Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2017 20:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký večer.
U nás je ta správná vánoční atmosféra.
Bojler se v nejlepší čas odebral do věčných lovišť. Manžel narychlo sehnal nový a už od oběda pracuje na výměně. Vůbec to není v naší "strojovně" jednoduché. Bojler má samozřejmě jiné rozměry, tak navařuje trubky atd. Jsme už půl dne bez vody a ještě asi to asi bude chvíli trvat.
No je veselo.
Ještě, že je kapr naporcovaný a i jiné věci nachystané. Jinak nevím, nevím...

Věrko, to musel být zážitek ve výtahu. Ještě, že není Štědrý den, to by byly nervy.
Gratuluji k šikovným slepičkám, to musí být babička nadšená.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2017 20:33

veraboskova napsal(a):
No tak ono člověk vždycky chce to, co nemá, že. A tak mě to nevadí, já to vylíhnu, ale kdo se pak o to bude starat než to ponese. A nejhorší jsou kohouti. Jak je to barevné, tak se to dětem líbí, a pak je to líto to zabít. Řekla jsem dětem, ať tomu nedávají jména. I přes můj zákaz pojmenovali kohouty: Pánvička, Palačinka, Polívka (nebo tak nějak) :) Pak jsem u jednoho musela předstírat, že jsme ho prodali a odnést kohouta v pytli ze zahrady dědovi na dvorek, aby ho krocnul. No to byly manévry.
Bodlinko, já jim to doručování nezávidím. Manžel se zná s jedním chlapíkem od PPL, co tu rozváží a na dnešek měl prý 400 balíků doručit. To prostě nemůžou zvládnout.

Ale jo, já se nezlobím až tak, že to nedoručili, ale na to chování kolem. Prostě když už vygeneruju nějaký čas, který posílám sms, tak čekám, že to tak nějak bude, a ne, že beze slova nic nepřijde. A druhý a třetí den taky ne. A když to reklamuju, tak nejdřív jasný, nedoručili jsme z kapacitních důvodů, tak říkám, zvládnete parcelshop? jasný... a po několika dalších dnech jsem se zase dovolala a tam na mě, co bych nechtěla, vždyť přece 3x doručovali a nepovedlo se, jak kdyby to byla moje vina a místo vydělávání peněz bych neseděla doma jak trubka. Prostě takhle ne, no.

Kdyby řekli hned napoprvé sorry, nedáváme to, můžete si přijet na depo a dostanete malou slevu, tak řeknu oukej a nemám s tím problém.

21.12.2017 20:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pro Honzíka a všechny (třetí fotka pro zasmání, jak náš mladej před lety nosil kuřata).
Rok 2014.

21.12.2017 22:27
ovecka

XXX.XXX.180.37

Tak si myslím, že nás Ježíšek najde velice dobře. Náš mladej si před 2 měsíci objednal nábytek a přivezli ho předevčírem. Od té doby se vystěhoval do obýváku a ložnice, a jal se malovat. V životě to nedělal. Pořídil si váleček, barvu a dal se s chutí do práce. Ale ouha, neznalý věci si namíchal moc hustou barvu a starý nátěr se mu trhal. Tak to musel oškrábat. Poradit si nedal a zase to natíral hustou barvou. Situace se opakovala, manžel nadával a já už to nevydržela a vzala jsem starou klasickou štětku a začala místo úklidu kuchyně natírat strop. Manžel brblal, že když si to bl..ec vymyslel, ať si to vyžere. Ale představa, že tu ten chlív máme až do Silvestra, mi to nedalo a musela jsem mu to ukázat. Ještě, že Ježíšek je na chlívek zvyklý, najde nás dobře a bude se cítit jako doma. Dana.

21.12.2017 22:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, no krása střídá nádheru. Budu muset Vlaškárium přifouknout, aby se mi
tam vešly i koroptví. Ty se mi děsně moc líbí nebo co.
No a dětem vysvětlíte, že jsou ti kohouti tak krásní, že se prodávají jedna dvě.
Mezitím kluci za chvilku vyrostou a už to jistojistě pochopí.

22.12.2017 00:40
skodovak

XXX.XXX.241.252

Copak koroptve, to jsou komtesy..

Nicméně.čim dál více lidí v okolí bojuje s ostruhy, hřebeny vzhůru a což mám bohužel i Já, krémová vajíčka, což mně dosti.. No víme že...

Budu s Tim muset začít něco dělat, bílá vajíčka jsou v ohrožení, hybrid nepočítám, minorky nemají ženicha a vlašky toto. A rýnské mi předchozí dva druhy nezachrání

Co ovlivní barvu skořápky kromě toho že krémová nebudu péct? Kohout? Je nositelem jako pan Maranský?

Jinak tedy na plnou hubu a upřímnéě mohu říct že letošní Maransky a to z klubu, jsou to nejhorší co jsem kdy měl. Pan H. Není šlechtitel ale množitel. Tečka.

22.12.2017 00:44
skodovak

XXX.XXX.241.252

Kdyby se zde našel někdo kdo by chtěl kohoutka zd. Wyandoty stříbrné č.lem. věnuji.. Je mi ho lito, ale nemám ho kde již skladovat a je na moje příbuzen.

22.12.2017 06:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak mi PPL doručoval balík.

Už týden.

A na infolince je ještě drzej.

Tak jsem mu řekla, ať si ten balík třeba strčí někam.

Už nikdy víc, debilové.

Si nevyberete..PPl, Česká pošta všude to je stejné...Já to co popisujete mám nyní s Českou poštou..

22.12.2017 09:06
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Zdravím všechny,
tak sem projížděl fotky a už se nemůžu dočkat sezóny. Letos by to u mě mělo být ještě víc ve Francouzském stylu. Mám domluvené Bressky šedé, modré, černé a bílé přímo od zdroje. Tak jsem moc zvědavý jak to dopadne. Přikládám pár fotek drobotě.
Všech chovu zdar!

22.12.2017 09:46
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

22.12.2017 10:09
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

A ještě trochu...
Jo a málem bych zapomněl. Všem Vám přeju šťastné a veselé Vánoce a všechno co k tomu patří!

22.12.2017 12:00
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

.tumash1983. napsal(a):
A ještě trochu...
Jo a málem bych zapomněl. Všem Vám přeju šťastné a veselé Vánoce a všechno co k tomu patří!

Copa je to za čuminky na té poslední fotečce?

22.12.2017 12:16
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

kačíkačka napsal(a):
Copa je to za čuminky na té poslední fotečce?

To jsou naše poslední štěňátka. Táta byl Border kolie a maminka je naše Bony což je čistokrevný Voříšek. Viz foto.

22.12.2017 13:10
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Jsou to slaďáci k pomuchlání

22.12.2017 13:19
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

kačíkačka napsal(a):
Jsou to slaďáci k pomuchlání

To teda...

22.12.2017 13:53

Ať se všechna starost zruší,
ať zavládne pokoj v duši.
Co bolelo ať se zhojí,
co těšilo ať se zdvojí.
Pohodu, klid a žádné hádky, štěstí, lásku a krásné svátky!
Do nového roku 2018 jen to nejlepší hlavně zdravý.
Přeje Honza.

22.12.2017 14:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda, tolik krásy. Hlavně ty košíky se mi líbí Já zatím jedu v kastrolech. Asi si něco takového pořídím na další sezónu.

22.12.2017 15:06
.tumash1983.

XXX.XXX.232.27

veraboskova napsal(a):
Teda, tolik krásy. Hlavně ty košíky se mi líbí Já zatím jedu v kastrolech. Asi si něco takového pořídím na další sezónu.

To by mě doma hnali ale originální řešení!

22.12.2017 20:06
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Zdravím všechny, přeju požehnané vánoční svátky, klid, pěkně strávený čas a nejvíc celé moře zdraví.
Dnes jsem dostala první vánoční dárek. Mám už deset týdnů čtyři slípky, které dle firmy Slepičář.cz jež mi je dodala, byly staré již 20 týdnů při dovozu. Jsem začátečník, tak jsem jim věřila. Slípek bylo tedy pět, ale jedna zesnula už za dva dny.
Sedím dnes ráno na bobku u kurníku a míchám do směsi a pšenice kefírek, jedna slípka si přisedne přímo vedle mne, zatlačí a šup, vajíčko mi snesla před očima. Holka moje zlatá.

22.12.2017 20:10

Já jsem všechny vejce, co nanesla Bílá, dneska šoupla do těsta na nudle. A to budou krásné a dobré nudle, protože mají barvu té dýně, co si Bílá ke snášení přikusovala

22.12.2017 20:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

skodovak napsal(a):
Copak koroptve, to jsou komtesy..

Nicméně.čim dál více lidí v okolí bojuje s ostruhy, hřebeny vzhůru a což mám bohužel i Já, krémová vajíčka, což mně dosti.. No víme že...

Budu s Tim muset začít něco dělat, bílá vajíčka jsou v ohrožení, hybrid nepočítám, minorky nemají ženicha a vlašky toto. A rýnské mi předchozí dva druhy nezachrání

Co ovlivní barvu skořápky kromě toho že krémová nebudu péct? Kohout? Je nositelem jako pan Maranský?

Jinak tedy na plnou hubu a upřímnéě mohu říct že letošní Maransky a to z klubu, jsou to nejhorší co jsem kdy měl. Pan H. Není šlechtitel ale množitel. Tečka.

Jó, Jeníku, koroptví vlašky jsou na kraji vyhynutí.

Dominant koroptví pravé Vlašky koroptví zabíjí, ničí a vypleňovává.
Máš-li krémovou skořápku u koroptvích vlašek, je to, bohužel,
hodně blbá zpráva a svědčí to o tom, že máš hybridky či jejich potomky.

Koroptví své původní vlastnosti ztrácí i tím, že se přidávají do jiných rázů,
ze kterých se potom následně štěpí. Je potřeba je přidávat např.
do červeně sedlatých zlatokrkých. Pokud se chovateli z toho vyštěpí zpětně
koroptví, myslím, že by je pak neměl zařazovat do čistokrevné plemenitby.
Už se mi to taky stalo, že jsem si koupil na výstavě "čistokrevné" koroptví,
ale pak se mi od nich líhli bílí kohoutci a koukal jsem jako puk.
Jedna z těch slepic navíc opravdu nesla krémová vajíčka, malá, do 50 g max.
a hodně kvokala. Zjistil jsem pravdu, jak to vlastně bylo, teprve nedávno.
Nezbyde, než se do pravých koroptvích vlašek vnořit a chránit je a chránit.

22.12.2017 22:48
skodovak

XXX.XXX.241.252

Překvapuje mně, že to je od Pána co je od něj mám vždycky a tak nějak nikdy nebyl problém, až letos, ale upozorněn jsem byl, jelikož z toho také nebyl odvázán
ano vajíčka jsou malá a krémová
Jo, tak bohužel až bude čas, začneme znova no, vlašky tu chci vždycky jako základ, jelikož tu i vždy zpět generací byly.

23.12.2017 09:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

To víš, Jeníku, pomalu přestává platit, že koroptví nesou nejvíc.
Ale je to samozřejmě o lidech, ti ty vlašky kazí.
Firma Dominant CZ mohla svůj HYBRID nazvat Dominant Divoký,
případně Dominant Přírodní, ale ona ho nazvala Dominant Koroptví,
k čemuž prodejci s nižším IQ přidali Vlaška, a malér jako hrom je tu.

23.12.2017 09:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

S kocourkem Jeníčkem (prý z něj vyroste liškolof),
a s mými novými chovnými kohouty Vám fšem přejeme to,
co si zasloužíte.

Mějte se dobře a buďte nóbl, vážení...

Hop hop.

23.12.2017 12:17

honzapm napsal(a):
To víš, Jeníku, pomalu přestává platit, že koroptví nesou nejvíc.
Ale je to samozřejmě o lidech, ti ty vlašky kazí.
Firma Dominant CZ mohla svůj HYBRID nazvat Dominant Divoký,
případně Dominant Přírodní, ale ona ho nazvala Dominant Koroptví,
k čemuž prodejci s nižším IQ přidali Vlaška, a malér jako hrom je tu.

Ale tak je to stejný jako se sasexkami, které lidi taky nejsou schopní rozlišit od dominant sussex.

23.12.2017 12:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

To ne, Terezko. Nesouhlasím.
Srovnávat Sussex a Dominant sussex je jako srovnávat pomeranč s mandarinkou.
Rozdíl vidí i malé dítě, a Dominant sussex neznamená hrozbu pro čistokrevné
plemeno ve smyslu vymícení. Mají odlišnou barvu nohou a jsou zcela jiné.

Ovšem Dominant Koroptví a Vlaška koroptví, to je jako srovnávat pomeranč
a červený pomeranč. Profík ten rozdíl pozná, ta slupička je přece jenom
lehounce odlišná i jinak voní. Ale důkaz je často až uvnitř.
Amatér, zvyklý kupovat kohouty za 150, - Kč (a ještě je to pro ně drahý),
se nechytá (mnohdy se záměrně chytat ani nechce) a množí.

23.12.2017 12:52

honzapm napsal(a):
To ne, Terezko. Nesouhlasím.
Srovnávat Sussex a Dominant sussex je jako srovnávat pomeranč s mandarinkou.
Rozdíl vidí i malé dítě, a Dominant sussex neznamená hrozbu pro čistokrevné
plemeno ve smyslu vymícení. Mají odlišnou barvu nohou a jsou zcela jiné.

Ovšem Dominant Koroptví a Vlaška koroptví, to je jako srovnávat pomeranč
a červený pomeranč. Profík ten rozdíl pozná, ta slupička je přece jenom
lehounce odlišná i jinak voní. Ale důkaz je často až uvnitř.
Amatér, zvyklý kupovat kohouty za 150, - Kč (a ještě je to pro ně drahý),
se nechytá (mnohdy se záměrně chytat ani nechce) a množí.

Sussex a dominant sussex sice vypadají jinak a ty nohy jsou úplně jasný, ale 99% lidí to neví a ten rozdíl nevidí.

23.12.2017 13:57
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, počasí spíše aprílové, bahýnko u slepic pomalu vysychá a adventní kalendáříky jsou prázdné.Stromeček je nachystaný, ale Ježíšek mi již letos vše nadělil, tak nebudu mít žádnou práci s rozbalováním dárků.Tak zbývá než vám všem popřát.Veselé Vánoce a mnoho štěstí, spokojenosti, splněných přání a chovatelských úspěchů v novém roce 2018. PS :mám 10ks vajíček z.velsumek oranžovokrkých, jsou sbírané od pondělí, nemám sílu je sežrat a na líhnutí se ještě necítím.

23.12.2017 16:26
skodovak

XXX.XXX.241.252

Je to všechno těžký když jsou lidi hloupý.. Jako stav zvířat všeobecně je katastrofální.
A mnohdy i letitý chovatel váhá

To je těžký, kříženci, kroužky k mání pomalu všude, také na všechno se cpou atd

A jak jsem psal nahoře, to co převádí někteří rádoby členové klubů to bych se musel po.. T to je jako do nebe volající. Jak do toho malinko více koukám tak Vidim větší a větší problém.

23.12.2017 19:36
čapice

XXX.XXX.211.210

Krasne vanoce a hlavne hodne zdravi, a jelikoz mam dneska krasnych 49 a citim se na 29, tak jsme si s myzickem k obefu dali sampicko, potom s tchyni a svagrovou po obede druhe, s holkama v hospode rumika, u kaplicky pri zpivani koled merunkovici, na zizen par piv. Alelujaaaas Capuce.

23.12.2017 19:42

čapice napsal(a):
Krasne vanoce a hlavne hodne zdravi, a jelikoz mam dneska krasnych 49 a citim se na 29, tak jsme si s myzickem k obefu dali sampicko, potom s tchyni a svagrovou po obede druhe, s holkama v hospode rumika, u kaplicky pri zpivani koled merunkovici, na zizen par piv. Alelujaaaas Capuce.

Třikrát hurá!

https://media.giphy.com/media/l2JJIfI6nUkm5AzoQ/giphy.gif.

23.12.2017 19:49
Kutilka

XXX.XXX.50.232

čapice napsal(a):

Tak je to správné, pořádně oslavit, vždyť je to naposled čtyřicet.

23.12.2017 21:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, páni, ten váš adventní kalendář jsem neznal.
Asi že jenom hajám na g. a moc se člověk nepodívá o světa, že...
Ale Čapice tenhle kalendářík zná evidentně velice dobře,
a pořádně z něj odlupuje nejenom perníček.

Čapice, tak já bych to zavokrouhlil rovnou na vosumnáctiny, že,
a k těm vám teda přejem jenom to dobré a vždy čisté tepláky.
M. ú.

23.12.2017 22:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, připíjím na zdraví!

Na víc se dnes už nezmůžu.
Uf.

23.12.2017 23:01
dadu

XXX.XXX.61.94

Bodlinko, tak já musím vyjímečně, ale opravdu vyjímečně pochválit poštu. Minulý týden ve čtvrtek jsem si objednala granule pro pesa a Bitiba posílá pouze poštou. Tentokrát to ale stihli brzy a v pondělí jsem měla granule doma smajlík Dokonce na mě pošťačka i zazvonila...

23.12.2017 23:39
dadu

XXX.XXX.61.94

Jinak všem přeji krásné a klidné prožití Vánoc a hodně dárečků pod stromečkem (i když ty dárečky - zvířátka - už máme... ) i když ne pod stromečkem smajlík

A nepřežeňte to s úklidem atd., ať nepadnete únavou jako toto štěně

24.12.2017 11:23
skodovak

XXX.XXX.241.252

Přátele všechno nejlepší hlavně hodně zdraví štěstí a lásky do Nového roku a Hezké Vánoce.

24.12.2017 12:41
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Přátelé, přejí Vám i vašim rodinám krásné Vánoce, hlavně hodně zdraví.

24.12.2017 13:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Všem krásné prožití vánočních svátků. Hodně zdraví a štěstí do nového roku.
A teplákofce ať se jí daří i příští rok. Je to tu s vámi fajn.

A pár fotek z dnešního rána, venku je sluníčko, bahno vysychá. No prostě krása.

24.12.2017 14:20
sadovsky

XXX.XXX.248.240

Dobré odpoledne.Dovoluji si všem Vám popřát klidné a pohodové Vánoce, mnoho štěstí, lásky a chovatelských úspěchů v NOVEM ROCE 2018.Milan.

24.12.2017 15:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeji všem krásné vánoce.
Jitka.

24.12.2017 15:54
zd.velsumka

XXX.XXX.4.99

Šťastné a veselé vianočné sviatky a správnou nohou vykročiť do Nového Roku.

24.12.2017 16:43

Čtu to tady dost pravidelně. Občas něco plácnu...Proto mi dovolte popřát všem krásné svátky, bohatého ježíška a pohodu v kruhu rodiném. Do nového roku 2018 vše dobré, nejen chovateslké úspěchy a hlavně pevné zdravý. Jan.

24.12.2017 18:37
Olánek

XXX.XXX.173.238

Přátelé přeji veselé Vánoce.Také jsem malinko pootevřel okénko, psal jsem totiž Jéžiškovi o nějakou kvalitní a poučnou literaturu, např.CHováme koho co.taková malá příručka gramatiky pro chovatele, autorku netřeba představovat, nebo Hempšírky na Čapím hnízdě, napínavé pátrání po původu chovného hejna na jihu Čech či Polygamie u vlašek, autor se zamýšlí, zda neovlivňuje monogamní chování chovatele nebo Dokonalá chovatelská zařízení či Smějeme se Začátkem.Rovněž odborné pojednání Koloběch baktérií v drobnochovech.

25.12.2017 12:22
cruyff

XXX.XXX.161.107

honzapm napsal(a):
S kocourkem Jeníčkem (prý z něj vyroste liškolof),
a s mými novými chovnými kohouty Vám fšem přejeme to,
co si zasloužíte.

Mějte se dobře a buďte nóbl, vážení...

Hop hop.

Krásne sliepky ! človek by sa vám nane dokázal pozerať stále dookola.

25.12.2017 17:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Maroši, ola hola, krásný sváteční den přeji.

Koukám, že jste také, jako někteří, napaden úchylkou zvanou Vlaškosexuál.
Nic si z toho nedělejte a klidně se na ty vlašky pozerajte stále dookola la la.

Dneska děvčata spáchala rekord. Nakladla 17 bělostných kousků.
Jen se jim prášilo od kloak. Viděl jsem to na vlastní oči, vysílaly to fšechny
mezinárodní stanice, takže jsem měl zařízen přenos až přímo na gaučík.
Takovouto produkci si s chutí nechám líbit.
Hop hop.

Momentálně jsem s barvou skořápek nadmíru spokojen.
Krémová vajíčka snáší jen jedna soudružka, a ta stejně půjde o dům dál,
nechce se jí moc klopit hřeben a praporek má na můj vkus moc členitý.
Budu mít k dispozici asi 4-6 nevyhovujících slepiček, kdo by měl zájem.
Možná, ale vopravdu jen možná i 1 kohouta, ale to si ještě nechám projít
hlavou. A vy víte kde...

25.12.2017 18:48
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

čapice napsal(a):

Oneskorene blahoželám a nezabúdajte, že každých sedem rokov sa Vám mení život, a 49ka je práve ten prelom. Tak Vám želám, aby sa to zmenilo k najlepšiemu

25.12.2017 19:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, zájem by byl. Ale jste stráááášně daleko.

Snad se někdy k vlaškám taky dopracuji. Vždycky se mi líbily, už proto, že je měla babička. Tak snad časem.

Jinak se vzpamatovávám z vánočního blázince. Zítra odjedou děti, tak si pak snad užiju taky trochu pohody a klidu. Mám je tu pořád všechny v kuchyni, i když jsou fajn, tak přece jenom je jich moc.
Venku je sice teplo, ale všude je bláto, co se lepí na boty. Když se vracím od slepic, tak ty boty sotva unesu. U kachen je to samozřejmě ještě horší.

25.12.2017 19:58
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Dobrý večer všem přeji a dodatečně klidné svátky vánoční s hromadou smíchu a pohody Vám přeje Andrea
Mám jednu otázku. Je normální, že se mi roznesly perličky? Jsou líhnuté letos v létě a už mi nanesly asi 10 vajíček.

25.12.2017 21:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, zdravíme po dlouhé době.
Je teplá zima, u vás u Labe je jedna z nejteplejších oblastí,
tak se není co divit, že vám soudružky perličky zahájily kloakální výkonnost.
Nejen moje se už také snaží udržovat blízké styky s hnízdy a dolíky (na zahradě).
Páří se už několik týdnů.
Jedna se dokonce zamilovala do kohouta, sodovka komnata, ale už vopravdická.

Javorko, no tedy, hledím, že u vás je to s vlaškami na dobré cestě.
Pomaloučku, polehoučku...

25.12.2017 22:46
javorka

XXX.XXX.98.207

No, jo. U mě je to běh na dlouhou trať. Už jsem je měla i zamluvené, ale nic z toho nebylo.
Když jsem měla kvočnu, tak jsem vajíčka narychlo nesehnala.
A proto, že se nemůžu rozloučit s žádnou starou slepicí, to nejde tak rychle. Ale třeba jednou...

25.12.2017 22:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Konečně se nám vrátila Andrea! Hurá!

25.12.2017 22:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Akorát teďka nevim, jestli Andy nebydlí spíš u Vltavy.
No to by bylo solidní společenské foajé, že...

Javorko, tak třeba někdo zase vyhlásí vědomostní soutěž o vejce.
Vše je tak, jak má být.

25.12.2017 23:14
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte, je to Labe, Labíčko
Já vím, jsem ostuda, jenže jsem nějak poklusu stále - to není výmluva.
Ale nějak se mi zachtělo si zítra vyrobit tu tvarohovou štoličku, už se mi sbíhají sliny
Ty perlity jsou sranda, mám nedopatřením 4 ks a už jsem je naháněla po pětidenním výletu u souseda na zahradě. Byla to sranda, jsou šíleně rychlý a já měla fičák, ale nakonec jsem je lstí pochytala
Zatím vím, že dvě jsou holky - dvě vajíčka. Další dvě nevím, ať na ně čučím jak chci, prostě ten rozdíl nevidím. Jsou to křiklouni, ale neva.
Jinak pipky mají výstrahu,10 vajíček na asi 60 pipin, to je bída. Alespoň křepelky se snaží, tam jsem moc spokojená - v salátu jsou bezva.

25.12.2017 23:42
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, tak perličky vyfoťte nebo ještě lépe natočte, jestli vám záleží na určení.
Hm, tvarohová štola zní zajímavě. Štoly nepapkám, jsou děsně sladké, ale tuhle
bych možná zvládnul, škoda, že nebydlím po proudu.

26.12.2017 09:22
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásné pohodové dopoledne, konečně .Venku zatim -2°C ale pomalu nám teplota stoupá a můj tlak klesá, j to je klídek a pohoda , Proč se říká svátky míru a pokoje, dokáže zodpovědět snad jen Olí.

26.12.2017 11:10
cruyff

XXX.XXX.161.107

honzapm napsal(a):
Maroši, ola hola, krásný sváteční den přeji.

Koukám, že jste také, jako někteří, napaden úchylkou zvanou Vlaškosexuál.
Nic si z toho nedělejte a klidně se na ty vlašky pozerajte stále dookola la la.

Dneska děvčata spáchala rekord. Nakladla 17 bělostných kousků.
Jen se jim prášilo od kloak. Viděl jsem to na vlastní oči, vysílaly to fšechny
mezinárodní stanice, takže jsem měl zařízen přenos až přímo na gaučík.
Takovouto produkci si s chutí nechám líbit.
Hop hop.

Momentálně jsem s barvou skořápek nadmíru spokojen.
Krémová vajíčka snáší jen jedna soudružka, a ta stejně půjde o dům dál,
nechce se jí moc klopit hřeben a praporek má na můj vkus moc členitý.
Budu mít k dispozici asi 4-6 nevyhovujících slepiček, kdo by měl zájem.
Možná, ale vopravdu jen možná i 1 kohouta, ale to si ještě nechám projít
hlavou. A vy víte kde...

tak to teda máte pravdu, som a veľký Vlaškosexuál

Ja by som si tiež rád zobral tie nevyhovujúce vlašky ale žiaľ tá vzdialenosť zrejme to ostane len pri tých násadách na jar

pekný zvyšok sviatkov všetkým

26.12.2017 19:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer všem. Tak nám Ježíšek slepičkám nadělil snáškové hnízdo NEST´O´MATIC co okoukal Ježíšek u začátka. Babičky slepičky dostaly to samé. Hnízda už jsou zkompletovaná. Akorát mám dva dotazy. Jaký je optimální náklon na vejce? Jsou tam 3 dírky pro zasunutí tyčky, a doporučují tam prostřední. A kdy se tam dává nebo naopak nedává ta zelená zástěrka (v návodu je tam cosi o jednom týdnu)? Děkuju jménem slepiček za pomoc.
A zdravím Andreu

26.12.2017 19:53
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Konečně jsem se dostala k počítači tak už všem popřeju Nový rok plný samých krásných věcí, jako vajíček a kuřátek a kačátek a jim podobným a hodně štěstí, ať se všem podaří co si usmyslí. Ať nám ta naše hospodářstvíčka jen kvetou a plodí.

26.12.2017 22:10
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte, moooc děkuji za přivítání, je to moc milé.
Tu tvarohovou štolu jsem vyčetla tady, na vlákně a hned mi padla do očka
Jelikož jsem už dostatečně naodpočívaná - celé dva dny u telky tak mám na zítra naplánováno velké čistění pipinek, a ve čtvrtek za odměnu zase Ikea, už se těším

26.12.2017 22:14
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Věrko, docela zajímavé hnízdo, a jelikož je z plastu a plechu, tak žádní čmeldové, že ? dejte vědět, jestli dobrý

27.12.2017 10:28
začátek

XXX.XXX.4.22

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer všem. Tak nám Ježíšek slepičkám nadělil snáškové hnízdo NEST´O´MATIC co okoukal Ježíšek u začátka. Babičky slepičky dostaly to samé. Hnízda už jsou zkompletovaná. Akorát mám dva dotazy. Jaký je optimální náklon na vejce? Jsou tam 3 dírky pro zasunutí tyčky, a doporučují tam prostřední. A kdy se tam dává nebo naopak nedává ta zelená zástěrka (v návodu je tam cosi o jednom týdnu)? Děkuju jménem slepiček za pomoc.
A zdravím Andreu

Hnízda si pochvaluji jsou bytelná, ale musí se čistit pomocí vysavače.pak to je co by dup.používám ten na popel s filtrem přes celou sběrnou nádobu.Jinak při boji s čmelíky jsem stříkl jed i pod kobereček na plechové dno.Úklon dna je lepší dát na max, záclonku dát teprve jak tam začnou chodit, v prvních dnech jsem jim dal do hnízda slámu a podkladek.Zrušil jsem všechny jiná hnízda, jinak stáli frontu před pletenou kukaní, ale ta se mi při boji s čmelíky moc neosvědčila a špatně se čistí, tak používám jen na převoz a pro kvočny.Hnízda jsou dost prostorná a klidně si tam vlezou 2 vlašky a dokonce se tam nacpaly i dvě orpingtonky, to ale hrozí rozbití vajíčka.Je lepší je zavěsit na stěnu alespoň 20 cm nad úroveň podlahy a samozřejmě tam, kde je k nim dobrý přístup a pokud možno tak, aby nemohli sedat sedat na stříšku.Jak začnou snášet v hnízdě, dát záclonku, pak odebrat slámu, podkladek jsem podélně rozřízl na dvě půlky a položil na čisté dno hnízda(umělohmotný).

27.12.2017 11:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Všem pěkný den. Začátku, děkuju moc za rady

27.12.2017 20:40
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Začátek-to jsou úly co tam vidím? Pokud ano máte moře medu.

27.12.2017 22:22
začátek

XXX.XXX.4.22

Verko nz Janinko máš dobrý zrak, ano jsou to úly a medu mám kolem 10q ročně podle počasí a počtu včelstev, ale dlouho u mne nezustane, do měsíce po medobraní je vždy pryč.

27.12.2017 23:28
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Začátek- tak to klobouk dolů

28.12.2017 10:51
Alik1986

XXX.XXX.180.240

28.12.2017 11:24
Olánek

XXX.XXX.37.54

Začátku, tak jste mně zasadil včelu do hlavy.Jestli pak slepice včelky nebaští, nebo zda mohou dostat žíhadlo či jak kapka medu do vody posiluje imunitu u drůbeže a jak ji propolis zkrášňuje?

28.12.2017 11:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Přátelé, pojďme dát zvířátkům v útulcích papáníčko.
Dvěma kliky dokažme, že máme nejenom tepláčky,
ale i srdíčko na správném místečku.

http://www.clickandfeed.cz

http://www.pesweb.cz/cz/naplnte-misky

Začátek už má určitě nakrmíno. Hop hop.

28.12.2017 14:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Alik1986 napsal(a):
To uz ta slepica prehana.

Snáší za dvě

28.12.2017 17:55
Alik1986

XXX.XXX.17.53

To hej lebo v kazdem takom velkom su 2 zltka.Povedal som susedovi ze az bude mat 150 gr. tak tam bude mat 3 zltka

28.12.2017 19:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak, bílá je krásná, tam nahoře to soudruzi i soudružky vědí,
a tak nám opět nasněžilo.
To je ale nadělení.
Hrablo a smeták se ujaly svých rolí a sníh zase jednou svištěl vzduchem.
Má záda pějí Ódu na bolest, ale vlaštičky a krůtičky a perličky přeci
nebudou bez trávy, žé.
Byla u mě zase jedna ujetě-bláznivá náfštěva a něco mi ve chlívku nechala,
no jesličky a Ježíšek to není, je tam něco jiného, a dělá to hop hop.
Zatím je to teda zahaleno tajemstvím a je to překvapení.

Soudružky a jejich přítelkyně kloaky nezahálí a dnes jsem posbíral
16 vajíček. Včera 15 a předtím dva dny po sedmnácti.
Spočítal jsem, že slepiček je 33, tři staré nenesou,7 mladých také ne,
takže je to velice slušná statistika pro horský Prsinec.
Však jsou to také vlašindy udatnice.

Momentálně překládám starou knihu o raritních rázech vlašek od Lydie Pfeffer,
kterou jsem si naježil pod stromeček (přišla včera), je tam uplně dechberoucí
story o oranžových, kdy a jak vznikly, no to je napínavější,
než Vražda v Orient-espressu. Děkuju Vaškovi Nedělkovi ml. za doporučení. Uí.

Zdravíme a máváme.

28.12.2017 22:33
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak Olí, můžu prozradit, že slepičky sem tam nějakou včelku sezobnou, dělají to i sýkorky a vrabci, bohužel tu a tam za to zaplatí po píchnutí včelkou i životem.No nicméně včelek by mělo být v každém úlu při vrcholu asi 70000 ks, tak tich pár včeliček co sezobnou není ani poznat.Co se tyká propolisu tak těžko říct, na něj se nedostanou a jak tvrdí Honzík překladatel je lepší mrkvička .A prubněte všichni testík .https://www.zena.cz/volny-cas/test-na-iy-delate-take-hrubky-v-dopisech/r~i:graphics:5182/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-5

28.12.2017 23:14
javorka

XXX.XXX.98.207

I na půl spící jsem testík zvládla výborně.
Byl lehoučký, ale i tak, to potěší.

Dobrou noc.

29.12.2017 00:48
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak moje mladé (letošní) zd. velsumky (3) + zd. wyandotka (1) nakladly 4 (!) vajíčka. Jsou to holky šikovný smajlík

29.12.2017 08:45
cruyff

XXX.XXX.161.107

Orava nesklamala, tu je výtvor dnešnej za dnešnú noc

29.12.2017 08:49
cruyff

XXX.XXX.161.107

29.12.2017 08:59
cruyff

XXX.XXX.161.107

Ale tie najhladnejšie predsa len vyšli von.

29.12.2017 09:01
cruyff

XXX.XXX.161.107

A samozrejme aj samozvaný kráľ dvora sa vybral von pozrieť sa čo sa deje...

29.12.2017 09:18
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravím, tak den ještě pořádně ani nezačal a už jsem sedřená jak bulhar. V noci nasněžilo, jak jste si mnozí všimli a u nás to je těžký mokrý sníh co rovnou taje a váží nejmíň třikrát tolik co obvykle. Když jsem šla otvírat pipky skoro to se mnou seklo, krásná nová síť prohnutá až k zemi i tyčky od plotu se ohýbaly, tak to muselo být fest těžké. Jala jsem se ho vytřepat, takže to trefilo i moji hlavu a padalo za límec a vůbec to padalo kam nemělo, musela jsem provizorně svázat ta nejhorší místa co se potrhala, aby mohly holky na průzkum a do večera to stejně roztaje, protože tu máme 6°C, no nenaštvalo by Vás to?

29.12.2017 09:46
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás jen poprášené bláto...

29.12.2017 21:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, nemohu se vynadívat na ty vaše soudružky vlašky, krásné udatnice máte.

Maroši, díky za fotky. To je vždycky osvěžující, vidět tu hospodářství i ostatních.
Ta komtesa vlaška v košíku opravdu nemá chybu, slintám.
A jakou máte užitkovost u Oravek? Jsou moc krásné, ty bílé jsou úplné komtesy.

Taky čekám, kdy nám své Vlašky (a nejen ty) ukáže soudruh kolega Olánek...

30.12.2017 10:29
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

cruyff napsal(a):
Sliepkam sa vonku moc nechce...

Moc jste mne fotkami potěšil. Mám hodně podobný kurník jako vy. Je to bývalá saláška pro pět oven, ze dřeva, není to takový ten unifikovaný kurník, zateplený, utěsněný co často tady vidím. Bála jsem se, že moje čtyři hybridky s rýnským kohoutkem nepřežijou. Před týdnem začaly tři snášet, uvnitř mají podestýlku z ořechových listů a piliny přisýpám, popelí se v tom jedna básen, ted když je venku nasněženo.
Stále přemýšlím, zda tento kurník vyspravit, manžel by radši vystavěl nový, menší, unifikovaný.

30.12.2017 16:49
čapice

XXX.XXX.211.210

Zdravim vsechny, hlidame malou, jezdime se koupat a chodime na prochazky aby chytla barvu z toho panelakoveho bytu. Vcera jsme bylu ve Vlasimi pro kohoutka Ara... Jmenuje se Silvestr. Rano sice dostal par klovancu od starsich, ale odpoledne uz za nim poslusne behaly. Hlavne mlade zacatecnice se hned skamaradily. Od sesti starsich dnes i vcera 3 vajicka.

30.12.2017 21:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak já bych měla kouli jako brno ze začátkovo testu
Čapice zdravíme nový přírůstek Silvestra
Jinak babičce začala snášet čínka. A mě přestala snášet běžkyně.

31.12.2017 11:42
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak a je tu zas, konec roku a jak praví básník, kde něco končí tam něco začíná.Tak nezapomeňte použít do vstupu tu správnou nohu a někteří třeba ruku. https://www.prozeny.cz/clanek/nejzdravejsi-alkoholicky-napoj-zatoci-s-cholesterolem-i-kily-navic-40718?seq-no=3&dop-ab-variant=&source=article-detail.

31.12.2017 13:26
Gamas

XXX.XXX.199.243

Také přeji do nového roku 2018 vykročit tou pravou nohou, jak lidskou, tak i drůbeží a hlavně s čistým štítem, štěstím, láskou a zdravím. Ať je zítřejší Nový rok ještě lepší a krásnější než ten dnešní poslední den roku 2017.

Kateřina.

31.12.2017 14:50
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Hodně zdraví a štěstí v Novém roce ať se Všem daří
Naše kačka už to má za pár a koTáta už taky povyrostla

31.12.2017 14:58

Všem hodně zdravý, štěstí, lásky a chovatelských úspěchů do nového roku. A ať Vám teplakofka nadále pěkně píše

31.12.2017 17:15
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Báječný rok 2018 vám všem přeju já i naše zvířena. Ať se daří všechno, do čeho se pustíte.
Černý rýnský kohout je od Olympionika. Oveny to maj očividně taky za pár.

31.12.2017 17:23
cruyff

XXX.XXX.92.230

honzapm napsal(a):
Začátku, nemohu se vynadívat na ty vaše soudružky vlašky, krásné udatnice máte.

Maroši, díky za fotky. To je vždycky osvěžující, vidět tu hospodářství i ostatních.
Ta komtesa vlaška v košíku opravdu nemá chybu, slintám.
A jakou máte užitkovost u Oravek? Jsou moc krásné, ty bílé jsou úplné komtesy.

Taky čekám, kdy nám své Vlašky (a nejen ty) ukáže soudruh kolega Olánek...

Tak to som rád, že fotky potešili a je to pre mňa teraz motivácia fotit ešte viac a precíznejšie.

Čo sa týka úžitkovosti tak 2ročné biele oravky v počte 6ks nesú denne 4 vajíčka. Žltohnedé mládky sa nedávno iba rozniesli tak tam to ešte neviem. Mám ešte 3 žltohnedé sliepky 4ročné, ktorým tiež semtam niečo ešte vypadne ale tie už čaká sekerka. Všetkým ľuďom dobrej vôle prajem všetko len to najlepšie do Nového roku, aby Vás všetko zlé obchádzalo a ak by aj predsa len niečo navštívilo tak sa nevzdávať, nezufať a bojovať !

31.12.2017 17:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Chci vám popřát velice,
samé pěkné slepice.

Ať nový rok stojí za to,
a ať není samé bláto.

Ať tepláky pěkně hřejí,
to vám přeji, přeji, přeji!

31.12.2017 18:59
dadu

XXX.XXX.61.94

Do celého nového roku 2018 přeji všem hodně zdraví, štěstí, lásky a chovatelských úspěchů a na naší teplákofce ať to žije

31.12.2017 19:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zítra je to dva roky, co Přemouš nemohl dospat a založil toto téma.

Co nejméně ztracených ponožek, lásek i iluzí, J. z G.

31.12.2017 20:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Náhodou moje nynější pračka není ponožkožroutka

31.12.2017 23:07
ovecka

XXX.XXX.180.37

Přeji všem příznivcům teplákovky do nového roku hodně zdraví, štěstí, lásky a úspěchů v našem pinožení se za drůbeží a zvířátky vůbec. Ať se dílo daří a hospodářství vzkvétá. Dana.

1.1.2018 08:14
Olánek

XXX.XXX.92.208

Přátelé vše Nej v Novém roce.
Loučit se s tím minulým je těžké, zejména když přinesl některá překvapivá až záhadná rozhodnutí i na poli chovatelství.Předně sem spadá rozhodnutí Magistrátu hl.m.Prahy učinit něco konkrétně hmatatelného nejen pro obyvatele města a tak pražští zastupitelé nechali zbudovat šest úlů na střeše Nové radnice.No a co je nejvíce překvapivé, tak to je konečný produkt, tedy zdravotně nezávadný med, prý?Vzpomínám, jak jsem před čtyřiceti lety, žízniv po fotbálku pozřel z hrušně její plod v obvodu Prahy 5 a přítomní mi doporučovali raději skok z Nuselského mostu, než postupné zmírání po konzumaci olova.Od té doby se zvýšil počet motorových vozidel, zintenzivnil provoz a výsledkem je nezávadný Metropolitní med.Co dokáže bezolovnatý benzín, není to zázrak.

1.1.2018 14:03
skodovak

XXX.XXX.241.252

Když ono dneska hrozně letí všechno co je Bio.. Tak Praha nemůže zůstat pozadu
a hloupý naivní občan to rád sežere zaplatí a ještě doporučí dál
chuť potravin z dovozu je jiná stala se zažitou a vytlačila chuť panenskou zdravou původní, Která je brána jako špatná z neznalosti.
Malinko se to vrací, ale opravdu malinko

Svět se zbláznil, všechno je obráceně..
A přemýšlení vzpomínání a sledování starých dokumentů, poslouchání předků kteří nejsou teto době naklonění je na jednu stranu krásné, ale také velice smutné a psychicky náročné když vidíme jak všechno normální co se stovky let budovalo dnešní člověk posle do pr.e za pár let. Ach jo.

1.1.2018 16:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Venku už se smráklo a my pořád ještě nemáme zbrusu novou tepláčkovku?
Tak, šup, šup!
Jestli on se nám Honzík na gaučíku nezasekl...

Teda, ten nás tak napíná.

1.1.2018 17:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

To teda jo. Jinak hlásím dneska první orlovčí vejce od mladých orlovek 2017 - stáří orlovek 30,5 týdne. Hurá.

1.1.2018 19:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak kde je ta lednová teplákovka? Honzo vstávej! Kolik je hodin? Tři slepičí.

2.1.2018 09:09
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Hezký den, první pracovní den v novém roce a kachna snesla první vajíčko Co s tím, ještě je brzo jim to nechat, není?

2.1.2018 09:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Sem už ne. Máme novou teplákovku: O slepičí krok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík