potkan nebo už nevím jaká havěť by se tam jinak dostala. Když jsem je ukládala tak byli všechny v pořádku..
Jedy máme nastražené za každým rohem. Pastičky natažené, sklopce taky a stačí jen jedna noc a ty svi"ně hned využijí situace...
Zajímavé je že vedle v kurníku bydlí mladé slepičky a těch si nikdo nevšímá... což je samozřejmě dobře.¨
Jinak přeji krásný pátek, ať vám to v práci utíká a můžete frčet domů za drobotinou
honzapm
napsal(a):
A prostřední princezničky jsou teda taky hrozný krákory.
Nejdřív odpoledne ve výběhu naříkají, že už je to dlouhé, a že už chtějí domů,
tak je teda milostivě pustím a dám je do jejich voliéry v maštali,
no a než jim dojdu pro čerstvou vodu, tak jsou hnedle venku a předstírají,
že se jim domů ještě vůbec nechce. Potvory rozcouraný.
A na poslední fotce je polovina nejmenší oumladiny, ještě tam osm slečinek
(pět oranžovokrkých a tři stříbrně zbarvené) chybí.
Jejich chlívek mi to zaboha nechtělo zaostřit. A ne a ne a ne.
Asi mi nesmí aparátek tak často padat na beton. Uííí.
Ty vaše vlašky jsou parádní. My máme vlašky koroptví a porcelánové ale nejsou z čistého chovu. Tatínka mají porcelánového a maminky koroptví... Ale i tak nám dělají radost jak rostou a jsou to takové lítalky už se těším až od nich najdeme první vajíčko. Snášet by měli když já budu v porodnici aspoň tak jsme to vypočítali...
No ale dámy, to musíte taky trochu zapojit ty vaše pany manžely.
Andy, jak to, že taháte pšenici sama? No škandál jako.
Javorko, a ten váš pan manžel na gaučíku ve sklepě, nemusí se po mě tolik opičit.
Krásný den fšem.
Já jdu domluvit doktorovi, že fláká docházku.
On už asi zapomněl na naši dávnou oumluvu - jak na Nový rok, tak po celý rok.
Ani nenapíše, jak rackují ta jeho ráčata.
No, lítají mu kolem okýnka 3 psi a štěkají. To možná stačí. Byli včera s partnerkou syna (to je ta vegetariánka) na pivíčku, tak to teď dohánějí. Já jsem hlídala malou holčičku, ta se mi tu začala dusit, zaskočil jí kousek melounu, no užila jasem si.
Ale všechno dobře dopadlo, nejen meloun vylít ven. Tak jsem nás obě převlíkla a už to bylo v pohodě.
javorka
napsal(a):
No, lítají mu kolem okýnka 3 psi a štěkají. To možná stačí. Byli včera s partnerkou syna (to je ta vegetariánka) na pivíčku, tak to teď dohánějí. Já jsem hlídala malou holčičku, ta se mi tu začala dusit, zaskočil jí kousek melounu, no užila jasem si.
Ale všechno dobře dopadlo, nejen meloun vylít ven. Tak jsem nás obě převlíkla a už to bylo v pohodě.
Tak hlavně že jste to vykuckaly
Já se dnes celý den jaksi motám po zahradě a příjde mi že nemám nic hotového
Jdu udělat cuketovou buchtičku ať máme na zítra k tomu masu taky něco sladkého
Ni+Pa
napsal(a):
Tak hlavně že jste to vykuckaly
Já se dnes celý den jaksi motám po zahradě a příjde mi že nemám nic hotového
Jdu udělat cuketovou buchtičku ať máme na zítra k tomu masu taky něco sladkého
Ten pocit, mám už mám několik let.
Že nic není hotové a zase jsem skoro nic neudělala. Ale asi je to normální.
Ta energie mi chybí.
Nechápu, jak to horal a další všechno zvládají
Vy jste si toho taky nabrali hromadu

Majú šikovné manželky, ktoré im pomáhajú
Dobré ranko z Roudnicka
Není možné to jsem dnes první ? a to jsem už i zaspala - vylítla jsem z postele v 7:20 hod No ty mi dali ! To bylo řečí, jako kde se courám, a ať koukám míchat to krmení rychle A že prý už nebudou posílat holuba, aby mi zaťukal na okno a vzbudil mě , no skandál
Vypadá to dnes opět na to, že se ohřejeme, tak krásný den všem.
Dnes budou k obědu halušky a hokajdová polévka z mladého kohoutka
Dobré ráno,
u nás v noci pršelo, uvidíme, jak se to vyvine.
Také tu mám připraveného v ledničce kohouta. Ale ročního. Tak nevím. Na paprice, na víně? Jdu pohledat recepty.
Andreo, vy jste psala, že máte škubačku. Škubete v ní i křepelky? Mě jich dneska bude čekat 13 a vůbec se mi do toho nechce.
veraboskova
napsal(a):
Dobré ráno,
u nás v noci pršelo, uvidíme, jak se to vyvine.
Také tu mám připraveného v ledničce kohouta. Ale ročního. Tak nevím. Na paprice, na víně? Jdu pohledat recepty.
Andreo, vy jste psala, že máte škubačku. Škubete v ní i křepelky? Mě jich dneska bude čekat 13 a vůbec se mi do toho nechce.
No, na víně!
Krásný večer. Teda ale, po letech jsem zapnul z gaučíku televizku, a to vám je
jedno dráma za druhým. Nejdřív Roman Krojcikr útočil na nějakou Starou dámu,
Poté Žofré pajdá suchou studnou pryč od nejkrásnější a stálemilující Angelíny,
no a teďkonc je f akci slečna Márplová a fšicky zloduši světa se musí mět
před ní na pozoru. Uf, naprosto jsem se orosil.
Tak doufám, že jste fšecko oškubali a vypleli a nakrmili a vyčistili tak, jak jste
si naplánovali a nedělnímu nicnedělání zdar, nazdar.
Krásně u nás zahradnicky pršelo, při tom je pořád teplo, no pro zahradu ráj.
Růže mi stále nádherně kvetou a voní celou ulicí.
Krása střídá nádheru, ale už dovopravdy.
PS: Dano, tak jak dopadl Tejn, nejste moc umluvená?
Ach!
Už jsem chtěla jít spát, jen tak jsem nakoukla... A taková kráááása nesmírná.
Nejenom růže, ale celé je to úžasné. Klobouk dolů, Honzíku!
Jak dokážete udržet tu barevnost? Já vždycky zůstanu u představy a nakonec to zase hraje všema barvama.
To se mi teď o zahradě bude zdát
Mám u postele knížku Zahrada od Jiřího Trnky. Doufám, že aspoň Honzík Zahradu zná. Ta jeho, mi knížku připomněla, je také kouzelná.
Hezký den všem,
u nás na Jičínsku je zataženo a po dešti. Ale je příjemně,20 stupňů. Noc byla dramatická. Vůbec se mi nedařilo zahnat běžce. Zaběhli do cípu zahrady, kde je jednak docela houští a jsou tam složené kameny. Byla tma jako v pytli a oni nechtěli vylézt, tak jsem se rozhodla pro ně vlézt a ty kameny se mi nějak zamotaly pod nohy. Tak jsem se trochu otloukla. Nakonec se po delší době zadařilo a kachny zalezly.
To ovšem nebylo všechno, někdy po třetí hodině mi syn přišel říct, že ve výběhu u slepic je cizí pes.
Tak jsme naháněli psa, naštěstí byl bílý, tak byl i v té tmě trochu vidět. Jak se tam dostal netuším. Jinak tu celou noc štěkali všichni psi od sousedů, zřejmě jim vadil ten cizí návštěvník. Tak i naši psi tu poštěkávali, přesto že spí doma.
Ještě k tomu se dvouletý vnuk pořád budil, tak si připadám, jak po výprasku.
Doufám, že vy jste se vyspinkali do růžova.
Hezkou neděli!
Čiperné dobré ránko, nedělníci, nedělnice a nedělníčata.
(Niki, jste celá?)
Javorko, fšecko je dílem náhody, samozřejmě. Méně plánování je více, bych řekl.
Prostě sázím, kde je zrovinka volno. Momentálně jsem situaci, kdy už volno (skoro) není.
A chodník stále plný květináčků, co jsem neodolal a mušel nahamounit.
To je teda situace...
Ta poslední růže, bílá ´Schneewittchen´, je kupována u Juraje,
když jsem ještě nevěděl, že to je pan Juraj.
To jsou ale náhody, a jak je ten svět malý, že?
Tedy Javorko, co vy jste f tom kamení prováděla za alotrie?
Já (z vás) padám.
Jinak Trnkojc knížku si pamatuju matně z dětství, asi jsem se bál.
Jako velkej kluk jsem četl akorát Čapkojc Zahradníkůf rok.
No a na důkaz boje s těmi dětskými fobiemi jsem nejstaršího oranžovokrkého
kohoutka pojmenoval právě Bar bar bar barbar bar bar Barbucha.
Von tak celkem i vypadá...
Novější fotky nebudou.
Trošku jsem zapomněl aparátek na dešti a von teď trošku nejde.
Ups.
No, jak to tak sleduju, jsme tu teda solidní sestavička - na co sáhnem, to se daří, že?
A stejnak za to můžou slepice. Jsem si šel za humna natrhat přinejhorším jen pár třešní,
a páč jsem nechtěl lozit s aparátem po žebříku po vejškách, tak jsem si ho odložil na lešení
s tím, že si ho pak URČITĚ vezmu, až půjdu zpátky. No a ty můry se vydaly za humna
za mnou (asi mají malej výběh nebo co...), sbírat hmyz a hlavně ujídat třešně na zem spadlé,
no a jak jsem se tam s nima zapovídal a pak je zaháněl domů, tak jsem na nějakej aparátek
na lešení samo ani nevzdechnul. Až když začalo lejt, trošku víc lejt, tak mne osvítilo. Ups...
Má úcta.
No, to já to taky cpu, kde se dá. Ale když nám třeba místo, kde by se mi líbilo, aby to tam bylo jen modro a růžovo, tak proč tam proboha zase sázím žlutou?
Asi, že jinam se to už nevešlo.
Největší paseku mi tam dělají denivky, protože když kvetou, tak to je teprve cirkus. Ale to už k červenci nějak patří...
Aparátek zmoknul ve čtvrtek. A to ještě i potom fungoval.
Ofšem od pátku je to mrtvej aparát. Až tak. Vlhko nerad.
I proto jsem nevyrazil do Tejna, páč bez aparátu jsem jako bez ruky.
Až tak.
Teď mám takový pozdní obídek, kuřecí stehýnka ořezaná á la kebab (ooch),
a rejžička. A k tomu potom bude broskvový pohár z čerstvých b. A pak gaučík.
A poslední etapa Tůr d Fráns.
Jsem zvědafson, co fšechno takoví frantíci pěstují na těch jejich vyhlášených
ourodných elyzejských polích.
Má úcta. Sagáááán. Hop hop hop.
Dobrá neděla byla, dobrý byl celičký den a tak si dneska dobře schrupnem a zítra začnem s úsměvem, proboha jen né roscvičkou. Škoda, že školníci stále trucujou, budou muset napsat za trest větu a to nejméně 100x.Jsem dost starý na to, aby jsem se při každé srážce s volem urážel a udělal mu tím radost. A takto nám roste letošní omladina.
Ano je to tu moc klidné a schází zprávy od sousedů, tedy po jejich správy. Jinak vážně vše bezva roste, ale nejlépe se jako každý rok daří plevelu, normálně se těšim aš na něj pošlu slepice Jinak mi na dvorku dnes vyrazilo pár špiček tak budu muset vzít košíček a hurá do lesa.
Zdravím, tak vám řeknu, že to nechápu. Jdu sebrat křepelkám vajíčka a ona jedna křepelka sedí na 6ti vejcích. Ani se nehla. Prý že nepůjde pryč. Tak jsem jí musela rukou odstrčit, sebrat jí horká vejce. Asi jsem jí namíchla. Ale co už, prý nemají sedět. Tak já nevím, co si jako vymýšlí. No ne?
A jinak jsem dneska hodiny proseděla koukáním na kachnu s kachňaty. To je paráda. Tak sem dám pár fotek. Kdyby jste to nepoznali, tak mají v trávníku zabudovaný dřez na koupačku
Dobrý večer, víkend byl náročný ale nebojte jsem ještě celá... V sobotu probíhala letní zabijačka, čuník byl opravdu velký Pánové se dokonce v mezičase koupali v bazénku a já ve vlastní šťávě. No co už, každopádně bylo fajn dali jsme si extra silný vývar a ovárek. Dnes jsme poklidily nasáčkovali maso a naložili na uzení.
Jinak jsem se koukala na ty růžičky, ty jsou kouzelné. Odchovanci samozřejmě také
Přeji krásnou dobrou noc.
Tedy Věrko, chudinka křepelka chtěla být maminkou.
A zrovna vy, která jste mi říkala, ať kvočnu nasadím.
No teda ale jako...
Začátku, parádní fotky, no krása začíná střídat nádheru.
Ty včely máte přímo u slepic? Nedělá to neplechu?
Nejsou z toho slepice nesvé? Dobrý?
Jó, vlhko je velké. Docela na scípnutí, řekl bych.
Houby určitě porostou, nejen v lese.
Zatím jsou ale růže zdravé...
Nazdárek hop hop
Tak jsem se Vám vrátil juchuuuujjh
Na Velkostatku vše ok, soudružky nesou stále elegantně průměr cca 61 vajec za den a doma opět ani vejce
Kozénky v pohodě, husy tak ty jsou jak buldozeři velké, pomalu jsem se jich lekl
Pionýrky Sasexky jedna hezči než druhá no a Edík Sasexák už na ně po očku pokukuje na nádvoři a v očich je mu vidět, že by to třeba jako už možná jako šlo no nevím teda jako je jim 19 týdnů
Tak vstávat a cvičit hio hop.
No ouplně jsem zapomněl na Racky a ty jsou taky ok.
Udělal jsem jim ve výběhu takový přistřešek a jsou jak Beduíni
Buď koukají jen hlavy a nebo sedí na té stříšce a pozoruji Sasexky, jak chodi okolo a rády by se jim dostaly holky do krmítka ale zatím jim nedošlo, že by to jako šlo přelétnout těch 70 cm pletiva, jenže ona jim njak narostla zadnice, tak nevím nevím zda to dají hip hip.
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 15°C a pořádnou rosu. Drobotina vypuštěna a nakrmena.
Olymp, ty vaše husky vážil jste je? My jsme včera pro zajímavost vážili jednu husku. V necelých 3 měsících má 5.3kg což si myslím že je slušné...
Paní Věro, ty vaše ruánky. Jsou tak kouzelné. Chtěla jsem se Vás zeptat zda
nebudete káčata prodávat. Tedy kachničky jako rozvoj chovu. Já bych osobně měla zájem míti doma ruánku od kachničky která si je sama vyseděla. Našemu Lojzíkovi by se určitě líbila
Pak bych poprosila o radu. z posledního líhnutí co jsme líhli hepšírky tak nám některé z kuřátek chodí se zavřenýma očima. Vůbec nevím čím to je. Žerou pijí, chodí ale jak náměsíční. Myslíte že jim pomůže borová voda? Zakysané a ni zalepené je nemají... Odchovnu mají dostatečně velikou a větrání také...
Zdravím všechny po víkendu.
Koukněte jak nám ta naše partička pěkně roste.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 15°C a pořádnou rosu. Drobotina vypuštěna a nakrmena.
Olymp, ty vaše husky vážil jste je? My jsme včera pro zajímavost vážili jednu husku. V necelých 3 měsících má 5.3kg což si myslím že je slušné...
nebudete káčata prodávat. Tedy kachničky jako rozvoj chovu. Já bych osobně měla zájem míti doma ruánku od kachničky která si je sama vyseděla. Našemu Lojzíkovi by se určitě líbila
Pak bych poprosila o radu. z posledního líhnutí co jsme líhli hepšírky tak nám některé z kuřátek chodí se zavřenýma očima. Vůbec nevím čím to je. Žerou pijí, chodí ale jak náměsíční. Myslíte že jim pomůže borová voda? Zakysané a ni zalepené je nemají... Odchovnu mají dostatečně velikou a větrání také...
Zdravím maminu
Tak ja dnes housery a husy zvázím a uvidíme co váha ukáže
Ale sousedovic houser český tak ten má cca 6 kg a ty moje jsou proti němu óbři
Nyni je jim 14 týdnů tak jsem sám zvèdav na váhu.
Olympionik2008
napsal(a):
Nazdárek hop hop
Tak jsem se Vám vrátil juchuuuujjh
Na Velkostatku vše ok, soudružky nesou stále elegantně průměr cca 61 vajec za den a doma opět ani vejce
Kozénky v pohodě, husy tak ty jsou jak buldozeři velké, pomalu jsem se jich lekl
Pionýrky Sasexky jedna hezči než druhá no a Edík Sasexák už na ně po očku pokukuje na nádvoři a v očich je mu vidět, že by to třeba jako už možná jako šlo no nevím teda jako je jim 19 týdnů
Tak vstávat a cvičit hio hop.
Páni 61 vajec o tom se mi může leda tak zdát To naše holky se dali na stávku či co.3 maransky snášejí celkem pravidelně jeden den plný počet druhý den 2, no a u dominantek to je katastrofa. Jedna slípka Květka dokvákala a druhá Božka právě kvoká, no a ta třetí právě přepeřuje. Takže to s vejci mám teď takové veselé, bude nebude, můžu péct nemůžu péct a tak...
Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím maminu
Tak ja dnes housery a husy zvázím a uvidíme co váha ukáže
Ale sousedovic houser český tak ten má cca 6 kg a ty moje jsou proti němu óbři
Nyni je jim 14 týdnů tak jsem sám zvèdav na váhu.
No tak to jsem také zvědavá. Myslím si že my jsme vážili husku. To víte houser je na mě už moc rychlej Než se ohnu je fuč
Ni+Pa
napsal(a):
Páni 61 vajec o tom se mi může leda tak zdát To naše holky se dali na stávku či co.3 maransky snášejí celkem pravidelně jeden den plný počet druhý den 2, no a u dominantek to je katastrofa. Jedna slípka Květka dokvákala a druhá Božka právě kvoká, no a ta třetí právě přepeřuje. Takže to s vejci mám teď takové veselé, bude nebude, můžu péct nemůžu péct a tak...
Vajec soudruzky nanesou mnóho, ale nezbyde mi ani jedno tak to jste na tom ještě dobre když máte od Maransek aspon 2-3
Já už mám v plánu asi 3 týdny udělat si vaječnou tlačenku a na to potřebuji 6 vajec a nemám fakt jako šanci
Lidem co si chodi pro vajícka sbiráme rovnou i z hnízd no to je mi skandál no a buchtu tu uz jsme nepekli ani nepamatuju
Ni+Pa
napsal(a):
Mamino a Vy už to počitáte snad na minuty, hodiny a dny kdy přijde termin porodu, že?
Tak kdyby to prišlo tak vše v klidu
Hezky poslušně na kutě
https://www.youtube.com/watch?v=KRTSch42MyE.
čapice
napsal(a):
Hezky poslušně na kutě
https://www.youtube.com/watch?v=KRTSch42MyE.
Zdravím
Téééda čapice vám to roste jako z vody. Gratulujííííí
čapice
napsal(a):
Ještě odkaz na video.
https://www.youtube.com/watch?v=0s2ifH8RVfU.
Zdravím,
to je neskutečné, jak rostou. Máte se na co koukat. Už se mě naše Eliška ptala, proč nemáme malé kačenky.
Honzo, v Tejně jsme byli až v neděli pro husy. Bylo tam vcelku mokro, zabláceno, v sobotu tam byla průtrž, že už mysleli na evakuaci (je to hned u řeky). Moje 10 týdenní husičky dostaly DB predikátem (nedospělé, nepřepeřené). Ale aspoň si vyzkoušely výstavní volieru a šrumec. Jinak jsem si zamluvila u pana Fialy hempšíráka - dostal Nej 1.0 výstavy,95,5b. Prostě krása a nádhera. Tak snad bude přínosem pro chov. Hempšírky tam byly velmi pěkné, pak kouzelné hedvábničky mladého chovatele a velice pěkné sasexky bílé kolumbijské světlé. Dále byly k vidění brahmánky, orpingtonky a maransky. Z lehčích plemen luxusní modré andalusky. Vás by zajímaly a si vlašky modré a žíhané, ale ty nebyly nic moc. Bohužel fotoaparát zůstal doma, odjížděli jsme narychlo.
Ve vodní byly kachny čárkované, stejně staré jako moje husy, ale bohužel velmi rozpěřené a pak pěkné pižmovky hnědě sedlaté.
Zdrobnělou drůbež zastupovaly hempšírky a velsumky pana Babky, obojí ve slušné kvalitě.
Tak letem světem moje postřehy.
Jinak jsem neděli světila prací - pletí, prostříhání malin, míchání pro drůbež.
Když jsme byli v Tejně byla u nás průtrž a foukalo, až to zlomilo půlku třešně ptačky, tak to bude dneska mužský likvidovat. Prostě samé radosti. Ale jinak zahrada dobrý a drůbež to také přežila.
Dana.
Olympionik2008
napsal(a):
Mamino a Vy už to počitáte snad na minuty, hodiny a dny kdy přijde termin porodu, že?
Tak kdyby to prišlo tak vše v klidu
No jo no u se nám to krátí, termín máme příští týden 4.8. takže už je to za rohem.
Zatím jsem klidná jako želva, ale občas si říkám jak to všechno dopadne, jak to poznám atd...
No ven to nějak musí jít, tomu se hold nevyhnu Zítra jedu na kontrolu tak jsem zvědavá co mi Mudr. poví...
Čapice, videjko krásné
Nebojte, Niki, tady jste pod stálým odborným dohledem soudruha kolegy z Prahé.
A jak se bude mimi jmenovat? Honzík? Gaučík? Eriček?
Tak to budeme mít narozeniny skoro spolu, já mám dvě osmičky. La la.
Tak to zkuste ještě 4 dny přidržet.
Javorko, tak to se nedivím, že hledáte běžčí vejce, když tam máte vlastní lesík
a kamennou skalku a tak dále, v těch vašich jistě rozsáhlých latifundiích.
Já mám letos nějakou sladkou kref, tak to na výlet na houby do lesa zatím nevidím.
Ještě by mě tam vycucali.
Jé, Dano, děkujů na obsáhlý Tejnský report. Tak to musela být letní zábava a krása.
Husičkám gratuluju k vysokému predikátu a hempčíkrák nechť se u vašich soudružek
udatnic příští sezonu osvědčí a oumladinu nechť si z rodičů vezme jen to nejlepčí.
Moje sestavička se fčéra večer za málem dramatických okolností (bílé pláštíky
prosily, ale já nechtěl) dostala také na soupisku jedné místní pouťové výstavy,
tak tam mám nahlášeny rovnou čtyři klecééé, uííí, takže jsem zvědafson, jak
si oumladina i oustařina povedou. No už se mi i o tom dneska zdály divoký sny,
jak kohoutkům namrzly hřebeny a bylo po parádě, naštěstí jsem se oroseně
probudil a došlo mi, že je léto, a že tragédie tohoto rozměru snad nehrozí. Uf.
To víte, fšecko je jednou poprvé. Tak já jdu klukům přečesat srpíky a tak vůbec.
Má úcta.
honzapm
napsal(a):
Nebojte, Niki, tady jste pod stálým odborným dohledem soudruha kolegy z Prahé.
A jak se bude mimi jmenovat? Honzík? Gaučík? Eriček?
Tak to budeme mít narozeniny skoro spolu, já mám dvě osmičky. La la.
Tak to zkuste ještě 4 dny přidržet.
Javorko, tak to se nedivím, že hledáte běžčí vejce, když tam máte vlastní lesík
a kamennou skalku a tak dále, v těch vašich jistě rozsáhlých latifundiích.
Já mám letos nějakou sladkou kref, tak to na výlet na houby do lesa zatím nevidím.
Ještě by mě tam vycucali.
Jé, Dano, děkujů na obsáhlý Tejnský report. Tak to musela být letní zábava a krása.
Husičkám gratuluju k vysokému predikátu a hempčíkrák nechť se u vašich soudružek
udatnic příští sezonu osvědčí a oumladinu nechť si z rodičů vezme jen to nejlepčí.
Moje sestavička se fčéra večer za málem dramatických okolností (bílé pláštíky
prosily, ale já nechtěl) dostala také na soupisku jedné místní pouťové výstavy,
tak tam mám nahlášeny rovnou čtyři klecééé, uííí, takže jsem zvědafson, jak
si oumladina i oustařina povedou. No už se mi i o tom dneska zdály divoký sny,
jak kohoutkům namrzly hřebeny a bylo po parádě, naštěstí jsem se oroseně
probudil a došlo mi, že je léto, a že tragédie tohoto rozměru snad nehrozí. Uf.
To víte, fšecko je jednou poprvé. Tak já jdu klukům přečesat srpíky a tak vůbec.
Má úcta.
Je 8.8. to má i moje tetička narozeninky a říká přesně to samé. Ty čtyři dny už vydržíš :)
Jinak Vás musím zklamat Honzík, Gaučík a ani Eriček to nebude jelikož čekáme holčičku a jméno si prozatím necháváme v tajnosti
honzapm
napsal(a):
Tedy Věrko, chudinka křepelka chtěla být maminkou.
A zrovna vy, která jste mi říkala, ať kvočnu nasadím.
No teda ale jako...
Začátku, parádní fotky, no krása začíná střídat nádheru.
Ty včely máte přímo u slepic? Nedělá to neplechu?
Nejsou z toho slepice nesvé? Dobrý?
Jó, vlhko je velké. Docela na scípnutí, řekl bych.
Houby určitě porostou, nejen v lese.
Zatím jsou ale růže zdravé...
Dobré poledne.Včelky se slípkama neni asi to nejlepší, ale mám málo místa tak to zatim jinak nejde, problém je trochu při medování, ale to je zavřu nebo pustim jen na půlku, kde nedělám, mohou i na louku, ale kvůli psům a škodné se drží jen u plotu, asi se maj moc rádi Mám včelý matky od chovatele vedle ze vsi a ten má hodně mírné včely, tak jak při medování náhodou na rámku nezmáčknu včelu, tak bych ani za rok nedostal žihadlo .Jinak v září vytluču kohouty vyberu slepičky na chov a včelky maj přes zimu klídek a to je důležité v zimě je nerušit.Co se týče čerta, tak to je starý kohout hudánky a letos jsem po ňom ještě vylíhl 10 kuřátek.Jinak mi tam běhaj orpingtonky tříbarevné, velsumky koroptví a oranžové, vlašky rodobarvé, araukány, hudánky, z.velsumky stříbrné, oranžové a koroptví, je toho moc tak musim ubrat
Hezké a teplé odpoledne z Roudnicka
Jen se sem člověk - já jeden den nedostane, tak tu má zajímavého čtení skoro na hoďku
Já včera po o cestovala pro nového ženicha k našim arakunám , jak je nazval jeden pán, co si přišel pro kuřátka No a přivezla jsem si dva krasavce to se budou holky mít
Začátku, panečku, to je pokoukáníčko
Olympioniku, s těmi vajíčky to znám ale teď mám jaksi nadbytek, začaly snášet letošní slepičky a jsou malé, tak zůstavají doma v lednici.
Také mám tento týden rekord ve snášce - celých 340 za týden Jinak bývá +-300 kousků.
Tak, jdu zadělat na palačinky, alespoň ze šesti a mrknout zas na pipky
Ni+Pa
napsal(a):
Pěkný večer. Ruánky určitě půjdou až vyrostou na pekáč. Když člověk koukne na výstavě na ruánky, tak to jsou lodny. Parádní kýl a tak. To ta moje kachna vypadá jak chudá příbuzná
Ale ikdyž nemá vysedět kachňata, tak je to prostě paráda to sledovat, jak se o ně stará. Když se bojí ven z voliéry, tak ona běhá ven a dovntř, kejhá u toho. Různě je povzbuzuje.
A je to pěkná obranářka, ani my nesmíme na určitou vzdálenost, jinak jde po nás.
Věrko, už podle té vaší gastronomické výkonnosti mi bylo jasné,
že naše sexy blondýna muší být jedině udatná lvice. Hurááá.
Tak to se za 14 dní pěkně zpumprdlíkujeme, co říkáte?
Mě bude sladkých 18, tak už budu moci i nějaké to čůčo.
Možná dojde i na nějaký ten šťastný konec.
Má úcta.
začátek
napsal(a):
Dobré poledne.Včelky se slípkama neni asi to nejlepší, ale mám málo místa tak to zatim jinak nejde, problém je trochu při medování, ale to je zavřu nebo pustim jen na půlku, kde nedělám, mohou i na louku, ale kvůli psům a škodné se drží jen u plotu, asi se maj moc rádi Mám včelý matky od chovatele vedle ze vsi a ten má hodně mírné včely, tak jak při medování náhodou na rámku nezmáčknu včelu, tak bych ani za rok nedostal žihadlo .Jinak v září vytluču kohouty vyberu slepičky na chov a včelky maj přes zimu klídek a to je důležité v zimě je nerušit.Co se týče čerta, tak to je starý kohout hudánky a letos jsem po ňom ještě vylíhl 10 kuřátek.Jinak mi tam běhaj orpingtonky tříbarevné, velsumky koroptví a oranžové, vlašky rodobarvé, araukány, hudánky, z.velsumky stříbrné, oranžové a koroptví, je toho moc tak musim ubrat
Začátku, děkuju za odpověď.
No, páni, vy jste si těch plemen a rázů nahamounil,
jen co je pravda.
To mi skoro někoho připomíná, že...
Ale nebudu jmenovat...
...toho našeho kolegu soudruha školníka Horalka Prvního, že...
A trubce také máte klidné?
veraboskova
napsal(a):
Tak vydržte do devátého, to mám narozeniny já
Dobrý večer, tak uvidíme na kolikátého to padne
Dobrou noc ať Vás všechny štípou blechy celou noc
Zítra valím k lékaři tak vás tu zkontroluji později...
PS: dnes jsme si něco přivezli, je to malinké a snáší to malinké vejce co to je
Ni+Pa
napsal(a):
Že by to byl kolibřík Dana
Nebo křepelky
Admaz

XXX.XXX.199.251
Ni+Pa
napsal(a):
Napadá mě holub, ale to asi nee, nebo křepelka.