veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer,
škodováku, ta vaše leghornka, to je na věkovej rekord a metál za vaječné zásluhy.
Olánku, já se těšila na výstavu do Budějc, ale asi nepojedeme. A dneska jsem měla jít na sraz ze základky. Po hodně letech a řekla jsem, že máme vánoční firemní večírek. A v práci jsem zase řekla, že máme sraz ze základky. A jsem doma. Protože mi přijde fakt blbý, když mám nemocné dítě si někde trajdat po večerech (jak by řekl můj táta). Jenže když řeknete, že nikam nejdete, protože je dítě nemocné, tak vás mají za exota.
Vyřešila jste to ne jedničku...
Neni co a terz pàr fotiek s s ciastocnym pohladom na chovatelsky areàl
ovecka
napsal(a):
Kočka se šťastným úsměvem ? (pokus o překlad) Dana.
Děkuju.
Snažila jsem se to někde najít, ale přišel mi do toho kamarád (školník), tak jsem pátrání nedokončila.
Kočička převážně spinká, nechce nic jíst, ale už byla na záchůdku.
Už jsme měli velkou pátrací akci, protože se nám ztratila a báli jsme se, že proběhla ven, když manžel nosil dříví. Ale nakonec byla nalezena (za pomoci čelovky) v patře pod gaučem.
Dobré ráno, tak hop hop vstávat, Honzík šel asi do lesa pro stromek, ale po letech na gaučíku zabloudil , školníci dělají vánoční výzdobu a sypou chodníky solí, tak nemají čas tu ani písnout no skandál.
Pětašedesátiletá žena měla infarkt. Rychlá záchranná služba ji dovezla do nemocnice.
Když byla na operačním sále, měla prožitek blízké smrti...
Spatřila Boha a zeptala se jej, "Nastal můj čas?"
Bůh řekl, "Ne, zbývá ti ještě 33 roků,2 měsíce a 8 dní života."
Když se žena zotavila, rozhodla se zůstat v nemocnici a nechat si udělat face-lift, liposukci,
prsní implantáty a břišní plastiku.
Dokonce si někoho objednala, aby jí přebarvil vlasy a vybělil zuby!
To všechno, protože když jí zbývalo ještě tolik roků života, chtěla to co nejlíp využít.
Po poslední operaci ji propustili z nemocnice.
Na cestě domů, když přecházela silnici, srazila ji sanitka. Byla na místě mrtvá.
Když předstoupila před Boha, dožadovala se vysvětlení.
"Myslela jsem, žes řekl, že mám dalších 33 let života? Proč jsi mě nestáhl z cesty té sanitky?"
Bůh odpověděl: "Nepoznal jsem tě".
winter

XXX.XXX.55.5
Dobré ránko, kdyby bylo každé ránko, jako toto ránko, to by bylo ránko. Už máte také vše vyčištěno, nakrmeno, posnídáno jako já?
Přeji všem pěkný den.
winter

XXX.XXX.55.7
Je to vůbec možné, slunce ještě svítí a dcérenky už jsou zalezlé v kurníku
veraboskova
napsal(a):
Jako001: nádhera A nebyla by fotka nějakého toho kurníčku, co je v povzdálí?
Dnes prislo
Jinak jsem dneska vyfotila naší hempšírčí smečku. Dnešní sběr vajec 3 kusy. Zachraňují to jako vždy křepelky.
Nemàte zaco som typ chlapa co drzi slovo, lebo to ho robi chlapom, iked nie vzdy to vyjde, ale je to vzdy a bolo aj otych druhych, ale to sa potom velmi tazko napràva.ako priklad uvediem na ziadost dvoch chovatelov jeden z sk a druhy cr som zacal zhànat kohutov, nasiel som vysvetlil som situàciu zaplatil dopredu a pàn sa neozyva presiel som 240km a pàn akoze nebol doma tak tomuto hovorim ze hnoj.A teraz co poviem ludom nastastie to boli moje peniaze nikdy neberiem nic dopredu aspon toto ma utesuje.
jako001
napsal(a):
Nemàte zaco som typ chlapa co drzi slovo, lebo to ho robi chlapom, iked nie vzdy to vyjde, ale je to vzdy a bolo aj otych druhych, ale to sa potom velmi tazko napràva.ako priklad uvediem na ziadost dvoch chovatelov jeden z sk a druhy cr som zacal zhànat kohutov, nasiel som vysvetlil som situàciu zaplatil dopredu a pàn sa neozyva presiel som 240km a pàn akoze nebol doma tak tomuto hovorim ze hnoj.A teraz co poviem ludom nastastie to boli moje peniaze nikdy neberiem nic dopredu aspon toto ma utesuje.
Prepàcte vsetci ale jednoducho som to nemohol udrzat.
=o)

XXX.XXX.55.7
Začátek napsal
:-o (Y)
veraboskova
napsal(a):
Jako001 dělat prostředníka a někomu něco shánět je vždycky ošemetné. Určitým způsobem přebíráte riziko za obě strany.
Viete màte pravdu nadruhu stranu màto aj pozitiva a toje enormne mnozstvo ludi ktory vàm mozu v pripade potreby pomoct, ale je to hodne tazkè obvykle dostanem email ja pohladàm skontaktujem a prekladàm a rozposielam originàl aj preklad na vsetky strany nie som priekupnik robimto obvykle z làsky k nasemu hobby nikdy som neziadal financnu uhradu ked niekto bol spokojny a chcel nieco dal alebo poslal.
andreakiss
napsal(a):
Dobrý večer přeji
Věrko, tedy to jsou krasavice, nádherný
Tak jsem dnes, přátelé, byla nasát trošku vánoční atmosféry v Praze v Ikea a řeknu Vám, to byl masakr neuvěřitelné. to jsem se těšila do toho našeho slepičího klidu
Andreo, do Ikea nikdy a zásadně nesmíte chodit o víkendu. A před vánoci už vůbec!
Plno lidí (asi nemají nic lepšího na práci), tam tráví volný den, jdou si tam na oběd, kávičku - no odpoledne s dětmi v teple. Ještě je to tam tak chytře zařízené, že musíte projít celou trasu, aby vám nic neuteklo.
Kdo nezná únikové cesty, je ztracen.
A pak ty fronty u pokladny. Strašný.
Ale já mám ty jejich věci ráda. Když jsme zařizovali domeček, tak jsme toho projeli plno. Ale nakonec jsme vždycky zase skončili tam. Máme to tady trochu jak reklamu na Ikea.
Naštěstí se mi sem podařilo propašovat (přes počáteční protesty pana manžela) i nějaké staré "krámy", jako skříně, skleník atd. Tak se to trochu rozředilo.
Na dovazok vkladàm jednu fotku plemeno neprezradim ale je to podlamna nàdhera.
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro, moc se mi nechce vylézat s postele před východem slunce, ale kočky chtěli ven, kocouři zase dovnitř.Než jim dám snídani, udelám si žlučníkový čaj a až ho dosrkám, vypustím dcérky ven. Vy kdo můžete ostaňte ješte v posteli, možná někdo přinese čaj i vám
Věrko, tak tady už taky pořádně fučí a do toho prší a je tma.
O moc horší to už být nemůže. Slepičky dostaly sváteční oběd (plno kostí i s masíčkem, co byly v polévce), tak to hnusný počasí, snad ani nevnímají.
U nás byly k obědu zase řízky, pro změnu z kuřecího steh. masa. Mám tu děti a tak jsem plnila přání. Když jsem včera vyráběla k řízkům bramborový salát, a při tom pekla rohlíčky (už druhé), co si umotaly děti, tak jsem si připadala jak o vánocích.
Byla to taková generálka.
Nejlepší bylo, když Eliška (6) dostala na talíř bramborový salát (který si vymyslela ona), tak z ní vypadlo, že vlastně chtěla bramborovou kaši. Spletla si to.
Přeji příjemné odpoledne, u nás bude ke kafíčku Pavlova od včerejška, s kiwi a malinami.
=o)

XXX.XXX.55.7
(°-°) :DD
Dobré ranko, zas jsem dnes první, jen jestli to nebude tou otvírací dobou v místnim pohostinství.
Hurá do důchodu
Jedu z práce. Je mi 75 let.
Musím vlakem, protože jsem o řidičák přišel jako zdravotně nezpůsobilý.
Poté, co mi ve vlaku štípne lístek průvodčí s naslouchátkem a silnými dioptriemi, vystupuji. Vystupuji velice opatrně.
Mám totiž jen jedno oko.
To pravé mně vypíchl 70-tiletý oční chirurg při odstraňování šedého zákalu, když se mu třásly ruce, protože měl Parkinsonovu nemoc.
Z lokomotivy vytahují strojvedoucího na invalidním vozíku.
Procházím nádražní halou, kterou hlídá hrbatý policista, který se pomočil.
Opět to nestihl.
Vycházím ven a jdu na tramvaj.
Řidička žádá cestující, aby jí řekli, kde má zastavit, protože trpí ztrátou paměti.
Vystupuji a mám hlad.
V restauraci mi číšník oznamuje, že jídlo dostanu, jakmile se podaří dostat kuchaře z komatu.
Objednávám si pivo, ale číšník kvůli třesu rukou půlku vylije, než dojde k mému stolu.
Chci zaplatit, ale číšník nerozezná stovku od tisícovky a nemůžeme přijít na to, kolik má vlastně vrátit peněz.
Jdu domů.
Děti ve věku 48 a 50 let se mě ptají, jestli bych jim nepomohl najít nějakou práci.
Ne, děti moje, na to jste ještě příliš mladí.
Ještě pracujeme MY.
Večer jdu do Národního divadla na Labutí jezero. Beru si raději Pampers, abych to vydržel.
Představení je hned v prvním dějství zrušeno, protože 68-letá baletka, představitelka hlavní role, padá a láme si krček kyčelního kloubu.
Vracím se domů. Odložím obě zubní protézy.
Pustím televizi a sleduji celostátní oslavy narozenin prezidenta Kalouska, který se k naší radosti v plné síle, zdraví a svěžesti dožívá 120 let a nabádá vládu, aby zvýšila věkovou hranici odchodu do důchodu.
Tak já zdravím jako druhý mně tedy pro jistotu nejde tradičně spát.
Dneska jsem toho tedy moc neudělal nebyl jsem doma, poté jel pro malou, rychle vše nakrmil, instaloval hemšírám koupené časové hodiny a led žárovku a už holky budou dnes ve svém domečku svítit jako ostatní soudružky. Připravil nějaké králíky, předal paní a šel připravit a uložit malou do postele. Teď už jen projít zelené stránky a čekat jestli mně skolí spaní, únava by byla.
Včera jsem navštívil apasionatu najezdil v ten den 400 km, ráno jel ještě pro jídlo králíkum, přitom ještě rychle předat nějaká zvířata. A začal závod s časem.
Při zjevení se v praze jsem si přišel jak alenka v říši divů, okamžitě jsem nemohl nějak volně dýchat a měl celkem deprese z veškerého okolí a hromady lidí, při pochopení použití metra se vše ještě zhoršilo, a po vstupu do o2 arény to vypadalo na infarkt. Po dlouhé prohlídce jestli nejsem terorista, vyhození jídla a pití, následoval nákup jiného, kde ovšem z bezp. Důvodu nešlo mít k lahvi víčko, to už jsem chtěl prodavače zabít nebo minimálně vyslat do jistých míst. Veškerá sranda zakončila po zjištění jak velké jsou sedačky a místo na nohy, návrh dělal jistě vysoce inteligentní člověk. Asi skřítek.20 minutová pauza mezi představením která vlastně padla na to jen se dostat k záchodu a tam zjistit fronty přes celou arénu a okamžitý návrat zpět aby se tm vůbec stihlo, ovšem s plným měchýřem jako předtím. no jsem asi vážně zarytým sedlákem a pro takové věci nejsem stvořen. Vystoupení jako takové, zřejmě zamýšleno jest pro toho kdo koně vidí poprvé, vše téměř běžně viditelné kdekoliv včetně pardubicích akcí s koňmi za samozřejmě desetinu ceny.. Před zvířaty jako vždy klobouk dolů, zbytek dál nebudu rozvádět. Reakce lidí a ohlasy větší na trapné vedlejší představení než na koně samé rovněž nebudu komentovat.
Tak jsem vám zdědil můj po dlouhé době první a na dlouhou dobu i poslední můj sobotní zážitek na světové úrovni. Svatá výstava v lysé a kdekoliv jinde.
Jak by řekl honzík, má úcta..
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro, ti co jste zaměstnaní, jste jiste již na cestě do práce, nebo již pracujete, tak poslouchejte šéfa, ať nejsou mrzutosti. Ti co jste šéf, nekřičte na lidi, ať nejsou mrzutosti. Ti co jste na...DOVOLENÉ nebo na...ODPOČINKU, pojďme taky něco dělat, ať zapomeneme na mrzutosti. Držte se.
Dobrè ràno vsetky inu idem vàs posluchnut popocuvam sèfa, rozdelim pràcu a ja si idem robit po svojom, Medzicasom polovicke vydàm denny plàn cez mobil a doopede skonci pooobede posluchnem sefa, zdrbem ludi a idem si posvojom.majte sa a pekny den Pariz hlàsi + 7.3 c vlhkost vzduchu 74%.jasno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Winter vďaka za návod na šťastne prežitý deň, pre istotu ostanem pri tomto poďakovaní, aby neboli mrzutosti...

skodovak
napsal(a):
Tak já zdravím jako druhý mně tedy pro jistotu nejde tradičně spát.
Dneska jsem toho tedy moc neudělal nebyl jsem doma, poté jel pro malou, rychle vše nakrmil, instaloval hemšírám koupené časové hodiny a led žárovku a už holky budou dnes ve svém domečku svítit jako ostatní soudružky. Připravil nějaké králíky, předal paní a šel připravit a uložit malou do postele. Teď už jen projít zelené stránky a čekat jestli mně skolí spaní, únava by byla.
Včera jsem navštívil apasionatu najezdil v ten den 400 km, ráno jel ještě pro jídlo králíkum, přitom ještě rychle předat nějaká zvířata. A začal závod s časem.
Při zjevení se v praze jsem si přišel jak alenka v říši divů, okamžitě jsem nemohl nějak volně dýchat a měl celkem deprese z veškerého okolí a hromady lidí, při pochopení použití metra se vše ještě zhoršilo, a po vstupu do o2 arény to vypadalo na infarkt. Po dlouhé prohlídce jestli nejsem terorista, vyhození jídla a pití, následoval nákup jiného, kde ovšem z bezp. Důvodu nešlo mít k lahvi víčko, to už jsem chtěl prodavače zabít nebo minimálně vyslat do jistých míst. Veškerá sranda zakončila po zjištění jak velké jsou sedačky a místo na nohy, návrh dělal jistě vysoce inteligentní člověk. Asi skřítek.20 minutová pauza mezi představením která vlastně padla na to jen se dostat k záchodu a tam zjistit fronty přes celou arénu a okamžitý návrat zpět aby se tm vůbec stihlo, ovšem s plným měchýřem jako předtím. no jsem asi vážně zarytým sedlákem a pro takové věci nejsem stvořen. Vystoupení jako takové, zřejmě zamýšleno jest pro toho kdo koně vidí poprvé, vše téměř běžně viditelné kdekoliv včetně pardubicích akcí s koňmi za samozřejmě desetinu ceny.. Před zvířaty jako vždy klobouk dolů, zbytek dál nebudu rozvádět. Reakce lidí a ohlasy větší na trapné vedlejší představení než na koně samé rovněž nebudu komentovat.
Tak jsem vám zdědil můj po dlouhé době první a na dlouhou dobu i poslední můj sobotní zážitek na světové úrovni. Svatá výstava v lysé a kdekoliv jinde.
Jak by řekl honzík, má úcta..
S tou Apassionatou to vidím podobně. Byla jsem jednou, už bych znovu nešla, není to o koních ale o komerci. Hezké, kromě Lysé a Pardubic, bývají akce hřebčínů. Mívají i akce pro děti a vánoční akce, zejména v Kladrubech. A celkově, vzhledem k tomu, že je vedou profesionálové, bývají na úrovni.
napsal(a):
S tou Apassionatou to vidím podobně. Byla jsem jednou, už bych znovu nešla, není to o koních ale o komerci. Hezké, kromě Lysé a Pardubic, bývají akce hřebčínů. Mívají i akce pro děti a vánoční akce, zejména v Kladrubech. A celkově, vzhledem k tomu, že je vedou profesionálové, bývají na úrovni.
Přesně tak
Dobré slunečné odpoledne z Roudnicka Sice se nám na obloze trošku honí mraky, ale je sluníčko jupí V závětří přímo vedro
Představte si, představte si, včera 20 vajíček asi budu muset zadělat těsto na nějaké to cukrovíčko nebo budou najednou fuč a budeme mít prd a né cukroví
Venku je opravdu hezky, namlela jsem si obilí zhruba na týden a užívala při tom ty moje holky slepičí.
Jojo, už jdu na ta vánoční těsta
veraboskova
napsal(a):
Pěkné odpoledne. Tak jsem taky doma. Dopoledne v práci a odpoledne po doktorech, starší dítě marodí a už je to na antibiotika. A musím najít osobní odvahu napsat šéfovi, že do konce týdne nepřijdu do práce.
Takže já dneska šéfa určitě naštvu.
Přednější vždy byla je a bude rodina a to za každou cenu, alespoň tak to beru já. Následky někdy bývají nemilé, ale nemůže si člověk ze všeho sednout na zadek.
Držím pěsti. A dítěti brzské uzdravení.
jako001
napsal(a):
Dobry vecer Skodovàku màte 100% pravdu rodina je svatà, inak ràno tu jasno o hodinu sa zatiahla studeny severàk s obcasnym mrholenim hnus, ale inak v tejto chvily +7.8C a vlkost 72% aspon toto mi tu vravi meteostanica.
vám také dobrý večer.
Počasí je podobné i tady, stupňů tedy pět a očekává se opět mráz. No nic já jdu krmit mojí mini zoo.
Věrko, to je vždy na houby, když děti marodí. Také se toho děsím. My míváme kritický leden a únor každý rok. Letos to nejvíc odnesl muž - chřipka, z toho zánět dutin a hned navazoval zánět středního ucha na mou duši třískal bolestí hlavou o zeď a to všechno v jednom a půl měsíci a troje antibiotika no peklo
Jinak holky dnes 18 kousků. Už se vaše pipky polepšily ? Nechci to zakřiknout, ale snad trošku lepší u nás
=o)

XXX.XXX.55.7
veraboskova
napsal(a):
Pěkné odpoledne. Tak jsem taky doma. Dopoledne v práci a odpoledne po doktorech, starší dítě marodí a už je to na antibiotika. A musím najít osobní odvahu napsat šéfovi, že do konce týdne nepřijdu do práce.
Takže já dneska šéfa určitě naštvu.
=:)
U nás je to pořád stejné 3-4 vejce denně. Ale u babičky za tři dny hempšírky (asi 6 dvouletých slepiček) dohromady 1 vejce Takže babička básní o vlaškách a leghornkách. A já jí to rozmlouvám, protože babička má pár slepiček na malém prostoru ve dvorku. A dřív když měla leghornky, tak se jí z nudy oštipovaly a žraly jí vejce.
Jenže babička byla na výstavě v Budějcích v neděli s dědou. A zakoukala se tam do vlašek koroptvích (katalog mám před sebou kohout tam dostal 96 bodů).
Umna doma zalostnè maransky nie a, nie zacat rovnako starè dve hybridky kazdy dryhy den dve vajcia a tri dvojrocne hybridy nic ani tuk, manzelka im hrozi sekerkomicinom a ja som povedal ze ked do 23 neznesu pojdu do tlacenky.Ale to premenlivè pocasie nicomu nepraje, i stohoto dovodu màm aj mladuckè orlovky dufam ze narok to v zime potiahnu, uz polovicka hromzi ze musi kupit vajcia v markete a sliepky na dvore.
Tak ono pro jistotu to má vajíčka jako rousné když to přeženu takže sláva žádná a velikost se nemění. Barvu radši nebudu znova zmiňovat.
Počasí je na nic to je pravda aj je to tak stále.
Doufám že alespoň hemšírky mi něco ukáží, když už i světlo a hodiny dostali.
U dvouletych směs nepomohla a mladým ji dávat určitě nechci.
Letos to je divné staré přestaly snášet koncem září a nyní pomalu začínají, letošní taky začínají teprv teď.Za sebe mohu říci, že jsem maransky zrušil v druhém snáškovém období, vajíčka měla krásně tmavá a v prvním snáškovém období nádhera, ale pak to byl děs a hrůza, vejce jsem od nich pomalu neviděl.Tak samo to odnesli vlašky porcelánové, brahmanky ty jsem nahradil orpingtonkama a spokojenost jsou to výborné a klidné kvočny, hudánky jsem zrušil kvůli nutnosti chovat toto plemeno v zastřešené voliéře a ke všemu to jsou plašanky no zůstal mi starý kohout a během týdne si ho odveze paní na krmení fretkám.Jsem spokojený s vlaškami rodobarvými, velsumkama velkýma i zdrobnělíma a araukánama, ale do budoucna to ještě budu muset korigovat.... https://www.youtube.com/embed/2EMH-3evZV8.
Taky přemýšlím nad změnou plemen začal jsem tedy hempšírkami. Na araukany slyším celkem chválu. Zd. Velsumky jsem zrusil nemělo to vůbec úspěch. Nicméně kamarád co má po mých kuřata si nemůže stěžovat, tak jsem ho donutil sehnat kohouta a třeba opět budou. Ale není kam
Hybridy prostě nechci.
skodovak
napsal(a):
Taky přemýšlím nad změnou plemen začal jsem tedy hempšírkami. Na araukany slyším celkem chválu. Zd. Velsumky jsem zrusil nemělo to vůbec úspěch. Nicméně kamarád co má po mých kuřata si nemůže stěžovat, tak jsem ho donutil sehnat kohouta a třeba opět budou. Ale není kam
Hybridy prostě nechci.
Ja som zvedavy na tie moje, mal som hejno orloviek ktorèsom kupil pre kamaràta sypaly vajicka, aked som zistil ze v zime nesu este lepsie plus tà neuveritelnà povaha a suhlas polovicky dalisme poslednu vàrku vajec do liahne màm sedem kurenies z toho to vyzerà len na jednèho kohuta, maransky su moje làska, jednoduchost privetivost nelietavost, vlasky som mal striebrokrkè dobre nosnice ale lietaly ako bazanty a vecne k susedovym vlciakom ako to dopadlo si viete domysliet tak som vlasky zavrhol i ked dnes kukàm je moznost zasietovat, po jednofarebnych bud modrych alebo cervenych samozrejme v nàlezitej kvalite.a este mozno co sa umna objavi je bud oravka alebo jerzejsky obor okrem maransiek nemàm s ostatnymi vystavnè ambicie ale chcem mat chov na urovni ze ked zoberiem ktorè kolvek na vystavu nebude vylukovè aspon tak.
A hybridky este màme celkovo 5 kusov z toho tri vlanajsie a dve tohtorocnè skodu v chove mi neurobia a ani nejde pomylit vajce, jedna znàsa zelenè a druhà farba bledohnedà s bielymi bodkami je to zaujimavè obidve su zo zelenych vajec ako niekolkàta generàcia zo spojenia vlaska aràkàna kde sa vzalo hnedè vajce.
Dobré ránko ve spolek,
tak naše slípky níší jak se jim zachce, hlavně kam se jim zachce. Vlašky si jdou cvičně nést vajíčku nejdříve do kurníku na zem. Pak se trefí do bedničky no a pak už je to nebaví tak snášejí kde se dá. My pak chodíme a hrajeme hru kdo najde více vajíček :)
Všem marodům přeji brzké uzdravení...
PS.: Někdo se tu ptal co pašík vašík, co z něj bude jestli jaterničky nebo jitrničky...
U nás se dělají jitrničky a do těch se játra nedávají tak asi proto jitrničky. Nno a pak se dělají jelita a to jsou kroupy krev, nějaké to namleté pečené masíčko, koření a trocha jater.
Samozřejmě nesmíme zapomenout na tlačenku a paštiku
PS.2: Máme novinku, máme další malé králíčky. Jedna má 9 mláďat a druhá 4
Krásný den přeji a jak se říká vstávat a cvičit, jde se do práce a proč? Protože práce šlechtí
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro. Včera jak se oteplilo jsem pořádně vyčistil dcérkam kurník, vysmirkoval hřady, pod trusný stůl jsem nasypal písek s popelem a trochou kočičí podestýlky /to mám z netu/. A dnes ráno už bylo v hnízdech víc vajec. Udělal jsem objev, u slepic /ale i jiných tvorů/ není ani tak důležité krmení, ale empatie. Ony se vám pak odvděčí.
Ať dnes dostanete vše co potřebujete.

U mňa sa empatia veľmi neosvedčila preto rozmýšľam nad hypnózou
Dobré ráno, venku mlha jak u rákosníčka.
jako001: orlovky jsou fakt povahou super.
Akorát mě mrzí, že tu není Honzík. On má totiž ovečky a mě by zajímalo, jaké by bylo případné soužití oveček a drůbeže. Jenže my máme suffolky, takže fakt nevím, jak by to dopadlo.
Uvažuju nad tím, protože bych na jaře chtěla přesunout orlovky k babičce do sadu, který je hned vedle oplocené pastviny pro ovce. Tak jestli jim tam neudělat průlez k ovcím s tím, že by kurník měli v sadu.
veraboskova
napsal(a):
Dobré ráno, venku mlha jak u rákosníčka.
jako001: orlovky jsou fakt povahou super.
Akorát mě mrzí, že tu není Honzík. On má totiž ovečky a mě by zajímalo, jaké by bylo případné soužití oveček a drůbeže. Jenže my máme suffolky, takže fakt nevím, jak by to dopadlo.
Uvažuju nad tím, protože bych na jaře chtěla přesunout orlovky k babičce do sadu, který je hned vedle oplocené pastviny pro ovce. Tak jestli jim tam neudělat průlez k ovcím s tím, že by kurník měli v sadu.
Dobrý den všem. Paní Hubačová já sice nejsem Honzík ale chováme taky ovce a kozy. Máme 5 bahnic a k nim berana. Jsou to kříženky a beran je také Suffolk. K tomu 3 kozy na mléko /hnědé/ a drůbež. Máme za chalupou také sad který slouží jako pastva pro ovce, kozy a drůbež a v pohodě se snesou. Jen jsme museli oplotit před kurníkem takový menší prostor kam dáváme slepicím krmení. Je tam průlez do sadu kterým projde fakt jen ta drůbež. Byly totiž problémy s tím, že ovce a hlavně kozy lezly ke slepicím a byly by schopné jim vše sežrat. Jenže z toho pak byly trávicí potíže v podobě nafouknutí nebo ketózy. Pižmovky a husy mají také svoje území kam je zavíráme a tam také krmíme právě kvůli ovcím a kozám a občas i psovi . Ani parazitů se nějak extra bát nemusíte alespoň u nás není situace nějak závažná odčervujeme jen na základě výsledků z trusu. Akorát to chce dávat ze začátku pozor než si na sebe zvyknou. To je u nás třeba v případě kdy kupujeme nové kuřice tak ty se zpočátku všeho bojí ale do týdne se to vždy srovná. Tak snad jsem Vám trocha pomohla. Hezký den.
skodovak
napsal(a):
Hybridy prostě nechci.
Řeším asi stejný problém, já můžu zatím mít 3 plemena a pečlivě pročítám názory chovatelů, lehká plemena jsem zavrhla, kvůli přeletování a taky líhnu, takže hraje roli i zmasilost kohoutků. Pořád mi z toho nějak vychází hempšírky, maransky a to třetí zatím zvažuji, snad arakuany nebo velmusky, plymutky nebo vyandotky.
Můžu znát váš názor?
Dobré skoro poledne, tak konečně mám napečeno na vánoce, stromeček ozdobený a tak můžu v klídku čekat na Ježíška. Slepice řvou v kurníku jako tygři tak to asi bude vajíček na rozdávání ha ba kuk.
Ahojte z Roudnicka ten nazdobený stromek je super
Dnes zataženo, ale venku hezky. Pipušky také řvou, né však hlady ale hlásí sneseno - už 15 kousků, což jsem ráda, jelikož jich včera deset zahučelo do těst na cukroví Dnes ještě zadělám na perníčky, tam je vajíček hodně
Maransky se roznášejí, už mám dnes 4 hnědá vajíčka, dohánějí to vlašky a leghornky
tak nevím pějete tu odu na orlovky, že by jsem si nalíhla na za rok 5 slepiček, jen pro spestření hejna ? Láká mě to, právě kvuli té zimní snášce
Alkamatka
napsal(a):
Řeším asi stejný problém, já můžu zatím mít 3 plemena a pečlivě pročítám názory chovatelů, lehká plemena jsem zavrhla, kvůli přeletování a taky líhnu, takže hraje roli i zmasilost kohoutků. Pořád mi z toho nějak vychází hempšírky, maransky a to třetí zatím zvažuji, snad arakuany nebo velmusky, plymutky nebo vyandotky.
Můžu znát váš názor?
Dobrý den,
také dle nového návrhu budu moci mít tři plemena...
Momentálně mám třetím rokem Maransky, Vlašky, týden hempšírky, před snáškou brakelky a minorky, Měl jsem leghorny, zdr. plymutky žluté, velsumky r.koroptví (výstavní)
Vlašky první rok nesly jako blázen celý, až jsem čumel, září konec a už je nemohu rozpohybovat, leghorny nesly ještě více a pravidelněji až do 4 let, pak to začalo být horší a poslední jsem zabíjel 7letou, stále nesla cca od den dva...přestala také září a už nic.
Maransky nevím, mám je rád líbí se mi, ale co na vajíčka, mně osobně moc nepřijdou, alespoň můj původ zdaleka nesplnuje požadavky mít je kvůli vajíčkům. Teď začly nové tak uvidíme, ale vypadá to stejně..
Hempšírky jak jsem zmínil mám velice krátce a nenesou ještě, ale dle ohlasů je to lepší průměr a hlavně z toho po likvidaci nebo z kohoutků něco je..a líbí se mi tip a povaha stejná jako u maransek, proto jsem je chtěl..
Brakelky uvidíme, mám nějaké příšerně drobné a ono už objednaná vajíčka stála za houby. Ale co dokáží udělat za zmatek plachostí to je na nervy a to s nima jsem, není to jen líhnout a hafo slepic pustit volně někam a pak se divit...to néé. Minorky to stejné..
Velsumky co jsem měl, vajíčka byla abnormální jak se říká a píše, nicméně četnost vajíček atd.nouze s bídou a po roce šly, to měli zateplený kurník, vyhřívání vody, žrádlo adlibitně (a ne jen pšenici!), ale kamarád má potomky a nestěžuje si...
Já tedy nevím co budu a nebudu mít, vypadá to na směs na čistě vajíčka bez kohoutů z toho co píšu a poté zvlášť maransky, Hempšírky a dále nevím... koukal jsem nebo dlouho koukám na araukany, ale extra dvakrát mně neokouzlují tak proto je nemám. Ještě se mi líbí velké australky a podobně...jak to dopadne nevím a hlavně začínám mít čím dál méně času na přemýšlení o takovéhle volnočasové zábavě...
každopádně budu líhnout, když vše dobře dopadne Maransky a hempšíry.. víc vám bohužel nepovím.. Je spousta plemen která se mi líbí ale...
andreakiss
napsal(a):
Ahojte z Roudnicka ten nazdobený stromek je super
Dnes zataženo, ale venku hezky. Pipušky také řvou, né však hlady ale hlásí sneseno - už 15 kousků, což jsem ráda, jelikož jich včera deset zahučelo do těst na cukroví Dnes ještě zadělám na perníčky, tam je vajíček hodně
Maransky se roznášejí, už mám dnes 4 hnědá vajíčka, dohánějí to vlašky a leghornky
tak nevím pějete tu odu na orlovky, že by jsem si nalíhla na za rok 5 slepiček, jen pro spestření hejna ? Láká mě to, právě kvuli té zimní snášce
Taaké je mám v merku, můžu je mít to je detail, ale když mě se tak nelíbííííííí... začněte brzo, dospívání jim trvá déle...
Přítelkyně NI PA obdivuji Vaši odvahu pustit se do takového tématu, jako je význam jitrničky v Českých dějinách.Pravda, jsou období, kdy je až zbytečně jitrnička nadhodnocována a dokonce se kvůli ní i zabíjelo. Dodnes se přou znalci, co vše měl, pravděpodobně český kuchař, v komůrce menších rozměrů s přihlédnutím k vlivům francouzské kuchyně.Snad kachničku, svíci, roštěnec či panenku, ale prokázaná je pouze jitrnička.Otázka stále živá zní, zabil by kuchař pejska, kdyby zbaštil něco jiného než právě tolik ceněnou jitrničku?
Zásluhou jitrničky nastal i legislativní posun, úmyslné usmrcení zvířátka je možno kvalifikovat jako trestný čin týrání i když v případě neodolatelnosti této pochutiny půjde o okolnost výrazně polehčující.
skodovak
napsal(a):
Taaké je mám v merku, můžu je mít to je detail, ale když mě se tak nelíbííííííí... začněte brzo, dospívání jim trvá déle...
No, abych řekla, to jejich vzezření mě také moc nepřitahuje, ale líbí se mi ta jejich zimní snáška, tuším i Javorka říkala, že kohoutci dobře osvalují, takže masíčko a za další - milovníci orlovek mi prominou - pár oblůdek do hejna pro zpestření se mi líbí. Jak říkám, stačilo by pět slepiček, jen pro srandu
Budete mít někdo 20 nás. vajíček na jaro ? ústecký kraj, středočeský, přijedu si osobně
Olánek
napsal(a):
Někdo jezdí do Amazonie, aby zahlédl ary, někdo do Austrálie, aby spatřil či alespoň zaslechl kakadu palmového a mě stačí pohlédnou z okna do koruny obnaženého ořešáku a ve větvoví svítí vlašky zlatě zbarvené letem předčící i bažanty královské.
Olánku, tak příště až pohlédnete, tak vezměte do ruky mobil či foťák a udělejte nám fotku
veraboskova
napsal(a):
To osvalení by mě zajímalo. Dva kohouty jsme zabíjeli ve věku stejném jako zabíjíme hempšíráky, ale nijak mě ta jejich váha neoslnila. Inu srovnávám nesrovnatelné
To ano sice nemàm vàhovy rozdiel orlovka hempsir ale orovka susex ano sasexky biele kolumbie o 4 tyzdne mladsie uz predbehly orlovky, ale mlady kohutik orlovky sa nepriznà aje na pohmat robustny dobre osvaleny sasexàka nemam màm len 4 kuricky, ale urcite bysom ich nezrovnàval s hepsirkou tu by bolo mozno ideàl na porovnanie gerzejsky obor.
DrtikolC

XXX.XXX.182.25
Myslím, že paní Andrea zaměnila Javorku za Věrku a hempšírku za orlovku.
andreakiss
napsal(a):
Asi jo jsem to trošilinku popletla
Ved ich skuste ja som ich mal uz ako dospelè len chvilu to manzelka ktorà vsetko zivè doma krmi a starà sa si ich zamilovala dnes ked som sa pytal ze ci boli vajcia ze dve a predal si orlovky teraz kupujem na sviatky s tonom ze moje presivanè modràky sa normàlne zachveli bovedal by som jednoducho za nevrlim orlovskym vyrazom je neuveritelne milà sliepka ktorà mà doslova rada zimu.
Zdravím, nezbývá mi než se vložit do vašeho "hovoru" o orlovkách. Já jsem o osvalení kohoutků nepsala, už proto, že jsem je jsem neměla.
Ale musím říct, že se mi docela líbí. Ano, Andreo - strašidýlka, ale pěkná.
Já tady momentálně bojuju s cukrovím. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Ale krém neposlouchá a nechce zhoustnout.
Asi ho nechám svému osudu a pustím se do něčeho jiného...
Hezký večer
O cukroví mi nemluvte. Včera kokosky, dneska konečně rohlíčky. A s pečením končím.8 druhů, plus udělám nepečené. Už mi ten cukr všude tak vadil, že jsem dala do trouby kachnu a peču jí na zítra "pomalým způsobem".
Jinak orlováky jsme zabíjeli v 16tém týdnu. Je mi jasné, že by narostli víc, ale nechtělo se mi už nechávat u 5ti slepiček 4 kohouty.
:--)

XXX.XXX.182.25
: ) Y )
=o)

XXX.XXX.55.7
:-o I-(

Kde je kdo. ?
HORAL. Honzík. Olymp. Hitch. Bubko. Nomad.
Javorko, Andrejko, Věrko, zdravím Vás dámy
Josefínko, je toho na nás chlapy moc, pečení cukroví, vaření, žehlení, mytí oken, přeleštění parket, pořízení stromečku, kontrola ozdob, kapr, převlečení, dárky, práce a pak koníčky.Nejvíc zdržují ty večerní schůze za alespoň částečné zrovnoprávnění, emancipační hnutí mužů.Těžko se hledá minutka na kadeřníka, nátěr nehtů a o fitku nemluvě.
Fotky udělám, ale u nás byl déšť ne sice přívalový, spíše mírně intenzivní, ale pozor nezaměňovat s lijákem, v důsledku čehož se tvořilo bláto místy přecházející bahno, jež netvořilo bažiny, ale k rochtání nebylo.Dokonce jsem si neudělal ani masku, připadalo mě jako odpudivé bláto, to mnohdy velebené bahno.
Co ovšem stojí za fotodokumentaci jsou nově pořízené kachny saské s kačerem.Jsou i po třech dnech velmi stydlivě plaché i k pižmovkám až odtažité.V kachníku se tisknou v koutku a ustrašeně kachňají a pouze k pejskovi začínají projevovat jistou důvěru, netušíc kolik drůbeže už udělal, springel jeden.
Závěrem co mě zaujalo.U přežvýkavců, obahnění, okozlení, no není to pěkné, proč né omužnění?
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro, dnes bude skvělý den, kolik je tu ranních ptáčat. Těm co jsou nemocní bude líp, těm co jim nic není bude dobře, těm co jim je dobře bude tak nadále. Tak pojďme na to, vstříc lepším zítřkům.

napsal(a):
Kde je kdo. ?
HORAL. Honzík. Olymp. Hitch. Bubko. Nomad.
Javorko, Andrejko, Věrko, zdravím Vás dámy
Najväčšie ranní ptáče /alebo nočný vták / vstalo nejaké nabručené
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí -5°C a pod mrakem. Dnes to nevypadá na sluníčko. Včera bylo kouzelně až jsme vyrazily na dlouhou procházku, byli jsme venku 3hodiny a maličké se tak krásně spinkalo.
Co se pečení týče, ženy jste šikulky. Já jsem zatím usmolila perníčky
Mám nachystáno na van.rohlíčky, no uvidím v kterých nočních hodinách se k nim dostanu. Naštěstí maličká chodí spávat v18-19 a spinká až do 2hodin. Ale znáte to ještě šupky dupky ven, pokrmit zvěřinec a šup už je hodin jak u hodináře.
Ty orlovky, nějak jste mi nasadily brouka do hlavy
Přeji krásný den.
N.
Jé už musím mazat, ale ještě pár vět k Škodovákově návštěvě Prahy.Je známo, že manželka Přemysla Oráče, Libuše věštila, snad střízlivá, zde bude město jehož výškové stavby se hvězd dotýkati budou.Ovšem, jaksi ti rodilí Pražáci tomuto záměru do jisté míry brání a tak proces přeměny retropole v metrpoli se jeví zdlouhavým.Je třeba nenásilně vypudit a odpudit méně movité, nejlépe soustavným zdražováním parkovného, vodného, topného a vytvořit prostor v centru pro bohaté Asiaty z Číny a Ruska schopné záměr zafinancovat.Pražené jsou postupně vytlačování do hraničních vesnic Prahy a ukájeni jejich připojováním do hl.města s tím, že během desetiletí prožiji jeden rok v motorovém vozidle.Venkované jsou odrazováni krabicovou zástavbou hned při přiblížení k městu.Domnívám se, že proces investičního boomu ve zlaté Praze by rozhodně podpořila volba primátora z řad milovníků a obdivovatelů pražské krásy, nejlépe rodáka z Šangaje.
Pak sem rád zajede i Škodovák.

=o)
napsal(a):
:-o I-(
Vy neprajníci konečne si náš maskot našiel spriaznenú dušu :-)
Určite si toho budú mať čo povedať
Pěkné dopoledne,
Olánku vy mě děsíte uvedeným výčtem. Právě přemýšlím, jestli jít žehlit nebo umýt okno. Nebo vařit knedlíky.
Ještě že se jezevčíci starají o našeho maroda. Nasáčkovali se mu pod peřinu a dělají mu společnost. Zároveň vyrábí teplo, takže se mu ani kupodivu nechce z vyhřáté peřiny.
Matěj.Makový

XXX.XXX.182.25
Vida, co vše se tu člověk dozví.

napsal(a):
Najväčšie ranní ptáče /alebo nočný vták / vstalo nejaké nabručené
Dle sebe soudíte druhé?
Jsem úplně v poho nebojte.
Jen mi tady chybí Vtip a nadhled pana HORALA i Honzíka a Hitche, který teda aspoň z části zachraňuje Olánek

Jó holky, taky jsem neodolala a orlovky si v létě nalíhla. Jsou krásné, přítulné a dosti žravé
Jen mám teď problém, že mastodontní orlovàk začal pojímat zdrobnělé faverolky. Tak to musím nějak pořešit, aby jim svou vahou nějak neublížil.
Zdravím
U nás jsme ráno měli pěknou ledovku. Do toho trošku prší. Ani se mi nechce vystrčit nos.
Vyrábím nový krém do cukroví (včerejší nezhoustl), což mě trochu otrávilo. Už tuším, kde byla chyba.
Včera jsem pustila slepice na celou zahradu, tak to bylo fajn, když jsem je tu měla na terase. Zem byla umrzlá, nemohly nic rozhrabat. Nejvíc je zajímalo proso. Svázaný trs celý ozobaly.
Potěšila mě Josefina, že se taky na nás přišla po dlouhé době podívat.
Dost nám to tu prořídlo, pořád doufám, že se pánové zase ozvou.
Všem přeji hezký den!
Dobrý den, tak je zas poledne to nám ten čas, ale letí, dnes je u nás celkem teplí, ale uslzený den .Tak to není pro slečny nosnice zrovna super, loňským dámám se ani nechce ven z kurníku.Jinak se začínám dívat kam pak jsem jen zastrčil líhně a kde pak pro ně bude nejlepší místečko.No ještě je čas, ale pomalu se dívám po dorostenkách které pak budou vybrány k mým šampionům, těm se zatím líbí každá, ale začínají si tvořit skupinky, tak snad nezačínají zakládat odbory, nebo nedej bože připravovat volby do slepičí poslanecké sněmovny či senátu.Možná již zakládají poslanecké a senátorské kluby, to by bylo skandální .Doufám, že to budou jen poplašné zprávy a slepičky se radí co letos od nich dostanu pod stromeček.No zatím se ozval jen Ježíšek, který si přitom můj dopis na okenním parapetu ještě nestačil vyzvednout, ale zato mi poslal dopis ve kterém mne laskavě žádá . Prosím ostříhejte spodní větve vašeho vánočního stromku a to proto až se vám pod něj 24.12.2016 přiletím vysrat, tak abych si zas jako loni nepopíchal od jehličí prdelku. Ježíšek Tak se tím prozradilo co dostanu od slepiček a kohoutků. Stále doufám, že k tomu budou i vajíčka, tedy samozřejmě ne kohoutí..
Olánek
napsal(a):
Josefínko, je toho na nás chlapy moc, pečení cukroví, vaření, žehlení, mytí oken, přeleštění parket, pořízení stromečku, kontrola ozdob, kapr, převlečení, dárky, práce a pak koníčky.Nejvíc zdržují ty večerní schůze za alespoň částečné zrovnoprávnění, emancipační hnutí mužů.Těžko se hledá minutka na kadeřníka, nátěr nehtů a o fitku nemluvě.
Ano Olánku svatá pravda a já ještě k tomu všemu hlídám děti. Maj spoustu otázek, tak jsem to vyřešil po svém
Alkamatka
napsal(a):
Můžu znát váš názor?
Zdravim a co prubnout amroksky.
Herbst

XXX.XXX.228.37
mamkamaria
napsal(a):
Malý príspevok k vianočnej nálade.
Pěkné! Takový jsem už dlouho neviděl..

napsal(a):
Dle sebe soudíte druhé?
Jsem úplně v poho nebojte.
Jen mi tady chybí Vtip a nadhled pana HORALA i Honzíka a Hitche, který teda aspoň z části zachraňuje Olánek
Dlho ste tu nebola . určite niekde brúzdajú netom a hľadajú vás vy kočka kočkovitá

začátek
napsal(a):
Ano schází nám tu, ale určitě nejvíce Yolandě , nemá se ským hádat, tak tedy Yolando, máš chlapa?
Tiež to boli moji favoriti ale spolu to nejak prekonáme
Začátku ďakujem za podporu, takíto ľudia mi dávajú silu
kantor

XXX.XXX.55.7
začátek
napsal(a):
Ano schází nám tu, ale určitě nejvíce Yolandě , nemá se ským hádat, tak tedy Yolando, máš chlapa?
Omlouvám se, to chcete naznačit, že chlap, ať je jakýkoli, je universální prostředek na dobrou náladu a spokojenost? Není to trochu domýšlivé? Jistě jste přesvědčen, že Vy takový jste že?
napsal(a):
Jó holky, taky jsem neodolala a orlovky si v létě nalíhla. Jsou krásné, přítulné a dosti žravé
Jen mám teď problém, že mastodontní orlovàk začal pojímat zdrobnělé faverolky. Tak to musím nějak pořešit, aby jim svou vahou nějak neublížil.
A jak je máte staré orlovky? Kdy začaly pojímat?
Ty moje mají 28týdnů a kohouti se k tomu nějak zatím moc nemají.
Herbst

XXX.XXX.228.37
mamkamaria
napsal(a):
Ani nemôžem prijať pochvalu, lebo sa o neho starám len minimálne
To je očividně nejlepší
=o)

XXX.XXX.55.7
mamkamaria
napsal(a):
Malý príspevok k vianočnej nálade.
d(^o^)b

veraboskova
napsal(a):
A jak je máte staré orlovky? Kdy začaly pojímat?
Ty moje mají 28týdnů a kohouti se k tomu nějak zatím moc nemají.
Cca 30-31 týdnů. (Nemám u sebe kalendář)
Ještě vydržte. Ono to přijde.
Slepičce dávám čas na vajíčko až na jaře (té je teď 33 -34 týdnů)
Budete je mít společně s jinými druhy?
napsal(a):
Cca 30-31 týdnů. (Nemám u sebe kalendář)
Ještě vydržte. Ono to přijde.
Slepičce dávám čas na vajíčko až na jaře (té je teď 33 -34 týdnů)
Budete je mít společně s jinými druhy?
Ne, zatím jsou zvlášť a i to tak zůstane. Na části zahrady s nimi běhají běžci.
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro, počasí asi nikde nic moc, někde -1 jinde +1, mrholení, tak napněte své telesní a duševní síly a přežijte úspěšně tento den. Držím palce.
Javorko koukl jsem do té tabulky co poslala Věrka a znamená to zase palec nahoru, pochvala.
Dobré ráno, Tišnovsko hlásí tmu :) Ranní rozcvičku už mám za sebou, teď snídaně a šupky jde se péct cukrovíčko. Maličká ještě spinká tak to půjde jedna radost.
Slepičky mají dnes zaracha, vlašky mi snášejí vajíčka kam se jim zachce. Chodím po dvoře a hledám vejce, mají je potvůrky tak schované... Zrovna když je nejvíce potřebuji
krásný den přeji...
=o)

XXX.XXX.55.7
javorka
napsal(a):
Je přítomen nějaký tlumočník?
Děkuji
^(°ᴗ°)^
jako001
napsal(a):
Dobry vecer vsetkym dobrej vole, dàmy co chovàte prepelicky date sem foto ze v com a ako velmi dakujem vyzeràto ze prvè prepelicie nàsadovky dovleciem den pred silvestrom.
Pěkné odpoledne.
Dospělé křepelky mám teď přes zimu v zahradním domku v ubikacích typu králíkárna na podestýlce. Než byla zima, tak jsem měla jednu skupinu křepelek venku pod střechou v takové pidi volierce. Docela to bylo fajn, myslím, že se jim tam líbilo.
jako001
napsal(a):
Dobry vecer vsetkym dobrej vole, dàmy co chovàte prepelicky date sem foto ze v com a ako velmi dakujem vyzeràto ze prvè prepelicie nàsadovky dovleciem den pred silvestrom.
A ještě přidám fotky malých křepelek. Tady používám jako podestýlku hobliny.
dotazdotaz

XXX.XXX.182.158
veraboskova
napsal(a):
Pěkné odpoledne.
Dospělé křepelky mám teď přes zimu v zahradním domku v ubikacích typu králíkárna na podestýlce. Než byla zima, tak jsem měla jednu skupinu křepelek venku pod střechou v takové pidi volierce. Docela to bylo fajn, myslím, že se jim tam líbilo.
Dobrý den prosím jak Vám ty křepelky teď nesou když je máte v altánku? A svitíte jim? Děkuji.
dotazdotaz
napsal(a):
Dobrý den prosím jak Vám ty křepelky teď nesou když je máte v altánku? A svitíte jim? Děkuji.
Tak teď nevím, já jsem psala, že je mám v altánku? To asi ne. Mám je v zahradním domku ze dřeva. Nesvítím, nepřitápím. Přes zimu nechávám jenom chovné skupiny (aktuálně mám tři vždycky kohoutek a 5-9 slepiček). Ani mi nevadí, že si dají snášecí pauzu, od února, března zase snáší naplno. Tak je pak co dávat do líhně.
Aktuálně snáší pořád, ale míň. Běžně bývá tak 1/3 vajec k počtu křepelek.
Teda Andreo, aspoň jednou bych si k vám přišla sebrat vajíčka.
Ty moje holky občas něco snesou, ale na vaječňák mi pořád nějaké to vajíčko chybí. Z kupovaných se mi to moc dělat nechce, ale asi mi nic jiného nezbude. Nakonec asi vyzkouším Věrčin recept. Tam se ty žloutky zahřejí. Já ho dělám normálně za studena (žloutky, slazené Salko + neslazené, rum).
Dnes jsem také chtěla zdobit čokoládou, ale zapomněla jsem ji koupit, tak to nechám na zítřek.
Nějak mi letos to pečení nejde, každou chvíli něco popletu (včera jsem např. obarvila na zeleno oříškovou směs na Mozartovy kuličky - místo mandlové), nebo mi malý vnouček spálil polovinu kokosek. Dala jsem plech, na kterém byly už hotové kokosky, na sporák. Jáchym si přistavil židličku a sledoval, jak vážím mouku na starých váhách po babičce. Je to pro děti atrakce (občas nejen pro děti). Já mám ty váhy ráda, jsou krásné a naprosto přesné. No, a jak tam tak stál, opřel se o varnou desku a zapnul ohřívání. Pochopitelně jsem to zjistila až když začal hořet pečící papír pod kokoskama.
Dopoledne jsem dělala vánoční úklid běžcům, doma ho nedělám, tak aspoň někde.
Mají to tam jak v pokojíčku. Asi to neocení, tak se musím pochválit sama.
Mrzí mě, že vůbec nevyžívají venkovní přístřešek, ale chodí do nejvzdálenějšího rohu zahrady. Jsou tam sice keře šeříku, ale za plotem je silnice a moc klidu si tam neužijí. Nechápu proč se jim tam tak líbí.
Ať vám jde to pečení líp než mě!
=o)

XXX.XXX.55.7
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ráno, Tišnovsko hlásí tmu :) Ranní rozcvičku už mám za sebou, teď snídaně a šupky jde se péct cukrovíčko. Maličká ještě spinká tak to půjde jedna radost.
Slepičky mají dnes zaracha, vlašky mi snášejí vajíčka kam se jim zachce. Chodím po dvoře a hledám vejce, mají je potvůrky tak schované... Zrovna když je nejvíce potřebuji
krásný den přeji...
=:c)
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro, dobré ráno, bonjour, jó reggelt, gutten Morgen, good morning!
Paní Věra se vynovila, móc pěkné
Pěkné poledne.
Kousek od Jičína je opravdu příjemný den. Svítí skoro pořád sluníčko, není bláto a teploměr ukazuje 2,4. Slepice si to užívají, courají po zahradě a hrabou v kompostu. Dnes mě udělaly velikou radost a snesly 2! vejce. Já snad nakonec ten vaječnej koňak udělám.
V troubě se pomalu pečou krůtí stehna, a tak vzpomínám, co asi dělá Honzík. Jestli zahřívá gaučík, nebo sází další růže... Pročpak nedává o sobě vědět? Je tu bez něj smutno.
A copak dělá takový Horal? Naposled nás strašil čerty a už se neukázal. Škoda.
Snad se taky ještě ozve Čapice...
A ostatní!
Tak si užijte hezký den. Všichni!
Pěkné odpoledne,
tak jsem vzala jezevčíky a šla jsem nakrmit na zahradu. Venku nádhera +12 stupňů na sluníčku. Javorko, akorát u nás to bláto je pořád.
Kurník vyčištěný, křepelkám jsem vyčistila taky a pár fotek jsem udělala.
Vzala jsem si stoličku, sedím s foťákem a najednou před objektivem zvědavá hlava kohouta (tak jsem vyfotila). To jsou takoví oprsklí miláčkové, vůbec se to nebojí.
winter

XXX.XXX.55.7
Tak to se mi nezdá, že by byl tak malicherný, aby kvůli jednomu diskutujícimu zanevřel na všechny svoje příznivce
Kačíkačko, proč bychom mu činili. Já bych řekla, že vhledem k tomu co se tu dělo, se mu ani nedivím.
Dadu díky, ale nebýt podpory své drahé polovičky (dojel pro násadovky orlovek a přes týden, kdy já jsem dlouho v práci, chodí na zahradu krmit) tak tuhle radost na zahradě nemám.
Jinak na kačera ruánského přišlo jaro a byl dnes vidět, jak pojímá kachnu.
Taky mi tu ti chlapi chybí...
Ráda bych semka taky dala nějaké fotky, "bohužel" mám "havěť ve chlévě a v jiné místnosti, kde se fotit nedá (málo místa a světla, i když jim přisvěcuji), takže holt musím počkat, až se mi povede někoho (syna, nebo přítele) odlapit a ukecat, aby mi s tím focením pomohli. Bohužel je k tomu potřeba i pěkné počasí, což v poslední době fakt není, nebo jsem v práci... Však to taky znáte
Dobry podvecer juj tu v parizi jarnè pocasie iked trochu zamracenè +18, a poobede som dostal spràvu od polovicky aj fotky màm prvè tri vajcia Maransiek jedno manzelka rozbila vàha 48 a 54 g farba sice nieje extra tmavà ale je tam vidiet vela tmavych bodiek dufam ze dievky moje zacnu vajicka pekne malovat.
Přátelé o snížené snůšce slepic jsou stohy studií, přepeřování, kvalita krmiva, ubytování atd.často je však opomíjen vztah slepic k chovateli.Já líhnu a jakmile otevře kuřátko očko spatří prvně mě, stejně tak v odchovně a tak se tvoří polosilný vzájemný vztah.Na druhé straně mě péči dnes slepičky vrací, ony totiž vycítí zvýšenou hladinu cholesterolu v mé krvi a proto dočasně omezí snůšku tak, aby tvorba cholesterolu z přijaté potravy odpovídala normě.Ovšem záchovná dávka dvou vajec denně je povinná.
Přítelkyně Věro, co tam v těch voliérách skrýváte?Křesílko čeká na Honzíka?
=o)

XXX.XXX.55.7
jako001
napsal(a):
Dobry podvecer juj tu v parizi jarnè pocasie iked trochu zamracenè +18, a poobede som dostal spràvu od polovicky aj fotky màm prvè tri vajcia Maransiek jedno manzelka rozbila vàha 48 a 54 g farba sice nieje extra tmavà ale je tam vidiet vela tmavych bodiek dufam ze dievky moje zacnu vajicka pekne malovat.
:-o @=
Admaz

XXX.XXX.199.251
Zdravím všechny a přeji krásný večer.
Jihovýchod hlásí - 5 °C a jasno.
Olánku, také jsem dlouho dumala co to je. První, co mě napadlo byly zakrs. kozy pak ovce - krmelec co tam je, ale to jsem vyloučila a nakonec jsem objevila, že jsou to Věrčini jezevčíci.
Včera jsem označila jednoho housera, který útočil na ostatní, ale jak jsem dnes zjistila obrátilo se to proti němu.
Koza snad už konečně připuštěná, od konce listopadu nepozoruji říji.
Vánoce skoro za dveřmi, tak pečení je v plném proudu. S úklidem to trochu vázne.
Tak já jsem na tu svou kozu taky zvědavá - u ženicha jsme byly 12.11. - a ona mu nedala Tak jsme jely 1.12. - a co myslíte? No ZAS NIC 2.12. jsem přijela domů večer a měla se chystat na sobotní celodenní výlet do Vídně a co myslíte? Ta potvora řvala na celou vesnici... No, tak mi nezbylo nic jiného, než ji naložit a jet opět za ženichem. Chudák pan majitel - v osm večer jsme ho tahaly z postele Tak jsem zvědavá a pevně doufám, že na vánoce už nikam nepojedem
Vím, že je to tu víceméně o slípkách, ale i o kozeně je tu zmínka, tak snad to nikomu vadit nebude.
Mimochodem - výlet do Vídně se vydařil! Bylo nádherné počasí a vůbec - všechno tam bylo nádherné. Byl to nejkrásnější dárek, jaký jsem kdy dostala

kačíkačka
napsal(a):
Zdravím, Honzíka jsem omylem našla z kraje týdne na kočičkách( jsem se v práci zrovinka nudila) takže holky, šup šup na kočičky a Honzíkovi, vyčinit, že se nezapojuje do slepiček. Asi se mu nelíbí Yolanda, se mu nedivím. Myslím si ale, že si aspoň počte.
Kačíkačka, hľadať Honzíka pri kočičkách by bolo dosť naivné... donedávna som mala ako login obrazok mačky . Takže zima... zima Ale ovečky zatiaľ nechovám
Dadu to jste mě s tím focením připomněla jak jsem chtěla vyfotit manžela s ovcí po ošetření paznehtů. Chvíli se čeká, než to zaschne. A vznikla z toho tahle fotka.
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro, co bylo bylo, začlo co nebylo.Nesmutněte za minulostí, čeká nás přec něco a někdo lepší, hodnejší, zábavnější, moudřejší, šikovnější, mladší, bohatší, krásnější... a co já vím jakší /nebo už je i tady?/
Nezoufejme - doufejme.
Přátelé, závěr o tom, že stres či dokonce strach vylučuje snůšku dokazuje příběh zachycený v našich dějinách o kohoutkovi a slepičce.Položme si otázku, co bylo požadováno na slepičce při záchranné akci, kdy kohoutek ležel v oboře a nožky měl nahoře ?Přeci rosička, travička, smetana, mláto, štětiny, střevíčky, šátek.Nikdo nepožadoval vajíčko, neboť dobře věděl, že vystresovaná slepice nesnáší.
Mám dotaz, je na automatickém zavírání kurníku displej zobrazující počet nocležníků?
A ještě jeden, v případě, že se stane letní olympijskou disciplínou týmový sběr hub na jeden kilometr čtvereční za jednu hodinu, je Vaše každodenní hledání vajec třeba chápat jako trénink na tento sport?Případně chováte taková plemena slepic, aby barva vajec odpovídala ročnímu období, tedy barvě terénu a tím stupňujete náročnost trénování.Bílá na sněhu v zimě, hnědá na jaře a podzim a zelená v trávě v létě.Pokud ano, tak s Váma počítám na OH, já už mám od hledání zničená záda, tak asi paralympiáda
Dobrè rànko pariz hlàsi jasno a teplota +5.6 C vlhkost 72% jasno, Olànku normàlne som sa zamyslel nad farebnou skàlou vajec a a medzicasom kukol do diàra kedy ze to màm ist na obstrek k ortopèdovi aby som v novom roku mohol aspon chvilu stràvit bez liekov, pàn doktor mi tvrdi ze màm chrbticu ako 70 rocny, no nic to vstàvat a ranajkovat ja dnes idem nakupit poslednè darceky.Zienky pecte varte
Pěkný den,
Jičínsko -5, jasno, sluníčko už vykukuje nad protější chalupou.
Hlásím, že cukroví už je napečeno a jestli ještě něco upatlám, tak jen tak abych se nenudila. Uklízet se mi nechce, stejně to nevydrží, jak sem najedou děti, tak je po pořádku. Ještě si přivezou další psy a když je venku bláto, tak je za chvíli i doma.
Dárky jsme zrušili, jen něco málo dětem, aby měly nějaké to překvapení pod stromečkem.
Tak snad ještě vánočku, nebo štolu, ale to ještě počká.
A štola mě připomněla, že se nám také ztratil Jeník 720...všimli jste si? Vypařil se stejně jako pár dalších.
Večer jsem nakukovala do jedné jarní teplákovky a už musím hádat, kdo co psal.
Je to tam jeden Neregistrovaný uživatel vedle druhého.
Pěkné dopoledne,
javorko já jsem si naopak všimla, že některé příspěvky pročistili admini. Což je dobře. Zmizela reklama, nějaké ty náboženské příspěvky na jiných vláknech.
Včera jsem koukala na pravidla diskuse https://www.ifauna.cz/podminky_uziti/#pravidlaDiskuse myslím, že někteří uživatelé to asi nečetli a chovají se v rozporu s tím, co tam je psáno.
Myslím, že až se začne líhnout, tak to tu více ožije.
A co vy javorko, nenadělí vám Ježíšek pár nových slepiček?
Javorko, ja keď mám nejaké želanie, tak si ho musím sama splniť. Tak som sa naučila píliť, vŕtať, omietať, obkladať. Ináč by som doteraz nemala ani sliepky, ani kurín. Najprv som to síce navrhla, ale to bolo: to nie je problém, to sa urobí. No, ale keď sa to stále nerobilo, musela som ja a už teraz nič nehovorím, len hneď urobím a mám čo si želám
javorka
napsal(a):
No, asi ne...
Ale nový kurníček bych si moc přála, ale ani ten nebude.
Ještě bych si něco přála... Aby byla teplákovka jako dřív.
No vsetko sa naraz nedà ale uvital by som moznost uzatvorit forum, a moznost prispievania by urcil zakladatel vlàkna ostatny by to len citali.potom by teplàkovka bola ako predtym.
Děvčata nesmutnete, vždyť jste takovy spravny baby do nepohody, ono se to uklidní a klucí se ukážou. Já tady sosám takový inspirace..navnadilo jste mě na líheň, moc se mi líbí Věrčiny křepelky i ten styl chovu bez klece, orlovky fakt vypadají cool atd, vaše nadšeni pro chov je super . Pac jsem zrejme podobne postižena. A jeste tu zůstali jako001, škodovak, olanek, začátek a ja nevim kdo jeste, proste taky prima chlapi
Herbst

XXX.XXX.67.75
dadu
napsal(a):
Pěkné poledne a dobrou chuť k obídku všem
Mladoboleslavsko hlásí -2 a pošmourno
Chci se zeptat vás zkušenějších - mám orpingtonky a kočinky, vše pětiměsíční. Kohouti nekokrhají. Můžu už dát dohromady slepičky s kohoutama do chovných skupin, nebo mám ještě počkat?
Dejte je k sobě alespoň si budou už na sebe zvykat. Máte pozdní těžká plemena ty bývají méně temperamentní.
mamkamaria
napsal(a):
Javorko, ja keď mám nejaké želanie, tak si ho musím sama splniť. Tak som sa naučila píliť, vŕtať, omietať, obkladať. Ináč by som doteraz nemala ani sliepky, ani kurín. Najprv som to síce navrhla, ale to bolo: to nie je problém, to sa urobí. No, ale keď sa to stále nerobilo, musela som ja a už teraz nič nehovorím, len hneď urobím a mám čo si želám
To si zasloužíte můj obdiv!
Je vidět, že jste žena činu.
Já si na už na nějakou větší práci (jako je např. stavbu kurníku netroufám). Nedokážu to totiž udělat pořádně. Na jaře jsem potřebovala postavit kus plotu, aby mi běžci nelezli až k domu do záhonů. Pro běžce to stačilo, ale nezastavilo by to velké psy dětí a tak to manžel stejně musel předělat.
Jen jsem tím ztratila hromadu času. Pilu v ruce neudržím, kvůli karpálu, jsem ráda, že můžu dělat aspoň něco. Už tak mám pocit, že na zahradě dělám všechno sama. A jak člověk předvede, že to zvládne, tak už to pak dělá pořád.
Nejlepší je, že nakonec ještě dostanu "vynadáno" co jsem si to zas vymyslela, že už takhle mám záda v háji a že si jen přidělávám práci. No, má pravdu.

winter
napsal(a):
Tak to se mi nezdá, že by byl tak malicherný, aby kvůli jednomu diskutujícimu zanevřel na všechny svoje příznivce
JJ presne ako píše Winter, preceňujete moje schopnosti Nič sa ale nemá preháňať... tiež môžem uveriť, že ma je pre toto fórum škoda a viac ma tu neuvidíte
=o)

XXX.XXX.55.7
irulan
napsal(a):
Děvčata nesmutnete, vždyť jste takovy spravny baby do nepohody, ono se to uklidní a klucí se ukážou. Já tady sosám takový inspirace..navnadilo jste mě na líheň, moc se mi líbí Věrčiny křepelky i ten styl chovu bez klece, orlovky fakt vypadají cool atd, vaše nadšeni pro chov je super . Pac jsem zrejme podobne postižena. A jeste tu zůstali jako001, škodovak, olanek, začátek a ja nevim kdo jeste, proste taky prima chlapi
(Y)
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro.
"Někdy dúvodem, že se dobré věci nedějí právě tobě je to, že ty jsi tá dobrá věc, která se má stát někomu jinému."
To byla tajenka co jsem včera vyluštil.
Krásnou zlatou neděli přeji, Tišnovsko hlásí 0°C, Je trošku zamrzlo tak je to fajn že se venku nečvachtá Včera byl úklidový den u zvířátek, dnes ještě dodělám kurník holkám slepičím a budou připraveny na ježíška...
Jinak se u nás stále peče takže úklid doma nemá cenu :)
Vstávat a cvičit, já už letím na ranní rozcvičku po dvorku
Mějte se pěkně
Zdravím, dnes mi i funguje internet, tak \vám přidám pár foteček co jsem se včera kochala. Kačky už mi nanesly přes padesát vajec a vypadá to, že kačky budou koncem ledna. Samice králíků všechny nahoněné, tak a teď už jenom čekám příštěroční radosti
A ještě hádanka na dlouhé zimní večery, poznáte někdo pohlaví těch tří perliček na posledním obrázku? Výherce si může vybrat potom cokoliv z příštěročních radostí. No radši ještě přidám nějaké.
Herbst

XXX.XXX.228.37
3 perličky tedy 0,3.
Herbst
napsal(a):
3 perličky tedy 0,3.
Hurá! máme vítěze co jsem psala výše platí. A tady je důkaz, čísla vpravo je počet snesených vajec perliček
Herbst

XXX.XXX.228.37
kačíkačka
napsal(a):
Teď budu muset vymyslet novou hádanku
Přeji pěkné nedělní odpoledne.
Na Jičínsku chumelí a už je tu všechno hezky bílé, skoro vánoční...
Dopoledne jsem si vyrazila na kávičku do "města" ke známým, co přijeli na víkend. Je to od nás asi 1km. Normálně jsem tam za 10 minut, ale cesta byla jak klouzačka. Tak jsem musela, kde to šlo, po trávě a kde ne, tak pomalinku doklouzat. Zvládla jsem to bez pádu, což považuji za zázrak.
Cesta zpět by asi byla ještě dobrodružnější, protože zatím napadl sníh. Naštěstí pan manžel, vyspinkaný do růžova, pro mě přijel autem.
Slepičky zatím sněhové nadělení pozorují zpod přístřešku, a běžcům stále ještě nedošlo, že můžou sedět na suché podestýlce a zase leží u šeříku ve sněhu. Trubky.
Neskutečné dnešní sportovní výkony, Koukalka na upravené trati, Javorka dokonce na trati neupravené a jen za šálek kávy a neb amatéři nevymřeli.
Andreo, teď jsem zaslechl v rádiu, že firmy účtují za úklid 170Kč za hod.v bytě.Kolik za kurník se neodvažuji ani odhadnout.To zítra ušetříte balík.
Olánek
napsal(a):
Neskutečné dnešní sportovní výkony, Koukalka na upravené trati, Javorka dokonce na trati neupravené a jen za šálek kávy a neb amatéři nevymřeli.
Andreo, teď jsem zaslechl v rádiu, že firmy účtují za úklid 170Kč za hod.v bytě.Kolik za kurník se neodvažuji ani odhadnout.To zítra ušetříte balík.
Ještě byla vánočka a ochutnávka cukroví.
veraboskova
napsal(a):
A ještě to napíšu, jsem viděla poprvé kokrhat orlováka. Nejenom zvukový, ale i zajímavý vizuální zážitek. Úplně se rozjařili, když začal padat sníh.
Tak takový zážitek mít asi nikdy nebudu.
Leda by se mi sem nějaký kohoutek propašoval v převleku slepičky.
Snad ta oprava nebude veliká. Hlavně, že je manžel celý.
Jak nedávno naboural kamion auto mého synka, tak pojišťovák to vyhodnotil, že škoda převyšuje cenu auta. A nedostanou skoro nic.
Zatím s tím jezdí, ale např. kufr nejde otevřít. Což je dost blbé, zvlášť když mají malé dítě.
Hezký večer.
=o)

XXX.XXX.55.7
kačíkačka
napsal(a):
Teď budu muset vymyslet novou hádanku
:-o
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro říkám, dobré ráno, hezké probuzení, dobrý den.
Ať má každý dneska v očích psáno něžné slůvko jemným praprskem.
Dobrè ranko pariz hlàsi +5C a 77%vlkost katastrofa, je tu pocitovo -10 vdaka vlhkosti, No za vcera 4 vajicka dve maransky a dve hybridy asi sa viac vajcia kupovat uz nebudu vcera dostali dievky syrovàtku s chlebikom., dufam ze zacne znàsat vsetkych 7maransiek dalsie mladky maju este cas tie by mali zacat az okolo velkej noci.Prajem vàm vsetkym prijemny pondelok.
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí 0°C a tmu :)
Napadla nám krásná peřina, dokonce při večerním krmení se nám nechtělo s mužíčkem domů. Vše bylo tak krásně obalené sněhem. To by byla panečku procházka. Snad nám to vydrží na vánoce, bílé vánoce (u nás) už dlouho nebyli.
Krásné pondělní ránko přeji. Ať Vám to všem pracujícím pěkně uteče.
Domnívám se, že i při přepravě dětí v kufru motorového vozidla je třeba dětské sedačky, pokud váží do 36kg a nepřesahují 150cm.Jak je to řešeno u zavazadlového prostoru combi, netuším.Naposled jsem v zádu auta převážel kachny saské, docela mrzlo, ovšem ten zápach mě donutil otevřít okna a navíc jedna z banánové krabice foukla a mávala křídly.Někteří chodci se na mě tak divně koukali a vrtěli hlavou.
Pěkné dopoledne,
ono někdy mít či nemít kohouta je otázka. Zabrousila jsem na vlákno kdo co bude líhnout 2017 a teda jako001, musela jsem si to prostě najít, co to je ten denizli kokrháč
https://www.youtube.com/watch?v=s8FUdKXDKhM
veraboskova
napsal(a):
Pěkné dopoledne,
ono někdy mít či nemít kohouta je otázka. Zabrousila jsem na vlákno kdo co bude líhnout 2017 a teda jako001, musela jsem si to prostě najít, co to je ten denizli kokrháč
https://www.youtube.com/watch?v=s8FUdKXDKhM
Není tohle povolené jen první středu v měsíci a v pravé poledne?
javorka
napsal(a):
Tak ja vàm neviem preistotu ich dàm na koniec pozemku este nazivo som ich nepocul ale asi susedia sa budu ukryvat pred sirenou na chemicky poplach, ale z jednej strany mà susedka nieco cez 80 a zdruhej strany sused je bezproblèmovy a mà tiez nejakè sliepky, na moje prekvapenie kosovsky su tichsi ako maransky
Anonymní fuňař

XXX.XXX.236.218
Sexuální deviace ptáků.
Je to opravdu těžké téma. Takže stručně a věcně, i když otázka je nakolik je to deviantní chování... Většina jich létat nechce, pokud zrovna neleží hledají nějakou díru kam by se ukryli.
=o)

XXX.XXX.55.7
javorka
napsal(a):
:-D
winter

XXX.XXX.55.7
Dobré jitro i štíty domů a tváře chodníků, dobré ráno stíny stromů,
ojíněná stébla trávníků.

Dobré ránko.
už mám dopečeno.8 druhů.
Ještě jsem se piplala o víkendu s kuličkami bounty a plněnými Švestkami.6 hodin práce a oni to skorosežerou za půl hodiny
Jediný co mě ještě čeká, je vánočka dle paní Věry a vaječňak -Taky jsem tu zahlédla recept.
Slepicky snáší jak o život.10 pipek a denně 8 vajec.
Jinak na západě včera bílo. Dneska blátivo.
Sedla mi kvočna. Mám ji nechat?
napsal(a):
Dobré ránko.
už mám dopečeno.8 druhů.
Ještě jsem se piplala o víkendu s kuličkami bounty a plněnými Švestkami.6 hodin práce a oni to skorosežerou za půl hodiny
Jediný co mě ještě čeká, je vánočka dle paní Věry a vaječňak -Taky jsem tu zahlédla recept.
Slepicky snáší jak o život.10 pipek a denně 8 vajec.
Jinak na západě včera bílo. Dneska blátivo.
Sedla mi kvočna. Mám ji nechat?
Dobrý den, tak ta vanocka podle paní Věry je super, už jsme dělali včera třetí. Krásné těsto, moc hezky se dělá, jen jsme vynechali ten muškát a anýz.U prvni vanočky jsem to zkusil, mne to chutnalo, ale ostatní členové rodiny moc nadšení nebyli. Přidal jsem vlašské ořechy.
Jinak slepice vážně nesou jak na jaře. Včera od 29 slepic( dominantky) 21 vajec.
Hezký den.
Jičínsko, -0,6 zataženo.
Tohle počasí slepicím docela vyhovuje a běžcům můžu v klidu napustit bazének, tak taky dobrý.
Niky, karamel v oplatce nedělám a ani neznám.
Josefino, jsme na tom podobně. Ještě jsem chtěla udělat fíkový váleček a nějak se nemůžu rozhoupat. Ale je to asi nejoblíbenější cukroví manžela, tak se k tomu ještě pokusím dokopat.
Nechávám to vždycky nakonec, je to strašně jednoduché, tak to snad přece jen ještě vyrobím. Snad budou stačit ořechy, je jich tam plno.
Vaječňák taky nemám, ale zato jsem dělala karamelový likér a je to stejně dobroučké "lepidlo".
No, a vánočka. Chtěla jsem taky zkusit přidat oříšek, podle Věrky a teď nevím. Milan mě trochu nahlodal, aby to nakonec vůbec snědli. Ale co, aspoň trochu tam srouhnu, ale anýz asi nedám.
molousek
napsal(a):
Dobrý den
Prosím Vás, nezapomínejte na bydliště a kolik je u Vás aktuální teplota.
Je to zajímavé, jaké je kde počasí.
DĚKUJI předem.
U nás Náměšt nad Osl. -3.
Molousku, koukla jsem na vaše příspěvky a zaujala mě ta sklenice od kávy s pastičkou na myši. Super Já pořád řeším, aby se mi do pastiček nechytili jezevčíci nebo křepelky když vylítnou. A tak ty pastičky mám sklapnuté. Tohle by to fakt dobře vyřešilo. Jdu hledat sklenice.
Dobré odpoledne z Roudnicka u nás celý den zataženo ale jelikož jsem dělala generální úklid holkám v kurníkách, tak mi to ani nevadilo. Zahřála jsem se prací jedna radost Mám té radosti plnej konťák na dvoře, než si ho zítra odvezou
Díky bohu se naše pipušky také trošku polepšily, ale jelikož mám hoooodně přebytek křepelčích vajíček, (křepelky mám v teple ve sklepě) tak se letos budou všude dávat vajíčka křepelčí - do salátu, na chlebíčky, ...a k večeři volská očíčka mňam
Dobrý podvečer, Tišnovsko hlásí celý den -3°C bez větru.
Recept na Karamel v oplatku (griliáž) kdyby měl někdo zájem.
400g cukr krystal
300g mletých ořechů (dávám vlašské a lískové)
2 salka
1bal. dortových oplatků
2 kostky Omega tuku na smažení
Do větší pánve dáme cukr, necháme zkaramelizovat do zhnědnutí. Zatím si rozpustíme tuk. Po zhnědnutí cukru přidáme Salko (nevaříme, jen ho tam nalijeme jak ho koupíme), pak přilijeme tuk. Musíme delší dobu míchat, ze začátku to má zvláštní konzistenci, tak vydržet cca 20min. Až hmota z celiství přidáme ořechy. Spojíme a odstavíme.
Mažeme na oplatky, postupně po vrstvách. Nechat vychladnout a krájíme na libovolné kostky.
Je to výborná věc, vhodná jen tak když honí mlsná, pro návštěvy nebo na Vánoční stůl.
PS: všem slepičky nesou to je radosti. Ty naše holky se dva dny rozjeli no a asi jsem je moc pochválila dnes ani jedno vejce
Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý podvečer, Tišnovsko hlásí celý den -3°C bez větru.
Recept na Karamel v oplatku (griliáž) kdyby měl někdo zájem.
400g cukr krystal
300g mletých ořechů (dávám vlašské a lískové)
2 salka
1bal. dortových oplatků
2 kostky Omega tuku na smažení
Do větší pánve dáme cukr, necháme zkaramelizovat do zhnědnutí. Zatím si rozpustíme tuk. Po zhnědnutí cukru přidáme Salko (nevaříme, jen ho tam nalijeme jak ho koupíme), pak přilijeme tuk. Musíme delší dobu míchat, ze začátku to má zvláštní konzistenci, tak vydržet cca 20min. Až hmota z celiství přidáme ořechy. Spojíme a odstavíme.
Mažeme na oplatky, postupně po vrstvách. Nechat vychladnout a krájíme na libovolné kostky.
Je to výborná věc, vhodná jen tak když honí mlsná, pro návštěvy nebo na Vánoční stůl.
PS: všem slepičky nesou to je radosti. Ty naše holky se dva dny rozjeli no a asi jsem je moc pochválila dnes ani jedno vejce
Ještě k tomu receptu. Nakonec to zatížím prkýnkem aby se to pěn spojilo a neprohlo :).
Niečo pre inšpiráciu, možno to aj poznáte - bubliny
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=78247&user=11120.
veraboskova
napsal(a):
Tak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho to vydrží a po vložení fotky je mi jasné, že na tohle se nemá smysl ptát. To by u nás nevydrželo vůbec. Děti mají děsně rády takové ty oplatky, co se dají na horký čaj a je v tom karamel který se pak trochu rozehřeje. A tohle vypadá dost podobně.
U nás je to taky první snědené, musím to dobře schovat a vytáhnout v pravý čas
Ale ať se o sní, po vánocích budou všichni funět že už na nic nemají chuť
Niky, určitě je to dobré, ale ten tuk mě děsí.
Co to nějak upravit? Jakou to má nakonec konzistenci?
Karamel mám moc ráda. Používám Salko už karamelové, to dost ušetří práci. Třeba je skvělá zmrzlina. Nebo jsem teď dělala výborný krém, jen rozšlehané karamelové Salko s máslem. Třeba to někdo taky děláte. Pro mě to byla premiéra a určitě ho budu dělat dál. Plnila jsem tím na zkoušku ořechy a byl by skvělý třeba na dort. Ze zbytku Salka jsem udělala ten dobroučký karamelový likér.
Ještě máte na to sladké chuť? Já teda ani ne.
No je pravda že ten tuk je děs ale zkoušela jsem půlku nahradit máslem a dost to teklo. Potom mi oplatky nedrželi pohromadě Možná by stálo za zkoušku tam dát jen jednu kostku toho tuku, uvidím třeba to příště vyzkouším.
Konzistenci to má takovou jako salko, jemnou hustou a lesklou. Škoda že jsem to dnes nevyfotila. Už je mam hotové, zítra budu krájet.
No nic, jdu do hajan než se to maličké začne hlásit.
Krásný večer přeji
PS: ty karamelové oplatky, co se dávají na horký čaj, jsou holandské vafle Teď je mají v albertu v akci balíček za cca 27kč
Dobry vecer vsetkym dnes sa hlàsim na teplàkovke naposledy zajtra mozno z mobilu cez sviatky vsak nebudem urcite na nete pred nadchàdzajucimi sviatkami bysom vàm vsetkym poprial stasnè a miery a pokoji v kruhu rodiny stràvenè pozehnane vianoce, a do novèho roka vela zdravia, rodinnej pohody, a nech sa vàm vsetkym vsetko vydari naco dàte ruku.ved nic krajsie nieje ako pozerat na uspech po vlastnom usily.toto vsetko a viac vàm praje JAKO 001.
Zde je odkaz na poslední letošní teplákovku: https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3232725/vanocni-teplakovka
Dana.
Jeff Michael

XXX.XXX.126.27
Dobrý den
Ponúkame širokú škálu financných služieb, ktoré zahrnajú: Obchodné plánovanie, Obchodné a rozvojové financie, Vlastníctvo a hypotéky, Úvery na konsolidáciu dlhu, Podnikové úvery, Privátne úvery, Refinancovanie domácností, Hotel Úvery študentské pôžicky s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2%.
Prosím, kontaktujte nás pre vaše bezpecné a nezabezpecené pôžicky záujemcovia by mali kontaktovat nás e-mailom: jsemkffloaninvestment@gmail.com
S úctou,
Pán Jeff Michael.