Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2017 14:54
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobry den, neviete preco mi dve slepky (minorky) nenocuju na bidle ale v hniezde? Nekvokaju. Ostatné sliepky hempšírky a dominanty nocuju na bidle. Dakujem.

10.1.2017 21:47
ladd

XXX.XXX.85.20

Málo místa na hřadech?
Zima? Před tím než přišly mrazy na hřadech nocovaly? Tipuji to na tento důvod, minorky jsou jako středomořské plemeno mrazům méně odolné. Měly by se chovat v kurníku, kde nemrzne.

10.1.2017 21:50
ladd

XXX.XXX.85.20

Ještě mě napadá, zda hnízda nejsou výše než hřad. Jako lehké plemeno chtějí minorky nocovat co nejvýše.

11.1.2017 07:18
slovensko

XXX.XXX.178.6

Miesta maju dost, ani hniezda nie su vyssie ako bidla. Zda sa mi ze su najnizsie v hierarchii a preto sa schovavaju v hniezdach, ktore su za zasterkou a preto je tam pritmie. Nic ine ma nenapada.

11.1.2017 14:13
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, měla jsem tentýž problém s nehřadováním. Vyřešila jsem to tak, že když jdu večer zavřít slípky, tak přikryji hnízda tak, aby se do nich nedostaly - a ráno hnízda otevřu. Tak mám čisto v hnízdech a je klid a holky si večer to své místo na hřadě najdou.

11.1.2017 14:27
ladd

XXX.XXX.34.53

slovensko napsal(a):
Miesta maju dost, ani hniezda nie su vyssie ako bidla. Zda sa mi ze su najnizsie v hierarchii a preto sa schovavaju v hniezdach, ktore su za zasterkou a preto je tam pritmie. Nic ine ma nenapada.

A jak se chovají přes den? Pokud zalézají pod něco nebo do koutů, mohly by šikanované být a ve větší míře se to projevilo teď, když jsou v těchto mrazech na menším prostoru.
Jinde jste psal, ze je u vás -17, pokud mrzne i v kurníku, může to být způsobeno zimou (neodpověděl jste, zda před příchodem mrazů hřadovaly). V těchto mrazech bych je nechal v těch hnízdech spát.

11.1.2017 14:38
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ano, mrzne aj v kurine. Aj v lete nocovala jedna v hniezde. Teraz obidve.

11.1.2017 15:57
ladd

XXX.XXX.34.53

Teď je nechte v hnízdech. Až přestane mrznout tak jak radí andreakiss. Večer po sebrání vajec na noc zakrývejte hnízda a důsledně je vysazujte na hřad. Do 14 dní jim to dojde, že jsou ptáci.

12.1.2017 13:11
slovensko

XXX.XXX.178.6

Necham. Dakujem za rady.

13.1.2017 23:11
rgreen

XXX.XXX.86.102

Chovám chocholaté Holanďanky. Jeden kmen utvořený z loňských kuřat odchovaných do dospělosti ve společné voliéře bez možnosti hřadování nehřaduje vůbec, ani když hřady mají. Prostě se to nenaučili. Sesednou se v koutě na slámě na zemi do hloučku a spí tak každou noc. Neřeším to když jim to vyhovuje a nejsou špinavé. V ostatních voliérách kde jsou všude i starší slepičky které hřadují, se k nim přidala i ona omladina a hřadují všechny.. Nikdy bych si nemyslel že to nebudou mít slepice tak pudově dáno do vínku aby se to museli učit, ale je to tak..

Přidejte reakci

Přidat smajlík