Prsinec se vyprsil,
H. se na g. otočil,
a novou T. založil.
Konec básně.
Co se poměru Počet kohoutů vs. Počet sebraných vajec týká,
tak já mám nyní kohouty tři a vajíček sbírám cca 7 denně.
Tak vám tedy nevím, jak to je. Ale napadlo mě jedno olánkovské
vysvětlení - soudružky komtesy určitě považují za kohouta i mě,
a počítají mě rovnou za čtyři. A je to...
Milane, zdravíčko. Máte pravdu, krocani se prsí pěkně. Fšak je také Prsinec, že.
Váha je kolem 7 kg bez drobů, bez krku a bez křídel.
On ten vzdušný vak a peří je dělá mohutnějšími. Dnes jim je přesně 27 týdnů.
Mimochodem, moc pěkná profilofka s asi housaty.
Dneska to bylo s vajíčky pěkné nadělení. Tři kohouti a devět vajec.
Takže o pátcích se asi násobí.
honzapm
napsal(a):
Milane, zdravíčko. Máte pravdu, krocani se prsí pěkně. Fšak je také Prsinec, že.
Váha je kolem 7 kg bez drobů, bez krku a bez křídel.
On ten vzdušný vak a peří je dělá mohutnějšími. Dnes jim je přesně 27 týdnů.
Mimochodem, moc pěkná profilofka s asi housaty.
Dneska to bylo s vajíčky pěkné nadělení. Tři kohouti a devět vajec.
Takže o pátcích se asi násobí.
Tak to je ovšem moc pěkná váha Honzo, copak papali?
Jinak v profilovce je kvočna zdrobnělá Brahmánka s pekingskyma káčatama. Sama si je vyseděla.
Tak zima vytáhla svoje drápky a já sedím u pece a zašívám tepláčky, foukala mi zima hrozná, až tam hore nad kolena.Přitom sem tam hodím očko, na co, přeci na sýkorky, jak si zobou, poletují a doufám, že na jaře, lovem hmyzu na zahradě, dědkovi tak poděkují.Avšak co na to říkají nová bruselská nařízení, snad to není zakázaný?
Chlápek přišel do Lídla a chtěl dvě plechovky krmení pro psa.
"Máte psa, pane?" ptá se prodavač.
"Jasně, že mám!"
"Promiňte, pane, ale podle nového nařízení EU budete muset dokázat, že máte psa, než vám prodám psí žrádlo."
Chlápek s frustrovaným výrazem ve tváři zmizel a o půl hodiny později se objevil znovu a na vodítku táhl svého psa:
"Tady je!"
"Děkuji mnohokrát, tady máte ty dvě plechovky.“
O pár dní později ten samý chlápek znovu přijde a chce dvě plechovky krmení pro kočky.
"A máte kočku, pane?"
"Jasně, že mám!“
"Promiňte, ale podle nového nařízení EU musíte mi ji ukázat než vám pro ni prodám krmení."
Chlápek vyběhne z krámu a za chvíli je zpátky před prodavačem a za ocas zvedne kočku.
"Děkuji vám, zde je vaše krmení."
Další den se chlápek opět objeví v krámě a postaví před prodavače krabici od bot s malou dírou ve víku.
Prodavač se ptá: "Dobrý den, co pro vás mohu udělat?!"
"Strčte prst do té díry."
Tak prodavač opatrně strčil prst dírou do krabice.
"Teď ho vyndejte a řekněte mi, jako co to vypadá!“
Prodavač vytáhl prst a znechuceně si jej prohlédl.
"Uf, vypadá to jako ho-vno..."
"Taky že je! A vzal bych si dvě roličky toaletního papíru."
honzapm
napsal(a):
Prsinec se vyprsil,
H. se na g. otočil,
a novou T. založil.
Konec básně.
Vyprsení krocani
vlašky v souboj vyzvaly.
O jaký že pude mač,
kuličkama chtěj cvrnkat.
Hej ty číčo nahoře,
kde je důlek na dvoře.
Cože on fakt tady není
to je teda k podivení.
Během malé chviličky
přiběhly i perličky
v rojnici se seřadily
hledaj důlek dlouhou chvíli
proto unuděný krocani
všechny kuličky sežraly.
Tedy Horalku, vy máte ale nadání. To je skoro až dojemné.
Co se důlků týče, je jich zde dostatek. Specielně perličky jsou na dělání
důlků velké odbornice. Jejich supersilné běháky a tvrdé zobáky zahradu
mění k obrazu svému a tudíž myslím, že jim u mě již zvoní hrana...
Začátku,
Milane, vidíte, a už jsem slyšel několikrát, že 7 kg na českého mladého
krocana bez krku, křídel a drobů je "hrozně málo".
Na fotkách jim šmakuje hroznové víno. To chutná i perličkám a slepicím.
Jinak žerou skoro všechno, hlavně pšenici, slunečnici a granule a pampelišky.
Často slýchám nářky, jak se v krajině přemnožily pampelišky.
No to je nápad, zhojníme chof krůt a bude problém vyřešen.
Fotka je moc hezká, i když malinká.
honzapm
napsal(a):
Tedy Horalku, vy máte ale nadání. To je skoro až dojemné.
Co se důlků týče, je jich zde dostatek. Specielně perličky jsou na dělání
důlků velké odbornice. Jejich supersilné běháky a tvrdé zobáky zahradu
mění k obrazu svému a tudíž myslím, že jim u mě již zvoní hrana...
Začátku,
Milane, vidíte, a už jsem slyšel několikrát, že 7 kg na českého mladého
krocana bez krku, křídel a drobů je "hrozně málo".
Na fotkách jim šmakuje hroznové víno. To chutná i perličkám a slepicím.
Jinak žerou skoro všechno, hlavně pšenici, slunečnici a granule a pampelišky.
Často slýchám nářky, jak se v krajině přemnožily pampelišky.
No to je nápad, zhojníme chof krůt a bude problém vyřešen.
Fotka je moc hezká, i když malinká.
Posílám větší, snad to půjde zvětšit.
Jinak myslím, že 7 kg je super váha, co chtít víc. Babička mi jednou vyprávěla, že když dřív soukromě hospodařili, formovala krocany vlašskýma ořechama, že pak měli výborné masíčko. Nemáte to někdo vyzkoušený? Ale kde vzít tolik ořechů, že?
Věrko, jojo, už je zase prosinec, tak bych prosil opět recept na vánočku. Asi jsem si ho loni neuložil a nezapsal. Byla totiž výborná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prsinec, blbinec
Morče žere žabinec
V trávě zmrzl kuřinec
Ke krmelci jde srnec
Ptáci čekaj na žvanec
Kočky skáčou na hrnec
A se psem už je konec
Už je z něho umrlec.
1978milan
napsal(a):
Jinak myslím, že 7 kg je super váha, co chtít víc. Babička mi jednou vyprávěla, že když dřív soukromě hospodařili, formovala krocany vlašskýma ořechama, že pak měli výborné masíčko. Nemáte to někdo vyzkoušený? Ale kde vzít tolik ořechů, že?
Věrko, jojo, už je zase prosinec, tak bych prosil opět recept na vánočku. Asi jsem si ho loni neuložil a nezapsal. Byla totiž výborná.
Tak jsem to našla (bože já jsem toho za ten rok nakecala):
Vánočku dělám zhruba jako javorka:
1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli,80g cukru krupice,2dl mléka, vanilkový cukr, citronová kůra,100g jihočeského másla,2 žloutky, rozinky, mandle, rum a co je jiné a za tím si stojím že bez toho vánočku ani mazanec už dělat nebudu je, že do mouky přidávám kousek nastrouhaného muškátového oříšku a kousek tlučeného anýzu. A nepoužívám klasické kvasnice v kostičce, ale sušené (jedině ty s modrým ptákem
) vrchovatou kávovou lžičku na půl kila mouky.
Dřív jsem pekla s normálními kvasnicemi, ale vánočka se mi buď rozjela, nebo tak bujaře rostla, že připomínala montážní pěnu
Jinak postup je klasika. V polovině mléka rozpustím máslo, do druhé poloviny rozmíchám žloutky. Rozinky namočím do rumu. Já mám teda doma pekárnu, takže mi těsto umíchá. Nejdřív teda do pekárny dám rozpuštěné máslo, pak mléko se žloutky. Přidám špetku soli, cukr, vanilkový cukr. Pak přidám promíchanou mouku s kvasnicemi, citronovou kůrou a namletým kořením. Na úplný konec než pekárna dohněte přídávám rozinky namočené v rumu.
Po upletení vánočky jí nechám ještě chvíli kynout, zapíchnu do ní špejle aby držela, dozdobím mandlema a pomašluju a upeču.
Milane, snad mohu prozradit interní informaci, totiž že Lydie s Pavlem,
od kterých pochází rodiče těch mých krůtind, mají na pozemku na 25 vzrostlých
ořešáků, tudíž zdroj je více než vydatný a vyzkoušeno to mají.
Já krůtám občas ořechy koupím, jen tak pro zábavu, abych měl hodiny co louskat
a ony to mají během pěti vteřin sezobané. Ořechy jim chutnají moc.
Ale tady na horách neuzrají. Slunečnice je pohodlnější.
A jéje, vánočka, no já mám ještě podzim, dneska jsem prováděl podzimní
střih růží. Taková ´Leonardo da Vinci´ si kvete i v prosinci, i na horách.
No je to krasavice mezinárodní, zcela hodna svého jména.
Docela mě zaujala výzdoba - řetěz - který dělaly děti v mateřské škole.
Je to řetěz z penne a pěnových výlisků. Možná by se dal použít i sušený banán.
I když teda nevím, co by na takové bohapusté plýtvání potravinami
děti v Africe řekly. Budu se jich na to muset zeptat, jen co na g. napíšu J.
o tyhle báječné hřejivé punčochy.
Tohle je naše postelové mazlidlo a nezapomeňte: už se to nezadržitelně blíží

Skákal pes, přes oves
Teď už skáče do nebes
Nemá puls, nemá tep
A je tvrdý na poklep
Tak ta díra vedle zobu
Ne darmo podobá se hrobu
A studený psí nožičky
Budou hnojit kytičky.
napsal(a):
Skákal pes, přes oves
Teď už skáče do nebes
Nemá puls, nemá tep
A je tvrdý na poklep
Tak ta díra vedle zobu
Ne darmo podobá se hrobu
A studený psí nožičky
Budou hnojit kytičky.
Mám pocit že ani doc. Popel vedoucí katedry rozptylu vysoké pohrebnicke ve Strasnicich se odlišnosti květeny na masových hrobech nezabyva
Dobré ráno, po ránu venku -6, teď -2 (jih od Č. Budějovic). Na zahradě zamrzlo, trocha sněhu.
Tu druhou díru na tvarovku už asi do země nevykutám.

Olánek
napsal(a):
Mám pocit že ani doc. Popel vedoucí katedry rozptylu vysoké pohrebnicke ve Strasnicich se odlišnosti květeny na masových hrobech nezabyva
Květeny se taky nikdo ptát nebude. Půjde tam viburnum bodnadense a pivoňka.
U nás totéž jako verahubacova. Rozhraní střední a jižní čechy. Teď svítí slunko. Po kávičce půjdu vyčistit králíkům, byla jsem za synem ve Skotsku, tak je to trošku zanedbané. Po poledni nás mužem čeká převedení oven z letní pastviny domů do sadu. Mají nový ovčín, tak jsem zvedava na reakce. Na letní pastvinu musíme denně nosit seno, to už je otravné. Kuřičky zatím nenesou, tak jsem zvedava, zda mi dají první vajíčko alepon k vánocům

dadu
napsal(a):
Bodlinko, vás obdivuju, že odchod vašeho pejska za Duhový most dokážete brát tak s nadhledem...
No, tak co zbývá. Diagnóza i možné způsoby řešení mi byly dopodrobna známé, tam nebylo kam uhnout ani co řešit. Tak jsme plakali, pak jsme se vožrali, bylo veselo i smutno a jede se dál. V jedenácti letech si psi velkých plemen tyhle věci pořizují. Sakra, vždyť jen v naši vesnici jsem za čtyři roky přesně s tímhle utrácela bez Nikouše tři. Ze 300 čísel popisných a zdaleka ne všichni nějakého psa mají.
Jen na tý zahradě je to najednou takový divný.
Hezký mrazivy den. U nás ráno -6. Muž uvhopil sekyrku a 3 cemanští frajeři to maji za sebou. A ja nůžky a presto že jsem říkala, že žadnou výzdobu delat letos nebudu, tak tady je výsledek.
veraboskova
napsal(a):
Tak jsem to našla (bože já jsem toho za ten rok nakecala):
Vánočku dělám zhruba jako javorka:
1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli,80g cukru krupice,2dl mléka, vanilkový cukr, citronová kůra,100g jihočeského másla,2 žloutky, rozinky, mandle, rum a co je jiné a za tím si stojím že bez toho vánočku ani mazanec už dělat nebudu je, že do mouky přidávám kousek nastrouhaného muškátového oříšku a kousek tlučeného anýzu. A nepoužívám klasické kvasnice v kostičce, ale sušené (jedině ty s modrým ptákem
) vrchovatou kávovou lžičku na půl kila mouky.
Dřív jsem pekla s normálními kvasnicemi, ale vánočka se mi buď rozjela, nebo tak bujaře rostla, že připomínala montážní pěnu
Jinak postup je klasika. V polovině mléka rozpustím máslo, do druhé poloviny rozmíchám žloutky. Rozinky namočím do rumu. Já mám teda doma pekárnu, takže mi těsto umíchá. Nejdřív teda do pekárny dám rozpuštěné máslo, pak mléko se žloutky. Přidám špetku soli, cukr, vanilkový cukr. Pak přidám promíchanou mouku s kvasnicemi, citronovou kůrou a namletým kořením. Na úplný konec než pekárna dohněte přídávám rozinky namočené v rumu.
Po upletení vánočky jí nechám ještě chvíli kynout, zapíchnu do ní špejle aby držela, dozdobím mandlema a pomašluju a upeču.
Tento víkend vánočku vyzkouším a dám vědět. NUTNĚ POTŘEBUJI TY PODKOLENKY! KDE JE VZÍT?
Janinka Bosorka
napsal(a):
Tento víkend vánočku vyzkouším a dám vědět. NUTNĚ POTŘEBUJI TY PODKOLENKY! KDE JE VZÍT?
Třeba tady?
https://postovnezdarma.cz/hq-kreativni-ponozky-s-kurecim-masem-tisk-toe-modni-zeny-modni-stehna-kureci-spickou-nohy-damy-3d-c
Dana.
Uff máme to za sebou! Hlásím ovce v sadu! Opět to bylo dramatické. Máme pět bahnic a berana. Lovčí je manžel, já a pes na vodítku jsme naháněči. Nejprve se notně utaháme pobíháním sem a tam po výběhu o velikosti 5000 m, protože ovce jsou nečekaně vychytralé a poznají vo co gou. Na chleba se nám tedy vykašlou. Pak se hádáme a řvem na sebe, jak to oba děláme blbě. Pak se nějak podaří chytit vůdčí ovci a dát ji na vodítko jako psa, vyvádí ale neporovnatelně. Chvíli to vypadá nadějně. Vyjdeme do volného prostoru louky obklopené lesy, rozlehlá širá krajina pastvin, polí, neoplocená, samozřejmě. Cesta na naši zahradu je dlouhá asi 500m. Vůdčí ovce z manželem jde nerada správně, ostatní chvíli též, já a pes vzadu. Po pár metrech volné kusy odbočí naprosto jinam a eldorádo začíná. Manžel stojí a zuří. Ovce letí kam se jim zlíbí a já a pes jim musíme nadběhnout. Infarktem to zatím neskončilo, ale opakuje se to. Z vypětím všech sil jim nadběhneme, chvílemi se válím v blátě či ležím na psici, abych ji udržela a ona neodehnala ovce do neznáma. Slast prožiji když se nám oveny podaří otočit a ony se vydají k manželovi a vůdčí ovci. Pak se všichni opět spořádaně seřadíme a jdeme konečně v klidu domů. Tedy ovce jsou v klidu. Manžel a já před smrtí. No, přežili jsme.
Tak jsem se pustila do vánočního úklidu. Pustím si k tomu televizi. A myslíte, že uklízím? Ne, místo uklízení koukám na super program
Janinko bosorko, jak já vám rozumím, taky jsem to prožívala (i s tím řvaním na sebe ), adrenalin to byl, hned vedle pastviny je železnice v úvalu, odsud ovce nejdou vyhnat ani omylem. A na druhé straně za dalším výběhem přivaděč k dálnici. Naše dva pozemky jsou oddělené jen " místní" komunikací, kde to každý valí do vsi minimálně 80km/h.
Ale pravidelně jsme nacvičovali pohyb ovcí za žlutým kýblem s jablky nebo chlebem. Po nějaké době stačilo jen kýblem zamávat a zavolat "čurinky, čuriny" a ovce se hnaly za kýblem jako divé. Jen musel být vůdčí běžec v kondici, aby byl v určeném prostoru dříve než ovce a stihl se zbavit jablek nebo chleba rozhozením daleko od vrátek, aby je zase stihl zavřít než to sežerou a dají se na úprk zpět na svobodu. Dana.
Našla jsem tu stejnou slepici, jak letos vodila kuřata v červnu. Je na ní vidět, že je fakt tmavší.
Krásné zimní ránko přeju všem a posílám pohled z kuchyňského okna.
Honzíku, přijeďte kdy jen chcete, ale bylo by lepší zajet k Věrce, ta už má tu vánočku určitě v ruce a bude ji mít Deluxe. Tam bychom si asi víc pochutnali

1978milan
napsal(a):
Krásné zimní ránko přeju všem a posílám pohled z kuchyňského okna.
Honzíku, přijeďte kdy jen chcete, ale bylo by lepší zajet k Věrce, ta už má tu vánočku určitě v ruce a bude ji mít Deluxe. Tam bychom si asi víc pochutnali
Nádhera jako z pohádky
Milane, to je krása. Nevím, co by mě dojalo více, zda váš výhled,
vánočka od/u Věrky anebo nějaký ten krásný a hodnotný dárek...
Já jsem dnes už rozdala "hodnotné dárky" a v ledničce se krčí pár vajíček.
Manžel právě veze dceru na vlak. Obdarovala jsem ještě sestru a sestřenici a klidně by se našli ještě další zájemci.
Včera a ještě dnes jsme jsme tu měli veselo. Přijeli 3 synové našich přátel o které jsme asi před třemi týdny přišli.
Sešlo se nás tu plno a nakonec to bylo moc hezké a vlastně veselé vzpomínání. Manžel s nimi vydržel až do rána (zabalili to v pět), já jsem odpadla mnohem dřív.
U nás žádný sníh zatím není, ale ráno mrzlo, tak jsem aspoň nanosila vodu včas.

Máte nějaký spolehlivý tip, jak zamordovat KRTKA?

javorka
napsal(a):
K zahradě krteček patří, on se časem přestěhuje.
Jenže než to udělá, tak mi zničí jahody :/ Může si dělat krtince kde chce, ale v jahodový pyramidě fakt ne, to beru jako vyhlášení totální války.
Po třech hodinách venku mi totálně omrzly uši (a to jsem měla čepici). Stříhali jsme ovcím paznehty a dávali jsme odčervovák.
Pár fotek jsem udělala na zahradě. Vyfotila jsem taky loňskou slépku, taky zesvětlala. Mám tam tři loňské orlovky. A konečně mám k nim letošního nepříbuzného kohouta. Takže budou orlovčátka
Jinak se dostávám na 3 vejce denně, ale slepice ještě nejsou dopeřené, hempšírák už vůbec ne.
Hezky nedelni vecer, tak se u nas na vsi rozsvitil vanocni strom v rezii hasicu. Svaracek, cukrovi a zpivani koled. Pred tim jsem stihla prikryt pulku zahonu, chvoj nestacila. Ozdobit stribrny smrk u pergoly a nacincat truhliky do oken. Jinak druhe kure od Zacatka, ktere padalo na pravou stranu a melo vytok z oci, se bohuzel utopilo v jezirku. Uz jsem rikala muzovi dny at vezme sekyrku, tak se to nakonec vyresilo samo. Snad ostatni budou v poradku. Od hempsirky 4 vajicka po sobe. Dnes odpocivala. Ale holky zacaly opet pojidat skorapky, tak snad uz si zakladaji na pevnou skorapku. Tak par fotek, rucni prace adventni vence, smrk u pergoly a muz s tchyni a Vilemem.

napsal(a):
Máte nějaký spolehlivý tip, jak zamordovat KRTKA?
Vyzkoušeny patrony, pasta, větrníky a nakonec pomohly sousedovic kočky a franc.buldoček.
Věrko, máte moc pěkná hejna. Ty světlé orlovky se mi tuze moc líbí.
A opravdu, na tomhle zmrzlém podkladu s trochou sněhu jsou výborně
maskované. Já být například dravec, že, tak je vůbec nevidím.
Je tedy fakt, že já nevidím ani oranžového křemenáče v zelené trávě.
Takže bych vlastně ani dravec, ale ani houbař, být nemohl.
No ještěže už své povolání mám - profesionální gaučíkář. M. ú.
Čapice, ke svátku vinšuji vše nej. Prvního jsem vám chtěl popřát sem,
ale psala jste ještě do staré T., tak jsem raději nepsal nic, abyste to tu našla.
Tak užívejte, oslavujte.
A jako dárek jsem vylepšil tu mou fotku čápa ze Zoo Barcelona,
když si ji takhle dáte na profil, tak už vážně bude k. střídat n. M.ú.
Čapice, já taky opožděně přeji vše nejlepší. Ať vám ty růže dlouho vydrží tak krásné.
Dnes i u nás napadl sníh. Všechno je krásně obalené a to, že není uklizené listí, najednou nevadí. I to bláto pod sněhem se schovalo.
Co mě ale zarazilo, že nekokrhají kohouti. Ráno bylo úplně ticho a když jsem jim nesla krmení, tak po chvilce jeden zakokrhal. A zase nic. To je normální?
Vaši kohouti jsou, když napadne sníh, taky zticha? Normálně se tu předvádějí, dnes nic.
Javorko, zdravíčko. Taky taky, při sněhu jsou diskrétní.
Možná je ten správný čas udělat ze tří jen jednoho, hm?
Jdu sem udělat reklamu jedné místní inzerentce, poněvadž...
když budou ty Vánoce... TA třetí fotka...
Myslíte, že bych se tam vešel? Že to je o mně a pro mě?
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3112423/boudicky-pelechy/
Gaučík pro našeho miláčka...
Moc hezké. Kukaně se mi líbí a už nějaký čas na ně myslím, ale do kurníku se nevejdou. Leda do špejchárku, co je u kurníku.
Na kohouta se chystáme. Zatím sbírám informace.
Může se kohout spařit, škubat a kuchat až druhý den? Nejlepší by bylo to udělat večer, až zaleze do kurníku. Jinak ho nechytím. A škubat ho potmě venku nechci.
Poradíte? Díky.
honzapm
napsal(a):
Javorko, zdravíčko. Taky taky, při sněhu jsou diskrétní.
Možná je ten správný čas udělat ze tří jen jednoho, hm?
Jdu sem udělat reklamu jedné místní inzerentce, poněvadž...
když budou ty Vánoce... TA třetí fotka...
Myslíte, že bych se tam vešel? Že to je o mně a pro mě?
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3112423/boudicky-pelechy/
Předpokládám že jej upletou namíru :) Takže se dobře oměřit a zaslat požadavek

javorka
napsal(a):
Gaučík pro našeho miláčka...
Moc hezké. Kukaně se mi líbí a už nějaký čas na ně myslím, ale do kurníku se nevejdou. Leda do špejchárku, co je u kurníku.
Na kohouta se chystáme. Zatím sbírám informace.
Může se kohout spařit, škubat a kuchat až druhý den? Nejlepší by bylo to udělat večer, až zaleze do kurníku. Jinak ho nechytím. A škubat ho potmě venku nechci.
Poradíte? Díky.
No bažanty a pod jsem taky vidal, že je nechají vyset a škubou až za několik dní. A v tomhle počasí by snad ani nemělo hrozit, že by se to kazilo. Nicméně já osobně bych kohouta večer chytil a zavřel např. do králíkárny nebo přepravky a ráno bych to vše udělal na ráz.

javorka
napsal(a):
Děkuji. Říkala jsem si, že večer by byl kohout klidnější.
Nejlíp se škubou ještě zatepla.
Dobrý den, moje první zkušenosti s kohouty. Ráno si na něj počíhám u dvířek, jak vystrčí palici, tak ho bafnu a šup s ním do pytle. Je překvapený, ( vytrávený), ani nestačí zareagovat a hned v tom pytli jde na špalek, jen mu vystrčím hlavu a má to za sebou. Nechám vykrvit a hned pařím a škubu (jde to krásně). Později bych to nezkoušela (posmrtná ztuhlost) by práci as i neusnadnila.
Dobrý den mám k vám takovou žádost o poradění dnes 4.12 jsme na řece chytli nádherného bílého kačera pižmovky jsme blízko hranic(šluknovský výbežek) tak se domníváme že připlaval z Německa ale právě to máme doma černého nádherného kačera myslíte si že se budou mlátit? Já myslím, že jo, ale kdyby jste měli někdo nápad jak je naučit na sebe tak klidně napište.Od černého kačera jsme si nechali kačenku jako, že příští rok bude skákat na dceru.Tet by se to dalo využít že máme nepříbuzného kačera ale kdo zaručí jestli je plodný a kolik mu vlastně je.Odhadem vypadá na leden letošního roku přece jen starý kačer by je tak neuletěl...Na dva kmeny bohužel nemáme místo. v době focení kačer pelichal takže jeho křídla jsou fuč..
Tomáši, tak kdepa máme fotku toho německého uprchlíka?
Při pořizování chovných zvířat "z řeky" si dávejte pozor, může to být zásobárna nemocí.
Javorko a další Jitky, tak dneska si svátek pro změnu užijte vy.
Všechno nejlepší.
Tak tady je a po konzultaci půjde asi do polívky tet na světle se mi nezdá jako čistý pižmák... krkem a krátkým ale masivní vzrůstem se podobá spíše mulardovi.
Dobrý večer,
Také se přidávám ke gratulaci. To je krásné když máte svátek zrovna když chodí čerti.
U nás už byli a do pytle nás čert nechtěl, prý má plno. Lenička jim odříkala všechny zvířátka co umí a za odměnu dostala balíček a vyfotila se s andílkem...
Venku je hnus, zase máme bláto. Připadám si jako na ledě. Už aby mrzlo.
zntomas
napsal(a):
Tak tady je a po konzultaci půjde asi do polívky tet na světle se mi nezdá jako čistý pižmák... krkem a krátkým ale masivní vzrůstem se podobá spíše mulardovi.
Dobrý večer,
myslím si že to mulard není. Máme je doma a ty vypadají jinak. Rozhodně je to pěkně zdatný pižmák...
Pokusím se najít foto mulard pro srovnání... Nezebíjejte jej ale raději doporučuji karanténu...
N.
Jinak Vám představuji naše nové pomořanské trio Poidařilo se mi sehnat supr housera s oceněním elita 96b čestná cena, pohár. Jsem ráda že holky nezůstanou na ocet. Teda doufám.
Vse nejlepsi k svatku Javorko a samozrejme vsem dalsim Jitkam. Dnes dcera pekla stolu a ptala se me jestli nechat na svatky ulezet. Tak jsm ji napsala, ze bych ji sez... a za ctrnact dni upekla novou. Vcera jsem skoncila v pulnoci s vanilkovymi rohlicky. Dnes pracny a zadelana dalsi dve testa.
A jeste foto vnucky Elisy, vypada to, ze z ni bude taky zdatna kucharinka a pekarka.
Niky, díky. Jako dítěti mě vadilo, že na můj svátek chodí Mikuláš. Připadala jsem si asi trochu ošizená.
Gratuluji k novému houserovi.
U nás je taky strašné bláto. Sníh, co včera napadl, dnes roztál a zahrada zase plave.
Běžcům, jsem dnes napustila vodu do koupátka. Dva dny, co mrzlo měli jen malý lavórek. Byli tak nadšení, nestačila jsem se divit, jak vyváděli. I kačenka Žofinka, co normálně do vody neleze, řádila, že jsem to ještě neviděla. Potápěla se, jak kdyby větší množství vody viděla poprvé.
Večer byla jejich část zahrady už jen bláto. Není kam šlápnout. Tráva není vůbec vidět. Nedovedu si představit, že do jara to lepší nebude.
Jéje, jak tak koukám tak zž vesele pečete... A já ještě nemám dodělanou výzdobu
Jste šikulky.
Přikládám recept na vánočku kterou peče každoročně mužíček
560g polohrubé mouky
75g moučkového cukru
110g másla
3 žloutky
37g droždí
300ml mléka
1 vanilkový cukr
kůra z jednoho citronu
špetka soli
mandle a rozinky dle chuti
na namočení rozinek trochu rumu
vejce na pomazání
máslo na vymazání
Návod zde :)
http://www.menudomu.cz/vanocka-mazanec/
Je výborná. I slepičkám chutná. Každoroční zvykem máme že každému trošku nadrobíme.
Jů, vy jste tvořivé, dámy.
Čapice, ti medvídci jsou rozkošní.
Niki, tak vám gratuluji k parádnímu houserovi a ať je to pořádnej kanec,
jaksepatří. Už aby tu bylo to jaro...
Tomáši, taky si myslím, že je to pižmák.
Hrozně mi tím silným krkem a účesem připomíná jednu rybičku
z takového večerníčku pro hodně velké děti...
Rybička se jmenuje Klaus a má určitě stejnej přízvuk, jako ten váš nový pižmák.
Jinak, Věrko, Mikuláš u nás probíhá tak, že zrovna ve chvíli,
kdy jsem s řidičem od Kvídery nosil do domu hobliny a papání pro slepindy,
zastavilo na ulici auto, a postupně z něj vylézali hodně barevně oblečení lidé.
Potom si na hlavy dávali různé paruky, papírové kartony a upravené beranice.
Čert v zelených montérkách byl docela halabala, anděl měl opravdu hodně
zlatě svítivé "vlasy", Mikuláš celkem ušel. Akorát měl teda dost velká prsa.

Ni+Pa
napsal(a):
Jinak Vám představuji naše nové pomořanské trio Poidařilo se mi sehnat supr housera s oceněním elita 96b čestná cena, pohár. Jsem ráda že holky nezůstanou na ocet. Teda doufám.
Blahopřeji jsou opravdu moc krásné! Tak pořádně zamknout a ideálně k chlívku postavit bezpečnostní agentůru
Nedávno jsem se koukala, jaké nejmenší formičky na košíčky se dají koupit. Narazila jsem na vykrajovátka a nestačila se divit, co všechno si člověk může objednat.
Vyrábějí všechno možné. Jen těch slepiček, kuřátek a kohoutků, stačí si vybrat. Bohužel si už nepamatuju, kde přesně to nabízeli, ale nebyl by problém, to najít. Možná to bylo Biano.
Silvester se blíží kvapem
nepřežente to s chlastem,
jako Francek Dlouhé Lhoty
když se opil do němoty.
Do ložnice pak vlezl v tichosti
nechť žena neví o jeho opilosti.
Jen co usnul Frantík tiše
tu zhlédnul své tělo z výše.
I objevil se v okně paprsek
na jeho druhém konci stál panbíček.
Tak Františku je už čes
do nebíčka se odebrat.
Pane Bože já nechci umírat
jsem mlád a chci si ještě užívat.
Do těla už nejde vejít,
ale na slepici tě mohu změnit.
Lepší slepice na plácku
než anděl na obláčku.
Tak Frantík coby kur, svobodně si dýchá
až tu v břiše hrozne ho zapíchá.
To nic to vajíčko se ven tlačí
kolegině radí, zatlačit to jen stačí.
A tak Frantík tuze tlačí
až zpocené tělo se mu zvrásčí.
Oči zavírá tím tlakem
vtom někdo zacloumá tím kuřím ptákem.
Franta opatrně oči otevře
a nad sebou manželku zře.
Vstávej ty prase ožralé
sareš si do postele.
Uteklo to jako Katrina a již tento víkend je ve Štítarech přehlídka českých staváků, jako pokračování umu našich předků, kteří vyšlechtiti ptáka pohledného, plodného a stavěcího.Žel omezováním volnosti tato vlastnost pomalu zaniká.Jen staváci, kteří jsou zdraví, svobodní a nezlenivělí staví dobře a rádi, není třeba jej honiti či jinak trénovati.Na druhé straně lze pochopit, že mnozí chovatelé nechtějí, pro vnější nebezpečí, o svého ptáka přijít.

napsal(a):
Ta daa:).
Gratulace!

Fakt se jim nechtělo pózovat, měli radost, že měli vycházku. A počasí bohužel nepřálo tomu, aby s nimi člověk poseděl.
Nicméně údernice mohla být jen jediná, totiž ta jediná červnová, ty tři červencové by mě hodně překvapily. Vlastně to bylo překvápko i teď, nesvítím, netopím, nezlobila bych se, kdyby takhle pozdě líhnuté zvíře začalo snášet až zjara.
Je to ta druhá zprava. Jmenuje se Bílá.
V kurníku jsem taky přeskládal a chystám nový zasedací pořádek, jen ještě vymalovat.
Tak se na ně podívejte-voliči!...
Nový zasedací pořádek v PSParlamentu ČR - paráda- vhodné k uložení...
(klikni na ikonu poslance a otevře se jeho fotografie)
https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=1003.
Dobré odpoledne,
to není možné že tu nikdo není...Všichni pečete? Nebo vás vytáhlo sluníčko? Nikdo nemá žádnou novinku?
Tak já vam dneska jendu přidám :) Holky mi snesli 4vejce. A to máme snížený stav kohoutů.
Bylo jich 7 a teď máme 4mladé a jednoho vedoucího.Asi si holky řekli že se musí snažit že tam venku se něco děje
Přeji krásnou sobotu.
N.
Taky zdravím.
Já tedy peču, do toho se občas někdo zastaví, tak u kafe namáčím cukroví do čokolády. Snažím se mít hotovo, kdyby mi nečekaně přivezli děti. Ale nestresuji se, co bude, to bude...
Už mám asi 7 druhů, momentálně vyrábím kokosovou roládičku, co je v ní hromada rumu.
Jako vždy, tak od všeho, jen malé množství, většinou jen z poloviční dávky. Nechci tu mít hromady cukroví co nikdo nechce. Vyrábím jen opravdové dobrůtky.
Vlastně mám už napečeno, už patlám jen nepečené cukroví.
Kohouty máme pořád všechny, vždycky do toho něco vleze. Dnes například sněhová vánice.
Dobré dopoledne,
tak mě to nedalo a už mám zadělané těsto na vanilkové rohlíčky a linecké.
Taky mám v plánu laskonky, ořechy a včelí úlky. No a pokud mi zbude čas a chuť tak udělám třené a karamelové rohlíčky...
Nemáte někdo nějaký oblíbený recept na vyzkoušení?
Dneska tu krásně svítí sluníčko, to se bude krásně pracovat.
Přeji krásnou neděli.
Všem krásnou adventní neděli. Mladé hempšírky konečně začaly snášet. Dneska jedno běžčí (jako každý den), dvě od mladých, a tři křepelčí (zatím, do večera jich tam bude víc).

veraboskova
napsal(a):
Všem krásnou adventní neděli. Mladé hempšírky konečně začaly snášet. Dneska jedno běžčí (jako každý den), dvě od mladých, a tři křepelčí (zatím, do večera jich tam bude víc).
Velká gratulace
Jezděte pomalu.
> Předmět: Fwd: Trochu rally pro silné nátury
>
https://www.youtube.com/embed/8ErBCKwd5M4?rel=0.
Hezký večer.
Taky musím ukázat, jaké vejce nesou moje slepice. A kytka, co mě tu dělá radost na stole. Je pořád stejně pěkná, už od úterka.
A malá ukázka cukroví. Jsou to oblíbené kousky. Vánoční švestkové dortíčky, recept po babičce. Je to strašně jednoduché a Florentinky, ty jsou ze všeho nejlepší!
javorka
napsal(a):
Hezký večer.
Taky musím ukázat, jaké vejce nesou moje slepice. A kytka, co mě tu dělá radost na stole. Je pořád stejně pěkná, už od úterka.
Javorko, fascinuje mě ta čistota vajec. To já teda nemám. Čistím kurník každý víkend. Mám tam hobliny a slámu. Ale slepice teda z venku čisté nožky nemají. To musí být nějaká vychytávka v novém kurníčku.. Nějaká čistící zóna pro nožky slepiček?
Zdravím, dneska jsme zapadali jako broučci. Ráno mrazík a sluníčko, po 14 se zatáhlo a od půl třetí padá a padá. Dopoledne jsem stihla nanosit obilí do míchárny do zásoby, namíchala drůbeži na 14 dní a když jsem se vracela domů, že uvařím a začnu péci cukroví, tak mi podjeli na namrzlé trávě nohy a vymkla jsem si palec na pravé ruce. Nateklo mi to jako když tam mám švestku a bolí to jako čert. Tak jsem se doma binkala od stolu ke sporáku a do postele, ledovala ruku a cpala do sebe bobule proti bolesti. Z pečení sešlo. Teď tu sedím u PC, čekám až mi kolega doveze hempšíráka z Brna a mažu si otok. Už mi bolest trochu polevila, ale ruka začíná hrát pěkně do fialova. No, kdo umí. ten umí. Doufám, že zítra zvládnu dojet do práce. Tak hezký zbytek večera a zítra pozor na cestách. Dana.
Dobré ránko přeji, také u nás napadl poprašek. Je tam dost teplo takže už je fuč.
Paní Dano to je teda nadělení, po čem prd to je hned. Přejeme brzké uzdravení
Cukroví neuteče, těsta na Vás počkají
Sluníčko se klube na oblohu to bude ale krásný den. Holky už se promenádují po zahrydě a kohoutek jim vesele kokrhá...
Přeji krásný den, ať vám to všem v práci uteče.
Přeji hezký den.
U nás také čerstvý snížek taje. Zatím to bláto pod ním schované není vidět, ale to je jen otázka pár hodin.
Dano, to je nemilé zranění. Máte aspoň důvod k odpočinku.
Zrovna jsem koukala, že večer na Prima Max dávají příjemný film Dobrý ročník. Kdo to nezná, tak doporučuji. Zvlášť v tomto ročním období to bude pěkné pokoukání. Krásná příroda, nádherný starý dům a vůbec. Hlavní hrdinka ( Marion Cotillard) je trochu podobná naší vegetariánce. Má podobné, krásné, veliké oči.
Dobrý důvod si v předvánočním čase sednout.
Tak je to dneska lepší, to bude tím, jak jste mi to pěkně pofoukala děvčata. Školu zvládám a večer zkusím aspoň pracny, na ty není třeba moc válení. Jinak sníh je fuč a zbylo jen bláto (včera u nás bylo skoro 8cm).
Dneska uvidím nového hempšíráka, je od pana Rohrera z klubu NH, tak jsem zvědavá. Pokud bude pěkně, tak ho vyfotím. Dana.
Byl vlhký Prsinec,
byl snášky čas.
Kukaně praskaly ve švech,
a budou praskat zas.
Paní učitelka slavila svátek,
a jak pravívávala moje babička,
nešikovný maso,
musí pryč.
Konec básně.
Detailními záběry bych si dovolil vyvážit zdejší napečenou
předvánoční krásu a nádheru.
Na výstavě jsem potkal několik králíkářů,.Závěr, není nad ledňáky, avšak jako začátečník jsem se neoptal na následující.Po jakou dobu ponecháváme králici v kotci samci při připouštění?Po jaké době mu nabídneme druhou, aby měl již dostatek kvalitního sperma?Mám meklenburské a samec není masochysta.
Ovečko, my držíme palec za Vás a očekáváme foto kohouta.
Tak slepice stávkujou, za poslední 3 dny jen 65vajíček a to jsem očekával 100, zítra je budu muset varovat, zaseknu sekyru do špalku, přímo před kurníkem a snad se holky polepší.
Hrůzná současnost
"Měl jsem v noci sen. Tak hrozný, že jsem se až zpotil. Zdálo se mi, že se zaváděním inkluze do škol by se mělo jít dál, až do státní správy. Na každém ministerstvu by mělo být povinné procento mentálně retardovaných úředníků, ve vládě povinné procento mentálně retardovaných ministrů, v parlamentu povinné procento mentálně retardovaných poslanců, u každého soudu povinné procento mentálně retardovaných soudců... Pak jsem se probudil a zjistil jsem, že tenhle nápad přede mnou už dávno realizovali jiní. " http://www.ireceptar.cz/zvirata/ptaci/8-ptacich-druhu-na-krmitku-castych-hostu-poznate-je/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.
Olánek
napsal(a):
Javorko, kuchání berte jako laickou pitvu.Stav vnitřních orgánů, zejména jater, množství tuku napoví cosi o krmení a pod.
Játra krásná, tuk jsem žádný neviděla.
Je to obr, překvapilo mě jak je těžký. Ale nevážila jsem ho. Starý byl přesně 5 měsíců.
Ani nevím, jaké stáří je nejvhodnější.
Každopádně jsem ráda, že to je za námi.
Bude na víně, nebo mi poradíte někdo něco lepšího?
A o víně bude dnešní film na Prima Max!
Na kohouta mám velmi jednoduchý recept. Naporcovat. Smíchat hladkou mouku se lžičkou gyrosu a trocha soli, obalit v tom porce. Na troše oleje orestovat silnější plátky anglické. Na tom základu orestovat porce kohouta. A podlít bílým vínem. Přiklopit, šoupnout na 1,5 hodiny do trouby dusit. Kontrolovat a podlívat vínem (padne tam tak 3/4 lahve). S rýží fakt dobré.
Všechny zdravím a přidávám gratulaci. Poslední dobou není moc času, ale občas sem kouknu. Tak aspoň pár fotek. Holky nesou vo sto šest. Kápvé, už si taky celkem sedli, aLe občas to byl boj. Chovu zdar.
Jestli někdo máte málo vajec, tak si je můžete dokoupit.
Akorát teda v logu mají vajíčko obráceně - špičkou nahoru.
A pak že lidi (a slepice) v týhle zemi málo hulej...
Dobré ránko přeji,
Ovečko, opožděně všechno nejlepší k svátku
Konečně ten větr ustál, už jsem si myslela že odletíme všeci
Holky snáší a nesnáší. Ale jo nebudu si stěžovat něco málo na to pečení máme.
tumash, ta první fotka je boží vejce s vánočním cukrovím nemá chybu.
My vesele pečeme a je to sranda jak se mi snaží malá pomáhat. Je to hlavní degustátor
Tak to svěřte té vaší šikulce.
A zase bláto a k tomu mně ta drůbež předomácněla, plete se pod nohama a hlavně pižmovky pořád za mnou lezou a tak loudivě až vyčítavě čučí, proč jim dávám tolik ječmene, když chtějí kukuřici s chlebem, až jsou tím protivné. Už vím, proč tak činí, nechtějí abych je tolik litoval až nadejde jejich čas.
Zdravím všechny vespolek a hlásím, že mi kromě cedule na obchodu a jednoho květináče doma nic neuletělo . V sobotu jsem udělala dvě těsta a v neděli upekla pracky a vanilkové rohlíčky . Když tak Daně nějaké pošlu aby si nenamáhala ruku.
Honzíku parádní svíčičky
A pro Tumáše veliká pochvala za Lafléšky, jsou parádní .
Zasedla mi první kačenka údernice, tak jsem jí dala osm vajec ať se baví a mám nahoněnou první samici, takže u mně to vypukne už v lednu nanovo . A pipky se taky nepřetrhnou, sice mám asi devět květnových kuřiček, ale ostatní si se snášením moc hlavu nedělají, mám tak průměrně čtyři vajíčka od dvanácti slepic
Kohouta bych normálně naporcovala na pekáč a upekla, je to vlastně kuře. Mňam
Pěkné dopoledne.
Děkuji za tipy na pečení kohouta. Původně jsem chtěla dělat tu francouzskou klasiku s červeným vínem, ale možná vyzkouším recept od Věrky. Ještě váhám jestli ho neupéct na citrónu. To mě taky moc láká.
Vichr před chvílí dorazil i k nám. Bez varování. Najednou tu všechno lítá. U sousedů dělají střechu a když vidím ty chlapy až na samém vršku...
Honzíku, ty trávové krabičky na vajíčka jsou bezva.
A název zní taky velmi sympaticky.
Niky, to pěkné, že spolu takhle pečete. Já tu letos pomocníčky zatím nemám, asi proto mám takový náskok.
Jestli nezapomenu, tak kohoutka vyfotím.
Kamarádka mi poslala recept na tvarohovou vánočku. Už jsem jí vyzkoušela a je opravdu dobrá. Hlavně je mnohem dřív hotová, než klasická kynutá. S těstem se moc dobře pracuje.
Tak, když jsme tu už vánočku řešili, musím dát recept.
15 dkg rozpuštěného másla,15 dkg moučkového cukru,2 vejce, citron. kůra - vyšlehat
měkký tvaroh, vanilk. cukr,2 lžíce rumu, mandle, rozinky
Nakonec se vmíchá 50 dkg hl. mouky a 2 prášky do pečiva.
Uplete se vánočka, potře vajíčkem a zvolna se upeče.
Ještě foto. Já bych jí takhle necukruji, ale tak jsem fotku dostala.
Tak tady ho máte. Kvalita fotek nic moc, už bylo dost šero a kohout neustále pobíhal a rozmazával se. Fotogenický není. Zato má přes 4kg, je ho kus. Dana.
Dobré ranko a hop hop, práce sice nemá nohy, ale. Pohľad zhora-pekne nafotené Tatry https://drive.google.com/file/d/0B5C0aGD25e-xOFZ5eUFBa0pUX28/view?usp=drive_web>
Podnikatel v oddělení první třídy v letaldle se snaží navázat rozhovor s krásnou letuškou...
Podnikatel: “Jak se jmenujete?"
Letuška: “Angela Benz, pane..,."
Podnikatel: "Krásné jméno... nějaká spojitost s Mercedes Benz?”
Letuška: “Ano, pane", velmi blízká.."
Podnikatel: “Jak blízká?"
Letuška: “Stejná cena..., “ ).
Tumáši, parádní fotky, nevím, kterou obdivovat dřív.
Jestli tu poslední, tu první, nebo všecky dohromady.
Dano, panečku, to je pan Macek, nebo má hempšírák
už jiné jméno? :)
Lucie noci upila, a že byla zároveň středa, tak si lokla tolik,
že ji málem skoro celou vypila - a hopla, už tu máme Lydii.
Cejtim se tak nějak děsně slavnostně.
Asi možná proto, že jsem si po dvouleté pause vypral kulicha
a vyžehlil tepláky.
To bude tím.
A když jsem f té euforii, dost možná i něco upeču.
Přece jenom... jsou recepty, kterým se odolává nesnadno.
A zvědavost je někdy veliká, uí.
http://www.hollandia.cz/recepty/medove-cukrovi/
Posílám pár vzpomínek na léto, to aby nám ty dlouhé zimní večíry
lépěji ubíhaly.
Paní učitelce Daně s omluvou za zpoždění všechno nejlepší a hlavně hodně zdraví k svátku, neméně chovatelských úspěchů.
Jinak, abych trénoval, a neměl náhodou po nocích když přijdu nudu, lihnu tak bokem Křepelky, nyní čtyři, ale nějací mazáčci, jestli genetika nevím, rodiče mají křivé prsty rovněž
Za další jsem redukoval, husy mám již kmen 1.2 paní domácí rozhodla. Třetí šla do světa.
Vajíčková situace se má tak že od 66 slepic maximum když je dobrý den, což je tak třikrát za měsíc 10 ks na den.mně brzo klepne. Prodejnost by byla jako čert, sýpky zrají prázdnotou a výsledek toto.
Křepelky se vytáhli na deset kusů den, tak pro jistotu nevím co s Tim.
Dano, rádo se stalo. Já myslím, že Macek nebo Matěj na něj pasuje.
Jeníku, to víš, výstava dnes není zárukou kvalitní koupě.
Vyplatí se věřit jen sám sobě.
Začátku, že jste tenhle elegantní a hřejivý svetřík navrhoval vy?
Docela by mě zajímalo, jak by vypadal na mně.
Prostě takový Prsincový svetřík, žé :).
Matěj pro NH používám standardně, když jsem měla amroksky, tak byli kohouti Kocouři a wyandoťák je Malej a jednou byl jeden vztekloun Napoleon (útočil na dospělého syna tak, že ten si vypěstoval fobii na slepice ). Jenom nezemřel na Heleně, ale na špalku.
České husy jsou Jenda a Majda (původní pár byl Jeníček a Mařenka) a teď nová je Maruška. Pomořanky jsou Karel a Alžběta (že by Pomořanská ) a kříženka s českou je Eliška (a tím vůbec nemyslím Přemyslovna ). Tak trochu jsem se inspirovala v dějěpise. Dana.
Tady Vám posílám fotečku mojí bláznivé kačky co zasedla, chodím každý večer kontrolovat její vajíčka a odebírám podnešené od druhé bláznivky. První snesla 35 vajec a ta druhá šedá zatím16 vajec. No nejsou to střelené údernice?
Zdravím.
Taky máte tak příšerné počasí? Ráno chumelenice, teď to všechno teče a ještě prší a fouká vítr...
Mám tu pro Niky fotku kohouta podle Věrky. Přiznám se, že jsem si to nakonec trochu upravila, přidala žampiony a citronovou šťávu. Bylo nás 5 a ještě hromada zbyla. Dobrota veliká, ale fotka nic moc. Málem jsem zapomněla, tak to manžel fotil, když už se nandávalo na talíře.
Ještě přidám fotku té úžasné tvarohové vánočky (tentokrát už mojí). Opravdu moc doporučuji. Komu se nechce čekat na kynuté těsto, vyzkoušejte. Myslím, že tu klasickou svou báječnou chutí strčí do kapsy.

Javorko, prosím, tvarohu 250g ?
je to velmi inspirativní...
Javorko - ten obsah pekáče vypadá hezky - též jsem ho podle tipu udělala, jenže u nás byl obsah výrazně tmavší , ale nebylo to tak zlé. Myslela jsem, že to maso bude víc černé, po upečení trošku zesvětlalo, kůže nikoliv. Fotku kohouta mám jenom rozporcovaného, po upečení jsem už nefotila. Až budu na mobilu, tak vložím, nemám je stáhnuté v PC.
A vánočka vypadá fantasticky!
Pěknou sobotu. No javorko, vypadá to pěkně, ale úplně jinak než jak to vypadá, když to dělám já Ale to nevadí, že?
Jinak posílám pozdrav ze zahrady, chvílema padal sníh. Ale taje to, je nad nulou.
Věrko, jak jinak to vypadá?
A kde máte bláto?
Už vím, všechno bláto mám já!
Můj kohout byl bílý, ale maso bylo tmavší než jsem zvyklá z obchodu.
honzapm
napsal(a):
Dano, rádo se stalo. Já myslím, že Macek nebo Matěj na něj pasuje.
Jeníku, to víš, výstava dnes není zárukou kvalitní koupě.
Vyplatí se věřit jen sám sobě.
Začátku, že jste tenhle elegantní a hřejivý svetřík navrhoval vy?
Docela by mě zajímalo, jak by vypadal na mně.
Prostě takový Prsincový svetřík, žé :).
Krasný dlouhý večer všem.Jendo jestli by mi svetřík nebyl malý, viz foto. https://echo24.cz/a/SQYWx/proc-jsou-vejce-v-eu-az-o-polovinu-levnejsi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu http://www.videacesky.cz/reklamy-reklamni-spot-video/darek-pro-dedecka
Dobrý večer všem,
tak hlásím že máme napečeno. Dneska jsem dodělala úlky a při došleání krému se mi podělal ruční šlehač. Asi už toho měl plný metle Něco se už našlehal cca10let.
Tak mám o vánoční dárek...
Ještě jsem chtěla udělat laskonky no ale už nejspíš neudělám. Bílky dostanou slípky.
Javorko, ten kohout vypadá výtečně. Dostala jsem chuť na masooo
Asi si zítra udělame taky něco dobrého. Dneska jsem to odbyla krupicovou kaší
Jinak děvčata si konečně uvědomila že jsou tu od snášení. Takže včera 6kouskú a dnes 5.
Dokonce jsem poprvé dělala vajený likér...
Krásný den, čiperky a čiperkové tvořivé a tvořiví.
No, koukám, že recept na medové cukroví ze stránek zmizel,
a to jsem velmi vážně uvažoval, že to upeču.
Tak evidentně je to znamení shůry, že činnorodost a pracovitost
je vlastnost sice milá, ale nic se evidentně nesmí přehánět.
Takže jsem ozdobil alespoň krásný, čerstvý a voňavý stromeček
a hnedka teďka se jdu zaslouženě otočit na druhý bok.
Oprava: tak né, recept už je zpátky onlajn (a sakra)...
https://www.hollandia.cz/recepty/medove-cukrovi/
Jinak, pokud rádi děláte domácí pomazánky nebo chcete mít domácí lučinu,
tak to vykapání jogurtu skrze utěrku přes noc je ta nejlepší cesta k lučině
nebo tužšímu a jemnému základu na poma.
Tak svátky míru a pokoje na dosah a já jsem, ale úplně někde jinde a to nepeču cukroví.Po svátkách mi ho tu děcka nanosí tolik, že to ani do prázdnin nesnim Tak přidám něco odpočinkového. https://docs.google.com/file/d/0B68TsG0q9GZfSmVGejNKS09YMmc/edit.
Šmarjá, on je Štědrý den už tento týden?
No, hezky pěkně. A já nemám ani jeden dárek.
Myslíte, že to zachráním epesně zabaleným platem vajíček?
Soudružky vlašky se nyní překonávají, denně seberu 15 vajíček
od mého udatného hejnka.
V sobotu jsem pořídil dva velice pěkné kohouty pro gradaci chovu,
a když jsem jel pro toho stříbrně zbarveného, tak jsem cestou po východním
Nimecku viděl plno zajímavých věcí. Dokonce jsem málem koupil psa.
Jednou ze zajímavostí bylo toto parádní hejno asi lakenfeldek, pochutnávajících
si na posklizňových zbytcích před branami místního Jézetdé.
Jé! Pěkně zabalená vajíčka, no to je dobrý nápad.
Já jsem koupila manželovi kozu (skutečný dárek). Určitě by se mu líbila i doma, ale o tu bych se stejně musela starat já. Takhle někomu pomůže a manžel si certifikát může vystavit do sklepa vedle počítače.
U nás je krásný, slunečný, i když hodně studený den. Všechno zapadané sněhem, zmrzlé bláto křupe pod nohama. Správná zima. Brrrr.
Tak a je zas večer, tak nevím nevím jak to stihnu, vymalovat kurník, odchovničky a při tom ještě pohlídat vnoučata. Dnes jsem po ránu 9, oo sebral pár vajíček, ale slepicím se ven do sněhu moc nechtělo, tak pár fotek z dnešního dopoledne. Koukám že mobilem mi to moc nejde.
Začátku, náhodou moc pěkné fotky. Krása střídá nádheru.
A neříkejte, že už máte líhňařskou horečku?
Snad už nemáte plné líhně? Oj oj...
Moje komtesy také ven nechtěly, ale dostaly to příkazem.
Odházel jsem jim pěšinu, tak se jim nakonec na sluníčku zalíbilo.

honzapm
napsal(a):
Začátku, náhodou moc pěkné fotky. Krása střídá nádheru.
A neříkejte, že už máte líhňařskou horečku?
Snad už nemáte plné líhně? Oj oj...
Moje komtesy také ven nechtěly, ale dostaly to příkazem.
Odházel jsem jim pěšinu, tak se jim nakonec na sluníčku zalíbilo.
No já už bych něco líhla, ale není co, Bílá zatím snesla celých pět vajec, ale jsou to prťousové. Taková dietní :D No a i kdyby, kuřata by nebylo kam nastěhovat, leda bych si je šoupla do ložnice. Jenže tam už mám morčata...
napsal(a):
No já už bych něco líhla, ale není co, Bílá zatím snesla celých pět vajec, ale jsou to prťousové. Taková dietní :D No a i kdyby, kuřata by nebylo kam nastěhovat, leda bych si je šoupla do ložnice. Jenže tam už mám morčata...
Já myslel manžela, když jste mě nechtěla.
Tak jdu taky se svou troškou do mlýna slepiček mám 20 a dva kohoutky, denně mám 11-13 vajec pořád zatím bez přerušení. Asi se mají dobře, dávám čtvrt hlávky zelí denně na řetízku a otýpku kopřiv na ozobávání, kromě pšenice a míchanice. Taky jsem dnes skončila s pečením cukroví, vánočky mám celkem 4 ks a mezi svátky budu ještě dělat pro děti domů, chleba peču kváskový každý týden, tak tenhle je tam navíc. Snad to bude vidět, fotím mobilem
Já bych brala ten chlebík, sladkého už mám dost.
Víte co dělám? Vybírám si růže. Taková tradiční předvánoční zábava, že?
Kutilko, chlebíček je parádní. Já mám zatím dva pokusy za sebou (neúspěšné). Poprvé jsem nedodržel časový harmonogram, který je velice důležitý a podruhé jsem se spletl a dal do těsta tolik vody jako mouky. Takže se mi upekl velký lívanec. Nyní mne čeká třetí pokus, snad se to už povede. Kvásek je už v pohodě, mouku mám připravenou, tak dneska jdu nato. Mezitím občas upeču takovou rychlovku z chlebové směsi zakoupené v lídlu. Mají na výběr několik druhů a já jsem koupil všechny. Včera jsem pekl slunečnicový a je výborný. Přitom příprava je velice jednoduchá. Můžete postupovat podle návodu, ale já to dělám z celého kila, tak napřed zamíchám v míse těsto. Napřed měchačkou, pak rukou. Do směsi dám 6 dl vody a pozamíchání (asi 10 min.) nechám v míse 30min. kynout. Pak teso vyklopím na vál a asi deset minut překládám a válím. Pak udělám z těsta šišku a vložím na 30 minut do ošatky vysypané solamilem. Po třiceti minutách dám těsto na pečící papír a hodím do rozehřáté troby na plech. Peču 10 minut na 230° a pak 45 minut na 180-200. Záleží na troubě. Před vloženám do trouby ho popráším vodou a to samé po těch deseti minutách pečení. Někdy to dělám podle návodu a to je ještě jednoduší. Peču to v pekáčku od tuprváre bratru za 1100 Kč, ale neni potřeba nic dělat, žádné mazání nebo moučení po upečení krásně vypadně.
javorka
napsal(a):
Já bych brala ten chlebík, sladkého už mám dost.
Víte co dělám? Vybírám si růže. Taková tradiční předvánoční zábava, že?
Tedy Javorko !
Chtěla jsem napsat už včera. Přišla totiž nabídka na jarní růže od Arónie.
Kam bych je asi dala?
Tak a včera jsem taky trochu pekla.
2 "menší" štoly, velikosti Šumavy (chleba).
Dneska je pořádně zabalím a uložím do chladu, aby na víkend vydržely.
Jinak vůbec nic nestíhám. Dneska mám v plánu ještě poslední dvě cukroví a snad zvládnu 2 vánočky. V koupelně hromada prádla a v pokoji čekají 3 várky na žehličku
Holky pořád nenesou, kromě jedné hempšírky a Začátečničky mají ještě čas. Pěkně rostou.
Teda Horale chlebík máte parádní. Ale ta alchymie ! Já mám kvásek starý asi 5 let, pořád oživuju před pečením. Do mísy odvážím kvásek, přidám stejné množství pšeničné chlebové a trochu pšeničné grahamové /ne vždycky/ asi 3 lžičky soli hrstičku kmínu a vodu od oka, těsto dělám v robotu Bosch asi 4 min. Potom na vál překládat jak lístové, do bochánku a po cca 20 min. do ošatky. Jak vykyne, roztopím troubu na 250 na vrchní plech vyklopím chleba a do spodku naleju třetinku vody.Nastavím na 30 min a po vyndání ometu košťátkem namočeným ve studené vodě a dám na podložku. Ošatku vysypávám žitnou chlebovou-nelepí se.
Časem jsem si takto upravila původní recept a rady podle Cuketky na internetu. Peču každý týden jeden tak 1,30-1,50 jsme doma jen dva, takže asi 50 ročně x roky
javorka
napsal(a):
Vy jste tak šikovní! Taky jsem chleba několikrát pekla a myslím, že se mi to i docela dařilo. Ale pak jsem ho jedla sama, protože můj muž si stejně ukrojil ten kupovaný. Tak mě to nadšení přešlo.
Čapice, moje včerejší růžové nadšení bylo samozřejmě způsobené stejnou nabídkou.
Právě, to znám manžel nechtěl takový ten chleba jako třeba moskva, chtěl obyčejný k tlačence, salámu, řízku, sádlu s cibulí a tak. A tohle je normální chleba jen nemá v sobě 150 ingrediencí a kypřidel a tak, ale jen chlebovou mouku / jezdím si do mlýna/ sůl, kmín a vodu. Rozdíl je v poměru mouky pšeničné, pšeničné -grahamové a žitné/ta je v kvásku/ Víc pšeničné je chleba lehčí, žitná dělá chleba hutnější. Žitná grahamová dělá chleba tmavší, ale ta musí přes kvásek do těsta se rovnou nepřidává /informace od mlynáře/ Vůbec s mlynářem promluvit o pečení chleba je radost. Péct chleba je pořád radost a zvláštní pocit, pořád to trvá. Peču všechny možné koláče a buchty, ale péct chleba je něco úplně jiného.
Já tomu rozumím. A těšilo mě upéct chleba sama. Máme tu opravdu dobrý chleba "Hořický" a mě taky chutná. Tak peču někdy, jen tak pro radost.
Když jsem letos začala péct cukroví, tak se mě manžel ptal, jestli by se nedalo koupit.
On to vůbec nechápe. Že mě to baví a že z toho mám radost.
Ano, plno věcí se dá koupit už hotových.
Tak... Doprava drobných zvířata Bezděkovi končí.
Ojojoj, to mi bude moc smutno.
Děkuji za všechna v pořádku přepravená zvířátka
a za velmi, ale opravdu velmi vstřícný lidský přístup.
http://www.dopravadrobnychzvirat.cz/

honzapm
napsal(a):
Tak... Doprava drobných zvířata Bezděkovi končí.
Ojojoj, to mi bude moc smutno.
Děkuji za všechna v pořádku přepravená zvířátka
a za velmi, ale opravdu velmi vstřícný lidský přístup.
http://www.dopravadrobnychzvirat.cz/
Výborní lidé a výborná služba, ale sama jsem si říkala, jak to můžou takhle vydržet.
Před 14 ti dny jsem si domlouvala dopravu násadových vajec s paní Bezděkovou za cenu 70, - Kč za balíček a přenocování do druhého dne na jinou trasu. Na noc ubytovávali i přepravované zvíře.
Dívala jsem se na ceny, balíček 30x30 320, - bez DPH. Tak tam by se mi kohout nevešel. Moc špatná zpráva pro chovatele, Bezděkovým díky a přání ať se jim daří.
Pěkný večer, tak k ránu bylo -13 stupňů, přes den taky mráz. Manžel měl instrukce nepouštět hempšírky z kurníku, pokud nebude tepleji než -4. Ale bohužel, hempšírky zůstaly celý den v kurníku. Sádlem namazaný hřebínek u kohouta to jistí.
Jinak za vaše pečení chleba. Já mám objednanou knížku a chci se do toho také pustit. Kde ale najdu čas to nevím. Budu si ho muset najít. Jsem tuhle pátrala, že existuje kvásková mapa, kde lidé nabízí kvásek pro začátek.
javorka
napsal(a):
Já tomu rozumím. A těšilo mě upéct chleba sama. Máme tu opravdu dobrý chleba "Hořický" a mě taky chutná. Tak peču někdy, jen tak pro radost.
Když jsem letos začala péct cukroví, tak se mě manžel ptal, jestli by se nedalo koupit.
On to vůbec nechápe. Že mě to baví a že z toho mám radost.
Ano, plno věcí se dá koupit už hotových.
Keď som bola ešte zamestnaná, kupovala som čajové pečivo, teraz keď ho v obchode vidím vyložené, syn sa pýta: tak čo, nekúpime si "éčka"?
Nezapomenu, jak mi Bezděkovi krátce před půlnocí sami od sebe pomáhali nosit
slepičky z Německa až do kurníku. Ochotně a zdarma zapůjčili přepravky,
které po cestě vypadaly nejmíň na hodinu čištění.
No prostě úžasní blázni. Naštěstí vždycky dobře dojeli, i po těch našich cestách...
Konkurence zatím na Facebooku dosti arogantní, třeba to hochy přejde.
Budeme vzpomínat.
Já jsem se zařekl, že "letos" péci nebudu, protože přece jedu do Anglie.
No... A včera i dnes jsem se přistihl, jak už v hlavě kmenuji zvířata.
Popravdě už bych to nejraději pozavíral a pospojoval pospolu,
ale krotím se, že je přece pořád dost brzo a dost času.
Je to pečení hrozně nakažlivé, jste děsní.
Už jen pár dní dělí nás
než vánoční nastane čas.
V Betlémě ten den tam
narodil se Kristus pán.
Jeho příchod oslavíme,
číše vínem naplníme.
Hodovat budem postním jídlem
štěstí, zdraví přát všem lidem.
Tak i já vám přátelé
přeju šťastné a veselé,
pod stromečkem mnoho dárků,
v srdci radost, štěstí i lásku.
Až prosinec hlavu skloní
a příde zas rok nový
den prodlouží se o slepičí krok
já popřeju vám šťastný Nový rok.
Na práci jsou totiž jinčí závislosti. Kdyby jeden den nebyl mráz už to mohlo byt pod betonem a v klidu si vysychat.... Néé.
Tak jsem dostal náladu na focení tak jsem vyfotil chovný kmen na příští sezonu jedná se o 3 kohouty(bratry)plemena Amrox.A přibližně 35ks slepiček Amroxka X hempšírka. Minulý rok jsme si koupili násadové vajíčka amroxek a během roku kohouta. na letošek jsme na jejich dcery dali jednoho čistého kohouta amroxky a jednoho menšího kouhouta hempšírky s doměním že ten menší toho moc nenaskáče a taky nás zajímalo jaké to hodí barvičky a s překapením to dopadlo tak že čistých amroxek je tam asi 5 a zbylých 30 kříženci.Tak nevadí alespon maj v sobě novou krev.Jsme zvědaví na příští rok.
Těch opelichanců si nevšímejte když se slepice rozhodne před zimou schodit všechno peří tak s tím nic nenaděláte jinak na tý fotce je ještě dobrá tet kdybch je chtěl hodit do trouby nemusím je ani škubat.Jedná se o slepice z minulého roku které dáváme do polívek.Někdo asi bude protestovat že se zbavujeme v celku mladých slepic ale není nad to začínat jaro s novými slepičkami.Akorát starosti na každý nový rok schánět nové kouhouty..
Krásný první zimní den, přátelé.
Ode dneška se nám již prodlužuje den, takže budeme moc pracovati
na svých polnostěch déle a lépěji.
A to potěší, no ne?
Vidím, že Škodovák nenechává nic náhodě a začal s pečením již od podlahy.
Soudružky údernice již zasedly ke své pravidelné ranní činnosti,
a udatně kladou a kladou.
Včera nakladly 13 vajíček, z toho jedno 100 gramové, můj ty Bože,
opatruj ji, převčírem 15 kousků, a tak to jde pořád a pořád a pořád...
Snad se z toho neprobudím.
Pěkný večer. Tak já už mám pro letošek v práci padla. A ještě se mi podařilo cestou domů cestou na autobusové nádraží (umístěném na střeše obchoďáku) uvíznout ve výtahu. Museli mě zachraňovat, super zážitek :) :)
Honzíku, dneska mě dorazila babička. Od 8mi hempšírek ode mě měla 8 vajíček. A pak povídá, že staré slepice zabije a chce si pořídit ještě vlašky. Kdyby ještě četla o 100g vejcích, tak už jí to asi nerozmluvím.

Tak mi PPL doručoval balík.
Už týden.
A na infolince je ještě drzej.
Tak jsem mu řekla, ať si ten balík třeba strčí někam.
Už nikdy víc, debilové.
Věrko, zdravíčko, tak vítejte na prázdninách.
To nás určitě budete zásobovat zajímavosťmi, to se už mooc těšíme.
No hempšírky vaší soudružky babičky jsou tedy pořádné údernice.
Ani se nedivím, že jsou tak oblíbené a rozšířené. Hop hop.
No a vlašandy se líbily vaší komtese sestře, i soudružce babičce,
tak jak to tak vypadá, tak je to tam u vás na jihu na správné cestě, že?
Vlašindy jsou nejen velice nóbl, ale i velice úsporné.
Snáší (se) i dvě v jedné.
napsal(a):
Tak mi PPL doručoval balík.
Už týden.
A na infolince je ještě drzej.
Tak jsem mu řekla, ať si ten balík třeba strčí někam.
Už nikdy víc, debilové.
Zjistil jsem, že je lepší platit při doručení v neděli jsem objednal el centrálu a v úterý byla doma, před tím jsem platil převodem olej do autaa čekal jse m týden.

začátek
napsal(a):
Zjistil jsem, že je lepší platit při doručení v neděli jsem objednal el centrálu a v úterý byla doma, před tím jsem platil převodem olej do autaa čekal jse m týden.
Měla jsem platbu při doručení :D Bohužel to nepomohlo. Ale zrušení toho doručení to zjednodušilo, to jo. Nemusím nikde řešit vrácení peněz nebo tak.
No tak ono člověk vždycky chce to, co nemá, že. A tak mě to nevadí, já to vylíhnu, ale kdo se pak o to bude starat než to ponese. A nejhorší jsou kohouti. Jak je to barevné, tak se to dětem líbí, a pak je to líto to zabít. Řekla jsem dětem, ať tomu nedávají jména. I přes můj zákaz pojmenovali kohouty: Pánvička, Palačinka, Polívka (nebo tak nějak) :) Pak jsem u jednoho musela předstírat, že jsme ho prodali a odnést kohouta v pytli ze zahrady dědovi na dvorek, aby ho krocnul. No to byly manévry.
Bodlinko, já jim to doručování nezávidím. Manžel se zná s jedním chlapíkem od PPL, co tu rozváží a na dnešek měl prý 400 balíků doručit. To prostě nemůžou zvládnout.