Dobrý den, prosím nemáte někdo zkušenosti s poživatelnosti masa u hus napadených vápenkou. Máme husy brojlerové a měsíc před porážkou začaly trpět vápenkou. Léčily jsme jen olejem, protože jsme nechtěli použít Ivomec / nepoživatelnost masa 60 dní/. Olej moc nezabral. Nyní je vápenka u 2 kusů dost pokročila, husy mají jateční váhu, uvažujeme je zabít. Nevíte může se takové maso jíst?
Zde jsem si dovolila sdílet Bodlinčin článek http://zverolekarka.com/vapenka/ je tam vše podstatné, vyjma odpovědi na váš dotaz, ale to se jistě někdo ozve. Myslím si, že bude přínosné pro každého si článek přečíst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jelikož je vápenka kožní parazit, neměla by mít vliv na poživatelnost masa. Navíc se u hus, pokud vím vyskytuje kolem očí (u hrabavé drůbeže na nohách) a hlavu zřejmě konzumovat nebudete.