Dobrý den, potřeboval bych poradit s muraldkama.Dva měsíce bez problémů a ze dne na den se začaly okusovat na křídlech a škubat si peříčka, která pozřou.Celou dobu dostávaly pestrou stravu, jenom posledních čtrnáct dní jsme jim začali přidávat granule kupované v obchodě.Nevíme si s tím rady.Děkuji za názory a rady na toto téma. jozo1.
Dobrý den, kanibalismus je poměrně častý, když chovatel nenabídne zvířatům to,
co jejich tělo v dané fázi vývoje žádá.
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/414781/stipajici-se-kachny#a3309459
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/694307/co-do-krmeni
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/691341/kachny
aj.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedostatek vápníku, nedostatek prostoru, pokud toho mají dost tak jim chybí něco ve žrádle.
Mulardi, jako pizmovky potrebuji hodne bilkovin a prostoru, jak pisou výše..nepisete, cim jste je driv krmili, ted pridavate granule pro kachny?s věkem jejich potreba zivin roste, tak jim dejte, co potrebuji, smes, ale ne jen pridavat-nevime k cemu-, dejte jen smes neredenou, sekanou travu, masove zbytky..atd.pokud nemaji zahradu, kde si samy nasbiraji, musite je lepe krmit, zvetsit prostor, protoze se nudi..trhace dejte stranou, ty to neprejde...
Děkuji za radu.Takže jim dáváme, šrot pšeničný, šrot kukuřičný, brambory, ovesné vločky, hrách, kolínka nebo nudle, kroupy, jáhly, ovšem že ne najednou, ale střídáme to dost velké množství rozdrcených a spařených kopřiv, tak dva čtyřkilové kýble, ráno a navečer, jen odpoledne bez kopřiv.Neustálý přísun vody, jak do velkého kulatého tácu, tak do uměle zhotoveného rybníčku tak metr x metr.Je pravda, že prostorově jsou na tom húř co se týká spaní, protože během dvou měsíců z několika deka vyrostly do dvou a dvou a půl kil.Je jich deset, výběh mají solidní a nyní je pouštíme na zahradu, kde jsou skoro neomezené.Ale je to asi v tom, že jsme jim přestali dávat vejce a tak mají málo bílkovin.Nyní jsem jim dal po dva dny skoro kilo rozemletého masa, tak uvidíme, co to s nimi udělá.A pak také dostávají kupované minerály a stopové prvky, koupené ve zverimexu.Jinak také asi dva týdny dostávají granule, opět koupené ve zverimexu, přimo pro kačeny.Je paradox, že do doby, kdy granule nedostávaly bylo vše O.K.
Mulardy jsem choval 3 roky po sobe, prvni 2 roky bez problemu, ale loni se mi to stalo taky. Mel jsem jim 7, dovezl jsem je jako 14-ti denni, a problemy zacaly kdyz meli cca 2 mesice,2 z nich skubaly ostatni, trhali jim peri z kridel tak ze je meli uplne hole a cele zkrvavene, napadali i husy. Tak jsem ty dva oddelil a dali jinam mezi slepice, tam uz to nedelali, za 10 dni jsmeje dali zpet, jednoho to preslo a druheho ne, tak jsme ho dali jeste na dalsi 2 tydny pryc, pak zase vratili a preslo ho to, ale ostatni uz ho mezi sebe nikdy neprijali, odhaneli ho od jidla a prohaneli ho. Ale jinak byl uz klid. Takze doporucuji jedince kteri to delaji na nejakou dobu oddelit a kdyz to nepomuze tak na pekac.
Guli

XXX.XXX.90.63
Prosim vas keky je najlepsie zabit mulardy...teraz sa mi zacali preperovat...dakujem