Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2017 15:50
Kutilka

XXX.XXX.50.232

14-ti denní kuře Bresse v odchovně, teplota pův.32 součas.30, od zítra budu snižovat na 28st, voda s emanox, krmení K1, během týdne 2x malé množství strouh.tvaroh s mrkví.Dnes jedno kuře leželo u krmítka, jedno křídlo natažené a u jedné nožky zkroucený pařátek, je tam dalších 13 kuřat ty jsou čiperná. Krmítko je tubusové s takovými šprušlíky a kuřata na nich někdy stojí a zobou mohlo třeba dojít k zachycení, dá se poznat úraz? Může to být něčeho nedostatek? Může mi prosím někdo poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2017 16:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bez křišťálové koule bohužel ne.

Ale pokud má problém jen jedno kuře, tak to nebude krmivem, prostředím a snad ani nakažlivou chorobou. nemocné kuře utraťte a jede se dál.

21.4.2017 16:45
dadu

XXX.XXX.61.94

Myslím, že to může být genetická vada. Taky se mi to u nich stávalo. Uvidíte, jak bude prosperovat. Těm mým to žádné problémy nedělalo a vyrostli do jateční váhy.

21.4.2017 22:57
Kutilka

XXX.XXX.50.232

dadu napsal(a):
Myslím, že to může být genetická vada. Taky se mi to u nich stávalo. Uvidíte, jak bude prosperovat. Těm mým to žádné problémy nedělalo a vyrostli do jateční váhy.

Ráda bych několik dní počkala, těm Vašim kuřátkům to problémy nedělalo, ale tohle kuře sedí a když se převalí na bok tak má nožku zkroucenou nahoru do strany. Svázala jsem mu nožky bavlnkou jak bylo diskutováno nedávno, sice u vylíhlých kuřat, ale nic jiného mi zřejmě kromě utracení nikdo neporadí. Mám 14 kuřátek z 24 násadový vajec. A kdyby to byla genetická vada mohlo by to začít u dalších kuřátek? mám je od jednoho chovatele.

21.4.2017 23:26
dadu

XXX.XXX.61.94

Ti moji měli zkroucené prsty. Větší "postižení" bych asi "netolerovala". Většinou takové kusy stejně nerostou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík