Ahojky ze západu, horko k padnutí, všechno vadne, drůbež a ostatní zvěř se válí ve stínu a u vody, já u bazénu.
Ale naskenovala jsem pro vás zajímavý článek z posledního Chovatele o krmení drůbeže a jak můžeme ovlivnit vývin budoucích vlastností. Kdo máte zájem, písněte mi na mail. Nechci to dávat sem, aby se autor neohrazoval proti nedovolenému publikování. Dana.
Ahojky pahojky, čahojky ladoňky.
Teda paní učitelko, vy se ale máte, u bazénu si lebedíte, na žáčky síly sbíráte.
No teda ale, to zase jednou musí krása střídat nádheru.
U nás zatím boj s trávou vypadá na remízu, ale myslím, že to nakonec
stejně vyhrajeme. Je sucho a tráva má momentálně smolíčka, juchů.
Co se vajíček od mladých soudružek týká, tak dneska jsem je zvážil,
a vychází mi to průměr 42 gramů na jedno vajíčko. Jsou to jejich úplně první.
No, hnedka jsem si je uvařil do té koprofky, kterou jím už třetí den,
a vypadá to vypadá, že nad ní brzo už taky zvítězím.
Má úcta.
Ahojte z Roudnicka
Také jste se teď několik dní přehřívali na slunku u vody ? Normálně jsem asi po deseti a více letech denně navštěvovala koupaliště - mám malé děti, neplavce a musím říci, že jsem si to docela užívala
Také mě začínají mladice letošní snášet, mám opět velkou zásobu v lednici zítra bude salát vajíčkový
Mňam koprovka, tu miluju mňam.
Teda ale Andy, vajíčkový salát? A kde máme recepis? Děkuju předem.
U nás je to na koupaliště daleko předaleko. Z kopce a pak moc do kopce.
A zpátky totéž. Takže je člověk zase hned durch.
Takže jsem si užíval horka stříháním růží a velebením zahrady a pletím.
No, taky podle toho vypadám - černoch, s proužky od apartního nátělníku.
A ruce vodrápaný, jako kdybych zachránil nejmíň pětatřicet zakletých Růženek.
Jdu sem vlastně původně dát tenhle recepis na cuketu, vypadá mňamózně.
http://www.koreni.cz/recepty/cuketova-nadivka-kroky
A ještě jeden, ať to má koule.
http://www.nejrecept.cz/recept/cuketove-kulky-se-syrem-r461
.
Hezký den všem,
nějak se po tom horkém víkendu nemůžu vzpamatovat. To se fakt nedalo nic na zahradě dělat.
Akorát jsem vyfotila mládež a podala znovu inzerát, asi už poslední pokus. Tak uvidíme. Kačirkovi odstává jedno křídlo, vždycky mu vyklouzne, asi se to už nezpraví. Jinak kohouti stále naživu. Manžílkovi se zdají pořád hubení.
Zdravím,
tak u nás byla večer bouřka a pořádný deštík. Aspoň se zalilo a to důkladně. Už se to zase vybírá.
Samozřejmě spadalo strašně jablek, máme tu docela spoušť, kdo to má pořád sbírat.
Čapice, kačenky jsou už veliké. Ten tmavší ke kačer?
Věrko, to tam máte pěknou patálii. Koukala jsem na ty mrchy co se vám tam objevily. To je děs.
Snad se to podaří brzo zlikvidovat. Držím palce.
Ano, ta světlounká (doopravdy hodně bílá) je kachnička, tu co si necháváme Zlata je skoro stejná. viz obrázek, vykukuje za mladým kačerem vlevo.
Čapice, to je neuvěřitelné, jak vyrostly. Doslova jako z vody.
To musím ukázat těm mým rajdám vlaškám - s těmi nejmenšími se to táhne,
už mi to teda jako moc nebaví. Už je chci fšecky spojit do jednoho kurníku na noc
a basta fidli, ale ještě musím počkat.
Jo a Ferda, stříbrně zbarvený kohout, kulhá. No tak to mě nebaví už vůbec.
Nohu jsem mu 2x prohlídnul, nic nevidím.
Ale on dost blbě seskakuje z bidla, takže jsem jim to dneska snížil a dal dál
od dvéří, aby měl lepší rozlet, jestli ani to nepomůže, tak se teda na pajdajícího
kohouta dívat nebudu. Byť už byl o něj na výstavě v Otročíně zájem a je to
výstavní šampion, tak žádné mrzáky na dvoře nechci.
Toto budiž Ferdovi slouží jako velké varování a na nápravu čekám.
U nás taky sucho. Javorce déšť přeju i lehce závidím (ale tak hezky, Honzíkofsky).
Jedna mladá hrušeň úplně zvadla, tak jsem jí dnes dal 90 litrů, čili devět konví,
a probral jsem tu její šílenou násadu, aby se tak nevysilovala.
Nemaj vůbec rozum ty stromy. Barbucha chodil pořád za mnou, no je to mazlik.
Tak dneska vepřové kostky na cibulce a brambor, poléfka s játrovými však víte čím.
A spousta zeleniny.
Má úcta.
Pěkný večer, tak u nás pěkně pršelo celé dopoledne.
Javorko, já tomu věřím, že ty čmelíky omezíme. Jestli teda nepodpálím kurník tím hořákem
Pamatuju si před lety za totáče, táta měl kazety, které kolovaly po chovatelích pošťáků tady u nás. Koukali jsme jak čistí holubníky, a taky to pak opalovali hořákem. Tenkrát si člověk pomalu klepal na čelo, proč to dělají.
Šest v pváci přátelé, jdu sem hodit pár řádků, aby jste si nemysleli, že jsem na vás zanevřel. Prostě jsem nějakej línej na psaní. No neni divu, když pořád něco bourám a zase stavím. Během srpna přibylo v zahradním kolchozu 14 nových slepic, tři kohouti a 15 kuřic. Už to tam začíná vypadat jako v ZOO, samí výběh, ale pro zachování čistoty plemen a barevných rázů je to nutné. Babička říká, že většího cvoka do slepic neviděla, ale zatím mi vydarně pomáhá. Někdy si myslím že i zbytečně moc. Prevíti slepičí mají plná krmítka, ale jak zahlédnou anebo jenom uslyší babičku už se hrnou k vrátkům. Ta si s nimi popovídá, občas jim vynadá to když jí míchanici zobají z ruky a nenechají ji to ani položit na tác. Občes ji musím vynadat i já, říkám ji "prboha poď už jdeme domů, bo se mi tady zase zakecáš a já budu bez večeře". Než všechno obejde, dva barevné rázy českých slepic, tři barevné rázy vlešek, leghornky, šumavanky, henpšírky, araukány, maransky, zakrslíky, směsku na masné kuřata (kohout plymutka a dvě slepičky plymutky, jedna sasexka, tři australky a dvě viandotky) a ještě forverky s kříženkama (ty definitívně končí) a na závěr hejno mladých kohoutků a kvočna s kuřaty. Suma sumárum dvě hodiny čisté práce jenom odpoledne. Ale co alespoň se nenudí důchodkyně. Já musím ještě tři roky zařezávat v práci. A jak tak koukám na hodiny za chvilku mne to čeká i dnes. Přeju hezký den, už né tak žhavý, ale zato pěkně slunečný.
Hezké ráno, u nás včera navečer pěkně napršelo, bouření a fičení se naštěstí vyhlo, tak žádné škody nenastaly.
Dnes odpoledne půjdou do světa mladej kačer i kačenka. Konečně
Volal pán, že chce rozšířit svoji 15 členou grupu o novou krev, tak mám radost, že jsme nemuseli brousit sekyrku nebo nůž. Stejně bych je nemohla sníst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobré ráno, honzíku je to najviac na Vás, Vy to držíte celé pokope, ale je dobré mať vlákno, kde sa dá písať aj čítať o hocičom, skúste to nejak inovovať
Hezký den,
tak slzička mi ukápla při rozlučce s drobotinou. Jarmila řvala jak tur, Vilém mě vzteky kloval do dlaně, ale nejvíc byla smutná sestřička, řvala víc jak mamina. Pán říkal, že tam na ně čeká 16 stejně starých "příbuzných", tak si budou moct na jaře vybírat protějšky.
Dnes ráno v 5 v Nespekách +5 C, ani se soudružkám nechtělo z kurníku. Večer jsem u nich ve výběhu vyplašila ježka, vlezl tam potvora na kostru od krůty, tak budeme muset zadělat škvíry pod plotem.
Jinak jsme měli k večeři zapečenou hokaido dýni barvy zelené. Pěkně na půl vydlabanou a naplněnou - mleté, cibule, rajčata, papriky, osoleno, pokmínováno, trochu olivového oleje a nahoře zapečený strouhaný sýr gouda. Mňamka to bylo, ještě na dnes k obědu zbylo.
Na záhonu dorostly okurky, včera poslední 3 sklenice jsem zavařila, košík rajčat otrhala, papriky pořád ještě zelené jsou.
Sakra co to mám za češtinu
No a růže znova rozkvetly.
Honzíku vy by jste měl to srdce rozprášit tuhle ekipu? Vždyť jsme už skoro jako rodina, kam bychom se chodili chlubit, nebo si postěžovat, anebo jenom tak potlachat? Nenechte se mást tím že je méně příspěvků, to jenom moc práce nebo málo novinek v chovu než bylo z jara. Proto můj názor je ANO jedeme dál.
Z jiného soudku Honzíku, obchod se Žilincem se nakonec uskutečnil a tak po zahradě běhá deset pionýrek leghornek i s ochráncem (začnou sice nést až před Vánocemi) a Erik dostal do harému šest stříbrných udatnic. Ta ukecaná panna je trochu terorizuje (asi by chtela Erika pro sebe, přitom mu nedá), no a Erik jenom pyšně dme huď jak se o něj ženské perou. Letos se mě podařilo téměř vše jak jsem si naplánoval, až na forverky. Pokud jsem na ně v inzerátech narazil buď to byli kříženky anebo byl požadavek osobní odběr a pro mne 1200 km tam a zpátky je nemyslitelný. Takže se s nimi rozloučím a možná někdy v budoucnu je zkusím sehnat u západnich sousedů přes kamarády co tam jezdí.
Přeju všem hezký den, užíjte si poslední den prázdin, třeba grilováním něčeho co vám vyrostlo na zahradě a doufám že se budeme dál potkávat v teplákovce. Vždyť by to byla věčná škoda velebnosti.
Dobré ránko všem.Tak u nás mlha jako prase.ani na domeček sousedů pomalu není vidět.Slepičky mi stojí na schodech, čekají na východ slunce, ovšem to bude vidět asi až tak v 10.00.Kuřátka se ale hned rozběhly po zahradě, mají 2 měsíce a už jsou tak velké, že mám problém je z dálky rozeznat od udatnic, jak jim říká Honzík, mně se to moc líbí
Zítra jde moje jediná vnučka poprvé do školy, moc se na to těší, tak doufám, že jí to těšení vydrží víc než jeden den.
Dobré dopoledne. Tišnovsko hlásí ráno 5°C fuuj to vám byla zima. Aji kožíšek jsem na ranní krmení vytáhla.
Novou teplákovku určitě chceme votom žádná. Co bych po nocích četla :)
Jinak máme novinu, naše první vylíhlé vlašky, nebo teda spíše jen jedna nám začala snášet krásně bílá vejce. Zvládá to každý den...
No nic my máme opět hladeček tak jdu krmit to naše malé zvířátko :)
Mějte se famfarově, už se těším na novou teplákofku...
No hledím, čiperkové, jak jste se o svoji teplákovku zasadili. Takže bude :).
Tak se mi líbíte. A - čistě mezi náma - tepláky jsou stejně nejlepčí.
Maj gumu a nikam nepadaj a nikam se neposouvaj, že.
My, kteří nemůžeme nosit šle čili kšandy, to náležitě oceníme.
I na gaučíku.
Horalku, no to teda ale... To se Eriček poměje. A holky též.
No a jsem zvědav, jaká vajíčka bude klást ukecaná panna,
jestli také tak podlouhlá a hadí, jako její udatná matka.
No kdyby holky moc zlobila, tak na polévku jistě bude záslužná.
Ona je ale zlepšovač barvy - má nádherné lemy na zádech, v sedle.
Tak já půjdu smontovat záchytné zařízení na ofce a po obědě přijede střihač,
takže si jdu i procvičit záda, jak mu je budu po jedné nosit z humen
sem a tam. No, pak udělá paznehty, já to po něm případně doopravím
a hlavně je fšechny vopíchám, čili odčervím a tak, aby na zimu zase jednou
krása začala střídat nádheru.
Jörg Mildenberger, pro mne jeden z nejvíc nejlepších chovatelů oranžovokrkých
vlašek, ne-li ten vůbec nejlepší, má na jednom zahraničním webu nabídku odchovů,
no to je tedy pokušení, slintám nad tím už třetí den. Uííí.
Určitě bych si vybral, mrkněte na té jeho krásné kohoutééé a jejich hřebenééé.
Má úcta.
Hurá, hurá, teplákovka bude!
To jste mě všichni udělali radost.
Najednou tolik čtení...
Čapice, to muselo být být srdcervoucí. Stačilo mi si to číst a jsem naměkko.
Zelený hokajdo jsem ještě neměla, ale jak uvidím semínka, tak určitě budou. Letos je jich pár u plotu a je to krása, jak se to tam pne. Dýně vypadají jak oranžové lampióny.
Dnes odjíždějí děti (některé), tak snad bude aspoň trochu klid. Ještě, že máme aspoň jednoho školáčka.
Už to tu píšu skoro hodinu, pořád někdo něco chce, do toho telefon a manžel se vrátil s kočkou z veteriny...
No blázinec, ještě jsem neměla ani kafe

honzapm
napsal(a):
No hledím, čiperkové, jak jste se o svoji teplákovku zasadili. Takže bude :).
Tak se mi líbíte. A - čistě mezi náma - tepláky jsou stejně nejlepčí.
Maj gumu a nikam nepadaj a nikam se neposouvaj, že.
My, kteří nemůžeme nosit šle čili kšandy, to náležitě oceníme.
I na gaučíku.
Horalku, no to teda ale... To se Eriček poměje. A holky též.
No a jsem zvědav, jaká vajíčka bude klást ukecaná panna,
jestli také tak podlouhlá a hadí, jako její udatná matka.
No kdyby holky moc zlobila, tak na polévku jistě bude záslužná.
Ona je ale zlepšovač barvy - má nádherné lemy na zádech, v sedle.
Tak já půjdu smontovat záchytné zařízení na ofce a po obědě přijede střihač,
takže si jdu i procvičit záda, jak mu je budu po jedné nosit z humen
sem a tam. No, pak udělá paznehty, já to po něm případně doopravím
a hlavně je fšechny vopíchám, čili odčervím a tak, aby na zimu zase jednou
krása začala střídat nádheru.
Jörg Mildenberger, pro mne jeden z nejvíc nejlepších chovatelů oranžovokrkých
vlašek, ne-li ten vůbec nejlepší, má na jednom zahraničním webu nabídku odchovů,
no to je tedy pokušení, slintám nad tím už třetí den. Uííí.
Určitě bych si vybral, mrkněte na té jeho krásné kohoutééé a jejich hřebenééé.
Má úcta.
Hozíku já bych taky rád aby teplákovka pokračovala
A ty vlašky si kup však seš celej rok tak úžasně hoooodnej tak si je zasloužíš no ne ? Kolegyně a kolegové zde mi jistě dají za pravdu!
dýně

XXX.XXX.108.91
Dobrý den vážení, onehdá jsem tu četl, recept, na nějaký zapečený kotlík s dýněmi a cuketami? od NI+Pa a Ovečky? Líbil se mi, zaujal mě, ale nemohu ho dohledat, má zahrada je plná hokajdó a cuket.
dýně

XXX.XXX.108.91
Já raději recepty ověřené. A dámy se shodly, že jim to chutná velmi.
dýně
napsal(a):
Dobrý den vážení, onehdá jsem tu četl, recept, na nějaký zapečený kotlík s dýněmi a cuketami? od NI+Pa a Ovečky? Líbil se mi, zaujal mě, ale nemohu ho dohledat, má zahrada je plná hokajdó a cuket.
Já jsem dávala recept na kotlík z cuket a rajčat. Nebylo to ono? Pak jsme pekli dýně a různou zeleninu v troubě...
Dýně

XXX.XXX.11.189
Uvítám cokoliv z dýně a cukety, cibule a česneku.
dýně

XXX.XXX.108.91
Psaly jste : naházet do pekáče a dát do trouby, jednoduché, rychlé a výborné. Proto mě to zaujalo. Pokud si recept nepamatujete, nedá se nic dělat. Hezký den.
Tak to nebyl kotlík, ale pečená zelenina.
Já to dávám na plech s vysokým okrajem, na který dávám pečící papír, aby se to nepřipeklo.
Zeleninu (dýni, mrkev, celer, petržel, brambory, červenou řepu, papriku, cibuli, třeba i citrón a stroužky česneku) nakrájím na dílky, hranolky nebo kolečka. Ochutit se může např. tymiánem, nebo grilovacím kořením (mám oblíbené Gril od Dle Gusta), pokapat olejem a dát péct. Občas promíchat. Solím až když je to opečené.
Dá se to také pokapat balsamikem. Prostě zkoušejte co vám bude chutnat.
Zeleninu si namáčíme do dipu (např. jogurt, majonéza, sůl, pepř, česnek a nějaké bylinky, třeba máta a meduňka). Nebo stačí zakysaná smetana.
Ahojte... ako tak čítam, u vás už deti zarezávajú v škole a tým pádom aj školníci aj učitelia... u nás majú deti ešte prázdniny, kvôli štátnemu sviatku (1.september) a na piatok im ešte dali prázdniny, tak majú nástup až v pondelok,5.septembra... to pre nás, čo máme malé deti, nastane úľava, koniec strachu, či niečo nespravia, nepolámu sa, a nedajbože nepodpália stodolu plnú sena alebo dom... to mne fakt v pondelok padne kameň zo srdca...
Horalko, máš toho fakt požehnane, tak nech ti hlavne zdravíčko slúži, aby si sa naďalej príkladne staral o svojich miláčikov... to ja som bol (ešte som) kvôli chrbtici dva dni mimo prevádzku a dnes som si zobral dovolenku, lebo aj tak by v práci nebol zo mňa žiadny osoh (aj toto píšem s ukrutnými bolesťami, to ani tramal nezaberá už... a to ho hlcem od jednej v noci...
Honzík, teplákovku nechaj... to by bola škoda a ja keď už sem píšem menej (aj kvôli robote na záhrade a v pralese) tiež vás tu čítam... mimochodom, moje pirane už pekne znášajú vajíčka, tak ako som nemal v chladničke žiadne, ako som pobil staré sliepky, tak už sa pekne zapĺňa... ich váhový priemer je 53,7 gramu, čo je pre moje pirane, začiatočníčky pekné...kačičky postupne dorastajú do jatočnej zrelosti, dve z nich ju hádam aj prekročili, také sú veľké, väčšie ako ich otec... ešte počkám, čo z nich bude, či káčer alebo kačice, a ak budú kačice, tak pôjdu na pekáč... no a jedna stará kačka momentálne sedí už tretí týždeň na vajciach, tak snáď ešte nejaké kačičky budú...
no a cap ide do ruje, ono vlastne už v ruji je, tak sa ošikuje... hrôza, aký je okolo neho smrad tak zas budú dedinčania chodiť s kozičkami, aby náš Jano (to akože prepáčte) ale naozaj sa tak volá môj cap... zanechal po sebe potomstvo, a aby kozičky naďalej dojili výborné mlieko... býčko naďalej udatne priberá, už je z neho celkom slušný pubertiak, a začína dávať najavo, aký je mocný... a ešte králiky... samica je opäť kotná a včera som deťom hovoril, že mladé, už pekne pribraté, pôjdu na pekáč... pole zemiakov je pekne vypleté od buriny, to bolo týždeň ručnej driny, kým som to z manželkou vyčistil (to bolo asi šesť deväťtonových vlečiek buriny, ale teraz je pole v takom stave, akoby som bol zemiaky včera zasadil... a je pripravené na zber zemiakov... úroda asi (určite) nebude taká, ako po iné roky kvôli suchu, ktoré ten rok u nás bolo, ale bohu vďaka aj za to... pšenica je už dávno v sýpke, celková bilancia pre tento rok, no si myslím, že lepšia ako inokedy... takže, už len pozbierať úrodu zemiakov, poorať polia, a môže prísť obdobie, keď si budem užívať výsledky mojej práce...
tak vás pekne všetkých zdravým, chovateľov, pestovateľov, záhradkárov, a prajem pekný deň...
dýně

XXX.XXX.108.91
javorka
napsal(a):
Tak to nebyl kotlík, ale pečená zelenina.
Já to dávám na plech s vysokým okrajem, na který dávám pečící papír, aby se to nepřipeklo.
Zeleninu (dýni, mrkev, celer, petržel, brambory, červenou řepu, papriku, cibuli, třeba i citrón a stroužky česneku) nakrájím na dílky, hranolky nebo kolečka. Ochutit se může např. tymiánem, nebo grilovacím kořením (mám oblíbené Gril od Dle Gusta), pokapat olejem a dát péct. Občas promíchat. Solím až když je to opečené.
Dá se to také pokapat balsamikem. Prostě zkoušejte co vám bude chutnat.
Zeleninu si namáčíme do dipu (např. jogurt, majonéza, sůl, pepř, česnek a nějaké bylinky, třeba máta a meduňka). Nebo stačí zakysaná smetana.
Jste zlatá to bude ono
díky, jdu na to.
napsal(a):
Hozíku já bych taky rád aby teplákovka pokračovala
A ty vlašky si kup však seš celej rok tak úžasně hoooodnej tak si je zasloužíš no ne ? Kolegyně a kolegové zde mi jistě dají za pravdu!
Teda ale Honzíku, tak to ti pěkně děkuju za pochvalu.
A buď si jist, že kdybych byl aktivní řidič, tak si pro ty kohouty do teho Nimecka
dojedu a Jörgovi teda ten kurník solidně vybílím a peněženku svou provětrám.
Naštěstí neřídím, takže nehrozí žádné nákupní alotrie a mánie a nebezpečenstva.
Bude mi muset stačit Barbucha, i když má nižší hřeben a níže nasazený ocas.
Jinak je nádhernej a perfektní v barvě - a hlavně - žádné záběly v ocasu.
Dneska jsem ho poprvé slyšel kokrhat. A hned sedmkrát. To se asi šťastný znamení.
Roste mu sebevědomí a k holkám je nepříbuznej, takže můžu čile líhnout o 106.
Hurá.
Má úcta.
PS: taky bych dal dětem školu až od pondělka - přijde mi nesmyslné,
aby jezdily na intr ty starší už dnes, kvůli dvěma dnům, kdy stejně nebudou
nic v té školičce dělati
PS2: ofce jsou ostříhané, David Zdrha je naprosto perfektní frikulín,
takže ho tu jdu na férovku veřejně pochválit - přivezl si z Nového Zélandu
nový typ strojku - na baterii - takže může David za ovcemi, ne ovce za Davidem.
Takže mi je krásně ostříhal v ohrádce, kterou jsem pro tento účel vytvořil,
a nemusel jsem nikoho a nic a nikam nosit, žádné kabely motat a proud
ze zásuvek, ve starém baráku na heslo, vyvolávat. Mám z toho normálně velkou
radost, super. Pokrok nezastavíš. No a ovce jsou teda elegantní, jako vyprané
v Perwollu. Úplně po mě prostě.
http://www.strihaniovci.eu/
A takhle David řádil v Itálii, no dneska to na Vlaškáriu vypadalo podobně.
https://plus.google.com/photos/photo/109296096452024005642/6027276272046584194?icm=false
.
To víte, Věrko, správnej střihač ovci omámí svou aurou a je to.
Teplákofku uzavírám, pokračujeme tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3175670/zarime-v-zari-i-v-teplakach
.
Naviděnou a má úcta.