“Roznoška” u kuřete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2018 08:38
Ivoseka

XXX.XXX.39.3

Dobry den, jednomu memu kuřeti se rozjeli nohy. Da se s tim neco delat nebo utratit?

28.4.2018 09:33
Jirka54321

XXX.XXX.150.91

Roznožka. Utratit.

28.4.2018 13:40
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Prečo hneď utratiť? Ak má nôžky len rozčapené, dá sa to do 3 dni doporiadku: https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/37659/zachrana-kuriatok-s-rozcapenymi-n-zkami#a891576.

28.4.2018 17:41
Patunta

XXX.XXX.219.2

Jirka54321 napsal(a):
Roznožka. Utratit.

Jo a nedej bože že si zlomíte nohu, okamžitě utratit! Ona každá kvočna sedí na plastové klouzavé ploše.

29.4.2018 11:15
jo012810

XXX.XXX.96.211

Jirka54321 napsal(a):
Roznožka. Utratit.

Dovolím si něco málo k tématu. Příroda je moudrá, ale zase naprosto nesmlouvavá. Aby druh mohl přežívat, dochází k přirozené selekci na schopnost přežití. Jistě můžete postupovat, podle odkazu Petera z Bratislavy, ale vědomě oslabujete další populaci, pokud s ní počítáte. Osobně jsem zastáncem blížit se co nejvíce k přírodě, tedy kuřátko utratit. Takovéto by v přírodě nepřežilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2018 20:27

jo012810 napsal(a):
Dovolím si něco málo k tématu. Příroda je moudrá, ale zase naprosto nesmlouvavá. Aby druh mohl přežívat, dochází k přirozené selekci na schopnost přežití. Jistě můžete postupovat, podle odkazu Petera z Bratislavy, ale vědomě oslabujete další populaci, pokud s ní počítáte. Osobně jsem zastáncem blížit se co nejvíce k přírodě, tedy kuřátko utratit. Takovéto by v přírodě nepřežilo.

Srovnáváte nesrovnatelné. Pod kvočnou v přírodě se vám takové kuře nevylíhne.Teda v té pravé, divoké.Ale v líhni se to stalo už snad každému. A to že mu dáte šanci na normální život, když už se díky vaší nedokonalosti, či nedokonalosti techniky vylíhlo, tak na tom nevidím nic špatného. Dědičné to není a vyrostou většinou ve zdravé jedince.Někdy strčí do kapsy i ostatní soukmenovce, to by jste se divil, jakou mají vůli a chuť po životě.Po takových slepičkách jsem běžně líhnul a v další generaci se nic takového neobjevovalo. Zachránil jsem i utopené jednodenní kuře bez známek života, a byla z něj slepička jako víno, která nesla 5 let.Zachránil jsem totálně zmáčené a podchlazené hedvábničky ze sudu opět bez známek života a dodnes mi přinášejí radost a dokonce vejce.Ale proti gustu...

30.4.2018 21:48

Noo...srovnávat rozjeté kuře s utopeným..Jak se pozná u rozjetého kuřete vliv dědičnosti nebo chyba v líhnutí? Nijak. To, že se v další generaci taková kuřata neobjeví neznamená vůbec nic. Zvlášť pokud se použije kohout, který byl odchován u zodpovědných chovatelů, kteří taková zvířata nepoužívají do dalšího chovu. Náprava je možná, utrácet se nemusí, mohou nést užitek, ale k další plemenitbě jsou zvířata, která vybočují svým zdravotním stavem, nevhodná. Ale proti gustu...

2.5.2018 06:22

Nikde jsem nesrovnával utopení s rozjetými nohami. Uvedl jsem jen jako příklad, co se dá zachránit.Ostatní by se nepiplali a vše jak zde čtu utratili.A srovnání bylo jen ve vztahu divoké přírody a umělého odchovu plemen.

2.5.2018 13:02
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dědičné to není...

Jestli máte své tvrzení podložené jen vlastním pozorováním, byla bych dost opatrná. Četla jsem v odborné literatuře, že ta dědičnost je přinejlepším nejistá.
Možná už byl učiněn nový objev a je v praxi potvrzeno na tisícech kuřat, že to dědičné není. V tom případě se prosím podělte o zdroj.

2.5.2018 13:07
ladd

XXX.XXX.34.42

Myslím, že chybí základní informace a to, jestli se tak kuře vylíhlo a nebo jestli se “rozčíslo” na nevhodném hladkém povrchu (dle formulace dotazu bych ale řekl, že se jedná o druhou možnost). Podle toho se pak odvíjí, zda nezachraňovat či zachraňovat.

2.5.2018 16:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikde jsem nesrovnával utopení s rozjetými nohami. Uvedl jsem jen jako příklad, co se dá zachránit.Ostatní by se nepiplali a vše jak zde čtu utratili.A srovnání bylo jen ve vztahu divoké přírody a umělého odchovu plemen.

No právě, srovnání přírody a umělého chovu. Kde jste nabyl přesvědčení, že při umělém chovu je možné, nebo snad žádoucí rozmnožovat nevitální jedince? I u domestikovaných plemen je nutné aby jejich populace byly vitální a životaschopné. To k jejich trvalému udržení. Takže v tom není žádný rozdíl. V současné době se životaschopnost a vitalita plemen stále snižuje a víte proč? Protože nejsme dost moudří jako příroda. Díváme se na svůj chov jen ve vlastním zájmu a zajímá nás co je teď. Současný profit. Pokud se nenaučíme suplovat přírodu ve vlastním chovu, ona totiž nedělá nic víc a nic míň než selekci, budou nám stále přibývat plemena, která jsou neduživá, nevitální a bez užitkovosti.
Naprosto chápu soucit s postiženým zvířetem, ale není možné pro jedno kuře nevidět celé hejno.
Takže klidně piplejte, ale neduživá zvířata nerozmnožujte. Ani tím že je prodáte dál jako chovná. V opačném případě si kálíte do vlastního hnízda...

2.5.2018 20:53

Bože proč se pitváte v lejně, nikam nic neprodávám, nic nenabízím.
Prostě a jednoduše i pro jednodušší duchem, kuřeti se rozjeli nohy díky dementně vyřešené lísce z čínského sajrajtplastu a tak to je potřeba nějak řešit. Na nějakou lítost či soucit z vysoka s..., stojí mě to peníze a tak se snažím zachránit pro SEBE co jde. V biosce jsem nikdy nic takového neměl.Příklad: koupím násadovku za pade, vylíhne se půlka, takže kilo ze startu a z toho se mi u jednoho jinak vitálního kuřete, které se vyklubalo úplně v cajku na tom kluzkým plastu rozjedou nohy(na normální podestýlce v PŘÍRODĚ se nic takového nestane, a svaly a šlachy začnou fungovat normálně).Tak se ho snažím zachránit. At si každý vybere co chce, ale na takový keci, jak tím przním plemeno a kde co fakt nejsem zvědavej. Przní to kreténi co líhnou z vajec sotva začínajících kuřic vzešlých z příbuzenské plemenitby po x generací, ale hlavně že je to výstavní slípka či kohout. Co na tom, že nese jen 100 vajec ročně podmíru, ale je to šampion výstavy. Jděte se bodnout chytráci.

2.5.2018 20:57

P.S.: Po nějakém čase se člověk naučí sám, co je na záchranu a co ne.A zrovna u rozjetých nožek je docela jednoduché poznat, co je špatně od přírody a co je chyba na straně PÁNA TVORSTVA.

2.5.2018 21:14

Asi proto, že sem to lejno jeden chytrolín hodil a vydává jej za ověřenou pravdu. Jiak jsem rád, že jsem se trefil.
Jen pro zamyšlení, pokud se rozjede jedno kuře z hejna a ostatní ne, je to opravdu sajratplastem?

2.5.2018 21:44

Oponovat Vám nebudu, píšte hovadiny.Slova vitalita a životaschopnost jsou na míle daleko od probíraného tématu. A máte pravdu, jeden chytrolín - nějaký bohemiagall sem opravdu píše jen ověřenou pravdu. Ale co, vykecal jste se a já se stejně nudím u pc.Howgh.

2.5.2018 21:57
Jirka54321

XXX.XXX.134.123

Chlapi nehádejte se, je to zbytečné a s ohledem na to, že osvědčení diskutéři odsud mizí, což je škoda, i kontraproduktivní...
Kdo ví, jak to s kuřetem dopadlo...

3.5.2018 16:40
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bože proč se pitváte v lejně, nikam nic neprodávám, nic nenabízím.
Prostě a jednoduše i pro jednodušší duchem, kuřeti se rozjeli nohy díky dementně vyřešené lísce z čínského sajrajtplastu a tak to je potřeba nějak řešit. Na nějakou lítost či soucit z vysoka s..., stojí mě to peníze a tak se snažím zachránit pro SEBE co jde. V biosce jsem nikdy nic takového neměl.Příklad: koupím násadovku za pade, vylíhne se půlka, takže kilo ze startu a z toho se mi u jednoho jinak vitálního kuřete, které se vyklubalo úplně v cajku na tom kluzkým plastu rozjedou nohy(na normální podestýlce v PŘÍRODĚ se nic takového nestane, a svaly a šlachy začnou fungovat normálně).Tak se ho snažím zachránit. At si každý vybere co chce, ale na takový keci, jak tím przním plemeno a kde co fakt nejsem zvědavej. Przní to kreténi co líhnou z vajec sotva začínajících kuřic vzešlých z příbuzenské plemenitby po x generací, ale hlavně že je to výstavní slípka či kohout. Co na tom, že nese jen 100 vajec ročně podmíru, ale je to šampion výstavy. Jděte se bodnout chytráci.

Bohužel na tomto portále nelze dávat ke příspěvkům mínus, neboli znamení nesouhlasu.
Jelikož je mi z Vašeho příspěvku násadovkách za pade a zachraňování peněz poměrně značně nevolno, považujte tento můj příspěvek za vyjádření obrovského mínusu lidem jako jste Vy. (záměrně nepíšu chovatelům).

4.5.2018 08:44
tonči

XXX.XXX.65.15

pastevecovci napsal(a):
Bohužel na tomto portále nelze dávat ke příspěvkům mínus, neboli znamení nesouhlasu.
Jelikož je mi z Vašeho příspěvku násadovkách za pade a zachraňování peněz poměrně značně nevolno, považujte tento můj příspěvek za vyjádření obrovského mínusu lidem jako jste Vy. (záměrně nepíšu chovatelům).

Skutočne by sa to hodnotenie mínuskami zišlo - a dal by som vám ich hneď niekoľko. Viete si predstaviť niečo také, že aj z vášho príspevku môže byť niekomu nevoľno? Napríklad mne! Kto je vlastne podľa vás chovateľ? Teda vy. A nájde sa ešte niekto? Vyhovie vaším kritériám na chovateľa?
Ako si dovoľujete posudzovať tu ľudí!?! Píšte názory, raďte, súhlaste, nesúhlaste... Ale neposudzujte! Jura z Olmúzu - teraz už (ako pozerám) "Uživatel s deaktivovaným účtem" - máte moju plnú podporu ! Tiež by ma určite nezaradili do ich vznešenej kategórie "chovatel"...

4.5.2018 12:51
bery25

XXX.XXX.47.102

tonči napsal(a):
Skutočne by sa to hodnotenie mínuskami zišlo - a dal by som vám ich hneď niekoľko. Viete si predstaviť niečo také, že aj z vášho príspevku môže byť niekomu nevoľno? Napríklad mne! Kto je vlastne podľa vás chovateľ? Teda vy. A nájde sa ešte niekto? Vyhovie vaším kritériám na chovateľa?
Ako si dovoľujete posudzovať tu ľudí!?! Píšte názory, raďte, súhlaste, nesúhlaste... Ale neposudzujte! Jura z Olmúzu - teraz už (ako pozerám) "Uživatel s deaktivovaným účtem" - máte moju plnú podporu ! Tiež by ma určite nezaradili do ich vznešenej kategórie "chovatel"...

tak ale po jednej kritike si nebudem deaktivovat ucet, a nie len po jednej, pre mna za mna, nech si mam aj sudia, co s tym narobim, nejak lahko sa tu chlapi urazaju a odchadzaju, trosku nadhladu a

Přidejte reakci

Přidat smajlík