Začátku, v tom Vašem oblíbeném virtuálním magazínu pro ženy
mne zaujala jedna věta:
Snídejte nejpozději do hodiny po probuzení, naposledy pak tři hodiny před ulehnutím.
Znamená to tedy, že mám gaučík opouštět maximálně na čtyři hodiny,
abych stihl snídat do hodiny po vyhajání se a naposledy tři hodiny před
dalším následujícím hajáním?
https://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/zaujalo-nas/51338-jarni-detox-ocistete-telo-i-mysl-podle-ajurvedskych-pravidel
Březen plynul tu:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3274606/brezen-v-teplaky-vlezem#a3289939
.
Mno a co nového na Vlaškáriu.
Tož černě sedlatá pižmoVka Katka ráčila zasednout v úterý 28/3 léta páně 2017.
Nanesla rekordních 35 vajec. (pomoc). Naložil jsem jí 17, ona si pro jistotu ještě
další donanesla. To jsem zvědavson, na to její líhnutí... To bude týden...
Zbytek dám zítra do líhně. Tedy myslím. Musím tu líheň nejdříve koupiti, že.
Moc si od toho neslibuju, vajíčka už budou starší. Tak pro dobrý pocit.
Modrá nanesla deset vajec a utnula to a vesele si trajdá s Lujzem venku do noci.
Tak ta tam naložím taky. Jejej, to by mohlo být kačenek, copa já si s tím počnu.
Nabídnout je nesmím, páč jsme v pásmu dozoru, tak mi tu vesele budou hučet
čtyři Makrovky. Teda možná pět, jestli Seto nevleze do jedné.
Valentýn (krocan) zkouší pojímat Šampionku, ona by ráda, ale on je nemehlo.
Existují vážné úvahy, že Val. bude vyměněn. Uvidíme, zda na nich bude něco praVdy.
Barbucha, teplákoVková celerbrita už by byl prodán, mám po něm již nalíhnuto,
tedy nalíhnuto, to si fandím, mám po něm nasazeno, ale nesmí, páč viz. pásmo.
Mája možná těhotná není, ty nalité cecíky se mi možná jen zdály.
Tomáš má pro změnu nalomený ocásek, tak asi budeme amputovat.
To bych ho pak od Pana Divokého rozeznal na první dobrou.
Jedna ovečka kulhá po nárazu berana a jehňátko není ještě žádné.
Krkavci už vesele sedí na nedaleké třešni a čekají, až si čerstvě narozené
jehně dají k obědu/večeři/svačině/snídani. Loni unesli jenom jedno,
to když jsem byl v nemocnici.
Letos na ně tedy číhám taky, ale nevím, jestli je mé obnošené tričko
"Sem sám, rád dám" + odhalený baloňák dostatečně vystraší natolik,
aby svých kulinářských jehňochoutek zanechali.
Luňáka zdatně odhání hejno místních soudružek kvíčal a přidaly se k nim
již čerstvě navrátiVší udatnice Vlaštovičky (to zní skoro jako Vlaštičky, žé,
takže jsem Vlaštovindám nastevřel seník a uzavřel Všechny kočičí průlezy,
aby měly vletový prostor nerušen. Trochu jim tam ještě pozametu a pouklidím,
abych dbal na kultůru prostředí a zvyšoval vlaštoVčí snášivost.
No a to by mohlo asi tak stačit. V úterý-středu poprvé ožije líheň,
tak se na to udatně připravuji, podestýlka přijde v pondělí, směs dodám
obratem, ale na akvárka to letos nevidím. Kuřátek bude hodně. Jej.
Má úcta.
Od té doby, co užívám nové tabletky, tak se cítím jako dočista očista jiný gaučík...
Jeníku, ty jsi ale čipera. Tak věřím, že tentokrát to s betonem dopadne dobře.
Já začal tu duchovně-fyzickou očistu hezky pěkně od podlahy, teda od čumáčku.
A pokud se chystáte někam na výlet a do cesty Vám osud sešle nějakou tu fešandu,
tak nebuďte labuť a kousek ji svezte - dobrý skutek je taky součástí očisty.
Má úcta.
Vážení, jen a pouze dnes se brány Vlaškária otevírají i pro nemajitele modré krve.
Tak si pospěšte a s prohlídkou neotálejte. Umístěný onoho chovatelského areálu
naleznete dle přiložené fotografie, jak jste si již v T. zvykli, je poněkud více retro.
Má úcta + Hop hop. Prvních deset z Vás, kteří mě najdou, dostanou přes víte co...
Dobrè rànko teplakovci mna prvy april potesil takto.A Este neni koniec jupi
Zdravím v apríli, moje kmotričky sa rozhodli, že už sa naznášali dosť a prestali, denne mám 2 vajíčka, aj to od starých barneveldiek. Ešte dobre, že som vo februári naložila do vodného skla, ani by som nemala na Veľkú noc. Ešte som sa dozvedela, že ak chcete mať vajíčka natvrdo, netreba ich variť. Dať do nádoby, zaliať studenou vodou, priviesť k varu, vypnúť a nechať 15-17 min. postáť. Robila som to z tých naložených a žĺtka boli pekné žlté bez tmavého okraja
Kopírujem to z marcového vlákna
Ahoj teplàkovci aprilovà nadielka pokracuje a bude pokracovat dalej az do konca aprila fotka z liahne s pokladom ale tie maju este cas dva tyzdne.
Zdravím všechny v aprílovém vlákně, dnes byl nádherný slunečný a malinko ufoukaný Apríl, ale to mi nezabránilo honit kačky pořád ven z chlíva. Jen co jsem odešla ze zahrady, už si to zas štrádovaly zpátky, tak asi po sedmém pokusu jsem to vzdala . Nafotila jsem spoustu fotek kaček i kuřátek, ale ouha, moje drahá polovička mi odvezl jediný použitelný usb na dovču, takže až půjdu zítra do práce uzmu si tam nějaký, pokud ho teda máme na skladě , takže fotečky až zítra pokud najdu ten kábl
Tak něco málo dalšího stále moc před námi a musím zase dělat na baráku zítra.
Včera v noci a dneska večer.
Tak fotky jsou tady. Nasazeno 48 vajec,2 jsem vyřadila neoplozená. Dneska 20tý den. Hlavní vlna bude tedy dneska v noci. Zatím venku 20 kuřat. Jedno vypadá, že je ulepené pod křídlem od krve. Ale od čeho nebo jak neřeším, zítra ho okouknu víc.
Všem dobrou noc.
Zdravím, dnes je zase krásny deň. Tu je niečo pre Javorku, tiež mám rada hosty, ale všade svieti slnko, tak ich mám v kvetináči. Táto už bude mať 3 roky.
Zdravím a děkuji.
Krásný květináč. Předpokládám, že jste ho dělala sama.
Moje sestra taky je taky dělala. Já jsem skončila u sbírání střepů.
Tady zrovna začíná pršet. A já mám jít ke kamarádce na kafe, tak nevím, je to hodně daleko. Jít nebo nejít? Budu celá mokrá...Snad to brzo skončí.
Zdravím všechna vyskákající kuřátka, nejen Věrčina a jako001.
A vás ostatní taky
Javorko, já s Vámi ten vzácný blahodárný déšť klidně vyměním
za prašné sucho a sluníčko, berete? Jej.
Některé zdroje uvádějí, že už jsem krásně opálen, a to vše jsem stihl v březnu,
no copa budu tedy dělat řekněme v takovém červnu a červenci?
To už budu jako Marans vajíčko od Jaka007.
Věrko, ještě jsem Vám ani nepochválil ty krásné fotky v Březnu,
ten orlovák je tedy majestátní krasavec, jen co je pravda.
Fšak se o něj Vaše soudružky děvčata jiště mohou potrhat.
Pěkné poledne,
Honzíku kohout orlovák je v ohrožení. Včera vletěl na staršího kluka, tak nevím co dělám špatně. Ale je to jak s beranem, asi si hlídá teritorium a slepičky.
Jinak líhnutí pokračuje, dnes 21tý den. Venku je zatím 37 kuřat.
Matsik

XXX.XXX.10.5
Dobrý večer, super letní víkend, dnes ráno kolem sedmé přešla bouřka, ale moc nezapršelo akorát zvlhčilo prach.Jinak jsem provedl rekultivaci slepičího výběhu a holky i kluci si to užívali.Tak jsem se rozhodl, že dnes napodobím kočku a fakt se mi to povedlo, tedy do okapu jsem nelezl.
Ahojte všichni, tak dnes byl opět krásný pracovní den. Stromky jsou konečně ostříhané, kytičky přesázené, některé zasázené - afrikány, ty miluju pro jejich oranžovou nádheru. Jahody vyčištěné, dosázené co vymrzly, pohnojené a zalité. Křepelky vyčistěné. A přitom mi uschly ještě dvě pračky venku. No není to nádhera ?
Tak kuřátka a vajíčka od paní Dáši jsou doma Děkuji
Jinak nebyl čas dělal jsem na baráku do teď, jen jsem dojel pro malou a materiál
Jinak mi dneska umřela husa, celý den v pořádku a najednou během deseti minut konec. a to začala byt přítulná. By mne zajímalo proč
No, co hořelo jsem splnil, a více až tu nebude malá..
Škodováku, jsou i jiné prodejny než stavebniny?
Jinak předpokládám, že na G2O padné otázka, jak uživit miliardy lidstva a odpověď je jasná.Škodovák prodává, Číňané říkají rudobarvé vlašky, co nesou vajíčka, jak kulomet.
Dadu, když jsem přebíral dvě plata násadovek, tak mě zkušený chovatel upozornil na nižší oplozenost od kohoutů při pojímání pod deset stupňů.Z asi 6O vajec se vyklubala více než polovina kuřátek.Již jsou v odchovně z polykarbonátu, teploučko jak v ráji a až povyrostou, tak je spočítám.K spokojenosti mě postačí jeden kohout, vlašák blížící se ideálu, který mám, jak se říká v oku. J Suchý kdysi napsal, tu krásu nelze popsat slovy.Líhnu další směsku čistokrevných, vlastních slepičích a kachních vajec a to v kamenném sklípku, bez polibků a bez Přenosilky, kde není stín, ale jen samá tma.
Olánek
napsal(a):
No a ještě dotaz, zkoumá někdo závislost mezi časem opuštění hnízda při sezení a venkovní teplotou.Moje pižmovka včera při teplotě 19,6 stC , opustila hnízdiště na 12 minut 6vteřin a3desetiny.
No, tak to moje česká husa se letos chová jako blbka a denně se poflakuje nevím od kdy až do odpoledne, kdy ji okolo 16 hodiny zaženu do husníku. Vejce jsou tou dobou úplně studená. A když jsem ji tam zahnala o víkendu ve 14, kdy byla venku od 11 hodin tak tam stála mimo hnízdo a řvala jako pominutá. Mám pocit, že žárlí, že houser je venku s druhou husou a chodí si ho hlídat. Nevím, jestli z těch vajec něco bude. Dnes se ochladilo, tak jestli v tom bude pokračovat, vezmu jí vejce a dám do líhně.
A Olánku, ten čas nezávisí jen na venkovní teplotě, ale i na tom, jak jsou vejce nainkubovaná. Na konci sezení mi husy zcela běžně běhají venku hodinu a více a vše se líhne OK. Myslím si, že pro přesné matematické vyjádření by bylo potřeba složité funkce, nejlépe s derivacemi a integrály. A tady smekám před všemi kvočnami, které to dají jen tak z hlavy. Dana.
Ahoj teplakovko, tak jsem mela minuly týden premiéru a vylihla se mi fotbalová jedenáctka (z 15 nasadovek z.velsumky). Bylo to vzruso na 4 dny. Chvíli jsem dělala i kvocnu (pod trickem ), kdyz ti starší chtěli šikanovat ty chudacky mokré.
Tak jsem dovezl do líhně 38 vajíček wyandot z. Stříbrných č.l.,31 minorek,20 hempśír,28 brakelek a 7 husíCh.54 hempšír od paní Dany je v polovině.
Teoreticky mám objednáno 30 vlašek stříbrnýCh a10 Marans. Vypadá to že se z toho dočista pos..u.
Přátelé co nejlépe na rýmu? Brakelky mi začaly Chrapťet.. Doufám že to chyťí všechny.
Zdravím všechny, měli jsme pracovní víkend. Zde pár fotek.
Hubert dělal stavební dozor. A Vilém s holkami ani nepočkali na kolaudaci, takže se nám tam plácali a běhali pod nohama. Osázeno ozdobnými travami, kapradím a těmi bílezelenými listy - kdyby jste mě praštili tak si nevzpomenu, ale JAVORKA toho má plný záhony. Okolo přijdou ještě naskládat větší kameny.
Běžkyně nesou každá denně vajíčko do hnízda, tak nevím jestli přeci jenom potom nějaké nenechám.
To je nádhera. Z čeho jste to udělali? Koukám, že to má i odtok. To musejí být nadšení. Takové príma koupání.
U nás teď hodně napršelo a kachny jedou na plný výkon. Tak to bláto, co vyrobili na zahradě je úplně všude. Pořádně nemůžu ani ke kompostu. Ještě se mi stalo, což jsem zjistila až ráno, že jsem je včera zřejmě zapomněla zavřít, tak na to měli celou noc. Naštěstí to ve zdraví přežili.
Přišla jsem na to tak, že mi bylo divné, že v kachníku nebylo ani jedno vejce. Z dálky vidím u koupátka v trávě nějaké žampiony. Byly to vejce. Všechny 4 pěkně pohromadě. Holky jsou šikulky, nesou perfektně. To ani od slepic nemám tolik vajec.
Nevydržela jsem a koupila jsem si 5 kuřic nějakých hybridek, aby byla vajíčka. Sice jsem chtěla hempšírky nebo vlašky, ale nechce se mi čekat. Dokud nebude pořádný kurník, tak to musím vydržet. Slepičky jsou ještě dost mladé, ale jsou docela pěkné a mají se k světu. Mám zase každou jinou, to se mi líbí, aspoň je poznám. Za pár dní si docela zvykly a ani se nebojí. Zatím mají svůj vlastní výběh a velikou bednu na spaní ve špejchárku. Ještě aby to pak dělalo dobrotu až je přidám k ostatním.
Ahojte, už ráno jsem měla rozepsanou zprávu, ale přišel mi brigádník na kydání hnoje, tak jsem toho musela nechat a jít mu sekundovat. Včera před deštěm mi pomohl seškrábnout udusaný škraloup u slepiček, byl toho konťák, málem ho ani neodvezli, jak byl těšký. No a pak do toho napršelo, ale naštěstí se nám to vsáklo, tak žádné šílené bahno není, jak bývá obyčejně. Ale holky mají jako v pokojíčku a voňavo
dnes se mi líhnou araukani, zatím jsem jich vyndala 26 a pár jich tam ještě bude. Na to, jak od rána lilo, teď prosvitlo slunko a je nááádherně. Pěkný večer všem
Dobrý den, u nás tedy již druhý uplakaný sychraví den a radost z toho máj jen rostlinky, květinky, ale největší radost má veškerý plevel, ten roste před očima .Jinak končím druhé kolo líhnutí, ale slabota z vyměněných 40ks NV, bylo jen 6 oplozených a z těch se vylíhli 4 kuřátka a jedno zahynulo ještě v líhni, vypadalo zdravě jen bylo o poznání větší .Ještě, že jsem mezi ně přidal pár vajíček z.velsumek stříbrokrkých, ty se mi tedy taky moc nedaří, ze 17ks se vylíhlo 11ks.Jinak to vypuklo i v líhni č.1 tak tam to zatím vypadá o poznání lépe, ráno uvidíme.
javorka
napsal(a):
To je nádhera. Z čeho jste to udělali? Koukám, že to má i odtok. To musejí být nadšení. Takové príma koupání.
U nás teď hodně napršelo a kachny jedou na plný výkon. Tak to bláto, co vyrobili na zahradě je úplně všude. Pořádně nemůžu ani ke kompostu. Ještě se mi stalo, což jsem zjistila až ráno, že jsem je včera zřejmě zapomněla zavřít, tak na to měli celou noc. Naštěstí to ve zdraví přežili.
Přišla jsem na to tak, že mi bylo divné, že v kachníku nebylo ani jedno vejce. Z dálky vidím u koupátka v trávě nějaké žampiony. Byly to vejce. Všechny 4 pěkně pohromadě. Holky jsou šikulky, nesou perfektně. To ani od slepic nemám tolik vajec.
Nevydržela jsem a koupila jsem si 5 kuřic nějakých hybridek, aby byla vajíčka. Sice jsem chtěla hempšírky nebo vlašky, ale nechce se mi čekat. Dokud nebude pořádný kurník, tak to musím vydržet. Slepičky jsou ještě dost mladé, ale jsou docela pěkné a mají se k světu. Mám zase každou jinou, to se mi líbí, aspoň je poznám. Za pár dní si docela zvykly a ani se nebojí. Zatím mají svůj vlastní výběh a velikou bednu na spaní ve špejchárku. Ještě aby to pak dělalo dobrotu až je přidám k ostatním.
Je to nějaký kryt (tedy půlka) na letecký motor. Známí rušili jezírko, tak jsme to vzali. Je to z lehkého laminátu. Odtok to sice má, ale je zadělaný. Manžel tam strčí čerpadlo a zaleje zahradu i s hnojením . Jsem zvědavá jak dlouho ta voda vydrží, po třech dnech už je pěkně hnědá, to jak si v ní rozpouští okolní hlínu potvory. Zatím není vedro, ale v létě to budě chtít častější výměnu. Protože ty potvory jsou pěkně rozmazlený a do nějakého bahňáku jen tak nevlezou. Největší radost z toho má Vilém, nedá holkám pokoj, už mají chudinky oštípaný hlavy. Mám strach, že je utopí jak je morduje.
Na fotce 2 moji miláčci.
Držím palce ať nové holky brzy zapadnou a dělají Vám jenom radost.
Taky přemýšlím, že Hubertovi 2 přidám. Asi Lohmany, abychom měli taky bílá vajíčka.
Holky se snaží, denně 4-6 vajíček od 7. Ještě pořád je pouštíme odpoledne tak na 3 hoďky na zahradu. Ale musíme za nimi pořád lítat, nevím proč nepochopí, že do záhonu mezi kytičky už nesmí. Takže pár výhonků už to odneslo a dokonce mi potvory ožraly lístky medvědího česneku, co jsem si přivezla 5 cibulek od potoka v Jeseníkách a taky manžel dosel sem tam fleky trávy. Ta jim chutná nejvíc. Tedy myslím ty suchý semínka, místo aby zobaly zelenou travičku. Nějak si to s kachnami vyměnily, ty jim teď chodí na pšenici a své granule jim přenechávají.
Při kopání jezírka kachny sežraly asi kilo žížal. Vilém vlezl i do té díry, a pořád strkal hlavu pod rýč. V tomhle mokru zobák nezavřou.
Včera jsme zamíchali a naplnili 4 pytle slámy s hlívou ústřičnou. Jsou umístěny ve vlhkém sklepě, tak jsem zvědavá jestli se dočkáme nějaké úrody.
Mám zaseto a zasázeno, papriky na okně v práci taky pěkně rostou, ve fóliovníku jsou ředkvičky, saláty, venku hrách, kopr a petržel.
No a od příštího týdne budeme chystat koupání pro nás. Vykopat, podsypat, položit zámkovku pod nový bazén.
Co se týče květinových záhonů, tak mi bohužel přes zimu odešla pnoucí růže u pergoly (2 roky), měla úplně sežraný kořeny a i stromková, na ní zaschnul i poslední roub. Keřové růže podstoupily radikální řez, byly úplně černé. A nejvíc mě štvou narcisy, z 20 různých druhů, kromě 1 jsou všechny planý. Listy tulipánů tahám usychající bez cibulek a záhony vypadají jak podzemní labyrint. Všude samá díra a to už máme 3 kočky. Mladej Pepíno (asi 4 měsíce) se zatím přiučuje od Cecilky, vzala si ho do parády. Ač vykastrovaná, tak jí asi popadly mateřské pudy.
Tak to jsem se nějak rozepsala. ale už musím pracovat.
Zdravím všechny
Ještě - tu pípající drobotinu Vám všem závidím , kdyby měl člověk víc času...
Dobré ranko, dnes 14°C sluníčko svítí, vítr nefouká .Druhá várka líhnutí hotová, ale bída s nouzí celkem 73ks, ale možná ještě pár bude, naprosto s klamala vyměněná vajíčka, po prozkoumání nevylíhlých vajec, zjištěno 36 neoplozených ze čtyřicet i, ale kuřat mám celkem dost, tak bude s čeho vybírat, zatím 152ks, ale pro pár kuřátek si po očkování přijdou známí co je nandají pod kvočny tak se mi trochu uleví .Horší to má kamarád, ten si ke mě dal vylíhnout 20 kachen, devět hus a po kontrole mu zbylo 1 kachní a 5 husích, tak nevím co s tím, jestli přidat slepičí?
Jejej, vy jste Všichni čiperkové, drazí moji milí.
Hop hop, tak se mi to líbí, tak je to správné.
Copa u nás dávají V televizi?
Na jedničce dávají tři vlašky rodobarvé a na dvojce tři vlašky oranžovokrké.
Jejej, to mám ale početné hejnko, žé. Hop hop.
Letos mám tedy novou podestýlku, a připadám si uplně jako V truhlárně,
to je vůně, to je odér, jestli z toho alergeticky neoteču, tak to bude zázrak.
Má úcta.
PS: Jeníku, teda, Ty si to pěkně dáváš. Jestlipa Ti doma neříkají nenasyta?
PS2: Andy, teda ale, doufám, že podělíte o toho šikovného brigádníka,
také by se tu leccos našlo na podělání, nejen proto, že dneska je středa.
Čapice, děkuji za odpověď.
Já běžcům měním vodu dvakrát denně a stejně je to samé bláto. Mají pořád to pískoviště (škeble) a je to fajn, že to jen převrátím a můžu napustit čistou vodu. Mohlo by to být větší, ale to bych asi těžko vylívala. Navíc ta vylitá voda v trávě, to se jim líbí, hned můžou zobákama rejdit v blátě.
Já jsem taky měla ten pocit, že běžci víc stojí o pšenici, ale už asi třetí den zase mizí víc granule. Co ale nestačím doplňovat jsou skořápky. Každý den je mistička vymetená, budu muset najít větší. To ani slepice nemají zdaleka takovou spotřebu.
Jsem zvědavá, jak vám poroste hlíva. Určitě napište, jak budete úspěšní. Hlíva je skvělá a když tu mám vegetariány, tak jí kupuju. Dělám řízky, nebo pečenou v pekáčku. Trochu ty větší natrhám, přidám několik stroužků česneku, cibuli na měsíčky a může se to zalít smetanou na šlehání. Zapeče se to a je to mňamka.
Se zahradou to mám podobné, růže jsou strašný a všude díry od myší...
Hezký den
Pěknou středu, přidám pár fotek hempšírek. Stáří 4,5 týdne. Jsou ve skoro třímetrové bedně v garáži z osb desek, dole tuším granofyt (slaměné pelety).
Jinak super ta vana od motoru. I jsem zavolala manžela, aby se šel podívat.
Tak jsem tu svoji louku hýčkal, používal jen ruční nářadí, abych snad neohrozil mravenečka Ferdu či broučka Pytlíka a nyní zjišťuji, že jsem měl pro obnovu živočišného a rostlinného života používat tank nebo vojenský pásový transportér.
Stejně jako chovatelé vodní drůbeže mám relativně větší spotřebu vody a tak udržuji její cenu, alespoň na padesátce za kubík, neboť u nás platí.čím menší odběr vody o to vyšší její cena.Stejně, jako můj další ekonomický zákon, čím větší dotace zemědělcům, tím dražší brambory.
bumbac

XXX.XXX.4.22
Kdybyste na chvíli u nás se stavili,
tak byste nechtěli už nikdy zpět.
Na kraji lesíčka je malá chajdička
a v ní je slepička jak z růže květ.
Ta když mi vesele zakdáče, srdce mi radostí zaskáče.
Mám slepičku mám, já jí nasypu sám.
Sluníčko probouzí spáče (i ty z gaučíku), ona mi vesele kuť kuť kuť kuť kokodáče.
Mám slepičku mám, když jí nenasypám, smutně mi řekne...
https://www.youtube.com/watch?v=tLXbdlITQvg
Hop hop, kuť kuť.
Věrko, teda ale, to už máte solidní obříky, krása a nádhera.
To už za chvilku budete mít nová vajíčka a nové pekáčové
soudruhy kohouty. Uí.
Javorko, tak vy jste přitopila pod duchnu a pořídila nové obyvatelky?
Tak to Vás musím pochválit, oj oj oj.
Čapice, možná kdybyste tu zeminu okolo vany zakryli pískem,
tak by voda byla o něco čistší. Tož pozdravuji Vaše udatnice a udatníky.
Já jsem ukončil první kontrolní líhnutí, vyčistil líheň a psychicky
se připravuji na těch 126 vajíček, co tam mám naloženo nyní.
Pomooc. Uí. Gaučíku, drž nade mnou svůj udatný polštářek.
Až karta v aparátu bude spolupracovat nebo bude vyměněna,
tak také přidám nějaké ty nehistorické snímky.
Zítra mi má přijít 14 historických růží, jámy na ně ještě nemám,
termín je, řekněme, pokročilejší, a má záda jsou po stěhování
opět f trapu. Aj aj aj. To asi abychom se nenudili.
Má úcta + Hop hop.
Ahojte z rozfoukaného Roudnicka
Dnes vykukovalo slunko, ale dost studeně foukalo a jelikož jsem celý den venku, jsem dost vyfoukaná a zmrzlá
Odpoledne jsem byla na zápisu s naším budoucím prvňákem a řeknu vám, nervy jak u maturity , zatímco dítě bylo v pohodě
Teď ještě, aby nás vzali
Věrko, krásný slepičky, opravdu.
Já mám teď trápení s kuřaty. Kolem třetího týdne najednou svěšená křídla a za dva dny konec Už jsem to řešila s vet., tak léčím a když to bude pokračovat, pošlu to na vyšetření. Je to peklo. Mám super oplozenost, dobře se líhnou a do tří týdnů mi zbyde sotva třetina Ach jo. Mějte pěkný den.
Jinak všem pěkný večer.
A Honzíku, jak dopadlo to kontrolní líhnutí? Nějaké fotečky nebudou?
Já pořád přemýšlím, jestli už pomalu nelíhnout z vajec od ruánky. Sedět nechce, snáší pořád. Ale musím vydržet, nějak se mi nedaří kachňata udržet v suchu když si je kachna nevysedí a nemůžou být venku. Loni jsem na to zkrátka nepřišla. Dala jsem jim vodu a do půl hodiny byli bez vody a v bedně potopa.
bumbac

XXX.XXX.4.22
andreakiss
napsal(a):
Ahojte z rozfoukaného Roudnicka
Dnes vykukovalo slunko, ale dost studeně foukalo a jelikož jsem celý den venku, jsem dost vyfoukaná a zmrzlá
Odpoledne jsem byla na zápisu s naším budoucím prvňákem a řeknu vám, nervy jak u maturity , zatímco dítě bylo v pohodě
Teď ještě, aby nás vzali
Věrko, krásný slepičky, opravdu.
Já mám teď trápení s kuřaty. Kolem třetího týdne najednou svěšená křídla a za dva dny konec Už jsem to řešila s vet., tak léčím a když to bude pokračovat, pošlu to na vyšetření. Je to peklo. Mám super oplozenost, dobře se líhnou a do tří týdnů mi zbyde sotva třetina Ach jo. Mějte pěkný den.
Očkujete?
Heuréka ! Podařilo se mi překonat nedostatek techniky, výplaty, daňové přiznání a DPH a jsem Vám nyní k dispozici. Tímto zdravím všechny Teplákovce a pokračuji v nekonečném kačením seriálu Na první fotce jsou rodiče a ostatní jsou kačky co jsem pořád honila z chlíva na zahradu
Tak a ještě něco málo kuřátek. Už se vybarvují a samozřejmě je tam jenom pět kohoutků , ale mám oddělených šest hopsalů po jedné noze a ti půjdou do mražáku bez rozdílu, takže zatím spokojenost, uvidíme co Laflešky, tam budou určitě samí kohouti .
A pyšný tatík, ale kačer mu trošku upravil ocas
Já Vas tady taky všechny zdravím a posílán par fotek, co vyrabim z čistých vyřazených vajec. Škoda je vyhodit, ne? A když už se blíží ty velikonoce, tak je to myslím na místě
A pár kytiček, nevíte někdo náhodou, proč se fialky jmenují fialky? Já mám na zahradě plno bělalek a růžalek , a nějaké ladoňky, hyacinty a mandloně, broskvičky a hlavně naše magnolie
Jak skladovat vajíčka. http://styl.instory.cz/466-jak-spravne-skladovat-vejce-v-lednici.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Kačíkačko no jak by řekl básník, krása střídá nádheru, ale fakt .
Milane, teda ale, padáám, uí.
Ještě že mi čelist drží šestnáct šroubů, jinak by mi spadla taky.
Jestlipa Vy nebude ten, jak se to říká... šikula. Že ano?
Nevím, jestli jsou hezčí ta vajíčka na sedmé nebo deváté fotce.
No obojí styl má něco do sebe a krása už ale vážně střídá nádheru.
A copa na Velikonoce ještě chystáte a děláte a vaříte a smažíte a pečete?
To jsem ale zvědavý gaučík, že? No ale tak to už je o mně známo, žé.
Začátku, ta Vaše soudružka kočka vf tom okapu, tak ta nemá chybu!
Tam musí být výhled, to musí být panorámata.
To mě tedy ale velice inspiruje a láká.
Akorát nevím, jestli mě ten okap udrží a zda-li vejdu se tam?
Kačíkačko, to není možný, jak už jsou ta pižmovfčtatata obří.
Ti kačírci, to už jsou uplné lodě, jak by řekla moje babička.
No to bude pečínka, uí.
Věrko, fotky snad budou, karta zlobí a druhá není tam, co být měla.
Statistiky - 20 NV lososových vlašek - 19 neoplozeno,1 se vyvinulo
do samého konce, nenaklovalo se, pípalo ve vajíčku 3 dny, včera
jsem ho vyhodil. Dalších 30 lososových NV jsem tedy stornoval.
20 NV rodobarvých vlašek - 6 vajec přišlo neskutečně špinavých,
kdybych je líhl pro sebe, tak se s nimi vůbec nezaobírám a rovnou
je vyhodím, bylo to pro kamaráda, tak jsem je vyčistil a nasadil.
19 vajec se začalo vyvíjet, to nejšpinavější ne. Bylo 5 kruhů smrti,
14 vajec se tedy začalo vyvíjet na vážno a vypadalo to zatím nejlíp,
vzhledem ke zkušenostem s transportovanými vejci.
Tři vejce zastavila vývoj okolo 18-19 dne (to už se špatně zjistí pouhým
prosvícením) a tři okolo 20. dne. Takže se naklovalo 8 vajec a výsledek
je 8 kuřátek (5 slepiček, tři kluci).
Včera přišlo dalších 20 ks NV rodobarvých vlašek od Nica, nechám uležet
a nasadím.
Moje vajíčka na doplnění líhně - 11 ks. Jedno neoplozeno, dva-tři kruhy
smrti od DE slepic, výsledek 6 kuřátek. Jedno kuřátko má Emilka, jedno Ája,
jedno Angelína a jedno top stříbrná (a je oranžovokrké, což je můj šlechtitelský
cíl a moc se raduji). Tj. z mých vajec se vyvinulo a vylíhlo vše. Dvě ostatní jsou z DE.
Jedno kuřátko moc nechodí, spíš se posouvá,
bude ještě selekce. Dále mám v líhni 22 pižmovčích vajec, z toho 10 ks
je okolo 35-38 dnů starých (ke dni nasazení), tak si nic neslibuji, a ještě
102 oranžovokrkých vajíček, tam už se některá (24 ks) budou líhnout brzy
(nenapsal jsem si kdy, ech), je tam nějaký ten zastavený vývoj (asi dva,
ale už to tam nechám dojet).
No a cca za 14 zase začnu sbírat po jiném kohoutovi a to naplním co půjde.
Plánuji ukončit líhnutí cca v půli května.
Letos asi nebudu kroužkovat, sice v ZO jsem a kroužky mi slíbili, ale vím,
že to nestihnou, tak budu mít nožky čisté a volné, ách.
Chystám se na svou první aplikaci Livacoxu Q, tak jsem na sebe zvědavý,
kvůli těm 8 + 5-6 to rozdělávat zatím nechci, tak počkám, jestli se tak za dva
dny nevylíhne těch 24 vajec, pak bych to vzal najednou. No nějak si poradím.
Jako dycky.
Dobré dopoledne, Jendo ty píšeš jako Jirásek Jinak u nás mrholí 5°C tak to na práci venku moc není, pokud chce člověk zůstat nenachlazen.Vajíčka v líhních překulena, kuřátka nakrmena a napojena.Poslední várka dostala livacox t, tak nesmím zapomenout jim dát v jedenáct normální napájecí vodu.Jinak se musím vrhnout na čištění napáječek a úklid, bohužel i doma a pak hurá na čištění a opravu včelích rámečků, ale teď si dám kávičku.
Zdravím a přeju pěkný den.
U nás už několik dní prší, tak práce na zahradě moc nepokračuje. Pomalu to zarůstá, tak asi plno věcí zase nestihnu a zůstanou, tak jak jsou.
Milanovy neuvěřitelné kraslice jsem pečlivě prohlídla a těžko říct které jsou nejkrásnější. Určitě mezi favority patří celé bílé. No, ale ty barevné...Že je Milan šikula už víme.
Já asi letos vyzkouším barvení v červeném zelí, mají z toho být modrá vajíčka. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Použiju možná vejce běžců, těch už mám pěkné zásoby.
Budu tu mít na Velikonoce děti, tak to bude fofr. Na pomlázky už proutky mám, akorát si budu muset dát opáčko a pletení se znovu naučit. Kluci jsou ještě malí a pan manžel, (jak ho znám) se určitě nezapojí. Ještě, že mi ořezal vrbu, moc se mu samozřejmě nechtělo. Mám teď hromadu proutků na pletení, tak vymýšlím, kde umotám další plůtek.
Eliška se moc těší na nové slepičky, tak snad nebude zklamaná. Chtěla nějakou bílou tak tu má dvě, a ty další se jí taky určitě budou líbit.
Začátku, už si taky vařím vodu.
Zdravím všechny v Teplákovce a zároveň všem děkuju za pochvalu. Kraslice dělám asi pátým rokem, ale tak nějak je čím dal tím míň času. Letos jsem stihnul opravdu jen pár husich a pštrosích, abych mel na podarovani známým. Na kšeft bohužel nezbylo ani jedno. Takže mám na půdě obrovskou hromadu vyfouklych vajec na několik let. Letos asi ani nebudu nic vyfukovat.
Jinak pro Honzika. Protože v úterý odjíždíme na dovolenou do Budapešťi do lázní a vracíme se az na Velký pátek, tak to s téma velikonočníma tradice má nebudem letos přehánět. V sobotu stihnul upéct koláče a mazanec( recept od Věrky na vánočku) a od babičky dostaneme jako každý rok kuzlatko, takže na bílou sobotu budou plička a v neděli smažené s bramborovým salatem.
A co se vaří na Vikonoce u Vás?
Zdravím, taky chci zkusit nabarvit kachní vajíčka, jsou světlolince zelená, tak v cibuli a možná v kurkumě. Doufám, že se jim koledníci nebudou vyhýbat.
Na velký pátek - zdobení Velikonočního stromu, jsme my šikovné hasičky (manžel taky pomáhal stříkat bezbarvým lakem) zvládly nabarvit asi 300 kraslic. Teď ještě uvázat mašličky se špejlemi. Pár vajec ještě čeká na místní děti s obtisky. Malá brigáda v hasičárně v neděli po obědě.
Naše Elí přijede zítra, tak budeme spolu taky nějaká vajíčka barvit.
Díky za radu. Písek leží hned vedle, tak ho tam dám a chci ještě vyskládat spousty kamenů.
andreakiss
napsal(a):
Ano,3-4 den jim dávám vakcínu do vody proti kokci. V loni jsem žádný problém neměla a letos se mi nedaří.
Andreo, lepší je aplikovat rozprašovačem na kuřata v uzavřeném prostoru ihned po vylíhnutí. Máte jistotu, že každé dostalo svou dávku. Nastříkám v krabicei a nechám je tam do oschnutí. Dana.
ovecka
napsal(a):
Andreo, lepší je aplikovat rozprašovačem na kuřata v uzavřeném prostoru ihned po vylíhnutí. Máte jistotu, že každé dostalo svou dávku. Nastříkám v krabicei a nechám je tam do oschnutí. Dana.
Děkuji za radu, jak ale mám dávkovat ? Mám cca na jedno líhnutí 35-40 kuřátek. Jaké množství vakcíny a jaké množství vody ?
Vakcínu je možno odebrat čistou injekční stříkačkou a použít 1ml na 100 kuřat, nebo pro vás 0,5ml na ty vaše počty. Dělám to stejně a vše je OK. Vakcína vydrží v ledníci uzvřená v původním obale určitě 2 měsíce. Info od výrobce. Ke konci této doby jsem dávala trochu vyšší dávky (pro jistotu,1,5ml na 100 kuřat). Dana.
andreakiss
napsal(a):
Tedy Milane, nááádhera. Krááása. Závidím Vám, že to tak umíte. Prozraďte, čím děláte ty dirky ?
Včera jsem také vyfukovala 3 vajíčka synovi do školky, tak jsem zvědavá, jakou nádheru přinese on a zda to bude srovnatelné s vámi ale už předem vím, jak to dopadne
Zdravím Andreo, na delani dírek do vajec mám modelarskou vrtačku. Jeden vrtacek stoji cca 50-70 Kč a na pštrosí vejce jeden az dva padnou. Tak je to vejce tvrdé. Je to, jakoby jste rtala do talíře. A navíc to při vrtání strašně smrdi. Asi jako u zubaře. A strašně se práší, takže dělám s rouškou a v ochranných brýlích. Takže to vrtání je asi ta nejhorší práce.
Pak přijde na řadu barvení. Používám akrylové barvy a je potřeba víc vrstev, aspoň dvě. No a po zaschnutí už můžu malovat. Používám rozpuštěnou mastnou křídu a maluju spendlikovou hlavičkou, bud skleněnou, nebo kovovou.
Zkusíte to taky?
ovecka
napsal(a):
Dobry popoledni, prosim co aplikuje te -rozprasovacem na kurata.diky za radu.
Dobrý večer. Já jsem ten Livacox nakonec nesehnala včas. Veterinář nejdřív zapomněl, pak manžel chodila veterinář měl dovolenou, a pak řekl cenu skoro tisícovku a tak jsem to prostě zazdila. Když by náhodou byl problém, tak to budu řešit pak.
Ale napadlo mě Andreo, jestli nemáte třeba směsku s přídavkem něčeho proti kokcidióze (po té vakcinaci se tím krmit nesmí). Protože nám se stalo, že jsme kupovali K1 prý bez. A nakonec se manžel dostal k pytli a byla tam taky kokcidostatika. Takže ti prodejci pěkně kecají.
bumbac

XXX.XXX.4.22
Jo cena je dost vysoko, je to ale pro 1000ks, menší balení se nedělá, tak je lepší se s někým podělit.Jak nastanou problémy je pozdě a i to co přežije pak nestojí za nic + vídaje na léky.Jak máte 20-30 kuřat tak bych to neřešil, ovšem kdo to má ve stovkách, tak tu 1000 raději dá.
bumbac

XXX.XXX.4.22
Sakra to sem nepatří, ALE.
Předmět: To je zase bomba, jak s nas dělají blbce
A je to venku! Důkazy a fotografie potvrdily, že chemický útok v Idlíbu byl zinscenovaný Bílými přilbami a americkou CIA. Syrská opozice na Twitteru informovala o chemickém útoku den předem! Trump má vážný problém, má kolem sebe zrádce, lháře a nekontroluje silové složky USA stejně, jako je nekontroloval Obama!
Ze světa
http://aeronet.cz/news/category/ze-sveta/.
Hernajs, Věrko, tak to už je druhý případ, co je Livacox Q pod tisícovku.
Proč můj Kája ho má za 1.300, -? Asi si s ním budu mušet vážně promluvit.
Milane, u nás na Velikonoce nic extra, chleba s máslem, koupený beránek
(tomu už jsem ráčil včéra ukousnouti hlavu) a, aby se neřeklo, nějaká ta hlavička,
letos i se soudružkama kopřivama.
Taky mne čeká nákup, tak jsem zvědavý za kolik. Akorát jsem čekal, že to bude kolem 500
No, dneska jsem měl těžký den, pro jistotu jsem se rozhodl ukončit život brakelkám, z důvodu problému cest dýchacích. Chemii nemám rád, a takový jedinci jsou stejně k ničemu. Jen škoda že člověk to dělá od kuřete pro kohouta jede kraj světa a pak to takhle dopadne.
Zmiěné vlašky padají, s pánem jsme se nepochopili tak je prodal jinam.
Dobré ráno,
ještě drobná reakce na tu vakcinaci. Já proti ní nejsem. Ale nemyslím si, že by to byla nezbytnost. Za celou dobu zpátky jsem měla problémy u kuřat akorát jednou a to byly vlašky z kupovaných vajec. Dalo se to celkem snadno poznat podle příznaků. Přestaly žrát, svěšená křídla, matné oko. Byly dohromady s kuřaty hempšírek. A hempšírky dál vesele běhaly a žraly.
Letos kvůli nemocem nechci nic pořizovat z jiného chovu, abych si něco nedovlekla. A zkrátka budu doufat, že mám stále odolné jedince.
skodovak
napsal(a):
Taky mne čeká nákup, tak jsem zvědavý za kolik. Akorát jsem čekal, že to bude kolem 500
No, dneska jsem měl těžký den, pro jistotu jsem se rozhodl ukončit život brakelkám, z důvodu problému cest dýchacích. Chemii nemám rád, a takový jedinci jsou stejně k ničemu. Jen škoda že člověk to dělá od kuřete pro kohouta jede kraj světa a pak to takhle dopadne.
Zmiěné vlašky padají, s pánem jsme se nepochopili tak je prodal jinam.
Jj, vakcina je cenou opravdu okolo 1000, -. Levnější je Livacox T, ale ten je pro vnitřní chovy a obsahuje jen t3 kmeny kokcidií. Takže se vlastně neušetří.
Já už jsem někde psala, že to, co dám nyní za vakcínu, tak jsem dříve dala za ESB3 a ATB na následné vylíčení zánětu, který jde ruku v ruce s invazí kokcidíií. A navíc se kuřata zarazí v růstu a těžko to dohánějí.
Letos jsem vážila 10 denní hempšírky a váhy se pohybovaly od 120 do 160g. To je bomba, když vezmu, že po vyklubání mají okolo 45g. Od 10 dne jsou v odchovně ve včelařském voze a o víkendu je začnu otužovat. Teď mají 65W žárovku a signalizují, že je to moc. Zkusím tedy 30W. Mám takové hodnoty proto, že mi manžel dal před objímku diodu, která půlí výkon žárovky. Dana.
ovecka
napsal(a):
Jj, vakcina je cenou opravdu okolo 1000, -. Levnější je Livacox T, ale ten je pro vnitřní chovy a obsahuje jen t3 kmeny kokcidií. Takže se vlastně neušetří.
Já už jsem někde psala, že to, co dám nyní za vakcínu, tak jsem dříve dala za ESB3 a ATB na následné vylíčení zánětu, který jde ruku v ruce s invazí kokcidíií. A navíc se kuřata zarazí v růstu a těžko to dohánějí.
Letos jsem vážila 10 denní hempšírky a váhy se pohybovaly od 120 do 160g. To je bomba, když vezmu, že po vyklubání mají okolo 45g. Od 10 dne jsou v odchovně ve včelařském voze a o víkendu je začnu otužovat. Teď mají 65W žárovku a signalizují, že je to moc. Zkusím tedy 30W. Mám takové hodnoty proto, že mi manžel dal před objímku diodu, která půlí výkon žárovky. Dana.
To jsou krásné výsledky... s cenou a následnou problematikou a cenou ATB a veškerou následnou ztrátou máte také pravdu, to už mám vyzkoušeno také, takže proto jsem se rozhodl to řešit... těch 1000kč by hned bylo znát a zanedbatelných na větší počty kuřat, než když člověk 3/4 vyhodí..
ale to už je problém a počty každého soudruha
Krásný den, vážení a vážené.
Pokud už jste po obědě, tak bych si dovolil nabídnouti
celkem detailní obrázky slepičího trusu a jejich následnou
analýzu - co je a co není v pořádku.
Velice zajímavé a tklivé čtení a prohlížení, řekl bych.
Já si jdu dát čokoládku a pak spáchám nějaké ty okrasné
misky na hroby - málo zahradníků, hodně nebožtíků.
Má úcta.
http://www.the-chicken-chick.com/2012/02/whats-scoop-on-chicken-poop-digestive.html
Rolujte si dolů na další fotky.
1. Katka sedí 11 dnů.
2-3. Sýkorky vesele nosí materiál do budek a využívají je na 100%.
4. Soudruh strakapoud úřaduje ve starém babčeti.
5. Cibule se nevrátil, ale posílá za sebe náhradu. Dost oprsklou.
6. Tomáš to ofšem jistí a hlídá ze zálohy.
7-13.. Nico posílá pro změnu vajíčka..
14-15. Soudružka vedoucí má službu na hlídání.
Ať hledám, jak hledám, nemohu to najít - psala jsem tu o tom mém rozmazleném kohoutovi orpington. Zájem má pouze o žvanec a vodu, ve které si máchá celou hlavu , slípky ignoruje, nebo klobe. Je to fakt velký mazel - nemá někdo zájem? Z těchto důvodů ho bohužel nemůžu použít ani na talíř...
Kodovàku len ziadnu paniku ono ked uz ste to mali doma tak v skutku je to mozno aj jedno karantènu som vsak myslel vàzne, lebo skoro vsetky choroby sa prejavia do 4 tyzdnou a ten liter sava neni vlkà polozka, a preco nechovat s husami aj divè kacky ked budu v pohode, moc to nezozerie a na jedàlnom listku je to obmena.
Dadu, děkujeme za nabídku kohouta. Snad se nějaký opatrovatel/ka/kátko najde.
Já bych si ho klidně vzal, pokud podepíše, že soudružky skutečně neoplodní.
Už tu mám vele-ultra-mega-maxi-rozmazlenýho kocoura, kterýho musím nosit
aspoň hodinku denně (až dvě) v náručí, jinak nedá pokoj, takže bych mohl
ve zbývajících chvílích mazlit zase kohouta, žéé.
Jinak, jak jsem si - frajer - nenapsal termín nasazení dalších vajíček, tak si dnes
vesele večer usednu na gaučík a najednou slyším pípání jemnější, než obvykle,
mno a hopla - jedna oranžovokrká slepička už je venku a 25 dalších vajíček vypadá
velmi odhodlaně. Jejej, ani nemám připravenou další odchovnu, přendáno
na dolíhňovou mřížku, nic. Tak já jdu zvesela na to. To bude zase noc.
Proč mně se fšecko líhne pouze a zásadně v noci?
Jo aha, protože v noci nasazuji.
Tak to jdu přendat a na uvolněná místa dosadím rodobarvé Nikovky.
Fšechno se stane dneska v noci... Má úcta.
https://www.youtube.com/watch?v=tzezGfKr1IU
Javorka pořád chtěla kohouta, tak takovéhohle hodného nešuku by si poříditi
mohla - a pan manžel by to dozajista pochopil.
Krásné ráno, krásný den.
Ahojte z Roudnicka, dneska ale bude krásný den Alberte
Slunko svítí, prádlo se pere, děti nezlobí, vajíčka přendaná do dolíhně, vyčistěná odchovna a připravená na a to se podtržte na asi tak počítám 15 kuřátek sasexek a araukanů hodně Hlavně jsem zvědavá na ty sasexy, jelikož jsem neviděla rodičovské hejno a dala mi je paní co tomu moc nerozumí a ta je má od paní,... No sranda, co vám budu povídat. Jsem zvědavá, co z toho vyroste
Jen mi stále chybí ještě ty orlovky, ty by jsem si moooooc přála.
Co se mi tedy nepovedlo, z 60 vajec stříb. vlašky mám jen 15 kuřátek. Asi 14 bylo neopl. a zbytek uhynul ve vejci těsně před líhnutím. jsem z toho smutná, no ale mám objednané nové vejce, tak uvidím.
Mějte pěkný den
Trochu Olinky a Standy
https://www.youtube.com/watch?v=eXc97Qo1wgw
https://www.youtube.com/watch?v=Wh9KM7jp0Bw.
Javorko ano, velký je Nechala jsem si ho pro svoje porcelánové holky, páč je trochu větší, než ten porcelánový, abych měla pro sebe "na konzum". No, bohužel. O jednoho porcelánového jsem přišla (samozřejmě že o toho hezčího ) a tenhle o holky zájem nemá... No, nevadí. Možná, že už začíná kokrhat (je mu 11 měsíců) páč dneska jsem slyšela takové chraplavé, jaké doposud ne - každý určo zná, jak který jeho kohout kokrhá Tak třeba mu ještě dojde, k čemu byl předurčen
Prostě kdyby měl někdo zájem, tak kohout je k dispozici
Když jsem analyzoval příčiny rozpadu Sovětského svazu, tak jsem netušil, že k jedné z příčin dospěje s časovým odstupem i vědkyně Abeyesingheová z Royal Veterinari College při zkoumání soudružských vztahů u moderních slepic ve velkochovech.Prostě vnucené soudružské vztahy, náklonnost i přátelství nefungují.Ovšem pod dohledem kvočny jistá sociální tolerance u kuřátek vzniká, avšak jen v malochovech a tak v mém polodivokém hejnku lze přátelství slepic v malé míře pozorovat.Pravda, jeho podstata spočívá v nutnosti odolat stále rostoucím vnějším vlivům, globalizaci, proto se třeba přátelíme s Maďary.
Pěkné odpoledne. Tak to se těším na fotky hempšírek.
Já mám teď doma nejmladší týdenní hempšírky.30 jich o víkendu putovalo k sousedky babičce. A 13 mi jich tu doma ještě zbylo.
Slovensko, a máte nějaké jméno? Jak Vám máme řikat?
Věrko, no to jsou ale krasavečkové. Krásná čisťounká kuřátka.
To asi vytisknu a umístím těm mým čuňátkům na nástěnku.
Moje Vlašky oranžovokrké řádí a hraboší o 106.
Však už jich je 27 a další budou následovat.
Až se letos své nasazovací výkonnosti začínám bát.
No hezky jsem poslala 2x stejne foto...fakt jsem talent.
Takze jeste jednou zdrob. velsumky rezavě koroptví a rezavě oranžové:. (7-11 denní).
Zdravím a jak jsem slíbila, fotečky micáků , na první jsou ty ubožátka co přežila péči té mojí mrchy, co jí končí letos sezona . Nechám si místo ní nějakou mladou. , na dalších jsou ti lednoví. Pravá vesnická směs, jejíž zakladatelkou byla meklenburská samice a její vnuk stále přenáší její kresbu i se samicemi neznámého původu, zakoupenými na burze
Jsem omylem zmáčkla vložit příspěvek , takže pokračuji v představování . Jo a zapomněla jsem říct, že první samec byl kastorex, tak mi tam vyskakují i rexi
Jak jsem tak minule běhala po zahradě a fotila kytky, našla jsem pod azalkou zvláštního hřiba
pracovně mu říkám plážový povaleč , a ještě včera jsem blýskla pár hyacintů s jinou barvou
No a z nedostatku jiné činnosti jsem včera vytáhla ze sklepa cibule zmijovců a mečíků a hele jaké na mně čekalo překvapení, , největší cibule pokvete! , budu ji muset vyexpedovat až někam daleko na zahradu, protože ten smrad je opravdu děsný , pro porovnání jsem k ní přiložila jablka. A dnes budu vrtat díry do špalku co jsem vyčenčovala za dest vajec ze sousedem, co proklestil starou jabloň, a osadím ho sadbou hlívy . Tak potom podám report jak se mi bude dařit
A ještě poslední fotečky kuřátek z neděle, už jsou nám něco přes čtyři týdny a hezky se vybarvujeme , Faverolky to mají jednoduché, tmaví jsou kohoutci a světlé slepičky a jak jsem předeslala, zas skoro samé slepičky a do mražáku jen pár kohoutků
Dopré odpoledne, tak kuřátkům je 4 a 1 týden nechal jsem si z každého líhnutí 60ks tak snad něco vyberu.Jinak jestě pár araukán a končim, né sice do konce dubna, ale května. vlastně to neni nic nového ...... KDYŽ POZVEŠ MAMINKU NA OBĚD …
Ani nemusíš být matka, aby ses tím pobavila …
Kamil pozval svou matku na oběd.
Během jídla si Kamilova matka nemohla nevšimnout, jak krásná je Kamilova spolubydlící Lucie. Dlouho nemohla uvěřit, že vztah mezi Kamilem a Lucií je pouze platonický a její zvědavost se stále zvětšovala.
Během večera sledovala jejich vzájemné reakce a začala se zajímat, zda mezi Kamilem a Lucií nejde o něco více než vidí.
Jakoby Kamil četl její myšlenky, prohodil: „Vím co si teď určitě myslíš, ale ujišťuji tě, že Lucie a já jsme jen spolubydlící.
Asi o týden později přišla Lucie za Kamilem a říká mu: „Od té doby, co byla tvá matka u nás na večeři, nemůžu najít naši krásnou stříbrnou naběračku. Nepředpokládáš, že by ji vzala, že?“
Kamil řekl: „No, pochybuji o tom, ale pro jistotu jí pošlu e-mail. Tak si sednul a napsal:
Ahoj maminko,
víš, neříkám, že jsi vzala z našeho domu naběračku, ani neříkám ani, že jsi ji nevzala. Ale faktem zůstává, že od té doby, co jsi tu byla na oběd, jedna chybí.
Se srdečným pozdravem
Kamil
O několik dnů později dostal Kamil email od své matky, kde se píše:
Drahý synu,
víš, neříkám, že spíš s Lucií, ani neříkám ani, že s ní nespíš. Ale faktem zůstává, že kdyby Lucie spala ve své posteli, musela by tam tu naběračku již dávno najít.
Se srdečným pozdravem
Maminka
Ponaučení na dnešní den:
MAMINCE SE NIKDY NELŽE.
Ahoj teplàkovci tak po urcitej nervozite dnes dorazil ocakàvany balik ?No a co v nom no uvidite na fotkàch dufam ze bude fajn, ukàze cas ja este liahnem v plnom prude este okrem tejto nàdielky jedna ale velkà a potom uvidime podla celkovych poctov, Vsetkych vàs pozdravujem a honzika zvlàst moja ucta.
Ps vsetci màte vsetko peknè.
Pěkné ranko přeji všem
Škodováku, pěkný skleník, pěkný, je ta děvčata se zapomněla otočit a usmát na nás
U nás momentálně prší, je to potřeba, aby se rozpustilo hnojivo na trávníku a začala růst travička.
Včera se mi líhly araukani, ale měla jsem tam asi nízkou teplotu, půlka měla nezatažený pupky a žl váček venku, tak jsem večer hledala příčinu ve vašich starších příspěvkách a našla ji jako nízká teplota při líhnutí. Tak jsem hned pár desetin stupňů přidala, no doufám, že další pokus už bude v pohodě a kuřata vyskákají bez problémů.
Přeji pěkný den
Pěkné mokré dopoledne.
Právě jsem byla kontrolovat holky a i v dešti courají po zahradě a zdaleka nejsou tak mokré jako já.
Kachny, ty jsou samozřejmě nadšené. V tom dešti jsem čekala, než nateče čistá voda do bazénku. Stála jsem tam a voda mi tekla na hlavu. Moc prima. Jsem jak hastrman. A to mi ještě uklouzla noha ve slepičím výběhu, tak jsem se tam trochu vyválela. Ale vajíčko v kapse jsem donesla celé!
Zahrada se už pěkně zelená, kvetou narcisy a začíná třešeň. Doufám, že zase nezmrzne jako v loni. Začala jsem stříhat růže a je to děs. Například Westerland, která byla vysoká víc než 3 metry, je mi pod kolena. Ale aspoň vyráží, což se o některých říct nedá.
Vyvezla jsem k ohništi 3 vrchovatá kolečka růžových větví! A to mám ještě 3 růže neostříhané.
Máte to u vás taky tak hrozné? Čapice si taky stěžovala...
Všechny zdravím a taky všechna
a taky
Škodováku, pěkný skleník, pěkný, je ta děvčata se zapomněla otočit a usmát na nás
Děvčata o tom neměla tušení no uvidíme snad to bude fungovat, je tam 20 čísel bobanů od koníka pak hlína a pak 10 pytlů nové zeminy..sem tam jsem to prohodil písečkem pro zlehčení..
jinak děkuji, byla to pakárna takové velké dodělej si sám za těžký valuty..
Vkladam fotky mojich kuriatok, je ich 57 a su to hempsirky, minorky a krizence minorky a araucany.
ovecka
napsal(a):
Já sem tu svou ani radši nepíši, protože Honzík gaučik by se už z gaučíku nemusel nikdy zvednou. Ale 1x Livacox Q a 2xOrnipest 500dávek 1190Kč. Dana.
Ten druhý blázinec ale stojí kolem 70Kč balení? což bude cena dosti podobná. a jelikož to nemám ze známosti ani nic podobného tak jsem spokojen.
Tak to pro změnu u mého je Ornipest za 100, -(před Vánoci) a u jiného v témže městě taky 180, -(podle kolegy). Máte tedy štěstí na slušného veta. Jde mu o klienta a ne za každou cenu vydělat. Ten můj mi taky kolikrát poradí, jak koupit levněji - třeba odčervení pro kočky, pro jednu to stojí cca 250Kč, ale on mi rozdělí stejnou látku, ale balení pro středního psa a zapltím pro 3 kočky jen 380 Kč. A nemusel by. Dana.
ovecka
napsal(a):
Tak to pro změnu u mého je Ornipest za 100, -(před Vánoci) a u jiného v témže městě taky 180, -(podle kolegy). Máte tedy štěstí na slušného veta. Jde mu o klienta a ne za každou cenu vydělat. Ten můj mi taky kolikrát poradí, jak koupit levněji - třeba odčervení pro kočky, pro jednu to stojí cca 250Kč, ale on mi rozdělí stejnou látku, ale balení pro středního psa a zapltím pro 3 kočky jen 380 Kč. A nemusel by. Dana.
Finální cenu uvidíme zítra.
Přátelé, tak jsem nesel v jedné ruce značkovou konev s vodou a v druhé kýbl české výroby s krmením pro zvířátka, když mě pomalu začaly sjíždět tepláky.No postavit nádoby do bláta se mě zrovna nechtělo.V tom okamžiku jsem si uvědomil, jaký důraz kladou ortopédové na kvalitní, zdravotní obuv, zatím co internisty tlak na vnitřní orgány včetně močového měchýřě nikoliv.Při přitažení gumy v teplácích jsem nedokázal spočítat tlat P při síle F s přihlédnutím k obvodu břicha.V tom to smyslu čeká Teplákovce, ve spolupráci s fyziky a lékaři ještě hodně práce.
Jinak, od kdy podáváte kuřátkům celé zrno a zda jim přidáváte grit?
Krásný Velký pátek, přátelé. Zdravím Martina do Martina,
Jaka007, doufám, že domů, Jeníka do skleníku, Olánka do badatelny,
Ovečku ne do školičky, Andrejku do gumovek,
Věrku k troubě, neb jistě něco chvályhodného vytváří, Milana do lázní,
Mamku do křesla, Javorku do nadsklepních částí jejího teplého domečku,
Začátka jistě ke včelindám, Irulan do akvárka, Čapici do jezírka,
Kačíkačku k micákům, Dadu ke snad již udanému udatnému soudruhovi
nekukovi a sebe do maštal... ech, sebe na gaučík, přece.
A fšecky ostatní + počestné pocestné objímám a líbám.
Pokud se běžně všechno stane dneska v noci, tak to by mě zajímalo,
co navíc se ještě stane o Velké noci. Šmarjá, to já se na to nejspíše otočím
na druhý bok, abych ten nával zvědavosti a emocí lépěji udýchal a zvládl.
A aby dámy neřekly, že nosíme tepláky a slintáme po Alizée, tak tu dnes
speciálně pro dámy mám jednoho takového typického sňatkového podvodníka.
Prostě unterwassermanna. Ámen.
https://www.youtube.com/watch?v=WOLUFdQ6z-o
Také zdravím,
nejraději bych se taky ještě protáhla na gaučíku, ale za chvíli už tu budou na kafíčko.
Nojo, volno, tak se to musí využít k setkávání. Mazanec už je na stole, tak Velikonoce jsou tu.
Pekla jsem ho včera večer a ještě teplý ochutnávala. Mňam.
Vůbec se mi nelíbí ta zima a prý bude ještě hůř.
Ještě, že občas vykoukne sluníčko.
Přeji všem krásné Velikonoce!
A ať se kohoutovi mazlíkovi v novém domově líbí.
Zdravím Teplákovce a mám novinku, naše mladá kačka očekává vylíhnutí kačátek , dnes ráno při kontrole jsem ucítila jedno naťuklé vajíčko , tak si mysím, že do zítra večera už budou všechny venku. A ve středu si sedla znovu stará kačena , to bude zas kačenek .
Začátku, ve dvě v noci se nepracuje, to se ještě jeden baví , nebo jinak skotačí
Teda ale fuj, ochladilo se. Jehňátko zatím žádné, denně 11-12 vajíček
od 19 čistokrevných vlašek,8 stříbrně zbarvených,11 oranžovokrkých,
z toho 4 oranžovokrké silně přepeřují. Takže nesou velice dobře a bez jediného
výkyvu. Krůta Šampionka má už devět vajíček, pižmovka černě sedlatá sedí
18 dnů a zatím jsem neprosvěcoval (skladováno ve velmi chladné místnosti,
myslím, že to bude pro většinu vajec fatální),
a modře sedlatá znovu nese, má aktuálně dvě vejce.
Nesla s černě sedlatou do stejného hnízda a po té, co černá zasedla,
tak modrá přestala klást, urazila se.
Asi 18 vajíček jsem dal do líhně, u modré dost kruhů smrti, černá měla
ta vejce už hodně stará (snesla jich asi 35), takže aktuálně peču dvě kačátka,
od každé jedno, takže možná bude jeden černě a druhý modře sedlatý
pidižvík. Nasazoval jsem až týden po zasednutí kachny, tak budu mít dva plivníčky.
Podařilo se mi najít místo, kde je přesně 12 stálých stupňů, a kde nehrozí
zničení vajíček rodinou či kočkou, tak mám krůtí a pižmovčí nová tam.
Dnes nasazuji asi 90 dalších vlaščích vajíček, tak se na to musím jít skulit
z gaučíku. Fčera jsem upletl pět pomlázek z osmi, použil jsem různě barevné
vrby i červenou svídu a musím říci, že možná i krása začala střídat nádheru.
A to je asi tak vše, vážení a vážené. Hop hop.
To buď jedině rád, že nemáš statek, mladíku.
Člověk má užívat života a né lítat kolem němých tváří od nevidím do nevidím.
Vezmi si příklad ze mě - vajíčka zaopatří slepice a né já, kuřátka upeče líheň a né já,
jehňátka zaopatří ofcé a né já, kačátka vysedí pižmovka (teda teďkonc nevím
- neměla by pižmovka vysedět pižmofčátka?) a né já...
Takže na mě už zbyde jenom to hajání na g.
No, vono ta stodola by zase potřebovala časem novou střechu, případně
by se jí mohly začít rozjíždět stěny, páč spodní vody, okapy taky nevydrží věčně,
o spoustě dalších věcí nemluvě, žé. A taková stodola, to je pěkná schovávačka
pro kuničky a další pomocnice v selektování chovu, takže i to má svá úskalí.
Jo jo, mít panelákový 2+1, na okně mít dva muškáty a býti šťasten, ách.
Já, než umeju Jeníku mých 45 oken, ech, tak uplynou dvoje Vánoce.
No možná i troje. A než dosekám všecičky latifundie, tak ani nepostřehnu,
že bylo nějaké léto. A toho papírování ke fšemu tomu majetku. No hrůza.
Ti říkám, zlatě 2+1 f paneláku + gaučík.
Letos mám v plánu nové ploty a tepelné čerpadlo. Víc si nekladu.
Přál jsem si skleník, nic velikého,3x4 metry. Takovýhle.
Pán mi udělal kalkulaci - od 249 tisíc bez podezdífky. Ech.
Rozbil jsem prasátko, bylo tam 582, - Káčé. Tak jsem za 82, - koupil
prasátko nové a tak mi chybí už jen 248.500, -.
Začínám urputně spořit.
Některé zdroje uvádějí, že za takové dva-tři další životy na ten skleník naspořím.
Má úcta.
Zdravím Teplákovce z u nás prosluněné (zatím) Velikonoční neděle a hlásím že kačeničky jsou venku jenom jedna vyskočila asi v noci z hnízda a prochladla , no ale ostatní jsou šikulky a už jsem je přestěhovala do chlívku. A naše lednové dostaly letní byt .
Taky jsem Vám blýskla pár kytek, než zmrznou a mojeho staříka rexe. už má sice uši jak skoro beran, ale v jeho osmi letech si myslím, že má nárok být maličko neupraven
honzapm
napsal(a):
No jo, ta dnešní mládež. Tak já tě to pak naučím.
Kačíkačko, gratuluji k pižmovčátkům, ta první várka je už skoro dospělám.
To teda hledím. A mávám.
Kdybych byl Jeníku dnešní, tak jsem na tyhle stránky nikdy v životě nenarazil.
F to sice také začíná, ale je to modrý.
Zdravím omlazená a pomlazená děfčata
a koledou ojíněné (či ovíněné?) hochy a jinochy.
U nás mají mrkef f akci a strhla se o ni dnes ráno dost veliká mela.
https://www.youtube.com/watch?v=nuEAdpIyixY
PS: Javorko, teda ale, startuji pomlázku a pro takovéhle
krásou a nádherou oplývající kraslice se stavuji osobně,
jen co odhrabu 1. sebe z gaučíku,2. sněhovou nadílku před domem.
Má úcta.
Javorko, hned hned, už se k Vám na koledu chystám,
jen ještě musím zkontrolovat pekáč výtečné hlavičky,
plné kopřif a bylinek a medvědího česneku.
A jen co jej řádně zblízka překontroluji, tak už už se začnu svátečně
strojiti a k Vám s pomlázkou blížiti. Snad to ještě letos stihnu?
A máte pravdu, letos jsou ty vlašindy nějaké ultrarychlé.
Kdysi jsem pracoval v zoo, v oddělení želv, ale vyhodili mě.
prý pro pomalost, ale tomu nerozumím. Vždy, když jsem je
na noc zaháněl domů do pavilónu, tak frrrr a fšechny želvy mi utekly...
Věrko, děkuji. V akvárcích je prázdno, oumladina z nich,27 kousků,
je v téhle bedně. Akvárka a já se nyní psychicky připravujeme na čtvrtek,
to se má líhnout dalších 50-65 pomocníků, uí.
A aby toho nebylo málo, tak jsem v sobotu pro jistotu nasadil 105 vajíček.
To bylo předposlední mé sázení. Ještě jednou a končím.
Ale zahlédl jsem dva-tři mně neznámé chovatele na rakouských a německých
stránkách, tak kdo ví, jestli náhodou ještě nějaká ta vajíčka neobjednám.
No, mohl bych se uklidnit, že?
Zimní bundě zdar, je to dost fujky. Já vytáhnu z půdy asi i zateplenou kombinézu.
V té jsem sice jako člen expedice na měsíc, nemotorný, ale nemrznu.
Po uklidnění situace a zkonzumování většiny strouhané mrkvičky
přidávám kuřátkům druhé krmítko, aby se řádně dostalo úplně na fšecky
a také přidávám bumbací stanici.
Má úcta.
To víš, Jeníku, jsou to Vlašky horalky, co budou žít 650 metrů nad mořem.
Si musejí zvykat a vůbec jim to nevadí. Deska je nahřeje, takže vydrží
lítat mimo ni několik minut bez problému a pak hezky zpátky pod desku.
A copa ty to tam máš za housata? To už je od tvých?
Věrko, to jsou takové plastovo-gumové odolné a nerozbitné boxy.
Netuším, jak se to správně jmenuje, mám to z jedné firmy, kde v tom
skladují kovové součástky. Rozměry většiny jsou 80 x 60 cm,
tahle na videu má 120 x 45 cm cca. Jsou stohovatelné, vyhovují mi.
Udělám na ně nějaké epesní kryty z pogumovaného králičího pletiva.
Mám to v plánu již druhým rokem.
Po použití je vyčistím a vyvápním.
Tady je něco podobného:
https://www.ebal.cz/Nadoby-boxy-a-prepravky-3926/
No rozjel ses, rozjel, synu.
Si vezmi příklad z Babičky, jaká byla pokorná a skromná.
A že to tomu stříbrnýmu vlašákovi mezi těma leghornkama sluší, což? Hop hop.
U nás jsme pod sněhem, je to velice zajímavé.
Člověku by se chtělo říci - po delším volnu hurá z gaučíku,
ale takhle nezbývá nic jiného, než na něm hezky pěkně setrvati.
bumbac

XXX.XXX.4.22
Dobré ranko, zmrzlíci jsou tu a já jsem se ráno lek, když jsem viděl vše bíle, ale byl to sníh a i kočka raději změnila místo odpočinku..Tak o kolik let vás dámy omladila pomlázka, mne tedy omladila, až tak, že jsem se zas učil chodit a z nemocí mi zůstala jen řádná kocovina, tak to se teď bude líhnout.Kamarád mi přivezl kmen z.velsumek oranžovo krkých, tak se nám termín líhnutí asi zas trošku posune, hlavně nemít hlavu v oblacích a nalíhnout jen tolik, kolik sním.
Přistávací manévr skrz mlhu, kterou domorodci znají coby
"Dlouhý bílý mrak".
Jedná se o sestup do Queenstownu na Novém Zélandu. Pilot musí mít
velkou víru v přístroje a HLAVNĚ PEVNÉ NERVY…………..!
Skromne doporuceni: Dej si to na celou obrazovku a nezapomeň si
zacvaknout ochranné pásy !
http://www.chonday..com/Videos/pilotnewzdalnd1.
honzapm
napsal(a):
No rozjel ses, rozjel, synu.
Si vezmi příklad z Babičky, jaká byla pokorná a skromná.
A že to tomu stříbrnýmu vlašákovi mezi těma leghornkama sluší, což? Hop hop.
U nás jsme pod sněhem, je to velice zajímavé.
Člověku by se chtělo říci - po delším volnu hurá z gaučíku,
ale takhle nezbývá nic jiného, než na něm hezky pěkně setrvati.
Rozjel, nic moc vůbec, za to na tebe koukám jako blázen.. To jsou desítky a stovky kuřat
Bumbáci (nebo Bumbáči?), dobrý den.
No tedy, ty velsumky, to je velká krása a nádhera, to je pokušení, to je lákadlo.
A řebčíky máte také krásné, skoro jako náš děda Začátek.
A i všechno ostatní.
Jeníku, jó, vajíček opravdu jsou stovky.
A když z toho bude aspoň dvacet oranžovokrkých slepiček,
tak budu teda upřímně rád.
Pak přijde na řadu selekce, matky mají dost sklony k ostruhám,
a tak dále - no fšak to znáš.
honzapm
napsal(a):
No tedy, ty velsumky, to je velká krása a nádhera, to je pokušení, to je lákadlo.
A i všechno ostatní.
Neznám
Pěkný večer, teda to je počasí. U nás taky padá to bílé... Broskve kvetou, třešně kvetou, no to zase spálí mráz a bude z toho akorát tak... nic.
Jinak v líhni už se pomalu derou na svět křepelky. Teda zatím jsou vejce naťuknutá, ale je jich jen pár. Možná tam bude ráno nějaký signalizační křepelče. Uvidíme.
Honzíku já mám tak trochu naštvanou náladu po tom, co mi sestřenice řekla, že si chce pořídit vlašky. Má ode mě hempšírky. A já teď nevím, co to jako má znamenat. Jako že se jí hempšírky nelíbí nebo jak
"Broskve kvetou, třešně kvetou, no to zase spálí mráz a bude z toho akorát tak... nic."
Nevím, kolik máte stromů, ale teď říkali ve zprávách, že pomáhá dát okolo stromu nádoby s vodou. Ta se prý odpařuje, udělá mlhu a ochrání květy stromů prý až do -3 stupňů. Já mám jen třešňovišeň a ta ještě nekvete.
U nás taky kvetou třešně, ale že to pomrzne, na to už jsem si zvykla. Vloni to bylo to samé.
Já jsem teď zakrývala hortenzie a hosty ( ty co už měly největší puky a začínaly se ukazovat listy). Tak mám po zahradě netkanou textýlii a něco je zaklopené kbelíky, nebo aspoň natažené igelitové tašky a pytlíky. Myslím, že se mi u toho podařilo nastydnout.
Ještě letím zahnat běžce. Už se ven vůbec nechce. Brrrr
Já chci teplo!
Jeníku, na kýchání slepic jsem vyzkoušil změnu dávkování Helmigalu,
místo 2 tablet na kus, jak radí můj doktor, jsem dal 1 talbetu na 0,5 kg
živé hmotnosti kura a - zaťukám to - funguje to.
Jako ochrana stromů proti zmrznutí květů se mi osvědčily ovce,
lehnou si pod strom a dýcháním a tělesným teplem úrodu zachrání.
Fšak jste viděli, jak se stromy u nás pod tíhou úrody ohýbají, až praskají.
Ofce a sad patří k sobě.
Kdo ovendy nemá, může využít malého přenosného grilu a zatopit v něm.
Větší odlehlý sad lze zadýmit např. zapálením vlhkého balíku sena. Ověřeno.
Tak první vajíčko z očekávané čtvrteční várky je již naklubané, oj oj,
to se mi zase nechce chystat se na ty prcky, ale ono to přejde, jen co první
zatápe v líhni, jej.
Mno a v noci na dnešek se narodilo první jehňátko, Valérie by se nabízela,
ale vzhledem k počasí to bude asi černá Sněhurka. Je s mámou ve stodole
a vesele si tam hopká. Hop hop hop.
honzapm
napsal(a):
A i všechno ostatní.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Jenda Colombo.
Dobré ránko,
pánejoooo to jsem měla co dělat abych to tu vše přečetla, dlouhá absence se nevyplácí
Je toho tolik k napsání že nevím ani čím začít...
Tak třeba to vezmu nejprve od těch našich atletek. Holky mi dělají radost každý den je ta 16-18 vajec od 23 slípek. No není to kdoví co ale já jim to nezazlívám
.
Husky: tak jak jsem psala že krásně sedí na vejcích tak se ukázalo po prosvícení že Vendulka sedí zbytečně tak byla vyhnána aby tam nevyseděla důlek a nestrhala se. No a Margitka sedí vesele dále bohužel jen na 4 vejcích z 13 Chyba byla v tom že se naši dva houseři do se zamilovali a holky tak nějak zanedbávali. Jsou to asi bukvice Každý se divil že se nešklubou, no nešklubou ale taky si sami vystačí žejo, no tak Vendelýn to měl spočítané. Jednak na standartu plemene nesahal ani po paty tak to bylo jasné kterého dáme pryč. Holt pomořanský houser bude mít děvčata dvě :)
No a něco veselejšího naše kačka se dočkala těch krásných žlutých heboučkých houbiček Jsou tak roztomilé že bych si je nejraději odnesla domů. Z dvaceti vajec se vylíhlo 18kačenek, jedna bohužel zemřela. Tak máme prozatím 17krásných kaček.
Králíčkům se daří zvesela, jeden sameček z vrhu směs jde do světa. Belgickým obříkům žlutým se daří dobře. Dnes si jedu pro lejstra pro registraci králíků. Jsou to naši první svěřenci určení na výstavu tak mám takovou radost že si ji nedovedete ani představit. Teď už se můžu jen modlit aby pěkně narostla a nenastal nějaký úhyn :(
Zahrada: můžíček koupil za traktor rotavátor tak si dovedete představit jakou mám letos zahradu. Vše je zasazeno a zaseté jako v peřince. Pole které bylo zoráno tak je srovnané a na polovinu jsme seli vojtěšku pro ty naše ušáky a taky pro slepičky, ty ju taky můžou.
Jo a abych nezapomněla tak v líhlni je stále plno :) teď jsou tam vlašky a nějaká směska pro kamaráda.
Tak to by asi mělo býti všecko...
Mějte se krásně a kdybych na něco zapomněla tak mě nakopněte :)
PS.: tu zimu a sníh Vám nezávidím, tady také bylo pod nulou ale bez sněhu.
Ale pokud slepicím teče z očí a z nozder tekutina, tak se obávám, že na to Helmigal nezabere. Helmigal je preparát na odčervení a Honzík jej nedává na rýmu, ale proti srostlici, která parazituje v dýchacích cestách drůbeže. Projevuje se kašláním a jakoby bubláním v plicích, ale nikdy jsem se u slepic nesetkala s výtokem z očí a nozder. Dana.
Pěkný večer,
tak už se líhnou čmeláci. Oplozenost nic moc. Vyřadila jsem 16 jalových vajec ze 65ti.
Jinak rady jsou fajn, ale teď je tu takovej fičák se sněhovou vánicí, že by ta navrhovaná řešení neměla efekt. Navíc dvě třesně jsou u mě na zahradě, dvě broskve a meruňka u babičky na zahrádce, a dvě obr třešně jsou v sadu. Tolik toho co už kvete.
Škodovákovi při tak masivním chrchlání by se už asi oplatil rozbor na příslušném místě.
Ona ta jistota, vo co de, člověka děsně uklidní a ví se, co léčit.
Dano, děkuji za poskytnutí informace.
Věrko, tak držím pěsti, ať jsou ztráty nulové nebo co nejmenší.
Čmeláčkové vypadají spokojeně a vesele, hop hop.
U nás druhé jehňátko, dámy ofce si vybrali nejlepší možné počasí,
tak po černé Sněhurce mám i černého Mrazíka. No možná Mrazilku,
ještě jsem se jí/mu tam nekoukal. Hopkají na seně a mámám jsem otevřel
takový pěkný kousek, od podzimu nepasený, tak si dávají.
V koupelně jsem si zaposiloval s akvárky, vše vyčištěno a připraveno
na další várku oumladiny. Zítra pozdě večer mají vajíčka 21. den
a už nyní mi tu hopkají čtyři průzkumníci. Hop hop.
Tak je vše připraveno a já si asi užiju noční pípací směnu.
Vajíček je hodně, nejvíc, co jsem kdy najednou líhnul, ani je nespočítám.
Niki, zdravíme Vás po dlouhé době a máváme.
A do těch mrazivo-sněhových dnů Vám fšem přeju hlavně hodně optimismu,
přátelé. Sluníčku už má přece jenom jinou sílu, než v lednu, takže už je to
přece jenom takové veselejší.
Soused jezdí do lesa s károu na mokré dřevo, sbírá kde co najde a hned
to pálí, tak si asi představíte ten nádherný balzám a vzdoušek, který se
mi tu line pod okny. Ještě má takového uštěkaného ratlíka a ten řádí teda
jako černá ruka, štěká a štěká, že ani moje špunty do uší ho nezastaví.
No to si člověk na tom gaučíku ani moc nepohoví.
Má úcta.
Pre Honzika jeden kviz ale aj pre ostatnych ake kuriatka su na fotkàch , inak màm zasebou tohtorocnè najhorsie liahnutie zatial z 23 nasadenych neràtam jedno od mojich tri kuriatka z toho jedno sa muselo utratit.ale aj tak smutok prebila radost.a tu kvizovà fotka.
Jako, zdravíčko, tak Honzík se nechá poddat, aby mohli hádat ostatní.
Dvě kuřátka, to je smutné, ale zase je to lepší, než jedno.
No není to s těmi transportovanými vejci vždy snadné - to už z praxe víme.
Tak budu držet pěsti, ať je zdárně dochováte až do dospělosti.
A vypadají odlišně, tak by to mohla být slepička a kohout, že?
Já už tu mám šest loupežníků.
Jinak Emilka, moje oranžovokrká nepříbuzná, má velmi špatnou oplozenost,
nese jako blázen, ale z např. deseti vajec má statisticky oplozena dvě.
No hlavu si s tím (už) nelámu, prostě mi tím vesmír něco našeptává,
a až čas ukáže, co (a že to nakonec bylo dobře). Ostatně jako dycky.
My optimisté si musíme umět najít vždycky to dobré. Má úcta.
honzapm
napsal(a):
No ze honzik sa nechà podat je uz zaujimavè jak by to jeden povedal v nasich koncinàch das ist eine raritate farbig a originàl fr skratka je MSA, no kazdopàdne ihned som reklamoval a budiz pride mi to sem znovu 20 vajec cize nepojdu postou ale vajicka poletia.Ale kde zozeniem nepribuznu krv to je zatial zàhada oslovil som viac zdrojov tak verime a ked nie tak bude jeden rok inbreeding nedà sa nic robit.
Tedy Jako, měl jste ještě nechat hádat ostatní.
Určitě sem nahlíží zástupy nepřispívajících odborníků, to jasně vidím.
Mě za ty lososové (z 20 se začalo vyvíjet/bylo oplozeno jedno)
dal Nico slevu na zaslání rodobarvých, jenže to poslal Deutsche poštou,
po ČR to vezla Česká pošta a jsem poněkud znepokojen a zneklidněn.
Když první balíček přivezlo DPD, tak byly vzduchové bubliny nádherné,
po takovém transportu až perfektní, ale dalších 20 vajec poštou, to je
hrůza a vůbec mě nebaví ta vajíčka ani prosvěcovat. Vzduchové bubliny
mají různé kreativní tvary, ta vejce musela cestou dostat zabrat.
No z 20 jsem jich prozatím vyřadil 9 a 11 peču dál. Uvidíme, zda z toho
budou alespoň ta dvě kuřátka, moc tomu tedy nefandím.
Tak se držte. Inbreeding se dá. Sice má zhoršující vlastnosti,
ale jakmile dosáhne maxima, tak se to dále zase zlepšuje.
Bych Vám o tom možná mohl dohledat velice zajímavé přednášky,
co jsme měli na VŠ. M. ú.
honzapm
napsal(a):
A honzik cakal som ze povies vlasky zàmer bol jasny ale odpoved hodne som cakal ale dufam ze ràno budes mat liahne plnè hurhaju mna to cakà za dva tyzdne v bioske ostalo 50 vajec bude zase cip cip.No a dufam a verim ze ozajstnè vajicka maransiek vàm nafotim v liahni 7 màja podla fotiek co mi pàn poslal tak aj ja opustim gaucik dokonca som o jeden den posunul odlet ale nechajme sa prekvapit.
Škodovákovi při tak masivním chrchlání by se už asi oplatil rozbor na příslušném místě.
Ona ta jistota, vo co de, člověka děsně uklidní a ví se, co léčit.
Slepice si sem tam kýChne bez hlenu a výtoku, něco jako když prudce kvokne.takový pazvuk. V kurníku večer žádné dramatické zvuky slyšet nejsou, holky nesou a nejeví známky nemoci. Jen tohle
Pro paní Danu jen řeknu, že mokrý výtok a slyšitelné ChrChlaní měli jen brakelky, ty již nemám a nic podobného není naštěstí vidět ani slyšet stejný projev
Děkuji za odpověď na cenu a použítí.
Jo, Jendo, tohle frkání by ten Helmigal měl umět pokrýt.
Pokud nenasazuješ, tak by ideální bylo asi odčervit celou tvou bandu,
to by bylo nejlepší např. Panacurem do vody, dávkování by Ti pro změnu
poradila třeba Lydie. Vajíčka pak nepapat.
Jako, já ještě teda napůl spinkám, ale pošeptal jsem Gůglu cosi,
a on mi vyplivl Marans saumon argenté a na tomhle odkazu dokonce
jsou i podobná kuřátka, jako máte vy ty dva udatníky, hop hop:
http://www.lesbiodiversitaires.fr/tag/biodiversite%20domestique/2
Mno a co se týká nočního klubání u mě, tak je venku 18 kousků a každých
pár minut přibývají další. Jedno akvárko už je zcela plné tedy, druhé už
je nachystáno na další várku a pak půjdou i dolů do bedny, hop hop.
Tady je zajímavé čtení o Marans, i s úvodní fotkou.
http://www.wikiwand.com/fr/Marans-Club_de_France
Přátelé, tak někteří chovatelé slepic, např.Ovečka vajíčka váží, ale proč je neměří?Domnívám se, že dospěli k závěru, že i rozměrově menší vajíčko může být těžší než větší a naopak.Pak ovšem stojí za zamyšlení dle čeho je třídí stroje.Pokud dle velikosti, tak může být větší vejce lehčí než menší. .Pokud dle váhy, tak může být zákazník pří pohledu na menší vajíčko, sice těžší, dotčen.
Jo a ještě dotaz, je poměr bílku a žloutku v každém vajíčku stejný, včetně zdrobnělé drůbeže?
Olánek
napsal(a):
Přátelé, tak někteří chovatelé slepic, např.Ovečka vajíčka váží, ale proč je neměří?Domnívám se, že dospěli k závěru, že i rozměrově menší vajíčko může být těžší než větší a naopak.Pak ovšem stojí za zamyšlení dle čeho je třídí stroje.Pokud dle velikosti, tak může být větší vejce lehčí než menší. .Pokud dle váhy, tak může být zákazník pří pohledu na menší vajíčko, sice těžší, dotčen.
Jo a ještě dotaz, je poměr bílku a žloutku v každém vajíčku stejný, včetně zdrobnělé drůbeže?
Tuto úvahu kolego jsem předevčírem bádal celou taky.
A žloutek a bílek podle mne nemá stejnou hodnotu a údajne je to závislé na složení krmiva.
Mě by zase zajímalo, proč ty nejlepší nosnice největších vajec mají zároveň
nejnižší oplozenost? Je to proto, že vyprodukují moc vajec a spermie jim na to
nestačí? Nebo jsou vysílené a vajíčku (žloutku) nedají to, co by měly?
Nebo jsou tak pažravé, že sežerou moc bílkoviny, a ta sekundárně zárodek
zabíjí? Nebo je to prostě jenom politováníhodná náhoda, kterou zde sleduji?
Jessica Fletcher by zajisté odpověď nalezla.
Mamko, skvělé, tak já to poopravím.
Jessica a Dana by zajisté odpověď nalezly.
Ještě jsem si fšiml, že některé dominantnější slepice více nesou,
a možná kvůli své dominanci nesvolí ke styku tolikrát, kolik by bylo zapotřebí.
No já se zkusím lehounce natáhnouti na gaučík, to je obecně takové
inspirativní prostředí, a tam dost možná i já na něco zajímavého přijdu.
Má úcta.
honzapm
napsal(a):
Mamko, skvělé, tak já to poopravím.
Jessica a Dana by zajisté odpověď nalezly.
Ještě jsem si fšiml, že některé dominantnější slepice více nesou,
a možná kvůli své dominanci nesvolí ke styku tolikrát, kolik by bylo zapotřebí.
No já se zkusím lehounce natáhnouti na gaučík, to je obecně takové
inspirativní prostředí, a tam dost možná i já na něco zajímavého přijdu.
Má úcta.
Na.to.je.fígl., nnenší.ohrádka.do.ní.kohout.a.ony.dotčené.udatnice.dvě.až.tři. na.týden.a.ejhle.zázrak,.všechno.je.oplozeno! Už.jsenn,.to.zkoušela.a.výsledek. překvapil.
honzapm
napsal(a):
Kačíkačko, ooh, děkuji.
Já myslel, že ta pohádka pokračovala takto:
"... a ty dvě-tři udatnice za chvilku kohouta snědly."
Tak už máte promyšleno, kterého kačírka necháte do chovu,
a kterého sníte vy?
Jasně., všichni.jdou.na.pekáč,.jen.jednu.rezervu.si.nechánn. černého.s.tou.větší.bílou.náprsenkou.je.nepříbuzný.ke.dvěa.kačkánn.co.jsenn. nechala.loni., kdyby.to.náhodou.starý.kačer.nezvládal všichni.později.vylíhnutí jdou.na.pekáč.autonnaticky., protože.by.byli.na.jaro.nnoc.nnladí
honzapm
napsal(a):
No tedy, to jsou vyhlídky. Ale zase si takhle na gaučíku říkám - zelíčko a nádivečka,
noooo, to by možná i šlo.
Já.si.teda.chutě.nekazínn., půl.kačeny.k.obědu.a.nnísa.zelí.k.večeři já.tonnu.říkánn.dělená.strava a.nebo.taky.druhá.půlka.kačeny.k.večeři ať.se.nni.to.neplete
Olánek
napsal(a):
Olánku, vaše úvahy jsou kolosální. Vždy jsem napnutá, jak dokážete vysvětlit zdánlivě jednoduchou věc. U vajec se uvádí násadová hmotnost - ne délka nebo šířka nebo výška (neboť vejce má 3 rozměry a každý ovlivní hmotnost, ale paradoxně je delší užší vejce lehčí než kratší širší). A to, že je vejce opticky menší mi řekne pouhý pohled. Proto se nebudu zatěžovat měřením. Snažím se posílat vejce s minimální násadovou hmotností.
A ke žloutku - poměr zastoupení v hmotnosti celého vejce je 30-35% a velikost žloutku závisí na věku nosnice. Hmotnostní poměr bílku je 2/3 z hmotnosti vejce.
Zdroje: https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlek
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDloutek
Jinak je to problém pro vaši hloubavou náturu. Pořiďte nosnice velkého plemene a nosnice zdrobnělého plemene a hned můžete začít hloubat. Stačí k tomu váhy a papír a několik let vážení žloutků a bílků.
Nerudovskou otázkou je, co s denním odpadem vašeho hloubání - přidružená cukrářská výroba? Dana.
honzapm
napsal(a):
Mě by zase zajímalo, proč ty nejlepší nosnice největších vajec mají zároveň
nejnižší oplozenost? Je to proto, že vyprodukují moc vajec a spermie jim na to
nestačí? Nebo jsou vysílené a vajíčku (žloutku) nedají to, co by měly?
Nebo jsou tak pažravé, že sežerou moc bílkoviny, a ta sekundárně zárodek
zabíjí? Nebo je to prostě jenom politováníhodná náhoda, kterou zde sleduji?
Jessica Fletcher by zajisté odpověď nalezla.
Honzíku, odpověď je možná ne fyziologická a psychologická. Největší vejce nesou většinou nejstarší slepice, tak si myslím, že i kohout je jen, chlap" a má radši mladší Dana.
bumbac

XXX.XXX.4.22
Snědý holky volaj svý kluky domů a bílý holky zase vybízejí k líbačce.
Sice jim to lehoulince pomrzne, ale fakt, že "Anežka ji má sladkou" jistě
stojí i za trochu toho předstírání rozkvetlosti. M. ú.
Pěkný večer, tak přemýšlím, jestli jsem ještě na slepicích...
Sašo, i ta dvě kuřata jsou úspěch. Dyť jakou dobu ty násadovky cestovaly...
Jinak já taky násadovky vážím. Ale koukám se i na tvar, protože ty protáhlé se na líhnutí nedávají. Takže si prostě vezmu "ideální tvar" vejce hempšírky a snažím se vybírat takováto vejce.
Jinak aktuálně 33 křepelčat,13 vajíček je ještě v líhni ale šancí jim moc nedávám. A 16 jich bylo jalových. Vypadá to líhnutí nic moc. Ale na druhou stranu, mám v jedné ubikaci docela hodně slepiček na jednoho kohouta a asi nestíhá. Měla jsem totiž tři chovné skupiny. A v jedné magora kohoutka, který nevěděl jak na to. A místo aby hupsnul na křepelku a přidržel si jí zobákem za pírka, tak slepičky doslova kloval a masakroval. Takže mu žádná nepostála. Běžný pohyb tam vypadal tak, že kohoutek běhal a snažil se a všechny křepelky před ním hystericky zdrhaly, vyskakovaly a mizely na druhý konec ubikace. Hysterie. A tak kohoutek skončil jako sváča pro jezevčíky. A křepelky jsem přidala k jednomu chovnému hejnu.
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer, tak přemýšlím, jestli jsem ještě na slepicích...
Sašo, i ta dvě kuřata jsou úspěch. Dyť jakou dobu ty násadovky cestovaly...
Jinak já taky násadovky vážím. Ale koukám se i na tvar, protože ty protáhlé se na líhnutí nedávají. Takže si prostě vezmu "ideální tvar" vejce hempšírky a snažím se vybírat takováto vejce.
Jinak aktuálně 33 křepelčat,13 vajíček je ještě v líhni ale šancí jim moc nedávám. A 16 jich bylo jalových. Vypadá to líhnutí nic moc. Ale na druhou stranu, mám v jedné ubikaci docela hodně slepiček na jednoho kohouta a asi nestíhá. Měla jsem totiž tři chovné skupiny. A v jedné magora kohoutka, který nevěděl jak na to. A místo aby hupsnul na křepelku a přidržel si jí zobákem za pírka, tak slepičky doslova kloval a masakroval. Takže mu žádná nepostála. Běžný pohyb tam vypadal tak, že kohoutek běhal a snažil se a všechny křepelky před ním hystericky zdrhaly, vyskakovaly a mizely na druhý konec ubikace. Hysterie. A tak kohoutek skončil jako sváča pro jezevčíky. A křepelky jsem přidala k jednomu chovnému hejnu.
Dakujem Vierka ja som dufal aspon v tri, ale màm novinku inbreeding sa konat nebude pomohol mi clen Belgickèho maransklubu a vajcia posle pondelok a to len za cenu postovnèho.ale nechàpem poslem balik do fr je tu za max 5 dni posielaju mne ide to vecnost a nosi to uz nie posta ale dpd, cez 5 prekladisk, a potom sa div ze su vajcia naslahanè jak slahacka a este chcem kura, fr postu nikdy viac.
jako001
napsal(a):
Dakujem Vierka ja som dufal aspon v tri, ale màm novinku inbreeding sa konat nebude pomohol mi clen Belgickèho maransklubu a vajcia posle pondelok a to len za cenu postovnèho.ale nechàpem poslem balik do fr je tu za max 5 dni posielaju mne ide to vecnost a nosi to uz nie posta ale dpd, cez 5 prekladisk, a potom sa div ze su vajcia naslahanè jak slahacka a este chcem kura, fr postu nikdy viac.
No a co sa tyka nasadoviek maransiek unich je priam poziadavka na vajce xxl a este k tomu tmavè, co robi tieto vajcia extremne zle liahnivym uz v zvladom na mnozstvo porov na tycho vajciach a povlaku, ved nie nadarmo su odolnè aj salmonelle na co maju aj fr certifikàt, màm zvlàdnutu tu nepriepustnost ale co s extra velkymi vajciami inak na tento problèm upozornuje aj clanok ktory som len zbezne presiel na ktory dal lin honzik tam pàn popisuje krabica od vajec papierovà sa nedà zavriet, tak ràd si vypocujem nàzor fundovanych, bo idem po podobnè nàsadovky myslim velkostou.
Tak to je dost zajímavé, že je tu odolnost vůbec průniku salmonely. Aspoň já vím akorát, že takhle snad mají fungovat křepelčí vejce. Čím míň pórů, tím míň z vejce uniká vlhkost, nebo se pletu? Já vím, že jsem někde četla, že nejvíc porézní jsou bílá vejce a tudíž se z nich při líhnutí oproti tmavým vejcům víc odpařuje.
veraboskova
napsal(a):
Tak to je dost zajímavé, že je tu odolnost vůbec průniku salmonely. Aspoň já vím akorát, že takhle snad mají fungovat křepelčí vejce. Čím míň pórů, tím míň z vejce uniká vlhkost, nebo se pletu? Já vím, že jsem někde četla, že nejvíc porézní jsou bílá vejce a tudíž se z nich při líhnutí oproti tmavým vejcům víc odpařuje.
Ano na co maju ako jedinè atest ministerstva zdravotnictva FR, kuzlo je este aj vtom ze vajicka sa farbia az v poslednej fàzy cize sy to predstavme ze kura vitvori farbivo velku cast tvori hemoglobin a nanesie ho na vajce tymto upchà pory ktorych je uz aj tak menej, a preto plati pravidlo cim tmavsie tym tazsie sa to liahne ale aj na toto sa dà vyzriet je to v suseni vajec na rcomke màm prvych 10dni 30% nastavenych az po tejto dobe dàm na 45 a poslednà fàza ide na max co dà liahen, inak màme uz overeny aj fakt ze vajcia bezproblèmov vydrzia mesiac v spajzi vodny test ukàzal ze sa spràva skoro ako cerstvè kdezto vajce hybridky plàvalo na hladine.Inak dalsia zaujimavost je podla rebricka Michelinskych kuchàrov vajcia su top cize na 1 mieste co sa tyka slepacich, a maso bielej maransky sa zaradilo na 3 miesto poradie je takèto 1 miesto La fleche,2, brese guloise,3marans blanche tà lafleska bola premna velkym prekvapenim.a z maransiek màm radost.
Sašo, a dá se udržet těch 30%? Já mám rcomku předlíheň na 45% a vůbec nenasává vodu, ale taky to samo od sebe neklesá. Takže vlhkost v bytě (chodba) je asi stejná. Předpokládám, že stáhnout (odvlhčovat) % vlhkosti ta tvoje líheň nemá. Nebo ano? Takže těch 30% nejenom na líhni ale i v místnosti kde je líheň?
Vierca ja màm max 20 obcas kolise vlkost nizsie sa to nedà dat to je min potom uz je len moznost vypnut kontrolu vlkosti obcas vyskoci aj tà vlkost nad 40 ale to uz musi byt fakt sparno nemà odvlhcovac, v bioske nieje voda dal som tam cidlo meteostanice a ukazuje nieco okolo 45% uvidime o 10dni, ono stou vlkostou je to takè vselijakè ale urcite minimum co sa dà nastavit.poste nejaky vplyv to mà je zaujimavè ale ze vlkost nestupne ani pocas liahnutia udrzuje sito maximàlnu moznu hodnotu.inak tà meteostanica mà dost presnè hodnoty aspon v cidlom rc ccomky, a vidime v bioske nielen vlkost ale aj teplotu toto ma napadlo po precitani nejakej diskusie tusim o cleo liahni.samozrejme bioska mà svoj orginàl kolienkovy teplomer.
Jedna liahen je v kuchyni rcom. a druhà v mojej spàlni.prikladàm fotku je tam viditelny dispay liahne.
Dobré ráno, tak dvojka líheň dolíhnuta,5 vajíček-5hus,1vajíčko-1 kachna,40vajíček-35kuřat, tak ještě AR a z.Velsumky oranžově zbarvené a bude hotovo Kontrolní otázka, copak nám to cupe s kvočnou.
Zdravím Teplákovce, trošku jsem se flákala v pátek v Olomouci na Flóře s babčou, tak posílám pár foteček. Kytičky a moje milované kaktusy
V sobotu se vyhazoval hnůj od králíků a stěhovaly se kuřata do chlívku. Už jsme velký a kačeničky se taky mají k světu, akorát mi je kačka nechtěla ukázat .
No a dneska jsem provedla inspekci stavu omrznutých stromků .Ořechy dle předpokladu namrzly skoro všechny , ať byly zakryté nebo ne, třešně a višně zatím vypadají dobře, ale uvidíme co ještě spadne , meruňky to mají taky asi za sebou, jen broskve vypadají zatím dobře. Na horní louku jsem už radši nešla, tam jsou trnky, tak se nechám překvapit. A takhle dopadlo kiwi i když bylo zakryté
kačíkačka
napsal(a):
Zdravím Teplákovce, trošku jsem se flákala v pátek v Olomouci na Flóře s babčou, tak posílám pár foteček. Kytičky a moje milované kaktusy
Krása.Kdysi za totáče jsem jezdila na Floru každým rokem, protože se tam daly koupit kytky, které běžně nebyly k sehnání.A při návštěvě Prahy jsem pravidelně chodila do určitých květimářství, kde byly k sehnání u nás nevídané skvosty .Táhla jsem např. v rychlíku vzrostlou květinu aeschynantusu, nádherně mi pak doma kvetla spoustu let.Její dlouhé výhony mi ovšem v rychlíku dost překážely, pamatuji dodnes (a je to už cca 40 let)jak jsem ji opatrovala, aby se jí žádný výhon neodlomil.
Přeji hezkou neděli, i když je tak strašně studená
Děkuji Kačíkačce za Fotky z Flóry, tam se nikdy nepodívám. Jsem ráda, když se podaří zajet do nějakého málo vzdáleného zahradnictví.
Oljo, to stěhování zakoupeného "materiálu" moc dobře znám. Každou chvíli něco stěhuju z Prahy. Jednou jsem si koupila třešeň a před nastoupením do tramvaje jsem ji potřebovala trochu zakrátit, abych prošla dveřmi. Ulomit to nešlo, tak jsem větvičky ukousala! Nekecám.
Z větviček pak visely takové cáry, no hrůza.
Chtěla bych se poradit:
Kuřice, které mají svůj oddělený výběh, včera úplně rozdrtily žlutý vodní kosatec. Jsou už tam asi měsíc a zatím si ho ani nevšimly. Nemůže jim to nějak uškodit?
Přitom tam mají trávu, kterou si zobou a ještě dostávají sekané kopřivy, tak zeleného mají dost.
Toto jsem našla na Wikipediii:
Obsahové látky:
Oddenek kosatce žlutého obsahuje slabě jedovaté třísloviny, glykosidy a silice. Otrava způsobuje žaludeční a střevní potíže, jež mohou být provázeny krvavými průjmy.
Tak co si o tom myslíte?
NO ono to není tak složité někam vyjet, na Flóru jezdím třikrát do roka, je to celodenní výlet vlakem, autem se mi nechce, protože bych musela dávat pozor na cestu a jezdíme zásadně v pátek, jelikož o víkendu je děsné spojení . Potom se můžu kochat okolníma panoramatama. Cesta od nás trvá asi hodinu
Pro mě je to trochu z ruky.
Úplně mi stačí, že musím občas do Prahy. To si posedím 2 h. ve vlaku (jednou přesedám) a ještě skoro hodinku hromadnou dopravou.
Nejvíc mi vadí, že tu všechno nechám opuštěné. Pořád volám manželovi, jestli kontroluje a zavírá slepice a kachny a jestli nakrmil pejsky...
javorka
napsal(a):
Pro mě je to trochu z ruky.
Úplně mi stačí, že musím občas do Prahy. To si posedím 2 h. ve vlaku (jednou přesedám) a ještě skoro hodinku hromadnou dopravou.
Nejvíc mi vadí, že tu všechno nechám opuštěné. Pořád volám manželovi, jestli kontroluje a zavírá slepice a kachny a jestli nakrmil pejsky...
A co manžel na Vaše dotazy odpovídá?Něco ve smyslu...jojo, v pohodě, všechno mám pod kontrolou...Muži totiž neřeší každé kýchnutí jako my a mají recht.