Dobré ránko z gaučíku, Vážení.
A že mám dobrou náladu, tak se s Vámi podělím
o krásnou inspirativní píseň, která jistě i mnohým z Vás
zvedne koutky nahoru. Chrup nandat a ukázat - teď!
https://www.youtube.com/watch?v=G-b6yv7r2LA
Přeji krásný proslůněný dén. Hop Hop.
PS: když jsme u toho přivolávání jara, tak co si takhle pořídit
jednu liliindu, kterážto má přímo ve jméně název mého nejoblíbenějšího
kusu nábytku... kterého, to určitě nikdo nemůže uhádnout
https://www.basik.cz/index.php/cibuloviny/lilie-jaro/orientpety/lilie-gaucho-detail
Dobré ránko,
dnes je panečku krásný den... Sluníčko svítí, teploměr vyskočil hnedle na 10°C :)
To se dnes bude krásně uklízet u slepiček, už se tam těším...
Jo a jaro, já už jej mám za oknem
Přeji krásný sluníčkový den
Krása!
To už Niky vypadá nadějně.
U nás už to taky svítí. Sice zatím 8, ale leze to rychle nahoru. Ráno bylo -7, tak je to úplná nádhera!
Já to tedy ještě nebudu pokoušet, ale ke slepičkám stejně musím, tak aspoň trochu si to taky užiju. Ale i přes sklo je to pěkné.
Honzíku, tak jsem něco vyštrachala, jak si tu tak marodím...
https://www.youtube.com/watch?v=jpSWs2Hd-38
je to kousek před sedmou minutou (asi 6,50). Někdy se na to zase budu muset kounout
Posílám kousek sluníčka
Olánek
napsal(a):
Ovečko Vaše víra v imunitu je obdivuhodná, ale přesto vakcinujete holuby proti a to výlučně salmonele.Proč?
Protože se mi stávalo, že se holoubata na hnízdě po... a pak nebyly přírůstky a byla ostuda to v 35 dnech zabíjet. Mám holuby výlučně na maso. Ostatní vakcinace se mi nevyplatí. Mám najednou tak 6 holoubat a kvůli tomu nebudu kupovat balení na 10-100-ky kusů. Staré holuby mám zdravé, není důvod vakcinovat. Až se objeví problém, budu ho řešit. Já také nevakcinuji zakaždou cenu a vez rozmyslu.
A s tou vírou to není tak tragické, kvalit některých skalních fanatiků, co se týče boje zla a dobra, tady na ifauně zdaleka nedosahuji . Dana.
Herbst

XXX.XXX.209.195
ovecka
napsal(a):
Protože se mi stávalo, že se holoubata na hnízdě po... a pak nebyly přírůstky a byla ostuda to v 35 dnech zabíjet. Mám holuby výlučně na maso. Ostatní vakcinace se mi nevyplatí. Mám najednou tak 6 holoubat a kvůli tomu nebudu kupovat balení na 10-100-ky kusů. Staré holuby mám zdravé, není důvod vakcinovat. Až se objeví problém, budu ho řešit. Já také nevakcinuji zakaždou cenu a vez rozmyslu.
A s tou vírou to není tak tragické, kvalit některých skalních fanatiků, co se týče boje zla a dobra, tady na ifauně zdaleka nedosahuji . Dana.
Dobrý den paní Dano. Prosím Vás jaké holuby chováte ? Pokud to není tajemství?
Dobré poledne, hezkého Valentýna všem, jinak ráno -6, momentálně svítí sluníčko a +1°C .Slepičky se snaží a potřebný počet vajíček bude zřejmě dříve jak za 10 dní.
Pěkný slunečný den přeji Teploměr atakuje nulu, ale on to zase dnes dá U holek to mám v závětří na tričko, to miluju
Honzíku, vykrmení kohouti jdou u mě na dračku, až jsem mile překvapená, mají kolem 1,2 - 1.4 s droby, žádní obři. Ve čtvrtek jsem jich vybíjela 18 a a do večera byli fuč. Mají, jak jsem psala šrot hrách, pšenice, kukuřice + mrkev strouhanou a celé zrno. Nestalo se mi, že by mi někdo řekl, že chutnají po hrachu.
Honzíku, písnička dobrý ale Javorka vede to nemá chybu, na to se snad dá koukat pořád
Krásný den.
Snad máte všichni tolik sluníčka jako je u nás. Je to nádhera, jen ten sníh se drží a nechce zmizet. Slepice tráví den na terase. Je tam nejvíc slunce a já je mám aspoň na očích. Je to hezké, jak se spokojeně sluní s nataženým křídlem.
I na běžcích je vidět, jak se radují z pěkného počasí. Každý den jim napouštím koupátko (pískoviště) a je až neuvěřitelné, jak tam řádí. Cákají, potápí se a pak "lítají" po zahradě.
Jen jednu kačenku jsem ve vodě ještě neviděla. Stojí vedle nádrže, hlavu a krk má ve vodě a snaží se jí strčit co nejdál do vody, ale celá tam nevleze. Dala jsem jí vodu i do pekáče, ale nevleze ani tam. Nechápu proč. Jak stojí vedle nádoby, tak jí kačeři pojímají víc než ostatní kachny, z toho asi není moc nadšená.
Protože ještě nejsem úplně zdravá, tak se tu bavím nenáročnou činností. Včera jsem uháčkovala pro naši kočičku tmavě modrou myš s růžovými oušky. Taková malá myš a já se s ní trápila několik hodin.
Nevím, jestli to Emilka patřičně ocení.
Dobrý večer teplákovci,
dnes byl zase tak krásný den. Slepičky si to užívali v plné polní. Konečně se jim na zahradě ukázala travička tak se nazobali. Zvesela se popelily...
Dneska bylo 10 vajíček tak mě holky udělali opět velikou radost.
Teď jsem se pustila do vaření, aby jsme mohli zítra vyrazit na dvorek poklízet :D
Budou bramborové knedlíky se špekem a se zelím
Kdo má chuť, jste srdečně vítáni...
Krásný večer přeji
PS.:kam se nám poděl Honzík fon gaučík? Že ono ho to sluníčko vytáhlo na zahradu a ta práce jej nechce pustit zpět
Ni+Pa
napsal(a):
Javorko, doufám že už je Vám lépe. Sluníčko za oknem je velice lákavé ale ať Vás to neskolí do postele. Tak opatrně, jen malá procházka za holkama a šupky dupky zpět do teplíčka...
Díky za starostlivost, ale za moc to nestojí. Venku jsem byla opravdu jen chviličku.
Ty knedlíky bych si dala. Mňam
Pěkný večer. Tak vám řeknu, že mě mrzí, že ty moje slepice nežerou strouhanou ani půlenou krmnou řepu. Prostě ani ťuk. Takže moje zásoby krmné řepy vypěstované na zahrádce schnou u babičky ve sklepě. Asi uvolním hmotné rezervy pro babičky králíky.
Jinak posledních pár týdnů vařím pšenici (den předem namočenou). Ale v pondělí jsem byla u babičky a viděla jsem chovatel 02/17 a tam je supr čupr článek o nakličování obilí a pozitivnímu efektu na líhnivost. Nedočetla jsem, ani Chovatel se mi nepodařilo vypůjčit si na doma.
Jinak my krmíme gold od Energysu. Napůl s pšenicí. Sem tam slepičky dostanou kukuřici. No a zbytek sem tam zbytky z kuchyně, míchanici atd.
Dobrý večer, slepičkám chutná kedluben bílý červený pozdní gigant a i se dobře skladuje.
Dobré a prosluněné poledne, dnes to konečně začalo venku tát, ale ta břečka, no slepičkám nějak nevadí a jen se sluní, tak doufám, že to nepřeženou.
Kačí,
ta vaše klávesnice je roztomilá. Už jen příspěvek je tak trochu rébus, ale aspoň se pobavíme.
Jeden můj kamarád neuměl vyslovovat "ř". Psal si texty k písničkám, které pak zpíval. V jeho textech se pak písmeno "ř" nevyskytovalo. Tak mě napadlo, jestli jestli by se to dalo i bez písmena "m".
Nevím, jestli je i vás taková klouzačka, jako u nás, ale tady je to na brusle. Na všude přítomném ledu je vrstva vody. Jediná možnost je brodit se ve sněhu, který lemuje ledové cestičky.
Klouže to i slepicím, tak se ani neprochází po zahradě.
Přeji všem hezký den a veselé kluzání
Dobré ranko ee odpoledne, ten čas letí snad rychleji než se stihne otáčet naše planeta .Tak jsem stihl vše co jsem chtěl, ale jen tak tak, konečně v noci nemrzlo, ale za to pršelo tak krásná čvachtanda, sluníčko sem tam hodí na nás oko, ale nic moc, páč se nechce ven ani včelkám, včera to byl u nich hukot a slepičky raději vyklidili prostor před úly .Tak tady mám otce a matičky budoucích kuřátek v neděli půjdou jejich vajíčka do líhně a na jejich místo po kontrole oplozenosti přijdou ještě araukány černé, velsumky rezavě koroptví a snad z.velsumky oranžovokrké a bude letos na líhnuto.Jen doufám, že nepřijde nějaká kalamita jako loni s dlouhodobým výpadkem elektřiny.
Tak, a rychle do vany.
mám tušení že tu byla fotka hromady sněhu, co Honzík naházel, přidám taky jednu hromadu co jsem za necelý den zbil a naházel
prací více než moc, není čas se zde alespoň zrealaxovať.
přeji hezký víkend zdejším přátelům f teplakach.
Pěkný sobotní den,
Věrko, můžete nám stručně napsat, jak radí v Chovateli nakličovat obilí? Já už to dělám asi 3 roky a slepice ho milují (dostávají ho každý den). Klíčím tak 3 - 4 dny. Všimla jsem si, že když jsou klíčky větší, tak jich hodně zůstane ulámaných na zemi. Kdežto malé zblajznou celé.
Sice nelíhnu, ale když jim to tak chutná...
U nás je dnes krásně, +5, sluníčko. Hromady sněhu drží a drží!
Dobré ranko, hop, hop do postýlky. Tak a kostky jsou vrženy, nebo vajíčka
Pěkné dopoledne,
javorko, časopis je u babičky. Ale mám ho připravený na vyzvednutí a dneska ho nascanuji a pošlu vám článek na mail.
Včera jsem byla dopoledne u ovcí a na zahradě. A pak už jsem nedělala vůbec nic, jenom jsem se potila pod peřinou. Zase nějaká viróza.
Před chvílí jsem se zavřela potmě v koupelně s vejci a prosvěcovala jsem.4 vejce neoplodněná z 24. A ta 4 vypadají úplně tvarově stejně. Tak jsem si je nafotila, ať vím, co nedávat příště do líhně
Začátku to je úplně umělecké dílo ta třetí fotka. Krásná mozaika
Věrko, to jste hodná, ale mě by jen stačilo, jaký způsob na klíčení doporučují. Většinou se to dělá na nějakých tácech (plochých miskách). Já klíčím v proděravělých petlahvích. Nezabere to tolik místa. Taky bych ráda věděla, jaká doba je nejvhodnější.
Brzy se uzdravte, letos jsou všichni pořád nemocní.
Začátku, veliká krása!
Zdravím Teplákovce omlouvám se za pozdější vstup, slíbila jsem v sobotu, ale chybička se vloudila a nekomunikuje mi usb z telefonu do počítače, takže fotečky ze včerejška nebudou, až seženu nový kabel tak to napravím . Kačenkám jsou už tři týdny a začíná jim narůstat peří na ocáskách a na ramínkách. Vypadají srandovně .
Věrko v práci si teplákovku jenom čtu, protože chápu, že bez písmena to je k nepřečtení, ale i s normální klávesnicí dokážu kolikrát napsat nesmysly a všimnu si toho až vložím příspěvek .
Ale vraťme se ke kačkám, z těch tří černobílých je jeden kačer a dvě kačky, a ztěch čtyř šedých je jedna kačka a tři kačeři . Dnes mě čeká dolování líhně ze sklepa, neboť moje polovička nepochopil, že by to byl záslužný čin , alespoň mi vyvozil pytle s obilím z garáže do přípravny.
Na vajíčka si ještě chvilku počkám, budu nasazovat až po úplňku začátkem března, aby se líhlo před dalším úplňkem, nějak se mi zdá, že líp skáčou z vajíček . Dám co se do bedny vejde a letos s líhnutím končím, potřebuju aspoň jeden rok maličko odpočnout.
Fšem teplákofcům přeji krásnou, skoro slunečnou neděli
Tak mám uklizených 30 balíků sena, dvůr zametený, havěť nakrmená, já vyspršená a teď bych tak konečně něco snědla
Konečně jsem taky našla ztracené fotky...
dadu
napsal(a):
Děkuji Brahmy jsou úžasné - krotké a nehrabou. Ještě by mohly víc snášet a byly by nepřekonatelné
Já je měla pět let, byly opravdu velice krotké a ''rozvážně'' chodily. Kohout byl velice hodný, ale hrabaly úplně stejně jako ostatní, někdy se mi zdálo. že následky jejich hrabání byly horší, než u menších slepic. Kompletně mi vyhrabaly záhon jahod. Největší sranda byla, když se mi jednu super rozvážnou rozhodl zkrotit kohoutek zdrobnělé kočinky. Bubula ho přišlápla za obě křídla zády k zemi a nechápavě na to nadělení pod nohama hleděla z výšky , nevím jak se jí to podařilo, ale musela jsem ji postrčit, aby z něho slezla, nemohla se rozhoupat, jestli popojde, nebo si sedne . Ale jinak jsou to parádní slepice a dost mi kvokaly.
začátek
napsal(a):
Tak je to tu. https://www.novinky.cz/domaci/429771-jaro-je-za-dvermi-prvni-tazni-ptaci-se-uz-vratili-domu.html.
Já jsem nedávno říkala, že leden brzo skončí, únor je krátký a máme tu březen!
Něco z loňské Flóry v Olomouci
Tak ty moje nehrabaly vůbec. Asi jsem měla štěstí A když je začala nahánět moje čivava(1,5 kg), tak nejdřív jen nechápavě koukaly, cože to bylo za myš. A když se rozhodly, že se na to teda podívají, tak čivavka vzala s řevem do zaječích
Začátku včera u mě byl na návštěvě známý od Městce Králové a povídal, že u nich už taky jsou skřivani a špačkové (je to "ptáčník", takže má přehled ).
Je veliká škoda, že v těchto situacích nemám po ruce zrovna telefon k zvěčnění nečekaného.
A předloňská nálož v líhni
Já sem dám odkaz pro stažení scanu z letecké pošty. Snad to nebude něco porušovat když uvedu, že to je ze zdroje Chovatel 2/2016. Jsou to dva soubory
http://leteckaposta.cz/983651155.
Kupředu levá, hop hop.
Vážení zákazníci,
z důvodu, že si Vás vážíme a chceme pro Vás jen to nejlepší, musíme od 1.3..2017
přejít na elektronickou evidenci tržeb a na nový eshop a aby vše fungovalo nejlépe
jak má, musíme od 25.2.2017 od 8.00 hod. přerušit přijímání veškerých eshopových
objednávek. PROSÍME Vás o shovívavost, posouváme se zase o krok vpřed
a doufáme, že se Vám nový eshop bude líbit a bude plnit veškeré Vaše požadavky.
Objednávky krmení přijímáme nejpozději do 24.2.2017 a poté bude možnost
objednávat od 1.3.2017 od 8.00 hodin.
Pokud nevydržíte s krmením, můžete telefonicky objednávat
na tel.602 830 823 nebo 724 981 414.
MORAVA - pro Vás platí stejná pravidla viz výše, na Moravu pojedeme druhý týden
v měsíci (7.-10.3.2017), abyste i Vy měli možnost fšichni si včas objednat.
Děkujeme za Vaši přízeň
Krmné směsi Kvídera s.r.o.
.
Začátku, tedy ale, sleduji, jak Vám ty biologické hodiny neťukají,
ale přímo bijí a řvou na poplach.
Panečku, takových vajíček, to je ale nadstavbička.
A těch bílých, krásná barvička a jedno nadstavbové vajíčko hezčí, než druhé.
To jsem se na gaučíku tedy ale úplně zahleděl + zaslintal.
Tak přeju příjemné obraceníčko a úspěšné klubání a následné hopkání.
Mě ještě nic netiká. Poslouchal jsem bedlivě.
veraboskova
napsal(a):
Já sem dám odkaz pro stažení scanu z letecké pošty. Snad to nebude něco porušovat když uvedu, že to je ze zdroje Chovatel 2/2016. Jsou to dva soubory
http://leteckaposta.cz/983651155.
Věrko, moc děkuju!
To mě potěšilo, že dělám pro ty naše slepičky, takovou báječnou věc. Někdy si říkám, že to nemusím dělat pořád, kdo se má tu petflaškovou nádheru ve dřezu pořád koukat, ale když vidím jak to holkám chutná, tak pokračuju dál.
Dadu, je to hrozně jednoduché. Nedá se na tom nic zkazit. Já jsem něco takového viděla kdysi v Receptáři, tam ovšem neklíčili pro slepice, ale pro sebe. Už jsem to tu popisovala...
Petku (např.od Korunní vody) rozříznu v místě, kde se zužuje. Ve dně udělám několik děr. Stačí nožem, ale rozžhavený hřebík by byl lepší. Nasypu pšenici (žito nemám) a proleju vodou. To dělám několikrát za den. Ze zbytku lahve uříznu asi 5 cm, které vyhodím a horní část s víčkem používám na přiklopení celé té "parády". Mám dvoudřez, tak jsou tam 3 - 4 petky pěkně vystavené.
Mám je pořád na očích a tak nezapomínám proplachovat. Nic neplesniví. Když se začínají objevovat klíčky, tak je to dobré trochu protřepat, aby se uvolnily, nebyly tak nahňácané a měly dost místa. Ještě než to odnesu slepicím, tak to pořádně propláchnu.
Po cestě na zahradu, jim toho trochu ujím.
Taky na to chodí naše kočka. Když jsem jí vypěstovala trochu zeleného osení, tak jí to vůbec nezajímalo, ale tohle jí chutná.
Každá návštěva si u nás myslí, že klíčím pro nás.
Zdravím Vážení chovatelé, máte tu nádherné fotky, taky mám slepičky brouzdalky v bahně, to mě vždycky štve, ale jim to evidentně neva )
Tak mám kuřátka, přes víkend jsem líhla, chodila kolem líhně a pípala, volala na ně, tetelila se blahem, když odpovídaly. Tu mi někdo třepe s ramenem - otočím se a on můj hafan, sedí za mnou na židly, do mě strká packou, jakoby říkal:
" já jsem tady a jsem taky heboučkej a miloučkej
Tak už jsou tady, adepti...
Mám kohouta Ťotíka je to vlašák, krasavec, zobal mi z ruky, což už nečiní a dívá se na mě jak na cizí. Vládne hempšírkám a velsumkám. Takže mám letos křížence. A už taky končím s líhnutím, loni jsem líhla a líhla, letos chci trochu odpočinout.
Pořád poslouchám, jestli budou pípat jako otec , bylo to takové rychlé ťotik, ťotik, ťotik, ale asi jsou po matkách :).
Pěkný večer,
Andreo u nás frkají i jezevčíci. Včera jsem googlila co na to. Manžel dostal nakázáno koupit jitrocelový sirup (světe div se i jezevčíci můžou sirupík). No nekoupil nic, protože na to zapomněl a pejskům je dneska konečně líp i bez sirupu.
Náš kluk na to řekl, že nejlepší je na nemoci slepičí polívka. A tak přemýšlím, jestli jí mám hafíkům uvařit. Ale napadla mě extrémní myšlenka. Jestli nemůže být kohoutí. Včera mi zase orlovák (dělá to ten škaredější ze dvou co mám) skočil po botě a začal mě do ní klovat. Takže za a) bude z něj polívka b) bude na víně.
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer,
Andreo u nás frkají i jezevčíci. Včera jsem googlila co na to. Manžel dostal nakázáno koupit jitrocelový sirup (světe div se i jezevčíci můžou sirupík). No nekoupil nic, protože na to zapomněl a pejskům je dneska konečně líp i bez sirupu.
Náš kluk na to řekl, že nejlepší je na nemoci slepičí polívka. A tak přemýšlím, jestli jí mám hafíkům uvařit. Ale napadla mě extrémní myšlenka. Jestli nemůže být kohoutí. Včera mi zase orlovák (dělá to ten škaredější ze dvou co mám) skočil po botě a začal mě do ní klovat. Takže za a) bude z něj polívka b) bude na víně.
Polívka! , no ale pečený by taky nebyl špatný
veraboskova
napsal(a):
Přemýšlím, jestli nemůže být chyba ne v kohoutovi ale v botě. Ona má totiž v místě kde klove odrazku (reflexní prvek stříbrné barvy).
No, tak, on si klove do odrazky a už se takto o něm smýšlí? Mě dnes hempšírák klovl do křečáku a bylo to jasné: Nes.r! A ještě mu dám šanci na omluvu
veraboskova
napsal(a):
Přemýšlím, jestli nemůže být chyba ne v kohoutovi ale v botě. Ona má totiž v místě kde klove odrazku (reflexní prvek stříbrné barvy).
No je fakt, že se slepicím, potažmo i kohoutům líbí bílé a lesklé věci, nejlépe kus igelitu k sežrání. . Mně takhle zlikvidovala prasátka moje letité tenisky, ožrali mi šňůrky i s dírkama. .Byly to moje první botasky za vlastní peníze vydělané tehdy na brigádě o prázdninách, tuším v roce1997. . To se dělaly ještě boty a ne vycházková obuv
To máte pravdu, že se slepicím ty lesklé věci líbí. Mě vždycky klovou do prstýnku, když jim dávám něco na ruce.
Jednou mi naše překvapená Eliška přiběhla říct, že jí slepička sebrala gumičku. Měla copánky s lesklými gumičkami a slepice si ji stáhla. Už jsme ji nenašly.
U nás prší a taje sníh, moc "pěkné" počasí.
Dobré odpoledne, počasí nic moc celou noc a dopoledne mírně zahradnicky pršelo a foukal vítr, teď začalo vykukovat sluníčko, ale ke slepicím budu muset chodit asi v rybářských gumovkách .Tak jsem se podíval aspoň tam kam zatím americká demokracie nevstoupila .Olánku doufám, že tě to nepohorší, nejsem politicky angažován, jen se snažím používat selský rozum https://www.youtube.com/watch?v=hZaN4jaQT_4.
začátek
napsal(a):
Dobré odpoledne, počasí nic moc celou noc a dopoledne mírně zahradnicky pršelo a foukal vítr, teď začalo vykukovat sluníčko, ale ke slepicím budu muset chodit asi v rybářských gumovkách .Tak jsem se podíval aspoň tam kam zatím americká demokracie nevstoupila .Olánku doufám, že tě to nepohorší, nejsem politicky angažován, jen se snažím používat selský rozum https://www.youtube.com/watch?v=hZaN4jaQT_4.
Veď to môže byť hocikde - deutsche bank? Keby som videla azbuku, chrám Vasiľa Blaženého,
Kremeľ, tak by som vedela, že je to Moskva.
veraboskova
napsal(a):
Věrko, chybka je v kohoutovi, protože z boty by polévka nebyla nic moc
Jinak u nás fouká a slunko a teď se sem ženou černé mraky
Holky to maj opět po kolínka - jsem se radovala, že to vítr vyfouká a prdlajs, ono do toho prší
Přivezla jsem 12 pytlů pšenice, tak zas mají holky co zobat
Talovín mám také na zahradě, ale jještě nekvete, nebo se tam musím jít na něj mrknout.
andreakiss
napsal(a):
Věrko, chybka je v kohoutovi, protože z boty by polévka nebyla nic moc
Jinak u nás fouká a slunko a teď se sem ženou černé mraky
Holky to maj opět po kolínka - jsem se radovala, že to vítr vyfouká a prdlajs, ono do toho prší
Přivezla jsem 12 pytlů pšenice, tak zas mají holky co zobat
Talovín mám také na zahradě, ale jještě nekvete, nebo se tam musím jít na něj mrknout.
Dobrý den, Andreo mám na Vas dotaz. Psala jste, ze krmite slepicim mrkev. Taky ji ted krmim, cca 1 kg mrkve na 30 slepic denně. Slepice ji miluji, žerou ji primo hltave.Problém je ale, ze ji nedokáží strávit. Projde jimi úplně neporušená. Máme tak výběh plny oranžových kuřinců. Opravdu slepice kadi normálně nastrouhanou mrkev. Je to normální? Jinak nesou perfektně. Děkuji za radu.
Hezký večer všem
Tak to vypadá, že budu muset naučit kohouta pískat v papiňáku Nechala jsem si z loňských kuřat černého araukanu a on mi včera ten parchant vystartoval po dcerce (9let) A já tak moc doufala, že když jsem si ho tu krmila z ruky, že se bude chovat slušně No dostal ještě jednu šanci, ale jestli vystartuje na někoho ještě jednou, tak bude mňamózní oběd Asi na něj leze jaro...
A jaro je opravdu tu protože mi sedla loňská araukana je líhnutá v dubnu a už druhý den dřepí ve snášečce a když z pod ní beru vejce tak brble a dneska už i klofala Jen nevím jestli jí nechám sedět, nějak jsem letos s kuřaty nepočítala, ale děti hrozně škemrají Neměl by někdo z okolí vajíčka maransek? Ty bych prubla. Jen je ta kvočna poměrně malá, tak to vidím tak asi maximálně na sedm vajec. Kolik dáváte pod araukany vy?
Javorko, děkuji za popis nakličování v petkách, už je mám v lavoru
Věrko, díky za leteckou poštu, je to pěkné čteníčko.
Jinak tady už je po sněhu, jen na pasekách v lese na kopci ještě trošiček zůstal. Jinak bahno, bláto blátíčko Dneska jsem málem nechala boty u koní ve výběhu...
Posílám pozdrav z Prahy. Jsem tu u dcery a hlídám děti. Právě se mi podařilo je všechny tři nacpat do postele a ještě nikdo nevylezl, tak to je malé vítězství.
Tady je skoro jaro, u domu kvetou sněženky. Doma máme zahradu pod sněhem a blátem.
Talovíny mám také, ale je na nich ještě hromada sněhu a ten roztaje, to si počkám.
Kačenky a slepice ukládal manžel, opět se mě telefonem ptal, kolik že to máme slepic. Takové nedůležité informace přece nebude nosit v hlavě. Za chvíli volal zase, kde mají psi misky. Připravila jsem je, aby je měl na očích. Nezklame.
Už abych byla zase doma. Na cestu do vlaku jsem si vzala katalog od Lukon Bulbs a budu si prohlížet lilie a hosty. Něco už mám vybrané, ale není kam sázet, to je bída.
Milane, také vybíráte?
Kačí, krásně vám to vyrostlo.
javorka
napsal(a):
Posílám pozdrav z Prahy. Jsem tu u dcery a hlídám děti. Právě se mi podařilo je všechny tři nacpat do postele a ještě nikdo nevylezl, tak to je malé vítězství.
Tady je skoro jaro, u domu kvetou sněženky. Doma máme zahradu pod sněhem a blátem.
Talovíny mám také, ale je na nich ještě hromada sněhu a ten roztaje, to si počkám.
Kačenky a slepice ukládal manžel, opět se mě telefonem ptal, kolik že to máme slepic. Takové nedůležité informace přece nebude nosit v hlavě. Za chvíli volal zase, kde mají psi misky. Připravila jsem je, aby je měl na očích. Nezklame.
Už abych byla zase doma. Na cestu do vlaku jsem si vzala katalog od Lukon Bulbs a budu si prohlížet lilie a hosty. Něco už mám vybrané, ale není kam sázet, to je bída.
Milane, také vybíráte?
Kačí, krásně vám to vyrostlo.
Javorko já už mám objednano . ale jenom par gladiol, já jsem na ne ujetej. Na podzim jsem si objednal ostrožky- pacifické obry, tak jsem zvedav, jak přečkali zimu.Sníh už pomalu mizí, už jsem dnes našel špičky krokusu v trávě na dvoře. Tak ještě tak dva dny a bude po sněhu úplně, tak pak zjistím. Co a jak přežilo. Sadil jsem taky hodně narcisek a tulipánů ( některé taky z lukonu), tak na ty se taky moc těšim. Už aby to bylo. Ten všudypřítomný marast me ubiji.
Jo, gladioly mám taky ráda.
Já jsem ulítávala na hostách (snad už to mám za sebou), mám jich plnou zahradu. Stejně si asi zase dvě koupím, jen tak pro radost.
Problém je v tom, že už nemám žádné místo.
Delfinia se mi moc nedaří. Než jsme se přestěhovali, tak jsem měla krásné rostliny a na nové zahradě se jim nelíbí. Také občas nějaké přikoupím, ale je to bída.
Tak já zamýšlím, pokud seženu dostatečnou ochranku vypěstovat v létě nějaká rajská jablíčka.
Co mě ale překvapilo, že dobré krmení se zadara sežene nejlépe v Praze, Holešovické tržnici, listy od zelí, od květáku z Itálie, něco porku atd.Meklenburáci to milují a nastrouhané dávám slepičkám a kachnám.
Milane, nevím, jak jste na tom s "chemií" na zahradě,
ale okolo těch delfínek (tak já říkám ostrožkám - Delphinium)
bych už nyní nasypal hezky pěkně granulky proti slimákům.
Oni totiž delfínky milují a v mžiku je dokážou zničit, případně
pokácí již narostlou a kvetoucí atd.
Je také vhodné je sázet na závětrné stanoviště, příp. k plotu atd.
Co se mrkve týká, tak moje slepice mají barvu trusu normální.
Krmím mrkví už mnoho let, od prvních dnů.
Možná jsou tedy zvyklé.
Slepice dovezené v lednu z Německa mrkev skoro nejí, případně
jenom trochu (ty moje ji vyluxují do posledního kousku) a trus mají
taky do oranžova, ale nevím, jestli je to přímo a jen a pouze tou mrkví.
Jsou celkově takové všelijaké (je jich devět a dnes dvě vajíčka, včera žádné,
týdně nesnesou víc, jak 4-5 vajíček - od devíti slepic - no bez komentáře).
Dáváte k té mrkvi i tuk-bílkovinu? Já strouhanou mrkev vždy posypu
směsí Energys Klasik - sypká. Jednak se vlhčí mrkev pěkně obalí
tím "balastem" ze směsi - tj. to důležité - lysin, methionin, grit aj.,
no a druhak je tam i ten "tuk" na lepší strávení provitamínu A aj.
Možná si Vaše udatnice musí jen zvyknout, možná je to o úpravě
ostatního krmení, možná to je docela jinak.
Třeba nám Andy poradí.
Andy, nemáte zač, informace musí plynout, že ano.
Jinak předpokládám, že talovínky i sněžendy Vám už kvetou,
přece jenom jste Polabí, tam už musí jaro řvát z plných plic.
U nás pršelo, tak je taky po sněhu (jižní svah), a nejranější
a shodou okolností i největší ze sněžek - elwésiiho - už také jukají,
i když jsme na horách. Juk juk. No to je veselo na vlhkém Vlaškáriu.
Hop hop.
Dobry vecer vsetkym, na povvzbudenie a zvysenie dobrej nàlady fotecky z dneska kosovsky kokrhàc
Jako, jejej, to bude ale panečku pokokrháníčko na fsi. No má úcta.
Pro zvídavé a soutěživé tu mám malý kvíz, a to sice:
Vlezl fčera kačer Lujz do vaničky?
a/ ano, celý a řádil jak černá ruka
b/ ne, jen se díval vedle, jak se to dělá
c/ ne, zahřadoval si na vaničce a vydal se do dáli
Rozřešení se zde zjeví vbrzku.
Hlavní cena: nehynoucí uznání místního diskutovatelstva.
Olánek
napsal(a):
To je těžký, když není známa teplota vody.
+5 °C, voda ze studánky, co mají tak rádi, ve studánce je tak 60 L denně
- studánka se nachází v temném sklepení, uíí
PS: japato, Olí, že Vaše soudružky udatnice žerou pórek?
Moje ho ostentativně ignorují, některé i dvakrát...
Tak ho svedla ta koketní pižmovka, aby ji neumazal záda, tak si opláchl nohy a možná i zobák.Tedy za c.
Soudružkám mimo jiné dávám i porek, zda ho baští netuším.Mám takovou stoletou ruční řezačku na kopřivy, úžasný strojek. a ten krásný zvuk, když řeže to zelené zelí od Kolína, společně s květákem z Itálie, kapustou a porkem od Mělníka.Společně s červeným zelíčkem, pak vytváří takovou barevnou směs, prostě imprese.Poté k té hromádce přichází první můj pes, pozře truchu zelí, pak slepičky, kachny a pižmovky.Ovšem to jsem již na holubníku, kde páruji holuby a mimo jiné mě znepokojuje od dvou jedinců zelený trus, tak jim těm podezřelým v izolaci, dávám doxygol.No a večer je vše zkonzumováno a to mají již obnaženou celou zahradu plnou krtinců na hrabání.
V té tržnici hlavně kupuji levné, pěkné kuřecí kostry, mají je jen z rána, pro hafana.On je děsně rád ukrývá.Tudle jsem ho naštval, tím že jsem ho načapal, jak ji schovával za kolo u traktoru, tak posečkal až odejdu a odnesl ji jinam.
Pravda, mám obavu z chemie, tak vše peru a podávám z citem.
Dobrý den Všem,
Honzo, slimáci se nám naštěstí vyhýbají, ale budu hlídat. Loni jsem tady viděl max.2 ks. Naši běžci ( Fligr a Opatrná) se o ne asi postarali.Spis mi dělá větší starost to, ze jsem na podzim vysadil snad 200 cibulí narcisu, tulipánů, krokusu a česneku a nikde není nic vidět. Leze pouze 1- slovy jedna narciska, par krokusů a česneky. Ptam se:"kde je zbytek"?no nejspíš myši. A to máme 3 kočky, které se fakt poctivě snažily. Takže ty cibulky me mrzí, jestli z toho jako teda nic nebude.
No a k te mrkvi- mrkev jsem začal dávat az napadnul sníh. Do te doby se slepky pasly za humny na poli s ječmenem, ten přímo zbožňuji. Mrkvička jim taky náramně chutná, ale prostě jimi projde absolutně netknutá. Mrkvičku jim micham se srotem a přidáván bilkovinovy koncentrát od mikrop Čebín. Ten voní jako žvejkačky. Sice ze začátku ho nechtely, ale už si zvykly.
Klidne bych ten bobek vyfotil, ale přijde mi zinantni dávat sem takovou fotku. Ale asi to zkusim.
Zdravím,
Milane ono třeba ještě něco vyleze. U nás včera konečně začal mizet sníh. Dnes je ještě asi na polovině zahrady a zem musí být vespod zmrzlá. I když je plno bláta.
Nevím, kde bydlíte, ale u nás zatím neleze nic.
V místech, co sníh není, tak začínají vykukovat talovíny. Tím to končí.
Doufejte, že nemáte v zemi plíseň, jako já. Tulipány už ani nesázím, je to zbytečné, nevyleze nic. Ale když pak začnu hledat cibule, tak je najdu nahnilé. Zajímavé je, že na záhonu u terasy jsou tulipány v takovém pásu, kde každý rok vylezou a kvetou. O půl metru dál, už to nejde.
Bojím se ty, co rostou vyrýt (přesto, že by to fakt už bylo potřeba) protože, jak je přesadím, tak by mohlo být po nich.
Tak mám tulipány a lilie v květináčích a tam je to v pořádku.
Krokusy mi v trávě rostou, sněženky mám taky všude a talovíny málem vyhazuju, zrovna tak česneky.
Zrovna tak zápasím s kosatci. Ty obyčejné rostou, ale jak si pořídím nějakou parádu, tak je to bída.
Někdy si říkám, že nechám na zahradě jen to, co tam vydrží. Zahrada bude plná kakostů, host a kontryhelu. Ale zatím se snažím a bojuju!
Musím říct, že co mám běžce, tak slimáci taky moc nejsou. Ale jak píše Honzík, tak k definiu pro jistotu taky granulky sypu a ještě k popelivce, ta jim snad chutná nejvíc. Vždycky se nějakej slizoun mrch najde a ožere ji.
Tak přátelé, už máme ptačí chřipku i v Plzeňském kraji - obec Bohy, Plzeň sever. A to jsem si říkala, že bude teplo a už to skončí.
Jinak jsem se právě vrátila ze sběru násadovek a venku je 8°C a vlahý větřík jako v dubnu, země voní, na záhonku kvete čemeřice, sněženky a lezou talovíny. Krokusy mají 6cm vysoké lístky, všude plno špiček od narcisů. V růžici listů od prvosenek jsou vidět poupata, prostě u nás jaro buší na dveře ze všech sil. Dana.
Milane, zdravíčko, no tak to je supér, že Vám Fligr s Opatrnou takhle
ty oranžové neřády vyzobkají. Tedy né, že bych měl něco proti oranžové, že?
Oranžová je fajn.
Jinak co nás na univerzitě i v životě učili, tak narcisy ani česneky myši
nežerou, tak dočkejte času. A pokud ani to ne, tak narcisky miluje drátovec
a hlavně narcisová moucha - to byste viděl po vykopání cibulek.
O škůdcích česneků nám f ústavu není nic známo, ale zůstáváme ve střehu.
Vlasto, tak jak Vám rostou Ťotíčátka? Panečku, to budou udatné nosnice.
Vlašák x hempčíkrka + velsumka, to bude vajíček, jejej, až se mi gaučík tetelí.
Kačíkačko, no ta Vaše káčata už brzy budou na pekáč, že?
To jsou mi přírůstečky, panejo.
Dadu, díky za účast f soutěži, ale - bohužel - možnost a/ to není.
Olánek měl zase jednou pravdu. Lujz si smočil převčírem ve vaničce
jenom čumák, krátce na ní zahřadoval a odhopkal v dál.
Mno jo, Jaro se blíží, holky zasejc budou chodit nakrátko.
A kluci na ně začnou nalítávat.
Tak si dejte pozor, abyste také nenaletěli...
Hezký večer,
tak jsem udělala důkladnější prohlídku zahrady a nakonec jsem objevila kromě sněženek i rašící narcisy a krokusy. Hurá! Jaro se blíží (i u nás).
A nakonec objev, který mě překvapil nejvíc: Našla jsem slimáka! Tedy ne oranžového, ale malého šedého. Dostala ho kačenka Pepinka (původně Lady Ga ga).
Když jsem zjistila co všechno už raší na zahradě, tak jsem rychle vyhnala slepice, co jsem pustila na procházku. Stejně rozhrabošily co mohly. Uličnice.
Mají svou velkou zahradu, ale ta moje se jim líbí víc.
Honzíku, kačky jsou moc pěkné a vaničky také
Javorko, vy kytkařka mě pochopíte - vaničky jsem původně kupoval na trvalky.
Znáte to - člověk kupuje kupuje, objednává objednává, nesází nesází.
Se to hromadí, že, a jeden by se uzaléval. Tak mám takové ty staré bedny
na maso a tyhle vanindy, tam se šplouchne trocha vody a fšechny trvalky
jsou rázem zalité a může se dát vesele plánovat, kde asi tak budou nejlepší.
Pak se na to zapomene, nebo je moc sucho, tuho, horko, tak se sázeti nedá,
potom zase člověk někam vycestuje, na měsíc-dva, pak je zase horko...
No, jak říkám - vy mě pochopíte.
Tak teďka se vaničky hodí pro pižmofky.
Dadu, to nevadí. Lujzíkovi jste přála. A on Vás vyslyšel a dneska
si na Vaši počest dal takové tři, no, možná že i čtyři, tempa.
Teďka na Artu dávali dokument o Leonardu da Vincim, no to bylo bájo,
to jsem si zase pochutnal, ani jsem na gaučíku nedutal, dut dut dut.
Věrko, Vaše klíčená pšeninda má úspěch.
Holky (a kluci) papkají a ani nedutají. Dut dut dut.
Dobré dopoledne, vítr fičí, ale už se umirňuje a slunko pokukuje.Včera jsem prohlédl nv v líhni a de to z 63 vlašek rodobarvích jsem vyřadil jen jedno, ale kontrolu tmavších vajíček provedu až v neděli, zatim to vypadá nejhůř u orpingtonek, tak sem sám zvědav jak to dopadne. Jak jsem dostal tak dávám dál, třeba to pomůže. ... Výzva spolku MÁJA: Pomozte včelám žít
Včely nezištně zajišťují třetinu potravních zdrojů a většinu vitamínů v naší potravě, udržují rozmanitost rostlinných druhů a tím krásu přírody, kterou obdivujeme. Pochutnáváme si na medu a stále více využíváme léčebné účinky všech včelích produktů.
A co za to včelám dáváme?
Lány polí, které chemicky zbavujeme kvetoucích rostlin – nazýváme je plevely, a další pesticidové pasti intenzivního zemědělství. Sekáme trávníky, lemy polí, remízky dříve, než mohou rozkvést. Kácíme aleje nektarodárných a pylodárných stromů a přemýšlíme o likvidaci veškerých akátů (jak absurdní v globalizovaném světě). Značná část České republiky v posledních letech trpí nedostatkem vláhy, zejména v letních měsících. Po odkvětu řepky a ovocných stromů včely na mnoha místech hladovějí. Jejich vitalitu snižuje nedostatečná výživa. Zhoršuje se jejich zdravotní stav a zvyšují se i úhyny včelstev.
Pojďme jim pomoci!
Budou-li mít včely lepší výživu, budou mít také lepší kondici a imunitu. Jsme země chatařů, chalupářů, zahrádkářů, v našich obcích je řada parků, květinových záhonů, nevyužitých úhorů. Každý, kdo disponuje kouskem volné půdy, ji může osít směsí květin pro včely, které rozkvétají v časném létě a kvetou postupně až do prvních mrazů. Stačí docela malý záhon, když jich budou po celé republice statisíce. Proto náš spolek opatřil kvalitní květinové směsi, které z velkého balení rozvažujeme do malých sáčků pro osetí 10 - 20 m² záhonu. Jaro, doba setí se blíží.
Pošlete prosím dál
Jestliže můžete, dávejte prosím tuto informaci dál, pošlete ji každému, kdo by mohl osít kus volné půdy. Doufáme a věříme, že od léta do podzimu rozkvete mnoho záhonů na pomoc našim včelám a přírodě.
Bližší informace ke květinovým směsím najdete na www.majabee.cz
Děkujeme předem každému, kdo se k naší výzvě připojí.
Za Spolek pro rozvoj včelařství MÁJA
Radka Ingrová
výkonná ředitelka
www.majabee.cz.
Ahojte z hooodně rozfoukaného Polabí Tady tedy fučí, no síla. Až se bojím, že mi holky odletí.
Že mají holky lehce oranžový trus, to ano, ze začátku mě to občas vyděsilo, než mi došlo, že to bude zbytek mrkvičky. Výraznější barva trusu do červena je ale po červené řepě. Mamka mi ji nosí, dělá si z ní štávu a zbytky melu pipkám.
Na tu mrkvičku si také nejdříve zvykaly, a teď, když nedostanou, to je panečku řečí a to jsem jim ještě neřekla, že už mám jen asi 4 bedny mrkvičky a pak musejí počkat na travičku, až vyleze
Dnes mi,15tý den, vyskákalo 20křepelek teplota stejná, podmínky stejné jako jindy. Ještě je tam asi 70 vajíček, tak uvidím, naklované jsou, pípají.
Honzíku, sněženky - čekám letos 2 , zatím nevidno, talovíny vidno, ty se žlutěj a narcisky strkají špičky - hurá už je tu jaro a mě zítra odjíždí syn na hory
honzapm
napsal(a):
Jako, jejej, to bude ale panečku pokokrháníčko na fsi. No má úcta.
Pro zvídavé a soutěživé tu mám malý kvíz, a to sice:
Vlezl fčera kačer Lujz do vaničky?
a/ ano, celý a řádil jak černá ruka
b/ ne, jen se díval vedle, jak se to dělá
c/ ne, zahřadoval si na vaničce a vydal se do dáli
Rozřešení se zde zjeví vbrzku.
Hlavní cena: nehynoucí uznání místního diskutovatelstva.
Dobry podvecer vsetkym, Honzikovi obvzvlàst raz som dal niekde slub ze nedàm svetlè vajcia maransky do liahne, tak aby som aj ukàzal ze sa drzim svojho slova, dalsie vajicka su kokrhàci, a dnes som bohatsi o dve novè sliepky cize màm kmen 1+3 .Tak uzite si prijemny vikend.
A vůbec, já jdu asi zapnout líheň. Klaus dneska zkoušel znásilňovat Áju,
i si na ni vyskočil, ale nezasunul, Ája chudák čekala a čekala...
No nedočkala se. To byste měli vidět ten její... nenaplněný výraz f obličeji.
Takže zapnu a Klause ozkoušíme.
Už mi hodiny tikají, koupil jsem si baterčičku jako prosvěcovačku,
takže je to jistý.
No a aby té radosti nebylo mnoho, tak po té, co mě mile potěšilo první
pižmofčí vajíčko, tak jsem, eman jeden, naťuknul Emilčino nástavbové.
Tak už není nástavbové, ale konzumní. Ách jo, uíí.
andreakiss
napsal(a):
Ahojte z hooodně rozfoukaného Polabí Tady tedy fučí, no síla. Až se bojím, že mi holky odletí.
Že mají holky lehce oranžový trus, to ano, ze začátku mě to občas vyděsilo, než mi došlo, že to bude zbytek mrkvičky. Výraznější barva trusu do červena je ale po červené řepě. Mamka mi ji nosí, dělá si z ní štávu a zbytky melu pipkám.
Na tu mrkvičku si také nejdříve zvykaly, a teď, když nedostanou, to je panečku řečí a to jsem jim ještě neřekla, že už mám jen asi 4 bedny mrkvičky a pak musejí počkat na travičku, až vyleze
Dnes mi,15tý den, vyskákalo 20křepelek teplota stejná, podmínky stejné jako jindy. Ještě je tam asi 70 vajíček, tak uvidím, naklované jsou, pípají.
Honzíku, sněženky - čekám letos 2 , zatím nevidno, talovíny vidno, ty se žlutěj a narcisky strkají špičky - hurá už je tu jaro a mě zítra odjíždí syn na hory
Pěkný večer, Andreo jestli mají zatažené pupíky, tak bych to líhnutí 15tý den neřešila. Mě se občas nějaké vylíhne den předem. Já tomu říkám signalizační kuře. Řve jak ujednaný. Tak si dělám srandu, že dává povely těm ve vejcích, aby už vylezly ven. Že je čas.
jako001
napsal(a):
Dobry podvecer vsetkym, Honzikovi obvzvlàst raz som dal niekde slub ze nedàm svetlè vajcia maransky do liahne, tak aby som aj ukàzal ze sa drzim svojho slova, dalsie vajicka su kokrhàci, a dnes som bohatsi o dve novè sliepky cize màm kmen 1+3 .Tak uzite si prijemny vikend.
Tý jo, ta barva je naprosto nádherná A se zaujetím koukám i na líheň. Tahleta "překulovací" ta mě taky lákala. Jak se v ní líhne?
Dakujem Vierka liahne sa vnej super, nemàm jej co vytknut uvidime poprvy kràt v nej liahneme postupne zatial z 5 vajec 4 kuriatka utorok bysa mali liahnut dalsie 5 a potom s tyzdnovym odstupom ten zbytok s maranskami, ako jedinu nevihodu vidim pri takomto liahnuti tu podlozku treba obcas pomoct kuriatku dat prec skupinu ale inak ok, este nevyhoda je kapacita predsa len 20 vajec neni moc ak tam dàm orginàl prepàzky akè su aj king suro tak tam dvadsat velkych vajec maransiek ani nedàm.Silno uvazujem este na dalsej màm sice biosku ale komfort obsluhy je neporovnatelny.
Ludkovia a teraz rada mozem ciastocne nahradit zvysit bielkoviny kvalitnymi psymi granulami obsah bielkoviny viac ako 22%, ak ano kolko im mozem dat.Soju jednak nemàm ani nechcem lebo je gmo.a myslym si ze tej soji je uz bez tak dost v energyse.Dakujem teplàkovkàrom za odpoved aj pochvalu za vajcia.
Chovu zdar, Jako já dávám psí granule ty nejlevnější v akci, namočím pečivo a do toho zamíchám granule udělám to večer a ráno krmím, ale tak jednou týdně.Jinak jsem to nevydržel a mrknul na vajíčka v líhni a výsledek. Vlašky rodobarvé 63-62, velsumky oranžovokrké 48-45, z.velsumky stříbrokrké 5-2, z.velsumky rk 25-21, orpingtonky 28-20, tak suma sumárum z 169 nasazených zatím zbývá 150 tak snad se nic nepřihodí a zdárně vyskáčou z vajíček kuřátka a nebude moc kohoutků, ale je již pro ně využití jako krmivo pro fretky.Tak zítra vlastně dnes na nákup do města a nachystat truhlíky. Už máte připravené truhlíky na balkon? To ja mám….
Začátku, nádherná výzdoba. To jsou teda pořádný truhlíky.
Já si včera f Plzni taky udělal výzdobu a pořídil jsem si konva-linky.
No krása zas střídá nádheru.
Jako, tak ať se Vám vylíhne fšech pět Marans, jeden kluk a čtyři cholky,
a nesou stejně tmavě.
Granule pro psy dávám, ale s Mírou. Koudík bohužel v září umřel,
a zbylo mi hodně konzerv a granulek, páč měl speciální dietu na srdíčko.
Tak to pomalu dávám slepicím, abych je nepřecpal.
Hlavně s době nástavbových vajec dávejte na tu dotaci bílkovin pozor,
všeho moc škodí.
Tady večer napadl sníh a leží celou noc, tak já si asi zase půjdu
hrát na dohazovače, ech, tedy odhazovače. Hop hop.
Dakujem Honzik este budem liahnut zo svojich maransiek ale to to su vajicka od jednej sliepky, pàc maju cez 70g vsetky a farbu aku vidite, dalsie maju vajicka mensie od 60 g ale farbu tiez dobru.pre seba budem liahnut len min takèto vajcia len akosika zacali po otepleni strajkovat tak preto chcem navisit bielkovinu.Samozrejme s mierou.
Zdravím Teplákovce, tak telefon se odporoučel zcela a s půjčeným malinko zápasím , tak se omlouvám a pokusím se spáchat fotečky kačenek zítra. Už jsou fakt velcí, kdyby jim to chmýří co mají teď na sobě vydrželo ještě tak měsíc a půl, to by bylo ušetřené práce. Stačilo by je jenom ofouknout.
veraboskova
napsal(a):
Hm, tak to nebylo botama
Ano ano, bylo krásně. Maškary na fsi řádily, zpívaly a zlé jazyky tvrdí,
že dokonce i tancovaly.
Já si navlékl o jednu třídu apartnější tepláčky, na gumu, aby se neřeklo.
A páč je ta sobota, tak se budu hádejte co.
Věrko, tomu to ale sluší, v tom kbelíku. Tak copa bude - pečeně nebo vývar?
Já bych skromně hlasoval pro pečínku, přece jenom, je to noblesnější...
Jinak se stal zázrak, slepice začaly zobat celá zrna kukuřice.
Asi věděly, že ji jinak dám ofcím, tak dneska poprvé začaly. Hurááááá.
Jako, tak to bude paráda a nádhera. Hurááá 2.
Kačíkačko, ty nové telefony nic nevydrží, křápy to jsou.
Mě se sice kluci na pískovišti smějou, když vyndám ten svůj s anténkou,
ale oni tomu nerozumí. S tím mým se např. i dají louskat oříšky,
to s těmi novotami nejde.
A že jsem tak smělý, copa plánujete za měsíc a půl dělat s těmi káčátky?
No to teda ale...
A kdo máte rádi rózy Dejvida Ostina, tak Vám exkluzivně prásknu
teprve dva dny starou informaci, hop hop, Novinky pro sezonu 2017,
oficiálně budou představeny až f Květnu v Chelsea a zlé jazyky tvrdí,
že letos nakopnu gaučík a vyjedu se tam dívnout.
http://www.gardenandgreen.co.uk/david-austin-new-roses-2017/4593668107
.
Mňam, to bude žůžo.
Vy jste vyhlášená kuchařka, takže se o výsledek nebojím.
Pozor pozor - Hledá se labuť - a možná je těhotná...
http://zpravy.idnes.cz/ztracena-cerna-labut-zamek-jirny-dob-/domaci.aspx?c=A170225_142644_domaci_mav
No, vida jak jste šikovná!
Rostou vám talovíny, klíčí pšenice a vy si stěžujete, že vám nic nevyroste.
Určitě jim bude chutnat, je to dobrota. Ochutnejte.
Tady byly -3 a také nasněženo. V hadici zmrzlá voda, ale já už jsem jarně natěšená a už to prostě musí přijít!
Už se těším na fotky od Honzíka, až pojede obhlídnout ty růžové novinky.
honzapm
napsal(a):
Ano ano, bylo krásně. Maškary na fsi řádily, zpívaly a zlé jazyky tvrdí,
že dokonce i tancovaly.
Já si navlékl o jednu třídu apartnější tepláčky, na gumu, aby se neřeklo.
A páč je ta sobota, tak se budu hádejte co.
Věrko, tomu to ale sluší, v tom kbelíku. Tak copa bude - pečeně nebo vývar?
Já bych skromně hlasoval pro pečínku, přece jenom, je to noblesnější...
Jinak se stal zázrak, slepice začaly zobat celá zrna kukuřice.
Asi věděly, že ji jinak dám ofcím, tak dneska poprvé začaly. Hurááááá.
Jako, tak to bude paráda a nádhera. Hurááá 2.
Kačíkačko, ty nové telefony nic nevydrží, křápy to jsou.
Mě se sice kluci na pískovišti smějou, když vyndám ten svůj s anténkou,
ale oni tomu nerozumí. S tím mým se např. i dají louskat oříšky,
to s těmi novotami nejde.
A že jsem tak smělý, copa plánujete za měsíc a půl dělat s těmi káčátky?
No to teda ale...
ten můj foun není žádná novinka, už ho mám 6 slovy šest let, asi se na něm podepsalo stáří, ale ten co mi půjčili je ještě starší, má sice foťák, ale ne blesk a navíc nechce spolupracovat s mým stařičkým notebookem, tak jsem teď v koncích . Fotečky nebudou , ale už jsou fakt velký(ty kačky) Potom napravím až mi popraví tu moji babičku
Jó a psychicky jsem to nevydržela a vrazila do líhně 17 vajec faverolek a 26 vajec laflešek. Průběžně budu informovat, (pouze slovně) jak postupuje vývoj zárodků, popřípadě se neudržím a vrazím další vejce k doplnění stavu, uvidím jaká bude oplozenost.
skodovak
napsal(a):
Zdravím, není tu mezi námi nějaký se zkušeností ze statiky nebo nějaký návrhář poradce, ohledně zpevnění podlah z trámů? nebo již mi z toho klepne. díky Hezký den.
No já jsem si říkala, co s vámi je. Jestli vás už z toho nekleplo a vidím jsem se moc nemýlila.
Držte se a přeji pevné nervy.
To se divím, ty moje to milují. Ale asi jde opravdu o zvyk. Tak snad příště to už ocení.
Ať neklíčíte zbytečně. Já už se nepamatuju, jak se na klíčky holky tvářily poprvé, ale asi jim to chutnalo hned od začátku.
U nás bylo taky docela pěkně, ale je hodně mokro, tak snad to už trochu oschne a brzo roztaje zbytek sněhu. Na zahradě je hodně práce, mám pocit, že čím dál víc.
Asi mi to jde pomaleji a pomaleji...
javorka
napsal(a):
To se divím, ty moje to milují. Ale asi jde opravdu o zvyk. Tak snad příště to už ocení.
Ať neklíčíte zbytečně. Já už se nepamatuju, jak se na klíčky holky tvářily poprvé, ale asi jim to chutnalo hned od začátku.
U nás bylo taky docela pěkně, ale je hodně mokro, tak snad to už trochu oschne a brzo roztaje zbytek sněhu. Na zahradě je hodně práce, mám pocit, že čím dál víc.
Asi mi to jde pomaleji a pomaleji...
Javorko, ja som dávala naklíčenú pšenicu celú zimu, a práve rozmýšľam, že s tým prestanem, lebo z nej zjedia viac ako keď nie je naklíčená. S tou prácou na záhrade som na tom rovnako
Zlé jazyky tvrdí, že tohle jsem celej já.
Přátelé, lidé dobří, prosím Vás, že néé?
Hop hop.
Zdravím všechny,
na víkend jsme si nechali naši 3letou vnučku Elišku, aby chudák nebyla zavřená v Praze v paneláku. Počasí v sobotu bylo nádherné a tak jsme se vydaly na kratší procházku podél řeky. Malá na odstrkovadle a já se švagrovou pěšky. Ta holka byla k neutahání a ještě stačila vlézt " v jediných botách co u nás měla" kachnám do vany. Ještě, že v Nespekách mají holky skoro stejně staré děti a půjčily náhradní. My se švagrovou tam chtěly po návratu strčit ušoupaný nohy taky.
Kačerovi se moc do vody nechce, Jarmila si máčí akorát hlavu a blbka Rozára se koupe v míse s namočeným chlebem. Jedna ze slepiček začíná podezřele trávit více času v hnízdě, asi jí to budu muset brzo zatrhnout, doma by to neprošlo. Po sněhu ani památky a jarní cibuloviny už vystrkují růžky. Dneska se chystáme na postřik proti kadeřavosti broskvoní a sestřih vinné révy. V sobotu jedeme na Brdy na masopust a pro 2 loňské husy (do mrazáku). No a na duben jsem si objednala 10 křepelek a vyhlédla klec. Doma 90% souhlas. Manželovi je jich líto, že jsou uzavřené v malém prostoru. Tak mu nezbude nic jiného, aby jim udělal voliéru s popelištěm aspoň na léto. Ne ?
A včera ráno se známým narodila koťátka, tak snad mezi nimi bude některé dlouhosrsté - to pro švagrovou. Tak u nás určitě bude zase veselo a nikde není psáno když zasedne Jarmila, jestli jí nenechám - aspoň tři běžátka
.
Ovečko, dneska měl manžel okolo Vás cestu, škoda, že už nejsou kachničky
Čápice.
Hurá chlapci mi popravili foun, a fotečky kačenek
Na první je ztracená fotka od minule, na ostatních dnešní, papkáme a bumbáme
honzapm
napsal(a):
No tedy, Kačíkačko, to jsou už kousky.
Zvlášť ten jedlík nalevo, jak má misku s granulkami celou jen pro sebe.
To bude asi nějaký čipera. Hop hop.
O.jo., to.je.stopro.káčer.s..dlouhou.prdelkou.šedý. .a..vedle..je.taky..stopro.káčer.,.černobílý.. .Toho.si.asi..nechánn..jako.rezervu
kačíkačka
napsal(a):
O.jo., to.je.stopro.káčer.s..dlouhou.prdelkou.šedý. .a..vedle..je.taky..stopro.káčer.,.černobílý.. .Toho.si.asi..nechánn..jako.rezervu
Tak to já bych nechala toho největšího, s nejlepšími přírůstky. Vždyť jde o zmasilost. A barvou je na škubání šedá lepší než černá. Dana.
Prosím o radu, ty kteří chovají křepelky, v noci ze soboty na neděli se začali líhnout, ze 108 nasazených vajíček, křepelek anglických, japonských a faraonů se nalíhlo 82 malinkých čmeláčků, v neděli dostali čistou vodu a pak vařená vajíčka s trochou strouhanky z rohlíků, všechno se zdálo Ok, až dneska ráno, když jsem odcházela do práce některé jakoby natáhly nožičky, udělali pár přemetů a pošly. teplotu mají asi 37 st., jsou v odchovně pod žárovkou, na mají podestýlku s hoblin, přehozenou plínou, aby ji nemohli zobat, nevím kde se mohla stát chyba, už tak odešlo asi 12 ks, už pili a zobkali, dnes jsem jim koupila křepelčí drcenou směs, je chyba v krmení nebo se může jednat o nějakou bakterii, nevím si rady, jsou čilé běhají a najednou se natáhnou a je po nich. Může někdo poradit?
kačíkačka
napsal(a):
Nojo, ale ten černobílý je nepříbuzný ke kačkám co jsem si nechala z loňských kaček
Pokud to byla loni kachňata po nepříbuzném páru, tak bych ho klidně nechala. Na maso je to vcelku jedno. V první příbuzenské generaci se většinou nic neprojeví. Ale samozřejmě je to na vás. Dana.
Alkamatka
napsal(a):
Prosím o radu, ty kteří chovají křepelky, v noci ze soboty na neděli se začali líhnout, ze 108 nasazených vajíček, křepelek anglických, japonských a faraonů se nalíhlo 82 malinkých čmeláčků, v neděli dostali čistou vodu a pak vařená vajíčka s trochou strouhanky z rohlíků, všechno se zdálo Ok, až dneska ráno, když jsem odcházela do práce některé jakoby natáhly nožičky, udělali pár přemetů a pošly. teplotu mají asi 37 st., jsou v odchovně pod žárovkou, na mají podestýlku s hoblin, přehozenou plínou, aby ji nemohli zobat, nevím kde se mohla stát chyba, už tak odešlo asi 12 ks, už pili a zobkali, dnes jsem jim koupila křepelčí drcenou směs, je chyba v krmení nebo se může jednat o nějakou bakterii, nevím si rady, jsou čilé běhají a najednou se natáhnou a je po nich. Může někdo poradit?
Osobně jsem nikdy vařeným vajíčkem se strouhankou nekrmila a neznám nikoho kdo by to dával křepelkám po vylíhnutí. Používám směs pro křepelky od Energysu Mini nadrcenou v mlýnku na mák nebo v mixéru. Nebo někdo používá K1.
Pokud máte hobliny bezprašné, tak bych se nebála ani zobání hoblin, křepelky mám na hoblinách od druhého dne.
A doufám, že máte na 82 křepelek víc žárovek nebo světelných zdrojů než jenom jednu žárovku. Pak hrozí ušlapání, pokud jsou ve větším chumlu. Teplotu pod zdrojem přeměřte. Ať to není "asi" Pokud by jim bylo hodně horko, tak zase hrozí, že budou převážně pít jak jim je horko a nebudou moc žrát.
Co ty křepelky co pošly, měly plná volátka nebo byla hladová?
Až se probudíme, no to bude ale krása přímo střídat nádheru...
Ale tady už né.
Tady už je zavříno.
Pokračujeme tady + Hop hop.
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3274606/brezen-v-teplaky-vlezem