Honzik dakujem nech tvojim ockàm este zalahodim tak este trochu pridàm, a umna pipanie prepukne za 10 dni a okamzite nasadzujem dalsiu vàrku.no a uz nieco aj pipa to bolo uz aj prvy kràt v jarnej tràve.
honzapm
napsal(a):
Jeníku, gratuluji.
A co ti to na vejce paní učitelka píše za romány?
Ročník, datum sklizně a název svahu?
No Honzo vy máte oči jako rys Na vajíčkách je H - hempšírka (aby se poznaly od šumavanek), datum snesení a protože jsem si nebyla jistá, tak i váha vejce. Ty menší jsem si vážila, abych neposlala nějaká s velmi malou váhou. Bylo to dost narychlo, ale požadované množství násadovou hmotnost mělo a ty trochu menší byly jen pro jistotu, kdyby se balík setkal s nějakým opravdu důkladným "blbem". Doufám, že i líhnivost bude OK.
A jinak mne tu tolik nechvalte, já se pak červenám (ale děkuji).
U nás včera padal sníh, než jsem dojela do školy, měla jsem bílé auto. Dneska se to trochu zlepšilo, ale sluníčko nebylo. Krokusy mi letos odkvetou a ani jsem je pořádně neviděla otevřené. Talovíny jakbysmet. Doufám, že alespoň narcisky budou dělat parádu.
Dneska mám vejce v líhni 19.den a už je tam první signalizační araukánka. Počítám, že zítra ráno jich bude více a odpoledne většina . Šumavanky letos líhnu rodokmenově a budu je muset hned označit. Budu mít celkem dvě svoje a jedno cizí hejno. Dana.
Honzíku (a ostatní), doufám, že si nečistíte uši!
Trochu jsem nakoukla na ty vaše stránky
http://az247.cz/po-precteni-tohoto-clanku-si-uz-nikdy-nebudete-cistit-usi-vana-na-vatovych-tycinkach-je-napustena-latkami-ktere-lidem-snizuji-inteligenci-brani-ji.
Javorko, uši si čistím jenom nůžkamami, takže to je snad v pořádku, že ano?
A jenom v sobotu. Tak to je v cajku.
Paní učitelko, ahááá. Takže Há, jako Hempčíkrka, tak to mě ale vůbec nenapadlo.
Já myslel, že Há jako Honzíkovi,56 jako ročník vylíhnutí soudružky nosnice
a 21.3. jako datum, kdy má Daná udatnice svátek či vylíhnutiny.
Věrko, my zdravíme a máváme. Někteří i dvakrát.
Jako, ale teda už, krása udatně střídá nádheru a sluníčko a kuřátka
Vám velmi přeji. Doufám, že jste doma více, než přes zimu, a oumladinu
si stačíte náležitě užít a vychutnat.
PS: to jste věděli, že soudruzi nás fšechny opět jednou přechytračili?
http://az247.cz/rusko-planuje-pristani-na-slunci-kvuli-vysokym-teplotam-poleti-v-noci/
Dobré odpoledne, tak jaro je tu, ale sluníčko jsem neviděl týden a to jsem prosím nebyl v žádném vinném sklípku, ale snažil se debordelizovat zahradu a řádně se starat o kuřátka.Včera mi k 64 ks velsumek, vlašek orpingtonek, přibylo 16 ks z.Velsumek RK a kvočna posazena na 9ks kachních vajíček + nově nasazená líheň č4 -25ks orpingtonek o které se nikdo nepřihlásil a 6ks z.velsumky stříbro krké, líheň č3-9ks hus + 11 kachních.Tak zas jen čekat, ale za týden budou další kuřátka tak je pořád na co se těšit, tedy až na změnu letního času, už by toho mohli nechat , ale bacha nic se nemá přehánět. http://living.iprima.cz/zahrada/mrkev-brambory-na-balkone-prehled-zeleniny-kterou-tam-vypestujete?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Svatební noc...
Manžel hladí manželku po bříšku a povídá: Toto je moje pole, tady zasadím brambory a usne.
Další noc...
Manžel hladí manželku po zadku a povídá: Toto je moje pole, tady zasadím zelí a zase usne.
Třetí den... manželka říká manželovi:
Poslouchej mně ty farmáři, jak dneska nezasadíš mrkev, tak pole jde do pronájmu !
Dobře si označit vajíčka, těsně před líhnutím dát do líhně přepážky 19-20 den.Po prosvícení 7-10 den bude v líhni na přepážky asi dost místa, tak rozdělit líhnoucí se kuřátka podle kmenů, pokud je to tedy možné.Máte li možnost 5 odchoven pro kuřata tak je hned rozdělovat, jestli to je stejné plemeno a odchovnu máte jednu, tak křídelní známky, kroužky, nebo značkovací sprej.
jako001
napsal(a):
Ahojte teplàkovkàri màte niekto skusenost s rodokmenovym liahnutim ak ano ako docielit aby sami kuriatka nepomiesali pri vyliahnuti ide o liahnutie 100 vajec z 5 kmenov, k bude zrejme len jedna liahen. na 100 vajec.
Někde jsem viděla, že jsou vajíčka z jednotlivých kmenů těsně před vylíhnutím vkládána do "krabiček" z králíkářského pletiva a tam se také vylíhnou a oschnou a nic se nepomíchá. Dana.
Tak jsem to při krmení trochu vyfotil
husy už nesou, mají dvě vajíčka, dámám jestli nechat nebo sbírat a uměle
hezkou sobotu všem zdejším f teplácíCh, Já je zase jdu vyměnit za montérky.
Dobrý den, kráso a nádhero.
Nezapomínejte se vydatně střídat a hlavně fotit.
Podívejte, jak to Škodovákovi a Začátkovi jde hezky pěkně od ruky.
Někteří tu už máte solidní fotomanko.
Tak hop hop, do práce. A Honzík do vany. Juchůů, to bude úlevička.
Jeníku, vajíčka určitě sbírat a nahrazovat podkladkamami.
A uměle líhnout - no fšak uvidíš, jestli se soudružky husy budou mít k zasednutí.
U kříženek nikdy nevíš, viď. To je hned.
Vzpomeň na Olánka - jen husa matka je šťastná.
Jestli ti tam běhají potkani, tak určitě vajíčka schovávat.
Ještě jsem Vám chtěl něco říct, ale už jsem to zapomněl.
No tak to nevadí, já Vám to povím potom.
Dneska mají svátek svatí Tři Janové von Gautz, věděli jste to?
No nevadí, tak já to připomenu další 22 let starou fotkou.
honzapm
napsal(a):
Dobrý den, kráso a nádhero.
Nezapomínejte se vydatně střídat a hlavně fotit.
Podívejte, jak to Škodovákovi a Začátkovi jde hezky pěkně od ruky.
Někteří tu už máte solidní fotomanko.
Tak hop hop, do práce. A Honzík do vany. Juchůů, to bude úlevička.
Jeníku, vajíčka určitě sbírat a nahrazovat podkladkamami.
A uměle líhnout - no fšak uvidíš, jestli se soudružky husy budou mít k zasednutí.
U kříženek nikdy nevíš, viď. To je hned.
Vzpomeň na Olánka - jen husa matka je šťastná.
Jestli ti tam běhají potkani, tak určitě vajíčka schovávat.
Ještě jsem Vám chtěl něco říct, ale už jsem to zapomněl.
No tak to nevadí, já Vám to povím potom.
Dneska mají svátek svatí Tři Janové von Gautz, věděli jste to?
No nevadí, tak já to připomenu další 22 let starou fotkou.
Honzíku tyhle Stare fotky to krása s kouzlem.
začátek
napsal(a):
Dobré odpoledne, tak jaro je tu, ale sluníčko jsem neviděl týden a to jsem prosím nebyl v žádném vinném sklípku, ale snažil se debordelizovat zahradu a řádně se starat o kuřátka.Včera mi k 64 ks velsumek, vlašek orpingtonek, přibylo 16 ks z.Velsumek RK a kvočna posazena na 9ks kachních vajíček + nově nasazená líheň č4 -25ks orpingtonek o které se nikdo nepřihlásil a 6ks z.velsumky stříbro krké, líheň č3-9ks hus + 11 kachních.Tak zas jen čekat, ale za týden budou další kuřátka tak je pořád na co se těšit, tedy až na změnu letního času, už by toho mohli nechat , ale bacha nic se nemá přehánět. http://living.iprima.cz/zahrada/mrkev-brambory-na-balkone-prehled-zeleniny-kterou-tam-vypestujete?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Svatební noc...
Manžel hladí manželku po bříšku a povídá: Toto je moje pole, tady zasadím brambory a usne.
Další noc...
Manžel hladí manželku po zadku a povídá: Toto je moje pole, tady zasadím zelí a zase usne.
Třetí den... manželka říká manželovi:
Poslouchej mně ty farmáři, jak dneska nezasadíš mrkev, tak pole jde do pronájmu !
Začátku dobrý den, mimochodem moc pěkné orpingtonky a ten kohout ten je teda špicovní. Neprodávate náhodou jejich násadové vejce, kuřata, popřípadě kohouta do chovu. Jen mě zajímá jejich původ aby nebyli k mým příbuzné a taky od kud jste jestli je to na dojezd nebo tak. Předem díky za jakoukoliv reakci. Víc pak po mailu nebo telefonu.
frikmon
napsal(a):
Začátku dobrý den, mimochodem moc pěkné orpingtonky a ten kohout ten je teda špicovní. Neprodávate náhodou jejich násadové vejce, kuřata, popřípadě kohouta do chovu. Jen mě zajímá jejich původ aby nebyli k mým příbuzné a taky od kud jste jestli je to na dojezd nebo tak. Předem díky za jakoukoliv reakci. Víc pak po mailu nebo telefonu.
Zdravým kohout není nic moc, ale je z Maďarska, slepičky jsou po německých rodičích.Vajíčka prodávám, ale tak max.30ks, nebo co stačí snést za 8-9 dní, ale začínají kvokat.Mám je však oddělené do června, jinak jsem Dobříš 26301.
Pěkný večer, tak vám teda řeknu, že jsem neodolala a objednala v jednom nejmenovaném obchodě, na který je odkaz na začátku této teplákofky.
Dneska jsem s babičkou porovnávala granule vojtěšky. Nádhera, paráda. S tím nahnědlým, co se prodává tady se to nedá srovnávat. Vzala jsem i pytel těch drcených mušlí, dědovi jsem odsypala pro holuby. No a další věci. Přivezli to do týdne, to je taky dobrý. Asi jsem neobjednávala naposledy. Za mě
Gang 2 orlovky + zbytek hempšírek (příbuzné ke kohoutovi, proto jsou s orlovákem).
začátek
napsal(a):
Zdravým kohout není nic moc, ale je z Maďarska, slepičky jsou po německých rodičích.Vajíčka prodávám, ale tak max.30ks, nebo co stačí snést za 8-9 dní, ale začínají kvokat.Mám je však oddělené do června, jinak jsem Dobříš 26301.
Pěkný večer lépe to dopadnout nemohlo. nevím co se Vám nelíbí na kohoutovi mě podle jedné fotky připadá parádní a je to Maďar-super. Jinak Dobříš je taky super mám v dobříši a Novém Kníně dvě kolegyně z práce tak se jich hned v pondělí zeptám zda by mi vajíčka dovezly aby nemusely poštou. Nevím jakou máte líhnivost ale mě 15-20 vajec stačí. Nejlépe bude nějaký kontak na Vás a já zavolám a domluvíme se kdy yb to šlo doprava atd. Moc diky za vstřícnost.
michaln
napsal(a):
Dobrý večer, chystám se postavit kachník a chtěl bych se prosím zeptat, jestli nevíte kolik potřebuje kachna Cherry Valley podlahové plochy. Děkuji za odpověď Michal ;).
Je to obyčejná kachna na výkrm. Pro dospělé počítejte 2-3 kachny na 1m2. Do kachníku nedávejte napaječky, pouze krmítko. Jinak tam bude velmi vlhko. Dana.
skodovak
napsal(a):
Tak jsem to při krmení trochu vyfotil
husy už nesou, mají dvě vajíčka, dámám jestli nechat nebo sbírat a uměle
hezkou sobotu všem zdejším f teplácíCh, Já je zase jdu vyměnit za montérky.
Škodováku do takového super chovatelského zařízení se konzumohusí kříženci nehodí.Stejně mě vadí, když odborně fundovaná a chovatelské praxe znalá chovatelka nepovýší české holubářství na světovou úroveň a pouze vlastní nějaké křížence.
Přátelé, vyzývám Vás - ukažme, že máme srdce na pravém místě,
a pomožme tomuto nebohému chlapci v nouzi. Děkuji Vám.
Olánek
napsal(a):
Škodováku do takového super chovatelského zařízení se konzumohusí kříženci nehodí.Stejně mě vadí, když odborně fundovaná a chovatelské praxe znalá chovatelka nepovýší české holubářství na světovou úroveň a pouze vlastní nějaké křížence.
Super to zdaleka není, je to stav před dokončením. třeba někdy nicméně zvěř je to pro mne nová, chci ji zkusit jak mi půjde jak mne bude bavit atd. tak jsem vzal co bylo, jinak také nejsem pro křížence.
Přátelé, tak jsem dostal cholesterol do normálu a že si dopřeji vajíčka.Všechna moje tři plemena mají stejnou krmy s vyjímkou létavých vlašek, jejichž vajíčka řadím do kategorie vajec pololesních, neboť v lese denně cosi zobají.Ovšem co je překvapivé, různá pevnost skořápky.Žil jsem v domnění, že je dána množstvím vápníku ve stravě a nyní zjišťuji, že odvislá od plemenem.Nejpevnější mají zdr.wyandotky, ještě, že mám majzlík a rozrusku.
Dobré poledne, ráno -3°C a momentálně +11°C, obloha bez mráčku, jen stopy po letadlech, letících na východ či západ.Jsem tak utahaný a přemýšlím z čeho a jediné vysvětlení vidím v tom, že jsem se probudil ze zimního spánku a hned na mne padla jarní únava.Tak honem hop hop na gaučík a nadále přemýšlet, kde sem se tak unavil, snad to nebude mojí novou voňkou v autě.
začátek
napsal(a):
Dobré poledne, ráno -3°C a momentálně +11°C, obloha bez mráčku, jen stopy po letadlech, letících na východ či západ.Jsem tak utahaný a přemýšlím z čeho a jediné vysvětlení vidím v tom, že jsem se probudil ze zimního spánku a hned na mne padla jarní únava.Tak honem hop hop na gaučík a nadále přemýšlet, kde sem se tak unavil, snad to nebude mojí novou voňkou v autě.
Jé.je., nepojedete..kolenn..Hradiště.? , že.bych.ji.zkontrolovala ?
Onnluva.všenn..Teplákovcůnn., za.nedodání.reportu , ale.se.nahronnadilo.tolik. , práce.a.ještě.inventury.v.neděli., , že.jsenn..na.nějaké.psaní..nenněla. ani.ponnyšlení.Snad.to.napravínn., večer , pokud.tedy.z.toho.posunutého.času.neznnagořínn. Už.dva.ny.se.cítínn. , jako.po.flánnu.a.to.jsenn.nic.nepila , asi.si.dánn.frťana
To se přidám. Jarní únava, změna času, náročný víkend s několika návštěvama. Ano, jak po flámu...ale bez alkoholu (skoro). Ještě, že je venku tak krásně. Kdybych nebyla tak unavená, to by ta práce na zahradě byla radost.
Honzíku, to jsou novinky! Jak jste to poznal? Vždyť jste ji nepouštěl ven.
Zdravim theplakovce, opet po delsi dobe. Byli jsme s vnuckou v Jizerkach na poslednim snehu bobovat. A ja blbka skoro pades... jsem ji ucila valet sudy, takze jsem si z promoceni privezla kasilek a rymicku. Jinak bezkyne denne 2 vajicka, ani je nestacim spotrebovat, ale spousta znamych chce ochutnat tak rozdavam. Kachny si udelaly jedno spolecne snaskove hnizdo. Nevim jestli se nad nimi neslituji a nenechamjich tam par, kdyby si chtela nektera sednout. Slepicky uz se taky roznesly. A taky se nam rozrostla kocici tlupa o jednoho malyho cernyho dablika. Zahonky se zacinaji zabarvovat krokusy a ladonkami. A v obyvaku na okne se do vysky vysplhala Amareliska.
Zdravím, dneska Vás trošku potěším. První kuřátka už mají týden a rostou jim křidélka a těch šest posledních no co říct, chybička se vloudila a já asi zrovna neoznačovala vejce, takže mám místo šesti Laflešek jenom tři a tři Faverolky, no co už teď. další už líhnou nebudu, letos mi to stačí a kačenky dodám později, už jsou fakt velké
Dobré ránko, zdravíme teplákovce, sluníčko svítí. Včera ve stínu až 21°C
Jinak u nás vše běží podle plánu, Vašík pašík už je nacpaný do střev, sklinek a do mrazáku :D
Králíčci rostou jako z vody, kačenka pižmovka Káťa vesele sedí na vejcích.
Dokonce i huska Margita (kříženka pomořanka x fránská) nám zasedla, dostala svoji výslužku třinácti vajec a spokojeně si na nich hoví.
Dnes ráno jsem koukala že druhá huska Vendulka (landeska) zasedla což je divné, no ale uvidíme je to prvnička tak má nárok si vyzkoušet různé způsoby
Slepičky nesou jen z poloviny, už nevím co bych jim přilepšovala aby se roznesli všechny. Říkám jim darmo žroutky, u misky jsou vždy jako první. No ale máme je ráda tak si u nás užijí dosytosti a třeba se roznesou později.
Jak tak koukám tak se Vám to tu krásně rozrůstá a kvete. U nás sněženky, bledule a taloviny jsou již odkvetlé. Teď jsou krásně na květ narcisky a tulipány
Na zahrádce česnek valí ostošest, mrkev a petržel máme zasetou tak uvidím zda z ní letos něco bude...
Přeji krásný den a posílám pár fotek pro dobrou náladu
Ni+Pa
napsal(a):
Dobré ránko, zdravíme teplákovce, sluníčko svítí. Včera ve stínu až 21°C
Jinak u nás vše běží podle plánu, Vašík pašík už je nacpaný do střev, sklinek a do mrazáku :D
Králíčci rostou jako z vody, kačenka pižmovka Káťa vesele sedí na vejcích.
Dokonce i huska Margita (kříženka pomořanka x fránská) nám zasedla, dostala svoji výslužku třinácti vajec a spokojeně si na nich hoví.
Dnes ráno jsem koukala že druhá huska Vendulka (landeska) zasedla což je divné, no ale uvidíme je to prvnička tak má nárok si vyzkoušet různé způsoby
Slepičky nesou jen z poloviny, už nevím co bych jim přilepšovala aby se roznesli všechny. Říkám jim darmo žroutky, u misky jsou vždy jako první. No ale máme je ráda tak si u nás užijí dosytosti a třeba se roznesou později.
Jak tak koukám tak se Vám to tu krásně rozrůstá a kvete. U nás sněženky, bledule a taloviny jsou již odkvetlé. Teď jsou krásně na květ narcisky a tulipány
Na zahrádce česnek valí ostošest, mrkev a petržel máme zasetou tak uvidím zda z ní letos něco bude...
Přeji krásný den a posílám pár fotek pro dobrou náladu
Zdravim, tak jak koukam hliva roste. My jsme vcera sparili slamu a narezali spalek z brizy. Mam koupenou sadbu, tak dnes pujde hliva v pytlich se slamou do sklepa a spalek do zeme. A v cem ji pestujete Vy?
bumbac

XXX.XXX.4.22
skodovak
napsal(a):
Přátele, skleník sklo nebo bude stačit dutinkáč? děkuji.
Zdravím, soused má dutin káč, polykarbonát 4mm, jak foukne větší vítr, tak se mu díly ze skleníku stěhují po celé zahradě a i ke mě, to je snad lepší folijovník.Tak, že za mě sklo, ale skleníkové, kamarád ho má tak 30 let a přežil několikrát i kroupy.
Dobré ránko, Tišnovsko hlásí polojasno 8°C
Všichni ušáci jsou belgičtí obři, žlutí mají 4 týdny a tmavý 3 týdny.
Jsou to takový naši oblíbenci.
V sobotu je tu u nás vítání jara, kluci houseří se jdou ukázat aby se doma nenudili když husky zasedli... Jsem zvědavá jaký to bude mít úspěch.
Čapice, hlívu jsem našla v lese u cesty kudy chodíme denně Neviděla jsem ji dokud nenarostla do 1,5kg Udělala jsem z ní falešnou držkovou, no mňamka to byla...
Tak držím palce ať se Vám povede vypěstovat.
Přejeme krásný den, ať se daří...
N.
Zdravím přátelé F teplákách...
Pro osoby které se zapojily do debaty o použitém materiálu na skleníkové výplně oznamuji, že hodinku po dotazu, jsem přivezl domů skleník se skly 3m na 2.5m dnes 50ks ztraceného bednění, cement, písek a zejtra v mezičase hurá na to, mezitím nabrat nervové reservy na samotnou stavbu..
Jinak, husička již má 5 vajíček, kachnička karolínská 8 vajíček, hempšírka jak rychle zasedla tak rychle vysedla snáška průměrná, jeden lohman mrtev na následek roztržení prde...le, nesou na svoji velikost taková vajíčka, že to je až kravina a takhle to dopadá...
nějací ti králíčkové se nám také narodily...
zítra očekávám nějakou tu zásilku od pana veselého, nějaká ta napaječka, nějaké to krmítko, sem tam ten podkladeček a podobné důležitosti, pro pocit, že zvířátka zase něco za odměnu dostanou..když už je tak trošku vlivem stavby člověk zanedbává...že , ale snad to chápou...
hezký večer i zítřejší den..
Krásný podvečer všem, tak přemýšlím jestli si nezajdu zas na fotbálek.
Bez komentáře. Nevím co dělá vláda a ministr vnitra. Konečně jsme se dostali do Západní Evropy
a svobodně si to můžeme vychutnat a konečně si děláme co se nám zlíbí.
http://www.tisen.tv/wp-content/uploads/2017/03/web-opava-x-banik.mp4
Rychlá odpověď
Žena přišla ke svému doktorovi a svěřuje se mu
,
že její manžel našel zálibu v análním sexu
a
ona si
není jistá, jestli je to dobrý nápad
.
Doktor: "A líbí se vám to?
"
"Ale ano, je to tak zvláštně jiné, ale příjemné.
"
"No vidíte. Pokud vás to nebolí, tak není žádn
ý
důvod se análnímu sexu vyhýba
t
pokud si dáte
pozor, abyste neotěhotněla.
"
"Počkejte, ono se dá i při análním styku otěhotnět?
"
"No jistě! Jak myslíte, že se rodí politici?
".. https://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/zaujalo-nas/51338-jarni-detox-ocistete-telo-i-mysl-podle-ajurvedskych-pravidel.
Hezký večer.
To byl dnes krásný, slunečný den! Poslední březnový. Zítra nám jistě Honzík, nebo ovečka založí novou diskuzi. To jsem zvědavá, jak se bude jmenovat.
Možná: Duben, v teplákách budem...
Teda musím říct, že ještě nemám uklizenou zahradu. Každý den udělám kousek, víc nedokážu. Za chvíli to všechno zaroste a bude jedno, jestli to někdo uklidil, nebo ne.
Pěkně už začaly růst kopřivy, tak slepičky a běžci mají dobrou svačinku. Běžkyně nesou krásně, téměř každý den je plný počet vajec.
Zato růže vypadají hodně bídně, tak jsem zvědavá, jestli se ještě rozjedou.
Tak veselého Apríla!
Děkuji Všem za Všechny březnové příspěVky, a až se ráno Vyspinkáme,
tak tu budeme mít pan Duben, a to neznamená, že bychom měli gaučík
opouštěti, naopak, hezky pěkně V něm stále budem. Dělat hop hop.
V hopání a hajání pokračujme, prosím, zde:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3289969/duben-jeste-v-t-budem#a3289969
.
Budoucí skleník, a podkladky od pana veselého. husa/slepice.
jinak nevím zda dřív na barák nebo zahradu, tak to střídám. ale jediný výsledek, bordel všude
Zdravím v apríli, moje kmotričky sa rozhodli, že už sa naznášali dosť a prestali , denne mám 2 vajíčka, aj to od starých barneveldiek. Ešte dobre, že som vo februári naložila do vodného skla, ani by som nemala na Veľkú noc. Ešte som sa dozvedela, že ak chcete mať vajíčka natvrdo, netreba ich variť. Dať do nádoby, zaliať studenou vodou, priviesť k varu, vypnúť a nechať 15-17 min. postáť. Robila som to z tých naložených a žĺtka boli pekné žlté bez tmavého okraja