Kúpil som jednu sliepku lebo sa mi páčilo sfarbenie.Vie niekto o aký druh ide?
Uživatel s deaktivovaným účtem

U vlašek se jim říká, myslím, černá bíle skvrnitá, ale nepíšete, jestli je to hybridka, dvorková směska apod., takže to může být vlastně cokoliv
majo12345
napsal(a):
Kúpil som jednu sliepku lebo sa mi páčilo sfarbenie.Vie niekto o aký druh ide?
Jen pro pořádek - pokud chcete určit DRUH je to kur domácí. Vás ale zajímá plemeno? nebo barevný ráz? a to je něco jiného. Je potřeba položit otázku přesně, abyste se dočkal správné odpovědi. Dana.
ovecka
napsal(a):
Jen pro pořádek - pokud chcete určit DRUH je to kur domácí. Vás ale zajímá plemeno? nebo barevný ráz? a to je něco jiného. Je potřeba položit otázku přesně, abyste se dočkal správné odpovědi. Dana.
To ste mi spravili hned ránko dobrú náladu samozrejme že viem že to je slepica .

gallus
napsal(a):
Nebude to gournejská sliepka?
Na trhu by ji asi nekoupil
Emet

XXX.XXX.127.224
majo12345
napsal(a):
To ste mi spravili hned ránko dobrú náladu samozrejme že viem že to je slepica .
Tak proč se ptáš na "druh", druh je to opravdu kur domácí. Plemenem by opravdu mohla být Gurnejka (ale podle fotky něčeho v dáli je to těžké), ale toto plemeno není tak časté a rozšířené, že by to musela být náhoda. Možná se stačilo zeptat prodávajícího na tom trhu.

majo12345
napsal(a):
Je to Wyandotka velká stříbrné černě lemovaná.
Nechci vás nějak zklamat, chtělo by to lepší foto vašeho kusu, ale velká wyandotka stříbrná černě lemovaná by měla vypadat takto. Fotka je tady z iFauny z článku od Rybky, která je chová/chovala.
Matsik

XXX.XXX.99.33
Může to být kříženec. My máme takový mix a letos se objevily opravdu nádherné barvy.

majo12345
napsal(a):
Tak som sliepku nafotil ešte raz.
Tak wyandotka to není na 320%.

majo12345
napsal(a):
Súhlasím.Keď porovnám vašu fotku a moju je to vidieť.
Barevně je podobná tomu fr. plemenu Gournay, ale to má bílé nohy, nikoliv žluté. Navíc mi to přijde trochu jako mladý kohout a ne slepice, jenže to se mohu mýlit