Březen - v tepláky vlezem!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2017 03:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kvídera vytunil svůj ešop, tak honem pěkně nakupovat,
ať ani v Březnu ty naše lásky dvou-čtyř-(tří?)-nohý netrpí.

https://www.krmnesmesikvidera.cz/

Hop hop.

A kdyby jste hledali Únor, tak ten je tady:

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3259153/proslunena-unorova-t#a3274599

PS: snad jsem to zvládl tentokrát bez hrupky...

1.3.2017 07:24
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tedy Honzíku na vás leze jaro, ale uš. Takhle brziško ráno, raníško, Honzík vstal, gaučík sobě přeskládal na březnový otománek Dana.

1.3.2017 08:17
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

Ešteže nie je piatok a nemá blízo jazero

1.3.2017 09:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Pěkné březnové ráno,
všechny zdravím v novoučké teplákovce. Díky Honzíku.
Já nastupuji s pěknou rýmičkou, kterou jsem si přinesla asi ze zahrady. V pondělí, jak byl ten krásný den, tak jsem se hned vrhla na uklízení. Sice se mi podařilo dát do pořádku jeden záhon, ale teď si zase dám pauzičku.
Stejně jsou všude ještě hromádky sněhu. Jinak jsem už natěšená na jaro, i tepláčky mám vyprané a nachystané.

Honzíku, koukala jsem jaká je z Máji Kočka

1.3.2017 09:50
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krásné dobré ráno,
Tišnovsko hlásí 5 °C a prodírá se sluníčko.

Zdravíme všechny teplákovce. doufám že už jste všeci zdraví jako rybičky. Paní Věro ta rýmečka se dovoluje... To už se tělo chystá na to jaro

Také mě to tak láká něco tvořit na zahradě ale máme tu ještě dost mokro. Navíc bych potřebovala nějakou tu bábičku na hlídání abych neměla pocit že jsem jen tak malou někde odložila. Chuděrka moje maličká, samotnou ji to nebaví a toho spánku přes poledne také není to co bývalo
Mno nevadí, nějak to spolu zvládneme. Docela se těším až mi bude trajdat za zadkem a budeme spolu něco tvořit. Ale na to si budu muset ještě počkat...

Jinak líheň už je v plném proudu. Na rozjezd jsme tam šoupli křepelky, tak se na ně těším.

Honzíku, hlásím že pašík Vašík už to má naplánované, vidím to tak to tří týdnů...
To bude pošušňáníčko panečku...ale té práce. A když už jsem u toho, zavařujete někdo maso? Pečené či syrové? S kůžkami nebo se sádlem? S vodou nebo s vývarem?

Tak krásný den ať Vám to všem uteče a jste brzo doma se zvířátky...

N.

1.3.2017 10:02
dadu

XXX.XXX.61.94

Krásný slunečný den všem teplákofkářům
U nás 7 stupňů, ale na teploměr svítí sluníčko, takže asi tak trochu kecá
Ni+Pa - maso dáváme do skleniček syrové, tak akorát prorostlé, aby to nebylo jen libové (pak je to suché) a osolené. Nacpem plnou sklenici, pokud máte rádi, tak i kousek kůže může být, zavíčkujem a zavaříme. Žádný vývar nedáváme. A je to potom mňamka, která se dá baštit studená třeba s chlebem, nebo teplá s bramborama, nebo kaší

1.3.2017 12:03
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, u nás zataženo a vítr pofukuje +2°C sem tam, do toho ještě zaprší.Kočku přestalo bavit lovení, raději se natáhla a nezdá se, že by se jí chtělo ven.Já se mrknu jak má vypadat ranní správná rozcvička a doufám, že pak po obědě usnu https://www.youtube.com/embed/6ForueRl4ew.

1.3.2017 13:02
1978milan

XXX.XXX.227.76

Ni+Pa napsal(a):
Krásné dobré ráno,
Tišnovsko hlásí 5 °C a prodírá se sluníčko.

Zdravíme všechny teplákovce. doufám že už jste všeci zdraví jako rybičky. Paní Věro ta rýmečka se dovoluje... To už se tělo chystá na to jaro

Také mě to tak láká něco tvořit na zahradě ale máme tu ještě dost mokro. Navíc bych potřebovala nějakou tu bábičku na hlídání abych neměla pocit že jsem jen tak malou někde odložila. Chuděrka moje maličká, samotnou ji to nebaví a toho spánku přes poledne také není to co bývalo
Mno nevadí, nějak to spolu zvládneme. Docela se těším až mi bude trajdat za zadkem a budeme spolu něco tvořit. Ale na to si budu muset ještě počkat...

Jinak líheň už je v plném proudu. Na rozjezd jsme tam šoupli křepelky, tak se na ně těším.

Honzíku, hlásím že pašík Vašík už to má naplánované, vidím to tak to tří týdnů...
To bude pošušňáníčko panečku...ale té práce. A když už jsem u toho, zavařujete někdo maso? Pečené či syrové? S kůžkami nebo se sádlem? S vodou nebo s vývarem?

Tak krásný den ať Vám to všem uteče a jste brzo doma se zvířátky...

N.

Dobrý den, my zavarujem maso do plechovek. Máme zaviračku. Do sklenic jsme taky dávali, ale dost se to kazilo.Děláme ty větší plechovky, tam se vejde cca 1 kg masa. Na dno kousek bůčku s kůži a pak libovejsi, třeba plec. Lžíci vody a lžičku soli. Nic jiného. Zavickovat a zavřít a vaříme 3 hodiny v kotli. Pak schladit ve studené vodě. Mňamka veliká.
Jestli budete dávat do sklenic, koupil bych fungl nové a víčka taky.

1.3.2017 13:18
dadu

XXX.XXX.61.94

Chce to nová víčka s ČERVENOU gumičkou, čistou utěrkou důkladně otřít kraj sklenice a opravdu důkladně zavíčkovat. Jen si teď nejsem jistá, jestli jsme to nechali vystydnout v tom hrnci s vodou, nebo jestli jsme je vyndali a položili dnem nahoru.

1.3.2017 14:11
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte v novém a čistém
U nás rozfoukáno, ale ukazuje se slunko, tak je to příjemnější.
Tak jsem dnes naskočila do pracovního procesu a snad to bude časově vše v poho.
Začaly snášet loňské araukanky, od sedmi holek čtyři vajíčka denně, to je pěkné. Zase ale maransky, ty si dávají načas. To je max dvě vajíčka od osmi slepiček O vlaškách ani nemluvím, to jsou ůdernice .
Začátku, ta vaše rozcvička by mě zabila i když ten krut s druhou nohou též na zemi by nebyl problém

1.3.2017 19:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak jsem posílala násadovky poprvé v životě poštou. To vám řeknu, to je drama. Úplnej adrenalin jestli to ta pošta doručí nebo ne. A teď budu trpět ještě 21 dní a budu doufat, že se to vylíhne.
Jinak dneska máme veselo. Děti šly čistit želvě. Želva nám běhá po vaně, protože se dětem podařilo udělat do lavoru kde byla ubytovaná díru. Ještě že jsem si už stihla dát dneska sprchu

1.3.2017 19:49
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím v nové teplákovce a posílám nějaké fotečky micin( králíků), na kočky volám kotě, kotě, takže si to nepletu

1.3.2017 20:08
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A když už jsem v tom psaní, sice to sem moc nepatří, ještě pesani. Černý pitbul už sice odhopkal po duze, ale ta fotka se mi líbí

1.3.2017 22:18
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak vás alespoň pozdravím v březnu smajlík

Aby to nevypadalo že na všechno kašlu, musím prozradit že jsem přivezl dneska kohouta brakeláka, sice nemá ocas, ale to se ztratí časem, hlavně že je konečně doma, už jsem ani nečekal že by to dopadlo.

Slepice jinak zase začali stávkovat, takže už to vážně nechápu. Dneska 4 vajíčka od 40 cca holek

2.3.2017 00:05
dadu

XXX.XXX.61.94

Nejste sám - mě holky taky ubraly

2.3.2017 07:13
slovensko

XXX.XXX.178.6

Aj mne ubrali, ale nie az tak velmi.18 vajec od 45 sliepok. Uz bolo aj 25.

2.3.2017 10:29
honzapm

XXX.XXX.182.25

Takže dobrý den, čiperové. No vy jste se rozjeli, panečku.

Niki, tedy ale, ten život je tak relativní, že?
Sotva jsme se s Vašíkem Pašíkem stihli skamarádit,
tak už si ho budeme dávat do sklenic.
Hm hmm, taková sklenice se špagetama nebo s brambůrkem,
no teda ale, to by šlo.

Věrko, to posílání živého znám. Sice jsem zatím expedoval
vždy "jen" růže, ale taky člověk trnul, jestli příjemci vše obdrží živé.

Bratřík hasič měl dnes jet do Chebu likvidovati ten 30tisícihlavý
rej nakažených brojlerů a další havětě, ale nakonec tam jela jiná četa,
takže jsem rád. Ještě by mi hoši nějaký ten Sajrajtus fujtajblis dotáhli
na botkách domů, že.

Soudružky údernice vlašky nakladly za kratičký Únor celkem 266
udatných vajíček, takže parádička + hop hop hop.

Katka kačka už má šest vajíček, tak jsem zvědavson,
na kolik to dotáhne. Když jsme mívali pižmofky s babičkou,
tak kachny mívaly i 22 vajec, ale to byly léta selektované udatnice,
uvidíme, co na tento předložený plán řekne prvnička Kateřina.

No a největší novinka a událosť - fčera se vrátili jeřábi popelaví,
jeden dokonce přímo nade mnou udělal vzdušný obrat + volání,
no to jsem uplně hotovson z toho byl, kousek jsem i natočil,
ale to už upaloval v dál. Ale zdá se, že k nám na pole budou chodit
na myši. Juchí + No to teda Má úcta.

Tady náš pár točil kolega Venda vloni. To jejich volání je dechberoucí.

https://www.youtube.com/watch?v=NHCZjyib75k

:)

Hop hop.

2.3.2017 11:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím
Právě se u nás "žení všichni čerti".
Vítr a pořádný slejvák. Je to takový hukot, že dechberoucí volání jeřábů jsem si musela pustit znova, abych vůbec něco slyšela.
Doufám, že slepice jsou schované a nejsou, jak ti blbouni běžci na zahradě. Ale ono jim to asi nevadí.
Výhoda je, že deštík pěkně umyje terasu, už to bylo potřeba.
Ale zahrada to nepotřebuje, to zase bude blátíčko...

2.3.2017 11:45
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

javorka napsal(a):
Zdravím
Právě se u nás "žení všichni čerti".
Vítr a pořádný slejvák. Je to takový hukot, že dechberoucí volání jeřábů jsem si musela pustit znova, abych vůbec něco slyšela.
Doufám, že slepice jsou schované a nejsou, jak ti blbouni běžci na zahradě. Ale ono jim to asi nevadí.
Výhoda je, že deštík pěkně umyje terasu, už to bylo potřeba.
Ale zahrada to nepotřebuje, to zase bude blátíčko...

Nezávidínn.u.nás.svítí.sluníčko , bych.ho.i..kousek.poslala., ale.nevínn.jak

2.3.2017 11:50
javorka

XXX.XXX.98.207

kačíkačka napsal(a):
Nezávidínn.u.nás.svítí.sluníčko , bych.ho.i..kousek.poslala., ale.nevínn.jak

Už je tady!
Díky.

2.3.2017 12:17
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak u nás svítičko slunilo, pak se zatáhlo... A černo, vichr, déšť... Teď zase sluní, ale vítr fučí dál.Mít slípky venku, tak by je to odneslo A naklíčená pšenka dnes byla přijata lépe smajlík Budou ji mít obden, tak si asi zvyknou smajlík

2.3.2017 12:20
dadu

XXX.XXX.61.94

Potřebovala bych jet do města, ale normálně mám strach, aby mě to nesfouklo ze silnice

2.3.2017 12:33
slovensko

XXX.XXX.178.6

Aj u nas prsi a svieti slnko ale nefuka.

2.3.2017 12:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady je ten vítr opravdu děsivej.
Všechno lítá. Uletěla například deska, kterou přikrýváme pískoviště a to na ní byla cihla. Našla jsem jí na konci zahrady a můžu říct, že jsem měla co dělat, abych jí donesla zpátky. Už to vypadalo, že poletím i já.
Ale slunce svítí

2.3.2017 19:18
Olánek

XXX.XXX.146.114

Přibývající ohniska chřipky nahlodávají můj optimismus obavou, aby v brzké budoucnosti nenabyly fotky drůbeže na iF nevyčíslitelné hodnoty.

2.3.2017 20:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Přede mnou ještě moře práce a řeknu vám, dvě hodiny na zahradě a usnu asi u klávesnice. Od ovcí mě to málem odfouklo, ale to je taková pohoda dostat se po práci za světla na zahradu.
Jinak máme s manželem podezření, že se jedna IB rozhodla sedět na vejcích. Teda my jí je bereme, takže nemá na čem sedět. Ale evidentně víc se zdržuje v kachní boudě. Jinak vám řeknu, že běžec je nějakej čiloun. Dneska oj.. soudružku ruánku. Proti němu je apetit ruánského kačera téměř na nule. No jde na ně jaro. A to jako fakt.
Jinak u nás stav hempšírčích vajec rapidně stoupá. V úterý bylo dokonce 11 vajec od 15 hempšírek. Plus 4 vejce od 5ti orlovek. A 6 křepelčích od nevím kolika slepiček. O běžkyních nemluvím. Že bych zase udělala tabulku, grafík? Asi jo, ale až o víkendu.
JInak pro zvídavé, kohout orlovák (tedy přesně jeho polovina) byla upravena na "kohout ala bažant" - tedy upíknutý s jalovcem, novým kořením, černým pepřem, bobkovým listem. Dílo ovonila půlka anglické a pár půlměsíčků cibule. Což bylo hodně důstojné rozloučení. Budeme na něj vzpomínat v dobrém.

2.3.2017 23:14
začátek

XXX.XXX.4.22

Ach Věrko, až mi ukápla slza á kecám slina.Dneska fučelo, že bych mohl pouštět kohouty jako papírové draky, ale stále mi vrtá hlavou, jak mohl pan Lada vědět, že to takhle dopadne?

2.3.2017 23:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, tedy ale, to jsou hotovkové gurmánské orgyje, ale už opravdu.
No, já se tedy přiznám, když tak kachnám krouhám to pekingské zelí,
tak ono tak krásně voní, že jsem na něj uplně dostal chuť a taky jsem
si trošku zobnul. A už pozoruji první příznaky, začíná mi růst blána...
Mno a jak Javorka tak lahodně popisovala to její máčení a ujídání pšenice,
tak to zítra hodlám též prubnouti, no a potom už se ze mě stane
kačeroslepice už ale dovopravdy. Snad mě pak nevybijou, žé...

Olí, máte recht, fotkami musíme dokumentovati tu drůbež, dokavaď
ji máme. Tak já dokumentoval, jak čistím vlašindám ubikacé,
jak pižmofky dělají orgie v jedné vaničce, přestože mají dvě + další nádoby,
jak dneska dostaly vodu kohoutkovou, poněvadž v tom vichru nebylo
lze ani nastevříti dvéře od podzemního sklepa, kde je studánka,
jak na vybraných místech u vaničky pršelo i když vlastně vůbec nepršelo,
jak si zabrali umouněné okno na chodbě a zahřívají mi na něm moje
historicky vzpomínkové nebo vzpomínkově historické? tepláčky,
jak si kradou seno, jak jim fšem hezky pěkně chutná, jak vesele hopkají,
prozpěvují si, rozhrabávají mi rašící cibuloviny a jak tiše a hojně kladou...

Hop hop.

3.3.2017 06:06
Olánek

XXX.XXX.146.114

Paráda a toho kohouta vidět Archimédés, že i kohout zná jeho učení o neztlačitelnosti vody, pižmák do vody ponořený..., že je třeba z vaničky něco upít než ji pižmák vytlačí, to nemá chybu.
Při zjevení toho čerta mě hlava cukla vzáď, hlavně že krční obratle vydržely.
No a k zástřihu růží na foto by to chtělo stručný komentář, jak které a kdy, dík.

3.3.2017 06:56
ovecka

XXX.XXX.203.146

Krása střídá nádheru Honzo, no ale už. Kde to počasí berete. Já jsem kousek přes kopce a sluníčko chodí jen k vám.
A k těm růžím: já nechám přes zimu dlouhé výhony, jen oberu konce se šípky a stříhám až na jaře, když kvete zlatý déšť - zlatice. forsytie a to na zdravé očko. Ale Honza je odborník, ten nám to osvětlí jak podle typu růže. Tedy jestli ho nevzal ten čert. Dana.

3.3.2017 07:36
Olánek

XXX.XXX.146.114

Ovečko, Vy se někde zmiňujete o cenných živinách v žloutku zajišťujících zdravý vývoj kuřecích novorozenců.Zajisté jejich množství závisí na pestrosti a kvalitě stravy slepic, která bývá podle mne, ideální v období hojnosti pastvy, ale násadová vajíčka v této době jsou povětšinou již v líhni.Jak tedy docíliti bohatosti cenných živin v žloutku?, když počíná odborná nedůvěra v umělé vitamíny.

3.3.2017 07:43
ovecka

XXX.XXX.171.70

Olánku, odkaz na článek je na mém profilu i s heslem pro stažení. A každý se může svobodně rozhodnout, zda se bude řídit moderními poznatky nebo pojede podle babiček a potenciál kuřete nevyužije. Dana.

3.3.2017 08:26
čapice

XXX.XXX.134.19

Zdravim v teplakach, jellikoz mam dovcu, prestalo foukat, tak hophop na zahradku za chvili pobezim, konecne taky neco pokopat, pohrabat, zastrihnout. Hovezi licka na korenove zelenine se pomalu dusi v troube k zitrejsimu obedu s bramborovym knedlickem. Dneska rano v kachniku prvni vajicko hura. A slepicky se snazi. Od 7 holek 6 vajicek, vcera byly sice jenom 3, tak jsem dneska zvedava. A nez vyrazim ven tak jdu zadelat na posvicenske kolace _ tedy masopustni. Capice.

3.3.2017 08:44
Olánek

XXX.XXX.146.114

Čapice vaření nerozumím, ale dusit hovězí líčka až do zítra se mě jeví dost dlouho, jinak přeji dobré chuti

3.3.2017 09:53
čapice

XXX.XXX.134.19

Olánek napsal(a):
Čapice vaření nerozumím, ale dusit hovězí líčka až do zítra se mě jeví dost dlouho, jinak přeji dobré chuti

Ale ne jenom tak 6 hodin, jsou lepsi rozlezena, tak jako gulas nebo svickova. Treba kachnu pecu na 60 stupni celou noc a rano pridam na 180 a dopecu do zlatoucka.

3.3.2017 10:08
slovensko

XXX.XXX.178.6

Martin, SR,3 stupne a slnecno.

3.3.2017 10:53
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
tu kachnu mám v troubě zase já.
U nás sluníčka zatím pomálu, ale je moc příjemně, tak to taky na zahradě aspoň na chvilku zkusím.
Uvidíme co tomu řekne moje rýmička. Už se nemůžu koukat na ty hortenzie zaházené listím. Aby mi v tom nezačaly zahnívat. Aspoň je musím osvobodit.
Po obhlídce zahrady jsem zjistila, že mi tam hodně úřadovaly myši. Jsou tam pořádné díry, místy je propadlá zem, tak mám trochu strach, jestli mi na těch místech nezlikvidovali úplně všechno.
Nevíte někdo, jestli myši žerou i hosty? (Myslím ty zelené rostliny, né lidi, to by se občas hodilo.)

Ta největší propast je zrovna v místě, kde by měla být jedna párádnice, o kterou jsem se chtěla rozdělit s neteří. Jestli je sežraná, tak budu mít vztek, že jsme ji nerozdělily už na podzim. Měl by ji aspoň někdo. Záhon je na severu a částečně ještě pod sněhem, tak se v něm zatím nechci rejpat.
S růžema to dělám jako Dana, odborník nejsem, ale rostou a kvetou a to je hlavní.

Já zatím od běžců nemám ani jedno vejce, ale snad se už taky dočkám.
Přeji krásný den. A těm, co můžou být na zahradě ať to jde pěkně od ruky.

3.3.2017 11:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy ale vážení, vy nám zde ale děláte chutě. Takže kachýnka v troubě?
No to ale nezní vůbec špatně, takhle před víkendem, že?

No já mám krůtí kousky s pórkem, fazolkami a řapíkatým celerem
+ těstoviny, a je to málem oo, ale na kachýnku to teda asi nemá, mno.

Javorko a Čapice, já se přiznám, že jak máte v avataru podobné barvy
kvítek, tak jsem Vás onehdá zaměnil a četl příspěvek od Čapice jako psaní
od Javorky a už už jsem si říkal, jak Javorka s vnučkou Eliškou řádí,
a kde se vzal, tu se vzal, na Javorkovic zahradě i pan kohout. No tedy ale...

Dano, nebojte, u nás žádné extra počasí nemáme.
Však fčera tak fičelo, že od 7.00 do 14.00 nešel proud.
A to ani nechci pomyslet, kdybych měl naplněné líhně, že?
Ještěže mi ty biologické hodiny letos nějak netikají. Tik tik.

3.3.2017 11:29
dadu

XXX.XXX.61.94

Krásný sluneční den, teplákofci smajlík

U nás je náádherně sluníško, teplotu psát nebudu, páč se teploměr opět "sluní", takže kecá Ale je fakt příjemně - už jsme dali se synem kávu venku Havěť je obstaraná, nakrmená a mlaďošky a faverolky už stihly naklást po jednom vajíčku Odpolko konečně pojedu do města a zítra "HURÁÁ" a bude se hrabat listí A že ho je!

3.3.2017 12:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

U nás je pekne teplo, tak som išla pohrabať napadané ihličie z borovice a sem-tam niečo obstrihať. Ale priznám sa, žiadne nadšenie som pri tom necítila , síce som pritom achkala a stukala, ale z radosti to nebolo.

3.3.2017 19:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olí, Karlík ale není žádný čert. To je přece beránek. Trk trk.
Ten by mě vůbec nikam neunesl a neodnesl, toho nosím já, má asi 20 kg.
Jsem f tom vichru ovendy odčervil, tak mám radost, a můžu se
začít těšit na porody. Marie vypadá, že by už za 14 dnů mohla,
ale tak uvidíme, že? Není kam spěchat.

Růže a střih - jó, tak to by bylo na dýl.
To víte, já když se rozepíšu...
A to by nešlo, páč si musím jít přemáchnout tepláčky na zítřek,
to víte, bude víkend, navíc sobota, a to se někdy i koupu,
tak aby mi to v té maštali mezi soudruhy a soudružkami slušelo, žé.

Olí, tak já to zkrátím - pryč všechno zmrzlé, černé a staré,
flekaté, nalomené, puklé a prasklé.
Čím větší květy róza má, tím víc ji ostříhejte. Není třeba se bát.
Růže (a já) střihem krásníme a mládneme, žé...
Malé květy - méně střihu.
Slabé výhony ušmikneme až u země, silnější výše, od oka.
Popínavé není potřeba moc zastřihovat, pokud nenamrzly
nebo nejsou moc zahoustlé. U nich jediných neplatí pravidlo
velikosti květu - mocnosti střihu. No a stříháme, když začnou pučeti,
což je dejme tomu tak 14 dnů před tou zlaticí, jak píše Dana.

No vidíte, jak jsem to vzal zkrátka.
Hop hop hop.

Třeba taková ´Rose de Rescht´, která silně voní do dálky
a nikdy nenamrzá, se nemusí stříhat vůbec, pokud pro ni máme
dost prostoru a nemusíme/nechceme ji držet nízkou.
Je to výborná stará krasavice, která kvete opakovaně,
její květy velmi dobře odolávají silný dešťům, což se cení,
dá se momentálně objednat třeba u Starkla, a hodně ji používám
i na různé kulinářské pochutiny (růžová voda, čaj, želé, zmrzlina aj.).

https://eshop.starkl.com/ruze-rose-de-rescht-115180/

3.3.2017 20:27
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tak dnes byl u nás krásný jarní den a údernice zas ukázaly co v nich je. Já musel do města a dostal jsem se do kolony, že mi cesta trvala místo 10 minut hodinu http://www.ireceptar.cz/zahrada/okrasna-zahrada/jak-v-predjari-prorezat-ruze-okrasne-i-ovocne-kere-a-zive-ploty/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.

3.3.2017 20:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. No fotky nádhera Honzíku. Nejlepší jsou slepičky, jak sedí v těch bedničkách. A jedna kouká k té druhé

3.3.2017 21:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, teda ale, to jste chytil pěknou kolonu, takhle v předjaří.
Moje údernice také nesou jak o život, ale hlavně mě šokuje
ta velikost vajec, zítra převážím, ale to už jsou snad 75 a víc gramovky
od brzy ročních dam.

Věrko, děkuji. To ještě jde, když jedna k té druhé jen kouká.
To ona jedna k té druhé klidně i vleze a pak si tam lebedí dvě.
No a ze začátku tyhle mladé vůbec nechtěly kukaň, stačily jim bedny,
no ale stejně jsem jim tam jednu kukaň ze seníku snesl, a hnedle
si ji tak oblíbily, že se do ní nacpou i dvě. Podobně jako ty tři kachny
do jedné vaničky. Jsou to můry.

Jinak, přátelé, všichni víme, co to znamená, když černá kočka přeběhne
přes cestu, ale co to znamená, když přes cestu přeběhne černá slepice?
Dneska, uprostřed polí a luk a lesů, zcela mimo civilizaci, už za šera,
vidím něco na silnici, říkám si asi tak liška - jo, ona to byla černá slepice.
Samozřejmě jsem jí nezastavil, co kdyby měla nákazu, žé?
Ale že lidi pojmou PCH až tak, že začnou vyhazovat slepice z auta,
jako odchozené psy, když se jim nehodí, to teda valím oko.
Tak doufám, že černá slepice přes cestu ve starém čínském slovníku
znamená vosum let štěstí. A jestli né, tak já toto pravidlo nyní zavádím.

Má úcta.

3.3.2017 21:12
dadu

XXX.XXX.61.94

Začátku, já myslela, že u vás kolony nejsou... Mě dneska taky trvalo 20 min, než jsem se dostala z parkoviště u obchoďáku na silnici (výpadovku) k nám Bolka byla ucpaná v obou směrech do i z města

3.3.2017 21:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Honzíku, příště taky ochutnejte slepičkám mrkvičku. Zlepšuje to zrak

3.3.2017 21:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, děkuji za tip, zkusím.
A něco na mozek a paměť, no prostě celkově na hlavu,
byste v rukávu neměla? Že bych třeba ujedl ovečkám senó?
Nebo sýkorkám slunečnici?

3.3.2017 21:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Leda Honzíku kdybyste kojil. Tak to bych vám poradila lněné semínko
Berte mě s humorem. Pěkný večer a dobrou noc.

3.3.2017 22:06
začátek

XXX.XXX.4.22

Jendo pokud je mi známo, tak černá slepice přes cestu znamená"VELKÉHO BOHATSTVÍ TŘIKRÁT DENNĚ NABUDEŠ" A nebo taky ne. Jo jo Dadu, není kolona jako kolona.

3.3.2017 22:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Začátku NV, to jste mě udělal radost.
A rovnou třikrát denně, jo? Jejej, tak to si budu moci konečně poříditi
ten skleník, kolo a tu třetí věc ještě nevím. Možná nový gaučík?

Věrko, takže mě na hlavu už nepomůže nic?
Ajta krajta, tak to mám tedy pro následující léta vyhlídky teda ale...
A vy všichni se mnou taky.

Tak to jsem z toho na plech. Teda na plot.
Jsem tuhle Lujzovi říkal, ať ten plot tolik nežere,
a von, že ho má tak rád, že si ho bude i hlídat.

Hop hop.

3.3.2017 22:52
dadu

XXX.XXX.61.94

Honzíku, u nás se na hlavu doporučuje studený mokrý hadr

3.3.2017 23:13
začátek

XXX.XXX.4.22

dadu napsal(a):
Honzíku, u nás se na hlavu doporučuje studený mokrý hadr

Ano u nás se taky doporučuje, ale do rozkroku.

4.3.2017 08:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krásné vlahé ránko, přátelé. Hop hop.
U mě je toto ránko opravdu vlahé, neb jsem následoval Vašich doporučení
a na hlávku i do klína jsem si vetknul plínu (jako obvykle), ale tentokrát
smočenou. Tak nevím, zda to pomůže, trochu to studí, ale v pošťačkami
na poště, kam jsem musel jít vyřídit urgentní korespondenci, to udělalo divy.

Klaním se + Má úcta.

Herbst

4.3.2017 14:23
Herbst

XXX.XXX.209.195

honzapm napsal(a):
Olí, Karlík ale není žádný čert. To je přece beránek. Trk trk.
Ten by mě vůbec nikam neunesl a neodnesl, toho nosím já, má asi 20 kg.
Jsem f tom vichru ovendy odčervil, tak mám radost, a můžu se
začít těšit na porody. Marie vypadá, že by už za 14 dnů mohla,
ale tak uvidíme, že? Není kam spěchat.

Růže a střih - jó, tak to by bylo na dýl.
To víte, já když se rozepíšu...
A to by nešlo, páč si musím jít přemáchnout tepláčky na zítřek,
to víte, bude víkend, navíc sobota, a to se někdy i koupu,
tak aby mi to v té maštali mezi soudruhy a soudružkami slušelo, žé.

Olí, tak já to zkrátím - pryč všechno zmrzlé, černé a staré,
flekaté, nalomené, puklé a prasklé.
Čím větší květy róza má, tím víc ji ostříhejte. Není třeba se bát.
Růže (a já) střihem krásníme a mládneme, žé...
Malé květy - méně střihu.
Slabé výhony ušmikneme až u země, silnější výše, od oka.
Popínavé není potřeba moc zastřihovat, pokud nenamrzly
nebo nejsou moc zahoustlé. U nich jediných neplatí pravidlo
velikosti květu - mocnosti střihu. No a stříháme, když začnou pučeti,
což je dejme tomu tak 14 dnů před tou zlaticí, jak píše Dana.

No vidíte, jak jsem to vzal zkrátka.
Hop hop hop.

Třeba taková ´Rose de Rescht´, která silně voní do dálky
a nikdy nenamrzá, se nemusí stříhat vůbec, pokud pro ni máme
dost prostoru a nemusíme/nechceme ji držet nízkou.
Je to výborná stará krasavice, která kvete opakovaně,
její květy velmi dobře odolávají silný dešťům, což se cení,
dá se momentálně objednat třeba u Starkla, a hodně ji používám
i na různé kulinářské pochutiny (růžová voda, čaj, želé, zmrzlina aj.).

https://eshop.starkl.com/ruze-rose-de-rescht-115180/

Dobrý den, mohu se Vás zeptat zda ta růže má trny ? Děkuji.

4.3.2017 17:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kolego, žádná růže nemá trny. Růže mají ostny.
Konkrétně ´Rose de Rescht´ má jemné maličké ostníky.

4.3.2017 18:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsme v šest dorazili domů ze zahrady. A už jsou tam dvě signalizační 20tý den.

4.3.2017 19:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Jůůůů!

4.3.2017 21:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem dopočetla statistiku na únor. A protože mě spíš zajímá trend, tak jsem to spojila s lednem.
Vejce v průměru za leden -> únor na den:
Běžci: 1 -> 1,1
Hempšírky: 4,6 -> 5
Faraoni: 5,1 -> 2,6
Orlovky: 0,5 -> 3
A příští měsíc budu muset zanést do grafu další řadu. Začala snášet ruánka.

4.3.2017 23:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

5 kuřat už je venku (stále 20tý den). Já snad ani neusnu

5.3.2017 09:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno a krásný den. Tak už to 21tý den ráno skáče ven z vajec. První várka letošních hempšírek. Ještě není konec, ještě se klubou.

5.3.2017 09:43
vg1955

XXX.XXX.178.228

Su nadherne, a tie prazdne skrupiny neodoberate?

5.3.2017 10:06
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím teplákovce, včera se nedalo nic moc dělat, protože tak fučelo, že všechno lítalo. Vyhnala jsem kačky z chlívku na zahradu, no moc se jim nechtělo, ale byl naplánovaný velký úklid, tak to holt jinak nešlo. Už máme 36 dnů

5.3.2017 10:12
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno a krásný den. Tak už to 21tý den ráno skáče ven z vajec. První várka letošních hempšírek. Ještě není konec, ještě se klubou.

Velká gratulace. moje faverolky a laflešky mají ještě 14dní . Faverolák se snaží, takže jsem od nich vyndala jen tři neoplozená vejce, ale laflešák lítá po celé zahradě jak střelený a slepicím se evidentně moc nevěnuje, protože jsem z 26 vyhodila 16 slovy šestnáct neoplozených vajec . Tak jsem ještě po pěti dnech šoupla dalších deset vajec a uvidíme .

5.3.2017 12:52
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdar a sílu všem teplákofkářům smajlík Nemáte čistě náhodou někdo tip, co s kaštanovým listím? Na kompost (vím, že by se tam dávat nemělo) už se mi nevejde. Mám pohrabanou zhruba polovinu (a už mě to nebaví ), hromadu jako hrom a nevím, co s ním... Kaštan je sice na obecním pozemku, ale hned u mého plotu, takže téměř všechno listí a většina kaštanů bohužel u mě (a je tak "úžasný", že 9 kaštanů z 10 vyroste ).

5.3.2017 13:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

vg1955 napsal(a):
Su nadherne, a tie prazdne skrupiny neodoberate?

Líhnout se začali včera, tohle vyskákalo do rána. Ráno jsem fotila po otevření líhně. Pak vyberu oschlá kuřata. Ta mokrá v líhni nechám a vyberu skořápky. Líheň se snažím otevírat maximálně 2x denně při vybírání kuřat. Pak i rovnou odeberu skořápky. Průběžně to nedělám. Čím víc se do líhně leze, tím je to špatně. Uteče vlhkost.

5.3.2017 13:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

kačíkačka napsal(a):
Velká gratulace. moje faverolky a laflešky mají ještě 14dní . Faverolák se snaží, takže jsem od nich vyndala jen tři neoplozená vejce, ale laflešák lítá po celé zahradě jak střelený a slepicím se evidentně moc nevěnuje, protože jsem z 26 vyhodila 16 slovy šestnáct neoplozených vajec . Tak jsem ještě po pěti dnech šoupla dalších deset vajec a uvidíme .

Díky. Tak já jsem do líhně dala 24 vajec. Neoplozených byly 4 vejce (vypadaly stejně, a vysledovala jsem, že jsou od tříleté soudružky). Aktuálně mám z 20ti vajec venku 16 kuřat. Tipuju max 18, ty dvě se mi při prosvěcování zdály, že zárodek zemřel během vývoje ale nechala jsem je tam.
A jinak vám ta káčata rostou přímo před očima. Je to nádhera na ně koukat

5.3.2017 13:31
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):

Věrko, tiše závidím
Ať pěkně rostou!

5.3.2017 13:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jitko děkuju a ještě přidám kvízovou otázku (když je ta něděle). Poznáte, kdo nám chodil papat seno k ovcím? Nechal nám tam něco na památku.

5.3.2017 13:42
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

veraboskova napsal(a):
Jitko děkuju a ještě přidám kvízovou otázku (když je ta něděle). Poznáte, kdo nám chodil papat seno k ovcím? Nechal nám tam něco na památku.

Jo jo srneček, taky mívám na louce shozy, mně chodí ožírat jabloně, lípu a kaštany co trčí z oplocení vždycky mám okousané největší pupeny z jara .

5.3.2017 13:44
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Někde jsem se dočetla, že sebrat shozy je pytláctví, není to sranda? Asi je budu nosit do lesa zpátky

5.3.2017 14:11
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte, u nás polojasno, a asi 12 stupňů.
Zahradu jsme dopoledne pohrabali, sice jen tak z hruba, jelikož až bude pěkně, vlítnem na ní s vertikutátorem a pak to zase bude na valník
V líhni už se mi to také klube, musím jim udělat místo.
Přestaly mi snášet křepelky, celou zimu nesly jako blázen, a teď nic.
Včera jsem dostříhala zadky mladším araukankám a zjistila, že už jsou holky připravené už snáší
Tak kafíčko mám dopité a jdu na poklízení té drobotiny
Hezký zbytek neděle

Herbst

5.3.2017 14:22
Herbst

XXX.XXX.209.195

honzapm napsal(a):
Kolego, žádná růže nemá trny. Růže mají ostny.
Konkrétně ´Rose de Rescht´ má jemné maličké ostníky.

Pardon já se v tom nevyznám. moc Vám děkuji za odpověď.

5.3.2017 14:50
dadu

XXX.XXX.61.94

Herbst napsal(a):
Pardon já se v tom nevyznám. moc Vám děkuji za odpověď.

Nedávno to bylo moc pěkně popsané v televizi, jaký je v tom rozdíl. Nevím už ale, co to bylo za pořad - možná ještě starý receptář s P. Podlahou.

Herbst

5.3.2017 15:03
Herbst

XXX.XXX.209.195

dadu napsal(a):
Nedávno to bylo moc pěkně popsané v televizi, jaký je v tom rozdíl. Nevím už ale, co to bylo za pořad - možná ještě starý receptář s P. Podlahou.

Tak to jsem neviděl. Ačkoliv tyhle pořady sleduji docela rád. No tak už jsem poučen

5.3.2017 18:36
Olánek

XXX.XXX.146.114

Příteli děkuji za rady k růžím a později se dotáži, kdy a čím hnojit a čím postříkat.V loni měly cosi asi houbovitého na listech.Jedna zahradnice mě řekla co činiti, ale já to přes zimu zapoměl a tak Vrbové nevěřím, zase se sejdem o jednu zimu moudřejší.

5.3.2017 21:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak 17 kuřat je venku, v líhni zbývají 3 vejce a jedno z nich podezřele pípá. Tak uvidíme do rána. Pár fotek, mám je rozdělené starších 10 a mladších 7.

5.3.2017 22:31
dadu

XXX.XXX.61.94

Krásná pípátka Tak ať rostou smajlík

5.3.2017 23:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dadu, jestli je listí z kaštanu suché a čisté (bez větví, kamenů),
tak bych už zkusil vytáhnout sekačku na trávu a pojezdit ho a nadrtit,
s košem či bez, záleží, jak moc to ne-půjde a jak najemno ho chcete.
Potom ho můžete (suché) použít jako fajn podestýlku pod kury,
případně namulčovat v dostatečné vrstvě na záhony, nebo rovnou zarýt.
To, že se listí toho a tamtoho nemá dávat na kompost, je fáma.
Jen se kaštanové a např. ořešákové hůř rozkládá a potřebuje více N.
Pokud by šlo o choroby kaštanovníků posledních let, tak stačí slabší vrstvu
listí na kompostu vždy prohodit dusíkatým vápnem v dostatečném množství,
potom zase listí, zase Nvápno, pak pořádně prolít a ideálně překrýt textilií
a máte po chorobách. Dusík navíc zrychlí a zlepší rozklad.

Věrko, no krása střídá hempšírku, ale už doopravdy.
A výsledky líhnutí jsou také skvělé, řekl bych.

Kačíkačko, kačky jsou už mackové. Moje kačka Katka má už 9 kousků
a povážlivě se den co den zvětšuje velikost jejích vajec, že se mi už brzo
tímhle tempem do plata nevejdou vedle sebe, ale budu muset dávat ob jedno.

Mno a dnes prosím pěkně krocan pojímal pro změnu pekingské zelí.
Takže zelenina je evidentně zdravá i dravá a Jaro je už dovopravdicky tu.

Olí, rózy můžete přihnojit už nyní. Vřele doporučuji granulovaný koňský hnůj,
ke každé usazené (tj. vysazené aspoň před 2-3 roky) sazenici dávám
tak 5-6 hrstí s tím, že udělám lopatkou v těsném okolí rózy jamku, do které
dám hrstku granulí a zakryju zeminou. Takhle objedu rózu na těch 4-6 jamek,
opatrně, abych nepoškodil kořeny, aby z nich pak nevyrážel šípek z podnože.
No a potom to hezky pěkně zavlažím, aspoň 15-20 litrů. Vody není nikdy dost.
Granulovaný hnůj je suchý a potřebuje dobře nasáknout, aby se začal rozkládat,
aby začal působit. No a pokud f Praze chodíte do zahradnictví Chládek
ve Střešovicích, a pokud tam chodíte nejenom na jejich dortíky, tak si tam
můžete koupit hnojivo v kuličkách - Substral Osmocote, a to je uplně senza
bezva nejlepší, uvolňuje se postupně a po celou sezonu, a to můžete zapravit
némlich stejně, jako ty granulky hnoje, a zavlažit a těšit se na Krásné růže.

Dobrou noc. Hop hop.

6.3.2017 06:39
Olánek

XXX.XXX.146.114

Vyhnojím, zahradnictví je totiž nekonečný příběh, kde platí, komu není rady.Poznal jsem to, dle mne na nejtěžším a tím je kvalitní trávník.Ještě k těm růžím, před půl stoletím soused na chatě byl obklopen spoustou zavařovacích sklenic pod kterými množil růže.Provozuje se to ještě dnes?
K foto, kolektiv na hřádu, tak tam se parazitům líbit nebude.

6.3.2017 07:58
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

Honzíku, to ste ten kurín fotili tesne po vybielení? smajlík

6.3.2017 08:11
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobre ranko vsetkym, u nas leje uz od vecera a je 5 stupnov,.

6.3.2017 10:53
dadu

XXX.XXX.61.94

Všem přeji hezký den, i když není takový, jako byla sobota smajlík
Honzíku děkuji za radu. Ano, kaštan JE napadený (asi jako většina ) a myslela jsem, že pod slípky je vhodné jen ořechové listí. Zkusím ho tedy pojezdit sekačkou (teda pokud bude spolupracovat - mám jen takové "trsátko" a na podzim nějak zlobila ). Když to nepůjde, tak ho slípky dostanou tak, ony si s ním asi poradí a myslím, že ho taky "nadrtí"

6.3.2017 12:05
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak vás zdravím přátelé.

Času málo Prace moc, přijde mi že mi někdo krade hodiny ze dne, je moc krátký smajlík

Slepice stále zlobí, hrách jim nijak nepomohl spis naopak, ještě k tomu se lohmani masově naučili ničit vajíčka.no a teď jak z toho ven..

Hezký den.

6.3.2017 20:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, tak kuřat je nakonec 18. Všem kdo fandili vzkazuju, že to pípací kuře se ven dostalo a tímto vás pozdravuje.

6.3.2017 21:13
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer, tak kuřat je nakonec 18. Všem kdo fandili vzkazuju, že to pípací kuře se ven dostalo a tímto vás pozdravuje.

To je prima.
Ať se jim daří.

Hezký večer.

6.3.2017 21:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Sodovka komnata, ale už vopravdická.
Mája se začala mrouskat.
Votírá se o kde co, válí sudy, povážlivě mňouká u dvéří, plazí se po zemi
a vystrkuje... fšak vy víte co.
Momentálně má tři nápadníky - černého, oranžového a bílo-mourovatého.
Ten je docela drzouškej, vůbec se mě nebojí.

No chudáci myši, ty u nás v těchto časech opravdu nemají pré.

Mamkamaria - garáž se na vlaškárium změnila před dvěma lety,
fšak už je severní zeď (z druhé strany zcela v zemi - ve svahu)
pěkně esteticky flekatá.

Olí, řízkují se růže i dnes, ale takový jedinec je slabší a méně větví,
než jedinec naočkovaný na silném šípku, který dobře a hluboko koření,
tudíž najde více vody a živin a sazenice je i více mrazuodolná.
Ale jsou odrůdy, které se pro řízkování opravdu hodí a nijak tím netrpí.
Za všechny např. ´The Fairy´. Takovým jedincům se říká růže pravokořenné.
Jsou velmi vhodné např. na mělké hroby nebo do nádob nebo tam,
kde by mohlo hrozit vyhánění planých vlků z šípkové podnože
(extenzivní údržba). Šípek méně chutná myším, kulturní odrůda zas víc.
Moderní odrůdy jsou patentově chráněny a jejiž množení řízkováním
se zakazuje (pro další prodej). Ale málokdo na to dbá, že... Má úcta.

Jeníku, kurňa, já věřím, že na to vlítneš, soudružkám udatnicím řádně
domluvíš a ony pod pohrůžkou začnou plnit plán na 110%.
Vidíš, máš vejce tak dobrá, že se ti po nich Lochmanky můžou utlouct.
Co se stromků týká - podzimní nákres bylo provizorní zakrácení po výsadbě,
ne jarní řez.

Věrko, taky pozdravujeme, a někteří i máváme.

6.3.2017 22:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak už se můžeme těšit na fotky koťátek? A kdypak to Mája plánuje a který nápadník se Máje líbí? A vám?
Emilka má úplně jiné starosti. Naštěstí. Před lety jsme měli doma hárající kočičku a bylo to nekonečné.

Jinak děkujeme za dobrý tip na osázení mělkého hrobu. To je užitečná informace. Pokusím se to udržet v hlavě.

6.3.2017 23:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, Májenka je ještě moc malinká na koťátka.
Možná příroda dá a bude je mít, ale já ji nechám hezky pěkně
zavřenou, ale už má možná zaděláno, žé. Ona je totiž děsná čiperka.
Po kompa to asi tak má? Hop hop.

Černého nápadníka jsem neviděl, ale slyšel jsem o něm zvěsti.
A bílo-mourovatý se mi nelíbí, je to taková fádní barva podle mého.
Nicméně kocour je to pořádný, lesklý a macatý, dobře živený.
Ani jsem netušil, že na naší polomrtvé zapadlé fsi je takhle živo.

Mě by se pro Májenku samozřejmě líbil Pan Divoký.
Bydlí u nás ve stodole na seně celou zimu, na poli loví myši,
párkrát jsem ho u toho přistihl a už vím, že to je PD a ne Tomáš,
no prostě je moc nóbl a fajn, a je velký a o 10 cm delší, než Tomík,
nejmíň. Ale je tuze moc plachý, hop hop. Tak nevím, mám ofšem
obavu, že Máje se líbí ten bílo-mour.

Pan Divoký když byl ještě sníh. Vlastně až se zmizením Cibule
jsem zjistil, že tu bydlí Pan Divoký, protože jsem Cibuli hledat všude,
i ve stodole na trámech, odkud utíkal oranžový kocour, ale to jsem
si ještě myslel, že to je jen víc vyplašený Tomík.
No až zpětným detektivním zapojením a dalším pátráním a sledováním
vím, že to je PD.

6.3.2017 23:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Ten by se mi taky líbil.

7.3.2017 11:24
anka2

XXX.XXX.54.70

Tak ten je...
to se tu možná o případná koťata po PD strhne mela

7.3.2017 11:54
javorka

XXX.XXX.98.207

anka2 napsal(a):
Tak ten je...
to se tu možná o případná koťata po PD strhne mela

Jen jestli mu to tatík Honzík nezatrhne...

Tomáš má dneska svátek, možná bude kočičí párty.

No, a my máme dnes k obědu kočičí svatbu (zbytek kachny, červeného zelí a bramborových knedlíků - všechno dohromady, opečené v troubě).

Dnes konečně první vajíčko od běžců

7.3.2017 20:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Je to fešák, máte dobrý fkus. A vypadá to, že JE (tam vzadu) má.

Jedno tklivé video o tom, jak se správně pracuje s vábničkou na krocany.
Zajisté potěší fšechny přítomné pány a lofce, dámy se mohou inspirovati.

https://www.youtube.com/watch?v=B2xyL_pfNl0

7.3.2017 22:30
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tak doufám, že bez mého přímého dohledu, vajíčka v líhních přežila a již v neděli uvidim první kuřátka.Jinak chleba mám zatim snad, tedy, doufám dost.

Řídíš auto, když se na silnici objeví červená značka s bílou rukou klikni myší, (zabrzdil jsi), podle délky reakce se ukáže tvoje stáří, tvůj věk a v milisekundách jak rychle reaguješ.

https://www.justpark.com/ creative/reaction-time-test/.

8.3.2017 18:54
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer koukám, že jsme v plné sezoně, nikdo nemá čas a zatím ani co ukázat, netrpělivě sedí u líhní a chystá odchovny, nejsem na tom o moc lépe, tak jednu radu na sáňkování, hlavně kde s kým a kolik vás bude.
Zasněženou Sibiří se ženou saně, které pronásleduje smečka vlků.
V saních sedí Američan, Němec, Rus a Slovák.
Rus najednou chytí Amíka a se slovy "To máš za Hirošimu!" vyhodí ho ze saní.

Vlci ho sežerou, trochu se zdrží, ale za chvíli jsou zase za saněmi.
Rus chytí Němce, zvolá "Marš, ty fašisto!" a vyhodí ho taky.
Když vlci znovu dobíhají saně, Rus vytáhne kalašnikov a ratatata... a
všechny vlky postřílí.
Slovák se ho ptá: "Prečo si to neurobil hneď?"
Na to Rus vytáhne fľašku vodky, nabídne mu a praví: "Pro čtyři málo a
samotnému nechutná!".

8.3.2017 19:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobrý večer, začátku dámy s pány slaví MDŽ přeci

8.3.2017 19:23
Olánek

XXX.XXX.146.114

Ženám, chovatelkám vše nej To bejvávalo slávy MDŽ, odbory kytičku a bombonky, děvčata vínečko a chlebíčky.Jak ten čas letí, dnes slaví, ženy, ale i ženy s převahou mužských hormonů a muži, jež se cítí ženami.

8.3.2017 19:55
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak jsem se chtěl vytáhnout a ve výtahu si vzpoměl na přítele Myšáka, druh je jednotka zoologická taxonomická, a spolucestující slečně pravím, Vy jste krásný polyfyletický taxon.Místo očekávaného údivu hrozila facka.Není nad sbírku motýlů, že jo.

8.3.2017 20:56
jako001

XXX.XXX.109.93

8.3.2017 21:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Sbírka motýlů je zajisté silné afrodisiakální vnadidlo, drahý Olí,
ale kdybyste slečnu pozval na kus pořádnýho vlašáka,
tak by zajisté žádná také neodmítla.
Ať už by si pod tím slečna představila 20 deka s rohlíkem, švarného Itala,
oříšek k nalousknutí či udatného zdobného opeřence.

Mno to tedy Má úcta + Karafiátek rudý fšem.

Hop hop.

8.3.2017 23:36
skodovak

XXX.XXX.241.242

Honzíku, tak kdyby se ti náhodou alespoň trochu chtělo, nakreslit mi jarní řez, byl bych rád, stromky jsem nechal jak jsem koupil

Jinak jak vajíčka, dopadne to? Smutně koukám.

Hezký večer tobě, i ostatním...

9.3.2017 06:32
Olánek

XXX.XXX.146.114

Tak s tím získáváním některých žen v hl.městě pro chovatelství drůbeže to není jednoduché.Vlašák či Třešňák se jim jeví jako levné pití s jedinou vyjímkou a tou je část vzorníku vlašky.Zejména při mé osvětové činnosti kladu důraz na požadavek týkající se ocasu.Zdali pak milostivá tušíte, že Vlašák má míti ocas dlouhý, nesený v úhlu až 40 st.Dokonce ocas malý je výlukovou vadou.Pokud přítomná pražanda souhlasně pokyvuje hlavou je zajisté pro chovatelství podchycena, což dokládá otázkou, jakého Vlašáka máš ty kocourku?

9.3.2017 08:07
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobre rano, u nas je 0 stupnov a snezi.

9.3.2017 19:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Na otázku "Jakého vlašáka máš ty, kocourku?" bych si dovolil odpověděti
touto 21 let starou fotkou, kterou jsem právě našel ve svém bohatém archívu,
to jsem si fotil o prázdninách, když jsem byl nadějný 14letý gaučík. Hop hop.

Velkééého. Oranžovokrkého. Mňáúcta, pražando.

9.3.2017 20:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak jsem zapla televizi a dávají S kuchařem kolem světa - Filipíny. A právě ukazovali, jak 10 minut místní domorodec buší do živé slepice, než pojde. Prý je to tradice a má lepší chuť. Přepínám program to už radši Letečtí stíhači v boji.

9.3.2017 20:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak vám pánové nechci do toho kecat, ale na "stará" plemena nikoho nenalákáte
Třeba ayam cemani, to je jiná

9.3.2017 20:48
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tak dnes nám noc propršela, ale nastal krásný den Dnes ucho na líhni a zatim ani píp, provedl jsem kontrolu líhně č.4,30ks z.velsumek r.k s oranžovokrkým kohoutkem a vyřadil 7 vajíček,7ks z.velsumek stříbrokrkých a vyřadil 1 vajíčko.

JAK SE ZMĚNILY HODNOTY ŽIVOTA
Hodnotový svět po celé generace znal tzv. sedmero hlavních hříchů:
* pýchu
* lakomství
* závist
* hněv
* smilstvo
* nestřídmost
* lenost.
Postupem času se jejich obsah proměnil do dnešní podoby:
* z pýchy se stalo zdravé sebevědomí;
* z lakomství zákon ekonomiky;
* nestřídmost se povýšila na vyšší životní úroveň;
* závist v boj o spravedlnost;
* hněv ve zdravou reakci na nekorektní jednání druhých;
* smilstvo v prevenci proti neurózám;
* lenost se proměnila ve výraznou a chronickou tendenci odkládat plnění povinností a úkolů na pozdější dobu.

Díky této moderní nomenklatuře zbavil se starý kontinent těžkých hříšníků.
Připočteme-li k tomu ještě jiné, dnes už málo známé, skoro archaické pojmy jako:

hulvátství, které se změnilo ve svobodu projevu,
okrádání definované jako svobodný trh,
zanedbanou výchovu dětí jako tvorbu vlastního názoru potomstva,
neúctu k tradici proměněnou ve vítězství zdravého rozumu a
likvidaci pozitivních hodnot jakožto zbavení se předsudků,

nacházíme se v aktuálně nám známém prostředí uprostřed Evropy.
K tomu dodám, že:
svoboda se povýšila na svévoli jednotlivce,
tolerance se proměnila v ustupování zlu
a korektnost v povinný názorový koridor.

Doc. PaedDr. ThDr. MUDr. et MUDr. Jaroslav Maxmilián Kašparů, Ph.D., dr. h.c.

9.3.2017 21:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, no tedy ale, já zase slyšel, že retro je v kurzu a in.
Takže vy jste na černochy, no hezky pěkně.
Musíme to držet v tajnosti, aby se to nedoslechl Váš pan manžel.

Začátku, jejej, tak to bude radosti, až to všechno vesele vyhopká a zapípá.

Já se přiznám, že už mi pomalounku, polehounku, hodiny začínají tikat.
No příští týden už nasadím, hop hop.

Pižmovka Katka už má 13 vajíček, jsou opravdu obrovská, musím si pořídit
ještě jednu váhu a mít ji přímo u maštalé, a zatím nevypadá, že by plánovala
končit.

Ty noční deště čili slejváky mi dělají nesmírnou radost, zahrádka to vypije
jako nic a špinavá zem po zimě to potřebuje jakbysmet.
Dneska jsem rozhodil f předzahrádce hnojivo, tak se krásně rozmočí a vsákne,
no to bude zase krása nejmíň střídat nádheru.
Ještě bych potřeboval překátrovat pár koleček zeminy z pole a navozit
do do předzahrádky a na sklep, ale zatím to je moc mokré a krtiny už žádné
nemám. Dneska jsem dokonce vyhlížel, jestli neuvidím nějakou novou krtinečku,
ale přibyly jen dvě, tak to je tak na jeden kbelík.

No a teď sleduju, že zatímco tu píšu do Tepláků, tak jsem slepicím zblajznul
skoro půlku pekingského zelí. No to tedy Má úcta.

A jestli máte rádi kávu, tak neváhejte...

10.3.2017 06:56
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
v noci nám sprchlo. Ale to nevadí, protože pro mě je krásný den. Mám totiž dovolenou Aktuální teplota +5 stupňů.

10.3.2017 07:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mám takový dotaz: dá se vypozorovat u malého kuřete hempšírek do cca týdne jeho pohlaví? S někým jsem to už kdysi probírala. S vámi paní Dano? Někdo mi totiž říkal, že má ozkoušeno, že ta kuřata s tmavším flíčkem na hlavě budou slepičky.

10.3.2017 09:42
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ano kurata s tmavsim fliackom na hlave su sliepocky. Mam to odskusane. Ale sliepocky su aj bez fliacku. Inak pri takych malych kuratach nerozoznam pohlavie.

10.3.2017 11:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

slovensko napsal(a):
Ano kurata s tmavsim fliackom na hlave su sliepocky. Mam to odskusane. Ale sliepocky su aj bez fliacku. Inak pri takych malych kuratach nerozoznam pohlavie.

Děkuju za potvrzení. Já jsem si říkala, jestli to tak bude a potvrdí mi to víc lidí.
Ale už je to jedno. Jedna paní chtěla kuřata, ale spíš slepičky. Tak jsem si říkala, že jí je vyberu až se vylíhnou. Ale už odřekla, manžel jí to zatrhnul.

10.3.2017 19:55
ovecka

XXX.XXX.203.146

Věrko, mám to také potvrzené. Kuřata s tmavými flíčky na hlavě jsou na 100% slepičky. Kohoutci na 95% jsou ti se žlutým chmýřím na hlavě. Ta kuřata, co mají hlavičky hnědavé mohou být obojí. Kde končí hranice pro slepičku a začíná kohoutek se těžko určuje.
Platí to téměř pro všechna plemena, slepičky jsou tmavší a kohoutci světlejší (amroxky, vlašky, rodobarvá plemena...). Jen se obtížně určuje právě ta hranice, kdy je to slepička. Chce to cvik a dlouholetou zkušenost. Dana.

10.3.2017 22:14
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím všechny.
Pozorně čtu všechny příspěvky a užívám si s vámi nová kuřátka.
Počasí stále mizerné, na zahradě se nedá nic moc dělat, ale snad se dočkáme. Ale oproti mrazům, co jsme si letos užili, je to vlastně nádhera. Slepice si to užívají a přehrabují nepohrabané listí a i malá travička se už najde. Běžkyně nese pořád jenom jedna, ale určitě brzo ponesou i další. Jsou to moje čuňátka, zobáky mají obalené blátem, jak vrtají do země.
Jinak na na zahradě neustále nacházím nějaké pohromy. Mám pocit, že všude řádí myši. Všechno je podhrabané. Jahody drží snad jen díky fólii, mezi kosatci jsou tunely a nehorší je to snad v předzahrádce, která je na severní straně domu. Je tam záhon, kde jsou převážně hosty, kapradí a nějaké hortenzie. Tam se propadá zem a všude jsou díry. Je to hrozně namočené, tak ani nemám chuť se tam vrtat. Ale už jsem zjistila, že hosty jsou ohlodané (snad ne všechny), nějaká i sežraná a jedna veliká dlužicha je překousaná na kousky. Musím říct, že mě to bere chuť, tam vůbec něco dělat.
Snad přijde konečně nějaké to oteplení a se sluníčkem se dostaví i optimismus.

Dobrou noc

10.3.2017 22:29
ovecka

XXX.XXX.203.146

Javorko hlavu vzhůru, bude jaro (za 10dní) a ony se nějaké pupeny najdou a zase vše vyroste. Hosty jsou docela nezmaři. Dana.

11.3.2017 10:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Dano, děkuji za podporu. Taky jsem si myslela, že hosty vydrží hodně, ale po tom co jsem v jámě vyhrabala jen cedulku (měla jsem je poctivě popsané) a kousek kořenu ohlodaného ze všech stran, tak si to už nemyslím. Z toho už pupen nevyroste.
Ale, co se dá dělat. Snad vyrostou aspoň některé. Aspoň budu mít kam sázet nové, že?
Rozkousaná dlužicha je už zasazená. Jestli se zadaří a z osmi kousků vyroste třeba 6, tak dobrý. Ještě bude na rozdávání.
U nás je zatím krásně, svítí slunce, tak jestli to vydrží, tak začnu stříhat trávy.
Hezký den

11.3.2017 17:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Hezký navečír přeji
V líhni, tedy spíše již v odchovně pípá klubíčko křepelek. Druhá várka byla velmi slabá, z 80ti vajec jen 20 křepečat, zato třetí várka je povedená,75 řepelčat z 85 vajíček (oplodněných) zbytek zůstal ve vajíčku, dvě ještě bojují.
Jinak pipky se snaží, sbírám denně 40 vajíček. Rozjely se araukanky, mám radost.
Dnes bylo docela fajn venku, i slunko vykouklo. Pěkný večer přeji všem.

11.3.2017 19:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak mi to nedalo a vyfotila jsem tu pohromu. Tahle hosta ještě snad vyroste, ale bude to chuděra.
Vloni jsem si říkala, že bych ten obrovský trs měla rozdělit. Myši mě ušetřily práci.
Bohužel, ne všechny porostou.
Pro zajímavost tu mám tentýž záhon v plné kráse.

11.3.2017 20:12
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pane jo, Javorko, to vás tedy lituju. Ten záhon byl krásnej. A zase bude, nebojte

11.3.2017 20:18
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Pane jo, Javorko, to vás tedy lituju. Ten záhon byl krásnej. A zase bude, nebojte

Jsem moc zvědavá, co nakonec vyroste. Budu se bát tam něco zasadit, aby to ty mrchy zase nesežraly.

11.3.2017 20:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tak to v líhni propuklo, opozdilcům dám čas do zítřejšího večera a všem teplákovcům přidám pár rad z Moravy.

12.3.2017 11:33
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím teplákovce a posílám na pokračování pár foteček kačenek.
Vidím, že dnes asi všichni vyrazili do Přerova . Já už se těším na příští týden, o víkendu se budou klubat faveroličky a laflešky
A zasedla mi mladá kačka, dala jsem jí 9 vajec a uvidíme, než se jí vykulí, tak budou tyto už běhat po zahradě.

12.3.2017 11:40
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A ještě tu mám mimina od poslední samice, už vylézají z hnízda. , ale přežily pouze čtyři , tak to má holka spočítané. Z prvního hnízda nic a z druhého umořila pět králíčků

12.3.2017 18:40
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

To jakože fakt? nikdo za celý den žádné novinky? tak to je skandál, nebo jste se ještě nevrátili z Přerova?

12.3.2017 19:14
javorka

XXX.XXX.98.207

No jo, žádné novinky!
Kačí zdravím

12.3.2017 20:21
Olánek

XXX.XXX.146.71

Věrko, to nemá chybu ayam cemani, až do chvíle, kdy dotyčná pochopí, že nejde o vylepšený model Porsche caine.
Tak jsem vyčetl, že kachně se zjeví za 28 dní, kachně čínské za 35 dní, kdy pižmáček není uvedeno.Kachna čínská není pižmovka a tak mám neblahé tušení, aby moje osvědčená pižmovka nedostala šok po vylíhnutí káčete saského v době neočekávané.

12.3.2017 21:28
ovecka

XXX.XXX.203.146

Olánku, kachna čínská je pižmovka. A ouha, většina pižmovek má zakódováno těch 35 dní a dříve se líhnoucí kachňata saská většina z nich zlikviduje. Alespoň všechny, co jsem kdy měla by to udělaly. Vejce obyčejných kachen se musí nasazovat po sezení 1 týden na podkladcích. Dana.

13.3.2017 06:49
Olánek

XXX.XXX.146.71

Ovečko, děkuji, žil jsem v přesvědčení, že jsou husy, kachny a pižmovky.Moje povrchní chovatelství mě staví do velmi těžce řešitelné situace.Líheň bios 9O, mám plnou slepičích vajec, ponejvíce vlašek a něco zdrobnělin.V této souvislosti je snad zajímavé, že inkubační doba je téměř shodná,21 dní, bez ohledu na velikost slepic.U společného kachnopižmovkového chovu jsem podcenil skutečnost, že nerozliším jejich vajíčka. .Plánuji další chovatelské zařízení, náčrtek mám v hlavě, stejně tak lidovou, kdopak nám ho postaví, když je Škodovák tak vytížen.
CHovu zdar a drůbeži zvlášť

13.3.2017 07:32
Olánek

XXX.XXX.146.71

Ovečko, než zase něco zvořu, tak se táži, ve třech nevytápěných hnízdech bez dozoru jsou vajíčka od kachen a pižmovek prošlá opakovaně nočním mrazíkem.Co s nima?.
Moje žena je jemný tvor, plakala když jsem ji tuhle terou, rekultivoval nově založený, výrazně neoznačený záhon jahod, na kachny se to svést nedalo, budu asi nosit brýle, ach jo, vždyť dokud žijem je vše OK.

13.3.2017 08:32
ovecka

XXX.XXX.203.146

Olánku, násadová vejce od jakékoli drůbeže denně odebírám a nahrazuji podkladky do výše 5 kusů (drůbež prý do více počítat neumí ). Skladuji při teplotě 13°C-16°C a denně překlápím o 45°, aby se žloutek pohyboval. Pod kachny a husy nasazuji, když už alespoň 3 dny sedí v hnízdě celý den a neopouští ho. Většinou tam pustí i prachové peří.
A manželku už netrapte, máte jen jednu Dana.

13.3.2017 13:27
slovensko

XXX.XXX.178.6

Zdravim, u nas je krasne slnecno a 9 stupnov.

13.3.2017 20:17
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Zdravím teplákofce. U nás žádné novinky. Běžkyně snáší (stále denně dvě vejce), ruánka snáší (1 vejce tak za 3 dny), hempšírky tak 11 vajec od 15ti slepic. A orlovky 5 slepiček denně 4 nebo 5 vajec. V líhni se peče od neděle 48 hempšírčích vajíček.
Venku roste konečně tráva, krásně se zelená. A normální člověk by to nepochopil, ale já mám děsně velkou radost, že mi na zahradě konečně začaly růst kopřivy. Bude pro kuřata
Olánku, to chce koupit manželce nějakou zahradní květenu jako odpustek

13.3.2017 20:55
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tak líhnutí dopadlo nic moc,150ks nv a 120kuřátek, ale mě to stačí a ještě jednou naložím líhně a končím.Hejna jsou spojená a hned je míň (práce) tedy v uvozovkách. No a jak naložit s ušetřeným časem, něco si upéct ke kávě či čaji, ale co jak je takový výběr. https://www.google.cz/search?q=tvarohová+buchta&hl=cs&client=firefox-a&hs=ykT&rls=org.mozilla:cs:official&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=heclUYLaE4.

13.3.2017 22:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer,
Tak u Věrky roste tráva... Tady tedy máme do zelené travičky hodně daleko.
Kvetou sněženky, bledule a první krokusy. Tím to končí.
Dnes jsem se opravdu snažila na zahradě něco udělat, ale musím říct, že to tedy jde velmi ztuha. Snad se to brzy zlepší, momentálně si připadám jako kdybych skládala uhlí.
Kompost roste jako z vody, mám dva a asi založím další.

Já nevím, neměl by Olánek manželce přinést s květinou i nějaké jahůdky?

Přeji dobrou noc

13.3.2017 22:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olík měl manželce říci - Miláčku, vždyť já jsem ti chtěl ušetřiti práci.
Jen by ses s těmi jahodami dřela a pak by je stejně snědli ptáci
nebo Honzík von Gaučík, kterého bychom v době zrání pozvali
na přátelskou náfštěvu.

Manželka by si sice poplakala, ale později by uznala, jakého že to má
hodného a pozorného a starostlivě-obětavého muže.

No a pokud by to náááhodou nerozchodila, tak se samozřejmě nabízí
výlet do zahradnictví ve Střešovicích, spojený s gurmánskou testací
jejich vynikající kuchyně, pokud by sluníčko přálo, tak s posezením
na venkovní terásce + koch střešovickými panoramaty.
Následovalo by nakoupení tuny granulovaného koňského hnoje
a draselného hnojiva - draslík jahody rády - a završilo by to pořízení
nových sazeniček, které by byly společnými silami zapraveny na místo činu.

Oj oj, už to vidím, jak to zraje, už se těším.

No a Olí, z mrazíku na hnízdě si holt nic nedělejte, vono to nějak dopadne,
a já bych i řekl, že možná i dobře.
A vajíčka třetí týden prosvítíte a zjistíte, která jsou ve vývoji napřed, tak ta budou
kachní, a ta, která jsou ve vývoji pozadu, tak ta budou pižmofcí.
A podle toho se zařídíte při třídění.
Jinak mě pižmofka vyseděla i kuřátko, když jí tam slepice nějaké vejce
náhodou přidala a nebylo v peří mým bedlivým očkem ihned objeveno,
no a seděla s ním na hnízdě a povídala mu.
Některé pižmofky jsou hodné, jiné jiné, a některá by se klidně s tím kuřetem
sebrala a hnízdo opustila a na zbytek by se vy... vypižmofkovala.

Začátku, no tak to tedy gratuluji ke 120 kuřátkům, hop hop hop.
A smutním, že vlašindy jsou již spojeny, oj oj oj.
Dneska jsem s panem Dé mluvil, ale uplně jsem se zapomněl zeptat,
jestli od Vás nějaká ta vajíčka má.

No a aby toho nebylo málo, tak dneska přinesl poslíček balíček,
no a v něm 40 NV vlašind od Nica Bathona. Oj oj oj, to je ale náááhoda...
Hop hop.

14.3.2017 08:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krásný den, krůty a tepláky ven.
Přidám další retro fotku, tentokrát z léta 1997.
Hop hop.

Accuracy

14.3.2017 08:30
Accuracy

XXX.XXX.1.187

honzapm napsal(a):
Krásný den, krůty a tepláky ven.
Přidám další retro fotku, tentokrát z léta 1997.
Hop hop.

To mi nebylo ani šest. :).

14.3.2017 11:59
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

A mne už 47, ale ani som nesnívala o tom, že budem chovať sliepky

Accuracy

14.3.2017 14:50
Accuracy

XXX.XXX.1.187

mamkamaria napsal(a):
A mne už 47, ale ani som nesnívala o tom, že budem chovať sliepky

Nikdy není pozdě začít, však? :).

14.3.2017 21:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pravda, přátelé, nejsme už nejmladší, ale vědci vybádali, že kdo nosí tepláky
alespoň 24 hodin denně, tak ten každých 365 dní zestárne pouze o JEDEN rok!

A to se vyplatí je nosit.
Jen je věčná škoda, že už se hůře seženou takové ty, jak měly dóle na konci
nohaviček gumu, která se nádherně přetáhla pod chodidlo a tepláčky
pěkně seděly a hřály. Óch, ách, to tenkrát nádhera střídala krásu.

Zítra zapínám líheň, tak se musím ujistit, zda je všechno v pořádku,
na svém místě a tak...

14.3.2017 22:11
skodovak

XXX.XXX.241.242

Olánek napsal(a):
Ovečko, děkuji, žil jsem v přesvědčení, že jsou husy, kachny a pižmovky.Moje povrchní chovatelství mě staví do velmi těžce řešitelné situace.Líheň bios 9O, mám plnou slepičích vajec, ponejvíce vlašek a něco zdrobnělin.V této souvislosti je snad zajímavé, že inkubační doba je téměř shodná,21 dní, bez ohledu na velikost slepic.U společného kachnopižmovkového chovu jsem podcenil skutečnost, že nerozliším jejich vajíčka. .Plánuji další chovatelské zařízení, náčrtek mám v hlavě, stejně tak lidovou, kdopak nám ho postaví, když je Škodovák tak vytížen.
CHovu zdar a drůbeži zvlášť

to máte tedy pravdu, zdravím Vás.

Je to blázinec s malými pokroky

Do toho malá zánět v obou uších, dvakrát pohotovost, dva dny 39 teploty i s léky, no co dodat.

14.3.2017 22:19
skodovak

XXX.XXX.241.242

Dneska jsem musel věnovat čas zvířatům, už to bylo do nebe volající. Slepice co žerou vajíčka jsem dal provizorně do výběhu sic bez ubytování, ale lepší než králíkárny. Na rychlo jsem udělal hnízdo se sklonem tak uvidím co to hodí
Nová husa se válela v krvi stáří jedinci ji nenechají na pokoji, tak je v druhém výběhu a co s ni dál nevím.
Králičí smečka zlobí a nechce mi zůstávat, když to vyjde, samice i dobra to vynosí a je po. Mám to tu nějak začarované. Již se nemohu dočkat čmelíkú

Přesto bojuji a lihl bych jak čert.

Poptávka by byla veliká, nicméně není hold Dobrá situace

Nemít malou, ani se sem nedostanu

14.3.2017 22:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku a to si představte, že jsem nedávno jedny takové, s dole gumou, nedávno našla!
Likvidovala jsem obsah staré skříně v chalupě po rodičích. A tam byly. Fungl nové.
No, a byla na nich ještě přilepená cedulka...z hnědé lepenky na papír!
Poklad, to víte že jsem je nevyhodila. Jen jsou dost malé, dětské.
Nevím, jestli přesvědčím nějaké vnouče, aby je nosilo.

Kdyby by někdo v roce 1997 řekl, že budu někdy chovat slepice, tak mu taky neuvěřím.

Škodováku, jste ďábel. Já se skoro nemůžu hýbat a to pracuju jen na zahradě.
Ono se někdy nedaří, ale nezoufejte. Chtělo by to zvolnit, vždyť nemusíte mít všechno hned hotové.
Dobrou noc a sladké sny.

14.3.2017 22:30
skodovak

XXX.XXX.241.242

javorka napsal(a):

Honzíku a to si představte, že jsem nedávno jedny takové, s dole gumou, nedávno našla!
Likvidovala jsem obsah staré skříně v chalupě po rodičích. A tam byly. Fungl nové.
No, a byla na nich ještě přilepená cedulka...z hnědé lepenky na papír!
Poklad, to víte že jsem je nevyhodila. Jen jsou dost malé, dětské.
Nevím, jestli přesvědčím nějaké vnouče, aby je nosilo.

Kdyby by někdo v roce 1997 řekl, že budu někdy chovat slepice, tak mu taky neuvěřím.

Škodováku, jste ďábel. Já se skoro nemůžu hýbat a to pracuju jen na zahradě.
Ono se někdy nedaří, ale nezoufejte. Chtělo by to zvolnit, vždyť nemusíte mít všechno hned hotové.
Dobrou noc a sladké sny.

Tak taky nikdo neříká že se hýbu, pravý palec dneska ale funguje smajlík zahrada jde letos bohužel lehce stranou, bohužel jsem si myslel že zvládnu víc, nicméně nelze. Což mně samotného před sebou ponižuje

A to jsem ještě chtěl stavět skleník, ale nějak není kdy ho ani přivést.

15.3.2017 08:37
slovensko

XXX.XXX.99.196

Dobry den vsetkym teplakovcom, u nas 0 stupnov a oblacno. Honzik, tak ja uz cmeliky mam. Sice len pod bidlom ale su. Sliepky nesu ako o zivot. Posielam foto vcerajsej nadielky. Aspon bude z coho liahnut.

15.3.2017 08:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krásný den, slépky ven. Hop hop.

Jeníku, jó, takových nás bylo, co si mysleli, jak zvládnou fše.
Ovcé, slepicé, tři nemovitosťé, a tak dále, žé.
Však jsi mladší, než já, tak sis na to též přišel.
Tak doufám, že Terezka je už fit a brzo si bude kolem drůbeže
zdatně sekundovat.
Mno a ty vejcožroutky - držím palce, tak nové hnízdo s úschovnou
pro vajíčka funguje, pro jistotu jim tam dej takovou tu intimní plachétku,
jako má na svých hnízdatech pan Začátek, a kdyby to nepomohlo,
tak se zamysli, páč ta slepičí vydatná poléfka je učiněný fšelék
a Terezce by zajisté velmi přišla k duhu...

Já jsem vyštrachal tři ptačí budky, vyčistil z nich letitou výstelku mechu, prachu,
peří všech baref, dostal jsem u toho minimálně čtyři astmatické záchvaty,
a vesele jsem budky rozvěštil f sadu. Už na ně nalétávají první nedočkaví
obyvatelé, hop hop, dokonce jsem viděl i strakapouda, ale nakonec se ukázalo,
že je to jen čipera vrabčák, kterýžto f puse držel velký bílý brk, a tak,
maskován, připomínal strakapouda. Ten si sem celou zimu chodil do krmítka
pro oříšky, tak by mě jeho náfštěva nepřekvapila. Každý den ho slyším,
jak mydlí do stromů na hrázi rybníka. To je ale čipera, to je ale vytrvalec.
Je jako Hrdý Budžes, ten taky vytrval.

A já jdu vytrvat v poloze zvané můjdrahýgaučíkunikdytěneopustím.

Má úcta + Hop hop.

PS: Javorko, tak to gratuluji k takovému kapitálnímu úlofku, čili nálezu.
Tady je jeden frk, kde tepláky na gumu také hrají jednu ze zásadních rolí...

15.3.2017 08:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Slovensko, na čmelíky je super suché vápno. Já ho mám v kyblíku a lopatkou
na hřad pěkně vápno nasypu a rukavicí nebo košťátkem přejedu celý hřad
a suché vápno pěkně vmetu do fšech mezer a spár, horní a hlavně i spodní
stranu hřadu a je to v suchu. Večer/odpoledne, než jdou soudružky a soudruzi
sedět, tak hřad ještě pro jistotu přejedu rukavicí, aby tam nezůstalo moc vápna,
a je to. Suché, čisté, účinné. A slepicím to nevadí.
Je dobré si na práci se suchým vápnem brát dýchací roušku.
Jinak na postřik slepic proti čmelíkům i proti vápence používám Arpalit.
Bylo tu už x-krát napsáno, že je neúčinný, ale aplikovaný přímo na pokožku
(né na peří) účinný je, a to 3-4 týdny. Někdo kape pod každé křídlo jednu kapku
Ivomecu / Ivermectinu.
Tak věřím, že i náš Honzík Škodovák je letos úspěšně vymýtí.

15.3.2017 09:43
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dakujem Honziku za radu, presne to chcem urobit. Len nechapem, ze tie potvory uz vyliezaju a to u nas este v noci mrzne.

15.3.2017 09:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

No to není žádná rada, ale stará dobrá pravda, kolego.
Už můj strejda, když jsem tam býval na prázdninách, vápnil v létě
co se dalo - maštalé, kurníky, chlévy a tak podobně.
Ještě je varianta, že si čmelík zahraje na spajdrmena a spustí se
na Vaše soudružky ze stropu (a stěn), tak podle toho, jaký máte kurník,
se zařiďte a obšťastněte vápnem po hřadech i tyto plochy.

Posílám opět jednoho retro soudruha, stříbrně zbarveného vlašáčka,
byl to čipera, a takhle ochotně mi pózoval s luxusním vozem v roce 1996.

15.3.2017 09:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký den, taky jsem byla překvapená, když jsem před chvílí našla obrovské klíště na naší fence Kačence.
Prostě přichází jaro se vším všudy. Čmelíci, klíšťata, slimáci...
Tady je dnes zamračeno, sice 6 stupňů, ale proti včerejšku, nic moc.
Už druhý den 2 vejce od běžců, tak se to pomalu rozjíždí.

15.3.2017 10:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, to jistě Honzík škodovák ocení.

15.3.2017 10:58
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
No to není žádná rada, ale stará dobrá pravda, kolego.
Už můj strejda, když jsem tam býval na prázdninách, vápnil v létě
co se dalo - maštalé, kurníky, chlévy a tak podobně.
Ještě je varianta, že si čmelík zahraje na spajdrmena a spustí se
na Vaše soudružky ze stropu (a stěn), tak podle toho, jaký máte kurník,
se zařiďte a obšťastněte vápnem po hřadech i tyto plochy.

Posílám opět jednoho retro soudruha, stříbrně zbarveného vlašáčka,
byl to čipera, a takhle ochotně mi pózoval s luxusním vozem v roce 1996.

To jistě ocení smajlík luxusní vozidlo s motorem na správném mistě to Já rád

Moje chudinka stoji poprvé v živote co ji mám na zahradě mezi drůbeží. Strašný příběh.

15.3.2017 11:00
skodovak

XXX.XXX.241.242

Jinak vápnil jsem též celý rok, bez většího úspěchu.

Terezka je na tom zatím celkem mizerně, a až se z toho dostane nastupujeme spolu na nosní mandle do nemocnice.

15.3.2017 11:36
skodovak

XXX.XXX.241.242

Ještě jsem se chtěl zeptat, zda tu někdo nemáte kontakt, nebo snad přímo doma, vajíčka Maransek Měděne černýCh. Opravdu pěkná tmavá vajíčka, a aby to bylo po kohoutkovi z tmavého vajíčka.
Nebudu po čtvrtý začínat z nekvalitního materiálu.

16.3.2017 00:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, tak Marans nemám, ani opravdu pěkná tmavá vajíčka.
Mám jen opravdu pěkná světlá vajíčka. Hop hop.

Dneska bylo krásně, přátelé. Tak doufám, že jste si to náležitě užili.
A pokud né, nezoufejte, zejtra má bejt ještě krásnějc.

Klaus a Velká hráli o jablko a Siebert říkal, že už to skoro je na plafky.
Budky mají první nájemníky, Modrá honí mouchy a vypadá u toho náramně
srandovně, a travička už se opravdu pomalounku, polehounku zelená...

Hádanka

16.3.2017 08:43
Hádanka

XXX.XXX.7.149

Zdravím vás hádejte odkud :)
Foceno právě teď.

16.3.2017 10:08
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Hádanka napsal(a):
Foceno právě teď.

Nóó., asi.z.kopce.nad, lesenn?

16.3.2017 10:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Z výletu!

16.3.2017 10:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já bych řekl, že z rozhledny anebo ze zříceniny.
A je to teda ale pěkný kousek českého lesa. Hop hop.
Uplná panorámata.

Máte taky někdo smysl pro nesmysl?
Tak si užijte následující fotky...

http://www.ducatio.co.vu/2014/08/artist-attempts-to-create-most.html?m=1

16.3.2017 10:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Pěkný a užitečný

16.3.2017 13:07
Olánek

XXX.XXX.146.71

Tak jsem zprvu podcenil Vaše rady na odpuštění za nedbalou likvidaci jahodového záhonu, které mě vrátily o půl století zpět do zpěvuřvoucí hospody U Holubů v Lukách pod Medníkem.Část textu trampských písní jsem si upamatoval dodnes,
za poslední duket své ženě koupil puket a pak jí zazpíval
zvolil jsem ten levnější závěr a halasně pěl
ty jsi to moje zlato, které mám tak rád, jen ty mě stojíš za to, život pro tě dát,
zprvu to vypadalo nadějně, žena ani nešpitla, že to je falešně, ovšem druhá sloka záměr usmíření zhatila
ty jsi to moje zlato, zlato kočičí.
což manželka pochopila, jako cosi šuntovního.
Tak jsem Vás poslechl a zajel jsem do květinářství, koupil ve slevě šest trvalek, jsou již přesazené v plastových truhlících stojících na přírodním, ručně opracovaném pískovci před okny a jsem vděčen za desetiletý pobyt na okraji Prahy, kde jsem získal imunitu na kýč, tak že bez helicidu.

16.3.2017 13:13
začátek

XXX.XXX.4.22

Nádherné poledne máme dnes, ale nestíhám ani ťuk, k tomu všemu při cetě pro vápno silniční kontrola, zaplať bůh, že nejsem blond čert ví co by po mně chteli příslušníci. Policajt zastaví Porsche, v něm sedí úžasná sexy blondýna.

"Vaše doklady, prosím Blondýna mu je podá a policajt ověřuje vysílačkou, jestli auto není kradené.
Kolega mu povídá: "Hele, nesedí v tom autě taková úžasná sexy blondýna?"
"Jo to sedí" povídá policajt. Kolega: "Víš co, jdi k ní, rozepni poklopec a vyndej HO!"
Policajt: "Cože? To přece nemůžu uděl Kolega: "Líbí se ti, ne? Tak udělej, co ti říkám a neboj se!" Policajt tedy přistoupí k autu, otevře dveře, rozepne poklopec a vyndá ho. Blondýna si povzdechne: "Ježíši, už zase dechová zkouška...?!".

16.3.2017 13:42
Olánek

XXX.XXX.146.71

Něco k těm jahodám.Buď jsem ztratil chuť nebo ji ztratily dnešní jahody.Jo to tenkrát u babičky na Pšovce, to byly jahůdky a jahodové knedlíky, mňam.
U východní hranice mého pozemku pěstuje jahody sečtělá, inteligentni a v mládí nesporně velká fešanda, jahody takovým trochu tajnůstkářským způsobem, neboť záhon trvale zakrývá černou, neprůsvitnou folií, ze které z děr vyčuhují pouze jahodníky.Co se děje pod folií, zda tam existuje nějaký život, není známo.Dosahuje však dřívějšího jahodového zrání a tak nás obdarovává mísou jahod, které ji vracíme s takovým časovým odstupem, kdy po nich už není ani v představách památky..Občas ji zahlédnu, jak se libě dívá přes plot na tu naši kroutící se říčku tvořenou houští jahodových, krásně tvarovaných zelených listů, skrývajících plody, jež marně hledají zcela bezradní špačci.
Přesto, že mně časový rozdíl dozrávání plně vyhovuje, draslík bude Jene, dík.

16.3.2017 13:51
začátek

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Tak jsem zprvu podcenil Vaše rady na odpuštění za nedbalou likvidaci jahodového záhonu, které mě vrátily o půl století zpět do zpěvuřvoucí hospody U Holubů v Lukách pod Medníkem.Část textu trampských písní jsem si upamatoval dodnes,
za poslední duket své ženě koupil puket a pak jí zazpíval
zvolil jsem ten levnější závěr a halasně pěl
ty jsi to moje zlato, které mám tak rád, jen ty mě stojíš za to, život pro tě dát,
zprvu to vypadalo nadějně, žena ani nešpitla, že to je falešně, ovšem druhá sloka záměr usmíření zhatila
ty jsi to moje zlato, zlato kočičí.
což manželka pochopila, jako cosi šuntovního.
Tak jsem Vás poslechl a zajel jsem do květinářství, koupil ve slevě šest trvalek, jsou již přesazené v plastových truhlících stojících na přírodním, ručně opracovaném pískovci před okny a jsem vděčen za desetiletý pobyt na okraji Prahy, kde jsem získal imunitu na kýč, tak že bez helicidu.

Olí to jsi udělal dobře, ale já to zvoral, chtěl jsem jí k padesátce říct jak ji miluji a přeji vše nej, ale z huby mi vyletělo , Zkazila si mi celí život atd''Je pravda, že od té doby ji nevídám a jahody řeším takto, dávám stále plodící a vnoučata to oceňují více jak muškáty.

16.3.2017 14:36
Olánek

XXX.XXX.146.71

Přátelé, dvakráte denně otáčím vajíčka v líhni a tak si opakuji otázku, jak to dělá kvočna bez jejich označení tužkou, zda je otáčí přes špičku.

16.3.2017 19:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jů, Začátků, vy máte ty truhlíky z kuličkoú, tak ty jsem nikdy nepochopil,
ty sou na mě moc složitý. To asi že jsem blond. Tak hlavně, aby mě nestavili
orgáni... Soudružce manželce jste to řekl moc hezky a poeticky, jen co je pravda.

Olí, tak jen co na nějakou kvočnu natrefíme, tak se jí musíme zeptati,
jaký má grif. Na základě toho pak vyvineme nový super top model líhně,
který budeme prodávat pouze v sadě s truhlíkem a opracovaným pískofcem.
V akci.

Jo jo, jenom Vlaška matka je šťastná, to tu před časem napsal Olí.
Mno, já zasadil kohouta, a teďka netrpělivě čekám, copažeto z něj vyroste.
Musel jsem na tom jeho záhonku ještě nechat chvojí, jináč by mi ho soudružky
udatlivkyně vyhrabaly a měl bych po ptákách. Vydatnému vlažení a vlaštění zdar!

16.3.2017 19:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer,
tak u nás zítra přesně v 16:00 hod má začít pršet. Zato dnes nádhera počasí. Jako u Hádanky. V 8 hodin ráno takové azuro a pohled do dáli. Netroufám si tipovat kde to je. Akorát já bych se tam nevydrapala a ani lanovkou by mě tam nedostali, neb trpím závratěmi. Mě stačí ty naše Slepičí hory. Když u zatoužím po vyhlídce, tak se vydám maximálně na Kraví horu.

16.3.2017 20:09
ovecka

XXX.XXX.203.146

Hádanka napsal(a):
Foceno právě teď.

Že by z výletu na Sněžku? Dana.

16.3.2017 20:36
dadu

XXX.XXX.61.94

Já bych na hádanku tipla prostě Kérkonoše

16.3.2017 20:38
dadu

XXX.XXX.61.94

Ten zasazený kohout je boží Hlavně nám nezapomeňte dát vědět, cože vám z něj vyrostlo

16.3.2017 20:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, už se těším až vykvete. Nezapomeňte vyfotit. Já mám na zahradě jen kohoutek plamenný (chalcedonský?). Ale tohle bude něco extra.

Josefina2

16.3.2017 21:45
Josefina2

XXX.XXX.41.110

To je přece Javor na Šumavě. Foceno ze Špičáku. Jsem myslela ze západacii poznají
Pro Andrejku https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/2947045/vajicka/.

17.3.2017 01:02
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak hop, hop a rychle do práce, než začne pršet, za chvilku tu máme jaro a Olympionik nikde, to bude líhnout pozdě, pokud mu ještě něco z chovanců na statku zbylo.Tak na to byl natěšený a uvízl chuděra někde na vandru ve světě.Nomád stále trucuje a my nemáme přehled jak pokračuje s chovem a snižováním stavu škodné.Horal je taky mimo, ale to lze pochopit, když lítá od líhní do dílny klepat rámečky pro včelky a přidává, vyřezává stavební rámečky.No a vy ostatní pamatujte, že za chvilku bude Marka a to musí být, brambor plná jamka.Jo a honem běžím kuřátkům vyměnit léčivou vodičku za normál a můžu, jít v klidu spinkat.chr chr chr.
http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/vr_tour/index-en.html.

17.3.2017 08:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
dnes mám dovolenou. Doma čeká halda práce. Hlavně se těším na prosvěcování vajec v líhních. Zavřu se s nima v koupelně ve tmě a budu v klidu prosvěcovat

Mám dotaz. Líhnete ve vaší líhni i někomu jinému z jeho donesených vajec? Znáte to, známá sousedky babičky se dozvěděla, že líhnu, tak otravuje babičku.

17.3.2017 08:38
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zdravím teplákovce, jasno, po mrazivé noci, za chvíli vyrážím do Němec pro směs kuřátkům a do zahradnictví. Ve skleníku mám ještě pařeniště, tak to snad saláti a další přežije.
Věrko, já občas na objednávku někomu vylíhnu. Domluvím předem cenu a mám v líhni jen tu dávku pro jednoho, aby pak nebyl problém, že jsem mu dala jen nějaká vybraná kuřata. Další nasadím třeba až za 3-4 dny. Vajec dávám přiměřeně více a za stejnou cenu je dostane všechny i ta navíc. Cena kuřete se odvíjí od plemene a pohybuje se od 25 - 40Kč. Zásadně nelíhnu z cizích vajec, tam jsou vždy nějaké dohady, jaká byla a co z nich mohlo být a proč se to nevylíhlo... A navíc nikdy nevíte, co si můžete přinést za nemoc. Já mám v líhni několik várek vajec a taková pulorka nebo nějaká plíseň by pak byl pr... Dana.

17.3.2017 10:36
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Dnes.ráno.při.poslednínn..otáčení.vajec .jsenn.zaslechla.první.pípnutí ,.to.bude.o.víkendu.radosti

17.3.2017 19:45
Kutilka

XXX.XXX.50.232

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno,
dnes mám dovolenou. Doma čeká halda práce. Hlavně se těším na prosvěcování vajec v líhních. Zavřu se s nima v koupelně ve tmě a budu v klidu prosvěcovat

Mám dotaz. Líhnete ve vaší líhni i někomu jinému z jeho donesených vajec? Znáte to, známá sousedky babičky se dozvěděla, že líhnu, tak otravuje babičku.

Pozítří budu vůbec poprvé prosvěcovat slepičí vejce 6.den líhnutí. Do koupelny přenášíte celou líheň nebo jen vejce. Nemůžu nikde najít, jestli mám vyndávat z líhně jedno vejce prosvítit a vrátit a hned vzít z líhně další, nebo vyndat celé plato z líhně. Jak dlouho může být vejce při prvním prosvěcování mimo líheň.Píšete, že budete v klidu prosvěcovat, takže času dost? Moc děkuji za odpověď.

J.Dány3

17.3.2017 19:50
J.Dány3

XXX.XXX.128.1

Já vždy vyndám jedno vejce prosvítím a vrátím a vezmu další.

17.3.2017 20:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kutilka napsal(a):
Pozítří budu vůbec poprvé prosvěcovat slepičí vejce 6.den líhnutí. Do koupelny přenášíte celou líheň nebo jen vejce. Nemůžu nikde najít, jestli mám vyndávat z líhně jedno vejce prosvítit a vrátit a hned vzít z líhně další, nebo vyndat celé plato z líhně. Jak dlouho může být vejce při prvním prosvěcování mimo líheň.Píšete, že budete v klidu prosvěcovat, takže času dost? Moc děkuji za odpověď.

Má rcom king suro 20 (2x), takže na 24 vajec (2x). VYndám vaničku s vejci z kolébky. Odnesu do koupelny. V klidu prosvítím po jednom vyndavám a zase vracím zpátky. A pak zase odnesu zpátky tu vaničku s vejci a posadím do kolébky. Víc jak 5 minut mi to nezabere.

17.3.2017 20:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak vám teda řeknu, to je počasí. Odpoledne vítr úděsnej a kolem šesté fujavice a slejvák.

17.3.2017 20:58
dadu

XXX.XXX.61.94

U nás déšť už v půl páté, s pesanem jsme akorát dorazili dom z vychajdy. Vítr zatím ne a doufám, že to tak i vydrží

17.3.2017 21:04
Kutilka

XXX.XXX.50.232

veraboskova napsal(a):
Má rcom king suro 20 (2x), takže na 24 vajec (2x). VYndám vaničku s vejci z kolébky. Odnesu do koupelny. V klidu prosvítím po jednom vyndavám a zase vracím zpátky. A pak zase odnesu zpátky tu vaničku s vejci a posadím do kolébky. Víc jak 5 minut mi to nezabere.

Mám taky rcom king surovo 20, pokusím se to do těch 5 minut stihnout, ještě jednou děkuji

17.3.2017 22:01
skodovak

XXX.XXX.241.242

Hloupá fotka, ale večer co taky minorák

18.3.2017 07:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, tak u nás prší, vítr taky ale už nic dramatického.

18.3.2017 07:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kutilka napsal(a):
Mám taky rcom king surovo 20, pokusím se to do těch 5 minut stihnout, ještě jednou děkuji

Tak to rozdělte na dvě prosvěcování na polovic na dva dny

18.3.2017 07:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ovecka napsal(a):
Zdravím teplákovce, jasno, po mrazivé noci, za chvíli vyrážím do Němec pro směs kuřátkům a do zahradnictví. Ve skleníku mám ještě pařeniště, tak to snad saláti a další přežije.
Věrko, já občas na objednávku někomu vylíhnu. Domluvím předem cenu a mám v líhni jen tu dávku pro jednoho, aby pak nebyl problém, že jsem mu dala jen nějaká vybraná kuřata. Další nasadím třeba až za 3-4 dny. Vajec dávám přiměřeně více a za stejnou cenu je dostane všechny i ta navíc. Cena kuřete se odvíjí od plemene a pohybuje se od 25 - 40Kč. Zásadně nelíhnu z cizích vajec, tam jsou vždy nějaké dohady, jaká byla a co z nich mohlo být a proč se to nevylíhlo... A navíc nikdy nevíte, co si můžete přinést za nemoc. Já mám v líhni několik várek vajec a taková pulorka nebo nějaká plíseň by pak byl pr... Dana.

Děkuju paní Dano za názor. Já jsem se právě hrozila, co babička slíbila. Naštěstí nic. Bála bych se hlavně těch nemocí dovlečených do líhně.
Jak to v Německu vypadá s kvalitou krmných směsí? Jestli je to takový rozdíl jak tady mezi náma a Rakouskem (jogurty, prací prášky, i obyčejnej vanilkovej cukr atd. úplně jiná kvalita a chuť) ?

18.3.2017 09:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kutilko, za pět minut to prosvěcování vůbec nemusíte nutně stíhat.
Vejce mohou být mimo líheň klidně i 15-20 minut.
A čím déle je budete inkubovat, tím delší chladící pausa je žádoucí.
Kvočna taky opouští hnízdo, aby se nažrala, vytrusila, napila, vypopelila.
Chlazení dobře inkubovaných vajec je dokonce i žádoucí, a některé líhně
mají nastavitelnou funkci chlazení vajec po určitou dobu každý den.

Já prosvěcuji v lísce v líhni, na vejce nesahám, ani s nimi nikam nechodím.
Mám na lince ale jednoduchou líheň z Makra - Puisor Nou, stačí odklopit víko.
Počkám, až je večer tma, zapnu obyčejnou led baterčičku a svítím na vršek
vajíček v lísce, je krásně vidět, co fše se tam děje či neděje.
Ale mám pouze bílá vajíčka vlašek, kde je nejlepší možná prosvítitelnost.

Věrko, kvalita německých krmných směsí musí být o dost lepší, než těch "našich".
Nikdy jsem netrpěl takovým tím mindrákem, že v ČR je všechno špatně,
a fšude jinde je to (zajisté) lepší, ale zrovna u těch směsí si to říkám nyní dost...

Byl jsem v lednu ve Straubingu pro vlašky, přišli jsme do nevytápěné ledové
plechové světlé haly, kde byly v klecích cca 60 x 80 cm, už několik měsíců
(Němci měli zákaz pouštění drůbeže tuším od listopadu - jak kde).
Kohoutům už se z těch klecí klopily trochu hřebeny, trochu v té nevytápěné
hale namrzly hřebeny (maličko) a trochu běháky (šlachy).
Přesto, že slepice neměly k dispozici nic, než jen klec a dvě zavěšené misky
na vodu, tak tak polovina z "vystavených" slepiček měla pod sebou v době
mého příchodu vajíčko. Žádný příkrm, popelení, seno, nic.
Jen podestýlka z naštěpkovaného Miscanthusu, dost ostrá, řekl bych,
trochu kočkolitu v tom přimíchaného, zamrzlá (ale denně vyměňovaná) voda,
a "směs". Bez určení značky či výrobce. Vejce v klecích zůstala celý den
do odpoledního (16.00) sbírání a slepice je nežraly, takže netrpěly
nedostatkem bílkovin, přitom se v té kleci musely dost nudit takovou dobu.
No a snáška vysoká - poloviční k počtu slepic, i po mnoha týdnech v kleci.

Koupil jsem devět slepic, přemístil k sobě. Měly tam tepleji, plochu cca 4 x 9 m,
po mrazech i možnost chodit ven, popelit se...
Směs sypkou i granulovanou, směs zrnin, bílkovinu, seno, jablka, mrkev, zelí,
sbíral jsem jedno vajíčko ob den, teď je mám dva měsíce, takže potransportní
šok už nemůže mít vliv, změna prostředí a krmení už je taky dávno za námi,
a stejně - včera tři vajíčka, převčírem žádné, den předtím čtyři (to byl rekord).
Jinak nesou dvě-tři vajíčka, i když se mají jako f pohádce... No jsou to dilemata,
ale tamní směs musela být super-směs.

18.3.2017 09:47
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobré zamračené dopoledne, tak jsem se po dlouhé době opět dostala ke psaní. Hlavně jsem si přečetla všechny vaše příspěvky .
Jozefíno, moc děkuji, hned jsem odepisovala, bohužel půjdou vajíčka poštou, protože je to dost daleko od nás.
Včera jsem si dovezla vajíčka stříbrných vlašand, tak dnes šupky do líhně.
Musím Vám říci, že jsem smutná, jelikož nám včera před okny pořezali cca 80-90ti letou lípu. Měla dřevomorku. Teď kouknu z okna a je tam díra. Pravda, znali jsme ji jen 10 let, když jsme se přistěhovali, ale i tak jsme ji měli rádi - to jak voněla, jak šuměla, jak na ní zpívali ptáci.
Mějte příjemný den.

18.3.2017 10:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím.
Andreo, já taky každého (kolikrát zbytečně) poraženého stromu lituju. Jestli byla "nemocná", tak se to aspoň dá pochopit. Vysaďte novou, ať se brzo můžete z vůně těšit.
Tady kácí jeden strom za druhým, už mám pocit, že to dělají jen, aby mohli vykázat nějakou činnost. Když se jdu podívat na pařez, tak se ukáže, že strom byl zdravý. Nechápu. Jak dlouho to trvá, než strom vyroste...
Přitom ty veliké stromy jsou tak krásné.
Proč jinde mají staré obrovské stromy a u nás to nejde?
Tady taky prší, to je zase víkend

18.3.2017 12:04
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, se stromy je to všude stejné, vždy někdo z vedení obce potřebuje něčim topit v krbu. Nebo to vadí novému majiteli nemovitosti v blízkosti či pilnému blbci, který plní nařízeni eu dříve než začnou platit, u nás tak zlikvidovali všechny agáty a že to při jejich květu byla vůně a to i z úlu

18.3.2017 12:20
ovecka

XXX.XXX.203.146

veraboskova napsal(a):
Děkuju paní Dano za názor. Já jsem se právě hrozila, co babička slíbila. Naštěstí nic. Bála bych se hlavně těch nemocí dovlečených do líhně.
Jak to v Německu vypadá s kvalitou krmných směsí? Jestli je to takový rozdíl jak tady mezi náma a Rakouskem (jogurty, prací prášky, i obyčejnej vanilkovej cukr atd. úplně jiná kvalita a chuť) ?

Jj paní Věrko, jak vždy říká sestra nebe modřejší, tráva zelenější...
No včera to zrovna neplatilo, bylo už zataženo, ale směs je opravdu o něčem jiném. Mini granulky, bez prachu, krásně zelené a ta vůně, hmmm - skoro by si to člověk nasypal do čaje. Mají v tom nějaké bylinky a oleje a je to paráda. Když to dám kuřatům, připadá mi, že to první dny ani nežerou, ale krásně rostou a jsou velmi spokojená. Nažerou se, napijí a spí a spí a spí. A bobíky jedna báseň, nic nelepí, čisté zadečky.
Jediná vada na včerejším výletu byla ta, že v Německu byl den hnojení. Mají to tam koordinované a když už to má být cítit, tak vše na jednou, v jedem den. Je ale pravda, že to je cítit a nesmrdí to tak ukrutně jako u nás. My jsme měli za domem léta prasečák a to byly galeje. Lili to někom stále a nejraději, když bylo mlhavo a to se táhlo a smrad se skoro lepil.
Mám dva pytle startér pro kuřata a pytel startéru pro kachny. Obsahuje to kukuřici, pšenici, sojový extrahovaný šrot, řepkové pokrutiny, řepkový olej, melasu, vitamíny A, D, E, B, vápník, zinek, jod, mangan, měď, selen, kobalt. Neobsahuje žádné živočišné produkty a antibiotika, ale pouze směs bylin a koření a je bez stabilizátorů. ( pokus o překlad). Dana.

18.3.2017 12:29
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím teplákovce, u nás konečně přestalo pršet seriál kačení nafotím zítra současně s novýma přírůstkama faverolek a laflešek , ten první nedočkavec byla modrá lafleška, už se mu suší v líhni pět faverolek , tak bude mít brzo kamarády na pokec , od rána je sám v krabici, tak si s ním sem tam pokecám jenom já

18.3.2017 18:53
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tak, zatím hlásím tři laflešky a šest faverolek , už se těším na ráno, je tam asi dalších šest naďobaných vajec . Jsem dnes úplně grogy, to bude asi tím počasím

18.3.2017 22:47
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak Já nahlásim zase rozdělení minorek zvlášť, rozdělení pletiva daní kurníku a zase zapletení a nějaké to rychlé udělátko na zavírání.
Takže už jsou AC provizorně zvlášť minorky, brakelky, Hempšírky i lohmani
Kam dáme kuřata a následné slepice wyandot, maransú a třeba i vlásek a dalších hempsir to je ve hvězdách
Hezký večer přátelé.

19.3.2017 07:03
horal

XXX.XXX.202.176

19.3.2017 09:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
venku prší a prší. Jinak při prosvěcování hempšírek jsem ze 48 vajec vyřadila jedno neoplozené. A to jsem si říkala, že dosadím křepelčí vejce. Houbelec.

19.3.2017 10:43
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A zahajujeme čerstvé zpravodajství z nervy drásajícího finiše v líhnutí prvních letošních a taky posledních kuřat. Do cíle se dostalo všech šest laflešek, dvě modré a čtyři černé, šest bude asi za pět dní, a zatím patnáct faverolek, dvě ještě boří skořápku, ale už to mají téměř v suchu, dávám jim tak dvě hodinky. Uf, to bysme měli, a dokumentace z odprašovací bedničky, zítra už je čeká odchovna

19.3.2017 10:57
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Se mi tam ty fotky naskládaly nějak nakřivo , no nevadí a pokračuje náš seriál kačení, jednou jsem se spletla, z těch tří černobílých kačat jsou dva kačeři a jedna kačka. A tady Vám představuji svou favoritku k dalšímu množení, ta šedá kačka s bílou náprsenkou a černobílý kačer . Kačka první foto vlevo, druhá fotka hezky sedí a na třetí fotce kačer hezky pózuje

19.3.2017 10:58
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A chybička se vloudila

19.3.2017 12:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda rostou pomalu před očima

19.3.2017 14:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Kačíkačko, děkujeme za pěkný, obrazový a napínavý seriálek.
Aspoň si ty kačenky a kuřátka užijeme i my, co doma nic nelíhneme.

Věrce gratuluji k nádherné oplozenosti, i když dělá, že z toho ani nemá radost.
To bude kuřátek!

Tady je pěkně hnusně (lepší a hlavně výstižnější slovo mě nenapadá). Prší, je zima a děsný bláto. No fuj, fuj, fuj!
Kachny si libují a to svoje blátiště pořád zvětšují. Já jim v tom pomáhám, protože každou chvíli dodávám čistou vodu, tak dělám nové a nové rybníčky.

19.3.2017 16:54
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Ráda se Javorko rozdělím o radost, mně to strašně baví pozorovat jak se líhnou a rostou, ale letos se opravdu budu krotit, už žádné další přírůstky nebudou, potřebuju aspoň jeden rok relaxovat

19.3.2017 19:08
Olánek

XXX.XXX.146.114

horal napsal(a):
Zdravím všechny v teplákách.
Růžičkáři, znáte tuhle metodu pěstování růží.
http://chillin.sk/2017/03/otec-mi-poradil-aby-som-strcila-ruze-do-zemiakov-o-dva-mesiaca-neskor-som-sa-nestacila-divit-vsetci-susedia-to-skusaju-tiez/.

Škoda, že není uvedeno kolik bramor sklidíme.

19.3.2017 19:38
Olánek

XXX.XXX.146.114

Přátelé jako velký příznivec přirozeného líhnutí se jsem snížil k líhnutí umělému, neboť jsem vyměnil holuby za vajíčka čistokrevné drůbeže.Nemám totiž dosud zbudované izolační cely, pro čistokrevnost nezbytné.
Při otáčení vajec v líhni výrazně zaostávám za průměrným časem a proto vítám Honzovo ujištění, že se tolik zase neděje.Příčinu spatřuji v tom, že návod k líhnutí pro stolové líhně MONO, v části instalace praví" Líheň se umístí na stůl v místnosti bez průvanu...", ovšem to autor netušil, že budu líhnouti i já, zabývající se nakloněnou rovinou a pohybem nepravidelných těles a kapalin na ní.Můj víceúčelový stůl s náklonem několika stupňů umožňuje dojídání i zahuštěné polévky bez naklánění talíře.Právě na tento stůl jsem dle návodu postavil líheň, avšak neustálé koulení vajec výrazně prodlužuje dobu přetáčení.
Stačilo tak málo.líheň umístíme na stůl s ve vodorovné poloze!
Závěrem se táži odborně znalých, zda je konstatování v návodu správné cit,
Líhňařské závody, které se zabývají umělým líhnutím ve velkém, nemohou uspokojit chovatele v tom, že by jim mohly dodat takové d r u h y a r a s y, jaké chtějí chovat.
CHovu zdar a drůbeži zvláště.

19.3.2017 19:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky by mě zajímalo, jak řešit růst brambor.
Ale Olánku, určitě se to bude lišit. Záleží na tom, jak velká je blbost sedláka.

19.3.2017 19:48
Olánek

XXX.XXX.146.114

Jo a ještě, je překvapivé, že dosud žádný zdejší prodejce nepožádal západní výrobce o nějaký laciný krmný šunt honosné značky.Předkládám Holešovickou směs k velké spokojenosti chovanců a vyjmenovat její složení je časově nemožné.

19.3.2017 22:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak si tak říkám, jestli z pašíka Vašíka už jsou jitrničky nebo né.
Já bych řekl, že už ano, a že Vašík hezky spinká v mrazáku.
Tak mu zazpíváme rekvijém, co říkáte... La la.

A všem Josefům přeju jen to dobré. Hop hop.

Kačíkačko, ten největší kačírek, ten teda pózuje.
No krása střídá nádheru, ale už doopravdy.
Taky bych ho nechal jako budoucího soudruha vedoucího.

A pro Jeníka Š. tu mám další archivní vůz. Foto z roku 1996
a červená hybridka, která vlastně nemá kvokat, že.
Kvokala tak udatně, až si po pěti týdnech vyseděla pár pižmovek,
co už se vejce nevešla pod soudružku kachnu.

19.3.2017 22:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Šikulka.
Chudák Vašík...

19.3.2017 22:42
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
Tak si tak říkám, jestli z pašíka Vašíka už jsou jitrničky nebo né.
Já bych řekl, že už ano, a že Vašík hezky spinká v mrazáku.
Tak mu zazpíváme rekvijém, co říkáte... La la.

A všem Josefům přeju jen to dobré. Hop hop.

Kačíkačko, ten největší kačírek, ten teda pózuje.
No krása střídá nádheru, ale už doopravdy.
Taky bych ho nechal jako budoucího soudruha vedoucího.

A pro Jeníka Š. tu mám další archivní vůz. Foto z roku 1996
a červená hybridka, která vlastně nemá kvokat, že.
Kvokala tak udatně, až si po pěti týdnech vyseděla pár pižmovek,
co už se vejce nevešla pod soudružku kachnu.

Taková vozidla se mají fotit celá, ale Děkuji i za tu půlku smajlík
A kdyby to snad někoho zajímalo více

20.3.2017 07:27
Olánek

XXX.XXX.146.114

Jak předejít lítosti nad ztrátou mocných stromů, kterou ještě pociťují dříve narození?No především výchovou již v předškolním věku, ovšem nikoli cestou násilnou např.smrdí tam les a řvou tam ptáci, ale věrohodněji a procítěněji, např.milé dětičky, zaduje větřík fu fu a vyvrátí strom, ten udělá bác a může nám přivodit co, no přece bebíčko, autíčko udělá drci drci do stromu a hrozí zase bebí.
Pak bude stětí evropského stromu národní veselicí.

20.3.2017 11:02
horal

XXX.XXX.202.176

Olánek napsal(a):
Škoda, že není uvedeno kolik bramor sklidíme.

Bohužel to neni známo, poze uvádí že brambory narostou růžové.

21.3.2017 09:27
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobry den vsetkym teplakovcom, dnes je den D, lebo nasadzujem 80 vajec do liahne prvykrat v tomto roku. U nas je 7 stupnov a polooblacno.

21.3.2017 09:39
dadu

XXX.XXX.61.94

Dobré ránko všem, u nás 15 stupňů, ale sluníčko se zatím nějak nemůže proklubat

21.3.2017 09:53
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
tady taky. Jako by se o to snažilo, ale nějak mu to nejde.10 stupňů a to sice není moc, ale aspoň to. Jestli to takhle půjde dál, tak budeme muset zatopit. V domě je jen 21,7 a jestli to slunce nevyleze, tak nic jiného nezbude. Ale na to, že jsme topili naposled někdy koncem února, tak dobrý.
Trošku se i u nás začíná zelenat travička. A i kopřivy se klubou. Hurá!
Hezký den

21.3.2017 11:22
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

Zdravím, tu je krásny prvý jarný deň. Tu je dôkaz.

Herbst

22.3.2017 07:39
Herbst

XXX.XXX.209.195

mamkamaria napsal(a):

To já už na zahradě objevil 5 mini slimáků

Herbst

22.3.2017 07:39
Herbst

XXX.XXX.209.195

mamkamaria napsal(a):

22.3.2017 09:00
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

Mám rada také rastliny a kvety, ktoré si samé rastú a kvitnú a ja z nich mám len radosť a o ktoré sa "netreba starať". Ešte aj v burine som našla nejaké liečivky

22.3.2017 12:46
horal

XXX.XXX.202.176

horal napsal(a):
Bohužel to neni známo, poze uvádí že brambory narostou růžové.

Tak olánku tohle prý je výsledek pěstování brambor z růží.

22.3.2017 13:00
javorka

XXX.XXX.98.207

22.3.2017 13:32
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pěkný den z Roudnicka zataženo, poprchává, ale to neva.
Horalku, ta brambůrka je famózní jako loupat by jsem jí nechtěla

22.3.2017 17:27
dadu

XXX.XXX.61.94

Ono by stačilo oloupat vždy jen kousek

22.3.2017 18:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mamko, ty fialky jsou nádherné. Mé oblíbené a milované.
U nás dnes celý den sněžilo, tak si na kvítka ještě počkáme.

22.3.2017 19:10
dadu

XXX.XXX.61.94

Ano, ty fialky jsou nádherné. Taky tu mívám tolik fialek, ale letos jim je buď ještě zima, nebo pomrzly. Ještě mi nekvetou A ty žluté kvítka to samé.

22.3.2017 19:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já myslím, že u Mamky to žluté jsou krokusy. A co se týká křivatce žlutého,
tak ten u nás teprva raší. Dneska jsem zrovna na něj koukal.
Cizí potulný pes se mi snažil zakousnout pižmovky, tak jsem chodil podél plotu,
a raší tam plno křivatce na hodně místech. Oj oj, to bude krása střídat nádheru.

A ten pejsek určitě bydlí v jednom opuštěném stavení uprostřed vsi.
Docela by se mi líbil, momentálně žádného psa nemám, tak uvidíme,
co řekne na mé lákací rituály. Jen tedy musím použít jiné vnadidlo,
než je Lujz, budoucí otec spousty kačátek. Katka má totiž už 26 vajíček,
a Modrá má 7. No, už možná 27 a 8, ony nesou takhle večer.
To nevím, co s tolika vejci budu dělat, asi to zkusím do líhně.

https://www.garten.cz/a/cz/6658-gagea-lutea-krivatec-zluty/

.

22.3.2017 19:42
dadu

XXX.XXX.61.94

Jo, jo Honzíku, pravdu díte smajlík, znova jsem se podívala. Ty krokusy už mám odkvetlé a křivatec jsem zatím neviděla. Zítra udělám podrobnější prohlídku smajlík

22.3.2017 21:43
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

Áno sú to krokusy, tie modré sa nejak odsťahovali, sem-tam je aj biely, ale pôvodne boli na jednom mieste. Dnes ma prekvapilo aj niečo iné. Minulého roku som vykopala pivóniu, sadila ju svokra, bola už veľká a zavadzala môjmu obľúbenému berberis aurea. Na to prázdne miesto som dala 10kg leva. Dnes pozerám: lev bol nakrivo a vedľa sa tisla von pivonka, no ale tohto roku asi už nebude kvitnúť. Niečo je nezničiteľné

22.3.2017 22:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer,
tak u nás ještě kvetou krokusy, bledule i sněženky! Křivatec má listy, nekvete. Fialky taky nejsou. Jsme v očekávání.
Zatím je to takové předjaří...

Honzíku, musím si postěžovat na Emilku. Už jsem ji několikrát viděla, jak zlobí slepice, potvora.
Ještě, že jsou slepice větší, než ta naše malá kočička.
Je jí asi devět měsíců, není to puberta?

22.3.2017 22:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Javorko, no to je ale čipera.
Já myslím, že ji to přejde a soudružky slepice se také nesmějí nechat.
Já myslím, že u Vás je ten kohout přímo žádoucí.
Musíte to nějak vymyslet, budu na Vás myslet + udatně fandit.

Mája domrouskala (8měsíční), tak se její fanklub pomalu rozpouští,
tak ji vesele budu zase pouštět ven. Ale ona doma nikterak nestrádá.
Zejména v posteli a v houpacím křesílku tráví hodně času odpočinkem
a očistou, to nicnedělání je tak vysilující, to my všichni gaučíkáři přece
dávno dobře víme.

No, mě skončila biatlonová sezóna, že to ale byl vodvaz, tak na ten gaučík
už také nebude tolika času a pomyšlení.
A to nevím, jestli to vůbec dám. No dám. Co mi také jinšího zbývá, žé?

22.3.2017 22:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Ono to není jednoduché všechny ty kořeny najít. Pivoňky nejsou jediné, čeho není jednoduché se zbavit. U mě v tomto směru vede vytrvalý mák. Kolikrát ho přesadím, tolik mám nových trsů.
Na podzim jsem přesazovala ten největší, tak čekám. Sestra mi přitom říkala, toho už se nezbavíš... Dala jsem si záležet a vybrala do hloubky i ty nejmenší kořínky.

Zatím neleze.
Zatím...

22.3.2017 22:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mamko, i vy srandistko, já si pod větou:
Na to prázdne miesto som dala 10kg leva.

- představoval, že jste tam navezla 10 kg hnoje.
No, mé znalosti slovenštiny jsou přece jenom jaksi volaké zametené, žé.
Tak vidíte, pivůně i sochou pohnula. I králem.
To asi chtěla, aby u Vás opět krása začala střídat nádheru a kvést.

22.3.2017 23:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Musím se přiznat, že mě 10kg leva, taky na chvilku zaskočilo.
Za leva se nakupovalo v Bulharsku.
Ale protože se nedávno předávaly České lvy a moderovala to Adéla Banášová, tak nakonec předávala České levy. Jsem ráda, že se slovenština vrací i do televize, je moc pěkná.

23.3.2017 07:43
mamkamaria

XXX.XXX.55.4

Dobré ráno, zdá sa, že bude ďalší pekný jarný deň. Tu je ten lev a ešte niekto
Zase som ho posunula, aby tie neodbytné pivonky mali miesto.

23.3.2017 08:55
dadu

XXX.XXX.61.94

Ten kočičák tam krásně "zapadá"

23.3.2017 09:53
Olánek

XXX.XXX.146.114

horal napsal(a):
Tak olánku tohle prý je výsledek pěstování brambor z růží.

Pokud to není fotomontáž, tak se moje třídní mýlila, kdy opakovaně tvrdila, že největší brambory budu mít já.V záloze mám pnoucí tří metrovou růži, tak její řízek zkusím zasadit do brambory. Přec ji a CHocholouška nezklamu.
Co mně zaujalo je Javorčina metoda líhnutí.Stačí pořádně zatopit v domečku, v jedné komůrce pustit topení na plno a za 21 dni to v košíku s vajíčky jen pípá, bez líhně, umělé kvočny.

23.3.2017 10:43
skodovak

XXX.XXX.241.242

Přišla vajíčka od paní Dany..

Jedním slovem ÚŽASNÉ !

23.3.2017 11:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký den.
Dana je pečlivka a vůbec je úžasná. To je dobře, že ji máme.

Tak už topím! Tuto zimu po čtrnácté. Olánku, nevím, nevím...
Vajíčka jsou v lednici a stejně si je odvezou děti. Asi kuřátka zase nebudou.

Herbst

23.3.2017 11:35
Herbst

XXX.XXX.209.195

skodovak napsal(a):
Přišla vajíčka od paní Dany..

Jedním slovem ÚŽASNÉ !

To je vážený pane obchodním znakem paní Dany. Kvalitní vejce v ještě kvalitnějším obalu a zpracování obalu. Ta paní je v tomhle /a určitě nejen v tomhle/ naprosto dokonalá!

23.3.2017 11:52
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak chválit se musí že.

23.3.2017 12:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, gratuluji.
A co ti to na vejce paní učitelka píše za romány?
Ročník, datum sklizně a název svahu?

23.3.2017 14:51
skodovak

XXX.XXX.241.242

Zatím jsem nemel čas si to přečíst..

23.3.2017 18:01
jako001

XXX.XXX.109.93

Zdravim vsetkyck teplàkovkàrov tak aby sme sa najar citily dobre dàm pàr fotiek pre potesenie oka, a naozaj jar je v plnom prude unàs dnes kràsne a +21.Majte sa.

23.3.2017 20:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

No tedy, Jakooo, teda ale jako, to jsou pěkné čokoládičky. A bělásci zrovna tak.
No uplně se asi začínám těšit na vlastní miminka nebo co, hop hop,
ať už se to vyklube a začne hopkat a juchat...

Na Krásných růžích dámy probírají vlif česneku přímo vysazeného u rózy
na její lepší zdravotní staf, a já už mám jasno, co budu zítra vařit. Bramboráky.
To dá rozum - rózy a brambory a česnek přece patří k sobě. Má úcta.

PS: Javorko, věděla jste to?

http://az247.cz/rusti-vedci-zborili-mytus-ze-kocky-maji-9-zivotu-vsech-100-testovanych-kocek-zabili-prvni-pokus/

23.3.2017 20:46
javorka

XXX.XXX.98.207

No, teď už jó!

23.3.2017 21:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, já jsem to nevěděl, že kočky nerady balady kapely Ortel.

A tady je další důkaz, jak jsou bylinky silné a účinné...

http://az247.cz/na-slovensku-vznikli-prvni-homeopaticti-hasici-na-svete-hasi-pozary-pozitivni-energii-bylinkami/

23.3.2017 21:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, čtu vás ale nestíhám psát. Všechny zdravím a odbíhám čistit kuřatům

Přidejte reakci

Přidat smajlík