Tož zapršálo a hnetkaj sa travičká zazelenála, poposkočila
a ba i ten svět je najednůc nějaký příjemnější, zelenější...
Vlaštičky hopkajó, travičku spásajó, vajíčka kladó a tak nějak
všeobecně na tem dvorku zdobijó a parádu a radósť ně dělajó.
Javórko, česneček je ´Pinball Wizard´.
Uživatel s deaktivovaným účtem

u nás pršelo od poledne asi do čtyř, jsem spokojená.
Krasny cervnovy podvecer u nas na časlavsku take konečně pršelo!ale stihli jsme napoprve krasne ususit seno, mame plnou stodolu, velka radost krmeni pro bezedne kozy a kraliky...byla krasna bourka, lilo jako z konve, ale i 1cm kroupy, snad zadne skody..prselo asi 2hodiny, konecne nemusim zalivat, vsechno viditelne ožilo
Tak dneska nadtal den D. Konečně máme klíče od nového domu a jsme oficiálně vlastníci. Přikládám fotky naší zahrady...
Janinko, u nás taky nic. Teda asi ve 2 h. se zatáhlo, vypadalo to na pořádný slejvák, spadly 3 kapky a konec. Ale pod mrakem už zůstalo, aspoň nebylo takové vedro. Ale dusno, no fuj.
Na zalívání jsem se vykašlala, zítra už něco spadnout musí. Trochu jsem zalila ráno a musí to vydržet.
Čekám děti, tak vařím a peču koláč, aby tady bylo ještě větší vedro.
U staré, veliké třešně se zlomila obrovská větev, ale bohužel třešně ještě nejsou úplně zralé. Červené jsou, ale mohly by být sladší. Tak nevím, co s nimi. Třeba ještě trochu dozrají. Zatím jsou na koláči, společně s jahodama a meruňkama. Kompoty dělat nebudu. Marmeládu?
Výhoda je, že se nemusí na žebřík, tak mi přijde škoda toho nevyužít.
Jsem zvědavá, co bude Eliška říkat na kuřátka. Je to už pěkná banda. Po výběhu lítají jak vrabčáci. Kousek jsem jim zastínila starým závěsem a oni se v něm houpají, jak v hamace.
Javorka: dum, jsme kupovali v unoru a to byla zahrada tak prazdna, ze jsem vse mela v planu prekopat. Dneska jsme tam prisli a wow, kdyz maji stromy listi, je to tam hezke. Ale ta dira vlevo, co mel byt dalsi rybnik na koi kapry, musi pryc... o rybnicku jeste popremyslim... no slepicky prestehujem az v nedeli. Ten muj kurnicek se nevleze do auta no takze jsem ve sleve o 50 euro koupila levnejsi kurnicek, abych musela pujcit prives za 40 euro
no ale aspon jsem usetrila 10 euro... a s privesem uz aspon neco prestehujem. Aspon se pristi sobotu nebudeme stresovat. Mame na stehovani otevreny obyvak s kuchyni plus 4 pokoje a dodavku jen na 7h a doba jizdy mezi starym a novym domem je asi 40 min ana stehovani budem sami. Jen ja a snoubenec
jak naschval v sobotu ma kazdy neco v planu... aspon, ze nam budouci svagr pomuze zitra malovat. Mit jen 7 dnu na vse je kratka doba...
javorka
napsal(a):
Janinko, u nás taky nic. Teda asi ve 2 h. se zatáhlo, vypadalo to na pořádný slejvák, spadly 3 kapky a konec. Ale pod mrakem už zůstalo, aspoň nebylo takové vedro. Ale dusno, no fuj.
Na zalívání jsem se vykašlala, zítra už něco spadnout musí. Trochu jsem zalila ráno a musí to vydržet.
Čekám děti, tak vařím a peču koláč, aby tady bylo ještě větší vedro.
U staré, veliké třešně se zlomila obrovská větev, ale bohužel třešně ještě nejsou úplně zralé. Červené jsou, ale mohly by být sladší. Tak nevím, co s nimi. Třeba ještě trochu dozrají. Zatím jsou na koláči, společně s jahodama a meruňkama. Kompoty dělat nebudu. Marmeládu?
Výhoda je, že se nemusí na žebřík, tak mi přijde škoda toho nevyužít.
Jsem zvědavá, co bude Eliška říkat na kuřátka. Je to už pěkná banda. Po výběhu lítají jak vrabčáci. Kousek jsem jim zastínila starým závěsem a oni se v něm houpají, jak v hamace.
Tak mam dobrou zpravu, urcite bude prset. Tady u nas dneska desny slejvak, takze do dvou dnu, je to v CR. No a prsi, protoze jsem si splnila sen a zitra nam doruci nadzemni bazen... byl v akci jen za 150 euro. Je to bazen, co se v CR prodava pod nazvem Tampa, aby jste si porovnali predrazenost v CR. Rozmery 457x120cm... jinak Holandsko zaziva nejteplejsi kveten od roku 1904... uz pres tyden tu vladly tropy. V praci bylo 35 stupnu a normalne jsem se v pondeli prehrala a zvracela jak amina...pracovala jsem fyzicky narocne ve vyrobe... pisu v min. Case, protoze jsem byla odejita...ale nebrecim, jsem rada...firma byla fak na hov.. nekde me cekaneco lepsiho...a co je nejdulezitejsi, ted mame nas vysneny dum a v cervenci svatbu
Pěkný večer, tak jsme se za tmy vrátili ze zahrady. Ale už mám taky nasbírané třešně na bublaninu (jestli to děcka teda ještě nesní). Začalo zase pršet a vypadá to na bouřku. Vyfotila jsem pár kvetoucích růží. Akorát mi vedle hned rostou kopřivy No zahrada je zarostlá na křoviňák
Jdu Vás opět po delší době navštívit a pochlubit se, nejdřív kytičky, kosatce, pivoňky, pustoryl a tak. Podařilo se mi posekat a usušit asi necelou třetinu louky. Vidím to tak do srpna, seču jen o víkendu tak dvě hoďky a přes týden suším.
V rouře od houpačkosušáku co se po něm teď plazí kiwi se usadily modřinky, už tam teda nejsou, ale dokumentaci jsem pořídila, kočky je pozorovaly s velkým zájmem, musela jsem je několikrát vyhánět z broskve, která roste vedle. Nevím jestli bude vidět.
Minulý týden jsem blýskla poslední přírůstky v králíkárně, no jsou úplně boží jak se umí vyvalovat.
Minulou sobotu se vylíhly brahmanky, velká kvočka jich má 12kousků a malá prdelka tři. A dnes se dovylíhly modré, je tam i jeden kominík.
Pidilidi co si vyseděla hedvábka jsou už rakeťáci takle nám povyrostli z bobečků.
A dnes nebude žádné sečení trávy, ale obírání těchto dvou kasavců a vaření marmelády.
První várka hempšírek stáří 12 týdnů, mezi nimi jsou ještě 3 kohoutci 10ti týdenní.
Ulovila jsem pár fotek růži u babičky, ale bylo ostré světlo. Na závěr dvě fotky od nás ze zahrady, jak jsem dávala fotky už včera, tak po lehkém okosení kopřiv vůkol křoviňákem.
veraboskova
napsal(a):
Pěknou sobotu, tak u nás zase bouřka. Prchli jsme se zahrady. Zahrada trochu posečená křoviňákem, to má na svědomí manžel. Já jsem s dědou hlídala holuby, dneska se letěl Tachov III. A udělala jsem inspekci u babičky na zahradě, taky jí kvetou růže.
A jinak kačíkačko paráda
Krásnou sobotu i Vám.Růžičky máte krásné, ale když jste zmínila dědu a jeho holuby, tak nebyla by nějaká fotka a jak závod dopadl?Rád se podívám.Už týden sleduji holuba hřivnáče, jak staví hnízdo na javoru přímo u chodníku.Je to nízko, že bych ze židle dosáhl, ale dnes už na mě holubice škaredě koukala a tak jsem hned mizel, protože má jistě už vejce.
Hlavně že včera a dnes krásně zapršelo, tak zalévání odpadlo a je nádherný vzduch..Musím také něco nafotit.Kouťák.
Tak já zrovna kecala vedle u babičky na zahradě, když byl první. To děda jenom zavolal, že už je první doma. Pak jsem chvilku odškrtávala ze sešitu, který holub přiletěl. Nasazoval 16 holubů a doma měl 10, pak šel na oběd. Ale na výsledky se mě neptejte, děda znovu závodí po letech. Takže je možná první (od konce)
Vyfotila jsem dva holuby, pak jsem foťák uklidila, neb by mi ho sežralo dědovo štěně Dorinka.
Dorinka se pěkně směje.
Všechno to je krásné. Moc se mi líbí hempšírky.
Kačíkačce musím pochválit hlavně kosatce, takové množství a taková krása.
U nás je zase skoro 32°a ještě nepršelo. Vařím kafe, beru meloun a hurá s dětmi do bazénu. Taky co jiného. Vedle bazénu mají výběh kuřata, už jsme tam dali stůl a máme to s kinem.
Několik větviček ulomených z třešně jsem odnesla slepicím. Zůstal jen klacek a na něm pecky.
Tak už vím, jak s nimi naložím.
Tak to já doškubala 8 křepelek a upekla jsem třešňovou bublaninu (třešně Burlat - doporučuju).
Dorinka je lumpík, přezubuje a zkouší, jestli si může kousnout

No o kousavých lumpech asi něco vím
První dvě várky kuřat se konečně odtajnily. Je to legrační, pořád je to unisex a najednou kohoutům začnou růst opravdu krásná lesklá pera a vzápětí si pořídí rtěnku. Takže várka první jeden kohout, tři kuřice, druhá várka všechno rtěnka.
Tak dneska proběhlo velké malování. Musím říct, že nejlevnější bílá barva kryje dobře. Na fotce už je teď bílá, z blízka šedá jen trochu prosvítá. Takže zítra druhá vrstva a obývák s kuchyní je hotovy
Tak u nás také ani kapka. Dneska jsme s dcerou vyčistily bazén, tak je většina zahrady zalitá. Nafotila jsem nějaké další růžičky. Pomořanská husa mi vysdělam posledních 5 vajec, ve všech byla housata, ale jedno ušlapala. Poslední se mi klube v líhni, dneska ji tu už nebavilo a zvedala se z něj. Nějak to prokoučovala a líhla je přes týden postupně po jednom. První kuřata jsou okroužkovaná, vysexovaná a oddělená. Kohouti na výkrm dostanou BRku, ab se popohnali, kuřičky více pšenice, aby se dělaly pomaleji. Ještě mám 2 várky po pár kuřatech na nepříbuzné kohoutky. Fotky ale budou až zítra, nebo tak. Dana.
Tak dneska byla manžel s babičkou a starším synem v Soběslavi na trhu. Pak ještě zvládli teraristickou burzu v Budějcích.
Tak pár fotek ze Soběslavi.
Jo a viděli jsme vodní příšeru. Teda on to byl nakonec náš starší jezevčík Alf
Tak se musím pochlubit kuřátka Vlašátka vylíhlá včera a dnes z 19 násadovek 17 kuřátek. Foceno mobilem, tak snad to nebudou netopýrci
Tak jsem na půl ucha a na půl oka v telce zaslechl a zahlédl, jak drobnochovatelé slepiček v Alsasku sledují svými chovy i cíl osvěty mezi mládeží v tom smyslu, že vajíčka se nevyrábějí strojově pro markety, ale jsou to právě slepice co vajíčka snášejí.V této souvislosti upozorňuji, že často opakované tvrzení i zde na iF, slepice nese zobákem, bez bližšího vysvětlení, je zejména pro městskou mládež zjevně zavádějící.
Olánek
napsal(a):
Tak jsem na půl ucha a na půl oka v telce zaslechl a zahlédl, jak drobnochovatelé slepiček v Alsasku sledují svými chovy i cíl osvěty mezi mládeží v tom smyslu, že vajíčka se nevyrábějí strojově pro markety, ale jsou to právě slepice co vajíčka snášejí.V této souvislosti upozorňuji, že často opakované tvrzení i zde na iF, slepice nese zobákem, bez bližšího vysvětlení, je zejména pro městskou mládež zjevně zavádějící.
tak, tak, uz som z toho jelen
bery25
napsal(a):
tak, tak, uz som z toho jelen
Když se řekne Jelen, tak si (netuším proč) vždycinky vzpomenu
na toto tklivé video. Na tento - řekněme - národní poklad...
http://www.jenpromuze.cz/start/16062-kapela-hentai-corporation-natocila-klip-plny-pindiku-hura
honzapm
napsal(a):
http://www.jenpromuze.cz/start/16062-kapela-hentai-corporation-natocila-klip-plny-pindiku-hura
tak z toho som uz fakt jelen
a este www.jenpromuze.cz, to mi hlava tiez nebere
honzapm
napsal(a):
Klip znám a s kapelou se zná i syn. Dokonce pro ně dělal se svojí partnerkou přebal na nové CD.

mně růže cosik žere. něco ošklivě okousalo květy a na růži sivé jsou zase housenky (teda teď už ne :D)
ale daří se višni, vypadá to, že bude malá ochutnávka, to není špatné na strom, co je na místě od minulého jara. to samé myrobalán. a omorika je taky pěkná, i když ta není jedlá.
no a na posledním fotu je kovová kostra, kterou jsem konečně dostrkala na správné místo, které jsem vysekala z džungle. taky je zbroušená, ale to není vidět. chce to ještě: dočistit naspodu a nahoře, natřít, čmajznout z vybraného místa ztracené bednění, ukotvit do země, mělo by taky přijít pletivo. bude to výběh pro slepice. doufám.
Zdravím celou teplákovku, čtu vás tu průběžně
Tak podávám po dlouhé době report (hlavně pro Začátka): v akvárku pípá 22 kuřátek - je to už moc, budu je muset přemístit do něčeho většího. Z 10 nv oranžových z. velsumek od začátka plný počet! Z 10 nv araukan od začátka 7 kuřátek. Zbytek je z mých vajec.
Začátku, viděla jsem naše kokrháče na vašich fotkách, snad se kluci osvědčí. Vaši jsou pekně odrzlí už od druhého dne se snažili dostat na nejvyšší šprušle v kurníku, ale dostali čočku od Ferdy, tak si dávají pozor a jen když se Ferďas nekouká, už si i skočí na slípku. Akurát, že už mám jen dva, páč hned druhý den někam beze stopy jeden zmizel...
Všechny zdravím, včera se mi konečně podařilo obejít s mobilem zahrádku.
Nové růže, ta poslední by mohla být ta samá co má Javorka Austin …. už jsem to zapomněla.
Potom letos trochu chudší pergolová a starý růžový záhon, kde se daří i liliím. Potom obrůstající jezírko, které čeká na dalších 5 kusů trvalek. A konečně Hubert se stále se zmenšujícím hejnem. Budu to muset řešit ! A Rozárka, která překlenula půlku sedící doby - termín líhnutí 17.6.
Zdravím ve spolek. Koukám jak to všem krásné kvete, roste a zraje. Tak přikládám pár obrázků. Ať se vám vše daří
Tak dneska mělo proběhnout velké stěhování slepic. Půjčila jsem přívěs, nalozili jsme kurnícek a další věci a vyrazili k novemu domovu... Asi 50m před domem do nas nacouval kamion. Jel před námi, zastavil a zařadil zpatecku... V řadě nás bylo už asi 5 aut. Začali jsme všichni troubit a on jel pořád dozadu. Normálně nás už zacal tlacit. Prives už srotoval auto za nami a nebezpečne se priblizoval k břehu potoka... No takze jsem vyskočila za jizdy a běžela před kamion a začala mavat rukama... No a ten debilní Německý řidič konečně zastivil, v obličeji překvapivý výraz, co že tam blbnu... Byl to muž v důchodovém věku. Takto stáří řidiči, by už neměli jezdit... Čekání na policii, protože z nas nikdo nemluví německy. No drama. Postavit kurnícek jsme už samozřejmě nestihli... Na našem autě moc škody neni. Te ženě za nami sesrotoval přívěs celý předek. Spz se srolovala do ovalu nejhorší je, že jsme museli zaplatit půjčovně přívěsů škodu tarif 250 euro a teď to budeme muset sami vymáhat z pojišťovny vynika...
Tak ještě jednou... Taková nehoda nepotěší. Tak hlavně že se nikomu nic nestalo. Ještě ať vám to pojišťovna zaplatí.
Janko, snad už všechno proběhne hladce.
To se stává, když je nejvíc práce, tak se něco stane, aby jí bylo ještě víc a další starosti k tomu.
Vidím, že kurníček je už na místě.
U nás nastaly třešňové orgie. Můj muž se včera pustil do česání třešní a dokonce je se mnou i vypeckoval! To jsem za 20 let, co jsme s spolu, nezažila.
Mám tu veliký kastról marmelády, co ještě není ve skleničkách a ještě v noci jsem upekla třešňový štrůdl (už jsem neměla sílu dělat zmrzlinu), protože jsem se bála, že vypeckované třešně do rána nevydrží. Ale je strašně dobrý, byl hned hotový a ještě o půlnoci jsme se do něj pustili.
Ještě další marmeláda mě čeká, jsem zvědavá, kdo to bude jíst.
Dnes snad konečně přestěhujeme kuřatům výběh. Už to mají celé vyzobané a novou travičku určitě přivítají. Z nového místa na ně uvidí ostatní slepice, tak ať si zvykají.
Tak už stojí i kralikarna. Skoro všechny modely maji jako variantu s hnizdem a bez. Jenom tento ne. Takže kralici mají balkonek

Janka86
napsal(a):
Tak už stojí i kralikarna. Skoro všechny modely maji jako variantu s hnizdem a bez. Jenom tento ne. Takže kralici mají balkonek
Ten vlevo-menší mám jak odchovnu pro kvočny, první dva roky jsem v tom měl hedvábky 1,2, ale už jsem na tom musel udělat nové střechy. Je to španělský výrobek, kterému české prostředí úplně nesvědčí. Ale zatím to drží.
Pěkný večer, tak jsem blejskla kachny, jak rostou.3 běžci,3 kříženci. Na fotce se jedna schovává A jinak v lavoru vlevo vepředu je kříženec a za ním běžec pro srovnání. Je jim necelých 5 týdnů.
Jinak jsme včera spojovali vlašky (3,5 týdne) a druhou skupinu orlovky s hempšírkama (4,5 týdne). Takovou šikanu jsem ještě neviděla. Vlašky totálně uzurpujou orlovky s hempšírkama. Jsou tam dva útoční vlašáci, kteří je vysloveně napadají. Děs běs. Když jsem šla k nim dovnitř, tak mi jeden útočník vlašák začal klovat do prstů na noze v sandálech. Část gangu na fotce.
Tak a jsme na cestě do nového domova... Jak dlouho musí být zavření jen v kurnicku, aby vedeli, že je to jejich domov? Chci jeco nejdříve pustit volně na zahradu...
Věrko, kohoutky, kteří napadají chovatele, bych hezky pěkně hodil do tlamy
jezefčíkům. Mám takový pocit, že nebudou protestovat (jezefčíci, v případě vlašáků
si tím už nejsem zas až tak jist).
Jano, klidně je nechte v novém rozkoukat pár dnů, ono jim nic neuteče.
Kutilko, ani jste se nepochlubila, kde jste pořídila vajíčka. Máme to z vás
tahat heverem? :)
My si tu naplno užíváme nastávající čas růží. Vůně se line všude kolem,
až z toho mám nejeden organismus a gaučík teď vyloženě flákám.
Takže to tričko, které dorazilo od neznámého dárce z Trhových Svinů
odložíme na dlouhé zimní večery.
2x Alba Maxima - 2x Alchymista - Výhled z odchovnové místnosti - Sombreuil
William Shakespeare 2000 (vyhrává vůni roku) - Celsiana
a speciálně pro Olánka: Císař Karel IV. (má solidně opoupatováno).
Hned jsem otevřel dokořán okna a při západním vánku ucítil tu růžovou novinku, vůni anglické růže, tak trochu podobné myrtě.
Janinko, pravíte, že kohoutek je takový stříbrňák, neuvěřitelné.O dosažení neředěné stříbrné se pokouší hned několik profišlechtitelů a já šlechtitel pokusnický a takový úspěch, neznajíc ani genetický vzorec vlašky stříbrné.Pravda, počátky pokusu o vyšlechtění stříbrné jsou kusé a nacházejí se v chovatelských poznámkách Járy Cimrmana, když pobýval ve Vídni, kde zušlechťoval rejdiče vídeňské a později v Praze rejdiče krátkozobé pražské.Velký milovník ptactva, zvláště holubů, přitel Svěrák starší však Járovu dokumentaci střeží a né a né ji zveřejnit a proto čekáváme od Vás s napětím foto stříbrného exota.
Protože tahání heverem moc nemusím, tak se raději hned přiznám. Ulevilo se mi, protože jsem byla zklamaná, že se nikdo neozval na správně otočené fotky zlatíček. Jsou úžasné vlašinky s růžicovým hřebem od pana Nedělky. Takže konečně se postupně propracovávám od Drážďanek a nevylíhnutých Wyandotek, ke kmeni Oravek, kde mám už nachystaného kohouta a k němu jsem si kuřata vylíhla z násadovek z Věžnice a teď mají 17 týdnů a ve 20 půjdou ke kohoutovi. A druhé hejno bych chtěla z Vlašek- tak dlouho tady střídala krása nádheru, až jsem tomu taky podlehla, jen změna toho hřebenu, abych měla všechny slepičky s růžicovým.

Janka86
napsal(a):
Tak a jsme na cestě do nového domova... Jak dlouho musí být zavření jen v kurnicku, aby vedeli, že je to jejich domov? Chci jeco nejdříve pustit volně na zahradu...
den, dva. Ony slípky nejsou hloupé, když je necháte v klidu, dáte jim žrádlo jen do voliéry, tak to pochopí rychle, prostě bych jim po dvou dnech otevřel a nechal je být, jen pozorujte z povzdálí.
Tak jsem naše krasomily vlaščíolánkové vyblejskla, a taky vzácného stříbrného vlašáka. Nebo co je to zač, Olánku? Jsem ve vlaškách začátečník. Dnes je jim 54dní.
Janinko Janinko, krom toho, že jste neznalec, jste také netrpělivec.
Však on by se vám Olánek ozval, to jsem si jist.
Kohoutek vypadá, že bude Vlaška žíhaná.
Rodobarvé vlašky vznikly kdysi takto: Vlaška žíhaná x Vlaška koroptví.
Takže buďto se vám žíhaný kohoutek vyštěpil anebo Olánek nebo ten,
od koho má vejce, používá žíhaný ráz pro přilití krve, zintenzivnění žíhání
a zlepšení kresby u tmavších-matnějších populací Vlašek rodobarvých.
No a ta jedna slepička vypadá, že se trochu pokamarádila s Vlaškou červenou,
které Olí také chová.
Budete mít rozličné a evidentně nepříbuzné hejnko.
Kohoutek je krásný a čipera, určitě dělá s děvčaty nejedno hop hop.
Moc se líbí jejich promyšlené a systematické bydlení.
Velice děkuji příteli Honzo.
Hejnko mi dělá opravdu radost. Často si sednu pobíž s kávou a pozoruji jak shánějí, povídají si a poskakují. Bydlení vyhovuje jim i nám. Starší soudružky s olympionikem mají výběh vedle, vidí na sebe. Pouštím je do sadu zatím střídavě. Ještě nenazrál čas na spojení hejnek, budu pak asi muset rýnáka podříznout což? Trvale oddělené je držet nemohu.
Kutilko, tak díky za vysvětlení. A růžicový hřeben jste zvolila protože se vám líbí,
protože nemáte bezmrazý kurník anebo proto, aby vám vlašky s listovým
nekazily designový dojem oravek na dvorku?
S růžicovým jsou také krásné, tak se moc těšíme na fotodokumentaci,
jak rostou a hopkají. Jedno kuřátko se mi tam zdálo do stříbrna, tak jsem se ptal.
Tumáši, vy tedy máte na dvoře hlídačů.
Ano, vysedávání u kuřátek je příjemné. Včera jsem si poseděla přímo ve výběhu a jedno kuře měla na klíně. Jak to ostatní kuřátka viděla, tak se hned přiletěla kamarádit. Většinou kohoutci se kolem mě naskládali, někteří i na mě. Ten největší šikula mi dokonce ozdobil rameno. Bylo to hezké, jen jsem litovala, že nemám foťák. Ale nějaké obrázky nakonec snad budou, ještě jsem je neviděla, jelikož si je manžel syslí ve sklepě.
Včera nám bagr před domem hloubil díru pro kanalizaci a všechno je špatně. Přesto, že všechno bylo schváleno na stavebním úřadu, tak trubka, co vede z našeho domu je níž než než ta na kterou se máme napojit. Nezbývá než rozmlátit betonový blok, co je pod brankou, prokopat se novým chodníkem a pak se prohrabat krásným záhonem s Hostama a kapradím a udělat všechno znova. Manžel je na mrtvici a já se snažím zachovat klid. Kdybych tušila, jak to dopadne, tak celou akci necháme na podzim, takhle ty narostlé rostliny zničím a budou z nich trosky. Ale už je vyhrabáno a řešit se to musí.
honzapm
napsal(a):
Kutilko, tak díky za vysvětlení. A růžicový hřeben jste zvolila protože se vám líbí,
jak rostou a hopkají. Jedno kuřátko se mi tam zdálo do stříbrna, tak jsem se ptal.
To teda... Nejostřejší je pan želva když ho napadnou jahody nemá slitování Musím říct že pohled na tu vaší krásu střídající nádheru na dvoře mi tu chyběl. Jak slépky tak květenu máte parádní
honzapm
napsal(a):
Ano máte bystré oko, stříbrných je 5 je to jak píšete výše vyštěpený ráz šedý, pan chovatel mě upozornil, že se muže objevit i listový hřeben, protože jak oživuje krev používá i Vlašky s listovým hřebenem. Kohout co byl přímo u Vlašek, kde mi sbírali násadovky byl krásný, ale porcelánově šedý co byl v kleci byl nádherný, úžasný majestátní, nechtělo se mi od něho ani odejít, ale zájem se mnou odejít teda neměl.
Dříve jsem o růžicovém hřebenu ani neslyšela, ale tady na i fauně jak v diskusích, tak v článcích a v literatuře co jsem si koupila mě zaujalo, že jsou odolnější proti namrzání a taky se mi víc líbí jak jsou na hlavě jako takový desingový klobouček.
A když jsem se přes několik plemen slepic propracovala až k Oravkám, které mám, jak kohouta tak kuřice z ověřených chovů a Vlaškám krásným údernicím nosnicím, taky z super chovu, tak fakt si nechci kazit pohled "nějakým listovým hřebenem"
Pěkné páteční odpoledne.
Tak nevím, u 3,5 týdenních vlašek se může jednat už o agresi? No nevím, přičítám to stresu z přesunu a z nových divně barevně vypadajících spoluobyvatel. A ještě větších , takže je nutno si na ně vyskakovat.
Mojí nohu asi kloval vlašák z příčin ochutnávání, jestli jsem k snědku.
Jinak jsem včera šla předělat líheň na dolíheň a jsem v šoku. Místo v neděli se jedna kachna vylíhla už dneska ráno. Já už těm 28 dnům vůbec nevěřím. To je pokaždé 26 dnů a začnou hupsat ven.
Jinak kdyby se u někoho vyskytoval nadbytečný bílý pižmák, tak sháním náhradu za stávajícího k babičce (nejlépe jih čech).
Tak práce mnoho času málo a docela by mně zajímalo jak to zvládá Horal, ale aspoň Honzik nám konečně ukázal pár fotek.Olymp dělá pořád mrtvého brouka a ani netopýrek.Nomád se smazal a ani fotečku nedá, lakota jeden.Irulan jsem moc rád, že líhnutí tak dopadlo a doufám, že bude alespoň 14 slepiček.Jinak zasedla 5 kachna a jestli to dopadne u všech jako u první, tak si nedovedu představit, jak to budu krmit a pak škubat, to ostatní už bude pohoda.Tak a ještě přidám pár fotek letošních kuřátek a růžiček.

Janinko je to jak napsal Honza.Každoročně vyměním několik holubů za násadová vajíčka v podstatě jen s jedním požadavkem, aby se slepičkám sklápěl hřebínek, vlevo či vpravo, tedy aby šlo o vlašky.Proti šlechtění slepic s jiným hřebenem nic nemám, akorát je nepovažuji za vlašky.Osobně mě by vyhovovaly "vlašky"krátkokřídlé, aby neunikaly přelétáním přes plot, přesto takové nešlechtím.
Olánek
napsal(a):
Janinko je to jak napsal Honza.Každoročně vyměním několik holubů za násadová vajíčka v podstatě jen s jedním požadavkem, aby se slepičkám sklápěl hřebínek, vlevo či vpravo, tedy aby šlo o vlašky.Proti šlechtění slepic s jiným hřebenem nic nemám, akorát je nepovažuji za vlašky.Osobně mě by vyhovovaly "vlašky"krátkokřídlé, aby neunikaly přelétáním přes plot, přesto takové nešlechtím.
Jen pro doplnění, mě se Honzíkovy Vlašky líbí jsou prostě top, tyhle moje jsou zároveň jak jsem byla informovaná i tzv. mohutnějšího rámce, tak by neměly být letadla. Obě hejna chci mít s růžicovým hřebenem a uvidíme co mi vyroste, budu se průběžně trochu chlubit. Mám prostě z kuřátek moc velkou radost a to je dobře, že se každému líbí něco jiného.
Tak i já tu mám konečně pár fotek. Kuřátkům je na nich měsíc. Dnes je jim 5 týdnů a konečně se dočkali přesunutí výběhu s krásnou zelenou travičkou. Jsou nadšení, není divu, to staré místo je úplně žluté a vyzobané.
Růže mi taky kvetou.
Na té první fotce vlevo, by měla být anglická Boscobel, ale mám pocit, že poslali něco jiného. Honzíku, Dano, co myslíte? Jak jsem jí tak trochu porovnávala s obrázky, tak mi připadá, jestli to není spíš Royal Jubilee.
Na modro fialovou Rapshody In Blue jsem byla hodně zvědavá, jaká bude a jsem nadšená. Zatím je malá, ale až naroste, tak to bude veliká krása. Čím starší květ, tím je modřejší.
Následuje Další nová anglická, také moc krásná, Abraham Darby.
No a nakonec slíbený žlutý, nejžlutější kosatec.

Než mně vyhnal déšť, umístila jsem na vybrané místo ztracené bednění (bez betonu, jen tak, je to i tak těžké jak kráva), bude to základ pro kurník. Palety už jsou také na místě. Už zbývá jen zaskočit do obi, potřebuju vruty do dřeva a dvě osb desky. Asfaltové šindele mám. Do hrubé stavby už půjdou umístit kuřata. Už se do garáže fakt nevejdou a záhy po vyčistění smrdí.
A taky ve čtvrtek se bude líhnout :D.
Tak děda už má seno pod střechou, tak by mohlo sprchnout taky. Ale u nás to zatím nevypadá. Odpoledne hřímalo, ale nic z toho
Jinak pár fotek z "venčení" orlovek a hempšírek.
Včera jedno, dneska 3 nové kachničky. Ještě jsou v líhni dvě vejce, ale asi z toho nic nebude.

tady prší! už dobrý čtyři hodiny.
javorka
napsal(a):
Růže mi taky kvetou.
Na té první fotce vlevo, by měla být anglická Boscobel, ale mám pocit, že poslali něco jiného. Honzíku, Dano, co myslíte? Jak jsem jí tak trochu porovnávala s obrázky, tak mi připadá, jestli to není spíš Royal Jubilee.
Na modro fialovou Rapshody In Blue jsem byla hodně zvědavá, jaká bude a jsem nadšená. Zatím je malá, ale až naroste, tak to bude veliká krása. Čím starší květ, tím je modřejší.
Následuje Další nová anglická, také moc krásná, Abraham Darby.
No a nakonec slíbený žlutý, nejžlutější kosatec.
https://www.johnstowngardencentre.ie/p/boscobel-rose-david-austin-/boscobel
Koukněte se Javorko sem, barva souhlasí a některé květy jsu stejné jako vaše. Třeba ten tvar bude zítra nebo pozítří jiný. Mně zatím Boscobel ještě nekvete, mám jej od jara a nebyl moc zakořeněný, tak to teprve dohání. Dávám pohled na kvetoucí záhony, ale i když bylo pod mrakem, tak je to dost přesvětlené a květy tolik nevyniknou. Poslední růže je legendární Gloria Dei, ale někdo si ukousl, tak je asymetrická. A moji věrní honsledové - Chip a Bublinka. Dana.
Ovečko, děkuji. Tak já ještě počkám, jak se to vyvrbí. Ta fotka je už pár dní stará a květy mezitím odkvetly, ale ta lososová uvnitř nebyla. Vlastně tam nebylo nic.
Mám ji od podzimu, rostlina krásná a silná, ale ta barva mě zarazila. Znám ji vlastně jen z fotek a úplně mě dostala. Ale krásná je.
Čekala jsem tohle.
Javorko, Boscobel je chameleon. Barvu, jakou jste čekala, bude mít nejdříve v srpnu
a pak dál v chladných měsících (a dnech). Jinak růži máte správnou, žádná záměna
to není, máte na 100% ´Boscobel´.
Janinko, pořád musím myslet na to, jestlipa soudruh Přemek Olympyjoník už ví,
že se ho chystáte majznout? Chudák kluk, to si teda nezasloužil, todleto.
Kutilko, ano, šedá kuřátka jsem tam viděl a vím, že je pan Vašík chová.
Jedno z těch oranž je tam opravdu do stříbrna. Čož nic neznamená,
prostě tak přátelsky pindám mezi řečí, že. A jakou barvu máte u Oravek?
Žluté, bílé nebo nějaké novošlechtění?
Bodlinko, vy jste nám vůbec neporeferovala, jak se má jahodová pyramida.
Stále na ni myslím, jestli třeba by nestála za osobní kontrolu jedním mlsným
jazýčkem.
Frufru, no, hezky pěkně. Kvetete tedy jedna báseň.
Ještě si tak představuji v tom zahradním sezení jedno místečko
speciálně vyhrazené pro jistý druh nábytku, všichni víme, a pak by to tedy
byl ráj na zemi.
Ovečko, taky slintám nad delfínkami. U nás jsou soudruzi slimáci zásadně
proti jejich úspěšnému pěstování. Takže nic. Mě teď jedna výborná zahradnice
naučila jíst denivky, takže jakmile rozkvetou, tak šup, a je po nich.
Ale vaši Glóryjy jsem vážně nehlodal já... Zahrada vám krásně kvete
a celkově to tam máte moc nóbl. Říkám si, zda se f tom zašitém bazénku
koupete s plavkami či bez, že bych se vydal na vizuelní kontroličku.
Pro Karlovarsko snad na dnešek soudruzi meterologolourologové vydali
nějaké varování. Tak u nás pro změnu ani jedna jediná kapička.
Tedy vážení, kde berete čas ještě chodit do lesa na houby?
Já jsu rád, že stihnu nakrmit a vypustit a zahnat fšecku oumladinu i ostatní drůbež,
trochu tam temu dobytku tam něco hodit, kozu na pašu tam vyhnat,
trochaj té zahrádce se pověnovat, kosáky z jahody povyhánět, špačky na třešni
stří...plašit, a ještě kdyby aj na les mělo dojít, tak to vážně už by žádný gaučík
nemohl biť.
Honzíku děkuji, budu trpělivá. Já se tak těšila a ona je jiná, tak si počkám na srpen. Je fakt, že ty horka a pálení slunce růžím moc dobře nedělají.
Na cestu do lesa bych čas taky těžko hledala, tak je vlastně dobře, že u nás nic neroste.
Od cesty k baráku máme stále vykopanou hlubokou díru a ještě není úplně jasné, jak se napojení na kanalizaci vyřeší. Kus nového chodníku už je odříznutý a já pomalu budu vyrývat Hosty.
Stále zpracovávám třešně. Trhám jen ze země. Mezitím dozrávají na dalších dvou stromech.
Ráno jsem upekla další závin a teď jsem vytáhla z trouby něco jako cheesekake. Jsou to takové pokusy.
Špačky klidně posílejte k nám, aspoň bude od třešní pokoj.
Ještě si dám noční koupel v bazénu, voda má už 32° (u nás se plave bez) a šup do pelíšku.
Dobrou noc.
Pane Honzo, neví. Ale já zas nevím, co jinak s tím. Mám přece pěkné čtyři vlašinky i s partnerem. Tak jiné řešení není. Ale ještě je čas, zatím mu to neprozradím.
Všichni máte krásné růže. Já jich mám pár také, v předzahrádce, letošní horko jim moc nesvědčí. Ale i tak ráda přivoním.
U nás stále ani kapka, česká Sibiř, jak tu říká, tak to už zřejmě neplatí. Včera jsem byla nucena strávit čas u Prahy, kde začalo pršet kolem sedmnácté, lilo hustě, nejméně ještě ve třiadvacet. A přijedem dom a sucho jak v pekle. A už zase svítí.

jahodová pyramida začala výborně, ale pro lepší výsledky by chtělo, aby pršelo častěji než 1x za šest neděl.
plus asi budu muset postavit kolem nějaký plůtek, protože chocholky po vypuštění míří rovnou tam.

napsal(a):
jahodová pyramida začala výborně, ale pro lepší výsledky by chtělo, aby pršelo častěji než 1x za šest neděl.
plus asi budu muset postavit kolem nějaký plůtek, protože chocholky po vypuštění míří rovnou tam.
Jo, co v dosahu nesezobou pipky, dočistí pes. Sledovat 60-ti kilového drobečka, jak vyskakuje, aby dosáhl na třešně, bylo vtipné. Jenom rybíz obere dřív, než dozraje
honzapm
napsal(a):
Tedy vážení, kde berete čas ještě chodit do lesa na houby?
Já jsu rád, že stihnu nakrmit a vypustit a zahnat fšecku oumladinu i ostatní drůbež,
trochu tam temu dobytku tam něco hodit, kozu na pašu tam vyhnat,
trochaj té zahrádce se pověnovat, kosáky z jahody povyhánět, špačky na třešni
stří...plašit, a ještě kdyby aj na les mělo dojít, tak to vážně už by žádný gaučík
nemohl biť.
Tak jít na houby je super. Člověk vyvenčí a na dva dny dopředu unaví jezevčíky. Teď červenají lesní jahůdky, tak se i cestou "nají". My chodíme k rybníkům, takže omrkneme stav kachen, zaslintáme nad vyvalujícíma se rybama u hladiny (neb pánská část rodiny chodí na ryby). A pak taky je z čeho vařit. A to se u nás doma cení
Dneska k obědu byla kulajda. A ještě tu mám vyndané kuře a misku pokrájených kovářů, tak budou plněné amolety houbovou nádivkou zapečené se sýrem.
A jinak čas není, člověk si ho musí udělat
Zdravim, posilam ruze moji mamky, ktere v patek nemocne srdicko tezky zapal plic Jinak Rozarce chybi do lihnuti bezcetek 6 dni. A Sumavanka od Ovecky, dostala po dvou dnech sezeni 9 vajicek od cernych zacatecnic Ar. Uz se na ty male potvurky moc tesim.
Máte to všichni moc hezké, já růže nemám, ale pár kytiček se najde, hledíčky hledí, levandule a lilie voní.
Ataky začnu denivkový seriál. Vykvetla mi první, sice jenom obyčejná, ale mám jich dost, tak snad všechny vykvetou.
Taky se mi podařilo dotrhat třešně a višně, asi deset kýblů je v mražáku a čeká na zpracování, minulý týden se mi už nepodařilo marmeládovat. Jen jsem zavařila čtyři kýble třešní a do každé skleničky hodila panáka rumu. Dnes jse jenom otrhala angrešt ze dvou stromečků a zavařila a rozmixovala poslední kýbl višní a umístila do lednice k osvěžení. A letos budu mít konečně i mandle! A vykvetla mi lékořice. A nakonec moje slunečníkové vylepšení pařáku.
A prckové maličko povyrostli 1:my budeme všichni kluci,2:tady to vypadá na šest holek a poslední tam je jedna pipka určitě a druhá možná, takže dva na dva
Chtěla jsem se zeptat : Můžou slípky dostat kokcidiozu ze pšenice? Minulý týden v neděli jsem si totiž přivezla pšenici. Všichni byli v pořádku a hned ji dostali, páč už jsem jinou neměla. Slípky mám ve chlévě rozdělené do čtyř kotců. Zd. velsumkám je 12 týdnů, ostatní drůbež je dospělá. V pondělí dobré a v úterý a středu slepičky zd. velsumek krev v hovínkách a osm z devíti po smrti... Jedna jediná přežila. Zatím. Kohouti a ostatní drůbež v pořádku. Můžu tu jednu nechat dospět na vajíčka, nebo ji mám zabít a uvařit psovi, nebo zakopat?
Tak prvni rozkletle lilie. Druha fotka_ ruze, by mela byt stejna jako ma Javorka.
Krásná kvítka u všech.
Lituji maminku se zápalem plic. Možná se ochladí a bude líp.
U nás konečně po třech týdnech zapršelo, dvacet minut, ale krásně se zalilo a nádoby se skorem zaplnily.
A duha.

dadu
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat : Můžou slípky dostat kokcidiozu ze pšenice? Minulý týden v neděli jsem si totiž přivezla pšenici. Všichni byli v pořádku a hned ji dostali, páč už jsem jinou neměla. Slípky mám ve chlévě rozdělené do čtyř kotců. Zd. velsumkám je 12 týdnů, ostatní drůbež je dospělá. V pondělí dobré a v úterý a středu slepičky zd. velsumek krev v hovínkách a osm z devíti po smrti... Jedna jediná přežila. Zatím. Kohouti a ostatní drůbež v pořádku. Můžu tu jednu nechat dospět na vajíčka, nebo ji mám zabít a uvařit psovi, nebo zakopat?
ne, kokcidióza z pšenice určitě není.
kokcidióza je přítomná v chovu, kam se dostane prachem, a postupem času se při vhodných podmínkách pro dozrávání a přežití spor pasážováním na vnímavých zvířatech množí a pokud se namnoží do určitého počtu dřív, než si vnímavé zvíře utvoří imunitu, propukne klinicky. není to nic, co by se "najednou" chytlo.

to já jsem teda šťastný člověk, všechno živé a zdravé. v podstatě jediný zádrhel dneska byl, že se mi osb desky nevešly do auta, tak jsem si musela objednat dopravu (na středu) a taky ještě nepřišlo pletivo.
paletový kurník se nicméně podařilo dostrkat do obyvatelného stavu. takže proběhla akce kulový blesk a všechna kuřata už bydlí na zahradě a v garáži je prázdno.
Dano, nevím co napsat. Tady slova nestačí.
Upřímnou soustrast.
Ivo, také vám upřímnou soustrast.
Mě zemřela maminka před čtyřmi lety, měla jsem ji tady doma. Byl tu i táta, který byl nemocný. Bylo to náročné se starat o dva těžce nemocné. Běžně jsme čtyřikrát za noc vstávali. Ale zrovna začaly prázdniny a mohla tu být se mnou sestra. Sama bych to asi nezvládla. Táta odešel 6 týdnu po ní.
Dnes jsem ráda, že jsem aspoň něco pro ně mohla udělat.
Diky moc vsem. Otocime list, kdyz vsude je tolik te krasy a nadhery. Musime se tesit z kazde malickosti. Kvocna prenesena na nove hnizdo, si uz vesele kvoka a naparuje. Tak jsem zvedava, musim se podivat kdy vychazi termin lihnuti. Mrkla jsem do vajicek na kterych sedela ty 2 nebo 3 dny a zelena oplodnena, po rozbiti bylo videt vlasecnice. Jenomze nektera byla preci jenom dlouho jako navnada a jeste do toho hneda od hemsirek. Tak holt jsem ji protahla sezeni na 23 dni.

23 dní vydrží.
Mě se má líhnout ve čtvrtek. Vypla jsem jim otáčení a pořád pokračuje do dalšího kola všech devatenáct. Asi spáchám sebevraždu předávkováním kuřaty.
No a Nora. Nora je důležitá.
Čapice, to budete mít veselo, nejdřív malí běžečci a brzy kuřátka.
Moji kohoutci se včera poprali. To je normální v 5 týdnech?
Dva měli docela dost poklované hlavičky a další dva pár ranek. To k nim pořád chodím a koukám na ně, ale celý den u nich sedět nemůžu. Lotři.
Bodlinko, ta už je veliká.

lumpové. to já v pěti týdnech ještě nevím, kdo je kdo.
Nora je nějaká nohatá a dlouhá, zvednout jí a nést už začíná být obtížné, ne kvůli hmotnosti, ale kvůli neskladnosti. Řekla bych tak 18 kg.
Kuřatům se v novém bydlení líbí.
Velkým chocholkám ne, trvají na přístupu k boudičce, kterou si oblíbily jako snášedlo.
Tak hlásím první sklizenou cuketu. Uí.
Tady na horách na venkovním záhonku, před polovinou června - nevídáno,
neslýcháno. Začínají lehce červenat první třešně, ale samozřejmě ve vršku,
a tak tedy nevylezu. Jeřáb tu žádný po ruce nemám, že by mě elegantně
vynesl, tak vám nevím nevím, asik to zasejc sezoba ta pajdavá kvíčala,
která už je tak stará, že už ji ani kocour Tom neloví.
No když jsme u toho Tomáše... Tumáši - to by byl Nápad.
Jahody umístit do jahodové pyramidy á la Bodlinka, a pan Želva by byl
namydlený. Nebo umí i šplhat? Já myslím, že takový dobře míněný Cheops
by mu utnul tipec.
Mě pro změnu v jahodách řádí blíže neidentifikovaný hlodavec,
zatím uniká všem mým nástrahám - kočka, proud vody do díry,
aromatické kuličky, bleskurychlé přerytí záhonu, zrovinka když zvedal zem...
Tak poctivě zašlapuji tunely, odhrabávám zahrabané sazenice
a vlažím, aby už ouplně neuschly. Naštěstí prší - hurá.
Je tak nezvyklé poslouchat zvuky deště. Poslední roky je tato rajská hudba
na seznamu velmi ohrožených druhů. Jak vtipné je, že coby děti jsme zvuky
dešťů poslouchaly zklamaně celé prázdniny, na které se Ovečka tak zaslouženě
těší.
Kutilko, těším se na nové fotky, jak vám kuřátka hopsají a rostou.
Je skvělé, že se vlašky s růžicovým hřebenem trochu šíří.
Mnoho lidí se po nich shání, ale málokdo je vlastní. Jen tak dál.
Javorko, krásné fotky. Ta slepička jak umí noblesně sedět, že?
Hosty i kapradí řádně ořežte od všeho listoví a krásně to přežijí.
Jen abyste to se soudruhem sklepmistrem přežili vy...
Kohoutci by se do krve prát neměli, není to pro ně přirozené.
Jsou od jedné kvočny, je to divné. Já mám pospolu 4 věkové skupiny,
co se předtím neznaly, plus dospělé hejno, a tolerují se tak neskutečně,
až jsem z toho letos sám jelenson. Ti nejmenší dokonce prolézají skrze
síť a vesele si chodí hřadovat ke slepicím. To, že by kuřátka hřadovat neměla,
asi neví, nečetli, nebo je to nezajímá.
Na to, že jsem vloni tvrdil, že letos teda ale opravdu NIC nelíhnu a jedu do Londýna,
jsem se teda letos nějak hodně rozkuřátil, skoro jako Bodlinka,
a tak se jdu připravit na další napínavý den se stovkou upípanců.
A vy víte kam...
Jak to tak dnes pročítám, tak to není moc optimistické, ale smrt je součástí života a jak se říká"Mladý může, starý musí"Člověk na své blízké nezapomene a při každé vzpomínce na ně to zabolí, ale musíme se s tím naučit žít.Proto svým dětem říkám "Jedno starost, dvě jsou radost"Jinak dvě pižmovky už mají kachňátka a to 35, ale další tři sedí a čekají radostnou událost vždy zhruba po týdnu, tak snad budu muset zajet, do Strakonic na trh a prubnout něco prodat.Líhně jsou na skříni, ale jedna ještě čeká na přislíbené nv z.velsumky stříbrokrké, ale čekám tak do konce měsíce a pak to odpískám.Ve vedlejším vláknu se někdo ptal, kdy káčátka do vody, tak pižmovce se do líhly včera a dnes se čvachtali na sluníčku v louži.
Začátku, napsal jste to parádně a vtípky jsou také boží. A pižmátka neprodávejte.
Až je vykrmíte, zabijete, oškubete a upečete, tak já vám s nimi rád přijdu pomoci.
A tohle mé slovo - narozdíl od těch ostatních - teda ale vopravdu platí.
Věrka chodí s košíkem na houby, mě se v něm nějakou nevysvětlitelnou záhadou
množí kočky. Vloni měla Mášenice Vopice dva kluky, letos má dvě holky.
To asi příroda zařídila, aby na Vlaškáriu panovala genderová vyváženost, že?
Letos sice měla Mája vícero nápadníků, ale evidentně smočil zase jenom
pan Divoký. Von je to čipera, akorát by mi tolik nemusel vobech.ávat barák.
Hop hop.
Honzíku, dnes byli kohoutci jak beránci. Snad si dají na chvíli pokoj.
To zas máte moc pěkné nadělení, pan divoký je čipera. Slepičky a růže nádherné, jako vždy.
.
Akce "připojení na kanalizaci" zatím nepokračuje. U nás ještě nepršelo a teplota je vysoká. Manžel už párkrát vylezl ze sklepa a prohlásil: "Dojdu ven s Kačenkou a pustím se do toho."
Venku zjistí, jaké je vedro a po příchodu mi oznámí, že to nechá na zítřek.
Podle předpovědi by v noci měl déšť dorazit i k nám, tak jsem opravdu zvědavá a ani už moc nezalévám.
Už jsem dnes musela ostříhat některé růže, je po parádě. Rozkvétají máky, ale jak je sucho nejsou tak pěkně veliké, jako jiné roky.
Čapice, už mám první kvítek na zvonku, co jsem vám ho vloni vyfoukla. A je je krásně modrý.
Janinko, bodejť by nezapršálo, ze suchého zoufalství jsem seknul s modlením
a vyzkoušel jsem zcela zaručenou a vždyfungující metódu na přivolávání deště.
A že jste kámoš, tak já vám ji řeknu, jo? Umyl jsem okna. Tak je to!
A že jste ještě větší kámoš, tak jsem vám onehdá při kroužkování vyfotil,
jak v tomto věku vypadá kohoutek Vlašky stříbrně zbarvené - abyste měla srovnání
s vaším žíhaným čiperou.
Děkuju moc, taky za kámoše, nejen za foto. Tak tento kohoutek je opravdu mému nepodobný, ale oba jsou krásní.
Sakra, že mne to nenapadlo! Umejt okna! Děkuju, že jste se obětoval za mne.
Fakt jsem moc spokojená, ve stodole seno, otavy rostou, a je zataženo a napršeno.
Možná i záda, která mne už týden přeukrutně bolí, vlevo krk rameno lopatka až do ruky, se zlepší. Celou zimu jsem nosila ovenám vodu tak 100m denně 50 litrů, a od dubna zalévám konvema, at se ušetří, tu naši milovanou zahradu. Tak to jsou následky. Ale i za celej život se to sečte. Ale nevadí, ono bude líp.
Konečně zapršelelo i u nás a ani okna jsem mýt nemusela. A že by to teda bylo potřeba. To je činnost na kterou fakt nemám čas. Ještě přes ně je trochu vidět a aspoň sem nepere tolik sluníčko.
Sousedka naproti myje okna pořád, to mě nepřípadá úplně normální. Ale ať si to dělá jak chce, když jí to baví. Nemají ani jedno zvíře, ani jeden strom na zahradě, nic moc jim tam ani neroste. To by zase nebavilo mě.
Tuhle, když jsem čekala, až se napustí voda kachnám, jsem všimla, jak mají za plotem spálenou trávu. Asi 40 cm pruh. To samé kolem mini záhonku s bylinkama. Zřejmě zase řádili s Rudupem. Nechápu. Hlavně, že mi to už nelejí na moji zahradu.
Javorko i u nás v minivesničce se najdou odpůrci přírody, rozstřikují Roundup, sypou Travin, sekají milimetrové přírůstky a pěstují tůje a podobné. K jídlu nemají na pozemku nic, natož pak nějakého živočicha. S těma nepeču. Jsem tady na ifauně, s lidma, co maj přírodu, naše místo k životu, rádi.
A déšt jsem konkrétně vám ze srdce přála, už jste byla jediná komu nepršelo.
Já s nima taky nepeču. Ale pořád jim něco vadí. Že štěká pes, že jim od nás padá listí a třešně (když jim říkám, ať si je natrhají, tak to ne, raději si jdou k příbuzným o kus dál ), že k nim leze od nás tráva a pak hnije plot (je tam pletivo) atd. Asi po 14 dnech chodím s nůžkama, aby k nim náhodou nelezlo psí víno. Tule mi sousedka říkala ať to ostříhám, že jim to tam leze a já to měla zrovna udělané. Ona mi popsala, kde to je, tak se tam jdu podívat. A on si tam takový malinký výhoneček, takový provázek vylezl. To už jsem se musela smát. Příště si vezmu brejle.
Díky za podporu.
Já mám aspoň vodu ve studni, tak to nebyla taková hrůza, pořád bylo čím zalévat. Možná, že někdo z Moravy je ještě na suchu.
Pěkné odpoledne. Koukám levitující vlašák
Začátku, to budete mít kachňat, to vám závidím. Babička má zatím od dvou kachen slovy čtyři kachňata (od jedné 4, od druhé nic - vejce rozbila a malý zbytek vajec opustila). Rozhodila jsem sítě, jestli seženu nového kačera. Jinak to vypadá dost bledě letos s počtem kachen v mrazáku.
Dobré odpoledne, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že slepice nesnese v životě ani jedno vajíčko. Máme hedvábničku, kterou jsme vyhráli v tombole, je krotká, nechá se chytit, pohladit, stejně kohoutek. Jsou to tedy Chaplin a Pudlička. Ve stresu nejsou, mají část zahrady jen pro sebe. Normální slepice nesou jako závodnice, i IB mají dvě kachňátka, což je úspěch, vzhledem k tomu, jak nezodpovědně k sezení přistupovaly.
Jinak vás tady všechny zdravím a jen pozn., u nás šly tři bouřky za sebou jen pro to, že jsem půl hodiny před první vyházelo seno ze seníku na dosušení. Předpověď byla občas přeháňka. Různé zvěře máme habaděj. Zdraví Jitka.

Šťastná slepice
napsal(a):
Dobré odpoledne, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že slepice nesnese v životě ani jedno vajíčko. Máme hedvábničku, kterou jsme vyhráli v tombole, je krotká, nechá se chytit, pohladit, stejně kohoutek. Jsou to tedy Chaplin a Pudlička. Ve stresu nejsou, mají část zahrady jen pro sebe. Normální slepice nesou jako závodnice, i IB mají dvě kachňátka, což je úspěch, vzhledem k tomu, jak nezodpovědně k sezení přistupovaly.
Jinak vás tady všechny zdravím a jen pozn., u nás šly tři bouřky za sebou jen pro to, že jsem půl hodiny před první vyházelo seno ze seníku na dosušení. Předpověď byla občas přeháňka. Různé zvěře máme habaděj. Zdraví Jitka.
Torchu bych jim vylepšil ten přístup, ty šikminy nejsou ideální. Prostě udělejte příčky. Jiank může být slepice stará. Já mám třeba jednu hedvábku asi 4 letou, nechávám ji jako kvočnu (a zrovna letos ani nekvokla, takže půjde do hrnce, jakmile ostatní dovodí kuřata-aby nebyl kohout do té doby sám) a ta třeba už nenese vůbec. Druhá o rok mladší sem tam vejce v bláně. A zase jedna loňská strhla všechny rekordy a rozhodně nezapadá do standardu plemene
Děkuji za informaci. Že by mohla být starší, mě nenapadlo. Nahoru na verandičku lítají, kohoutovi vadí při chození peří na nohách, tak radši skáče a do hrnce také nepůjdou, mají to u nás na dožití, jsou to mazlíci. A když se kolemjdoucí turisti manžela ptali, co to tam je za zvířata, tak jim odpověděl, že slepice z Číny a dělalo mu hrozně dobře, že si mysleli, že pro ně byl v Číně. Hezký večer Jitka.
Šťastná slepice
napsal(a):
Jitko, a odkud jste? Mě bouřka chytla na zahradě po půl osmé. Podle Norů měla přijít až v devět
Jinak asi budu závodit se špačkama, kdo úrodu sesbírá dřív. Muchovník už obírám. A třešně Kordie ještě není zralá. Možná jo, ale až nahoře.
Věře: jsem ze západních Čech, okres Tachov. První přišla cca v 11 hod. na 30 min. další asi v 16 hod. taky do 1 hod. a pak v noci od 11- 03 ráno a ta už byla pořádná, s vichrem a hromobitím, prásklo těsně vedle nás. Celkem za ten den podle kýble venku napršelo odhadem 8 cm. Protože u nás do té doby ani nekáplo, vše nás obešlo, tak jsem v klidu vyházela seno a pověsila prádlo. Sušák vítr povalil a prádlo se avivážovalo v blátě. Prostě venkovská klasika, o to je městský typ ochuzen.

honzapm
napsal(a):
FruFru, a co budete, prosím, dělat s tou 4letou soudružkou hedvábničkou,
až ji vyjmete z hrnce?
Zdravíme a vítáme mezi sebou novou Slepici. :) :).
Mno, Honzíku, když máte doma 60-ti kilového psího drobečka, tak jedna 4letá pipka poslouží, po opuštění horké lázně, jako svačinka

Šťastná slepice
napsal(a):
Děkuji za informaci. Že by mohla být starší, mě nenapadlo. Nahoru na verandičku lítají, kohoutovi vadí při chození peří na nohách, tak radši skáče a do hrnce také nepůjdou, mají to u nás na dožití, jsou to mazlíci. A když se kolemjdoucí turisti manžela ptali, co to tam je za zvířata, tak jim odpověděl, že slepice z Číny a dělalo mu hrozně dobře, že si mysleli, že pro ně byl v Číně. Hezký večer Jitka.
Jestli má takové “supí” peří, tak mu ho zastřihněte, uleví se mu. Je to výluková vada, ale to vás asi trápit nebude, ne?

Janinka Bosorka
napsal(a):
No, moje slípky mají teprve rok, ale myslela jsem, že čím starší slepice, tím lepší polévka. Dlouze vařená. Není tomu tak?
Určitě! Honzík měl asi strach, že si to šedomodré maso dáme na talíř To už jsme zkoušeli s mladými kohoutky, kuře jako kuře, jen barva kůže zbytek rodiny odradila, takže už jen polévky nebo dárek kamarádovi, taky do hrnce;-).
Hezké ránko, sluníčkové.
Máte všichni všechno moc a moc krásné.
Tak též přinesu něco ukázat, ze zahrádky i ze dvorečka. Jenom ty nejmenší se fotit nebudou a nebudou. A kdo pozná stromek nad houpačkou?
Jak byla bouřka, tak voda nám polámala rajčata a splavila skleník, ale žádné větší škody nevznikly.
Se musí koupit naroubovaná. Tmavá má více antioxidantů.
A jak vám rostou kuřátka vlašátka, Kutilko?
Nirrti, já myslím, že to bude asi pajasanovník pažláznatý, že ano.
Ale jestli né, tak se sem určitě dostaví nějaká místní odbornice,
která strom-ek určitě brzo pozná.
U nás už druhý den zataženo, včera 19 stupňů, dnes 15.
Oj oj, to na kuřátkovské venčení těch nejmenších nebude.
Ale zase se alespoň nespálím, že. Budu pořád jako Jendan běloba.
Oj, tak to já včera vařil slépku jen 2 hodiny, tož to bude jen poléfka.
Zato je šňůrková, ta je hned po sekyrkové nejlepší.
Vzpomínáte? 5:10 min. a dál.
https://www.youtube.com/watch?v=6rFXpxVOBIo
veraboskova
napsal(a):
tohle chci... to je morušovník? jak to chutná?
jj, je to pendule moruše černé - měkká, sladkáá, když není úplně zralá, tak kyselkavá, hodně barví - k čemu přirovnat? Možná tak k ostružině. Tahle pendulka má už hodně let, letos jsem ji ostříhala fest, jinak má šlahouny až na zem a po zemi. Ještě máme marpelňu, ta teprve dozrává - ta je mlaďoučká, roubovali nám ji v zahradnictví.
Než jsem dočetla, už je odpověď na světě. Já si opatruju pět stromků v květináčích, mám strach je vysadit, jelikož mi všechno sederou srnci a vůbec jim nevadí, že je to v pletivu a tyčích. Moruši mám už celkem velkou, ale loni dvakrát zmrzla a letos bylo asi málo včeliček, tak moruše hledám dalekohledem
Zdravím.
Ginko na zahradě už mám také. Zatím je to takový chudák, co asi 3 roky nevěděl jestli poroste nebo chcípne. Bylo mi ho líto, táta ho dostal od svých příznivců k 80 tinám v květináči. Naši nevěděli, kam ho zasadit (jeden vzrostlý strom už na zahradě měli), tak ho jen tak někam píchli i s květináčem. Já jsem ho pak těžko dolovala. Květináčem prorostl a kořen byl nekonečný. Přesazení těžce nesl, ale nakonec to zvládl.
Naše rodina má ke Gingu kladný vztah, táta ho měl rád a ve svých knížkách o něm psal.
Je to takové navázání na Jaroslava Foglara. Pro zajímavost přidávám obálku jedné z knížek.
Ježíš, už zase píšu romány. Po kom já to asi mám?
U nás celý den drobně prší a dost se ochladilo. Krásně začínají kvést denivky, což je fajn, když to růže zabalily.
Akce "kanalizace" už byla zahájena.
Honzíku, tak vaše obavy, aby jsme akci přežili i my, byly oprávněné. Když jsem včera viděla sklepmistra svlečeného do půl těla, jak se ohání nějakou sbíječkou, tak jsem nestačila žasnout.
Hned jsem ho běžela vyfotit, ať máme památku.
Teď jsem si vzpomněla, že tu mám fotku z loňska, jak měli slepice ve výběhu rybník. Tak tam uprostřed, se topí moje Gingo.
Chudák.

Tak v druhém kole 8:5, tedy 5 pípáků na 2 čistá vejce a 1 nedolíhnuté kuře. Žel 3. koli vypadá na skóre 0. Nasazeno stejně, jako dvojka, ale zatím nic.

přišly osb desky, ale dokončení stavby odkládám, prší - jen ať prší!. vejce v líhni mají první díry.

Janinka Bosorka
napsal(a):
Bodlinko jak se daří Noře?
Už je úplně zdravá. Dnes jsme zase šli do štěněčí školky.
Tedy Kutilko, vy tam máte u těch kuřát hotový kokobár.
Tož vlaštičkám připíjím na zdraví, t. č. ostropestřcovým lekvárem.
Javorkoko, tož prošlo-neprošlo - to záleží, kerou část těla
si pan sklepmistr ráčil obnažit. Eslipa tu horní, alebo tu spodní, žé.
Posílám vám ´Boscobel´ a aj ´Royal Jubilee´, abysce viďála rozdíle.
A jednú letní pesničku, ´Summer Song´, tož ta je též moc dobrá.
Honzíku, nádherné růže, krása střídá nádheru ve chlívku i na zahradě. Růže teda nemám vůbec, nedařilo se mi je pěstovat, tak jsem toho nechala a kromě vynucené skalky kde mám kytky pěstuju hlavně rostliny a dřeviny k jídlu. Snažím se poslat ukázku snad to zase nebudou netopýrci. Přes víkend zase něco musím nafotit.
Tak ten první je obráceně nevím proč, když ty dva jsou dobře. Je to první úroda tříletého Seiferdorsferského ořešáku druhá je okrasná broskev jedlá obrovský keř, třetí nakvetlý jedlý kaštan, původem z Francie 5 letý krásně se rozjel, jenže semenáček co mám k němu nekvete, takže plody ještě nebudou.
Kutilko a já myslela, že ořešáky ploděj až po mnoha letech. Taky pěstuji nejvíce jedlé keře, stromy atd. V předzahrádce mám směsku venkov, město, Anglie. A kolem jezírka trochu okrasy. Růže mám ráda, ale taky se mi moc nedařej, je to proto, že pan Bosorka je rád nemá, tak je musim sázet tam, kde ho nemohou zachytit trny.
Ale tentokrát jsem se rozhodla, že koupím keřovou letní písničku a umístím ji do prostoru.
Kutilko, a co vy osobně máte proti netopýrkům? Mně se líbí.
Javorko, já už na to přišel - to psaní románů máte přece po mně. :)
Janinko, ořešáky štěpované plodí brzy.
Letní píseň je krásná, dokonce má málo ostnů, což by pan Bosorka mohl vydýchat,
ale jako mnohé oranž. růže nesnáší zimní mrazy, chce místo chráněné a zimní kryt,
a nemá ráda letní úpal, květy pak nic nevydrží, škvaří se a pálí.
Má ráda polostín, kde v zimě nefouká. A méně roste - u mě po letech 60-80 cm.
Prcek. Pokud jste nějaká kanada nebo co jsem někde zahlédl, tak s tím počítejte.
Bezostných růží je dost, stačí se zanořit do nabídek školek a vybírat.
Věrko, gratulujeme k pižmákovi a zdravíme tiché čtenáře.
Přidám oranžově zbarvené komtesy a moje čiperné pomocníky.
Pomáhají s odvážením koleček, se sázením rostlin a vůbec se
všelijakými náročnými pracemi. Hop hop.
Krásné popoledne přeji,
omlouvám se ze absenci :) čtu vás pravidelně jen mi nějak nezbývá sil na rozepsání se...
Je toho tolik že ani nevím čím začít. Asi počasím, každý den či obden sprchne či se tu rozletí bouře. Tráva roste jako blázen, plevel ani nemluvím. O víkendu bude druhá seč vojtěšky, už je tak velká že začíná místy polehávat.
No a taky něco nového, můžíček mi pořídil skleník. Teda řeknu vám to je supr věc. Asi měsíc sklízíme okurky, kedlubny a teď už začnu i papriky...
Králíci dupou o106 ledňáci už jsou v mrazáku a pojedené Teď tam mám pár miláčků co jsou na chov tak uvidíme jak nám kluci ušatí udělají radost...
Kuřátka hemšír a araukan to už jsou slečny a kluci. Běhají si po dvorku a vesele si švitoří...
Housátka také máme, první vejce vyfasovala naše kříženka Margita 13ks a vyseděla 12 houbiček.
Druhá stará husa pomořanská Mája vyfasovala také 13vajec ale ta mě letos zklamala. Tentila si do hnízda a myslím si že si tím vše zlikvidovala. Nakonec vyvedla jedno house. Protivná je jako kdyby jich měla 20 No a nakonec zasedla naše Miladka loňská huska, parádně sedí a housátka čekáme každým dnem. Vejce a hnízdo má ukázkové. Tak uvidíme.
Také jsme dali zbytek vajíček do líhně asi 6ks a vylíhla se jen 3. Byli tam použité vejce na kterých holky nasedali tak asi proto.
Křepelky máme také zasebou, odchované a po rozdávané dvě dávky líhně (cca 180ks). Už tu mám jen pár holek a něco málo kluků na gril
No a nakonec se nám vylihlo cca70 bažantíků...
Kytičky a vaši oumladinu máte krásnou. Stále se těším co nám tu nového přibude.
Pokusím se přidat pár fotek aby jste nám to tu zhodnotili Jen upozorňuji dopředu, vše roste hlavně plevel
Omlouvám se za román. Když tak přeskakujte
Kluci kralici maji nove bydleni v chlivku. Muzicek mi vyrobil dva mega kotce s osvetlenim a centralni napajeckou :) Jeste pribudou seniky...
Honzíku děkuji, za tu nádheru. Jak ty růže porovnávám, tak jsem z toho jelen.
Pořád mi ta moje jako Boscobel moc nepřipadá. Ta růžová byla taková chladnější a tvar květů byl také jiný. Royal Jubilee se mi stále zdá podobnější.
Počkám si na další várku květů. To je tedy napínavé pátrání.
A písnička je opravdu moc pěkná.
Janinko, až objevíte, kde se dá ta nádhera koupit, tak dejte vědět. Zatím jsem se dívala, že by asi byla k mámí tady:
https://www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=2670
Škoda, že je nízká. K brance bych potřebovala nějakou vysokou krásku.
U p.Šípa je všechno vyprodané, tak hlídám Pelcovi, kdy nám předhodí nabídku, ale pořád nic.
A pan Bosorka nemá rád růže protože mají trny? Zase je prima, že vůbec vidí, že tam nějaké kytičky máte. Ti co žijí ve sklepě je moc k životu nepotřebují.
Ale když k nám někdo přijede a chválí zahradu, tak je pyšný i pan Sklepmistr.
Javorko, mrkněte.
Ovečka Dana tam byla osobně a třeba nám k tomu něco poví.
Je to kousíček od Plzně a zasílají.
Název odkazu nesouhlasí - po kliku je tam Letní song.
http://www.anglickeruze.cz/rostliny/43-anglicka-ruze-a-shropshire-lad.html
Niky, máte to nádherné. Moc moc pozdravujeme a děkujeme za snímky.
Ta husenka na hnízdě a pózující mládež, a ti oranžoví králíci, no nádhera s krásou.
.
Honzíku děkujeme a kocourem Courkem na to tady s spolu mrkáme.
Teda já mrkám přes kocoura, co se mi tu courá po klávesnici a snaží se vám něco sdělit. Nebo asi spíš mě, jako že už je asi čas na plnou mističku.
Jen jsem zatím nenašla, kdy růže posílají. Ale ještě to musím pořádně pročíst, třeba to tam někde píšou.
Díky. Moc.
honzapm
napsal(a):
Javorko, mrkněte.
Ovečka Dana tam byla osobně a třeba nám k tomu něco poví.
Je to kousíček od Plzně a zasílají.
Název odkazu nesouhlasí - po kliku je tam Letní song.
http://www.anglickeruze.cz/rostliny/43-anglicka-ruze-a-shropshire-lad.html
Niky, máte to nádherné. Moc moc pozdravujeme a děkujeme za snímky.
Ta husenka na hnízdě a pózující mládež, a ti oranžoví králíci, no nádhera s krásou.
.
Ano, ve Všerubech jsem byla, angličanky tam mají super. Dají se objednat a mám dojem, že je rozváží sám pan majitel. Letos jsem tam byla práve pro Boscobel, loni na podzim jsem si jej objednávala, Vozí je přímo od Austina v Anglii. Na jaře nebyly ještě moc zakořeněné, ale už se chytají a brzy jedna pokvete. V létě jsou růže u nich naprosto super. Zatím mi skvěle rostou všechny loňské koupě. Sommer Song jsem koupila na začátku léta sestře k svátku a letos je samý květ. Za mne super zahradnictví. Dana.
Sommer Song, Crocus Rose, L.D.Braitwithe (?snad dobře), Carolyne Knight.
Nebyla jsem tu celý den, ted jsem všechno pročetla a nádhera nesmírná až vesmírná. Ty foootky, hmm Až na tu potopu
Pane Honzo, česká kanada je v Novohradských horách, my jsme česká sibiř, bohužel.
Ale výsledky jsou asi stejné. nm jsme 580. U letní písničky se zařídím dle vaší a oveččiny rady, zajedu do Všerub a vysadím dle vás. Moc si ted přeju keřové růže.

Letošní poslední líhnutí je téměř hotovo. Z devatenácti nasazených je venku 16 kousků plus jedno vejce opozdilec, které pípá, ale jinak zatím nic, zůstává v líhni.
Z odpadu 1x vejce se zárodkem, který to zabalil nějaký 17. den a další, který se dostal téměř do finiše, ale měl špatnou polohu, hlava mezi nohama a ne pod křídlem, takže se nemohl vyklubat.
Velká kuřata venku jsem si dneska vypustila do výběhu na trávu, posadila jsem se na gaučík, no teda na židličku, kochala jsem se a dělala jsem první zhodnocení stavu a základní negativní selekci. Nakonec většina dostala ty slušivé modré prstýnky. pět kuřiček a čtyři kohoutci. další výběr se bude provádět až za dlouho, až na dalším peří. menší kuřata uvídím, jestli budu ještě kroužkovat nějaké kohoutky. budou mě muset extra přesvědčit.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Nebyla jsem tu celý den, ted jsem všechno pročetla a nádhera nesmírná až vesmírná. Ty foootky, hmm Až na tu potopu
Pane Honzo, česká kanada je v Novohradských horách, my jsme česká sibiř, bohužel.
Ale výsledky jsou asi stejné. nm jsme 580. U letní písničky se zařídím dle vaší a oveččiny rady, zajedu do Všerub a vysadím dle vás. Moc si ted přeju keřové růže.
česká kanada je spíš Jindřichohradecko. TAkže víc na východ.
Jinak hlásím, že jsme přivezli nejenom kačera Donalda ale i roční kachničku. Už je to umístěno u babičky, babičce se kačer líbil. Mise splněna. Můžeme jít v klidu spát.
Peter1999
napsal(a):
Ľudkovia dobrý kuknite čo sa u nás dialo.
to je teda mazec. Ale dokud jde jen o materiální škody a nejde o život lidí nebo zvířat, tak to ještě jde. U nás tu byla kolem Farského potoka zóna, kde se skoro každý rok vylila voda a lidi se stěhovali do pater. Zaplavený přízemí baráků. Naštěstí udělali protipovodňová opatření. A už se to neopakuje a lidi mají konečně klid.
Mám tu taky nějaké fotky kuřátek, dále jednu od branky (zatím jen vyříznutý kus chodníku) a první kvítek zvonku pro Čapici.
Ještě něco ze zahrady, docela to tu kvete. Podívejte se, jak se ta denivka na poslední fotce drží prstíkem.

Denivky taky sbírám, musilm vyzkoušet ochutnat. Nicméně jejich lupení je špatné pro psy, vyzkoušeni na naší trubce, co furt néco ochutnává a vloni blila týden. Nakonec identifikovány jako zdroj denivky, které ožírala (jak se jim ve větru u terasy hýbaly listy, nemohla odolat, je to pokyn k zábavě... ).
Jinak musím letos potvrdit pořekadlo o hloupém sedláku a bramborách...tedy kuřatech. Měl jsem nasazeny ve druhém kole ve stejný čas dvě kvočny. První ve středu vylíhla 5 kuřat z 8 vajec (viz výše v diskuzi). Druhá neseděla zpočátku moc dobře, podělala vejce atd. Nedával jsem tomu moc šanci, ale letos jsem si řekl, že to dám bez prosvěcování. Ve středu nic, řekl jsem si, že ve čtvrtek večer zjistím stav a vejce případně zlikviduji (žádné pípán uvnitř, praskliny apod.). Jenže pak jsme byli v divadle, přijeli jsme pozdě, už jsem na kvočnu nekoukal, že to vyřeším brzo ráno před cestou do práce. No a ráno zvednu kvočnu, abych jí vyhodil z hnízda a ejhle! Ze 7 vajec (sice očištěných, ale pořád zadělaných) se na mě koukalo 7 kuřátek. Prostě to někdy vyjde, ikdyž to nečekáme.

napsal(a):
Denivky taky sbírám, musilm vyzkoušet ochutnat. Nicméně jejich lupení je špatné pro psy, vyzkoušeni na naší trubce, co furt néco ochutnává a vloni blila týden. Nakonec identifikovány jako zdroj denivky, které ožírala (jak se jim ve větru u terasy hýbaly listy, nemohla odolat, je to pokyn k zábavě... ).
Jinak musím letos potvrdit pořekadlo o hloupém sedláku a bramborách...tedy kuřatech. Měl jsem nasazeny ve druhém kole ve stejný čas dvě kvočny. První ve středu vylíhla 5 kuřat z 8 vajec (viz výše v diskuzi). Druhá neseděla zpočátku moc dobře, podělala vejce atd. Nedával jsem tomu moc šanci, ale letos jsem si řekl, že to dám bez prosvěcování. Ve středu nic, řekl jsem si, že ve čtvrtek večer zjistím stav a vejce případně zlikviduji (žádné pípán uvnitř, praskliny apod.). Jenže pak jsme byli v divadle, přijeli jsme pozdě, už jsem na kvočnu nekoukal, že to vyřeším brzo ráno před cestou do práce. No a ráno zvednu kvočnu, abych jí vyhodil z hnízda a ejhle! Ze 7 vajec (sice očištěných, ale pořád zadělaných) se na mě koukalo 7 kuřátek. Prostě to někdy vyjde, ikdyž to nečekáme.
Foto.
Tak to já jsem koukala pro změnu dneska u babičky, co jí kvete na dvorku. Předpokládám, že to jsou asi lilie? Se mě zdá, že takový kytky měl Horal ale možná se pletu?
A jinak vám představuju Donalda a jeho choť (manžel přišel s návrhem, že kachničce budeme říkat Ivanka). Zatím jsou v separaci než babička terminují starého kačera.
A už nenápadně ošahávám a těžkám hempšíráky - stáří 14 týdnů.6 slepiček už putovalo k tetě.
Mam 21 10ti tydennich kuricek krizenek maranska x vlaska koroptvi, vyborne nosnice, polotezke, klidne a podle me krasne slepicky...ale kdysi jsem mela hempsirky, byly moooc krasne, dobre nesly, ale byly dost nachylne k tloustnuti..nevim, jestli jsem je krmila vic, nez bylo dobre..ale porad se mi libi a tady mi je porad predvadite jako modelky a ja uz jsem zviklana, koupit či nekoupit?kamaradka ma vystavni chov...
Jo jo, Věrko, horalkovic babička pěstuje lilie.
Vzpomínám, jak u nich před zahrádkou zastavilo vozidlo,
asi rodinka vracející se z dovolené, protože byli všichni hodně moc opálení,
a dáma z té nóbl rodinky si chtěla natrhat toto krásné kvítí na památku,
jako suvenýr z náfštěvy Přimdy. Horalkovic babička ale potřebovala lilie
do vázy do kostela, takže suvenýr květinový se nekonal a možná i došlo na pár facek,
dávali to v biografu.
Tak jsme definitivně přestěhování. Bylo to drama. Vevnitř to připomíná ještě skladiště, ale venku to krásně kvete. První noc jsem musela kuřata nahnat do kurniku. Druhou noc to uz pochopily sami. Překvapily mě slečny. Včera měly 3 měsíce. Soužití s ostatními slepicemi je dobré. Každý den si malí dovolují víc a víc... Po přestěhování Bubi přestala kvokat, ale stále ještě nesnáší. To Thelma to ani třetí týden nevzdává. Kdy ji to kua přejde? V mojí zeleninové zahrádce to také krásně roste. Už mam mala zelená rajcatka. Cukety, okurky a dýně kvetou... Přikládám pár fotek...
Tak mě na stará kolena posedla soutěživost, zejména při současných cenách brambor a proto jsem se rozhodl na třiceti metrech čtverečních vypěstovat brambory za poloviční cenu, než naši velkopěstitelé.Do tohoto rizika jsem vstoupil bez dotací a dokonce bez pojištění proti slunci a děšti.Zatím to vypadá velmi nadějně a to do nákladů počítám i amortizaci motyčky, jediného pracovního nástroje.
Při občasném nahlédnutí na stav odchovanců pohybujících se na louce, nabývám dojmu, že přikrmuji predátory za což očekávám výrazné hmotné ocenění od jejich ochránců.Ten můj soused, krahulík, tak zlenivěl, že už nejde na výletky holubí a raději upřednostňuje nejmenší bezbranná kuřátka, ach jo.a to jsem jim dnes koupil anglickou K1, vlastně ani jinou neměli, za čtyři stovky.
Janko, máte to pěkné, takový předvoj městského chovatelství.
javorka
napsal(a):
Hezky jste se přestěhovali! Krásná zahrádka a slepičky jsou určitě nadšené, že jsou venku.
Ať se vám tam dobře žije.
Javorko: měla jste vidět s jakým potěšením se poprve popelili v písku. Koupila jsem jim písek pro dětské pískoviště s garanci bez ostrých předmětů.2x drahší než obyčejný. Co bych pro mé zlatíčka neudělala...
Hezke so otni odpoledne. Dnes rano jsem poslouchala v kachniku. Pod Rozarkou zatim ticha, ale kazdou chvili se pretaci. Tak uvidime zitra, kolik zlutych kulicek se vyklube. Sumavanka vzorne sedi, rano a vecer ji poustime na prochazku, kduz jsou ostatni slepice zavrene. Obesla jsem zahradku tak par fotek. Prvni poupe lekninu, trocha krasy a pak uzitku. Capice.
Olánku a co americký brouk? Nehatí vám úsilí?
Naše vlašandy změnily momentálně působiště. Povyrostly a odstěhovaly se do ovčína. Počet zatím nezměněn.
Sušíme přepasenou zahradu u souseda, cpeme se třešněma a chystáme se přestavět kurník.
Je krásné léto.
Foto stavu naší zeleninky právě dnes přiloženo.

Janka86
napsal(a):
Tak jsme definitivně přestěhování. Bylo to drama. Vevnitř to připomíná ještě skladiště, ale venku to krásně kvete. První noc jsem musela kuřata nahnat do kurniku. Druhou noc to uz pochopily sami. Překvapily mě slečny. Včera měly 3 měsíce. Soužití s ostatními slepicemi je dobré. Každý den si malí dovolují víc a víc... Po přestěhování Bubi přestala kvokat, ale stále ještě nesnáší. To Thelma to ani třetí týden nevzdává. Kdy ji to kua přejde? V mojí zeleninové zahrádce to také krásně roste. Už mam mala zelená rajcatka. Cukety, okurky a dýně kvetou... Přikládám pár fotek...
Je-li Thelm hedvabka, tak neprejde. Na. Ilkovinu bohare krmeni, zavrit do klece, pod bedynku na beton apod., proste aby se nezahrala odspodu. Bude to chvili trvat. Jenze hedvabky jsou zatvrzele kvocny.
napsal(a):
Je-li Thelm hedvabka, tak neprejde. Na. Ilkovinu bohare krmeni, zavrit do klece, pod bedynku na beton apod., proste aby se nezahrala odspodu. Bude to chvili trvat. Jenze hedvabky jsou zatvrzele kvocny.
Právě že Thelma je zdrobnela aracauna. Bubi je hedvabka a tu to přešlo. Jen už je to týden s stále ještě nesnáší...
Čapice, moc hezky jste obešla zahrádku.
A myslíte, že až šumavanka ta malá araukáníčata vysedí,
že se s nimi domluví? Přece jenom - ona je z hvozdů a ona jsou z Čile.
Jen jestli by vám neměli Začátek s Olánkem narychlo spachtit
šumafsko-čilipapričkový slovník. Hop hop.
Janko, tak ať se vám šťastně žije. Moc se mi líbí králíčkové. Hop hop.
PS: do popeliště lidé přidávají křemelinu, že je to prý nóbl věc.
A fígl jejího úspěchu prý spočívá f tom, že je ostrá. A ostré jemné částice
narušují čmelíkům jejich tělíčka, a to se jim nelíbí a končí.
Tak vám nevím, zda jste tím příplatkem za specielní neřezací písek
nešlápla tak trochu vedle. Nu což každý se učí - dejte vědět, ať víme.
Javorko, ve Všerubech mají asi 11 ks pěkných sazenic ´Summer Song´.
Menší sazenice posílají, větší rozváží. Dodání dle telefonické dohody
s panem Vaňkem - šéfíkem. (až budou mít vaším směrem více objednávek
či až tam pojedou realizovat realizace či kdybyste se rozjela - nebo s někým
spojila - a objednalo se více, tak vám vypraví sólo jízdu).
Tož tolik mé dnešní sosání informací přímo z místa činu. Máte zavolat.
Jdu vypnout Remosku, jsou tam kuřecí stehýnka na hořčicovo-medové omáčce,
fčera jsem dostal od kamaráda čerstvě vytočený akátový báječný a nóbl,
ránko, asi tak v těch 11, k tomu dovařím zelenou rýži a bude lahoda střídat jahodu.
Má úcta.
A hop hop.