Únor bílý, tepláky jsou milý – pokračování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2018 18:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Na to že je únor nejkratší měsíc, tak jsme se nějak rozpovídali. A tak předchozí únorovou teplákovku najdete tady https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3435435/unor-bily-teplaky-jsou-mily?completed=diskuze_komentar#a3443681.

21.2.2018 18:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda řeknu vám, teď diskutujeme s jedním pánem na FB o křepelkách, že aby se zvýšila poréznost vajec a zlepšilo se odpařování, tak používá na vejce i smirkový papír.
Zajímalo by mě, jestli to někdo někdy použil na slepičí vejce.

21.2.2018 19:54
skodovak

XXX.XXX.33.234

Vajíčka když jsou od bláta nebo ho. Brousím na rady starých chovatelů b.papírem již tak tři roky. Na té fotce líhne jak jsem dával je to i vidět. Někdo to dělá brus. Vatou ale ta je jemná a uzavře pory a je problém.
Cíleně jsem to nedělal jen takto.

21.2.2018 19:59
skodovak

XXX.XXX.33.234

Fotky z krmení a relaxace u ptáků

21.2.2018 20:08
skodovak

XXX.XXX.241.252

Když už jsme u těch křepelek

21.2.2018 20:09
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):
Teda řeknu vám, teď diskutujeme s jedním pánem na FB o křepelkách, že aby se zvýšila poréznost vajec a zlepšilo se odpařování, tak používá na vejce i smirkový papír.
Zajímalo by mě, jestli to někdo někdy použil na slepičí vejce.

Paní Věrko, já čistím vajíčka nahrubo malým ostrým nožíkem a dočistím suchou houbičkou na nádobí. Po blátě a nebo h- zbydou jen nepatrné skvrnky. Myslím si, že se i skořápka lehce naruší. Nová houbička je dost ostrá. Vajíčka pak smočím v roztoku Virocidu. a ihned vlhká vkládám do líhně. Dana.

21.2.2018 20:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak mě to spíš napadlo, že kdo to tu kdysi psal, že se líhnou třeba špatně maransky, jak je vrstva "barvy" na skořápce a je malá poréznost. Tak je prostě ošmirglovat

22.2.2018 15:26
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak už se těším. http://zeitraffer.tv/naturzeitraffer/pflanzen/steinpilz-boletus-edulis/

NORMÁLNĚ ČESKY: Skákal pes, přes oves, přes zelenou louku. Šel za ním myslivec, péro na klobouku. Pejsku náš, co děláš, žes´ tak vesel stále? Nevím sám, řek´ bych vám, hop a skákal dále.
OSTRAVÁK TO ZAZPÍVÁ TAKTO: Skače čuba přes obile, šibko hupe přes luku. Za ňu chachar v kamizole fajne brko v klobuku. Jak se vališ, co se chlameš, co se ščuřiš jako cyp ? Prd ti řeknu, také zname a zas vali do kajsik.
OD HANÁKA TO MŮŽEME ČEKAT TAKHLE: Skókal pések přes ovések, přes zelenó lóko. Šél za ním meslivéc, péro na klobóko. Pésko náš, co stvóřáš, že sa l&oacu te;hn&ia cute;š z čoňo ? Neřéš mja konópko, valím rychlo, koňo.
VALACH: Skáče hafik ces obilé, ces zelenú pastvinku. Išél za ním střílač milé, na klobúku mrcinku. Hafe víš, co robíš, že sa řehceš fčílkáj ? Nevím sám, vykuádám, hop, skočíl jak pílka.
BRŇÁK: Bere čokl glajze grýnó, hópe lúpink přes kajzec. Za nim kópe plótve rýnó, plotňák jégr na Oltec. Co se pecní, těžké lochec, kvaltuj fligny, haltni vály. Žádné ánunk, čokl borec, migne cemrem a de pali.
DEMENT: Hopy haf haf přes chramst šumi, přes travyčka mňami mňam. Pán i flinta naňho čumi, sako z husi v čapce mam. Hafik haf, co práca fuj, že smých tlama široká, Slovo já však f tlamje hnuj, hopy hop jak divočák.
NADSTRÁŽMISTR POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY: Dne 18.8. t.r. jsem prováděl spolu s nstrm. Hyhlíkem pravidelnou obchůzku. Na konci ulice Polní jsme legitimovali osobu mužského pohlaví konající chůzi po poli spolu se psem, který skákal přes blíže nezjištěné obiloviny. V osobě byl námi zjištěn jistý M. Slivec v uniformě zaměstnance Správy lesů. Muž i pes jevili známky rozjařenosti. Na přímý dotaz po příčině jejich veselí uvedl pes, že mu to není známo a pokračoval v již výše zmíněné činnosti. Jmenovaný M.Slivec k dotyčné věci doznal, že pes skáče proto, že se nažral tzv. trávy. Provedli jsme zajištění obou pachatelů a sdělili jim obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek podle paragrafu 187 trestního zákona.

22.2.2018 17:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Brrr. Strašná zima.
A ještě fičí pořádný vítr. Jestli to bude ještě horší, jak nás straší, to bude hrůza.

Narychlo jsem ještě balila hortenzie. Jsou sice zasypané listím, ale to si sedlo a choulostivé větvičky už vykukovaly ven.
Dnes jsme vozili v kufru auta slámu, co byla jen tak za odvoz. Něco balíky, ale většinou rozpadlé. Dovedete si představit, jak to auto vypadalo. Ještě, že to manželovi nevadí. Dokonce to snad i trochu vyluxoval.
Taky přivezl ze zeleniny celou bednu listí, tak holky měly vánoce. Už nás tam znají a jsou rádi, že to někdo odveze.

Slepičí móda od Věry je super. Mohla bych svůj šatník ještě vylepšit. Ale můj obleček, co nosím ke slepicím je taky móc pěkný. Bunda po synovi (černá, zapatlaná od bílého Balakrylu) se za pár let vylepšila o seškvařené díry na rukávu, z kterých vylézá vatelín. Neměla bych v ní přikládat do krbu. A roztrhané manželovy oteplováky, které jsem si před lety spravila, ale záplaty už pomalu odpadávají.
No, manekýna hadr.

22.2.2018 17:37
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Javorko, ta to máte správne moderné oblečenie.

22.2.2018 18:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, já myslím, že drůbeži je úplně jedno, jak vypadáme. Hlavně že nosíme pořád tu stejnou čepici nebo aspoň bundu. Protože já občas třeba u křepelek vidím zděšení, kdo to zase přišel. Když udělám nějakou změnu nějak mě pak nepoznávají
Jinak jsem to nevydržela. Dneska večer je to 6 dní, co mám hempšírky v líhni. Do jedné líhně jsem nasadila 24 vajec, do druhé jsem prozřetelně přidala 1 vejce (ke křepelčím). A po prosvícení jsem vyřadila 5 vajec neoplozených. Takže pokračuju na 20ti.
A jak mám ve zvyku když vyřazuju křepelčí jalová, tak si vejce dávám vzorek ke vzorku (protože u křepelek slepička snáší pořád stejný vzorek fleků). A vyšlo mi z toho podle barvy a tvaru vajec, že dvě slepičky z osmi se nějak málo fintí před kohoutem. Ty spodní podle tvaru lehce poznám a příště je do líhně dávat nebudu.

22.2.2018 18:57
skodovak

XXX.XXX.49.32

No, tak Já vajíčka zatím nechal všechna, takže toto zkusím pak taky. Testů není nikdy dost.

Já dámám co že to za plemena si nechám na další sezonu, zatím vychází nejlépe Nh a vlašky, z jednotlivců australska ta je kulomet a velikost pěkná, a docela mne překvapila Pavlovka. A jako poslední vlaška Černá vzatá kor. Kohoutem. Vzrostla mi poptávka po vajíčkach tak spojit koníček i s praktickou stránkou.Maransky mám sto chutí už pustit k vodě, ale ta barva skořápky, když náhodou nějaká je mne stále pokouší.

22.2.2018 18:58
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jo změna oblečení u zvěřince. Tak asi takto, doma si toho nikdo nevšimne ale husy a křepelky vždy Mužíček vždy jen řekne mámo hlavně tak nechoď na ulic ať se tě někdo nelekne
Mám jednu bundu kterou používám jak na krmení tak na přikládání do kotle. No a jelikož máme plnění vrchem tak se mi tam občas šprajcne polínko či uhlí a neumím to jinak než tam hrábnout až po rameno no a tak mám takovou trošku více stínovanou bundu. Mám ji tak ušmudlanou že už nejde ani vyprat

22.2.2018 19:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Já se ve svém teplém oblečku taky producíruju jen na zahradě, ale občas musím vylézt před branku, třeba pro popelnici. A jak na potvoru vždycky někoho potkám.

22.2.2018 19:15
skodovak

XXX.XXX.241.252

Jo, než to zničim tak vždycky koupím troje stejný montérky, a střídám, mikiny dvě, bunda již léta jedna, ta mění barvu tedy postupem času sama

22.2.2018 19:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás je to sranda. Zahrada 2,5 km daleko. Tam chodíme ještě čistí, ale zpátky jako prasátka. Jezevčíci od bahna, my od bahna, protože občas na nás skočí jezevčík aby jsme ho podrbali. Sem tam ho..o na bundě, protože jsme označovali slepici a nejlíp se drží opřená o bundu. Sláma na čepici nebo hobliny od křepelek ve vlasech.
Nejhorší je to v baráku. Gumáky nebo zimní boty od bahna (ani očištění lopatkou tomu nepomůže), když náhodou někdo vytírá chodbu, tak se radši plížíme zadním vchodem.
A úplně nejhorší je, když to bahno pak uschne, vy si vezmete boty a než člověk dojde k výtahu, tak se to oklepe, že se musí člověk vrátit pro lopatku a smetáček

22.2.2018 19:41
skodovak

XXX.XXX.241.252

veraboskova napsal(a):
Tak u nás je to sranda. Zahrada 2,5 km daleko. Tam chodíme ještě čistí, ale zpátky jako prasátka. Jezevčíci od bahna, my od bahna, protože občas na nás skočí jezevčík aby jsme ho podrbali. Sem tam ho..o na bundě, protože jsme označovali slepici a nejlíp se drží opřená o bundu. Sláma na čepici nebo hobliny od křepelek ve vlasech.
Nejhorší je to v baráku. Gumáky nebo zimní boty od bahna (ani očištění lopatkou tomu nepomůže), když náhodou někdo vytírá chodbu, tak se radši plížíme zadním vchodem.
A úplně nejhorší je, když to bahno pak uschne, vy si vezmete boty a než člověk dojde k výtahu, tak se to oklepe, že se musí člověk vrátit pro lopatku a smetáček

Ono na tom není nic tak divného, jen už to není v republice standart.. jde o to zvyknout si na to, že na vás koukají jako na celebritu, ovšem z jiného odvětví..

22.2.2018 23:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Manžel říká, že vypadám jako cestář. Bunda a kalhoty šustáky ze sekáče, válim se v ledasčem.
Ovena dnes v jednadvacet porodila trojčata, tak alespon jedno foto. Nevěřím, že se všechna dočkají rána.

23.2.2018 07:13
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Janinka Bosorka napsal(a):
Manžel říká, že vypadám jako cestář. Bunda a kalhoty šustáky ze sekáče, válim se v ledasčem.
Ovena dnes v jednadvacet porodila trojčata, tak alespon jedno foto. Nevěřím, že se všechna dočkají rána.

Čo nové s ovečkami, Janinko?

23.2.2018 07:13
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Dobre rano, u nas jsou -4, zatazeno..pizmovky jeste zavrene ve stodole, slepice zavrene, pujdu je pustit, az se mirne otepli, krmeni maji, tak to musi vydrzet..kozy, kralici nakrmeni..Janinko, krasna jehnatka, jak se jim dari?doufam, ze jsou stale vsechna...nase koza Ruza bude rodit za mesic, ale uz ted je jak almara, mam trochu obavy, loni jako prvnicka, mela 3 !kuzlatka, coz se mi u prvnicky za 25let chovu stalo poprve..ale neni to zadna vyhra, koza jako ovce ma jen dva struky, takze boj o mliko..Ruza jeste dava 1,5l mlika, ne a ne zasusit..uz se moc tesim na kuzlatka.

23.2.2018 08:37
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Mamka maria vždyt píšu včera večer porodila poslední ovena, trojčata, No dvě jsou v pohodě dnes ráno, jedno bečí. Podala jsem selen lamb aid oddojila ovci, moc pít nechce. Zahřeju ho ještě petkama s teplou vodou. Kdyby nebečelo nechám to být. Ale takhle ach jo.
Jinak se narodilo celkem osm kousků, jedna jehnička nedožila rána, ale ostatní jsou v pohodě.

23.2.2018 10:22
nomad72

XXX.XXX.234.51

Krásny a ešte krásnejši červený piatok ! aj aja ajajaaaj... nádherne hrajú bratia rusi ten hokej... no, dostať v priebehu 27 sekúnd dva góly, po tom prvom ísť ešte protestovať a dať preskúmať gól... v tom momente prísť o time out... a ešte tie hlášky komentátorov (pozerám na čt sport) tak tomu sa povie lahôdka dúfam, že tento zápas skončí v normálnom hracom čase tak, ako si to predstavujem...

23.2.2018 10:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mário, já dneska kvůli hokeji pracuji z domova (můj šéf taky :). No nevím, jestli hrajou nádherně, jak tam sejmuli našeho hráče to od nich teda nebylo hezký

23.2.2018 11:00
nomad72

XXX.XXX.234.8

Lebo vy hráte čisto podľa pravidiel so svätožiarou na hlave... to isto... rusi doteraz hrali najlepší hokej... jediný zápas prehrali dúfam, že budú mať zlato, oni si to zaslúžia... no a stav 3 : 0 nech žije červená mašina

23.2.2018 11:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A my budeme fandit i zítra kdy budeme hrát o bronz.

23.2.2018 11:05
nomad72

XXX.XXX.234.8

To je dobre... aj ja budem fandiť... keď sa bude hrať o zlato

23.2.2018 13:30
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Kde ste skončili vy mistři? Jak se říká tonozci se stébla chytá. My si zafandíme našim!

23.2.2018 13:34
bery25

XXX.XXX.111.77

.tumash1983. napsal(a):
Kde ste skončili vy mistři? Jak se říká tonozci se stébla chytá. My si zafandíme našim!

My sme skoncili ako mistři kaslite nato, mna viac zaujima kolko bude dnes vajicok

23.2.2018 13:36
nomad72

XXX.XXX.234.49

Aj tak ti to bude p*u platné... však ono, aj zemiaková medaila je dobrá...

23.2.2018 14:15
nomad72

XXX.XXX.234.148

Nemecko 3 : 0 kanada

no, zajtra to bude zaujímavé

23.2.2018 16:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jj budeme hrát s Kanadou.
Jinak namazat hřebínky kohoutům, ženou se na nás velké mrazy. u nás na jihu předpovídají ze soboty na neděli i -18 stupňů. Ve čtrvrtek až -20. Brrr.

23.2.2018 18:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, díky za připomenutí. Hřebínky jsem namazala pro jistotu i slepicím.
Ty mrazy mě děsí, pořád doufám, že se předpověď nevyplní.
Vodu nosím novou asi po dvou hodinách a už má ledovou krustu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 18:41

Moje slepice žádné hřebínky nemají

23.2.2018 18:45
nomad72

XXX.XXX.234.74

Je piatok, večer, tak aj horal bude dnes namazaný preventívne.

23.2.2018 20:28
horal

XXX.XXX.202.176

To máš pravdu, horal je namazaný, ale od babičky obě ramena pro jistotu. Jinak jestli myslíš po alkoholu, tak to jsi na omylu. Čtyři kousky ještě zvládnu v pohodě. No a zajímavé to bude v neděli.

23.2.2018 20:29
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z ledového Polabí
zima, brrr, moc to holkám nezávidím, ale co, mají kožíšek z peří. Zvláštní je, že mi celou zimu araukanky hřadují venku, do kurníku jdou jen ty, co se nevejdou na venkovní hřadlo.
S maranskama jsem v loni také nebyla spokojená, tak jsem to letos riskla a dojela si pro třítýdenní Dark shelly, pravda, jsou to ještě prťata, ale mají se k světu. Mají mít stejně tmavá vejce jako maransky, ale lepší snášku.Těším se na ně.

23.2.2018 20:48
skodovak

XXX.XXX.241.252

Maransky jak jsem zmiňoval mně taky již štvou, dnes jsem si ještě k tomu potvrdil že kohout je asi ko na spodek, ze 40 vajíček 3ks plné ostatní nic..takže paráda, a když vidím, jak a co to nese a jak to rok od roku vypadá jinak, nějak jsem si říkal, že je asi na čase zkusit něco jiného..ač kohoutka jsem dneska popř.sehnal.

23.2.2018 21:02
horal

XXX.XXX.202.176

Tak vážění, maransky pět dní před koncem měsíce snáška 98%, pak zakrslé vlašky 82%, další jsou vlašky stříbrné 67%, araukány 66%, vlašky koroptví 60% a vše ostatní pod 50%.

23.2.2018 21:25
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak máte asi z dobré "linie".

23.2.2018 21:32
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak mým holkám (4x orpina,1x faverolka,1x zd. wyandotka a 3x zd. velsumka) asi zamrzla snášedla (a to ještě moc nemrzne) - sbírám 1 - 2 vajíčka denně

23.2.2018 21:48

Holky snáší určitě dvě, Křikna a Pěkná. Zlatá nevím, viděla jsem, že se nechá pojímat, ale zmačkaná není. Bílá snášela na začátku ledna, ale teď ani ťuk, ale za to si můžu sama. Nějak ji zdivočel chochol a vous a asi měla problém se dostat ke žrádlu a vodě, Nějak jsem to nezkoumala, jen jsem si všimla, že se nějak straní a když jsem ji vzala do ruky, úplně jsem se zhrozila, protože měla tak kilo. Prostě jen kosti v peří. Šla bokem, ale kromě vyhublosti se jevila normálně a když jsem jí pak z posledního nápadu ošmikala půl peří na hlavě, s novým sestřihem vyloženě ožila, tak to asi bylo tím. Od tý doby už zase přibrala a chodí s ostatními a začíná mít zase červený obličej, ale vejce od ní bude až někdy hodně časem.

Takže nesou dvě holky ze čtyř, ale ty zase opravdu nesou, denně minimálně jedno vejce, spíš dvě tam jsou.

23.2.2018 22:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No já jsem docela překvapená, že ještě v téhle zimě (v dřevěném zahradním domku) snáší pořád křepelky. Zatím vodu zamrzlou nemají, ale počítám, že těch pár dnů zimy a budou mít taky v napaječkách led. Teď pár dní sbírat násadovky nebudu, už ale plním plata čekatelek na volnou líheň ve sklepě

23.2.2018 22:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A fotky nedáte? Andreo, Bodlinko a spol?

24.2.2018 09:46
skodovak

XXX.XXX.241.252

To nejde, zamrzly nám foťáky

24.2.2018 10:17
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásnou slunečnou a mrazivou sobotu máme dnes a tak jsem prubl pár fotek, kuřátka jsou týdenní a čtyřtýdenní z.velsumky oranžovokrké, jinak jsem rozdělil ještě vlašky rodobarvé, araukány černé a z.velsumky stříbrné a vícero letos neplánuji líhnout musím to omezovat, ale pořád se to jaksi nedaří.Co sleduji reportáž o maranskách, tak ty jsem zrušil ji dříve, první rok nádherná snáška po přepepření pomalu 4 měsíce mizérie a po druhém možná jedno vajíčko za 14 dnů, no už prošli mrazákem.

Na palubě letadla s vojáky letícího do Afganistánu říká seržant : "Chlapi, za každý pár mohamedánských uší dostane každej z vás 200 euro, za hlavu s talibánským vousem pět stovek!" Letadlo přistane a natěšení vojáci z něj okamžitě vyběhnou...za dvě hodiny se radostně vracejí s koši plnými hlav a uší. Seržant to vidí a je celý bledý a zpocený: "Kurva, chlapi, to bylo jen mezipřistání v Berlíně!".

24.2.2018 11:13
stepka

XXX.XXX.225.10

nomad72 napsal(a):
Aj tak ti to bude p*u platné... však ono, aj zemiaková medaila je dobrá...

A jéje sadistický ho.ado je zpátky, no to vám přeju "hezkou zábavu"

24.2.2018 11:33
nomad72

XXX.XXX.234.28

24.2.2018 11:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Příspěvek jsem nahlásila adminovi s prosbou o smazání. Myslím, že jsme dospělí lidé a nemusíme se tady navzájem osočovat. Děkuji.

24.2.2018 11:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda řeknu vám, držet v jedné ruce křepelku a v druhé fotit není žádná sranda
Dneska je jim 14 dnů. Ještě tak týden a půjde poznat samec od samice.

24.2.2018 13:47
nomad72

XXX.XXX.234.119

No...

24.2.2018 14:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Chtělo by to do poslední třetiny Ester.

24.2.2018 15:55
nomad72

XXX.XXX.234.119

24.2.2018 17:37

Tak vyřešeno, Zlatá prototyp vejce dnes.

24.2.2018 17:47

Dneska mě po cestě z prahy vyděsili předpovědí počasí, tak jsem vyčistila myši, nastlala, obalila králíkárnu dekami na bezdomovecké doupě, jela jsem za slepicemi, vyčistila jsem slepice, obalila kurník i s výběhem modrou plachtou na bezdomovecké doupě, zamulčovala jsem stromy a keře a přikryla jahody netlanou textilií.

Jsem trochu zmrzlá.

Ale všechny "moje věci" by měly vydržet i mínus kolik chce.

25.2.2018 04:11
nomad72

XXX.XXX.234.145

Krásne nedeľné zamrznuté ránko prajem. východ hlási o takomto čase -11°C.možno do siedmej ešte nejaký stupeň klesne, ale nevadí...ja som žiadne opatrenia proti mrazom, ako slečna (dáma) nado mnou nerobil...načo... sliepky taký mráz v pohode prežijú, a pes má riadny kožuch... a záhrada sa s tým vyrovná po svojom...
no, vývar sa už varí, domáce rezanky uvarené, chlebík upečený, tak čakám, kým začne finále v hokeji... tú hodinku nejako vydržím, a potom, dúfam, že si nebudem trhať vlasy z výsledku... a konečne, už tá olympiáda skončí, lebo už mám sneh pomaly aj v obývačke
tak prajem ešte raz pekný deň, a hlavy hore... kvôli hokeju si netreba robiť starosti, je to len šport (hra) a chlieb lacnejší nebude... v živote sú dôležitejšie veci

25.2.2018 08:19
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ráno,
tak máme bramborovou no co. Hlavní je že se zúčastnili...

Tak zvěřinec pokrmen a byla to zajímavé jak husky s kačenama zábli nožky. Chudáčci proběhli se a protáhli a při tom zvedali nožky. Moc dlouho nevydrželi stát, raději si sedli
Mráz je potřeba ale už aby ustál. Všechna voda zamrzlá. Hlavně u králíčků mě to štve.
Dneska řízečky s bramborovou kaší a čočková polévka

25.2.2018 09:13

Jo, zahrada se s tím možná vyrovná po svém, ale protože všechno, co jsem mulčovala, je výsadba z minulýho roku, fakt bych nerada, aby to vyrovnání spočívalo ve "všechno mrtvý". Už ty peníze by mě mrzely, natož práce a ztráta pěkných stromků a keříků.

Ale jo, o slepice se nebojím, ty mají péřové bundičky, ale přikrytí zamezí přístupu studenýho větru a nezamrzá pak tak voda. topný kabel už je objednaný, takže i toto bude vyřešeno :D

Nejhorší to mají asi morčata, ono ta morčecí srst je taková divná a na nohách nemají chlupy žádné, ale u nich zase vím, že to prostě -20 i několik dní za sebou vydrží. Ale musí mít čisto a pořádně podestláno, na zmrzlým hnoji se zespodu nezahřejí.

25.2.2018 09:13
faith68

XXX.XXX.15.225

Ja som za, nech mrznej aj cely marec.Konečne je zima, aka ma byt.Potrebuje premrznut zem aj stromy.Aj sliepky su vacsinou vonku a čuvačka si v snehu a mrazoch bahni...

25.2.2018 09:26
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Mráz bolo treba, horšie že mi už začali vychádzať kvety, dúfam, že to zvládnu.

25.2.2018 09:38
faith68

XXX.XXX.15.225

Moja tohtorocna mladez.Kupovala som vajicka brakelky striebornej a forverky.Nakoniec su medzi nimi aj brakelky zlate a cierne kuriatka, ktore su robustnejsie ako brakelky a forverky.

25.2.2018 10:24
horal

XXX.XXX.202.176

Hnusné ráno, -15 do to ho větřík a než jsem došel na zahradu málem mi upadly uší. Mario jestli víš o ty díře odkaď to sem z východu táhne tak ji koukej ucpat, už to stačilo. Já už chci jaro a nejsem sám. Jinak vám všem přeju hezké ráno. Ani se mi nechce věřit, že pár skel drží rozdíl teploty skoro čtyřicet stpňů. No dobře jsem si to naplánoval. Připustím králice v lednu, koncem února už bývá fajn a až vylezou z hnízda bude březen a teplíčko. Starou belu mrzne až praští a já mám okoceno pět samíc a šestou to čeká. Nechci ani sahat do hnízd, jenom občas zkonrtoluju jestli je tam teplo. Zamrzají napaječky a tak alespoň 3x rozmrazit a vyměnit vodu, navíc v tom mrazu tahat půl kilometru šedesát litrů vody deně. Spotřeba krmení je dvojnásobná a slepičky nesou jakoby se nechumelilo. Včera od 60 slepic 30 vajíček. a až se oteplí tak přestanou, to teprva dolehne za zima na ně. Tak jdu zatopit pod brutar a rozmrazovat napaječky. v líhni přes sto vajec a pro jistoto mám už vyhlídnutou elektrocentrálu. Většinou se stává že zrovna když líhnu ta na několik hodin vypnou proud. Štěstí přeje připraveným.

25.2.2018 10:38
skodovak

XXX.XXX.241.252

Přátele, zeptám se, hlavně tedy naší paní Terezky, přenáší se markovka vajíčky? Četl jsem že ne, ale zajímají mně Vaše názory.

25.2.2018 11:00
ovecka

XXX.XXX.180.37

skodovak napsal(a):
Přátele, zeptám se, hlavně tedy naší paní Terezky, přenáší se markovka vajíčky? Četl jsem že ne, ale zajímají mně Vaše názory.

Přenos infekce ze slepic na potomstvo kontaminací skořápky násadových vajec je nepravděpodobný, protože virus je inaktivován vysokou vlhkostí a teplotou inkubátoru.

Zdroj:https://cs.wikipedia.org/wiki/Markova_nemoc

Takže násadovými vejci se nepřenáší. k přenosu dochází vzdušnou cestou. Dana.

25.2.2018 11:18
skodovak

XXX.XXX.241.252

Děkuji, tady jsem to četl
zjistil jsem že ta vajíčka co mám dohodnuta, jsou od Pána co to tam dva roky zpět měl. Tak že bych to příp.radši zrušil.

25.2.2018 11:23
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím, krásné mrazivé ale prosluněné ráno. Když jsem šla otvírat, narazila jsem si čepici a natáhla rukavičky, takže jsem v pohodě přežila. Kačeničky rostou jako z vody, pro jistotu jsem jim zapla fučák a dobře jsem udělala, ráno bylo -8°C brrr, všechny seděly okolo. . a inspirace do pekáče, toto byl roční kohout faverolky, do měkoučka upečený mňam

25.2.2018 11:43
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A ještě tu mám ty dva sirotečky faverolkové uprchlice . Nová násada je podstatně lepší, mám tam přes dvacet oplozených, takže mladý kohout se snažil

25.2.2018 11:51

skodovak napsal(a):
zjistil jsem že ta vajíčka co mám dohodnuta, jsou od Pána co to tam dva roky zpět měl. Tak že bych to příp.radši zrušil.

Markova choroba je všude akorát tvoří hodně kmenů s odlišnou virulencí, nicméně je to všudypřítomná věc. jde o to, že většina slepic málo virulentní kmen zvládne bez příznaků.

jediný způsob, jakým se nepřenáší, jsou vejce. proto ve velkochovech vakcinují už vejce nějaký 18: den inkubace, protože po vylíhnutí už okamžitě může dojít k nákaze v důsledku obecné přítomnosti viru všude.

takže jediný, co by mě případně zajímalo, je čistě selekce na odolnost. pokud v chovu byla klinická markova choroba, jsou to vejce od slepic, které neonemocněly, a tím pádem je šance, že jejich potomstvo bude taky odolné?

25.2.2018 11:58
skodovak

XXX.XXX.241.252

Snad ano, všechno první rok a druhý vymlátil, minulý už nic neměl a letos všechno ok i s odchovy. Jeho kamarád má zákaz prodeje na pět let, tomuto nic nenařídili. Radši se zeptám než něco podcenit.

25.2.2018 12:28

skodovak napsal(a):
Snad ano, všechno první rok a druhý vymlátil, minulý už nic neměl a letos všechno ok i s odchovy. Jeho kamarád má zákaz prodeje na pět let, tomuto nic nenařídili. Radši se zeptám než něco podcenit.

Zákaz, jaký zákaz, od koho zákaz?

markova choroba není nebezpečná nákaza. svs její výskyt vůbec nezajímá, neeviduje ho, nevydává žádná veterinární opatření při výskytu.

25.2.2018 12:34
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nevím taky jsem nic nenašel, že by tak fungovalo u tohoto onemocnění. takhle mi to říkal jeho kolega z klubu jejich. Budu to muset dozjistit přesněji.

25.2.2018 16:12
skodovak

XXX.XXX.241.252

25.2.2018 17:42
ovecka

XXX.XXX.180.37

skodovak napsal(a):

Já osobně všechna vejce před nasazením do líhně vydesinfikuji ponořením do roztoku Virocidu (je určen i na desinfekci nás.vajec) a to ať vlastní nebo cizí, čistá nebo znečištěná, slepičí, kachní i husí. Prostě neriskuji nákazu. Pokud desinfikujete, tak bych se toho nebála. Dana.

25.2.2018 17:45
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):
Já osobně všechna vejce před nasazením do líhně vydesinfikuji ponořením do roztoku Virocidu (je určen i na desinfekci nás.vajec) a to ať vlastní nebo cizí, čistá nebo znečištěná, slepičí, kachní i husí. Prostě neriskuji nákazu. Pokud desinfikujete, tak bych se toho nebála. Dana.

Díky, budu muset začít.. Už jsem o tom četl, jak od vás tak jinde.

25.2.2018 18:09
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tak Terezka vystříhala a slepila nový kmen, a hned tři kuřátka.

25.2.2018 18:15

Kuřata jsou na první pohled z cizích vajec, divoký kohout a kropenatá slepice nemůžou mít bílá kuřata. a ani ta bílá skořápka mi k tý slepici nejde.

25.2.2018 18:27
bery25

XXX.XXX.111.77

Tak sa prejavuje nevera, krasne biele kuriatka

25.2.2018 19:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Bodlinko, vy jste ale šťoura.

25.2.2018 19:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Moje kamarádka mi nevěřila, že jsou i jiné barvy kuřat než žlutá Já bych to moc nepitvala

25.2.2018 19:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Koukali jste se na předpověď počasí? Brrr. Do čtvrtka to musíme vydržet.
Pavel Karas nepotěšil. a ještě, že nemáme rok 1929. To někde kousek od naší Věrky naměřili -42,2! Proti tomu bylo u nás ráno vlastně teplo. Pouhých -12.

25.2.2018 19:38

veraboskova napsal(a):
Moje kamarádka mi nevěřila, že jsou i jiné barvy kuřat než žlutá Já bych to moc nepitvala

Ale tak já když jsem vylíhla paduánky, první reakce mých rodičů byla taky "a jaktože nejsou žlutá?".

25.2.2018 20:03
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pro letošek odroděno.6 jehniček, jedna zemřela po první noci, pět beránků.4xdvojčata,1xtrojčata. Matkám údernicím ze srdce děkujeme. Jim i nám přejeme zdravíčko.
Slepičky zatím snášejí každý den. Dnes ráno -12.
Králíci v pořádku. Psi na gaučíku.

25.2.2018 20:05
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

V loňském roce jsme jako chovatelé měli ukázku zvířat na vítání jara. Pánové obstarali i to aby tam byli k vidění kuřátka. a jak říkáte "jaktože nejsou žlutá?" a dokonce tam padlo, ty tmavé jsou kačenky že. No někteří už pořádně nepoznají kuře od kačenky
Všude vidí jen ty žluté brojlerové kuřátka...
Já tam vezla husy pomořanské a křepelky a musím říct že jsme měli úspěch. Taky jsme nachystali různá vajíčka, husí, perliččí, krůtí, křepelčí a všechny barvy slepičích.
Jak akce končila tak se lidé chodily ptát jestli si nemůžou koupit ty vajíčka...Tak jsme je tam všechny rozdali, ten úsměv a radost jak dospělých tak dětí byl super.
Letos budeme pravděpodobně znovu pozváni tak se těším...

25.2.2018 21:20
andreakiss

XXX.XXX.47.39

Ahojte z Polabí zima, zima brrr
Dnes byla ůklidová neděle, čistila jsem, přendavala, přesouvala. Vždycky mám radost, jak jim to tam voní, chvíli
Fotky, jojo, slibuji, něco nafotím. Dnes jsem fotila naše morče, je legrační.
Jsem také ráda, že mrzne až praští, ale zároveň se už těším na jaro, co vy ?

25.2.2018 21:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem prosvěcovala další várku křepelčích vajíček a předělávala jsem na dolíheň. Připravila jsem si mističku na jalová vejce. a ona jsou všechna oplozená, mám radost.
A radost nemám, odešel mi termostat v troubě když se termostat rozhodne, tak trouba peče na 125stupňů a víc ani ránu. Takže jsem zkazila chleba. Zkoušela jsem celožitný a vypadá jak upečená sekaná

25.2.2018 21:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak u nás aktuálně -8 stupňů. Ráno tu cestu do práce nechci vidět, bude pěknej samec.

25.2.2018 22:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

veraboskova napsal(a):
Jinak u nás aktuálně -8 stupňů. Ráno tu cestu do práce nechci vidět, bude pěknej samec.

U nás -12 jak máte zabezpečené ovce s jehnaty věrko?

26.2.2018 07:03
nomad72

XXX.XXX.234.179

Dobré ránko... tak dnes bola za celú zimu najchladnejšia noc... najnižšia nameraná teplota u nás v obci -13,3 °C a je nádherne čisté jasné nebo... bude krásny deň. pes v pohode okolo búdy vrtí chvostom, evidentne mu mráz neprekáža, sliepky v maštali bez náznakov omrzlín, a to nemali ani hrebienky namazané, takže pohodička... ešte do štvrtka by malo byť takéto počasie a potom by sa malo otepľovať...

26.2.2018 07:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Borotín u Tábora -15. Mrznout bude do úplňku 2.3.1:51 hod. v pátek přes den již bude tepleji. Takže ještě čtyři noci vydržme! a pak

26.2.2018 07:48
kouták

XXX.XXX.168.33

Zima škaredá a pozor predátoři dostávají hlad.Pokusím se ukázat fotky z fotopasti u mě na oplocené zahradě.Pokud jsem nevěděl co se v noci prochází po zahradě, tak jsem byl klidný.Teď už ne. Kouťák.

26.2.2018 07:54
nomad72

XXX.XXX.234.179

A plánuješ aj odchyt?

26.2.2018 08:08
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, tak u nás -13°C Slepičky jsou v pořádku, králíčci byli zachumlaní ve slámě a kocour nacpaný v kotelně u kotle. Husky mají taky nastláno aby je nožky nezábli.

Tedy Koutáku ta liška vypadá opravdu hladově Já mám u nás také podezření nějakého hladovce. Když to bude liška tak se ke zvěřinci nedostane ale kuna by se mohla protáhnout pod střechou

Paní Věro, tedy ta křepelčí oplozenost je suprová. Chlapec se činí tak jak má a slepičky neodmlouvají

Přejeme krásný pondělní den. Ať ta práce utíká
PS: Já už chci jarooo...

26.2.2018 08:33
kouták

XXX.XXX.168.33

nomad72 napsal(a):
A plánuješ aj odchyt?

Ryby už v rybníku asi nejsou, ale ta liška mě dostala.Musím dát kolem zahrady elektrický ohradník.Kamarádi radí také pachový ohradník, tak uvidím.Odchyt dělám, ale jen kuny.

26.2.2018 08:53
nomad72

XXX.XXX.234.179

Len pre to som sa pýtal, že by pri odlove nebolo na škodu použiť a vyskúšať toto : https://www.vetis.sk/pachove-ohradniky-/18834-hagopur-vabidla-na-lisky-a-kuny-sada-v-kufriku.html
predávajú to aj v malých baleniach... mňa tiež znovu navštevuje líška, a rozmýšľam, že by som ju chytil...

26.2.2018 08:58

Nějaká liška... phe, to já jsem podle stop v tom jednodenním sněhu viděla taky, že se chodí koukat. Ať se chodí, slepice jsou zavřené.

26.2.2018 09:05
kouták

XXX.XXX.168.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nějaká liška... phe, to já jsem podle stop v tom jednodenním sněhu viděla taky, že se chodí koukat. Ať se chodí, slepice jsou zavřené.

Ano to je řešení vše řádně zavírat, ale jak zavřít rybník proti vydře?Není to jen vydra, je to také norek.Vydra chráněná, norek utekl chovatelům atd..Dělal jsem myslivost mnoho let, poradit si umím, ale !

26.2.2018 09:14
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Kráásné hóóódně mrazivé ránko. u nás asi -13- 14°C, protože v 8hod bylo ještě -12°C a ráno jsem se radši ani nedívala, jelikož mi ale přimrzaly ruce ke klikám a musela jsem natáhnout rukavičku, byl fakt samec, ani zmrzlé kyblíky s vodou mi v šopě nepovolily a musela jsem si je donést domů do chodby a dát náhradní. Kačeničkám se topí, tak mají v chlívku jako v lázních . Čudliny jenom vyhlížejí hlávku salátu jen mě vidí .

26.2.2018 09:18
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

kouták napsal(a):
Ano to je řešení vše řádně zavírat, ale jak zavřít rybník proti vydře?Není to jen vydra, je to také norek.Vydra chráněná, norek utekl chovatelům atd..Dělal jsem myslivost mnoho let, poradit si umím, ale !

To tam tedy máte živo!Sakra! Jestli tam v noci není víc zvířat než ve dne.
Má pěknou srst ta liška, na kožíšek.

26.2.2018 10:22
horal

XXX.XXX.202.176

Já skoro každý podvečer vidím lišku nedaleko na poli. Jestli chodí na zahradu nevím. Fotopast už nemám musel jsem ji vrátit, sníh je zmrzlý a stopy na něm nejsou vidět. Uvažujz že si pořídím fotopast vlastní. Horší je že jsem prosvěcoval vajíčka, sice jenom tak v ruce baterkou, ale trochu mne zamrazilo. Vlaška žlutá z německa jenom šest zřetelných pavoučků z dvaceti. Zato od mích vlešek všechny oplozeny. No v neděli si jedu pro vajíčka vlašky bílé, stříbrné a koroptví. a snad za dva týdny, jestli povolí mrazy budou i vlašky modré. Tím pak pro letošek končím s líhnutím. Už druhou noc máme -15. Včera jsem dvě hodiny rozmrazoval kyblíky pro slepice a napaječky králikům. Ať už to někam odtáhne než to nadělá škody.

26.2.2018 10:32
kouták

XXX.XXX.168.33

To tam tedy máte živo!Sakra! Jestli tam v noci není víc zvířat než ve dne.
Má pěknou srst ta liška, na kožíšek.

Ve dne vévodí pernatí dravci a napočítal jsem již 10 druhů.Je radost se na ně podívat.Hlavně když zaštěká orel mořský nad volierou holubů a luňák hnědý houpavým letem se snaží něco ulovit na louce.Když protáhne orlovec říční, tak běhám s foťákem, ale je rychlejší.Křik sokola mám nejraději, protože vím, že se vrátil a je tu zase jaro.Je tu krásně, ale Vám to nemusím říkat.Na pískovnách to znáte.Kouťák.

26.2.2018 10:35
nomad72

XXX.XXX.234.227

Tak to je nádhera...

26.2.2018 10:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

kouták napsal(a):
Ve dne vévodí pernatí dravci a napočítal jsem již 10 druhů.Je radost se na ně podívat.Hlavně když zaštěká orel mořský nad volierou holubů a luňák hnědý houpavým letem se snaží něco ulovit na louce.Když protáhne orlovec říční, tak běhám s foťákem, ale je rychlejší.Křik sokola mám nejraději, protože vím, že se vrátil a je tu zase jaro.Je tu krásně, ale Vám to nemusím říkat.Na pískovnách to znáte.Kouťák.

Tak to je veliká krása! Fotíte výborně.

26.2.2018 10:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak to jsem čekala u Horala ještě větší mráz. u nás opět -12, ale vítr, no fuj. Teď je -6, ale nezdá se to o moc lepší. Večer jsem pro jistotu vypnula automatické otevírání dvířek, ale nakonec jsem to všechno stejně pustila ven. v novém kurníku byl 1 stupeň a ve starém -5. Tak přemýšlím, jestli slepice na noc nenasázet všechny do jedny boudy. Bylo by jim větší teplo.
Běžci se hned všichni nacpali do napuštěného koupátka. Aspoň tak, se jim dají ty mrazy trochu zpříjemnit.

26.2.2018 10:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Krásné fotky!

26.2.2018 13:20
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krásně vymalovaná zima. Moc pěkné foto

26.2.2018 16:46
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ni+Pa napsal(a):
Krásně vymalovaná zima. Moc pěkné foto

Děkuji za zásilku smajlík

26.2.2018 18:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak já ráno kdy vstávám do práce v 5:45 hod viděla na teploměru -16 stupňů. Nejhorší bylo čekat na zastávce na autobus. v práci jsem se rozmrazila až po dvou hodinách. Ještě že tam mám pletené ponožky od babičky
Jinak slepice celý den nevystrčily zobák z kurníku. Manžel jim dal zrní a vodu dovnitř. Takže ani do voliéry je nepustil, natož ven.
A jehňata moc neřešíme. Nejmladšímu jsou 3 týdny, nejstarší chlapík má už 6 týdnů. Tak je hřeje kožíšek a mlíko od ovcí. Mají možnost jít do salaše. Ale manžel když dneska krmil v 7 ráno, tak říkal, že to všechno leželo pod krmelcem.

26.2.2018 18:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak perlička, včera když jsem předělávala jednu rcomku na dolíheň. Tak koukám a druhá rcomka stála na hadičce. Takže vejce byla prvních 10 dní "nasucho" ale podle mě ani nešlo čerpadlo, protože na budíku 45% vlhkost a tak to mám i nastavené a hadička prázdná. Ode dneška začínám větrat hempšírčí vejce, to zas pokaždý zapomenu jak se znám

26.2.2018 18:25

veraboskova napsal(a):
Jinak perlička, včera když jsem předělávala jednu rcomku na dolíheň. Tak koukám a druhá rcomka stála na hadičce. Takže vejce byla prvních 10 dní "nasucho" ale podle mě ani nešlo čerpadlo, protože na budíku 45% vlhkost a tak to mám i nastavené a hadička prázdná. Ode dneška začínám větrat hempšírčí vejce, to zas pokaždý zapomenu jak se znám

45% je vlastně dost málo, ta líheň na tuhle vlhkost dopouští vodu minimálně.

26.2.2018 18:29

Dnes byla zima, že to bylo nechutné. Už ani slepice nechtěly ven, když se do nich opřel ten ledový vítr.

A já jsem jela rodit ovci, normálně se na to svlékám do krátkého rukávu, teď jsem si na ty dvě zimní bundy, co jsem měla na sobě, prostě navlíkla dlouhou rukavici a bylo.

26.2.2018 18:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jj, ikdyž v práci máme vlhkost 30%, když máme puštěný zvlhčovač, tak to "vytáhneme" na 37%. Tam by ta líheň musela sosat vodu. No hlavně, když přežilo čerpadlo.

26.2.2018 18:49
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

skodovak napsal(a):
Děkuji za zásilku smajlík

Není vůbec zač, konečně jsem pojízdná tak jsem zaslala :).

26.2.2018 18:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nám se trojčata narodila ve čtvrtek večer, tak jim jsou čtyři dny, jsou s matkou v choulu, na vysoké podestýlce, přistýlám slámu. Tak je to dobré. Ostatní jsou čtyři týdny a tři týdny, tak to je v pohodě. Slípky byly venku, vyhřívaly se v závětří na slunku, ale i tam bylo pod nulou. Teď už je -11.
Králíci vypadaj v pohodě. Jen ta voda všude zamrzá. Ale jaro už se blíží.

26.2.2018 20:03

Mě to nebaví. Jsem jarní člověk, tohle mi kazí představu o konci února, to už je skoro březen a březen je přece jarní měsíc

26.2.2018 20:10
ovecka

XXX.XXX.180.37

Mluvíte mi z duše bodlinko. Já jsem na neschopence, skolila mne chřipka jako Brno. Válím se v posteli a jediné pozitivum, že 3x denně doběhnu pro násadovky do kurníků. Ale pak se doma v posteli zase půl bodina dusím kašlem.
Taky by se mi šiklo o 20°C více. Dneska u nás přes den -5°C, ráno -17°C. Slepicím se ven ani moc nechce i když svítí celý den sluníčko. Vodo v kurníku lehce zamrzá i přes den.
Tak jen trochu poznámka k násadovkám z Němec. Ze 44 vsazenýcj je jen 21 oplozených (přeprava byla vlastní). Nějaká chovatelská čest se v němcích asi nenosí. Dana.

26.2.2018 20:14
ovecka

XXX.XXX.180.37

Pro paní Věrku: Kuřičky z vašich loňských vajíček mi letos nyní nesou 75% vajec nad 60g (běžně i 65!). Takže za mne jsou to slušné násadovky, to moje 2-3 leté slepice těch nad 60g zdaleka tolik nemají. Je vidět, že selekce se vyplatí. Dana.

26.2.2018 20:50

ovecka napsal(a):
Mluvíte mi z duše bodlinko. Já jsem na neschopence, skolila mne chřipka jako Brno. Válím se v posteli a jediné pozitivum, že 3x denně doběhnu pro násadovky do kurníků. Ale pak se doma v posteli zase půl bodina dusím kašlem.
Taky by se mi šiklo o 20°C více. Dneska u nás přes den -5°C, ráno -17°C. Slepicím se ven ani moc nechce i když svítí celý den sluníčko. Vodo v kurníku lehce zamrzá i přes den.
Tak jen trochu poznámka k násadovkám z Němec. Ze 44 vsazenýcj je jen 21 oplozených (přeprava byla vlastní). Nějaká chovatelská čest se v němcích asi nenosí. Dana.

To jsem měla takhle minulý rok druhou várku, přeprava vlastní a půlka byla čistá.

ale už mám na duben domluvený další německý vejce, tentokrát z bavor.

26.2.2018 21:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Danuško přeji brzké uzdravení. a jaro at už je tady. Ty mrazy mě taky ani trochu nebavěj.

26.2.2018 22:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Já chci taky jaro!

27.2.2018 05:54
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):
Pro paní Věrku: Kuřičky z vašich loňských vajíček mi letos nyní nesou 75% vajec nad 60g (běžně i 65!). Takže za mne jsou to slušné násadovky, to moje 2-3 leté slepice těch nad 60g zdaleka tolik nemají. Je vidět, že selekce se vyplatí. Dana.

Takže snaha se snad vyplatí, pod 57 nejdu, že bych byl ještě přísnější? Jenže takových mám jako šafránu.

27.2.2018 05:59
skodovak

XXX.XXX.241.252

Dneska minus 16. Slepičky Teda vypadají krom nějakých hřebenů jako že jim je to jedno, ty nějaký bydlení nepotřebují, stále venku. Včera jsem sebral 35 vajíček, z toho 32 od 44 velkých 3wyandoty a velikosti taky nebyli špatný. Si pořád říkam jestli na té jejich stravě něco nebude, a jestli ještě zlepšovat. Nicméně to už jsem ekonomicky potom hodně pod červenou
Chybí mi v repertoáru ještě pšenice šrot a soja.. Mělo li by to cenu. Při takových to číslech asi těžko, pokud je budou držet nad 26 třeba.

27.2.2018 11:10
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Nezoufejte děvčata, zima už to má za pár a příští týden prý už bude jaro! . Aspoň budu moct vyhnat kačky na zahradu

27.2.2018 12:48
Olánek

XXX.XXX.50.70

Pro letošek odroděno.6 jehniček, jedna zemřela po první noci, pět beránků.4xdvojčata,1xtrojčata. Matkám údernicím ze srdce děkujeme. Jim i nám přejeme zdravíčko.
Slepičky zatím snášejí každý den. Dnes ráno -12.
Králíci v pořádku. Psi na gaučíku.

Pořád nemůžu, ani v součinnosti s matfyz spočítat, kolik kousků to Vaše ovčí stádo vlastně čítá.?
V mrazech olizovati železo není radno, přesto můj pes pije a olizuje led v kovovém kastrolu a jazyk mu nepřimrznul, záhada, že.
Slepičkám mimo jiné dávám v těchto mrazech nezdravý solený chleba a zkoumám, jak ten nerost ve vajíčkách zpožďuje jejich zamrznutí
Nepřehlédli jste, že se hokejistkám ve finále na oh, které trvalo,60min.plus prodloužení 20 min plus nájezdy, pak slzy radosti a slzy smutku, nerozmazalo ani jedno nalíčené očko.Jak zjistit značku řasenky?

27.2.2018 13:48
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Olánku, stačí si zakoupit voděodolné malůvky Například od Dermacol, mimochodem tuto značku kosmetiky používá i biatlonistka Koukalová (Soukalová) Dokonce na ní Koukalová má reklamu...
Také jednu mám a je supr
https://www.dermacol.cz/produkt/mega-lasges-waterproof-mascara-black-1/.

27.2.2018 14:23
Olánek

XXX.XXX.50.70

NiPa doufám, že bez vlivu na lýtka.Mám, ale dotaz, jak často mazat kohoutům hřebeny, každý den nebo stačí občas a čím nejlépe.
Nevíte, jak se počítá pocitová teplota u drůbeže?
Přemýšlím, jak vylákat zbaběle se schovávající čmelíky z úkrytů, třeba teplem a pak je nechat zmrznout.Ovšem, prý mráz čmelíka nespálí.

27.2.2018 15:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Olánku, naše stádo čítá pět bahnic matek, pět jehniček a pět beránků. Patnáct živých kusů.
Jedna malá jehnička zemřela pár hodin po porodu, tatínek beran je od začátku prosince v mrazáku.
Ráno -16, hnus, slepice se třesou, králíci žadoněj at už je jaro, oveny řvou po jádru, jehnátka se jevěj v pohodě.

27.2.2018 16:49

Slepičky dneska dostaly novou vychytávku, topnou spirálu do napáječky.

Tak ať se předvede, ten bazmeg.

27.2.2018 18:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. tak u nás elektrika na zahradě ve stádiu, že už máme podpisy od našich souzahradníků vůkol (až na jednu přespolní). Snad konečně letos elektrika bude. a pak už žádné čelovky na hlavě, kuřata na zahradě místo v garáži a místo hrobních svíček taky něco fešnýho. a hlavně žádný tahání vody ze studny pomocí kýblů.
Olánku, já myslím, že někteří ti hokejisti měli monokly, že to asi rozmazaná řasenka nebyla
Paní Dano, s tou váhou vajec ještě se rdím veřejnou chválou. Jenom jestli soudružky hempšírky byly náležitě pochváleny taky
Jinak se měli zítra líhnout faraoni. a po obědě mi přišla sms od ml. syna, a prý už se vyklubaly dvě křepelky. Nějak pospíchají. Asi netuší, že jsme ještě pro ně nestihli připravit ubikaci...

27.2.2018 19:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Čmeláci - druhé letošní líhnutí.

27.2.2018 20:16
nomad72

XXX.XXX.234.80

Olanek, s čistým svedomím im natri tie hrebene čistou nesolenou bravčovou masťou... alebo, u nás v jednote predávajú aj vazelínu v liekopisnej (čistej) forme, ktorá sa používa na výrobu krémov alebo rôznych mastí... no, a ako často? asi tak, aby mali tie hrebene namazané a nie suché... asi tak, ako keď si natrieš tvár, keď ideš von do mrazov... nič zložité...

27.2.2018 22:47
horal

XXX.XXX.202.176

Přátelé, poraďte jak vypadají vajíčka otřesená. z dvaceti totiž jenom dvě nebo tři s pavoučkem, ostatí jenom tmavý flek jako by byl žloudek roztřepanej a nikde žádná vzduchová bublina. Něco podobného bylo když jsem kupoval vajíčka zdrobnělé vlašky žluté. Líhní to neni, mám tam od vlastních vlašek asi z pětadvacet a vyhodil jsem jedno od zakrslé a jedno od koroptví. Byli čisté neoplozené. Nejde o to jakou sumu jsem za to dal ale o to že je mít nebudu. No nic asi mi nejsou souzeny.

28.2.2018 06:07
nomad72

XXX.XXX.234.21

Dobré ránko... východ -12,7°C a nádherne jasná obloha... bude slnečný mrazivý deň... cesto na kváskovú pizzu je už zamiesené, deti budú mať fajnový obed...
Horal, to tak to je risk, si nechať poslať vajcia do liahne, ale ako som čítal z viacerých príspevkov, tak to tí nemci sú asi riadné.*.*.* keď taký materiál posielajú...ale na tvoju otázku ti ja neodpoviem... ale snáď ti niekto napíše...

28.2.2018 06:55
horal

XXX.XXX.202.176

Dobré ráno, jeden přítel napsa a má podobnou zkušenost, taže nidy více od fricků na inzerát. Dneska u nás -16 a zatařeno. Včera jem rozmrazoval opět všechno a na noc nechal prázdné, ale myslím že dnes ještě mrazy nepoleví a zítra mne to čeká znovu. v pětilitrovém kyblíku co dávám slepicím vodu, tak za den zbyde mezera uprostřed jenom jako pěst. Zbytek led. u králiků je to lepší, ti si to zadýchají tak to mají jenom takovou ledovou tříšť. To proto že dávám teplou vodu. Já už jsem opravru jako v té pohádce o řepě. "Dědko repku zasadil, na medzu sa posadil, čaká, čaká, mráz ho ľaká..." No mne přímo děsí, jak je člověk starý tak tím víc zimu nenávidí. Počkám až sem do europy přesídlí všichni afričani tak já pojedu osídlit afriku a ohřát si staré kosti . Jenomže politici jsou proti, tak mi to asi nevíjde. Škoda. .

28.2.2018 11:41
horal

XXX.XXX.202.176

V domění že je prvního (přání bylo otcem myšlenky) jsem předčasně založil nové vlékno. Můžeme ale klidně pokračovat v tomhle anebo v nějakém jiném jak je libo.
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3446441/brezan-z-teplaku-do-trenyrek-vlezem.

28.2.2018 16:23
skodovak

XXX.XXX.241.252

Alespoň na rychlo, snad alespoň jedna sedne.

28.2.2018 17:18
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný mrazivý den je dnes a přišla sms, že nám zítra nepůjde elektřina od 7.30 do 15,30 hod Tak se zdá, že jsem neutratil 5000Kč na Aukru zbytečně a po pár měsících centrálu pořádně testnu, kotel, líhně odchovny a doufám, že všude bude teploučko. Jak dědek o práci přišel.
TAK na to se podívej - likvidace dolu odra
https://www.youtube.com/watch?v=zybApRleLWc

Přidejte reakci

Přidat smajlík