Dobré poledne, sběr hub a starost o zvířátka mne dost zaměstnává, ale naštěstí kachničky plejou zahrádku za mne tak mám chvilku to vše zdokumentovat.Růže jsou již za zenitem, kuřátka nekroužkovaná 150ks a došli kroužky, tak bych docela nabídl č20 a 18 za 16.Pižmovčat mám zatím asi 50ks a stále čekám ještě na dvě kachny, tak pokud by měl někdo zájem tak mám momentálně 15 ks volných.
Tedy Začátku, to není žádná pr...sanda, tedy sranda, nakrmit tolika hladových krků.
Vše máte pěkné, čisté, fšechna čest.
Mám takový pocit, že kroužky č.16 budou nedostatkové obecně.
Rád bych vám nabídl, ale bohužel, taky nemám nazbyt.
Dobré nedělní chutnání + následné hajání vy víte kde přejí nejkrásnější vlašindy.
Věro, já mám s kováři taky trochu problém. Prostě jsou tvrdí i když jsem je povařila, tak je sice sbírám, ale jen menší množství.
Zatím si o houbách můžu nechat zdát. Třeba o těch parádních hřibech, co našel Začátek.
V tom suchu si ještě počkáme, než něco vyroste.
Honzíku, díky za zprávu z místa činu.
Ještě jsem pořád nevymyslela, kam tu parádu vecpat. Ale usilovně se tomu věnuji. Moc se mi nelíbí to posílání v létě. Možná by se dal domluvit pozdější termín dodání.
Každopádně si umím pěkně komplikovat život. Proč já musím pořád něco přikupovat, když nemám čas postarat se o to co tu už roste?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kuřata z 10. května už se pomalu taky začínají chlubit pohlavím - a kohoutím peřím. Letos bude asi plnej mrazák, už to vidím.
Pozdravuju všechny a mám otázku, že nevíte čím jsem se tento týden každé odpoledne zabývala?... Tak já Vám to prozradím, hlídala jsem kaktus, tedy jeho květ, jelikož jeho krása je dlouho očekávaná a rychle pomíjivá, tak jsem od minulé neděle pořizovala dokumentaci
A v pátek áááááááách ta krása přiložila jsem pětikorunu pro porovnání veliksti, květ měl průměr 7cm.
Ale mezi sečením trávy, plením zahrádky, uvazováním okurek na mřížku a sbíráním kde čeho jsem pořídila fotky pár kytek pro milovníky
A takto mi vyrostl amelanchier, doufám, že mi budou stačit velké štafle má asi 4-5m, ale ty tmavofialové jsou mňamózní
No a nakonec to nejdůležitější, pipky už zas trocu povyrostly, ale zatím musí být v králikárně než uvolní kačky výběh( další dvě se odstěhovaly do mražáku), neboť kočičí obyvatelé vše bedlivě sledují.
Koukam, ze to jsou asi brahmanky takeam 11kuratek, ale zrochu vetsi, jsou krasne..
kačíkačka
napsal(a):
A takto mi vyrostl amelanchier, doufám, že mi budou stačit velké štafle má asi 4-5m, ale ty tmavofialové jsou mňamózní
Šmarjá, my jich máme 5 keřů na zahradě. Už pár let, ale toto, to na zahradě nééchci. Kačíkačko, jak to zpracováváte? Já jsem zatím sbírala na koláč a letos jsem vyzkoušela zavařit jednu sklenici na kompot jak to bude chutnat. Napadla mě ještě marmeláda.
začátek
napsal(a):
Dobré poledne, sběr hub a starost o zvířátka mne dost zaměstnává, ale naštěstí kachničky plejou zahrádku za mne tak mám chvilku to vše zdokumentovat.Růže jsou již za zenitem, kuřátka nekroužkovaná 150ks a došli kroužky, tak bych docela nabídl č20 a 18 za 16.Pižmovčat mám zatím asi 50ks a stále čekám ještě na dvě kachny, tak pokud by měl někdo zájem tak mám momentálně 15 ks volných.
Pěkné odpoledne, kroužky č.16 mohu nabídnout. Mám jich 10ks. Došli mě pozdě a našim holkám už je nenandám Dále mohu nabídnout č.22 - 5ks a č.20 - 9ks.
Jinak dneska držíme neděli a nic neděláme Jen se krmí a zalévá, pije kávička a griluje... Husky mají nóbl výběh tak se na ně koukáme.
Pěstitelky a pěstitelé kytiček, poraďte mi kam nejlépe umístit rebarboru. Teď ji mám spíše ve stínu a nějak se jí tam nelíbí... Předem děkuji.
Přeji krásný zbytek neděle.
N.
Husky povyrostli a kacky taky. Naramne si to uzivaji. A ta posledni fotka to nam ukuchtil muzicek i s houskama :).
veraboskova
napsal(a):
Šmarjá, my jich máme 5 keřů na zahradě. Už pár let, ale toto, to na zahradě nééchci. Kačíkačko, jak to zpracováváte? Já jsem zatím sbírala na koláč a letos jsem vyzkoušela zavařit jednu sklenici na kompot jak to bude chutnat. Napadla mě ještě marmeláda.
Já mám několik keřů, ale doteď jsem žila v přesvědčení, že je to Muchovník olšolistý neboli hrozinkový stromek. Stříhám je na výšku, kam dosáhnu a jsou tedy ve formě keře.
Používám šťávu z bobulí na základ marmelády a do toho přidávám všechno co na zahradě v tu dobu zraje a říkám tomu zahradní směs. Bobule jsou velmi sladké, tak dávám méně cukru. Je moooc dobrá a každý rok dělám znova.
Ještě pár fotek Vlašátek je jim dnes 2 týdny a zdá se mi, že 3 budou mít listový hřebínek.
veraboskova
napsal(a):
to je teda mazec. Ale dokud jde jen o materiální škody a nejde o život lidí nebo zvířat, tak to ještě jde. U nás tu byla kolem Farského potoka zóna, kde se skoro každý rok vylila voda a lidi se stěhovali do pater. Zaplavený přízemí baráků. Naštěstí udělali protipovodňová opatření. A už se to neopakuje a lidi mají konečně klid.
U nás je to tak že lesáci po ťažbe dreva nevyčistia hora, a potom to vyzerá takto.
začátek
napsal(a):
Začátku, ten vliv oteplování umožňuje, že i u nás v lesích dozrávají banány.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Olánku a co americký brouk? Nehatí vám úsilí?
Naše vlašandy změnily momentálně působiště. Povyrostly a odstěhovaly se do ovčína. Počet zatím nezměněn.
Sušíme přepasenou zahradu u souseda, cpeme se třešněma a chystáme se přestavět kurník.
Je krásné léto.
Foto stavu naší zeleninky právě dnes přiloženo.
Janinko po prvním summitu s americkým broukem se vše jeví nadějně.
Hezké pondělní ráno, tak včera se dostali potvory slepičí i s Hubertem ke kvočně (blbě jsem jí samozřejmě zavřela) a rozházeli jí vajíčko po kurníku a 2 rozšláply. Jedno oplodněné druhé prázdné. Zbývají 4 a ta nána místo aby je bránila, tak si sedne do velkého kurníku na čerstvě snesená vajíčka. Už jsme jí museli 2x přenášet, tak myslím, že chilskošumavský slovník nebude potřeba. Vidím to tak, že bych jí zkusila nechat sedět ještě pár dní a potom jí podstrčila pár 1dnodenních kuřátek. Otázka zní. Kdepak já je teď seženu, když už máte všichni dolíhnuto nebo ne?
Dnes ráno pod Rozárkou stále nic, je to 29 dní. Ta snad to dobře dopadne. Jinak jí holce budu muset sehnat náhradní prťata a vidím to na mulardy nebo pižmovčátka.
Nakonec přeci jenom jedna pozitivní zpráva. Skoro suchá růžička, kterou jsem už dávno chtěla zlikvidovat, ale na žádost švagrové jsem jí dala šanci, tak včera konečně začala pučet asi na pěti místech.
Olánku, já bych tvorbu tohoto slovníku neházel do žita, tedy do čiroku, že.
Třeba se hodí pro jiné případy.
Po jeho dotvoření bych doporučil pracovati na dalších exotických verzích,
Německo-Marockém, Italsko-Etiopském či Francouzsko-Syrském.
Španělsko-Pákistánskou verzi již chystám sám, a to v brožovaném vydání.
Hodně zdaru a nezapomínat na nejdůležitější slovíčka, jako: gaučík, odpočinek,
dávky, relax, to nejde, přispějte, ještě mi nebylo osmnáct, kde je můj bratr a podobně.
veraboskova
napsal(a):
Zpracování jednoduché, buď to oberou kosi, a nebo já. Letos já, protože loni jsem si dala tak deset kuliček a než jsem donesla štafle, bylo všechno pryč. Letos si to vynahradím a nadělám marmeládu. Poslední roky zavařuji jenom broskve, angrešt, dýně a pár třešní když jsou, ze všeho ostatního dělám marmeládu, je toho míň a nemám tolik vody ve sklenici. Ještě mám jeřabiny černé i červené a rakytník. Letos bude i dost broskví a nějaká meruňka, dýně a tak a taky trnek bude dost. Musím pohnout s tou trávou, jinak je nenajdu až začnou padat
ančovička1
napsal(a):
Koukam, ze to jsou asi brahmanky takeam 11kuratek, ale zrochu vetsi, jsou krasne..
Tak to už jsou frajeři velký, to my máme co dohánět, celkem je jich 19 ze tří zdrojů. Tito jsou asi napůl kohoutci a slepičky, ti modří dva a dva a poslední trojka jsou jenom kohoutci, ale jsou větší, než ti co je jich 12, a líhli se stejný den, takže jsou hlavními favority na rozmnožování.
čapice
napsal(a):
Hezké pondělní ráno, tak včera se dostali potvory slepičí i s Hubertem ke kvočně (blbě jsem jí samozřejmě zavřela) a rozházeli jí vajíčko po kurníku a 2 rozšláply. Jedno oplodněné druhé prázdné. Zbývají 4 a ta nána místo aby je bránila, tak si sedne do velkého kurníku na čerstvě snesená vajíčka. Už jsme jí museli 2x přenášet, tak myslím, že chilskošumavský slovník nebude potřeba. Vidím to tak, že bych jí zkusila nechat sedět ještě pár dní a potom jí podstrčila pár 1dnodenních kuřátek. Otázka zní. Kdepak já je teď seženu, když už máte všichni dolíhnuto nebo ne?
Dnes ráno pod Rozárkou stále nic, je to 29 dní. Ta snad to dobře dopadne. Jinak jí holce budu muset sehnat náhradní prťata a vidím to na mulardy nebo pižmovčátka.
Nakonec přeci jenom jedna pozitivní zpráva. Skoro suchá růžička, kterou jsem už dávno chtěla zlikvidovat, ale na žádost švagrové jsem jí dala šanci, tak včera konečně začala pučet asi na pěti místech.
A co jí tam přidat ještě nějaká vejce? Označit si je tužkou.. nic z nich nebude. Ale bude jich tam víc a nebude mít tendence už se na ně vykašlat. A z těch 4 třeba něco bude.
To mě taky napadlo. Jenže zbytek holek málo nese, tak jedině pár kachních.
A když počkám do 1.7. líhnutí termínu, tak bych jí přidala kuřátka až k těm jejím. Jenomže si říkám, jak byla strašně umazaná od toho rozšlápnutého vajíčka, tak jsem je utřela mokrým hadříkem, jestli to taky není blbě. A takhle bych jí sezení zkrátila o týden.
Dala jsem si inzerát, tak třeba někdo nabídne.
Jedne moji pizmovce vlezla do hnizda husa, par nasezenych vajec rozslapala, muselajsem vymenit vsechnu podestylku a zbytek vajec jsem normalne umyla, dala zpet do hnizda a pridala vejce od jine, ktera jich mela vic..kacka byla vdecna, ze jsem vyhodila husu a sppkojene se usadila na novem..ted je zabarikadovana tvarnicemi a proleza dirkou tak pro kocku
Zdravim, tak kvocna se na sezeni dneska vyprdla uplne a porad se dobyva k ostatnim. Tak jsem prave zrusila objednavku kuratek a do maleho kurniku pujdou kurice snad. Pan jeste neodpovedel. Jinak hlasim pod Rozarkou hlasim prvni pipani a pohyb ted odpoledne. Rano jeste nic. Je to 29 den. Rano se uvidi. Hura.
Příští týden budou mít kuřice Oravek 20 týdnů. Potřebuji je z výběhu, kde byly oddělené od ostatní drůbeže, spojit s kohoutem Oravákem, který na kuřice čekal v kurníku s několika slepicemi různých plemen. Mám dilema jestli mám kuřice přidat do kurníku ke kohoutovi, kde vytvoří kmen Oravek, nebo dát na několik dnů kohouta do výběhu ke kuřicím? A potom přesunout společně. Navzájem na sebe přes pletivo viděli, jen u kuřic byl kohout jejich brácha co teď musí do mrazáku, jelikož má křivý prst. Jak začlenit kuřice do hejna jsem našla, ale jak spojit kuřice s kohoutem ne. Prosím tedy o radu.
Kdyz se kuricky s kohoutem videly pres plot, nemel by byt problem, seznamovat bliz, primo osobně, stejne musi probehnout..ja kuricky do hejna s kohoutem pridavam, par dni je sikanuji starsi slepice, potom je klid..ale mam dva kurniky, tak na noc kuricky zaviram vedle, aby mely klid..take bude zalezet na velikosti pozemku, kde je budete mit, aby kuricky mely únikovy prostor pred starsimi, zarlivymi slepickami, s kohoutem bych problem nevidela
ančovička1
napsal(a):
Kdyz se kuricky s kohoutem videly pres plot, nemel by byt problem, seznamovat bliz, primo osobně, stejne musi probehnout..ja kuricky do hejna s kohoutem pridavam, par dni je sikanuji starsi slepice, potom je klid..ale mam dva kurniky, tak na noc kuricky zaviram vedle, aby mely klid..take bude zalezet na velikosti pozemku, kde je budete mit, aby kuricky mely únikovy prostor pred starsimi, zarlivymi slepickami, s kohoutem bych problem nevidela
Kohout bude v oddělené části kurníku s kuřicemi sám a po 8 týdnech k nim přidám další Oravky, potom budu mít chovný kmen Oravek konečně /snad/ komplet. Nepodařilo se mi nalíhnout z 24 násadovek, najednou- /neoplozená vejce, kruh smrti a 4 zdrobnělé Velsumky + kohouti/. Vedle nich mám za pletivem druhou část kurníku kde jsou zatím ostatní slepičky a za 18 týdnů bych tam chtěla mít Vlašky co jsou teď v odchovně, Do velkého výběhu chodí nyní střídavě přes den a v tom bych chtěla pokračovat. Takže pokud to dobře chápu k samotnému kohoutovi do jeho části kurníku přidat kuřice, tak děkuji za radu,
čapice
napsal(a):
Ja jsem vzdy, tedy 3x pridavala kohouta ke slepickam. Sice den dva byl chudak, ale holky rychle srovnal a vse bylo v poradku.
Já se obávam opaku kuřicím bude 20 týdnů a kohout je loňský, takže mám strach o ně aby je nenapadal, i když jsem na i fauně četla, že v tomhle věku to kuřice už vydrží.
Než se vlašky přistěhují k hybridkám do kurníku provedli jsme úpravy. At maj lepší živobytí. A pěkný ranní slunce.
A trocha zavařování a marmeládování. Až se zima zeptá.
Gaučík v pozadí patří našim psiskům. V letní kuchyni.
Kutilka
napsal(a):
Já se obávam opaku kuřicím bude 20 týdnů a kohout je loňský, takže mám strach o ně aby je nenapadal, i když jsem na i fauně četla, že v tomhle věku to kuřice už vydrží.
Musite to proste zkusit..ja mam vzdycky take strach, aby je starsi slepice nervaly a kohout jim neublizil, ale ve 20ti tydnech to zvladnou..zalezi take na kohoutovi, klidnejsi plemena byvaji v pohode..muj maransak Fanda je klidas a kolem ohromneho brahmaka pobihaji vesele 11ti tydenni vlasky a maransky a ani si jich nevsimne, jsou to jeste kurata
Kutilka
napsal(a):
Kohout bude v oddělené části kurníku s kuřicemi sám a po 8 týdnech k nim přidám další Oravky, potom budu mít chovný kmen Oravek konečně /snad/ komplet. Nepodařilo se mi nalíhnout z 24 násadovek, najednou- /neoplozená vejce, kruh smrti a 4 zdrobnělé Velsumky + kohouti/. Vedle nich mám za pletivem druhou část kurníku kde jsou zatím ostatní slepičky a za 18 týdnů bych tam chtěla mít Vlašky co jsou teď v odchovně, Do velkého výběhu chodí nyní střídavě přes den a v tom bych chtěla pokračovat. Takže pokud to dobře chápu k samotnému kohoutovi do jeho části kurníku přidat kuřice, tak děkuji za radu,
Dávat kohouta k mladým slepicím dříve, než začnou snášet je zbytečné. Když může být zatím u starých slepic, tak to nemá žádný smysl.
Nejlépe bude pouštět staré i mladé do velkého výběhu společně s tím, že kurník budou mít každé hejno svůj. Teprve až začnou mladé snášet, je rozdělte a kohouta přidejte k mladým.
Nebo je pouštějte do výběhu na střídačku jako doposud a až se mladé slepičky roznesou (nevím v kolika měsících začínají nést oravky), kohouta k nim přendejte. Pak se nebudete muset bát, že kohout bude z nadrženosti "mordovat" slepičky, které na to ještě nemají věk.
Tady mi bude brzo viset transparent: CHCEME VĚTŠÍ KVOČNU. . Jsou nám teprve čtyři týdny a už nám začíná být malá!
ladd
napsal(a):
Dávat kohouta k mladým slepicím dříve, než začnou snášet je zbytečné. Když může být zatím u starých slepic, tak to nemá žádný smysl.
Nejlépe bude pouštět staré i mladé do velkého výběhu společně s tím, že kurník budou mít každé hejno svůj. Teprve až začnou mladé snášet, je rozdělte a kohouta přidejte k mladým.
Nebo je pouštějte do výběhu na střídačku jako doposud a až se mladé slepičky roznesou (nevím v kolika měsících začínají nést oravky), kohouta k nim přendejte. Pak se nebudete muset bát, že kohout bude z nadrženosti "mordovat" slepičky, které na to ještě nemají věk.
Děkuji, to je tolik informací, četla jsem i vlákno o přidání kohouta ke slepicím, tak to musím nějak vstřebat a právě jsem nechtěla nechat u kohouta staré slepice, abych se vyhnula šikaně mladých a ve 20 týdnech mi někdo psal, že to mordování kuřice ustojí. Teď některé kohout brácha co je zatím s nimi taky pojímá. Kmen by měl být 1,18. Teď jich mám jen 1,10.
Hezke rano, stav posuku pid Rozarkou se zvysil na 5. Starsi torpeda uz dlabou.
Tedy Čapice, vy máte kačenek, to bude jezírko v permanenci imrvére čili furt, že.
Niki, gratuluji k housátkům. Já se asi budu mušet vrátit zpátky do školičky.
5 hous + 2 hous + 6 hous = 26. To je na mě nějaká moc zapeklitá Matematika.
Snad mě ji soudružka Ovečka po prázdninách řádně doučí.
Pořád čekám, jestli nám FruFru prozradí, co za krásné růže to pěstuje.
Čekání mi jde dobře, tak například na určitém kousku nábytku není čekání
ani příliš složité a vůbec žádná věda.
Má úcta.
Javorko, váš košíček nalezl dokonalé uplatnění.
Je na Vlaškáriu velice populární, zejména mezi safci.
Čapice, to máte veselo. Já jsem na ně zlá a vajíčka pečlivě sbírám. Občas je vajíčko na téměř nepřístupném místě, jako třeba za keřem u plotu. A tak po ránu lezu v bezu. Musím po kolenou a kačer Páťa mě sleduje a asi se mu to nelíbí. Dnes mě šťouchal do ruky, ve které jsem už měla uloupené vajíčko. Kdybych věděla, že si někdo pak malé kačenky vezme, tak ať si klidně vysedí.
Včera jsem objevila slimáky, tak partičku k večeru zas pustím do zahrádky, snad nebudou velké škody.
Veselo bude, ale taky pěkně nas….., když můžou chodit, kde chtějí.
Jarmilka taky občas schová vajíčko za rybízy nebo do úzké uličky mezi foliovník a kompost (tam leze 40 kilová švagrová)
Zamluveny mám zatím 4 kousky. Letos jsem se rozhodla, že přebytek půjde na gril. KAchna jako kachna. Možná si jednu kachničku Evičku (po mamce) necháme.

napsal(a):
Když vy všichni růže, tak se taky pochlubím...
Tak abych udělal Honzíkovi radost:
bílá je popínavá (tedy zatím se po 3 letech moc nepne, šlahouny tak do 2,2 metru) Penny Lane
pak uprostřed Alan Titchmarsh a vpravo The Alnwick rose
dole pak Leonardo
Krom Leonarda vše angličanky od Pelců.
Moc plnych vajicek uz tam neni, odhadujeme to na 9-10 kousku. Rozara porad sedi nebo stoji a syci na nad. Posunula jsem ji k hnizdu vodu a zradlo. Rano zaopatrim maly vybeh a uvidim. Cele 2 dny neopustila hnizdo. Svagrova ji po obede svlazila okoli hadici. Cim dele se lihmou, tim jsou prtata tmavsi.Mozna to budou lini kluci. Ja bohuzel nestiham slefovat, protoze jsem s nemocnym otcem. Ten si prevcirem obnovil oadem na zahrade zraneni obratle. Stara se svagrova s manzelem. Ja mam uvazek na 12 hodin denne.
Javorko, takhle spokojeně v košíku hajají ofšem jen chvilku.
Pak vylítnou a koušou - sebe, mámu, košík, případně se v něm kutálí,
jako křeček v běhacím kole a vůbec vyvádí všelijaké alotrie.
Dneska jim máma Mája poprvé přinesla myš. To bylo nadšení.
Holky nejsou žádné třasořiťky.
Živě si vás dokáži představit po ránu na kolenou a v bezu.
Co by člověk neudělal pro pár vajec, že?
Čapice, noo, hezky pěkně jste s Rozárou rozjely.
A to je dobře, jen ať se to fšecko pěkně rozmnožuje a páruje.
Já mám také nějaké záchovné pudy, a to jsem se ani nedíval do kalendáříku,
který by mi pověděl, že to je normální, poněvadž je středa, že...
FruFru, díky za doplnění. Tak to je pěkný výběr. Leonardo je nádherná růže.
Velká škoda, že se nedá cestovat v čase, na jeden den bych si rád vyzkoušel
období velkého mistra, jaké to asi tak bylo...
Penny Lane je sice od anglického šlechtitele Harknesse, ale titulem "angličanka"
či "anglická růže" se pyšnit nemůže. To je totiž trademark, který má registrován
právě a jenom David Austin. Takže je to odrůda britského původu, nikoliv angličanka.
S harknessovými růžemi nemám jenom já, ale mnozí další růžaři u nás nejlepší
zkušenosti - tedy co se mrazuodolnosti týká. Jsou to teplomilné krasavice.
Tady u mě na skorohorách nemá smysl je pěstovat. Samozřejmě se pár výjimek
najde. Píšu to proto, že i těch vašich 220 cm na Penny je dost dobrých.
To je v našich končinách úspěch. Zda by mohla být ještě větší, je ve hvězdách.
Ale také v zálifce, hnojení a vychytané ochraně proti mrazu a vysychání v zimě.
Já používám na popínavky rákosovou rohož, odstřihnu květy a poupata,
oberu listí a co nejpozději to jde, většinou kolem Mikuláše/Jitky párkrát kolem
růže ovinu rohož, pak nenamrzne ani centimetr.
To ale určitě máte dobře zmáknuté. Tak ať vám pěkně kvetou a voní.
U mě krátce před včerejší půlnocí nastalo definitivně poslední líhnutí.
Letos jsem to poněkud protáhnul, jelikož jsem nenajedený čipera..
Zatím je venku 11 vlašátek - a světe dif se - kdo by to byl řekl - dělají hop hop.
A když už jsem v té paměti telefonu, tak přidám, nevím jestli to bude vidno,
co si asi tak moje kuřata myslí o zákazu hřadování a o křivých hrudních kostech.
Zákazy jsou asi od toho, aby se porušovaly nebo co.
A to jsem jim to řekl česky, nimecky, italsky, vlašsky i valašsky
+ navíc i ve fšech krajově příslušných verzích. Uí.
Když jsme u toho hřadování. Naše vlašandy si včera poprvé posedaly na paletovou hradbu jakože tam stráví noc.Pěkně jedna vedle druhé. Přijela jsem z práce o čtrvrt na deset, a ony tam. Sebrala jsem je pěkně všechny do náručí, ani se nebránily, a šoupla je do kurníku k hybridkám. Světe div se, pěkně si naskákaly na hřad, žádné boje a nesváry. Jsou staré deset týdnů, takže asi dospěly ku hřadování.
Doufám, že se hejnko spojí bez větších potíží. Jen mám stále problém, kterého kohoutka ponechat.
Zda rýnského olympionika či olánkova vlašáka. Poradíte, pane Jane, pane Olánku?

honzapm
napsal(a):
Javorko, takhle spokojeně v košíku hajají ofšem jen chvilku.
Pak vylítnou a koušou - sebe, mámu, košík, případně se v něm kutálí,
jako křeček v běhacím kole a vůbec vyvádí všelijaké alotrie.
Dneska jim máma Mája poprvé přinesla myš. To bylo nadšení.
Holky nejsou žádné třasořiťky.
Živě si vás dokáži představit po ránu na kolenou a v bezu.
Co by člověk neudělal pro pár vajec, že?
Čapice, noo, hezky pěkně jste s Rozárou rozjely.
A to je dobře, jen ať se to fšecko pěkně rozmnožuje a páruje.
Já mám také nějaké záchovné pudy, a to jsem se ani nedíval do kalendáříku,
který by mi pověděl, že to je normální, poněvadž je středa, že...
FruFru, díky za doplnění. Tak to je pěkný výběr. Leonardo je nádherná růže.
Velká škoda, že se nedá cestovat v čase, na jeden den bych si rád vyzkoušel
období velkého mistra, jaké to asi tak bylo...
Penny Lane je sice od anglického šlechtitele Harknesse, ale titulem "angličanka"
či "anglická růže" se pyšnit nemůže. To je totiž trademark, který má registrován
právě a jenom David Austin. Takže je to odrůda britského původu, nikoliv angličanka.
S harknessovými růžemi nemám jenom já, ale mnozí další růžaři u nás nejlepší
zkušenosti - tedy co se mrazuodolnosti týká. Jsou to teplomilné krasavice.
Tady u mě na skorohorách nemá smysl je pěstovat. Samozřejmě se pár výjimek
najde. Píšu to proto, že i těch vašich 220 cm na Penny je dost dobrých.
To je v našich končinách úspěch. Zda by mohla být ještě větší, je ve hvězdách.
Ale také v zálifce, hnojení a vychytané ochraně proti mrazu a vysychání v zimě.
Já používám na popínavky rákosovou rohož, odstřihnu květy a poupata,
oberu listí a co nejpozději to jde, většinou kolem Mikuláše/Jitky párkrát kolem
růže ovinu rohož, pak nenamrzne ani centimetr.
To ale určitě máte dobře zmáknuté. Tak ať vám pěkně kvetou a voní.
U mě krátce před včerejší půlnocí nastalo definitivně poslední líhnutí.
Letos jsem to poněkud protáhnul, jelikož jsem nenajedený čipera..
Zatím je venku 11 vlašátek - a světe dif se - kdo by to byl řekl - dělají hop hop.
A když už jsem v té paměti telefonu, tak přidám, nevím jestli to bude vidno,
co si asi tak moje kuřata myslí o zákazu hřadování a o křivých hrudních kostech.
Zákazy jsou asi od toho, aby se porušovaly nebo co.
A to jsem jim to řekl česky, nimecky, italsky, vlašsky i valašsky
+ navíc i ve fšech krajově příslušných verzích. Uí.
Tak já ji bral jako "angličanku" že má původ na ostrovech Jinak zatím jí na podzim jen zahrnu kompostem, celou neobaluji a vždy hlavní prut vydrží, a vloni byla vcelku tuhá zima. Jsem od Příbrami. Zatím spokojenost, zkusím případně celoochranu, jestli nebudou namrzat mladší výhony.
honzapm
napsal(a):
Tedy Čapice, vy máte kačenek, to bude jezírko v permanenci imrvére čili furt, že.
Niki, gratuluji k housátkům. Já se asi budu mušet vrátit zpátky do školičky.
5 hous + 2 hous + 6 hous = 26. To je na mě nějaká moc zapeklitá Matematika.
Snad mě ji soudružka Ovečka po prázdninách řádně doučí.
Pořád čekám, jestli nám FruFru prozradí, co za krásné růže to pěstuje.
Čekání mi jde dobře, tak například na určitém kousku nábytku není čekání
ani příliš složité a vůbec žádná věda.
Má úcta.
Dobré ránko, Honzíku počítat umíte jen já jsem tam nenapsala těch 13 nejstarších :) Takže prázdniny si užívejte s vlašandama
Máte to všichni moc krásné a já vám všem přeji.Krásné slunečné první letní ráno.U nás je dnes nádherně, ale na vsi to vypadá, že tu chc-ípl pes. Tak aspoň ty zvířátka nám, potěší oko. vtip s ponaučením
Šéf si chcel užiť so svojou krásnou mladou sekretárkou vo svojej kancelárii, na svojom veľkom koženom kresle. Ale sekretárka mala mladého vyšportovaného priateľa.
Jedného dňa to šéf už nevydržal, postavil sa pred svoju sekretárku a
povedal: " Dám Vám 200 euro, ak mi doprajete s vami chvíľku potešenia"..
Sekretárka rázne odmietla.
Šéf navrhol : "Budem rýchly. Hodím vám peniaze na zem, vy sa v tej minisukni pre ne zohnete. A než sa stačíte zdvihnúť, budem už hotový.
Ani si toho nevšimnete."
Sekretárka sa na okamih zamyslela a povedala, že sa poradí so svojim priateľom.
Večer všetko vyrozprávala svojmu priateľovi a ten jej navrhol: "Povedz si o 400 euro, keď ti ich hodí na zem, rýchlo ich zober a vstaň, aby nebol schopný ani stiahnuť si nohavice."
Ráno sekretárka povedala svojmu šéfovi, že súhlasí, ale že chce 400 euro. Šéf súhlasil.
Priateľ čaká vyše pol hodiny na svoju milú, Po 45 minútach to už nevydrží a volá svojej priateľke: "Čo sa ku-rva deje?"
Sekretárka trhane odpovedá svojmu priateľovi: "Bo..ha!
...On...mi...to...tu...roz..sy...pal...v...drobných!
Poučenie:
1. Vždy si zvážte všetky aspekty obchodného návrhu pred tým, než s ním budete súhlasiť.
2. Neverte svojmu zamestnávateľovi.
Tedy, vy mi s těmi počty dáváte. Raději ani nebudu pátrat, kolik je tucet,
jestli 5,6 nebo 15 nebo 60. A čapičina vajíčka nebudu počítat už vůbec. Uí.
Janinko, tož to je složité a každá rada drahá. Já osobně bych si nechal
rýnského kohouta a sehnal bych mu 4-6 rýnských slepiček stůj co stůj.
Zatím nechte mládež růst a nepřemýšlejte, kterého. Je spousta času.
A když Přemek žíhaného občas prožene, nic se neděje, je to tak normální.
Eriček včera prohánel nejstarší kluky v maštali pořád. Chtěli taky papkat
rýži s hráškem, co jsem jim naservíroval, ale jemu se to nelíbilo.
Hřady mějte dostatečně široké a neostré, aby se mládeži nezkřivila prsní kost.
Jak jste dopadla s rózami? Zavlažuje pan Bosorka z těch vašich nóbl nádrží
už nějakou tu novinku?
Javorko, nějaké aktuální snímky kuřátek by, prosím, nebyly?
Kolik tedy nakonec máte slepiček?
Janinčina volba, těžké rozhodování, starého kohouta novým kouskům nenaučíte.Já vždy obtížná rozhodnutí odkládám na den B, tedy den blbec.
Honzo koukám, že nemáte klid ani na gaučíku kvůli těm létajícím bolidům na Karlovarsku, jukněte též pod gaučík, zda tam nemáte nějaký ten kamenný meteorit.
Tak trochu inspirace od lázní v Třeboni.V sousední vesnici mají krávy Watusi, tak jen pro zajímavost.Kouťák.
Koutáku, krása střídá nádheru.
Záhony v Třeboni dělal zahradník Pavel Chlouba, vloni tam k tomu měl i přednášku.
Koukám dle vašich fotek, že použil na obelisky kordesovic Lagunu a Jasminu,
no, voňavé a zdravé krasavice mezinárodní.
Máte to tam na jihu moc nóbl a pěkné, i ty africké kravky.
Olánku, nebojte nic. Obří domy po odsídlených obyvatelích jsou zde tak masivní,
že nějaký ten létající Usain Bolit je nemůže rozhodit. M.ú.
honzapm:Koukám, že toho víte o Třeboni víc jak Já.Hned jsem si zapsal, jak se ty růže jmenují a budu vyrábět ty podpěry.Při polední kávě, pod hruškou jsem vymyslel místo, kde musí být.Už je tam vidím.
Bodlinko, z Nory vyrostl krásnej boban a s těma Paduánkama mě nedrážděte.Jsou krásné.Kouťák
Tak konecne skore, vajec bylo 26, z toho jeden pukavec, ve dvou dalsich kachnata co nezvladla vylezt. V dalsich dvou ziva kacata, ty jsem vratila pod Rozaru, ale nevim jestli to zvladnou. V dalsich dvou cajick a chziva kachnata a v 1 take ale strasne opozdene. Takze zaverecne skore. Z 26 vajec 12 kachnatek+ 7 nedolihnutych bohuzel. Tak skore dobre. Tatka Vilem uz se s malyma seznamil, vse v pohode. Ale jelikoz ho choutky letos jeste nepresly tak zacal obtezovat maminu. Dve vajicka pipajici jsrmpod Rozaru vratila, ale uz nane nesedla. Smutne foto prikladam.
Tak nevím čí krásu střídající nádheru mám dříve chválit. Báječné, všechno.
I tucet kachnátek je pěkný. A Nora! Och.
Právě jsem byla zavřít slepičky a, světe div se, všechny!byly v kurníku pěkně na hřadech. Takže desetitýdenní slípky už chtěj bez pardonu hřadovat. Přes den chodí po sadu ve dvou hejnkách, dělaj, že se neznaj, a večer všechny pěkně pohromadě. Dělaj mi radost.
FruFru, my o vlku a mezitím...
https://www.novinky.cz/kultura/475754-v-italii-nasli-nejstarsi-obraz-od-leonarda-da-vinciho.html
Janinko, vidíte - a teď mi řekněte, kdo vymyslel to, že vlašandy jsou plašandy?
Kouťáku, o Třeboni jinak nevím zhola nic. A nebýt Země živitelky,
na které jsem byl asi 2x, tak jsem v podstatě nikdy nebyl ani v jižních Čechách.
Kdo to máte o víkendu na Růžovou zahradu do Lysé moc daleko,
můžete zkusit Výstavu růží u Chládka ve Střešovicích f Praze.
Představí tam parádní sortiment exkluzivních řezaných růží,
hrnkované rózy jsou už každoroční samozřejmostí.
https://www.vll.cz/ruzova-zahrada
http://www.zahradnictvi-chladek.cz/akce/ruze-kralovna-kvetin-2018-03-08.html.
Olánku, když vlaška sní meloun nadívaný pšenicí,
stane se z ní vlaška na pšenici nadívaná melounem?
Pane Honzo, máte krásné hejno různě starých(mladých) slípek. Poklona. Naše mlsají moc rády zralé třešně, trhám jim je a házím na zem. Ani vlašičky si pro ně na strom nezalétají. Kde vzaly pověst polétavic a plašand to nevím. Náš sad je poměrně, pro slípky, chatrně oplocen venkovskou směskou plaňek, pletiva a ovčího pletiva. Ještě ani jednou nepronikly na sousední pozemky ani na naši zeleninovou zahradu. Ani dolem ani horem. Pravda při dolní straně je psychologická bariera z kopřiv a vyšší trávy.
Pánové, kohoutky tedy zatím ponechám oba, uvidíme. Janinčina volba se odkládá.

bodlinko, Nora je krasavice, ale ty lachtaní nožičky řešíš...?
Chtěla bych se poradit.
Venku je 16° a kuřata jsou ve výběhu, není to na ně velká zima? Zítra jim bude 7 týdnů.
Teď teda vylezlo slunce, tak snad teplota vyleze.
V noci byly v boudičce, tam mají teplíčko, ale teď se mi to nelíbí.
Jediné, co mě napadlo, je zavřít je do nového kurníku. Tam by měly dost místa a tepla, ale asi by se jim to moc nelíbilo.
Co myslíte?
Díky za odpověď.
Vlašky Plašky. Pokud by to ještě nikdo nevymyslel, určitě bych to byla já.To by mě zajímalo od jakého věku se Vlašátka zklidní. U mě se můžou ulítat když zvednu víko v odchovně k doplnění krmiva nebo vody a to na ně mluvím a promlouvám klidným až vemlouvavým hlasem. Jakmile ale nahoru na krmivo v krmítku přidám stouhaný tvaroh, vajíčko, nebo mrkvičku, začnou zobat, skoro všechny. Odchovna je 1,60 dlouhá tak tam těch 17 ptáčátek má rozběh. Doufám, jak budou větší tak se postupně zklidní, jinak je budu muset dát do polepšovny k Janince, nebo přímo k Honzíkovi PM
Ano, Janinko. Honzík má moc krásné slepičky a kohoutky.
Všichni je obdivujeme a tak na naše dvorky a zahrady letos přibude plno krásných vlaštiček.
Je to šikula a umí je moc pěkně vyfotit.
To je prima, že už můžete mít kuřata s dospělýma slepičkama. Na to se už taky těším, až budou na zahradě běhat pohromadě.
Honzíku, hned bych se na nějakou tu výstavu podívala. Ale nemůžu. Už jsou objednané 3 nové růže a další už sem fakt nemůžu narvat. Já se znám a určitě bych zase něco dovezla.
Javorko, dobře jste udělala.
Mám nachlup stejně stará kuřátka (zítra 7 týdnů) a ta nechávám
zavřená do 14.00, pak je pouštím (do osmi). Když je hezky, tak i dřív.
Jinak starší 3 skupiny si již chodí dovnitř-ven zcela dle svého uvážení,
v podstatě jsou stále venku.
Janinko, děkuji. Moje vlašandy mají ten problém, že jejich páník (čili já)
také rád mlsá sladké třešně. A je jich tak málo, že stačí jen tak na jídlo,
malá hrstka denně. Ale menší jim dávám a taky jim šmakují.
Taková vlaška, to je f podstatě fšežravec se fším fšudy.
Protože nám na včera vyhrožovali větrem a deštěm, tak jsem nelenila, vytáhla štafle a předevčírem večer asi o půl deváté se jala otrhávat tu moji indiánskou borůvku. Jelikož na mě asi o půl desáté začali podnikat v houfech útoky nějací brouci(asi chousti), tak jsem radši slezla. Výsledek byl tak půl kyblíku kuliček. Včera, protože můj jel někam do Horní dolní, jsem měla čas a obrala ještě zbývající rybíz, vzala hábě na seno a z pohodlí země natrhala ještě kyblík borůvek. A nejlepší je na tom ta pointa, fůra randálu a napršel jenom kyblík vody
Kutilko, vy nám normálně nabouráváte statistiku.
Příště dáte vlašky do akvárka, aby na vás viděly ze fšech stran,
a né na ně bafnout shora, to já bych se taky lek.
Kačíkačko, já vás teda obdivuji, co fšechno zvládáte.
U nás aktuálně vichr (fuj), mrholení (hurá) a 10 stupňů (nehurá), pocitovka - nula.
Na Klínovci 2,7 stupně, to je vždycky brutus, ten vítr odtud.
Takže dneska mají kuřátka po ptákách a já se jdu zeptat gaučíku,
jak moc se mu po mně stýskalo. M.ú.
U nás je 18° a já kuřata znovu zavřela, protože bylo vidět, že je jim zima. Ono taky včera 34°a teď tohle. Asi si taky dojdu pro ponožky.
My sice nebydlíme na severním pólu, jako Honzík, ale gaučík, aspoň ke kafíčku, dám taky.
K večeru přijedou děti, tak strávím zbytek odpoledne vařením a ani mě to nebude mrzet. Vývárek na knedlíčkovou už bublá, masíčko strčím do trouby a ještě by to chtělo natrhat pár třešní na buchtu.
Zítra přijede na návštěvu druhá babička, tak ať mě nepomluví.
Musím se na to psychicky připravit, ona totiž nezavře pusu a jede jak kolovrátek.
Dobré ránko, vstávat a cvičit. Hop hop Sluníčko sice nesvítí, tepolota nic moc 13°C ale aspoň se dá venku něco dělat...
Zvěřinec se už pase a králíci křoupou. Jen kocour ještě chrápe
Honzíku, ten plný košík je tak krásný. Hned bych si jej vzala domů, klidně i bez toho košíku
Dnes nás čeká výroba klobásek, a večer posezení s přáteli u pivečka kýty Jen doufám že nebude pršet. Aby děti mohli běhat venku...
Tak krásný den.
A přikládám, co jsem našla v kurníku. To minivejce jsem rozklepla. Bylo obvyklého složení. Bílek. Zloutek. Jen velikosti krepelciho.
Buď nám nesou vrabci nebo máme vtipnou slepicu

viu
napsal(a):
A přikládám, co jsem našla v kurníku. To minivejce jsem rozklepla. Bylo obvyklého složení. Bílek. Zloutek. Jen velikosti krepelciho.
Nebo mladé slípky, ne?
viu
napsal(a):
Máte pěknou děratou "misku". Tuhle jsem něco podobného našla ve výběhu u slepic. A jsou tam jen staré. Den předtím jsme zabíjeli slepici, tak jsem si říkala, že je to od stresu. Už se to neopakovalo. Ale je to úsměvná velikost
lupus4
napsal(a):
a přece rostou, ten vedle košíku roste 1m od posezení na zahradě
U nás pořád rostou taky. Sice pomálu, ale do bramboračky to bude stačit.
tak dámy dnes jsem měl Tetřev dle mužika a byla to nesmírná bašta
dle mého názoru pracné, ale když se nikam nechvátá
Cituju : Vezmeme starou vynesenou slepici a uvaříme ji s kořenovou zeleninou a cibulí.
Vychladlou slepici protkneme špalíčky slaniny a naložíme alespoň na tři dny do láku.
(polévku z prvního vaření doplníme nudlemi a zbaštíme )
Lák : 5 kuliček nového koření,10 kuliček černého pepře,5 kuliček jalovce, špetka tymiánu a oregána,1 hřebíček, kousek skořicové kůry, špetka muškátového oříšku a rozmarýnu. Vše svaříme ve 2litrech vody a necháme vychladnout, přidáme 1dcl octa a zalijeme slepici lákem tak, aby byla celá ponořená.
Po několika (min 3) dnech slepici vytáhneme z láku, omyjeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmaženou na másle, špetku stejného koření, které jsme použili do láku a slepici pořádně upečeme v troubě. Slepici dáme do hrnce do tepla, zeleninu propasírujeme, přidáme vodu a zahustíme moukou a smetanou, přidáme med a okyselíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Ps. udělali jsme takhle 2 ks stařenek a ve složení 2,1 se po nich jen zaprášilo, nezbylo NIC
sice nevím, kde by se "mužik" dostal k tomu všemu koření, ale fakt to bylo eňo něňo...

veraboskova
napsal(a):
Pánové šli na ryby a já mám taky program na večer
To je jak reklama na nějaký Lynchův film

viu
napsal(a):
Frufru: slipky jsou 3mesice staré, ale vejce bylo na místě, kde snáší Blbka (chudák spatne vidí a pořád naráží)
VEraHub: dekuji, původně vyráběná na ovoce, ale když teď tolik nesou.
Já takové kdysi našel právě u mladých, co začaly snášet.
Tak dnes Vám představím výsledky dnešního marmeládování, nejdříve polotovary plus několik sáčků z mražáku.
První je kyblík ze středy, druhý ze čtvrtka a rybíz taky.
A toto jsem po oškubání kohouta a kačeny spáchala asi za tři hoďky. Tři a tři kila rybízu a necelých pět kilo těch indiánských borůvek. Ty mě trošku překvapily, protože po rozmixování ztuhly! , takže jsem je musela teplé znovu rozmixovat tyčákem, samozdřejmě jsem kolem sporáku maličko vymalovala, ale výsledek dobrý, vpravo černý a červený rybíz, vlevo borůvky
lupus4
napsal(a):
tak dámy dnes jsem měl Tetřev dle mužika a byla to nesmírná bašta
dle mého názoru pracné, ale když se nikam nechvátá
Cituju : Vezmeme starou vynesenou slepici a uvaříme ji s kořenovou zeleninou a cibulí.
Vychladlou slepici protkneme špalíčky slaniny a naložíme alespoň na tři dny do láku.
(polévku z prvního vaření doplníme nudlemi a zbaštíme )
Lák : 5 kuliček nového koření,10 kuliček černého pepře,5 kuliček jalovce, špetka tymiánu a oregána,1 hřebíček, kousek skořicové kůry, špetka muškátového oříšku a rozmarýnu. Vše svaříme ve 2litrech vody a necháme vychladnout, přidáme 1dcl octa a zalijeme slepici lákem tak, aby byla celá ponořená.
Po několika (min 3) dnech slepici vytáhneme z láku, omyjeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmaženou na másle, špetku stejného koření, které jsme použili do láku a slepici pořádně upečeme v troubě. Slepici dáme do hrnce do tepla, zeleninu propasírujeme, přidáme vodu a zahustíme moukou a smetanou, přidáme med a okyselíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Ps. udělali jsme takhle 2 ks stařenek a ve složení 2,1 se po nich jen zaprášilo, nezbylo NIC
sice nevím, kde by se "mužik" dostal k tomu všemu koření, ale fakt to bylo eňo něňo...
Zdravím Václave.
Teď jsi mě překvapil.Strašně rád vařím a tak jsem začal obcházet kolem těch třech slepic, které mám v holubníku a nevím, zda mám počkat do podzimu, nebo udělat ten Tvůj recept.Stále nenesou, stále nenesou.Recept jsem již založil na čestné místo a nahoru napsal, "pochoutka od VLKA".Zdeněk.
kouták
napsal(a):
Zdravím Václave.
Teď jsi mě překvapil.Strašně rád vařím a tak jsem začal obcházet kolem těch třech slepic, které mám v holubníku a nevím, zda mám počkat do podzimu, nebo udělat ten Tvůj recept.Stále nenesou, stále nenesou.Recept jsem již založil na čestné místo a nahoru napsal, "pochoutka od VLKA".Zdeněk.
ahoj, fakt to byla delikatesa, srovnatelná s pečenou nutrií na zelenině (chuťově jiné), ale vynikající...
k tomu vychlazeného Kozla, no paráda
Nebejt Anči, ani se mi nechtělo na houby, teď je trochu to ochlazení zastavilo...
PS. až se budou na podzim brakovat slepice, doporučuju.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Pane Koutáku, recept je určen na přípravu jídla se starých, hodně, slepic. Pokud jsou vaše slípky staré, tak už se asi neroznesou.
Také jsme si v říjnu pořídili slepice, údajně těsně před snůškou, začaly nést na vánoce.
Janinko, jsou údajně staré 21 týdnů.U mě budou staré až začne mrznout a zamrzne jim poprvé voda.Jsou sice hezké, vesele krákorají, ale to jsem si mohl nechat holuby.Píšu zde stejně bludy, protože jak se znám, tak je před zimou někomu daruji.
Pro Lupuse. Toho daňka jsem vyfotil loni u baštýře pod Novou řekou a letos mu utekl.Už jsem ho dvakrát potkal v lese.Má svobodu-hurá.
Nabourávám statistiku, ale kdo to má vydržet, když se dívám na fotečky krásy střídající nádheru, nechce se mi vůbec věřit, že mi něco podobného, oušem s růžicovým hřebínkem roste u mě v odchovně. A Janince sedí večer na ohradě a čekají až si je tam posbírá. Tak já se zkusím polepšit, abyste mě vzali do spolku, budu víko otevírat víc pomalu.
Kutilko nejen, že moje vlašindy jsou zatím fakty hodné, ale jsou i velice inteligentní. Jak si jinak vysvětlit, že stačilo jednou je dát do kurníku a od té doby na nic nehledí a každý večer si tam pěkně na hřady vyskočí, dříve než hybridky s olympionikem. Také se kompletně přestěhovali do přístavku ke kurníku z ovčína, přesně včas, dnes přišla tři čtyřměsíční jehnata trojčata od maminy z letní pastvy zpět ke slepičkám do sadu. Takže sbližování dvou hejnek slípeček probíhá bezproblémově a nekrvavě. Tak držím palce, at také ty vaše jsou na tom stejně.
Pěknou neděli všem. Tak první kohouti hempšíráci zkusmo zabití - věk 15 týdnů a váha vykuchaní BEZ drobů jeden 1,53 kg a druhý 1,84 kg. Slušný, ne? Živení trávou a K2, sem tam míchanice z kopřiv.
javorka
napsal(a):
Janinko, díky za připomenutí!
Janové a Honzíci, také přeji všechno nejlepší.
ano, i já jsem si říkala, mám či nemám, o to tu jde .Takže mám, proto přeji všem Honzíkům bez rozdílu věku(či vjeku?) krásný svátek, mnoho vlašek a dalších plemen zde nezmiňovaných.Mám v rodině hejno Janů všech věků a národností, je to prostě klasické české i valašské jméno.Přeji krásný den.Olga.
veraboskova
napsal(a):
Pěknou neděli všem. Tak první kohouti hempšíráci zkusmo zabití - věk 15 týdnů a váha vykuchaní BEZ drobů jeden 1,53 kg a druhý 1,84 kg. Slušný, ne? Živení trávou a K2, sem tam míchanice z kopřiv.
ach jo paní Věrko, toto je můj problém.Jako mladá holka jsem se schovávala do našeho domu, abych neslyšela kvikot vražděných tvorů.NIkdy jsem nepochopila, jak může moje máma zakroutit krkem husičce, co k ní šla důvěřivě se pomazlit.Máma vyrůstala v hospodářství, kde toto bylo běžnou věcí a ani já jsem to do určitého věku nebrala z hlediska citového.Ráda bych to změnila, ale nevím jak.Mám tady např.jednoho bojovného kohoutka, co by mě rád prohnal kdykoliv mě vidí sbírat vajíčka.Vím, že je to jeho pud a že za to nemůže.Tak chodím po zahradě s klackem, dokud totiž vidí něco v mé ruce, jen opodál kokrhá a nic si ke mně nedovolí.Ale tady je jádro pudla, zabít ho, to je jasná volba, ale nemůžu.Jak se podívám do jeho očka, nejde to.Mám ještě jednoho kohouta, hempšíráka s růžicovým hřebenem, to je pravý opak, klidný a bez agresivity.A přitom jsou z jednoho vysezení kvočny, takže to není výchovou jak jsem tu už někde četla.
Ahoj Teplákáři a Teplákařky i Teplákařčata.
Za projevená přání vám opravdu upřímně děkuji a vybrané vosoby i líbám.
Ostatním Jeníkům též všechno dobré a fůru zdraví a optimismu.
No ale jak k tomu přijdete vy fšichni, kdo nejste Jeník, a nepřáli jsme vám?
To by jako nešlo, todleto. Tak doufám, že to voslavíme tak nějak společně, že?
Já oslavoval f sobotu u Krulichových v Praze Na Petynce, je to místo
s neuvěřitelným kouzlem a atmosférou, jen kousíček od tunelu Blanka.
Staré, původně klášterní, zahradnictví, které zásobovalo nedaleký strahofský
klášter. No uplně to tam na mě zase dýchlo.
A byť jsem si přijel původně jen pro bílou mavuň, odjížděl jsem s půlkou
kufru zaplněnou. Zbylé místo + zadní sedačky zabral Chládek, kde to sice
bylo fajn, a jahodová studená polífka i letos byla velice nóbl a extra,
ale přece jen ta krásná atmosféra už chyběla.
No, tak mám co sázet a vymýšlet a zalévat, takže nuda na gaučíku
(bohužel) vážně nehrozí.
Od soboty si také užívám neobvyklé TICHO, to když jsem vypnul líhně.
Někdo máte f košíku houby, jiní třešně, já koťata a Poslední.
PS: Věrko, ty hempčíkrky rostou tak rychle, to je paráda.
PS2: Kutilko, když se na Poslední f košíku dívám nyní pozorněji,
tak jsou tam nějaká také do stříbrna (do šediva), dělá to foťák.
Zahradnictví Krulichovi znám od jeho založení, neboť jsem kousek nad ním bydlela od dětství. Teď jenom čekám na avízo, abych si mohla pro objednané kytičky dojet. Obávám se, ale, že už budou skoro odkvetlé.
Jinak partička běžců rozšiřuje své působiště každým dnem. Teď se starají o škůdce ve fóliovníku a nekoukala jsem, jestli taky o sklizeň salátu. Včera večer dostali poprvé pár zobanců od taťky, asi nechtěli jít spát.
Dnes přišel objednaný balík, NE NE nejsou to růže , ale jelikož bydlíme kousek od Sázavy a naše malá Eliška, pořád chce plavat a chytat ryby v řece, tak jsem jí objednala překvapení. Tak ještě aby se vrátilo to teplo, abychom mohli vyrazit.
Další balík v očekávání je od Arónie, ale nějak se to vleče, nevím kde nastal problém. Minulý týden psala paní, že kytičky jsou připraveny k vyexpedování a stále nic.
olja
napsal(a):
ach jo paní Věrko, toto je můj problém.Jako mladá holka jsem se schovávala do našeho domu, abych neslyšela kvikot vražděných tvorů.NIkdy jsem nepochopila, jak může moje máma zakroutit krkem husičce, co k ní šla důvěřivě se pomazlit.Máma vyrůstala v hospodářství, kde toto bylo běžnou věcí a ani já jsem to do určitého věku nebrala z hlediska citového.Ráda bych to změnila, ale nevím jak.Mám tady např.jednoho bojovného kohoutka, co by mě rád prohnal kdykoliv mě vidí sbírat vajíčka.Vím, že je to jeho pud a že za to nemůže.Tak chodím po zahradě s klackem, dokud totiž vidí něco v mé ruce, jen opodál kokrhá a nic si ke mně nedovolí.Ale tady je jádro pudla, zabít ho, to je jasná volba, ale nemůžu.Jak se podívám do jeho očka, nejde to.Mám ještě jednoho kohouta, hempšíráka s růžicovým hřebenem, to je pravý opak, klidný a bez agresivity.A přitom jsou z jednoho vysezení kvočny, takže to není výchovou jak jsem tu už někde četla.
Zdravím, to já taky nezabiju nic a manžel sotva někdy rybu. Jak bych mohla klidně spát? Když ta havěť jak mě vidí, pádí ke mě ze všech stran, nechá se hladit, chovat. Nejím ani kupované, říkám, nejsem lidožrout. Je to v tomhle světě trochu extrém, ale nikomu to nenutím, každý podle svého svědomí. Někdo může, někdo ne. Tak se tím netrapte, a kohouta třeba darujte. Jitka.
Čapice, vida, tak vy jste pražanda.
Pokud čekáte na astrantii (páté foto), tak to nevím, zda se dočkáte.
Pan Krulich mi říkal, že jim v této divnozimě nepřezimovaly.
A v sobotu jsem tam neviděl ani jednu, i když to nemusí nic znamenat.
Javorko, i vy jedna. A kolik že to ten náš pan Horal slaví?
Vosumnáct, jako vloni?
Oljo a spol. On když člověk musí, tak to taky udělá. Já jednou s dětma přišla na zahradu a tam dodělávala slepice. Co s ní? Manžel pryč, trápit jsem jí nechat nechtěla. Starší kluk se nabídnul, že když slepici podržím, že jí usekne hlavu sekyrkou. No jenže se na to nechtěl dívat, takže chtěl sekat poslepu. Což teda není ideální nápad, že?
Takže to nakonec zbylo celé na mě. A je to o poprvé.
Ale fakt je, že když jdete do obchodu, tak je trend už ani nepojmenovávat maso po zvířeti. Ale už se to jmenuje:"na guláš, roštěná", prý aby lidi neměli představu, že to pochází ze zvířete.
Jinak základ je nedávat jméno. A předem to brát tak, že je to zvíře na konzum. A dostane se mu na závěr rychlého konce bez trápení.
Letos jsme zabíjeli staré slepice. A pak putovaly k babičce (na omáčku nebo pejskovi). A zase babičky staré slepice putují ke mě (za stejným účelem). Takže jíme anonymní slepice.
No a poslední možnost, jít do lesa na "maso chudých" přidávám fotku z dnešního úlovku z lesa. Zkusila jsem pak nový recept: lišky na kyselo s koprem. S knedlíkem mňamózní záležitost.
Dnes jsem objevila na boční straně obou pařátů červené flíčky a na hřebínku stroupky prosím neví někdo co by to mohlo být?
Zdravím všechny.Tak jsem dnes vyběhl s foťákem, že vyfotím dudka, ale byl rychlejší.Prošel jsem se tedy po zahrádce.Slepice, co stále nenesou, část pozemku, kde jsou různé bylinky, ale hlavně mateřídouška, bambus, který už má 3 metry a též soláry a k těm musím podat vysvětlení.Synovi jsem řekl, že rybníček se musí v zimě prosekávat, aby ryba neuhynula, tak raději udělal čerpadlo na soláry, aby nezamrzal.Několikrát jsem ho poslal zalévat skleník a už tam je automatické zalévání na solár.Počítám s tím, že až budu nemohoucí, že mě napojí také na nějaký solár.Prostě elektrotechnik a nová generace.Kouťák.
Koutáku, to je krásná barevná louka a musí být voňavá.
Manžel taky pořád něco montuje a vymýšlí, tak to dobře znám. Já jsem technický antitalent, tak se hezky doplňujeme.
Blaženka už dostala vajíčka, tak uvidíme, jak jí to půjde. Třeba se jako kvočna osvědčí a s kuřaty bude mít víc trpělivosti, než bílá slepice, která vydrží sotva 5 týdnů a odchází.
Ni+Pa
napsal(a):
Joo modrá je dobrá :) Samice se mi neokotila tak je připuštena znovu. Dám vědět jak jsme dopadli...
Jinak zdravíme a přejeme opožděně všem oslavencům hooodně zdravíčka!
Dobrý večer, zkouším to nějak rozlousknout i sám, jinak bude i samec. Něco jsem se i dozvěděl tak prima návštěva.
Samec je prý ucházející uši nic moc ale dá se. Pokud není křížení v nem (ta bíla barva) a nebude s novou samicí házet jak tohle tak uši tak zůstane
Janinka Bosorka
napsal(a):
Pane Koutáku to je taková nádhera, ani nemám slov.
Paní Janinko a víte proč se Vám to tak líbí?Protože u Vás je to stejné, moc hezké.Asi máme stejný vkus.Já hlavně uznávám přírodu, klid a ticho které tam mám.Vím, že přijdou prázdniny a bude chvilku po klidu, ale děda musí udělat z vnoučat pořádné chlapy, tak už plánuju program.Poslední den, tedy 1.7. si udělám program pro sebe a to Soběslavský trh a potom uvidím.Tak ještě pár fotek.Kouťák.
Kutilka
napsal(a):
Dnes jsem objevila na boční straně obou pařátů červené flíčky a na hřebínku stroupky prosím neví někdo co by to mohlo být?
Červebé flíčky mi připadají jako normální zabarvení pohlavně aktivního kohouta. Stroupky na hčebínku mohou být od ledasčeho - savý hmyz, ostrá stébla trávy, poklované od slepic, podrápaní od běháku...Nepřípadá mi, že by nějak strádal. Dana.
Kouťáku, no, tak ta louka je úžasná.
Uplně tam vidím faráře Otíka, jak tam sbírá bejlí do košíčku,
který mu pak inženýrka z autoškoly znehodnotila, potvora jedna...
A ty vaše soudružky slepičky, co tak důležitě koukaj,
tak ty jsou na snášení ještě příliš mladé.
Ty tipuji tak za 3 týdny nejdříve, tož až děcka přijedou za dědou
na převýchovu na prázdniny, tak uvidí, jak to s největší živočišnou buňkou chodí.
Kutilko, souhlasím se soudružkou učitelkou Danou.
Stačí jiný kohout za plotem a jen tím naparováním se u plotu
si hoši udělají ledacos o pletivo, i bez kontaktu.
honzapm
napsal(a):
Kouťáku, no, tak ta louka je úžasná.
Uplně tam vidím faráře Otíka, jak tam sbírá bejlí do košíčku,
který mu pak inženýrka z autoškoly znehodnotila, potvora jedna...
A ty vaše soudružky slepičky, co tak důležitě koukaj,
tak ty jsou na snášení ještě příliš mladé.
Ty tipuji tak za 3 týdny nejdříve, tož až děcka přijedou za dědou
na převýchovu na prázdniny, tak uvidí, jak to s největší živočišnou buňkou chodí.
Kutilko, souhlasím se soudružkou učitelkou Danou.
Stačí jiný kohout za plotem a jen tím naparováním se u plotu
si hoši udělají ledacos o pletivo, i bez kontaktu.
Díky, tak zatím ten "lupuse"recept dělat nebudu a počkám, zda nějaké vejce uvidím.Nedivím se, že se každému líbí rozkvetlá louka.Sice asi dva roky vidím, že zemědělci nechávají v lukách do otav část stát a vysemenit, ale myslím si, že to bude ještě hodně let trvat než se tam vrátí vše co tam dříve rostlo.I můj syn se mě o víkendu ptal, co tam všechno kvete a vnoučata to už vůbec asi nepoznají.Ve škole za mého mládí jsme dělali herbář, ale ta doba už je nenávratně pryč.
honzapm
napsal(a):
No jo, ten lupusí recept by nevyšel, soudružky ještě nemají dostatečně najeto.
Hop hop.
Kdyby někdo potřeboval herbář, tak tu mám tři a zabírají dost místa.
Jeden dendrologický, dva botanické. Spousty materiálu a krásy a nádhery.
Sbíráno vlastní ručkou, t. č. levou. :) :).
Pane HonzaPM, mě z Vás vážně klepne, ten 3x herbář to už je fakt moc. Vy jste snad úplně universální všestranně použitelný. Levou ručkou a z gaučíku.
Ještě nám tu vyfstává, Kouťáku, otázka, zda ty vaše Jůlie nepotřebují k sobě
nějakého Rómea aneb jak vysvětlíte dětem, že snáší vajíčka i bez kohouta?
A ještě by mě zajímalo, co to máte za udělátka na té láfce k čepu?
Kutilko, to koukáte, co? Já taky koukám.
Žerou, žerou a zase jen žerou, aby nedošlo k nedorozumění, mám na mysli 40 kachniček, čtyři husičky, stovečku staváků a slepiček nepočítaně.Nyní nejraději pozoruji jednu zdrobnělou maminu co vyseděla jednoho jedináčka a když ji předložím K1 tak nejprve v zobáčku ověří nezávadnost krmiva, poté teprve zrnko předá potomkovi, tak jak maminky kontrolují polévku, zda není příliž horká.V mnohém se opičíme po drůbeži. , ale raději na gaučíku, než na hřádu, že.

dnes byl velký den, kuřata už nebydlí větší / menší, ale kroužkovaní kohouti, kuřice a kohouti, kterým jsem nasypala žrádlo pro brojlery
honzapm
napsal(a):
Ještě nám tu vyfstává, Kouťáku, otázka, zda ty vaše Jůlie nepotřebují k sobě
nějakého Rómea aneb jak vysvětlíte dětem, že snáší vajíčka i bez kohouta?
A ještě by mě zajímalo, co to máte za udělátka na té láfce k čepu?
Kutilko, to koukáte, co? Já taky koukám.
Žádného Romea nedostanou, ten vejce nesnáší.Vnoučatům to nějak vysvětlím.Dnes první dvě vajíčka.
Udělátka na čepu jsou:Soláry nabíjí přes den akumulátor a ten v noci pohání malé čerpadlo z Číny.Funguje to perfektně celou zimu.Nejprve to bylo bez akumulátoru, ale co zamrzlo v noci stačilo čerpadlo rozmarzit do poledne.
Pěkný večer, herbář se pořád na školách dělá.
U nás už dneska bylo vysvědčení a věřte nebo ne, já ho ještě neviděla. Starší kluk šel na rozlučku se spolužáky, kteří už dál pokračují na jiné škole. A mladší byl se mnou na rybách (já s ním) a teď jel s manželem krmit na zahradu. A já jsem grogy. Může být člověk tak unavenej z toho, že 3 hodiny zírá na splávek?
Neví někdo, co to je za keř. Dneska mne požádal o určení kamarádka, má ho na zahradě, kterou koupili. Kvete údajně bíle. Dana.
Honzo, tady to je. Listy jsou svrchu hladké, vstřécně postavené, zespodu slabě plstnaté. Dana.

Je to Lonicera ledebourii.
Dvě minuty googlu

nebo možná tahle:Lonicera involucrata var. ledebourii, pokud jsou bobule dvě.

honzapm
napsal(a):
Kočko, a ta kvete bíle, jo?
kvete údajně bíle je úplně jiná informace než teď koukám na květy určité barvy.
keř, černý bobule v červeným listenu jsou tyhle dva druhy zimolezu.
Dano, a to je aktuální fotka? Současného stavu keře?
Podle té druhé fotky s lícem listů, kde vykukuje asi 2 cm
větvičky to skutečně vypadá na zimolez.
Vidíte, co máme v Kouťákovi za poklad a v Terezce za dohledávače.
Kouťáku, vidíte, tak já si tu vypravuji, jak budete mít vajíčka nejdříve
ve čtvrtině prázdnin, a vaše udatnice udeřily ještě před Začátkem.
Čerpadlo máte vymyšlené, a co je to tam ještě za "vysílačku"?
Zimolezů je plno a některé z nich vlaškám mooc chutnají.
ovecka
napsal(a):
Pokud mají teprve druhé juvenilní peří, tak je to normální. Dana.
Mně právě překvapilo že jich to dvanáct nemá a dvě jo, což je skóre hrozné. Asi jsem to nikdy tak nekontroloval. I když je pravdou že i dospělé s adultnim to minulý rok neměly a dával jsem ve mimo. Chovné mám všechny s tím.
Tož to abych čekal až dokonce než si vyberu pro sebe
Děkuji.
Zdravým ve spolek, chtěl bych se zeptat jestli jste se někdo někdy setkali s něčím podobným a nevíte co by to mohlo být? Volal mi známý co si letos pořídil kohouta a pět slepic. Kohout má zavřené oko a ztvrdlý lalok pod ním je to i cítit. Jinak je pohublí a malátný. Slepici s oteklým okem dali na samotku a když snesla vejce bylo to cosi smradlavého. No je to i na oko divný. Slepice prý normálně nesli a tohle smradlavé vajíčko bylo první po 14 dnech. Myslím že to bude na léčbu sekerkou, ale zajímalo by mě co by to mohlo být... Předem díky za vaše názory. Všem chovu zdar!

.tumash1983.
napsal(a):
Zdravým ve spolek, chtěl bych se zeptat jestli jste se někdo někdy setkali s něčím podobným a nevíte co by to mohlo být? Volal mi známý co si letos pořídil kohouta a pět slepic. Kohout má zavřené oko a ztvrdlý lalok pod ním je to i cítit. Jinak je pohublí a malátný. Slepici s oteklým okem dali na samotku a když snesla vejce bylo to cosi smradlavého. No je to i na oko divný. Slepice prý normálně nesli a tohle smradlavé vajíčko bylo první po 14 dnech. Myslím že to bude na léčbu sekerkou, ale zajímalo by mě co by to mohlo být... Předem díky za vaše názory. Všem chovu zdar!
to je nějaké moc pěkné septicky probíhající onemocnění. řekla bych celkové bakteriální. asi to nemusí být rovnou cholera, i kdy ta ty tvrdé laloky dělá prý typicky. ale breberek, co tohle umí je samozřejmě mnogo, salmonella, e. coli, vzácně i já nevím červenka, listerióza...
ale ano, je to na léčbu sekerkou a v případě zvědavosti na nějakou veselou kultivaci.
honzapm
napsal(a):
Dano, a to je aktuální fotka? Současného stavu keře?
Podle té druhé fotky s lícem listů, kde vykukuje asi 2 cm
větvičky to skutečně vypadá na zimolez.
Vidíte, co máme v Kouťákovi za poklad a v Terezce za dohledávače.
Kouťáku, vidíte, tak já si tu vypravuji, jak budete mít vajíčka nejdříve
ve čtvrtině prázdnin, a vaše udatnice udeřily ještě před Začátkem.
Čerpadlo máte vymyšlené, a co je to tam ještě za "vysílačku"?
Zimolezů je plno a některé z nich vlaškám mooc chutnají.
Ještě k tomu čerpadlu stačí přidat 30cm trubička a je malá fontána, která dodává v létě rybám kyslík.Ta vysílačka je FOTOPAST, která sleduje jak vydry plundrují rybníček a další noční ZOO.Posílá to fotky na PC, tak každé ráno v Třeboni mám zábavu.Již jsem fotky někde ukázal a tak jednu pro Vás.
napsal(a):
to je nějaké moc pěkné septicky probíhající onemocnění. řekla bych celkové bakteriální. asi to nemusí být rovnou cholera, i kdy ta ty tvrdé laloky dělá prý typicky. ale breberek, co tohle umí je samozřejmě mnogo, salmonella, e. coli, vzácně i já nevím červenka, listerióza...
ale ano, je to na léčbu sekerkou a v případě zvědavosti na nějakou veselou kultivaci.
Díky! Jestli budou zvědavý co to skutečně je a nechají si to zjistit dám vědět co se zjistilo. Ještě jednou díky za názor a ať se daří a tohle se nám vyhýbá obloukem.

petan83
napsal(a):
Zdravim. Budete jeste nekdo davat vejce do lihne? Nebo je jiz pozde? Do zitra se mi vyprazdni lihen a mam jeste nejaky vajicka na lihnuti co bych potreboval nutne vylihnout. Lihnout chci bazanty, perlicky a slepice.
když má člověk podmínky, je možný líhnout celoročně. ale to máte půlka července, než se to vylíhne, měsíc v odchovně a už je srpen a chladná rána, zkracuje se den..
Kouťáku, dík.
Javorko, uplně jsem zapomněl vyjádřit pochvalné překvapení nad tím,
jak jste se s panem Sklepmistrem rozjeli v množení drůbeže.
Během dvou let nasadit hned tři kvočny, tak to vás nepoznávám.
Předtím vám stačily pětileté soudružky hybridky a nejčko...
Kde se to ve vás vzalo?
Aby se neřeklo, že sbírám jenom kuřata, kočky a drby,
tak jsem se vybičoval a nasbíral si na marmeládku.
Do pusy trhám jenom ty uplně nejtmafší, do skla i ty mezistupně.
A ještě vám musím ukázat jedno prase v lese.
A taky, jak s kolegou Začátkem trénujem postavu do plavek.
PS: já jsem ten f kšiltofce a Začátek je ten vedle.
Honzíku, ani my se nestačíme divit, tedy hlavně Sklepmistr. Nadšením neskáče, ale ani moc neprotestuje. O tom, že Blaženka dostala vajíčka se dozvěděl později než vy.
Jen si povzdech.
No přece ten krásný kurník, co vloni postavil nezůstane prázdný!
Včera jsme do tmy stěhovali kuřátkům výběh na čerstvou travičku. Ráno vlaštičky vyběhly do nového. Už jsou ve slepičí zahradě, tak se přes pletivo můžou seznamovat se slepicemi, co je chodí okukovat. Dopoledne jsem pro jistotu část výběhu zakryla plachtou a dobře jsem udělala, protože začalo pořádně pršet.
Vaříte někdo z červené lebedy? Já ji mám letos na zahradě plno, tak chci udělat koláč s brynzou (normálně ho dělám se špenátem). Právě jsem ji nacpala do hrnce a vypadá to, jako kdybych batikovala trička.
Tak jsem napnutá, jaké to bude.
Chudák Sklepmistr, co všechno si musí se mnou vytrpět.
Velice hezké, pobavila jsem se a taky poučila
Dnes jsem úplně grogy, tak žádné velké sečení a sbírání a tak, ale když jsem seděla u borůvky a ládovala se kuličkama, vzpomněla jsem si na manželku mého bratrance posedlou čistotou, která pere v savu snad i oloupaný pomeranč a hned v zápětí scéna z filmu, kdy fešnou veterinářku při kontrole krávy, dotyčná označkuje lejnem. Jelikož se zrovna vyfešákovala do čistého pláště tak se zrovna netvářila a jeden bodrý ošetřovatel ji chtěl potěšit řkouce: to je čistý ho.no, to ještě neleželo na zemi paní doktorko, tak jsem si říkala, že asi patřím k nátuře toho ošetřovatele, nač umývat, když celou noc pršelo, žeeee? No nemáme my bezva život?
Srandičky srandičky. Fšak von vás ten humor přejde.
Já jsem totiž poprosil soudruha Gůgla o sdělení, cože to je diviak je.
Domníval jsem se, že by to mohlo být příbuzné jinému
mému oblíbenému slovu - divan.
A k mému překvapení nemá divan s diviakem nic společného!
Tak to by jako teda ale nešlo.
To by se nám tu rozmohl takový slovíčkový nešvar.
A vůbec - věděli jste, že to je arabský vynález a jeho častým doplňkem
nebývám já, ale křeslo? To jsou věci...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Gau%C4%8D

honzapm
napsal(a):
Srandičky srandičky. Fšak von vás ten humor přejde.
Já jsem totiž poprosil soudruha Gůgla o sdělení, cože to je diviak je.
Domníval jsem se, že by to mohlo být příbuzné jinému
mému oblíbenému slovu - divan.
A k mému překvapení nemá divan s diviakem nic společného!
Tak to by jako teda ale nešlo.
To by se nám tu rozmohl takový slovíčkový nešvar.
A vůbec - věděli jste, že to je arabský vynález a jeho častým doplňkem
nebývám já, ale křeslo? To jsou věci...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Gau%C4%8D
Ten první vtip (strašnej sen) nemá chybu.
Ooh, ten poslední divan s diviakem vypadá tak měkkoučce,
nemohu odolat a stanu se divákem.
Totiž...
Je to tu - on začal. Festival. Všude plno asiatů, celerbrit,
jako je Dominika Mesarošová, Jana Švandová a podobně
a fšichni se tu teď tvářej děsně důležitě.
Celej ten festival je prej o tom, že si člověk tiše hajne na divan a sleduje jeho plátno.
Nevim, no...
Každopádně nejsu žádné vidlák (od vidiek), a tak jsem si specielně pro tuto
příležitost, krom nově zformovaného břucha, pořídil zcela nové tepláčky!
Červené. Bez děr a s gumou nejen kolem pasu, ale i přes paty. Báječná věc.
Hned se člověk cítí víc společensky a nóbl, aj při tem kydání.
Cha, kdyby jenom z vysvědčení!
Dneska se bude kroužkovat 70 kuřat. Uí.
Ještěže mám trénovaný břuch. Zatáhnu břuch, vtáhnu pipinku,
ech, pardon, chytnu pipinku, dám kroužek.
Rodokmenovou knihu (v reálu dva zmuchlané sešitky) mám f pohotovosti.
A to jsem si myslel, že se o prázdninách na sešit ani nepodívám...
Díky rodokmenové knize jsem např. nemajznul tohohle kohouta,
i když jsem ho už měl 3x v ruce, že ho majznu, páč jeho praporek
mě fskutku nepřesvědčil. Nyní jsem moc rád, že jsem to neudělal.
Jeho maminka je Super Elita a kluk se nám začíná ukazovat.
To bude ocas! Tu budou prsa!
(jsme stále u drůbeže, prosím vás...)

Honzíku, kdysi jsem někde narazila na odkaz na krmivo pro kohouty a nemůžu už to najít. byla to stejná značka jako papají vlaštičky, take určitě budeš vědět... ?
Taky, v čem se koupe kohout? Můžu ho vzít normálně mýdlem, nebo je něco speciálního?

javorka
napsal(a):
Mifuma? Směs pro mladé kohouty?
/www.mifuma.cz/chovatel/eshop/8-1-MIFUMA-Drubez/0/5/305-MIFUMA-Junghahne-Premium-25kg-smes.
joo, to je ono, díky.
Pěkný večer. Tak jsem dočistila houby. Už zase rostou, je znát, že zapršelo.
Jo vysvědčení, to subjektivní hodnocení mě přivedlo k objektivnímu zhodnocení sama sebe, za chovatelský půlrok, se závěry, makal jsem makal a né málo.Především jsem v hodnoceném období navštívil nejen některé kraje, tedy trend modní, ale dokonce i okresy včetně některých obcí se zaměřením na mezichovatelské vztahy a to ponejvíce v souvislosti s konáním výstav.
Na úseku bezpečnosti věnuji soustavnou pozornost nejen ochraně před predátory, ale nově též před vegany, které před záměrem poškoditi moji králíkárnu sprejem důrazně upozorňuji cedulí vysvětlující rozdílnost mezi brokolicí a brokovnicí No hlavně počínám činiti prvotní opatření proti opakující se migraci, za pár měsíců zase potáhnou ptáci a hrozbu virů nelze podceniti.
Dobrý pocit mám z toho, že jsem na úseku zdravotnictví prodloužil život mnoha spoluobčanům, částečně i cizincům a to obdarováním či prodejem zcela zdravotně nezávadných vajec.
Někdy je mi vytýkáno, že postrádám vize, nevěřte, je to lež.Ta moje vychází z přítele Turečka, chováme pro radost, krásu a užitek.Tedy materialistické pojetí chovatelství je kladeno až na poslední místo.
Honzo do Varů mě nepozvali, tak toho krasavce, kohouta,. spatřím asi až na výstavě.
Tak prvni velka za nama a, prvni velke koupani. Akorat musela panicka pomoc ven z jezirka sitem na binec v bazenu.
Olánku, já z vašeho literárního nadání nebudu, to je něco úžasného.
Především jsem v hodnoceném období navštívil nejen některé kraje,
tedy trend modní, ale dokonce i okresy včetně některých obcí se zaměřením
na mezichovatelské vztahy, a to ponejvíce v souvislosti s konáním výstav.
A klidně se v KV kraji stafte, i s Kouťákem.
Dáme si vlašák, oplatky a zmrzku a promenádu na kolonádě.
Nebo kofolonádu na promenádě? Teďka uplně přesně z hlavy nevim.
Na cestu dostanete oba loknout léčivě projímavého pramene,
to abyste fzpomínali dlouho a jen v dobrém.
Čápice, tož pěkně vám jezírko zarostlo.
honzapm
napsal(a):
Olánku, já z vašeho literárního nadání nebudu, to je něco úžasného.
Především jsem v hodnoceném období navštívil nejen některé kraje,
tedy trend modní, ale dokonce i okresy včetně některých obcí se zaměřením
na mezichovatelské vztahy, a to ponejvíce v souvislosti s konáním výstav.
A klidně se v KV kraji stafte, i s Kouťákem.
Dáme si vlašák, oplatky a zmrzku a promenádu na kolonádě.
Nebo kofolonádu na promenádě? Teďka uplně přesně z hlavy nevim.
Na cestu dostanete oba loknout léčivě projímavého pramene,
to abyste fzpomínali dlouho a jen v dobrém.
Čápice, tož pěkně vám jezírko zarostlo.
No Honzo, to je opravdu krásná pozvánka:Hlavně ten léčivý pramen na cestu.Jezdil jsem do K.Varů celkem 16 let každoročně na rehábku a představ si, že jsem ty léčivé prameny nemohl nalézt.Nevím kde je schováváte a to jsem prohledal snad všechny lázeňské domy i sklepní prostory hotelu Termál a lezl po kopcích a vždy jsem skončil na Jelením skoku.Bylo toho tam léčivého hodně, ale žádná léčivá voda.Brr.

Letos někam zmizeli všichni motýli kromě bělásků. Spatřit jinou barvu je velká vzácnost.
U nas ne, rozkvetla komule davidova a na zahrade se to hemzi a poletuje. Otakarci, pavi oka, zlutaskove, taky maly modry a hnedy motylek a dalsi. A samozrejme belasci. Od potoka priletaji sidla a moje milovane vazky.
Prtata dnes s Rozarkou 4x v jezirku. Taky je vedla v pet nazpatek ke kachniku a brzo spat. Ja uz take polozila zada na gaucik, rano brzo stavame. Manzilka jsem poprosila, jestli me nevezme na vylet. A hadejte kam. No preci na trhy do Sobeslavi. Poznavaci znameni pro theplakovce. Na zadech budu mit svetle zeleny batuzek.

čapice
napsal(a):
U nas ne, rozkvetla komule davidova a na zahrade se to hemzi a poletuje. Otakarci, pavi oka, zlutaskove, taky maly modry a hnedy motylek a dalsi. A samozrejme belasci. Od potoka priletaji sidla a moje milovane vazky.
Prtata dnes s Rozarkou 4x v jezirku. Taky je vedla v pet nazpatek ke kachniku a brzo spat. Ja uz take polozila zada na gaucik, rano brzo stavame. Manzilka jsem poprosila, jestli me nevezme na vylet. A hadejte kam. No preci na trhy do Sobeslavi. Poznavaci znameni pro theplakovce. Na zadech budu mit svetle zeleny batuzek.
u nás taky kvete komule. jsou tam nějací běláskové, kterým ale víc chutná levandule, a jinak nic. jednu babočku síťkovanou jsem dnes viděla kromě bělásků.
Tady je komule také plná motýlů. Hlavně babočky paví oka, ale jsou i bodlákové, kopřivové a už jsem viděla i admirála. Ze žluťásků mám radost, docela se zase objevují, už jich bylo málo. Letos ani jeden otakárek a to tu mám samý kopr, hlavně kvůli nim.
Bohužel tu mám škůdce. Kocourek se baví tím, že chytá a morduje motýly. Kdyby se aspoň soustředil na bělásky, ale oni se mu nejvíc líbí paví oka.
Kazisvět.
Motýlkové, já vám dám sladký na misku, jo?
Přeletíte tam?
Miska se podává tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3485930/tchervencova-te#a3485930
javorka
napsal(a):
Tady je komule také plná motýlů. Hlavně babočky paví oka, ale jsou i bodlákové, kopřivové a už jsem viděla i admirála. Ze žluťásků mám radost, docela se zase objevují, už jich bylo málo. Letos ani jeden otakárek a to tu mám samý kopr, hlavně kvůli nim.
Bohužel tu mám škůdce. Kocourek se baví tím, že chytá a morduje motýly. Kdyby se aspoň soustředil na bělásky, ale oni se mu nejvíc líbí paví oka.
Kazisvět.
Javorko, i můj kocourek se baví chytáním motýlků.Máme jich na zahradě letos hodně a tak není nouze.Vždy ho donese do domu a má ho mezi packami, ale pár se mi jich podařilo zachránit včas.Předtím mi nosil domů živé myši a to byl problém, když mu utekla, ale naštěstí ji dokázal zase chytit.No ale nervy jsem z toho měla .Máme tu babočky admirála i paví oko, bělásků nejvíc, také žluťáska a modráska a pak takové hnědožluté motýlky, nevím už, jak se jmenují.I nějakého otakárka jsem tu viděla, ale ne toho fenyklového, byl to jiný druh.Minulý týden tu začal poletovat docela velký motýl, krásný černobílý, kterého jsem vůbec neznala.Našla jsem si ho na netu, je to bělopásek.Měla jsem dříve i komuli, ale vymrzla mi, to je fakt "motýlí keř".pěkný den a hodně radosti s kvočnou a kuřátky
Tak dneska vykvetl Boscobel (ve skutečnosti je nepatrně lososovější, ale ne výrazně). Takhle vypadá u mne. A pár dalších foteček. Dana.