Duben - ještě v T. budem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2017 19:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Jak, kdy. Někdy volá sám, co že to měl udělat. Nebo, kolik máme vlastně slepic. Případně, kde mají psi misky. Všechno má na očích, připravené!
Ale on se ptá i na to, co si má vzít k jídlu. Není zas tak neschopný, jak to vypadá, jen se tím nechce zabývat.
Každý máme něco. Já zase nejsem schopná udržet v hlavě některé funkce na foťáku. To ho vytáčí.

23.4.2017 20:16
olja

XXX.XXX.210.131

javorka napsal(a):
Jak, kdy. Někdy volá sám, co že to měl udělat. Nebo, kolik máme vlastně slepic. Případně, kde mají psi misky. Všechno má na očích, připravené!
Ale on se ptá i na to, co si má vzít k jídlu. Není zas tak neschopný, jak to vypadá, jen se tím nechce zabývat.
Každý máme něco. Já zase nejsem schopná udržet v hlavě některé funkce na foťáku. To ho vytáčí.

No, typický chlap smajlík.Nemá smysl se nad tím pozastavovat.Já se v zaměstnání pohybovala mezi samými muži, tak dobře znám jejich způsob myšlení.Je opravdu rozdílný oproti nám, ale to neznamená že horší.

23.4.2017 20:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Souhlasím. Zase dokáží věci, o kterých my nemáme páru. Ale někdy už je to moc. Moje sestřenice má matematika, zabývá se černýma dírama. Umí vypočítat věci, které si plno lidí neumí ani představit. Učí v Dublinu (je to Američan) podobné mimoně. Neumí vyměnit žárovku a vůbec je naprosto nepoužitelný pro normální život. Ona dělá všechno sama. Mají dva syny a jsou celý tatínek.
Je mi jí líto...

23.4.2017 21:01
jako001

XXX.XXX.109.93

To nàm totu nandàvate, je faktom ze chlap je hlava rodiny ale zena krkom ;tak dàmy nech sa vàm dari aod flory sme uz ale namile daleko tak bud spat knej alebo ktym nasim sliepkam, husiam, ib, a vsetkej moznej nami chovanej havedi.

23.4.2017 21:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Já se omlouvám

23.4.2017 21:37
Olánek

XXX.XXX.146.114

Co barví vajíčka?Jako přisuzuje podstatnou část homoglobinu, ovšem pak je divné.že by araukany měly jiný homogloin než třeba maransky.

23.4.2017 21:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Toto je spíše pokecové vlakno, tak není zač se omlouvat.

23.4.2017 21:41
začátek

XXX.XXX.4.22

Olánku, nikdy jsi neslišel, že má někdo modrou krev?

23.4.2017 21:48
začátek

XXX.XXX.4.22

Tedy neslyšel.

23.4.2017 21:52
jako001

XXX.XXX.109.93

Olánek napsal(a):
Co barví vajíčka?Jako přisuzuje podstatnou část homoglobinu, ovšem pak je divné.že by araukany měly jiný homogloin než třeba maransky.

No u araukan je sposob farbenia vajec uplne iny a farbivo je oocyanin a sliepka musi mat na toto gen., a farba je uz v celej skrupine kdesto maranska ma uplne iny systèm farbenia a farba sa nanàsa na hornu vrstvu inak bledej skrupiny preto vajcia v liahni vyblednu na konies alebo sa doskrabu aje vidiet skrupina pod touto farbou u araukan a inych zelenovajcovych sliepok poskrabanè bude mat rovnaku farbu dufam ze moja odpoved zodpovedala naco sa pytas.

23.4.2017 21:56
jako001

XXX.XXX.109.93

Teraz vàm dàvam verejny prislub ze po 7 màji budem pisat s plnou diakritykou.

23.4.2017 22:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Aj so správnymi "i" a "y"? smajlík

23.4.2017 22:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Sašo, a jak fungujou křepelky? To by mě hodně zajímalo, každá slepička má pořád ten stejný vzorek a když jde na polívku, tak má prdelku do fialova. Co způsobuje ten jejich vzorek?

23.4.2017 22:58
jako001

XXX.XXX.109.93

Tak u prepelic zial neviem, natoto niekoho mudrejsieho ale je moznè ze to sfarbenie je niecim tiez geneticky podmienenè nechoval som japonskè prepelice, ale ako priklad uvediem kukucku ako viete ona znàsa vajcia do cudzich hniezd, no ale vie napodobnit sfarbenie len toho druhu v akèho sa sama vyliahla cize je medzinimy urcitè naviazanie urcità forma synbiozy, neviem u prepelice je moznè ze urcitè flaky su stàle rovnako umiestnenè cize by to teoreticky malo aj sluzit ako identifikàtor pre ten ktory kus podobne a ko pruhovanie u tigrov je jedinecnè ako otisk prstu, ale ako som povedal pricinu sfarbenia neviem nikdy som potom nepàtral u araukan ano sestra mala medzi prvymi kusmi na sk dnes mà uz len hybridnè co dum dal ale mà farebnè vajcia, ja màm dve hybridky vlanajsie otec je striebrokrky vlasàk matka obidvoch 50 % percentnà araukana, jedna z hybridiek mà biele vajcia druhà zelenè, ked som sa zaujimal o sfarbenie araukanich vajec to bolo hlavne kvoli udajnèmu nizsiemu cholesterolu ale neskor som sa docital ze v kontrolovanych vzorkàch pri rovnakom krmeni obsah cholesterolu sa vyrazne nelisil od ostanych vajec.lae podmienky tochto chovu neviem cize tento udaj nieje moznè povazovat za 100%.ale uz sme hodne daleko od otàzky na ktoru ako pisem neviem odpoved.zial.

23.4.2017 23:45
jako001

XXX.XXX.109.93

No slubujem ze nàjdem na to odpoved pre vsetkych co to zaujima tu je link na jednu vedecku pràcu je ale v anglictine a vzhladom na pokrocilu hodinu nechcem totu krkolomne prekladat tento clànok pojednàva dokonca o vplivu stakatosti na liahnivost u prepelice japonskej, je tam aj opis zelenych, hnedych bielych a inych vajec aj ich odolnost.dobru noc tu je link.
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982016000500219.

24.4.2017 07:47
Olánek

XXX.XXX.146.114

jako001 napsal(a):
No u araukan je sposob farbenia vajec uplne iny a farbivo je oocyanin a sliepka musi mat na toto gen., a farba je uz v celej skrupine kdesto maranska ma uplne iny systèm farbenia a farba sa nanàsa na hornu vrstvu inak bledej skrupiny preto vajcia v liahni vyblednu na konies alebo sa doskrabu aje vidiet skrupina pod touto farbou u araukan a inych zelenovajcovych sliepok poskrabanè bude mat rovnaku farbu dufam ze moja odpoved zodpovedala naco sa pytas.

Jako jasný, s rozvojem genových zásahů domácímu barvení Velikonočních vajíček dozvoní.
Koloběh slepic v malochovech.Z toho co slepičky vyprodukují se jim vrací mnohé, např. trus, kompost, rostlina, ale vracíte jim i skořápky po vylíhnutí kuřátek?

24.4.2017 07:54
Olánek

XXX.XXX.146.114

Ovečko, cukrárnu ne, slíbil jsem primátorce, že bílky a žloutky poskytnu těm zoufalcům co se trápí již třetím rokem na opravě Nuselského mostu, když Škodovák je tak vytížen a nemůže Prahu vrozenou pracovitostí osvobodit od dopravních kolapsů

24.4.2017 07:59
olja

XXX.XXX.210.131

Olánek napsal(a):
Ovečko, cukrárnu ne, slíbil jsem primátorce, že bílky a žloutky poskytnu těm zoufalcům co se trápí již třetím rokem na opravě Nuselského mostu, když Škodovák je tak vytížen a nemůže Prahu vrozenou pracovitostí osvobodit od dopravních kolapsů

24.4.2017 10:43
irulan

XXX.XXX.223.173

honzapm napsal(a):
Tedy Jako, měl jste ještě nechat hádat ostatní.
Určitě sem nahlíží zástupy nepřispívajících odborníků, to jasně vidím.

Mě za ty lososové (z 20 se začalo vyvíjet/bylo oplozeno jedno)
dal Nico slevu na zaslání rodobarvých, jenže to poslal Deutsche poštou,
po ČR to vezla Česká pošta a jsem poněkud znepokojen a zneklidněn.
Když první balíček přivezlo DPD, tak byly vzduchové bubliny nádherné,
po takovém transportu až perfektní, ale dalších 20 vajec poštou, to je
hrůza a vůbec mě nebaví ta vajíčka ani prosvěcovat. Vzduchové bubliny
mají různé kreativní tvary, ta vejce musela cestou dostat zabrat.
No z 20 jsem jich prozatím vyřadil 9 a 11 peču dál. Uvidíme, zda z toho
budou alespoň ta dvě kuřátka, moc tomu tedy nefandím.

Tak se držte. Inbreeding se dá. Sice má zhoršující vlastnosti,
ale jakmile dosáhne maxima, tak se to dále zase zlepšuje.
Bych Vám o tom možná mohl dohledat velice zajímavé přednášky,
co jsme měli na VŠ. M. ú.

Ahoj Teplákovko vespolek
Honzíku, prosím, přednášky by mě zajímaly, literatura v knihovnách KV a SO je velmi chabá. Vůbec mě zajímá, co se týká genetiky drůbeže, neznáte lidičky nějaké šikovné odkazy?
Přeju všem krásný den

24.4.2017 11:27
jako001

XXX.XXX.109.93

irulan napsal(a):
Ahoj Teplákovko vespolek
Honzíku, prosím, přednášky by mě zajímaly, literatura v knihovnách KV a SO je velmi chabá. Vůbec mě zajímá, co se týká genetiky drůbeže, neznáte lidičky nějaké šikovné odkazy?
Přeju všem krásný den

Irulan tu je link opat ale v anglictine.
http://kippenjungle.nl/sellers/page0.html.

24.4.2017 13:07
skodovak

XXX.XXX.241.253

Olánek napsal(a):

To máte svatou pravdu, potřeboval bych klon, jinak se z toho asi nevyhrabu a na každém rohu toho přibývá. Jistě jste si všiml že začala růst ještě tráva, takže ještě takového kousek a je to tam, kde to byt nemá.

24.4.2017 19:27
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte, takjsem nějaká ufuněná řádím na zahrádce, sázím, pleju, kopu, seju,... večer padnu a už se nehnu
Kuřátka se líhnou, dnes v noci vyskáčou vlašandy a araukani, těším se, už mají vše připravené, tak šup šup ze skořápek. Tady foto posledních araukanků

25.4.2017 09:43
irulan

XXX.XXX.48.113

jako001 napsal(a):
Irulan tu je link opat ale v anglictine.
http://kippenjungle.nl/sellers/page0.html.

Jako, děkuji velmi moc, budu si překládat

25.4.2017 09:46
irulan

XXX.XXX.48.113

Nejake aktualni foto, uz ne z akvarka, ty piraně uz potřebuji řádit ve větším.

26.4.2017 07:31
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobre rano vsetkym teplakovcom, u nas je rano teplo 11 stupnov.

26.4.2017 08:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný den, u nás na Českobudějovicku +6 a vytrvale prší.

26.4.2017 09:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky zdravím,
i u nás prší...
Za chvíli běžím na autobus, asi zmoknu.

U mých malých slepiček jsem dnes našla první bílé vajíčko.
Ještě jsem to nečekala.

26.4.2017 10:33
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobré dopo z Roudnicka, dnes u nás také déšt, tak běhám - no běhám s hadrem po domě a uklízím. Dva dny bylo jaro, tak jsme byli co nejdéle venku a vznikly nějaké restíky v domácnosti, tak to doháním. Mějte pěkný den

26.4.2017 10:42
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno, od včerejška non stop prší sem tam se sněhem, ani psa by člověk ven nevyhnal, ještě, že je práce kam se oko podívá, takže i pod střechou, ale moc se do toho nechce.

26.4.2017 12:36
slovensko

XXX.XXX.178.6

U nas v Martine neprsi a je prijemnych 13 stupnov, sice je pod mrakom ale to nevadi.

26.4.2017 13:20
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré odpoledne,
Tišnovsko hlásí zamračeno a co chvilku bude opět pršet. Je to hnus, ani ven se mi nechce.
Dnes mám blbý den, z ničeho nic mi pošel králík(můj oblíbený) Tak mě nic nebaví, chodím od ničeho k ničemu a kde nic tu nic neuděláno. Ach jo to je zase den...

Doufám že Vám všem se daří...
Pěkný den.

N.

26.4.2017 20:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jen abyste si vážili toho, co máte. Dnes ráno jsem koukla ven a všude bílo, bylo 3-4 cm sněhu a padal a padal k... Slepice koukaly a nevěřily, kachny vyběhly a hned si lehaly a schovávaly nohy do peří. Do odpoledne to roztálo, ale zase je z toho všade bahno.
V odchovně je asi 90 kuřat, doma od včerejška 15 kachňat, pod husama jsou vejce a na začátku května z nich snad budou housátka. Dnes jsem párovala holuby, mám 7 párů a dva plonkové - asi holubičky. Nevím, nějka to nemohu poznat, všichni jsou čistě bílí . Tak ty, co potkávám stále spolu na hnízdě barvím na ocasech na modro. Dana.

26.4.2017 20:54
bodlo

XXX.XXX.41.14

Dobry vecer, prosim o radu-nazor, je mozne po 14 dnech v lihni vajicka vzit a podsadit pod kvocnu.diky za radu.

26.4.2017 22:25
javorka

XXX.XXX.42.84

Přeji pěkný večer z Prahy,
Taky jsem dnes měla podivný zážitek. Nejdřív jsem si libovala, jak ta pražská doprava pěkně funguje, všechno jelo na čas. Ale když jsem chtěla přestoupit v metru z A na C, tak bylo zavřené, že někdo skočil do kolejiště a že máme použít jinou dopravu. Jak se dostat od Muzea do Hájů, to jsem fakt netušila. Ale slibovali náhradní autobusovou dopravu, ale že to hned tak nebude. Tak jsem čekala a se mnou další hromada lidí. Pršelo...
Asi za půl hodiny přijel narvaný autobus. Další a další, všechno plné...
Pak se mi podařilo se do jednoho narvat. Hrůza, co vám mám povídat. K doktorovi jsem přijela pozdě, nikdo se nezlobil, za chvíli jsem byla venku.
Pak už jsem do metra raději nelezla. Teď jsem u dcery, hlídám děti a zítra, hurá za slepičkama a kačenkama!
Přeji dobrou noc.

27.4.2017 07:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, venku slabý poprašek sněhu, ale +3
A v líhni je prvních 12 kuřat hempšírek venku.

27.4.2017 11:23
Olánek

XXX.XXX.146.114

Přátelé do hrobu si to nevemu a tak Vám tu tzv.Olánkovu metodu sdělím.Jde o zjištění velikosti vzduchového prostotu ve slepičím vajíčku bez zbytečného prosvětlování.Postačí sud s průhlednou dešťovou vodou a stopky.Odměříme metrový sloupec vody a do ní pak pouštíme postupně vejce s tím, že změříme čas dopadu vajíčka na dno.Je jasné, že vejce s větší vzduchovou bublinou se pomaleji potápí.Pokud by se podařilo spustit více vajec najednou, netřeba stopky, na dně se poskládají dle rychlosti potopu, horní tedy mají více vzduchu.
Na laický dotaz, k čemu to je dobrý.zásadně neodpovídám.Teprve budoucnost odhalí genialitu této metody.Do dvou naprosto stejných líhní za shodných podmínek, nasadíme vejce s menší bulinkou a do druhé s větší, výsledky mohou býti překvapivé.
Koupil jsem si samce, krasavce králíka z klecového chovu a umístil jej do bio, eko smrkového kotce, málem dostal šok asi hledal rošty.Po krátké aklimatizaci jsem mu nabídl italský kedluben, francouzský květákový list, čínské zelí a hlavně čerstvě sťatou českou travní směs.Třásl se v koutě strachy, nikdy totiž neviděl svěží zeleň, jen khaki a tak mu říkám Granulák.
Tak jsem se dlouho nezasmál, v pražském domě jsem potkal sousedku a u nohou se jí motala bílá koule, asi bišonek.Pravím zda ví, že je teoreticky řazen mezi šelmy, Odvětily Vy necito.

27.4.2017 11:28
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Ni+Pa napsal(a):
Dobré odpoledne,
Tišnovsko hlásí zamračeno a co chvilku bude opět pršet. Je to hnus, ani ven se mi nechce.
Dnes mám blbý den, z ničeho nic mi pošel králík(můj oblíbený) Tak mě nic nebaví, chodím od ničeho k ničemu a kde nic tu nic neuděláno. Ach jo to je zase den...

Doufám že Vám všem se daří...
Pěkný den.

N.

Klidně.Vánn.nějakého.daruji. ,.zatínn.jsou.nnladí., tak.by.nnohl.chvilku. vydržet

27.4.2017 21:36
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Roudnicka, dnes pěkný den, polo slunečný bez sněhu bez bláta
No zítra má pršet, tak bude trošku bláta.
V líhni se mi dopékají vlašandy a pár maransek, budou zase mimina a to já miluju Pěkný večer všem

28.4.2017 09:03
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Sledovali.jste.teď.ráno.někdo.počasí? A.já.si.stěžovala., že.nni.onnrzly.ořechy To.je.teda.dílo. Vůbec.těnn.jihočechůnn.nezávidínn Je.to.děs! U.nás.zatínn., jen, prší už.tu.vodu.ani.nennánn.do.čeho.nalít.A.v.létě.zas.vycucnu.studnu.až.na.dno , nenná.někdo.nějaký.nápad.na.regulaci.počasí?

28.4.2017 09:15
skodovak

XXX.XXX.241.253

Hezké ráno,

U nás takhle, no cement.

28.4.2017 09:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, tak já přidám pohled z okna Českobudějovicko, překvapivě +3.

28.4.2017 09:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ale tenhle pohled je lepší. Zatím 19 kuřat. V líhni jsou ještě 4 vejce a 2 jsou naklubaná a jsou tam živá kuřata. Dám jim ještě šanci do večera.

28.4.2017 09:51
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ráno,
Tišnovsko hlásí kolem 6°C zataženo a pořád poprchá, v noci byl opět šupec.
Holky by potřebovali holínky, ráno jsem tam bruslila na blatě jak namydlená
Husky a kačeny si to náramně užívají.

Jsem ráda že u nás nemrzne, lituji ty kteří mají letos po všem. Doufejme že to odnese jen neúroda a že nebudou někde chudáci plavat.

Maličká usnula, tak hurá na dvorek

Ženy dávejte si bacha na košťata, prý jsou některá začarovaná. Seberou Vás a dotlačí k upálení.
No a když to přežijeme a nezmrznou nám ty třešně tak snad budeme políbeny

Přeji krásný den a prodloužený víkend.

N.

28.4.2017 09:53
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno, tak já přidám pohled z okna Českobudějovicko, překvapivě +3.

No to je hnus velebnosti. Vůbec Vám to nezávidím.
Snad už jsou to ti zmrzlí muži a v květnu už bude jen krásně...

28.4.2017 09:58
javorka

XXX.XXX.98.207

No teda.
Sníh tu naštěstí nemáme, ale vody je dost a bláta ještě víc. U kachen se můžu vesele klouzat a ony tomu hodně napomáhají. Vajíčka ale dodávají v plném počtu! Tak jsem 4 uvařila, že je nastrouhám slepičkám, ale nakonec jsem jim zase jedno snědla. Jsou fakt moc dobrá.
Věro, kuřátka jsou jako vždy nádherná. Asi bych si ten pohled z okna odpustila a koukala jen na ně.

Přeju šťastné klubání!

28.4.2017 10:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak my jsme ještě v pohodě. Ale koukala jsem na FB a kousek od nás Benešov nad Černou, Střítež jim nejde proud. A sněhu mnohem víc.

28.4.2017 10:26
javorka

XXX.XXX.98.207

28.4.2017 10:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

28.4.2017 11:58
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, tak jsem dodělala práci a mám aspoň chvíli Vás pozdravit.
U nás mokro, všude mokro a úplně šílení běžci, lítající po zahradě a lovící žížaly. Ty jsou tedy pořádný někdy až 20 cm. Vcucávají je jak špagety.
Po snesení asi 60 vajec se mi holek minulý týden zželelo a nechala jsem jim vajíčka v hnízdě. Pěkně tam přibývají, holky je hezky zahrabávají a Vilém už není vzteklý, že je sbíráme. Tak jsem zvědavá, jestli některá zasedne.

Zatím nespatřen jediný slimák.

Jinak jsem si udělala radost a koupila pár sloupovitých ovocných stromků, aby měli děti co v létě a na podzim trhat. Jabloň mě překvapila jak krásně kvete, potom švestku a hrušku. No a ještě příští týden dorazí třešeň, meruňka a další jabloň. V tomhle počasí se aspoň hezky zalévají.
Višničky se zabalením mrazíky přečkala.

A abych se vrátila k drůbeži, tak jedna Šumavanka nepřestává se zanášením u sousedů pod tújemi. Ppředstavte si, že v úterý po návratu z práce, mě milý mužíček překvapil připravenými prkýnky na domeček pro kvočnu. .

Zelenina a kytičky na okně už se nemůžou dočkat zahrady a foliovníku, ale ještě to potrvá 14 dní než je přestěhuji. Loni jsem to v prvním týdnu května uspěchala a bylo po sazenicích.
Tak jestli se zadaří budeme mít veselo.

Přeji hezký prodloužený víkend.
IČ.

28.4.2017 12:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Zahrádka před okny je vzorná, ale co to tam máte za výhled? To tedy nezávidím.
Ta jabloňka je kouzelná. Nevěděla jsem, že může mít takovou tmavou barvu.
Já jsem si koupila vloni ozdobnou s malými jablíčky, ale ještě nekvete. Má tmavé listy a i tmavě růžové květy.

28.4.2017 12:54
čapice

XXX.XXX.216.126

Jabloň sloupovitá ´Maypole´

http://zahradnictvi-spomysl.cz/produkt/159/239/jablon_sloupovita_maypole

A před okny stavíme Administrativní budovy Palmovka. Tím my myslím Metrostav.
Já jsem po 35 letech práce ve stavebnictví na takové obrázky už zvyklá.

Tohle je výhled od srubu na Brdech, tam člověk tu energii načerpá raz dva.

28.4.2017 14:00
javorka

XXX.XXX.98.207

To lepší!
To zahradnictví musím pořádně prozkoumat. Už jsem prohlížela dlužichy a mají velký výběr. Jen jsou dost drahé, tak nevím. Když si je kupuju v zahradnictví, tak stojí asi 80 Kč a tady jsou za 128 Kč.

28.4.2017 23:04
ovecka

XXX.XXX.203.146

Řeším problém s líhnutím a hledám příčinu neúspěchu. Kolega si dal ke mně vylíhnout zdrobnělé wyandotky bílé, lososové (jeho vlastní) a velké holanďanky chocholaté (přijely z Německa DHLkou). Přivezl je ve stejný den, nasazeny druhý den, stejná péče - očištění nahrubo a umytí v desinfekční lázni s Virocidem.
Mimochodem ty holanďanky byly neskutečně špinavé, ulepené od čehosi - žloutků, výkalů, nevím. No ostuda. Přišlo mu 26 vajec a dal za to i s dopravou přes 100€. Dvě se rozbila cestou, asi 3 byly neoplozené a při druhém prosvícení jsem vyřadila ještě 3 nevyvíjející se.
A teď k problému: líhnout se mělo dnes - wyandotky všechny do odpoledne venku (od každé barvy jedno neproklované). Krásná, čistá, rychle uschlá kuřata - už řádí v odchovně.
Holanďanky byly včera večer jedno naklovlé, dnes ráno asi 6, odpoledne venku dvě suchá kuřata, dvě ulepená se silným krvavým pupíkem, jedno naklovlé a zadušené bílkem a 3 se klovající, u kterých je vidět krev na bláně pod skřápkou. Pak je tam ještě pár vajec s malou prasklinkou a 3 bez známek života.
Máte někdo zkušenost, co může být příčinou tak špatného líhnutí?
Teplota to určitě není, vše ostatní se líhne předpisově a přesně na termín. Oboje vejce byla na stejném platě, naklápěla se stejně, rosila jsem je stejně.
Mne napadá jen příbuzenská plemenitba nebo špatná výživa chovného hejna (avitaminoza) a nebo stará vejce. Vejce byla také značně nevyrovnaná, co do velikosti - váhy od 34g do 52g. Ani jedno nemělo více. Asi polovina vajec měla jakoby mastné tečičky ve skořápce a skořápky byly na pohmat jako od kachen - hladké, jakoby mastné. Ještě mne udivil tvar vajec, byla jako od perliček - špičatá.
Děkuji předem za vaše názory a zkušenosti Dana.

28.4.2017 23:26
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ještě obrázky - wyandotky 1, holandanky 3x.

Herbst

29.4.2017 12:27
Herbst

XXX.XXX.209.195

ovecka napsal(a):
Řeším problém s líhnutím a hledám příčinu neúspěchu. Kolega si dal ke mně vylíhnout zdrobnělé wyandotky bílé, lososové (jeho vlastní) a velké holanďanky chocholaté (přijely z Německa DHLkou). Přivezl je ve stejný den, nasazeny druhý den, stejná péče - očištění nahrubo a umytí v desinfekční lázni s Virocidem.
Mimochodem ty holanďanky byly neskutečně špinavé, ulepené od čehosi - žloutků, výkalů, nevím. No ostuda. Přišlo mu 26 vajec a dal za to i s dopravou přes 100€. Dvě se rozbila cestou, asi 3 byly neoplozené a při druhém prosvícení jsem vyřadila ještě 3 nevyvíjející se.
A teď k problému: líhnout se mělo dnes - wyandotky všechny do odpoledne venku (od každé barvy jedno neproklované). Krásná, čistá, rychle uschlá kuřata - už řádí v odchovně.
Holanďanky byly včera večer jedno naklovlé, dnes ráno asi 6, odpoledne venku dvě suchá kuřata, dvě ulepená se silným krvavým pupíkem, jedno naklovlé a zadušené bílkem a 3 se klovající, u kterých je vidět krev na bláně pod skřápkou. Pak je tam ještě pár vajec s malou prasklinkou a 3 bez známek života.
Máte někdo zkušenost, co může být příčinou tak špatného líhnutí?
Teplota to určitě není, vše ostatní se líhne předpisově a přesně na termín. Oboje vejce byla na stejném platě, naklápěla se stejně, rosila jsem je stejně.
Mne napadá jen příbuzenská plemenitba nebo špatná výživa chovného hejna (avitaminoza) a nebo stará vejce. Vejce byla také značně nevyrovnaná, co do velikosti - váhy od 34g do 52g. Ani jedno nemělo více. Asi polovina vajec měla jakoby mastné tečičky ve skořápce a skořápky byly na pohmat jako od kachen - hladké, jakoby mastné. Ještě mne udivil tvar vajec, byla jako od perliček - špičatá.
Děkuji předem za vaše názory a zkušenosti Dana.

No není se čemu divit. Příbuzenská plemenitba je u sousedů v NSR zcela běžné. To že strčí do líhně cokoliv byť by to napojímal sousedův pudl taky. Nechápu posedlost českých chovatelů nad vším co přichází z Německa asi pozůstatek komunizmu nebo já nevím.
Ale zpět k dotazu myslím, že jste to trefila na 100% není co dodat. Taky si myslím, že udělala své doprava, ne každý balí tak dokonale jako Vy - bohužel. A v neposlední řadě taky asi stáří vajec a to, že možná byla vejce od moc mladých nosnic..nebo nakřížily zdr. a velké dohromady..i to se stává...
Než objednáte v Rajchu cokoliv bylo by dobré se napřed přesvědčit od koho a co berete. Neplatí to jen v Rajchu, že ?

29.4.2017 12:51
ovecka

XXX.XXX.203.146

Děkuji Herbst za reakci. Přesně stajný názor na Němce mám i já. Z vlastní zkušenosti vím, že nejsou ochotni do Čech prodat nic slušného. Jednou na výstavě byly prodejné krásné wyandotky žluté krahujcovité. Když jsem se začala zajímat o cenu, tak se kdosi šel majitele zeptat a přišel s tím, že jsou prodané. Byli jsme se tam podívat ještě na konci výstavy a stále byly v kleci a nikdo si je neodnesl. Evidentně nechtěli prodat do Čech.
Já osobně bych do vajec poslaných poštou nešla. Jedině si dojet k chovateli a osobně podívat od čeho to je a seznámit se. Pak si myslím, že je naděje dostat alespoň nějakou kvalitu. Dana.

29.4.2017 13:22
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobry den pani dana ako aj vsetci, diskutujuci no z vlastnej dost drahej skusenosti ide predovsetkym o kvalitu nàsadoviek, samotny transport znizuje tiez liahnivost, podobne problematicky sa liahnu aj mne vajicka z francie, ale idu hodne dlho, o nemcoch je vseobecne znàme ze slachtia vsetko zo vsetkym cest na vinimky, ale ja osobne starè vajcia.

29.4.2017 13:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak jsem z 24 vajec nasazených vajec nakonec dostala 14 životaschopných kuřat. Za cenu více než,200Kč za kuře, no nekup to! Ale to není můj problém. Na tu bídu je to uspokojivý výsledek. Dana.

Herbst

29.4.2017 13:54
Herbst

XXX.XXX.209.195

ovecka napsal(a):
Tak jsem z 24 vajec nasazených vajec nakonec dostala 14 životaschopných kuřat. Za cenu více než,200Kč za kuře, no nekup to! Ale to není můj problém. Na tu bídu je to uspokojivý výsledek. Dana.

Tak ještě aby ten co si k Vám dal vejce byl uznalý a ještě Vás pak nepomlouval jak blbě jste mu nalíhla i tací jsou mezi námi

Jinak souhlasím Němci neradi prodávají do ČR a už kor ne kvalitu. Ano najdou se čestní ale ty jsou spíše výjimky které potvrzují pravidlo. Navíc celkově bych řekl, že si moc nelámou hlavu nějakou plemenitbou. Mají na dvoře mix plemen a ke kterému plemeni se kuře podobá tak za to ho pak vydávají..a pak se v další generaci nestačíme divit.

bumbac

29.4.2017 14:08
bumbac

XXX.XXX.4.22

ovecka napsal(a):

Je to spíše zázrak.

Herbst

29.4.2017 14:27
Herbst

XXX.XXX.209.195

bumbac napsal(a):
Je to spíše zázrak.

Ano ano souhlas

30.4.2017 08:54
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Pěkné dopoledne z Roudnicka, tak nám svítí sluníčko a je pěkně
Včera jsem si byla pro pár vajíček Bressu, bylo to od nás cca 20 min a návštěva se protáhla na příjemné tři hodinky a kdyby už nebylo půl sedmé, tak tam klevetíme stále Bylo to moc příjemné.
Dnes mám naplánovanou práci na zahrádce, tam je stále co dělat
Mějte pěkný den

30.4.2017 21:18
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Takže děvčata, nechat doma drahé polovičky a dětičky, namazat košťata a hurá na slet ať si to oslovení, kterým nás občas počastují hezky užijem a vyblbnem se do mrtva
report podám až zítra

1.5.2017 09:30
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ranko, tak děvčátka tu dnes asi nepotkáme, některá jsou na sletu, jiná marně hledají rozkvetlou třešni a pánové hlídají májky a dědkové marně přepínají kanály na televizi, kde pak nám vysílají ten prvomájový průvod.

1.5.2017 10:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, inu v Máji v dubnové teplákovce?

1.5.2017 10:52
dadu

XXX.XXX.61.94

Třeba nám Honzíka odnesly čarodějnice

1.5.2017 13:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Myslíte, že i s gaučíkem?

Herbst

1.5.2017 16:32
Herbst

XXX.XXX.209.195

Nebo si náš sporťák teplákovej konečně našel toho chlapa

1.5.2017 17:46
začátek

XXX.XXX.4.22

Těsně vedle, Honzík je na brigádě.

1.5.2017 19:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ještě uplně vedle.

Honzík byl dnes v průvodu. A mával a mával.

Přidejte reakci

Přidat smajlík