Admaz

XXX.XXX.199.251
Dobrý večer.
Jihovýchod hlásí dusno a horko.
Olympioniku, děkuji, uvidíme na jaře, teď jsem objevila inzerát na 2 kuřičky 21 týdnů světlé kolumbijské.
Byla jsem dneska k bratranci okouknout jejich kůzlátko, co si pořídili, no je to malé bílé s cingrlátky (ty já vůbec nemusím, nelíbí se mi) a mečí to jako malé dítě, no prostě prý má jenom měsíc. A to by ji chtěli, pokud by se začala v zimě říjit připustit. No potěš.
A co tam u nich ve výběhu, kde mají být husokačky nevidím, husokačky tam nejsou, rybníček napůl vypuštěný a tam 2 mláďata (hádat nemusíte, protože je to neuhodnutelné ) Nandu pampového. Hned vedle prase, naproti králíci, brojleři, slepice a kuřátka (z vajíček od nás ), husokačky vesele hodovali v záhoncích.
Možná by to pomohlo i u nás https://www.email.cz/download/k/sR-qY3yfAhg7nVi73vSQBb45foEZmPbD2A4_QppNQ-K-G780Q12v2yBX6tks4_ZlCW8C8Ww/Kapsari.mp4.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý večer, tak uvidíme na kolikátého to padne
Dobrou noc ať Vás všechny štípou blechy celou noc
Zítra valím k lékaři tak vás tu zkontroluji později...
PS: dnes jsme si něco přivezli, je to malinké a snáší to malinké vejce co to je
Kuřátek a kačenek už tu máme plno, ale miminko tu bude první.
Moje dcera je narozená 3.8., ale termín jsem měla 12.7.
Admaz
napsal(a):
Dobrý večer.
Jihovýchod hlásí dusno a horko.
Olympioniku, děkuji, uvidíme na jaře, teď jsem objevila inzerát na 2 kuřičky 21 týdnů světlé kolumbijské.
Byla jsem dneska k bratranci okouknout jejich kůzlátko, co si pořídili, no je to malé bílé s cingrlátky (ty já vůbec nemusím, nelíbí se mi) a mečí to jako malé dítě, no prostě prý má jenom měsíc. A to by ji chtěli, pokud by se začala v zimě říjit připustit. No potěš.
A co tam u nich ve výběhu, kde mají být husokačky nevidím, husokačky tam nejsou, rybníček napůl vypuštěný a tam 2 mláďata (hádat nemusíte, protože je to neuhodnutelné ) Nandu pampového. Hned vedle prase, naproti králíci, brojleři, slepice a kuřátka (z vajíček od nás ), husokačky vesele hodovali v záhoncích.
Tady u nás, sousedka těm "cingrlátkům" říkala oringlátka.
Zajímalo by mě, jaký je správný název. Víte to někdo?
Admaz

XXX.XXX.199.251
javorka
napsal(a):
Tady u nás, sousedka těm "cingrlátkům" říkala oringlátka.
Zajímalo by mě, jaký je správný název. Víte to někdo?
Ještě znám zvonečky a moňky.
Dobré ránko, vstávat a cvičit hop hop hop.
Na Velkostatku již vše vesele poskakuje a plní volátka
Jak jsem včéra slíbil, tak jsem provedl vážení pana kapitána Housera a jedné husy.
Výsledek je takový :
Ve 14 týdnech houser Landénský váži 8,16 kg a husa 6.69 kg což si myslim, že je vynikajici
No a šoupnul jsem na váhu jednu Pionýrku Sasexku a ta má 1.96, což je také slušné
Tak a jdu si udělat kafíčko.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Olympionik2008
napsal(a):
Jak jsem včéra slíbil, tak jsem provedl vážení pana kapitána Housera a jedné husy.
Výsledek je takový :
Ve 14 týdnech houser Landénský váži 8,16 kg a husa 6.69 kg což si myslim, že je vynikajici
No a šoupnul jsem na váhu jednu Pionýrku Sasexku a ta má 1.96, což je také slušné
Dobré ráno ! To Vám to tedy roste opravdu královsky Jen tak dál
Krásný den všem.

Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím kolego,
Jó je to nádhera ty husy, však když natáhnou krky tak už koukají vesele přes pletivo ve výběhu, které má 70 cm
Dobré popoledne, tak kolibříci to nejsou a ano jsou to křepelky Faraon masné. Celkem jsme dovezli 30ks tak bude veselo. Jsem zvědavá jak vyrostou, mají dnes 6dnů...
Olymp, husky Vám opravdu dobře rostou. Jsem zvědavá kolik budou vážit ty naše v 14 týdnech
Ty naši rozmlsanci si myslí že pásení je jen pro případ nouze. Jakmile se objevím na dvorku hned koukají že jim něco nesu... Začnou vřískat jak na lesy, no a když jim nic nenesu tak čučí jak vejr Dostávají ráno kbelík šrotu s vitamínky a odpoledne namočené rohlíky a a pořád mají málo... A to do toho nepočítám šlupky od melounu a jiné podobné dobrůtky.
Ahoj všichni
U nás se líhlo včera
Tak to nás Věrka s Andy pěkně nakazila ale hezky!
Z 65 vajíček 10 neoplodněno vylíhnuto přes 40? křepelek, někdy napočítám 42 kusů a někdy 44 jsou tak rychlé, že tak rychle neumím počítat
Bylo by jich zajisté ještě více, ale u nás zrovna třináctý a čtrnáctý den líhnutí vypínali elektriku no a ještě v těhlech vedrech udržet BIOSKU na stejné teplotě je nadlický výkon.
Ale je jich až až počítala jsem tak s polovinou.
Koukněte na ty prcíčky
javorka
napsal(a):
Máte je tam naskládané jak věneček z pampelišek ,
Zdravím
Ano javorko máte postřeh Praskla mi šedesátka žárovka musela jsem použít stovku, tak se takhle rozlézaly. Ale odpoledne už mi soused přines šedesátku, tak to bylo v pohodě a z věnečku byl chomáček. Jsem překvapená jak jsou křepelky čipernější i co se jídla týká od prvního dne zobou jako on život a o aktivitě ani nemluvím
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Andy, Věrko, prosím mám tuhle napáječku a zdá se mi, že jim to pití moc nejde.
A nebo nikdy nevydržím a to i u kuřat a dám jim vodu do misky.
Myslíte, že je tahle napáječka nevhodná?
Díky za odpověď.
Zdravím, tak to se vám urodilo nádherně. Velká gratulace. Jinak fotku ani odkaz napaječky nevidím. Ale obecně v napaječce se nesmí utopit a nemělo by tam mít možnost ani do ní lézt, protože můžou dostat křeče do nožiček.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré popoledne, tak kolibříci to nejsou a ano jsou to křepelky Faraon masné. Celkem jsme dovezli 30ks tak bude veselo. Jsem zvědavá jak vyrostou, mají dnes 6dnů...
Olymp, husky Vám opravdu dobře rostou. Jsem zvědavá kolik budou vážit ty naše v 14 týdnech
Ty naši rozmlsanci si myslí že pásení je jen pro případ nouze. Jakmile se objevím na dvorku hned koukají že jim něco nesu... Začnou vřískat jak na lesy, no a když jim nic nenesu tak čučí jak vejr Dostávají ráno kbelík šrotu s vitamínky a odpoledne namočené rohlíky a a pořád mají málo... A to do toho nepočítám šlupky od melounu a jiné podobné dobrůtky.
NO co na to říct, no prostě paráda Tak se o ně dobře starejte. Mě se dneska akorát faraoni zase líhnou. Ze 40ti vajec jen 3 neoplodněné, tak jsem zvědavá, kolik toho vyleze z vajec ven. Teď je tu zase bouřka, tak snad nepřestane jít elektrika.
veraboskova
napsal(a):
NO co na to říct, no prostě paráda Tak se o ně dobře starejte. Mě se dneska akorát faraoni zase líhnou. Ze 40ti vajec jen 3 neoplodněné, tak jsem zvědavá, kolik toho vyleze z vajec ven. Teď je tu zase bouřka, tak snad nepřestane jít elektrika.
No tak to Vám držíme pěsti štěstí, ať máte něco na to opékání A případně do chovu...
Pěkný den z Polabí
Dnes jsem si dovezla dvě bedny mrkvičky, holky dostanou strouhanou
Wyandotko, já mám dobré zkušenosti s niplovou litrovou napaječkou i u křepelek. Ale když není, kamarád si poradil tak, že dal do misky kamínky, a tak křepelky do vody nelezly a hlavně se tam neutopily.
Dnes byl nějakej náročnej den, asi to vedro udělalo své. Půjdu dnes brzy do hajan. Pěkný večer
Olympionik2008
napsal(a):
Výsledek je takový :
A já, popleta, četl:
Tak a jdu si udělat selfíčko.
To pracovní nám ještě dlužíte, kolego soudruhu dochtoré.
A vůbec, už máte nachystánu teplákofku do Ria a těšíte se na místní
sparťanské podmínky ubytování a tak dále?
Hop hop, šup šup.
Já jsem ale trdlo jsem asi zapomněla odkaz přidat
Věrko, přeju vám ať vám líhnutí dopadne ještě lépe než mě
Andy, s kamínky super nápad dávám i kuřatům, ale chtěla jsem niplovku, že vodu neznečistí a nemusí se co chvilku doplňovat. Ale jak jsem psala nepodařilo se mi naučit ani kuřata na tuhle niplovku. Popisují jí jako napáječku pro králíky tak možná tady bude chyba. Nevím.
Tady by měl být:
http://www.almvizovice.cz/napajecky-1/napajecka-niplova-klip-zavesna
Všem hezký večer přeju
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Já jsem ale trdlo jsem asi zapomněla odkaz přidat
Věrko, přeju vám ať vám líhnutí dopadne ještě lépe než mě
Andy, s kamínky super nápad dávám i kuřatům, ale chtěla jsem niplovku, že vodu neznečistí a nemusí se co chvilku doplňovat. Ale jak jsem psala nepodařilo se mi naučit ani kuřata na tuhle niplovku. Popisují jí jako napáječku pro králíky tak možná tady bude chyba. Nevím.
Tady by měl být:
http://www.almvizovice.cz/napajecky-1/napajecka-niplova-klip-zavesna
Všem hezký večer přeju
Dobrý večer Wyandotko, my používáme taktéž niplové napaječky. Drobotina je zvídavá, hravě si vodu najdou. Nemějte obavu... Používáme ji pro všechny, dokonce i křepelky z ní umí parádně pít.
Posílám odkaz jakou niplovku máme...
http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/napajecky/napajecka-niplova-s-nadobou-1-l-2012172.html.
No já mám niplovou napaječku taky, ale pod ní bylo hodně mokro. Tak jsem jí odložila k ledu.
Jinak přidávám fotku - aktuální pohled do líhně a popřeju dobrou noc.
honzapm
napsal(a):
Tedy Vyandotko, akvárko máte tedy solidně nadupané. Oj oj, to jsou roztomiloušové.
Hop hop hop. Píp píp.
Zdravím Honzíku z gaučíku. Na fotce vám to mooooc slušííí Syn měl naprosto stejná odrážedla a to hned dvě asi kdyby se jedno rozbilo
A pořádali jsme závody a světe div se uvezl 48kg No zřejmě ještě kvalitní materiál.
Už je připravené, vymyté další akvárko nepředpokládala jsem takovou líhnivost v BIOSCE střídání teplot, bez vlhkoměru a dvakrát vypnutý proud.
Koukala jsem na ty vaše holky slepičí a jsou opravdu vymazlené krasavice
Všechny zdravim, krásně nám tu prší a bylo na čase, jinak jsme tu uschli. https://www.email.cz/download/k/mTWV-US72s3ca4y2GNdun1QXqDvhcZVhLdUMM2cz4CwPZ0odOUVkkXppvHOG9cj_o4HUi7Y/13141858_1593374194307891_1911891116_n.mp4.
Pěkný večer. U nás zase prší.
Přidám fotku vylíhnutých křepelek (faraonů). Kolik je jich se mě neptejte. V líhni zbylo 6 vajec, ještě mají šanci do zítra.
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer. U nás zase prší.
Přidám fotku vylíhnutých křepelek (faraonů). Kolik je jich se mě neptejte. V líhni zbylo 6 vajec, ještě mají šanci do zítra.
Věrko krásní jsou a úspěšnost líhnutí taky super na jedničku
Jen se chci zeptat některé vidím světlejší to už se dá rozeznat pohlaví? Asi ne že?
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Věrko krásní jsou a úspěšnost líhnutí taky super na jedničku
Jen se chci zeptat některé vidím světlejší to už se dá rozeznat pohlaví? Asi ne že?
Ne vůbec ne, to je směska barev. Přírodní, tuxedo, mahagon atd. Ale manžel má na určení pohlaví už grif. Tak ve 4 týdnech prohlíží křepelkám no a teď jak se to jmenuje. No zkrátka "tam dole" to má sameček jinak tvarovaný než samička Takže stačí rozfouknout peří. Žádný mačkání.
veraboskova
napsal(a):
Ne vůbec ne, to je směska barev. Přírodní, tuxedo, mahagon atd. Ale manžel má na určení pohlaví už grif. Tak ve 4 týdnech prohlíží křepelkám no a teď jak se to jmenuje. No zkrátka "tam dole" to má sameček jinak tvarovaný než samička Takže stačí rozfouknout peří. Žádný mačkání.
Aha tak jsem zase o něco chytřejší. Znala jsem jen přírodní a bílé
Váš manžel je teda šikula.
To za 4 týdny asi vezmu lupu a taky juknu tam dolů jestli uvidím rozdíl už jen ze zvědavosti.
Dobré ránko vstávat a cvičit hop hop hop
Včerá navečer krásne zabouřilo, následně zapršelo no krása.
Řeknu Vám, žé byl takový vítr včéra odpoledne, že i kohout Sasexák Edík pomalu lítal vzduchem oj oj oj
Vše už mám nakrmené tak si jdu udělat kafíčko.
Jinak už se nám ten den nějak krátí, nyní je ještě stále pěkně šero, žádná hitparáda no však máme pomalu Srpen, žé.
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí pochmurno drobný deštík. Ale drobotině a huskám to vůbec nevadí.
Ranní rozcvičku máme zasebou takže se teď mohu nasnídat já
Paní Věro, křepelky máte kouzelné, přejeme ať se jim daří...
No nic asi jsem nějak Zhonzíkovatěla či co, jdu se ještě na chvilku natáhnout na gaučík k pohádkám
veraboskova
napsal(a):
Kluci mají penis, holky zasejc vagínu.
Říkali to f televizi.
Doktoré, dejte s tím krácením se dne pokój. Uííí.
Já zimu nerad a léto ještě žádné nebylo, uíí.
Doufám, že přijde sníh až PO Vánocích, ideálně až f únoru
a jenom na chviličku.
Jinak se na mou duši odstěhuji i s gaučíkem do teplých krajin.
To abych si Ježíškovi napsal o slovník, abych se tam domluvil, žé?
Jinak tedy má úcta a krásné ránko.
Fuuj žádnou zimu nechci, ješte jsou prázdniny a to má být teploučko. No ale nato že už bylo Anny tak je ráno fajn.
Dnes tu máme pod mrakem tak si to slepičky náramě užívají. Hrabou a běhají osto šest.
Copak máte dnes k obědu? Já nevydržela a utrhla jednu dýni hokajdo, tak dělám polívečku. No a pak dojídáme takové zbytky jako v podobě řízků Brambory k tomu a okurkový salátek...
Mmm, zase jídlo, jo? No teda ale...
Tak Honzík se inspiroval jedním letním meníčkem, které si loni dával
na náměstí f Průhonicích.
A to jest zlehýnka ogrilovaný hermelín s citronovým pepřem a kapičkou olif. oleje.
A k tomu ve velké hluboké pánvi glazované velké kusy zeleniny.
Cuketa, lilek, paprika.
A když je to hotové a lehce vydýchané, tak prosypeme rukolou.
Mohou být i opečené měsíčky mladých brambor se slupkou, chvilku glazované
s trošičkou cukru v hluboké pánvi.
Jako zákusek Honzíkův oblíbený meloun. Jedna půlka (4 kg) by měla stačit.
A pak gaučík.
Má úcta.
(hádejte, co je nového? zmoklý fotoaparát už funguje.
a heč - spravil jsem si ho sám...
stačilo vyměnit baterii za nabitou...
no nejsem já génius? jsem! ).
honzapm
napsal(a):
Začátku, máte mooooc krásnýho pejska (nebo pejsku?).
Takovej se mě moc líbí. A je to i ideální velikost.
Japa se jmenujé?
Dobré ranko, to nám ten čas utíká nežli se otočim tak je poledne. Asi za to může ta Anna chladna z rána. Pejsek je německý špic malý váha 5kg.Krásně zvládá zimu a je to obrovský lovec myší a potkanů, přitom kuřeti ani slepici neublíží, miluje i všechny děti, ale za buřta by klidně ukázal, kde mám schovanou vkladní knížku, ehem, ehem, tedy kdybych nějakou měl Jinak je o ŠPICECH dobrá kniha od Marie Matušákové ŠPICOVÉ.Od té doby co ho vlastnim mi ve stodole neprokousla žádná myška ani jeden pitel s obilim, tak ho sem tam musim proděravět sám
honzapm
napsal(a):
Mmm, zase jídlo, jo? No teda ale...
Tak Honzík se inspiroval jedním letním meníčkem, které si loni dával
na náměstí f Průhonicích.
A to jest zlehýnka ogrilovaný hermelín s citronovým pepřem a kapičkou olif. oleje.
A k tomu ve velké hluboké pánvi glazované velké kusy zeleniny.
Cuketa, lilek, paprika.
A když je to hotové a lehce vydýchané, tak prosypeme rukolou.
Mohou být i opečené měsíčky mladých brambor se slupkou, chvilku glazované
s trošičkou cukru v hluboké pánvi.
Jako zákusek Honzíkův oblíbený meloun. Jedna půlka (4 kg) by měla stačit.
A pak gaučík.
Má úcta.
(hádejte, co je nového? zmoklý fotoaparát už funguje.
a heč - spravil jsem si ho sám...
stačilo vyměnit baterii za nabitou...
no nejsem já génius? jsem! ).
Teda, to vypadá na velmi lákavou dobrotu Melounek ten si dnes koupíme už nám taky jaksi došel... Pak si na Vás Honzíku vzpomenu jak to chroupáte
Jinak za ten foták
Vy už máte dýně? Moje jsou jak třešně. To si ještě na polívčičku počkám.
Jak ji ochucujete? My máme nejraději se zázvorem a smetánkou (s kokosovým mlékem je taky výborná, ale to nemám tak často doma). Každý ji dělá jinak, tak se ptám, jestli není ještě nějaká jiná, lepší varianta.
My dnes taky dojídáme. Včera jsem si postála u bramboráků s cuketou a kupodivu se nesnědly a ještě další dva chody jsem našla v lednici. Sice jsem nemusela vařit, ale to ohřívání zbytků taky čas zabere. Aspoň se uvolní lednice.
Honzíku, díky za tip s hermelínem. Moc ho nedělám a zrovna jsou nějaké v lednici. Původně měly být naložené, tak proč ho jednou neogrilovat?
Už se těším na fotky
Začátku, pejsek je sympaťák. Tahle velikost je nejlepší (mám doma takhle veliké dvě holky).
Dobré odpoledne, no jo dýně nám rostou jako z vody. Některé jsou už tak akorát na utrhnutí. Tak jsem dnes neodolala :) Dýňovku dělám s muškátovým oříškem, smetanou a česnekem. Opražím housku a to je pak dobrota...
Hm hermelín, nedělejte mi tu chutě Taky bych si jej ogrilovala, zkusím to doma navrhnout... Ale zítra mám v plánu udělat cuketový koláč na slano. Musím ty cukety trošku zredukovat
Začátku, nejmenuje se pejsek čertík Bertík? Je tak černej že ho v noci nemůžete ani vidět
Krásný den přeji.
Zkuste to někdy s tím zázvorem, ale musí se ho tam nastrouhat tak akorát. Aby to bylo lehce pálivé. No a tu smetanu na šlehání a krutonky. Ještě to zdobím lžící zakysané smetany.
S muškátovým oříškem je to taky dobrota, ale ten dávám i do dalších zeleninových polívek (květáková, pórková, brokolicová, kedlubnová), tak ten zázvor je fajn změna.
Cukety se mi tu taky hromadí. Každá návštěva si povinně aspoň jednu odnese .
Ahojte z Roudnicka, tak Vám povím, včera tady byla taková mela , no hrůza. Potoky vody tekly po silnici, najednou ve výběhu u pipin bylo 20 cm vody, holky volaly po holinkách zahrádku jsem měla pod vodou. No skandál
Trošku nám nateklo i do sklepa, takže jsem přendavala pytle s krmením
A aby toho nebylo málo, tak jsem včera zjistila, proč musím každý večer nandavat ručně mladé kuřičky do kurníku - čmelíci Takže dnes generálka, vystříkání. Teď čekám, až to vyschne, vyvápnim, dám podestýlku, a bylo by aby za dva tři dny samy nezalézaly
Pěkný večer. Já jsem dneska neměla k obědu nic. Teda něco jo, pečivo. Mám nějak stresíky v práci. Od října nás za bude v práci o dva míň a práce je čím dál tím víc. Včera jsem stres řešila koupí nové kabelky a návštěvou cukrárny. Dneska jsem už nějak rezignovala. Ono kupovat si každej den kabelku taky nejde
I my muži máme nějakou tu slabůstku...
A já se vám teda jdu teďka a tadyk přiznat k té mojí...
Je to...
Gaučík. Ach, ano.
Ale ještě něco...
Fénixky. Ooooch, áááách.
Jak jsem proti "veselému barevnému dvorku" se smíchanými plemeny,
tak teda ale fénixky jsou výjimkou a ty by se mi vešly zcela jistě a určitě.
Ale ty si koupím, až budu ještě větší kluk.
Zatím budu jenom hezky pěkně slintat a utírat si bradu.
(sice nejsou zlatokrké, že, ale čert ven nějaké ty nepřesnosti)
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2796368/nadherne-zdrobnele-fenyxky/
Honzo! Kroť se, uííí.
Moje asi největší slabůstka je něco nového do zahrady, ale protože už není místo, tak se musím velice krotit. Hlavně je se zahradou čím dál víc práce a jak není v pořádku, tak mě to netěší.
Nové slepičky se taky nevejdou. To je bída.
Kabelek a jiných módních výstřelků jsem si užila před lety v práci. To spíš ten dortík.
Andreo, to tam máte pěknou spoušť. Hlavně ať se brzy zbavíte těch potvor.
Milane, tu čočkovou polívku na indický způsob jsem ještě nedělala, ale mám ji v plánu. Dát tam dýni je dobrý nápad.
Začátku, špic je tedy opravdu super. Myšilov a fešák zároveň.
A má nějaké ctěné jméno?
My jsme mívali na chalupě, když ještě žila babi, dandie-dinmont-teriéra.
A to byl tedy norník. Zahrada je po něm ve fázi tankodromu,
a kdo ví, zda se někdy dopracuji do fáze zasypávání děr + protislepičí
ochrana proti rozhrabávání.
A na to, že to byl samorost z útulku, po zemřelé paničce, tak se docela
hezky naučil třeba zahánět slepice do maštale, vrátit rozeběhlé hejno,
přelítlou slepici nahnal do kouta a dal na ni packu - ona celá tumpachová
čekala, dokud si pro ni nepřijdu - ale nikdy jim nic neudělal.
No byl to miláček.
Teda ale Věrko, takhle se ošidit pečivem. Škandál!
To z vás brzo bude další hypochondr do naší místní košaté sbírky.
Andy, tak mi se tady v Teplákofce spojíme a k Vánocům těm vašim
udatným soudružkám naježíme každé po jednom páru apartních gumaček.
Jo jo, hermelín na grilu je senza. Když jsem byl ještě malý Honzík,
tak jsem nejedl králíka, houby a hermelín a cibuli, fujky.
No a teď jsem jen o malinko větší a řízky z kloboučků hub nemají chybu
a hermelín na grilu? Oj oj, tak na tom ulítávám teda ale. Škandál.
A s tou rukolou je to fakt mazané.
Takové rukolové zapečené tousty, se špenátem a hermelínem a slaninou
a knoflíčkem másla a jarní cibulkou uvnitř, áááách, jahoda střídá lahodu.
A vůbec, tousty už jsem dlouho nedělal, přitom se do nich dá nacpat
co dům dal i vzal. Budu se na ně muset zaměřit.
Má úcta.
Ooh, Dano! Tak teďka neusnu a budu zase pozdě fstávat a propásnu zasejc
soudruha Velkostatkáře, až bude mít ranní tvůrčí dvouhodinku, mezi čtvrtou
a šestou. Uíí.
No, já dám na dno hrnce máslíčko a trochu vody a koření Salát pikant.
Na to hodím nakrájenou cuketu/dýni a zakryju pokličkou.
až to změkne, tak ještě polechtám máslem a naliju buďto vodu nebo mléko,
jen trochu a umixuju a pak různě přidám vodu nebo mléko, aby to bylo tak akorát.
Přisolím, připepřím.
Smetanu nedávám. Já hodně vařím na másle, takže není další tuk třeba.
A podávám s opečeným toustíkem trošku potřeným česnekem nebo i chlebem
á la suchá topinka v topinkovači a když je starší chleba, tak se vybičuju a udělám
vysoký pekáč krutonků s trochou olif. oleje a to teda zase jednou jahoda následuje
lahodu. A ta zakysanka, tak to už je solidní prasá.rnička.
Dobrou noc a Má úcta.
Jinak fčéra u mě byl sir posuzovatel, pochválil mi oumladinu,
byl překvapený, že "to už jsou letošní?", což nevím, co mělo znamenat,
a, Dano, musela jste fčéra mezi 17. a 19. hodinou asi hodně škytat,
páč jsme vás chválili, jaké máte krásné husy a hempčíkrky a vyj.,
a jak jste šikovná a jak máte prázdniny a tak dále.
No, nevím, kdo jsou větší drbny, jestli žencký nebo kucí. Asi tak.
ovecka
napsal(a):
Dělám polévku z hokaida - na cibulce osmahnu, vařím s kostkou kuřecího vývaru nebo ve vývaru z kuřecího masa, rozmixuji dochutit pepřem a přidávám nakonec smažené lišky a zakysanou smetanu doprostřed. Moc nóbl Dana.
Lišky, už ani nevím jak vypadají. Tady vůbec nerostou.
To musí být taky dobrota.
Koukám, že námětů na výbornou Hokaido polívčičku jsme nasbírali plno. Tak teď to všechno vyzkoušejte a pak si povíme, co nám chutnalo nejvíc.
Honzíku, ten váš pejsek byl pěknej fiškuntálek!
Dobrou noc.
Hop hop vstávat a cvičit
Já už mám nakrmeno a tak dále a už i kafíčko popíjím oj oj oj
Sasexky již vyrazily na průzkum ovocného sadu, no nevím co tam chtěj dělat, když je ještě šero, no ale jejich věc.
Kozénky nyní frčí na okurkové dietě bych neveřil jak jim ty zelené potvory chutnaji.
To mě pomalu povalí když jim je tam nesu
No prostě škandal

Olympionik2008
napsal(a):
Hop hop vstávat a cvičit
Já už mám nakrmeno a tak dále a už i kafíčko popíjím oj oj oj
Sasexky již vyrazily na průzkum ovocného sadu, no nevím co tam chtěj dělat, když je ještě šero, no ale jejich věc.
Kozénky nyní frčí na okurkové dietě bych neveřil jak jim ty zelené potvory chutnaji.
To mě pomalu povalí když jim je tam nesu
No prostě škandal
Dobré ráno z Teplicka máme zataženo 18 C a podle seznamu prší ale já teda nic takového nevidím. Okurková dieta pro kozy jooo? No tak to asi taky pořídím tu kozu alespoň to nemusím zavařovat Pamatuji si, že kolegyně dávala také okurky býkům co je měla na výkrm. Taky jim to moc chutnalo. Ta jim dávala ale fakt ledaco..okurky, dýně se šrotem atd..prostě vše čeho byl momentálně na zahradě přebytek a co byly ochotný pozřít. Jinak soudružky kuřice se definitivně roznesly denně 4-6 vajec od 10 ks. Jsou to vejce velikosti K. /K=Kaufland / A staré asi začnou co nevidět přepeřovat a já řeším dilema zda je poslat do mrazáku nebo je nechat 3. sezonu nést...
No nic všem krásný den.
Hop hop hop, dneska jsem ranní ptáček jarabáček, vážení.
Javorko, ano ano, Bobík byl správnej parťák.
První dva roky sice neposlouchal a nereagoval na žádné jméno,
ale pak už byl hodňoučkej.
Vona taková dobře míněná šunčička halt udělá i s největším
útulkovým samorostem své, že?
Honzíku 720, soudružky třetí sezoňačky nesou nejlíp,
že jo, Javorko?
Moje dámy mě fčéra překvapily. Angelína stáfkuje, nenese,
a jedna pokvokává, tak ji mám v kleci, takže jich je deset,
no a fčéra deset vajíček a přefčírem devět. No škandál jako.
Co já s tím budu dělat? Asi tím začnu krmit kozenky...
Jo aha, já žádné nemám.
Všechny vás zdravím. Dávám sem pozvánku z Poběžovic, ale nevím jestli se vám zobrazí,
PŘIHLÁŠKA na okresní výstavu drobného zvířectva 23. - 24.9.2016 Poběžovice 2016
Okresní výstavu, okresní výstavu MCH, speciální výstavu klubu krůt a perliček, expozice hus a kachen, národních plemen králíků, holubů a drůbeže nákupní trh kohoutů drobného zvířectva 23. - 24.9.2016
zasílejte na adresu: Josef Buršík, Dolní 367,345 22 Poběžovice, tel.775 588 099, e-mail: j.bursik@seznam.cz.
Dobré ránko, tak dne jsem si přispala docela solidně Jen jsem ráno v půl6 nakrmila vypustila muže do práce a zalezla. No a takhle to dopadlo. To jsem ale hamba.
Koukám jak se nám to tu pěkně rozjelo s tou polívčičkou. Honzíku s tou cuketou to určitě vyzkouším, zní to moc dobře a aspoň se zasejc zbavim cukety a vůbec všechny návrhy na hokaido polévky jsou lákavé. Jen od p. Dany jsou pro mě nnereálné, lišky tu máme pouze chlupaté a s těmi to asi nebude ono...
Jinak slunečno, krásná rosa.. Jdu vypustit ještě ty nejmenší husky at se nahřívají...
Přeji krásný páteční den. ať Vám to v té práci uteče cuby dup.
honzapm
napsal(a):
Jinak fčéra u mě byl sir posuzovatel, pochválil mi oumladinu,
byl překvapený, že "to už jsou letošní?", což nevím, co mělo znamenat,
a, Dano, musela jste fčéra mezi 17. a 19. hodinou asi hodně škytat,
páč jsme vás chválili, jaké máte krásné husy a hempčíkrky a vyj.,
a jak jste šikovná a jak máte prázdniny a tak dále.
No, nevím, kdo jsou větší drbny, jestli žencký nebo kucí. Asi tak.
Kdopak je váš kamarád, že by pan posuzovatel z Krásného údolí nebo z Trpíst? Ti to k vám mají nejblíž. No je vidět, že jste se činili a probrali fšecko možné. To, že jsou letošní? - máte je moc pěkně vyrostlé a opeřené, skoro dospělé carevny.
Já pomalu začínám organizovat Propagační výstavu v Tachově (6.8.2016 od 8:00), už z toho nespím a píši i v noci seznam, na co nezapomenout. Nejhorší na tom je, že po výstavě už brzy začne škola ajajaj A to už nebude taková sranda, jako teď.
Dneska mne čeká borůvková marmeláda, včera jsme jich s dcerou nasbíraly na zahradě 2,6kg. To bude skleniček, dávám to do těch od opočenského jogurtu a dcera si je veze do Pardubic. Odhoduji, že jich bude ke 20-25. To bude dobrota, lahoda i bez jahody. Dana.
Dobre dopoledne všem,
Javorka: tu indickou čočkovou s dyni zkuste, je výborná a hned hotova. Červená čočka se vaří jen chvilinku.
A cuketova jak se dělá u nás: cuketu na velké kusy, olopat jednu cibuli a dvě brambory, list libečku, kostku zeleninoveho bujónu uvařit v papiňáku. Pak vše rozmixovat, přidat sladkou smetanu ochutit podravkou a pepřem. Nesolim- podravka je dost slaná. Vyškvařit slaninku a udělat chlebove krutony a na talíři tím polivku doplníme dle chuti. Opět lžíce zakysanky a zhusta posypat nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.
Dobrý den z Polabí mňam, to se mi zbíhají sliny na ty polívčičky
Jo, jo, gumáčky pro pipky jsou potřeba
Také se vám stává, že když pokoříte armádu čmelíků, že se ještě dva dny drbete, aniž by po vás něco lezlo ? Je to tak nějak v hlavě Protože když se pořádně kouknu na šimrající místo, nic tam není. No skandál !
1978milan
napsal(a):
Dobre dopoledne všem,
Javorka: tu indickou čočkovou s dyni zkuste, je výborná a hned hotova. Červená čočka se vaří jen chvilinku.
A cuketova jak se dělá u nás: cuketu na velké kusy, olopat jednu cibuli a dvě brambory, list libečku, kostku zeleninoveho bujónu uvařit v papiňáku. Pak vše rozmixovat, přidat sladkou smetanu ochutit podravkou a pepřem. Nesolim- podravka je dost slaná. Vyškvařit slaninku a udělat chlebove krutony a na talíři tím polivku doplníme dle chuti. Opět lžíce zakysanky a zhusta posypat nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.
Cuketovou určitě vyzkouším. Jsou tam suroviny, které jsou vždycky doma, až na tu podravku, ale to vyřeším. A se slaninkou to určitě bude dobré.
Co taky s těma cuketama pořád vymýšlet.
U nás je oblíbený Kotlík:
Na kostičky cibuli, cuketu a rajčata, přidat tymián a sůl. Když je to měkké, tak se přidá dost česneku. K tomu se jedí topinky na oleji (na sucho by to asi nebylo ono) a samozřejmě s česnekem.
ovecka
napsal(a):
Dělám polévku z hokaida - na cibulce osmahnu, vařím s kostkou kuřecího vývaru nebo ve vývaru z kuřecího masa, rozmixuji dochutit pepřem a přidávám nakonec smažené lišky a zakysanou smetanu doprostřed. Moc nóbl Dana.
Já bych byla opatrná na ty lišky. Jestli ono to je humánní je smažit
Dano, na fšem je potřeba hledat to pozitivní.
Půlka prázdnin je sice f čudu a Olympyjonik už kafíčkuje ráno za šera,
ale jestli budete na děti celý rok hodná, tak vám potom možná
vymyslí za odměnu něco podobně kreativního a sladkého.
honzapm
napsal(a):
Dano, na fšem je potřeba hledat to pozitivní.
Půlka prázdnin je sice f čudu a Olympyjonik už kafíčkuje ráno za šera,
ale jestli budete na děti celý rok hodná, tak vám potom možná
vymyslí za odměnu něco podobně kreativního a sladkého.
Honzik teda super, ja este stàle liahnem ze co maransky ale akè to bude te mat v stredu hàdanku podla kurciat jaj a skoro som zabudol na orlovky som zvedavy na vysledok pecenia v bioske zatial funguje jak mà manzelka v nej pecie prvy kràt a budem mat aj porovnanie statickà bioska oproti modernej rc com.tak som zvedavy info s foteckami samozrejme pripojim.prajem vsetkym prijemny vikend a ja sa tesim od 8.8 nastupujem na 5 tyzdnou dovolenky
Jé, Jaku, tak to je super. To nás určitě budete zásobovat pořád něčím novým. Uíí.
Javorko, Salát pikant je ze samých dobrých věcí. S mozarellou nebo do poléfky
je teda orgasmický. Uí.
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/salat-pikant
Wyandotko, zpětně děkuji za pochvalu holek a kluků - vyřídím jim to.
Ale je to banda, větší klovou menší a tak dále.
Vůbec nejsou hodní, jako jejich páníček. Uíííííí.
Horalku, tak to jsme rádi, že jste se nám nezchvátil sušením sena
a doufáme, že i nějaký ten kardinální úlovek u vody se vám přinahodil.
Dano, i u nás bude ovoce požehnaně. Hrušek nepočítaně (pálenka to jistí),
slivoně se prohýbají, jednu žlutou bylo už potřeba i podepřít.
Užívám si poslední třešně a dneska už jsme s Cibulí (roční kocourek, asistento mio)
ochutnali i první žluté špendlíky. Ojoj, chutnaly jako meruňky a až uplně dozrají,
tak to zase jednou bude...
Horalku, na vaši počest se jeden můj kohoutek jmenuje Ferda.
Má úcta.
To je Ferdík. Měli fčera melounovou párty.
Nevím, jestli si zaslouží takovýho hodnýho páníčka, jako jsem já. Uí.
honzapm
napsal(a):
Jé, Jaku, tak to je super. To nás určitě budete zásobovat pořád něčím novým. Uíí.
Javorko, Salát pikant je ze samých dobrých věcí. S mozarellou nebo do poléfky
je teda orgasmický. Uí.
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/salat-pikant
Wyandotko, zpětně děkuji za pochvalu holek a kluků - vyřídím jim to.
Ale je to banda, větší klovou menší a tak dále.
Vůbec nejsou hodní, jako jejich páníček. Uíííííí.
Horalku, tak to jsme rádi, že jste se nám nezchvátil sušením sena
a doufáme, že i nějaký ten kardinální úlovek u vody se vám přinahodil.
Dano, i u nás bude ovoce požehnaně. Hrušek nepočítaně (pálenka to jistí),
slivoně se prohýbají, jednu žlutou bylo už potřeba i podepřít.
Užívám si poslední třešně a dneska už jsme s Cibulí (roční kocourek, asistento mio)
ochutnali i první žluté špendlíky. Ojoj, chutnaly jako meruňky a až uplně dozrají,
tak to zase jednou bude...
Horalku, na vaši počest se jeden můj kohoutek jmenuje Ferda.
Má úcta.
No dakujem Honzik inak som uz tak unaveny ze tà dovolenka je treba posledny mesiac som pracoval aj tri soboty coz je zamnou plàn teda svoj màm splneny, co sa tyka noviniek ano a najvacsie sa chystà v novembri akà nechajte sa prekvapit opat bude hàdanka, inak tvoje vlasky neviem co je to za farebny ràz ten kohut ale je fakt uzasny, inak oni maju len jednu chybu ze lietaju ele pre istotu màm objednanu 50 m siet, takze vsetko je moznè ale nie teraz musim splnit svoj slub samèmu sebe do konca roka 6 farebnych ràzov maransiek momebtàlne màm dva treti pribudne v stredu, cize som na 50% a ked si zoberiem ze som zacal v plnej sezone tak u z som spokojny. A po dlhej uvahe a prepocte dni s liahnutim este jedna vàrka okrem tejto a na tuto sezonu koncim liahen vsak nevipinam po degustàcii prepelic moj zaludok usudil ze prinajmensom jedna vàrka sa este upecie a aj jedna vàrka bielych brojlerov.akuràt padlo rozhodnutie ze tento rok husky nebudu a nadovazok màm stàle ccca 8q vlanajsich zrnin a tohtorocnè màm zajednanè a uz vyplatenè, este mi treba ovos a slnecnicu a hrach inak je to vsetko ok.dievcatà co pestujete boruvky je rozdiel medzi domàcimi a lesnymi?uz roky uvazyjem nad domàcim pestovanim ale furt to odkladàm do lesa sa nedostanem nieto casu, a pestujete niekto aj brusinky akè su aku kolvek recenziu uvitam aj s pripadnym nàzvom pestovanych odrod, a este kde objednàvate ruze myslym kvalitnè sadenice za vsetko info dakujem.
Přátelé já vás zdravím. Myslel jsem že na iFaunu zanevřu, ale na přátele určitě ne. Ta vochomůrka předtim bylo takové gesto, tenkrát jsem se tak cítil jako by mi ji někdo dal k obědu. Teď jsou v profilu medvědi na které chodíme vždy v neděli po obědě s kamarádem nomadem. Mysleli jsme že se alespoň s někým z olympíjské teplákovky sejdeme na FB, ale bohužel. No a proto že jsem člověk zvědavý musel jsem se podívat co nového v olympíjskem odíle. U mne nové jenom to že za 14 dní si přivezu deset leghornek a konečně se mně povedlo ulovit vlašky stříbrné, ty budou také za dva týdny. Z třista kuřat mne zbylo už jenom asi sedmdesát a z hrůzou jsem zjistil že převážne kohouti, nu což bude alespoň co do hrnce. Tak hezky spinkejte, já jdu taky. Dobrou noc.
Teda alé...
Dneska se stal zázrak a Honzík z gaučíku je první, když nepočítám nočouny?
Uííí.
Tak já si jdu do skříně vybrat tu nejkrásnější teplákofku,
co si schovávám jen na slavnostní chvíle a okamžiky,
a pochytat do maštalé nějakou tu oumladinu a hurá na venkofskou výstavu.
Uííí.
Má úcta a krásnou temperamentní sobotičku.
Javorko, a pro vás speciálně, když tam máte tu oumladinu na hlídání,
mám následující inspiraci. Má úcta.

horal
napsal(a):
Přátelé já vás zdravím. Myslel jsem že na iFaunu zanevřu, ale na přátele určitě ne. Ta vochomůrka předtim bylo takové gesto, tenkrát jsem se tak cítil jako by mi ji někdo dal k obědu. Teď jsou v profilu medvědi na které chodíme vždy v neděli po obědě s kamarádem nomadem. Mysleli jsme že se alespoň s někým z olympíjské teplákovky sejdeme na FB, ale bohužel. No a proto že jsem člověk zvědavý musel jsem se podívat co nového v olympíjskem odíle. U mne nové jenom to že za 14 dní si přivezu deset leghornek a konečně se mně povedlo ulovit vlašky stříbrné, ty budou také za dva týdny. Z třista kuřat mne zbylo už jenom asi sedmdesát a z hrůzou jsem zjistil že převážne kohouti, nu což bude alespoň co do hrnce. Tak hezky spinkejte, já jdu taky. Dobrou noc.
Horal vítáme zpátky a jsme moc rádi! K novým kuřicím blahopřeji a ať rostou jako z vody! Krásný den všem!

honzapm
napsal(a):
Teda alé...
Dneska se stal zázrak a Honzík z gaučíku je první, když nepočítám nočouny?
Uííí.
Tak já si jdu do skříně vybrat tu nejkrásnější teplákofku,
co si schovávám jen na slavnostní chvíle a okamžiky,
a pochytat do maštalé nějakou tu oumladinu a hurá na venkofskou výstavu.
Uííí.
Má úcta a krásnou temperamentní sobotičku.
Honzíku užij si to ! Ať se daří!
Dobré ráno, musím říct, že mít je dát kam, tak si ty vlašky snad taky pořídím. Protože Honzík tady dává fakt nádherné fotky. Obzvláště stříbrné se mi líbí. Ale kdyby měl člověk všechno, tak nemá nad čím slintat, že
Tak pěkné ráno a já jdu pomalu připravovat ruční škubací centrum (neboli dám si kafe a začnu vařit vodu v hrnci na zavařování). Pěkný den všem.

veraboskova
napsal(a):
Dobré ráno, musím říct, že mít je dát kam, tak si ty vlašky snad taky pořídím. Protože Honzík tady dává fakt nádherné fotky. Obzvláště stříbrné se mi líbí. Ale kdyby měl člověk všechno, tak nemá nad čím slintat, že
Tak pěkné ráno a já jdu pomalu připravovat ruční škubací centrum (neboli dám si kafe a začnu vařit vodu v hrnci na zavařování). Pěkný den všem.
Tak tu škubací akci vám vůbec nezávidím Tak ať to máte brzy hotové!
honzapm
napsal(a):
Javorko, a pro vás speciálně, když tam máte tu oumladinu na hlídání,
mám následující inspiraci. Má úcta.
Dík za inspiraci. Jen mi přijde, že na obrázku jsou ty děti nějaké klidné. Jestli nejsou nějaké nemocné
Už jsem v posledním tažení. Síly jsou u konce. Snad dnes už přijede nějaký rodič a vezme je na hodně dlouhý výlet.
Slepičky jsou samozřejmě nádherné. Kohoutek si dává meloun lžící? To je šikula!
javorka
napsal(a):
Jinak přeji všem krásný den
Vítám horala!
Věrko, přesně to si říkám. Že nemusím mít všechno, ale ty Honzíkovi vlašky bych brala. Ach!
Ještě, že aparátek si dal říct a můžeme se zase kochat
Ja som natom podobne, mne sa velmi pàcia honzikove oranzovokrkè ale zial plàny su inè a miesto potrebujem no budeme sa spolocne kochat u honzika.
Dobré skoropoledne, tak u nás po deštíku a už svítí sluníčko.
dnes je nálada tatam, už jsme zjistily proč nám slípky snášejí tak málo. Nejdříve přepeřovali to beru, no ale dnes jsme prozkoumali staré slípky a mají čmelíky. Takže budeme bojovat.
V týdnu jsme vyčistily kurník a vyšplíchali virocitem..Tak snad to taky trochu pomůže. Dnes to zopakujeme a vyvápníme.
Nevíte čím se dá zbavit čmwlíku ze slepic? Myslíte že je můžu pošplíchat preparátem (fortline)na psi a kočky? To by mělo býti taky na všechny parazity.
Doufám že se to nenastěhuje i do dalšího kurníku k šumavankám. Ten je naštěstí až na druhém konci dvorku ale slípky společně behají venku
Horal, jsme rádi že jsi se vrátil
Jinak přeji krásnou sobotu.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré skoropoledne, tak u nás po deštíku a už svítí sluníčko.
dnes je nálada tatam, už jsme zjistily proč nám slípky snášejí tak málo. Nejdříve přepeřovali to beru, no ale dnes jsme prozkoumali staré slípky a mají čmelíky. Takže budeme bojovat.
V týdnu jsme vyčistily kurník a vyšplíchali virocitem..Tak snad to taky trochu pomůže. Dnes to zopakujeme a vyvápníme.
Nevíte čím se dá zbavit čmwlíku ze slepic? Myslíte že je můžu pošplíchat preparátem (fortline)na psi a kočky? To by mělo býti taky na všechny parazity.
Doufám že se to nenastěhuje i do dalšího kurníku k šumavankám. Ten je naštěstí až na druhém konci dvorku ale slípky společně behají venku
Horal, jsme rádi že jsi se vrátil
Jinak přeji krásnou sobotu.
Tady je na to speciální vlákno https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/854422/jak-na-cmeliky#a3156120.
veraboskova
napsal(a):
Tady je na to speciální vlákno https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/854422/jak-na-cmeliky#a3156120.
To vlákno není zrovna povzbudivé.
Když si to čtu, tak propadám panice a chodím v noci na obhlídky.
javorka
napsal(a):
To vlákno není zrovna povzbudivé.
Když si to čtu, tak propadám panice a chodím v noci na obhlídky.
Děkuji za typ, pročteno... Mužíček s nimi zatočil, spálil všechno co hořelo. Takže kurník je teď holý, vypálen ohněm a vypápněn. Panečku a že jich tam prý bylo...Já tam raději moc nelezla nebo se škrabu jen o tom slyším Tak doufám že ty naše holky budou mít pokoj. Za 14 dní proces zopakujeme a uvidíme...
Teď jdeme vyrámět nové hřady...
Mějte se.

Ni+Pa
napsal(a):
Děkuji za typ, pročteno... Mužíček s nimi zatočil, spálil všechno co hořelo. Takže kurník je teď holý, vypálen ohněm a vypápněn. Panečku a že jich tam prý bylo...Já tam raději moc nelezla nebo se škrabu jen o tom slyším Tak doufám že ty naše holky budou mít pokoj. Za 14 dní proces zopakujeme a uvidíme...
Teď jdeme vyrámět nové hřady...
Mějte se.
Nejlepší řešení a dopřejte slepicím možnost koupele v písku a dřevěného popelu. Tím se toho zbaví přirozenou cestou. Ale někdy ani to nepomůže a člověk musí sáhnout po nějaké chemii
napsal(a):
Nejlepší řešení a dopřejte slepicím možnost koupele v písku a dřevěného popelu. Tím se toho zbaví přirozenou cestou. Ale někdy ani to nepomůže a člověk musí sáhnout po nějaké chemii
A do toho piesku a popola ekosip, juj vidim ze tà pliaga je fakt vsade.
Tak jsem dneska ukecala manžela, aby mi pomohl kroužkovat orlovky. Úplnej masakr. Je jim 9 týdnů a někdy ty kroužky šly fakt natěsno. Zvlášť u kohoutů. A pak taky poznat co je co bez předchozích zkušeností. No nevím, jsem se snažila koukat jim na tvar peříček na zádech a mohutnost nohou. Budu muset koukat na diskuse, a zase něco načíst.
Ale využila jsem manžela, aby chytil dva 22týdenní kohouty (co mám po "sekyrkovým" kohoutovi) a mohla jsem jim kroužek dát nad odstruhu. No ale normálně nevím, kterýho si nechat do chovu. Nechala bych si lepšího, vím, že mají vady. Ale bohužel lepší nemám
Dám sem fotky.
Kohout A je mohutnější, mě sympatičtější Když se ho snažím nějak porovnat s hempšírčím ideálem krásy, tak jako dobrý Akorát ta černá na letkách tu píšou, že má být do poloviny pera.
Jo a fotila jsem už za šera, takže s bleskem.
Kohout B je míň mohutnej než kohout A a přijde mi, že praporek v hřebenu míň přiléhá k hlavě. Ale je taky pěknej.
Emilka to dokázala!
Takhle vykukovala zpod červené maminky 24.3.2016.
A dneska dostala Čestnou cenu. Čiperka jedna.
S Barbuchou (92b) jim to ve voliéře moc slušelo. Gratulacééé.
Pani verka umna jednoznacnym vitazom je kohut A celkovo je krajsi i ked fotky skresluju, nàdhera a velmi slusnà kvalita, vidiet pràcu a a usilie ktorè tomu venujete, este tàkà otàzocka pisete tu o orlovkàch mal by som zàujem o kohuta ak by bol podla vsetkèho pojdem na speciàlku maransiek do lysè nad labem ale az niekedy v unoru neviem este ani presny dàtum mne sa maju liahnut tento tyzden zajtra je 20 den, a este raz sa liahne nalozia cize ak by ste ccela kohuta na vymenu mohol bysom teoreticky priniest, alebo len kupit.màm totizto kupeny kmen pre priatela do fr, a manzelke sa tak zapàcily ze vajicka dala do liahne pecie sa v bios monoplast 60 z 21 pokracuje 15, je to prvykràt co manzelka obsluhuje tuto liahen tak ze uvvidime.
honzapm
napsal(a):
Emilka to dokázala!
Takhle vykukovala zpod červené maminky 24.3.2016.
A dneska dostala Čestnou cenu. Čiperka jedna.
S Barbuchou (92b) jim to ve voliéře moc slušelo. Gratulacééé.
Honzik klobucik az po zem v stàvanie z gauciku zacinà nosit ovocie ja tento rok vystavovat nemozem az v roku 2017 tak pisu stanovy szch budiz ani nemàm momentàlne co ale moje kosti citia vela stuziek iked sa vystavnej hydine venujem len pàr mesiacov ale viem ze pràca a selekcia vzdy prinesie vysledok, a dufam ze rok teda jesen 2017 sa premna bude zacinat veni, vici, vidi ak pànko dà tak budem vystavovat 6 farebnych ràzov maransiek
Ale ani Ferda s děfčaty neudělali ostudu.
Myslím, že Erik s Angelínou mohou být na svoje dětičky hrdí.
Fšichni tři mají v predikátu 92 bodů (93 je maximum pro nedospělé).
Eriček vedle se o své děti náležitě zajímal.
Jako, děkuji. Ano ano, žampiony nadívané.
Taky to chce hodně štěstí, a to vám i obětavé manželce moc přeju.
Jaké fšecky Marans to budou?
Já jsem dnes se svolením poslouchal pana posuzovatele při hodnocení
a bylo to pro mne velice poučné. Musím si to zapsat do notýsku,
jinak fšecko hned zapomenu.
A už vymýšlím, jaký třetí ráz vlašek si asi tak pořídím příští rok.
A možná už vím. Uíí. Fšechny.
Místní hasiči koukaj na kozy, kaňouři.
veraboskova
napsal(a):
Kohout A je mohutnější, mě sympatičtější Když se ho snažím nějak porovnat s hempšírčím ideálem krásy, tak jako dobrý Akorát ta černá na letkách tu píšou, že má být do poloviny pera.
Jo a fotila jsem už za šera, takže s bleskem.
Kohout A je podle fotek opravdu lepší. Pokud je mohutnější, tak nechat jeho. Ještě by to chtělo fotku ve stoje z profilu a ze shora, aby se dalo porovnat hloubka prsou a šířka zad. Z profilu by měl být lichoběžníkový tvar se širší základnou nahoře, shora široký v ramenou. Měl by mít červenou podsadu (ne šedou - dost často bývá pod křídly a v sedlovém závěsu)
Barva letek do poloviny je myšlena vzhledem k brku. První letky jsou černé směrem od těla, další letky směrem k tělu (přesný název a počet teď nevím), nikdy nesmí být v letce záběl - bílá barva ke konci letky. Bílá nesmí být ani jinde na těle.
Pera v sedlovém závěsu nesmí mít černou stvolovou kresbu.
Pera v ocase by měla být pěkně ucelená a nic by nemělo vyčnívat. Krycí pera okolo ocasu by měla mít červené lemy.
Pokud nenajdete žádné hrubé vady nechte si toho, který je silnější a vám sympatičtější. Dana.
Pěkné odpoledne.
Ovečko, děkuju za reakci. Já jsem před časem našla tuhle prezentaci http://readgur.com/doc/224684/hempsirka_prezentacia_zuffa kde na straně 36 je o těch letkách.
jako001
napsal(a):
Pani verka umna jednoznacnym vitazom je kohut A celkovo je krajsi i ked fotky skresluju, nàdhera a velmi slusnà kvalita, vidiet pràcu a a usilie ktorè tomu venujete, este tàkà otàzocka pisete tu o orlovkàch mal by som zàujem o kohuta ak by bol podla vsetkèho pojdem na speciàlku maransiek do lysè nad labem ale az niekedy v unoru neviem este ani presny dàtum mne sa maju liahnut tento tyzden zajtra je 20 den, a este raz sa liahne nalozia cize ak by ste ccela kohuta na vymenu mohol bysom teoreticky priniest, alebo len kupit.màm totizto kupeny kmen pre priatela do fr, a manzelke sa tak zapàcily ze vajicka dala do liahne pecie sa v bios monoplast 60 z 21 pokracuje 15, je to prvykràt co manzelka obsluhuje tuto liahen tak ze uvvidime.
Já se moc omlouvám, ale orlovky mám letos poprvé. Takže si netroufám a vůbec nebudu šířit dál zvířata do chovu. Na to jsou i tady na ifauně jiní, kteří mají roky zkušeností a mají kvalitní zvířata. Na podzim se chystám na pár výstav, kde chci okouknout, jak mají správné orlovky vypadat. Ono z toho člověk z fotek na internetu zas tak moc nepozná.
veraboskova
napsal(a):
Já se moc omlouvám, ale orlovky mám letos poprvé. Takže si netroufám a vůbec nebudu šířit dál zvířata do chovu. Na to jsou i tady na ifauně jiní, kteří mají roky zkušeností a mají kvalitní zvířata. Na podzim se chystám na pár výstav, kde chci okouknout, jak mají správné orlovky vypadat. Ono z toho člověk z fotek na internetu zas tak moc nepozná.
Samozrejme respektujem.
Krásné mokré poledne, všem přátelům chlup a brk.Dopoledne slabší bouřka, pak sluné dopoledne a momentálně prší, tak mi to včera s medovánim vyšlo, tak, tak , ale stihlo se to 20 včelsev a je tak 250kg tmavého lipovomedovicového medu, ale bolí mě celí člověk .Tak jen relaksuju a uklízim. ...https://www.youtube.com/watch?v=3YH1z4v3HmA&feature=em-share_video_user.
začátek
napsal(a):
Krásné mokré poledne, všem přátelům chlup a brk.Dopoledne slabší bouřka, pak sluné dopoledne a momentálně prší, tak mi to včera s medovánim vyšlo, tak, tak , ale stihlo se to 20 včelsev a je tak 250kg tmavého lipovomedovicového medu, ale bolí mě celí člověk .Tak jen relaksuju a uklízim. ...https://www.youtube.com/watch?v=3YH1z4v3HmA&feature=em-share_video_user.
Joj joj to bude dobrot a medik do kolàcikov a do cajiku
Máme doma přírůstek do rodiny - mníška. O toho, co jsem chytla, se přihlásil po týdnu majitel a my si na něj už zvykli. Podařilo se mi sehnat v blízkém okolí rušně dokrmené mládě a mám ho od začátku prázdnin doma. Dnes po měsíci jsme v jeho breptání identifikovali první slovo - BARČA.
https://youtu.be/KpF3XW8WbSo
Dana.
Zdravím vás přátelé. Tak dneska odpoledne jsem nešel na medvede, ale na ryby a zadařilo se. Zítra bude kapr na grilu.48 cm je už slušná míra. Koupil jsem si nové háčky a samozřejmě hned jsem jeden prut převázal, no udělal jsem chybu. Dva krásné kapry jsem na ten prut vyháknul. Jinak kolchoz v pohodě, přibylo osm českých albínků a ještě každou chvíli se má okotit ZIKA. Také mi bylo líto aby jedna araukána seděla napráydno tak jsem ji dal třináct vajíček a dnes už sedí desátý den. Dnešní den skoro celý propršel ale u rybníka bylo fajn. Přehodil jsem přes sebe pončo a ať si prší jak chce. Neznám lepší relax než pohled na vodní hladinu a šumění deště. No neni to nádhera? Dneska se bude krásně spát. Dobrou noc.
Dobrý den,
po včerejším deštivém dni už zase sluníčko. Tak tu máme srpen a půlka prázdnin pryč. Nám tak trochu prázdniny začínají, protože nám odjíždějí děti a zdá se, že minimálně do pátku budeme sami.
Horale, krásné místečko na relax. Musí to být nááádhera.
Zdravím taky šikovnou Barču
Hezký den.
Tedy Javorko, to zní jako sen. Tak to manžílka zamknete ve sklepě na gaučíku
s basou pif a krabicí fazolových konzerf a dáte si nohy na stůl, ne?
Já se tedy přiznám, že u nás na skorohorách fčera byla taková kosa,
že jsem možná i trochu zatopil, uíí.
Dano, mníšek je super. A ten váš líbezný hlásek, uí, to bych ve školičce
poslouchal a dával pozor a možná, že bych vůůůbec nevyrušoval.
Všem hezké pondělí, tak na úvod 1 video.
https://youtu.be/cgq5YsD85rs
Jinak mrňata rostou před očima, nejmenší žluté doufám, že bude kachnička, protože je celé po mamince. První ve vodě, nejmíň poslouchá tatínka ,
lítá po celé zahradě a strká zobák kam nemá ( mezi zámkovku a plechovou vaničku z vodou - málem si zlomilo vaz). Tak uvidíme - ještě asi 14 dnů a pak půjdou do světa - tedy bez 1 malé kachničky, tu si můžu nechat. Mám to povolený.
Taky se chystáme na ty hemšírácký kluky od Dany, jeden už pojímá. Dnes dokonce celá parta mladých šla spát do velkého kurníku ke stařenkám, tak tam byli chudáci pěkně namačkaní.
Nedá se nic dělat, ale budou jim muset pánové a stařenky uvolnit místo.
A ještě jednu smutnou zkušenost páteční. Vzala jsem nezodpovědným lidem asi měsíční hladové pohublé kotě v pátek k vete - jestli mi pomůže ho zachránit, bohužel to prcek nezvládl.
Tak mi ukápla nejedna slzička, taky vzteky nad lidmi, kteří nedají vykastrovat 3 kočky a každou chvíli mě prosí o pomoc při darování koťátek ( inzerát na fauně) a když jim něco je tak je nechají umřít.
Zdravim a přidávám testík bohužel, bych na poslední otázky asi odpověděl špatně. Paní učitelka Hovorková, která učila ve druhé třídě, měla potíže s jedním ze svých žáků. Jednou se ho zeptala: "Co je to s tebou, Pepíčku?"
Pepa jí odpověděl: "Já jsem chytřejší, než na druhou třídu. Moje sestra je ve třetí třídě a já jsem chytřejší než ona! Myslím, že bych měl taky patřit do třetí třídy."
To už bylo na paní učitelku příliš. Zavedla Pepíčka do ředitelny. Pepa čekal u sekretářky a učitelka vysvětlila řediteli, o co jde. Ředitel jí řekl, že si hocha vyzkouší sám. Pokud nebude umět odpovědět na některou z otázek, půjde zpátky do druhé třídy a hotovo. Učitelka s tím souhlasila.
Přivedla Pepu k řediteli, vysvětlila mu podmínky zkoušky a Pepa souhlasil.
Ředitel: "Kolik je 3 x 3 ?"
Pepa: "Devět."
Ředitel: "Kolik je 6 x 6 ?"
Pepa: "36."
A tak to šlo dál s každou další otázkou, o které si ředitel myslel, že by ji měl žák třetí třídy umět zodpovědět. Ředitel se podívá na učitelku a povídá: "Já myslím, že Pepa už může jít do třetí třídy."
Učitelka povídá řediteli: "Já mu dám taky pár otázek." Ředitel i Pepa souhlasili.
Učitelka: "Co má kráva čtyři a já jen dvě ?"
Pepa (za okamžik): "Nohy."
Učitelka: "Co ty máš v kalhotách a já ne ?"
Ředitele ta otázka překvapila.
Pepa odpověděl: "Kapsy."
Učitelka: "Co je tohle: začíná to na P a končí na A, je to většinou kudrnaté, blond, černé nebo rezavé ?"
Pepa: "Paruka."
Ředitel se posadil zpříma a spadla mu čelist.
Učitelka: "Co je tvrdé a růžové, když to jde dovnitř, a ven to jde měkké a mokré ?"
Ředitel vyvalil oči a než tomu mohl zabránit, Pepa řekl: "Žvýkačka."
Učitelka: "Co dělá muž vstoje, žena vsedě a pes na třech nohách ?"
Pepa: "Podává ruku." Ředitel se roztřásl.
Učitelka: "Co je to: začíná to na S a končí na Ž a je u toho spousta vzrušení ?"
Pepa: "Soutěž."
Ředitel si oddechl a povídá učitelce: "Dejte Pepu třeba do páté třídy. Moje odpovědi na těch posledních šest otázek by byly všechny špatné.".
Nazdárek kolegové a kolegyně
Jsem v pasti oj oj oj mám málo vajec
Kdyby chtěl se mnou někdo spolupracovat tak beru všema 10ti
70 Leghornich soudružek nepokryje zdaleka ani tak na 70 % poptávku domácích vajec oj oj oj
No, asi budu muset ještě nějaký dorostenky sehnat, cca 30 kousků, jinak to nevidím.
Kdo ještě neví tu novinku, tak už máme od Sasexky Zlatěnky dvě krásná vajícka, ale nové zprávy můžete sledovati Live na druhém tématu, které jsem před časem založil
Hip hip hurá.
Rackové pěkně rostou a už je krásně vidět rozdíl mezi slepičkou a kohoutkama.
Mají 7 týdnů
Pěkné odpoledne,
Horale, výhled závidím. Já bych brala klid a hlavně žádný lidi, telefonáty a turisty hned. A ani by mi nevadilo, že nechytím žádnou rybu Cože jste to pojmenoval Zika? Já v první chvíli myslela, že bude řeč o nakaženým komárovi.
Jinak mám takovou záludnou otázku. Jak vás podporuje vaše drahá polovička v chovatelství? Na rovinu mám někdy pocit, že mého muže občas klepne pepka z těch mých chovatelských a zvláště rozšiřovacích plánů...
veraboskova
napsal(a):
Pěkné odpoledne,
Horale, výhled závidím. Já bych brala klid a hlavně žádný lidi, telefonáty a turisty hned. A ani by mi nevadilo, že nechytím žádnou rybu Cože jste to pojmenoval Zika? Já v první chvíli myslela, že bude řeč o nakaženým komárovi.
Jinak mám takovou záludnou otázku. Jak vás podporuje vaše drahá polovička v chovatelství? Na rovinu mám někdy pocit, že mého muže občas klepne pepka z těch mých chovatelských a zvláště rozšiřovacích plánů...
Pani verka a teraz proti otàzka postavite cca 20 volier, plus nejakè kràlikàrny, dotrepete dva psy, zacnete 10 ruankami a 10 landènmi a este dotrepete dve liahne kde jedna je ful manuàl, a dàm vàm jeste dve malè deti pozemok 2.3ha a oditete do sveta preco toto vsetko pisem màm maximàlnu podporu mojej drahej polovicky, viac menej sa ovsetko starà sama je to moj poklad a to neprehànam inà by ma poslala do pr a usla by kade lachsie a este ked pridem domom tak smer zraz chovatelov maransiek asi tak
Ahojte z Roudnicka
Tak jsem dnes nějaká unavená, bylo velké čistění pipin, za to se mi odvděčily dnes 49ti vajíčky, super
Jako 001, plakát už bohužel nemám ale zkusím se po něm podívat
Letošní holky maransky konečně začaly snášet už pěkná velká vajíčka už jich nemám v lednici prťavejch i 70 kousků To byly stále paláči ze šesti, bábovka z osmi, volská očka z 12ti vajíček,...
Věrko, to znám jakmile začnu o tom, že potřebuji něco u pipin, to je řečí ale nakonec mi to můj drahý stejně udělá, jen u toho brblá
Posnazim sa podla popisu problèmu osvietit co sa udialo liahen rc com 20 max doteraz vzdy nejaky vysledok ak boli vajicka oplodnenà dnes doslova katastrofa z poslednych 6 vajec sa neviliahlo nic na 21 prvy den kuriatka niektorè este zily ale nezaceleny zaludok tj crievka vonku, druhà liahen bios prvè liahnutie ovela lepsie nalozenych 21 vajec oplodnenych 16 dva kruhy snieco ako pupek o velkosti hrasku a dalsie po otvoreni mrtve s celkovo nezatvorenym zaludkom dve rozdielne liahne a problèm velmi podobny uvitam vsetky rady, unas vonkajsie teploty lietaly od 38 stupnov do 14 v noci kolko mala miestnost kde su liahne neviem vsetky vedomosti a rady uvitam.
jako001
napsal(a):
Posnazim sa podla popisu problèmu osvietit co sa udialo liahen rc com 20 max doteraz vzdy nejaky vysledok ak boli vajicka oplodnenà dnes doslova katastrofa z poslednych 6 vajec sa neviliahlo nic na 21 prvy den kuriatka niektorè este zily ale nezaceleny zaludok tj crievka vonku, druhà liahen bios prvè liahnutie ovela lepsie nalozenych 21 vajec oplodnenych 16 dva kruhy snieco ako pupek o velkosti hrasku a dalsie po otvoreni mrtve s celkovo nezatvorenym zaludkom dve rozdielne liahne a problèm velmi podobny uvitam vsetky rady, unas vonkajsie teploty lietaly od 38 stupnov do 14 v noci kolko mala miestnost kde su liahne neviem vsetky vedomosti a rady uvitam.
Doporučuju přečíst a nastudovat http://en.aviagen.com/assets/Tech_Center/BB_Foreign_Language_Docs/Czech_TechDocs/Provovn-postup-v-lhni-.pdf sice je to občas fakt nechutné ty fotky rozkuchaných vajec, ale je tam podle mě hodně moc informací, z čeho se dá naučit.
Na straně tuším 30 tam řeší i příčiny vyhřezlých vnitřností.
Zdravím vás přátelé, asi už budete v limbu no a já teprva přišel z venku. Kapřík na grilu je prostě lahůdka a k pití červené lambrusko nemá chybu. I když jsem jedlík dvě podkůvky stejně zbyly. Babička si dala akorát jednu a já pět. A jak je to s tou moji babičkou ? Těžký jako s každou babou. Po desetiletém manželství jsem ji vyměnil za mladší. Jenomže velice rychle jsem přišel na to jak jsem šlápnul vedle. Ona holka zlatá na mne čekala a tak jsem si ji vzal poduhé. Příští rok to bude 40 let co jsme se brali poprvé. A jak mne pomáhá? No prostě velice. Nebýt ji tak bych asi těžko všechno zvládal. Prostě se vzájemně doplňojeme. Občas trochu zaprotestuje proti něčemu, ale pak se všemu nadchne jako já, hlavně co se týče slepic a kuřat.
Jinak ZIKA býval kříženec ♀novozélandská bílá a ♂kalifornský (dnes je to o něčem jiném). Zatim si jenom připravuje hnízo tak jsem zvědav. Tak dobrou noc přátelé.
Nazdarék tak lup lup vstávat a cvičit hoo hop hol
Už jsem vše vypustil a nakrmil vesele vše poskakuje a plní volátka.
No řeknu Vám, dnes na Velkostatku pouze 7,6 stupnů brrrr tak že chladno jako oj oj oj
No, ale na druhou stranu nádherně jasno, tak že přislib krásného dne.
Dopoledne nějaká práce na statku a po obědě vyrážím do Prahéé
To zase bude mela uf uf uf
Tak si jdu udělat kafíčko juchuuuuuuu.
horal
napsal(a):
Zdravím vás přátelé, asi už budete v limbu no a já teprva přišel z venku. Kapřík na grilu je prostě lahůdka a k pití červené lambrusko nemá chybu. I když jsem jedlík dvě podkůvky stejně zbyly. Babička si dala akorát jednu a já pět. A jak je to s tou moji babičkou ? Těžký jako s každou babou. Po desetiletém manželství jsem ji vyměnil za mladší. Jenomže velice rychle jsem přišel na to jak jsem šlápnul vedle. Ona holka zlatá na mne čekala a tak jsem si ji vzal poduhé. Příští rok to bude 40 let co jsme se brali poprvé. A jak mne pomáhá? No prostě velice. Nebýt ji tak bych asi těžko všechno zvládal. Prostě se vzájemně doplňojeme. Občas trochu zaprotestuje proti něčemu, ale pak se všemu nadchne jako já, hlavně co se týče slepic a kuřat.
Jinak ZIKA býval kříženec ♀novozélandská bílá a ♂kalifornský (dnes je to o něčem jiném). Zatim si jenom připravuje hnízo tak jsem zvědav. Tak dobrou noc přátelé.
Nazdár Školníkovskej
Nazdárek doktore, já jdu teprva půšťať a krmit. Kafe už mám ale zasebou. Jak tak koukám večer když sem nakouknu tak už všichni spinkají a ráno kolem páté ještě spinkají. No jo prázdniny, to neni jako když maminka budí syna " Pepičku vstávej, musíš do školy! "mami mne se dneska nechce"Pepičku musíš ty si ředitel".
A ještě jeden pro pobavení.
U rozvodového soudu se ptá soudce navrhovatele. Proč se chcete s odpůrkyní rozvést? Víte nějak mi nevyhovuje po sexualní stránce. A z diváckého davu se ozve. Jdi do háje, každému vyhovuje jenom tově né.
Tak hezký den.
Toto léto zdá se mi poněkud rozmarné a studené. Uíí.
Svatá Anča už sice byla, jasně, ok, víme, ale přece jenom...
Trochu toho hřejivého slunečního svitu a šimrání, že,
by jeden uvítal. Gaučík sice zahřeje, ale slunce je slunce.
Tedy Začátku, vy jste ale veselá kopa.
Já bych taky na fšechny učitelčiny otázky odpověděl špatně.
No a páč neumím počítat, tak i na nějaké ty ředitelovic.
Tak doufám, že si fšichni hodláte nechat své současné drahé
polovičky a nikdo nebude nikoho a nic vyměňovat.
Já se Věrčiny ankety zúčastniti nemohu, neb přece nosím
to své oblíbené tričko Jsem sám, rád dám.
U sousedů budou mět f sobotu svatbu, tak už si dýdžej nacvičuje
na zahradě repertoár. Má dobrej fkus, takže mi to fčéra, při hrabání
sena, docela pěkně odsejpalo.
Akorát tu Lucku Vondráčkovou by nemusel tolik žráti.
Má úcta a... Ať jste jak vííííítrrrr... la la.
Dobré ranko, dostal jsem pár rad od pana doktora, tak se musim podělit a konstatovat, konečně jeden odborník. ...Rady pana doktora (k nezaplacení):
Otázka: Pane doktore, slyšel jsem, že kardiovaskulární cvičení může prodloužit život. Je to pravda?
Lékař: Vaše srdce je přesně určeno pro určitý počet tepů a tím to končí, neplýtvejte jimi na cvičení. Všechno se jednou opotřebuje. Zatěžování srdce Vám život neprodlouží, to je jako kdybyste si myslel, že když budete autem jezdit rychleji, tak Vám déle vydrží. Chcete žít déle? Dejte si šlofíka!
Otázka: Měl bych jíst méně masa a více ovoce a zeleniny?
Lékař: Co jí kráva? Seno a zrní. A co to vlastně je? Zelenina. Takže steak není nic než efektivní mechanismus, jak dostat zeleninu do Vašeho systému. Potřebujete zrní? Jezte drůbež. Hovězí je také dobrým zdrojem listové zeleniny (neboť kráva žere trávu). A vepřové
žebírko Vám dodá 100% doporučené denní dávky zeleniny.
Otázka: Mám snížit denní přísun alkoholu?
Lékař: V žádném případě. Víno se vyrábí z ovoce. Brandy je destilované víno, takže kromě ovoce se do těla dostane ve zhuštěné podobě. Pivo se vyrábí z obilí, klidně pokračujte v jeho konzumaci!
Otázka: Jaké jsou výhody pravidelného tělesného cvičení?
Lékař: Bohužel mne nenapadá ani jedna. Moje filosofie je: když mne nic nebolí, je to dobré.
Otázka: Jsou smažená jídla špatná?
Lékař: To neposlouchejte! Dnes už se smaží na rostlinných olejích. Takže jak by ti mohl ublížit další přísun zdravé zeleniny?
Otázka: Pomůže cvičení sedy-lehy posílit břišní svaly?
Lékař: Určitě ne. Když procvičujete sval, jenom se ti zvětší. Takže jestli chceš větší břicho, pak ano.
Otázka: Je pro mne čokoláda dobrá?
Lékař: Jste blázen? Pochopitelně! Kakaové boby! Další zelenina! Je to nejlepší pohodové jídlo v dosahu!
Otázka: Je plavání dobré na figuru?
Lékař: Pokud je plavání dobré na figuru, pak mi vysvětlete velrybu?
Otázka: Jsou pro můj životní styl nezbytné hezké tvary?
Lékař: Jistě, ale zaoblené.
A pamatujte si:
Život by neměl být cestou do hrobu s cílem dorazit tam v atraktivním a dobře opečovávaném těle, ale raději občas uhnout z hlavní cesty - v jedné ruce Chardonnay a v klobásu, tělo opotřebované, vyčerpané, ale s pokřikem " Páni, to byla jízda!"
ROZUZLENÍ:
Jezte a pijte, co chcete. Přílišné přemýšlení a obavy jsou to, co Vás zabíjí!
Hezké ráno,
konečně sami...
Honzíku, pan manžel je ve sklepě dobrovolně a rád. Tak ho ani zamykat není třeba. Jediný nedostatek jeho dokonalého doupěte je v tom, že tam není WC. A tedy lednice na pivíčko také chybí...
Čapice, strašně rychle vám to roste. To si jich moc neužijete. Za chvilku budete vázat ranečky a hurá do světa.
Včera k večeru, ještě než odjely děti, tak najednou slyším, jako by tu něco tence plakalo. A ono úplně malinké koťátko.
Eliška byla unešená, tak šťastně se usmívala, když ho chovala.
Obešli jsme sousedy, ale nikdo kočičku nepostrádá. Děti málem neodjely.
A hádejte jak to dopadlo?
Proběhlo seznámení s pejsky, Tára je třináctiletá dobračka, tak to bylo jednoduché, ale s Kačenkou, westíkem to chvilku trvalo. Samozřejmě chtěla kočičku honit. Děti ji zase chtěly hladit, tak že trochu cirkus. Můj muž sice několikrát opakoval, že kočku nepotřebujeme. A když už, tak bude venku. Namítla jsem, že je to moc malé koťátko a že by mu bylo zima. Tak bedýnka na terase zůstala prázdná a kočka spala v křesle.
Celý večer Káča na to mimino dohlížela, olizovala ho a šťouchala do něj čumáčkem. Kočce, která je velice přítulná se to moc líbilo a spokojeně předla. Ještě uvidíme, jestli se někdo o to mrně nepřihlásí, ale silně pochybuju.
Tak už pomalu můžu vymýšlet jméno.
veraboskova
napsal(a):
Pěkné odpoledne,
Věrko, řeknu to krátce: nepodporuje!
Ale trpí to. S podmínkou, že je jen jeden malý kurník a že nebude kohout (kurník je tak daleko, že by ho kokrhání nemohlo budit). Tedy vyrobil (nakonec) i kachník, ale jinak se nezapojuje do ničeho.
Když potřebuju odjet, tak se o zvířata postará, ale ke štěstí mu stačí naši pejsci, ty miluje.
jako001:
Máte úžasnou ženu!
Poklad.
Jů, Javorko, tak to je radostná událost.
Tak ta kočička určitě bude Teplákovka nebo Oskarka, že?
Ke mě se týden před Vánoci nachomýtnul Cibule, tak už taky zůstal.
Originální jméno mu dal 5letý synovec, veterinář se trochu usmíval,
když jméno Cibule zanášel do svých análů...
Cibule je fešák, ale trochu zlobí. Terorizuje mého sedmiletého Tomáše.
Tomáš se ale nedá a taky ho občas kousne, a hlavně jsou oba kluci rádi,
že už nejsou sami a můžou být spolu. Žerou i spí spolu, tak je fše f pořádku.
Trochu uvažuju, jestli by se mi nehodil ještě třetí kocourek, černej, abych
měl dvorek náležitě pestrý a vydyzajnovaný, že?
A hlavně aby si měl Cibule s kým hrát, když je to mlaďoch
a Tomášek už přece jen má rád svůj klid, že...
Pěkné odpoledne.
Tak vážení mám zánět středního ucha. Netřesk v uchu nezabral, tak jsem po osmé po ránu odkráčela k obvoďákovi, pak jsem byla odeslána hledat v krajském městě ambulanci. Tam na mě nahlíželi s despektem, ale pár minutek mi věnovali a teď už jsem konečně půl hodiny doma.
Ty vaše drahé polovičky jsou super Já mám doma taky jako javorka "trpitele". Možná ještě budu muset vypilovat, jak na něj. Škoda že to u drůbeže nefunguje jako u těch koťátek. Že by se k nám nějaká zatoulala náhodou
veraboskova
napsal(a):
Pěkné odpoledne.
Tak vážení mám zánět středního ucha. Netřesk v uchu nezabral, tak jsem po osmé po ránu odkráčela k obvoďákovi, pak jsem byla odeslána hledat v krajském městě ambulanci. Tam na mě nahlíželi s despektem, ale pár minutek mi věnovali a teď už jsem konečně půl hodiny doma.
Ty vaše drahé polovičky jsou super Já mám doma taky jako javorka "trpitele". Možná ještě budu muset vypilovat, jak na něj. Škoda že to u drůbeže nefunguje jako u těch koťátek. Že by se k nám nějaká zatoulala náhodou
Náhodou...
Ke mě se vloni zatoulala jedna slepička. Pobyla týden, ale pak jsem ji musela vrátit. Nerada. Už chodila snášet do kurníku a měla jméno Andělka. Po nějaké době se ještě přišla podívat, chudinka, měla ošklivě zastřižená křídla. Tak jsem ji raději hned odnesla.
Vy si ale vůbec nestěžujte! Takové krásné voliéry vám manžel vyrobil a jistě si myslel, že ženuška bude spokojená, ale ona chce další a další.
Tak se brzo uzdravte a ať ouško nebolí.
Jinak já tu mám dnes odblešovací stanici. Nikdy bych nevěřila co může být blech na takové malé kočičce.
Posypala jsem jí nějakým pudrem a co nepadlo hned, tak se přestěhovalo na hlavu a tam to chytám, jen to lupe. Tři najednou umím rozmáčknout! To jsem lovec.
Teď ještě budu zkontrolovat pejsky a nás.
Teda Javorko, to je dobrodružné.
Dělám velký prádlo, a tak se budu na pokračování odblešovací detektifky
těšit tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3159033/srpnova-teplakovka
.
javorka
napsal(a):
Věrko, řeknu to krátce: nepodporuje!
Ale trpí to. S podmínkou, že je jen jeden malý kurník a že nebude kohout (kurník je tak daleko, že by ho kokrhání nemohlo budit). Tedy vyrobil (nakonec) i kachník, ale jinak se nezapojuje do ničeho.
Když potřebuju odjet, tak se o zvířata postará, ale ke štěstí mu stačí naši pejsci, ty miluje.
jako001:
Máte úžasnou ženu!
Poklad.
Dakujem bez nej by som mohol mat tak zvieratà z plastu holt som nanu nàlezite pysny a dakujem bohu ze ju màm.a inak pre vsetky zeny .
veraboskova
napsal(a):
Doporučuju přečíst a nastudovat http://en.aviagen.com/assets/Tech_Center/BB_Foreign_Language_Docs/Czech_TechDocs/Provovn-postup-v-lhni-.pdf sice je to občas fakt nechutné ty fotky rozkuchaných vajec, ale je tam podle mě hodně moc informací, z čeho se dá naučit.
Na straně tuším 30 tam řeší i příčiny vyhřezlých vnitřností.
Dakujem nàlezite prestudujeme.