Pozor na tepláky, je tu listopad!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2018 11:41

Tak pro forma zahajuji, ne barevným listím, ale drůbeží.

1.11.2018 19:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to je paráda, že jedeme dál i v listopadu

1.11.2018 23:00
skodovak

XXX.XXX.241.255

No...to je tedy jízda

2.11.2018 07:12
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krásné páteční ráno přeji, děkuji za novou teplákovku. Už jsem se bála že se to tu balí či co.
A jak se vám vede?? Neodfouklo vás to větřisko?? My celkem dobrý, trampolína vichřici vydržela ale v poledne se větr obrátil z druhé strany a naráz vidím jak letí Naštěstí se zastavila o bránu a tak jsem tam letěla. No bylo mi jasné že když s ní nic neudělám tak že bude pokračovat jak igelitový pytlík. Tak jsem ji přivázala k bráně a volala mužíčka. Během 5min už byla otočená na druhou stranu a vysela na střeše od uhláku. No adrenalin jako blázen. Naštěstí muž dojl do 10 min tak jsme ji rozebrali. Je trošku zdeformovaná ale mohlo být hůř. Vymění se dvě tyčky a koupí nový špagát a bude zase ok.

Jinka jak vám snášejí soudružky?? U nás je to ostuda. Holky mají jedno či tři vejce denně. Žerou jak polskej zájezd a kde nic tu nic. Přemýšlím jestli jim neprotáhnout den. Přepeřené jsou, kurníček mají jako z brusu nový a takhle to flákají.

Králíčci zatím dobrý, máme jedno hnízdo moravských modrých. Už jsou to koblížci, mají tři týdny tak už hopsají...Dneska by se měla kotit další modrá tak uvidíme....

Přeji krásný den, ať vám to v práci uteče

2.11.2018 12:24
Olánek

XXX.XXX.56.68

Věro medvěda se nebojte,příčina jeho chování odhalena.nedostatečná výchova medvídka medvědicí.Asi mu namluvila,že homo sapiens jsou mírumilovní tvorové a mají rádi zvířata,tak se jich nebojí.

2.11.2018 13:40
Olánek

XXX.XXX.56.68

Ni+Pa napsal(a):
Krásné páteční ráno přeji, děkuji za novou teplákovku. Už jsem se bála že se to tu balí či co.
A jak se vám vede?? Neodfouklo vás to větřisko?? My celkem dobrý, trampolína vichřici vydržela ale v poledne se větr obrátil z druhé strany a naráz vidím jak letí Naštěstí se zastavila o bránu a tak jsem tam letěla. No bylo mi jasné že když s ní nic neudělám tak že bude pokračovat jak igelitový pytlík. Tak jsem ji přivázala k bráně a volala mužíčka. Během 5min už byla otočená na druhou stranu a vysela na střeše od uhláku. No adrenalin jako blázen. Naštěstí muž dojl do 10 min tak jsme ji rozebrali. Je trošku zdeformovaná ale mohlo být hůř. Vymění se dvě tyčky a koupí nový špagát a bude zase ok.

Jinka jak vám snášejí soudružky?? U nás je to ostuda. Holky mají jedno či tři vejce denně. Žerou jak polskej zájezd a kde nic tu nic. Přemýšlím jestli jim neprotáhnout den. Přepeřené jsou, kurníček mají jako z brusu nový a takhle to flákají.

Králíčci zatím dobrý, máme jedno hnízdo moravských modrých. Už jsou to koblížci, mají tři týdny tak už hopsají...Dneska by se měla kotit další modrá tak uvidíme....

Přeji krásný den, ať vám to v práci uteče

Moc nenesou a to jim čistím kurníky denně,Tepláky ano,kecky ne,měl bych je hned plný.

2.11.2018 14:28
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Křepelky skoro nesnáší. Mladé orlovky ještě nezačaly snášet, staré orlovky přepeřují. Takže to zachraňují hempšírky, hlavně letošní. A zrovna včera jsem se ptala manžela, jestli nenašel nějaké ukryté hnízdo, kam by mohly zanášet běžci. Tam buď něco na to může chodit (běžci jsou pořád venku na zahradě, takže snesou případně vejce, kde to na ně přijde) nebo prostě taky pauzírujou.

2.11.2018 16:48
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

My máme od 20 "vynesených" halovek i klecovek denně 8-11 vajec, tedy počítám jen ty nalezené. Jsou tedy až pažraví, manžel jim neřekne jinak než piraně. Hlavně když kuchá ryby, tak mu lítaj až pod nůž. IB nesnáší, nesly na jaře a v srpnu, teď už ne a to je myslím normální. A ta jedna hedvábka nikdy nic neutrousila, ale to je takový mini chroustík, že by to po ní jeden ani nechtěl. A v neděli přijede návštěva, už si chystám sváteční tepláky

2.11.2018 20:22
sadovsky

XXX.XXX.248.243

Dobrý večer všem.Krásný začátek listopadu.Včera jsem si dovezl 16 kuřic hempšírek i s kohoutem.Toužili jsme po nich s manželkou od výstavy v Přelouči a konečně se zadařilo.Vánoce tedy o trošku dřív.Přeji tedy tímto všem mnoho splněných přání.

2.11.2018 22:22
sadovsky

XXX.XXX.248.243

Ještě si dovolím jedno foto pro Ančovičku 1-Děkuji moc za krásné brahmanky.Máme 5 holek a 4 kluky.Jsou to prostě miláčkové.Ještě stále krásně rostou.Děkuji a přeji mnoho dalších chovatelských úspěchů.

3.11.2018 11:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ode dneška mám taky novou posilu do týmu hempšírek. Manžel ho dnes přivezl

3.11.2018 12:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Krasavec!
Obrácený kroužek - to je teda vada.

3.11.2018 12:32

taky budu mít posilu.

aneb dnes trávím den na cestách. teď jsem někde na hranicích. ještě dvě hodiny ke kohoutovi a pak zase domů :D

3.11.2018 20:42
3.11.2018 22:57
ančovička1

XXX.XXX.59.161

sadovsky napsal(a):
Ještě si dovolím jedno foto pro Ančovičku 1-Děkuji moc za krásné brahmanky.Máme 5 holek a 4 kluky.Jsou to prostě miláčkové.Ještě stále krásně rostou.Děkuji a přeji mnoho dalších chovatelských úspěchů.

Pane Sadovsky,moc jste me potesil,ze se vam brahmanky,rikam jim Snehurky,tak hezky vydarily😀ja mam z 11kuratek jen 3slepicky,ale krasne a vymazlene😇..pise se,ze malo nesou..slepicky zacaly snaset v breznu a snasi doposud,sem tam jedna vynecha,takze dobry..a vasich 5 slepicek,gratuluju😀take preju at se vam v chovu daří😀

4.11.2018 08:10
kastef

XXX.XXX.69.65

Tak já mám z 5 brahmančích vajec 4 slepičky,kohoutek se nastestí udal.
Jsou vylihle 23.5.-kdy tak asi začnou snašet?

4.11.2018 09:16

kastef napsal(a):
Tak já mám z 5 brahmančích vajec 4 slepičky,kohoutek se nastestí udal.
Jsou vylihle 23.5.-kdy tak asi začnou snašet?

Ve věku 7-8 měsíců
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6947/brahmanky/

4.11.2018 09:46
kastef

XXX.XXX.69.65

Tak to vypada po vanocích,či novém roce:)
Zatím mi vejce nechybí,Australky zatím nesou ,a kříženky Araukan.

4.11.2018 18:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dnešní kontrola, jestli to tam náš Zdenda dobře čistí

4.11.2018 18:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A poslední hempšírčí kokrháč

4.11.2018 21:37
ančovička1

XXX.XXX.59.161

Kastef,spis bych rekla,ze budou snaset az v tak v breznu,pres zimu se opozdi,kdyz jsou lihnute az koncem kvetna..brahmanka dospiva pomerne dlouho, oproti beznym plemenum slepic,take jsou o dost vetsi,hlavne kohouti,tak jim dejte cas a plna krmitka,vsechnu péči vam vrati😀

5.11.2018 10:22
kastef

XXX.XXX.69.65

Jj ,krmeni jsou az az,krmim smeskama,takze u mne vsechno narusta a dospiva pomerne rychle.Jsou to takove hodne bambule:)
No pak dám vedet,az zacnou.

5.11.2018 10:54
slovensko

XXX.XXX.178.6

Vierka prepacte ale tie vase kohuty sa mi ovela viac pacia ako nova posila. Su take mohutnejsie.

5.11.2018 19:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

slovensko napsal(a):
Vierka prepacte ale tie vase kohuty sa mi ovela viac pacia ako nova posila. Su take mohutnejsie.

Jo mě se taky líbí víc, ikdyž uznávám, že ten nový kohout má fakt pěknou hlavu a hlavně pěkně vysoký hřeben. Ale je to marné, prostě na líhnutí 2019 musím už mít novou krev.

5.11.2018 19:32

tak nový slepičky?

5.11.2018 19:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nepokoušejte mě bohužel naše zahrádka není nafukovací. Dva kmeny hempšírek nemám kam dát

5.11.2018 20:06

vždycky se to někam vejde

6.11.2018 07:35
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ja by som toho vaseho kohuta hned bral, keby ste boli blizsie.

6.11.2018 07:58
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krásné ráno, paní Věro ti kohouti jsou opravdu moc pěkní. Přece jen kdyby jste je prodávala tak bych si od Vás ráda toho nekroužkovaného koupila. Mohla bych se pro něj zastavit nejdříve za 14 dní. Až tu doma pomine Martinská husa :)

Zítra u nás vypukne škubání tak jsem zvědavá jak to půjde. Doufám že jako posledně, nebo máme škubat 18kousků

Také přidám našeho hempšíráka, bohužel o něj nikdo nejeví zájem Tak snad se na něj štěstí uměje a nebude muset šlapat nudle....

6.11.2018 08:03
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Prikladam foto z mobilu tak snad to nebudou opet netopyrci...

6.11.2018 08:21
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ni+Pa napsal(a):
Prikladam foto z mobilu tak snad to nebudou opet netopyrci...

Aj ten je moc pekny.

7.11.2018 19:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):
Krásné ráno, paní Věro ti kohouti jsou opravdu moc pěkní. Přece jen kdyby jste je prodávala tak bych si od Vás ráda toho nekroužkovaného koupila. Mohla bych se pro něj zastavit nejdříve za 14 dní. Až tu doma pomine Martinská husa :)

Zítra u nás vypukne škubání tak jsem zvědavá jak to půjde. Doufám že jako posledně, nebo máme škubat 18kousků

Také přidám našeho hempšíráka, bohužel o něj nikdo nejeví zájem Tak snad se na něj štěstí uměje a nebude muset šlapat nudle....

Tak ho tu u mě máte. Jdu na druhého dát inzerát. Ať dělá radost jinde.

8.11.2018 06:57
skodovak

XXX.XXX.241.255

To je kohout sem kohout tam a mně jeden chybí mám sice ale příbuzný...každý furt že jednou se nic nestane,ale nechci...

8.11.2018 07:59
Olánek

XXX.XXX.56.68

Drama vrcholí,adrenalin stoupá,již mám z desítky kohoutů,vlašáci rodobarví, jen posledních pět,jeden hezčí než druhý,čtyři mají krční závěs do zlatova a jeden do červena,tu krásu nelze popsat slovy.Které vyřadit,těžká je to volba. .

8.11.2018 09:03

Olánek napsal(a):
Drama vrcholí,adrenalin stoupá,již mám z desítky kohoutů,vlašáci rodobarví, jen posledních pět,jeden hezčí než druhý,čtyři mají krční závěs do zlatova a jeden do červena,tu krásu nelze popsat slovy.Které vyřadit,těžká je to volba. .

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozpo%C4%8D%C3%ADtadlo

8.11.2018 14:48
skodovak

XXX.XXX.241.255

To je kohout sem kohout tam a mně jeden chybí , mám sice, ale příbuzný... každý furt že jednou se nic nestane, ale nechci...

8.11.2018 17:45
Chrobačik

XXX.XXX.167.68

Škodováků mám 10 pětiměsíčních amroxaku z vajec od pána z Rohatce. Pokud byste měl zájem já bych rád vyměnil. Pošlete mi esemeskou adresu a já přijedu 734 897 919.

8.11.2018 18:57
skodovak

XXX.XXX.241.255

Chrobačik napsal(a):
Škodováků mám 10 pětiměsíčních amroxaku z vajec od pána z Rohatce. Pokud byste měl zájem já bych rád vyměnil. Pošlete mi esemeskou adresu a já přijedu 734 897 919.

Dobrý den,děkuji za nabídku,bohužel nemám žádné kohouty na výměnu...

9.11.2018 17:26
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Želám vám príjemný piatok zo Slovenska, ledva som našla teplákovku, tak dvíham tepláky

9.11.2018 17:31
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak něco pro zlepšení nálady a dovolil bych si nabídnout i pár posledních kohoutků z.velsumek oranžovokrkých a araukánů. Tak něco pro zlepšení nálady a dovolil bych si nabídnout i pár posledních kohoutků z.velsumek oranžovokrkých a araukánů.Tak něco pro zlepšení nálady a dovolil bych si nabídnout i pár posledních kohoutků z.velsumek oranžovokrkých a araukánů.Tak něco pro zlepšení nálady a dovolil bych si nabídnout i pár posledních kohoutků z.velsumek oranžovokrkých a araukánů.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rhKWerLuATU

9.11.2018 18:32

nejmladší kohouti ode dneška testují novou voliéru, jestli je liškovzdorná. tak jim držte palce

9.11.2018 20:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Začátku, mě se ty černý líbí čím dál tím víc. Škoda že bubák byl kohout a skončil v hrnci.

9.11.2018 20:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A už chystáte na neděli nějakou dobrou pečínku, když bude Martina?

10.11.2018 17:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pár fotek orlovek. Už nevypadají jak strašidla. Ale ještě přepeřují. Jsou tam loňské i předloňské. Jak určitě sledujete, tak první rok jsou tmavé a další rok takhle krásně zesvětlají a dostanou krásné barvy. Na poslední fotce se cpou tvarohem. Jo a na zahradě je stále bahno

11.11.2018 16:36
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásný den byl dnes a snad nám to ještě vydrží.Zatím ještě kvetou růžičky a červenají poslední rajčátka.Slepičky si dnes užívali slunečné odpoledne,tak jsem jim trochu ostříkal nilfiskem hnízda a hned jsou zas jak nová a i včelky dnes pracovali,ale nevím nevím jak to s nimi dopadne 8.11.jsem dělal druhou fumigaci a spad kleštíka byl v desítkách kusů a jak to vypadá u školníků či na gaučíku a Dadu se nám asi vdala????

11.11.2018 18:45

tak kohouty nic nesežralo.

posekala jsem pýr, zamulčovala jsem stromy a keře, kolem některých stromů, co budou snad někdy v budoucnu růst v kulturním trávníku, jsem konečně zakopala dřevěné obruby, zazimovala jsem růže a zahrádka normálně vypadá skoro jako zahrádka, zdálky není poznat, že většinu plochy tvoří posekaný plevel :D

tak mě to naladilo, že jsem si hned ještě rychle objednala ještě jednu višeň a zakrslou třešeň. višeň dám tam, kde jsem původně chtěla dát vysokokmen hrušně, než se na zákrscích ukázalo, že nějaký soused bohužel ty blbý jalovce má. takže vysokokmen by se blbě stříkal.

11.11.2018 19:10
ančovička1

XXX.XXX.1.0

Tak drzim palce,bodlinko,at protilisci opatreni vydrzi a zahradka bez uhony přetrvá zimu☺..s hruskami u nas to same, nase stara solanka byla kazdy rok obalena metraky hrusek,nestacila jsem je zkrmovat a ted uz par let jen vykvete,za cas malinke plody opadaji a listy napadne rez😕..je to stary vysokokmen,tak postrik by se dal jen asi s hasicskym zebrikem😁..velka skoda dobrych hrusek..

11.11.2018 19:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás se na zahradě nestíhá a ještě nejsou na trvalém stanovišti kdoule, moruše a zelená ryngle. Manžel dnes dobudoval kůly a oplocení na stromky - proti ovcím. A ani česnek není v zemi, ale na ten je asi ještě čas snad.
Zato jsem dneska zazimovala poslední tri orlováky do mrazáku.

12.11.2018 22:19
začátek

XXX.XXX.4.22

Taky jsem furt pozadu,ale nijak nedivočim,ono to na mne stejně počká. Procházka městem - na dlouhé zimní večery
https://www.youtube.com/results?search_query=proch%C3%A1zka+m%C4%9Bstem toto pak přidat do vyhledávače.

15.11.2018 11:12
slovensko

XXX.XXX.178.6

Kde ste vsetci, nejako to tu umiera. U nas je stale krasne slnecno, aj ked uz trochu chladnejsie. Zacali mi uz nosit 6 mesacne amroksky, tak som spokojny. Prve vajicko celkom velke 49 g.

15.11.2018 12:23
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mno, u nás se zpracovává poslední letošní ovoce - kiwi.
Zítra jedeme do Pardubic na výstavu terakotové armády, tak se na to těším.
Taky soustavně pracuji na projektu KVO? - tedy Kolik vajíček odnesu? Zatím jsem zjistila, že naše tři hnědule mají v loňském červenci 100% nosnost - 93 hnědých vajíček, kdežto běhule „jen“ 80%. Už mi šibe - mám zpracovaný na každý měsíc graf s vyjádřením, kolik nesou hnědé v poměru k bílým, také mám graf celoroční, kolik snesly hnědé a kolik bílé, a také mám graf ve vztahu ke 100% nosnosti.
Druhé letošní pololetí se to bude dělat hůře - v srpnu nám jedna běhule uhynula, tak jsme koupili dvě kropenaté s tím, že dle popisu by měly mít nejtmavší vajíčka a tak bychom měli poznat, které kolik nesou. Jenže kropenky nesou vejce k nerozeznání podobná k hnědulčím, tudíž poměr hnědých vajec k bílým bude 5:2 a to už se nebude počítat tak pěkně.

15.11.2018 14:49
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Odkaz na info k výstavě holubů, králíků a drůbeže v Českých Budějovicích teď o víkendu 17. listopadu - 18. listopadu 2018 https://www.vcb.cz/navstevnici/akce/vystava-holubu-kraliku-a-drubeze-89.html
SOBOTA 8:00 - 16:00
NEDĚLE 8:00 - 12:00

15.11.2018 16:19

Na focení už na zahradě nic není, nic nekvete, teď tam vlastně není NIC, což se mi líbí, protože tam není plevel a křák, ale není to moc fotogenické, no. Zasadila jsem třešeň a višeň a tím asi podzimní práce skončí.

Test zabezpečené slepičí voliéry zatím probíhá výborně. Liška hrabala a neprohrabala se. Teď už jen přibývají nešťastné liščí stopy, jak to obchází. Ze vzteku se taky prohrabala do druhé voliéry, která zatím bezpečná není, ale tam akorát shodila kýbl, drůbež tam nebydlí.

15.11.2018 17:32
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer,ráno mrazík a prvně ledový škraloup na vodě,odpoledne krásně a konečně jsem zasadil česnek.Jinak zasazeno 3 x meruňko švestky,bluma,broskev a meruňka.Letošní kuřátka už začínají snášet vlašky,z.velsumky a pomaličku polehoučku začínají araukány.Zatím tedy jen kolem 20 vajíček denně,ale snad se to brzo zlepší.Poslední kvítky růžiček,přes noc spálí nejspíš mrazíček,ale šípky zůstanou,dělat parádu do jara.

15.11.2018 17:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Zahradu stále uklízím, je to nekonečné. Česnek mám v plánu co nejdříve namořit a taky budu sázet. Přidávám pár fotek, ať to tu trochu ožije.

16.11.2018 18:12

Podzimní den

Nejníže rostoucí mišpule už změkla

16.11.2018 18:24
kouták

XXX.XXX.168.33

Terezko,ještě chvilku si ty úžasný slepice budu prohlížet a místo návratu k holubům se ze mě stane chovatel slepic.

16.11.2018 18:41

Však je možné mít obojí, ne?

Já si taky holuby jednou pořídím. Až si vyberu jen jedno plemeno

16.11.2018 19:47
kouták

XXX.XXX.168.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však je možné mít obojí, ne?

Já si taky holuby jednou pořídím. Až si vyberu jen jedno plemeno

Tak to jsem zvědav jaké plemeno vyberete,aby to ladilo k těm italským chocholatým kráskám.Napadá mě pouze parukář.Až Vás to holubaření chytne,tak jsem tady pro Vás.

16.11.2018 20:23

kouták napsal(a):
Tak to jsem zvědav jaké plemeno vyberete,aby to ladilo k těm italským chocholatým kráskám.Napadá mě pouze parukář.Až Vás to holubaření chytne,tak jsem tady pro Vás.

ty jo, já toho mám ve výběru právě pořád hodně, no. parukář tam není, ale staroholandský kapucín bílý, taky indický pávík ale i košoa a tohle:http://www.taubedaisy.de/rasse-a-l/luzerner-einfarbige.htm

16.11.2018 20:56
kouták

XXX.XXX.168.33

ty jo, já toho mám ve výběru právě pořád hodně, no. parukář tam není, ale staroholandský kapucín bílý, taky indický pávík ale i košoa a tohle:http://www.taubedaisy.de/rasse-a-l/luzerner-einfarbige.htm

No tak staroholandský kapucín by se našel i v podobném zbarvení jak ty paduánky.Pávíky nemusím,ale košoa bromzový je krásný mohutný holub.Luzernští a ti další už nejsou tak atraktivní.Vzpomínám,že košoa jsem viděl poprvé před lety na trhu ve Waserburgu a nemohl jsem se od něho odtrhnout.Dnes je u nás k vidění dost často.

16.11.2018 21:01

košoa je právě krásný naživo. na obrázku si člověk řekne, no, holub. ale na výstavě, to je pokoukáníčko. náš pan předseda má bílý montaubánce a na ty se teda taky dá dívat, to jo.

a kapucíni by stačili bílí, mají super oči.

16.11.2018 21:14
kouták

XXX.XXX.168.33

košoa je právě krásný naživo. na obrázku si člověk řekne, no, holub. ale na výstavě, to je pokoukáníčko. náš pan předseda má bílý montaubánce a na ty se teda taky dá dívat, to jo.

a kapucíni by stačili bílí, mají super oči.

Tak to jsem zvědav co vyberete.Jsme na tom stejně.Já mám holubník a slepičárnu budu muset zbudovat.U Vás je to obráceně.U mě je plemeno jasné.Návrat,pokud nějaký bude,tak to bude zase Německý výstavní.

17.11.2018 08:26

No když už je holubník, tak je škoda, že je prázdný, ne?

17.11.2018 11:05
kouták

XXX.XXX.168.33

Terezko,pořád jsou tam tyhle potvory,ale paduánka to není.Dnes už byl hezký mráz,tak jejich dny jsou sečteny.

18.11.2018 13:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné nedělní odpoledne. Ráno byla pěkná kosa. U babičky -4, u nás tepleji -2. No a já NEmám nic na namazání hřebínků na kohouty. Jo ta prevence poněkud pokulhává...

18.11.2018 14:17

Jo, u nás taky byla zima, morčatům zmrzla voda, to mě nebaví:/

aspoň že nemusím mazat žádný hřebeny.

18.11.2018 21:01
dadu

XXX.XXX.61.94

začátek napsal(a):
Krásný den byl dnes a snad nám to ještě vydrží.Zatím ještě kvetou růžičky a červenají poslední rajčátka.Slepičky si dnes užívali slunečné odpoledne,tak jsem jim trochu ostříkal nilfiskem hnízda a hned jsou zas jak nová a i včelky dnes pracovali,ale nevím nevím jak to s nimi dopadne 8.11.jsem dělal druhou fumigaci a spad kleštíka byl v desítkách kusů a jak to vypadá u školníků či na gaučíku a Dadu se nám asi vdala????

Dadu se nevdala - svatba stojí moc peněz
Jen jsem měla moc práce (ke svým zvířatům a třísměnné práci jsem ještě piplala 2 novorozené čivavky, které po císaři přišli o maminku) a taky si musím zvyknout na novou tvář ifauny. To ale neznamená, že semka nechodím. Teď taky ani nemám co fotit - kočinky se odebraly do slepičího nebíčka (nikoliv do mrazáku) a tak abych měla aspoň nějaká vajíčka, tak jsem si koupila 5 "kropenatých" hybridek. A taky jsem se rozhodla opět vrátit k podnikání, tak na tom pracuju (ale to ještě nějakou chvíli potrvá )
Přeji všem hodně zdaru

20.11.2018 09:24
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno.Dadu dík za zprávu a ať se ti všechno povede,podle tvých představ .Školníci jsou asi po škole a bez internetu,Bůh sám ví co provedli a gaučík stále trucuje i když iFAUNA funguje. Tak ještě jednou všem,přeji šťastný den .Horal tak se připravuje štička na vánoce.

22.11.2018 10:28
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý den ve spolek,
je tu nějaké mrtvo či co. Tišnovsko hlásí 4°C ale pocitově nic moc.
Včera jsem se rozhodla přisvěcovat pipkám tak snad mi přidají aspoň jedno vajíčko. Jedno vajíčko za den je tedy opravdu málo. Jsou krásně přepeřené a hřebínky mají taky pěkně vybarvené. Tak doufám že někde nezanášejí. Už mě to hledání nebaví a hlavně mi to moc nejde :) S tím pupkem se jen tak někde nevlezu

Králíčci se mají veselek světu. Dnes dokonce po 15 dnech vylezli další chlupáčci. Tak až je zase zastihnu venku z pelíšku tak vám je nafotím. Jsou tam 3 černí 1 modrej...
Pak jsou tam ještě jedni chundeláči ale těm se ještě ven nechce a to jsou o 4dny starší.Až vylezou to teprv budou macci

Krásný den přeji i když je tak pošmourno....

22.11.2018 11:19
slovensko

XXX.XXX.178.6

Zdravim, aj u nas je tak skaredo. Ja som mal vcera 10 vajec od 27 sliepok, takze celkom dobre. Ale byva aj menej. Stale niektore este preperuju.

22.11.2018 12:48
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Posílám Vám pozdrav z Pardubic. Do konce měsíce můžete navštívit tyto fešáky, nemusíte ani do muzea, stačí jít na nádraží nebo do obchodního domu. :)

22.11.2018 15:24

tak paduánky na výstavě 94,95,93 a 93,5. To není vůbec špatný

22.11.2018 16:30
ančovička1

XXX.XXX.49.68

Bodlinko,gratuluji!!😀ja se chystam,snad to vyjde, na vystavu do Lyse,strasne se tesim ...touzim po techto chocholacich,ale po pavlovkach stribrnych,ty jsou uzasne😁!bohuzel v nove voliere pro ne,mam jeste 3ohromne kohouty brahmaky..

22.11.2018 16:36

brahmy půjdou do mrazáku a hned bude volná voliéra:D

v lysé budou pavlovky? tak moc jsem ten katalog nezkoumala

22.11.2018 16:49
ančovička1

XXX.XXX.49.68

Jasna vec,pujdou do mrazaku,i kdyz me je jich lito..ja sice take nevim,jestli uvidime v Lyse pavlovky,ale mam uz je zamluvene jinde,tak uz jen ti brahmaci...ale vystavni pavlovske krasavice bych moooc rada videla😇😀

22.11.2018 17:19

tak pavlovky tam nejsou.

22.11.2018 17:23
kouták

XXX.XXX.168.33

tak paduánky na výstavě 94,95,93 a 93,5. To není vůbec špatný

Terezko,gratulace i ode mě.Jsou to prostě krásky.

22.11.2018 17:24
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Chocholkám gratulace. Hlavně aby si na nich lišák nepochutnal. Lišák co chodí k nám má nejraději ty s čestnou cenou

22.11.2018 17:39

Testovací provoz nové voliéry vypadá pořád výborně, už nějakou dobu nebylo nikde nahrabáno. Tak to asi definitivně pochopila.

Takže chocholky jsou snad v bezpečí.

22.11.2018 18:57
ančovička1

XXX.XXX.49.68

Tak jsem si odskocila podojit kozu Růžu, 1,7 l,rano 1,8 l a to ji jeste cuca jeji 8mi mesicni kozicka😁..Ruza uz je asi mesic pripustena,tak to snad dobre dopadne😀🐐 ..bodlinko,diky za info,tak tam snad najdu ty krasne paduanky,abych se pokochala,jsou si s pavlovkami podobne..jinak mladosky vlasky 10ks,snasi 5+ -,krizenky vlasky x maransky ,take tak,dnes 10 ,+ 2 vajicka od 2 lonskych brahmamek,jeste neprestaly snaset,mlade 3jeste nezacaly,ty az na jare,tak zatim dost vajicek pro deti a vnoucata😀

22.11.2018 19:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. A nekoukali jste někdo včera na Krause? Viděla jsem jenom ukázku a byla tam nějaká paní s kohoutem. Taky měl chocholatou hlavu...
bodlinko, koukala jsem na fotky s pletivem na FB, je to super. My máme taky buď betonové čtverce nebo i pletivo a na to písek. Ale takové to tuším 2x2cm, spodem se u nás rádi podhrabávají potkani.
Já už pomalu hysterčím z krize zvané seno. Máme zamluvené další balíky sena od stálého dodavatele, ale pán nám je zatím nepřivezl a ani neřekl, kolik mají stát. To je patálie. Ještě skrmit dva balíky a pak budu pořádně nervovat

22.11.2018 20:45
viu

XXX.XXX.209.18

😣 my v teplacich a bundach a moje wz uz zase kvoka......
Myslite, že mezi zdrobnelymi najdu nejake plemeno, ktere bude mene kvokat? 1kvokani za sezonu mi nevadí 😎
Krasny vecer vsem.

23.11.2018 07:58
nomad72

XXX.XXX.214.156

a zase je tu .... fotka trocha rozmazaná,asi mala naponáhlo .... ale je vidieť,čo za návšteva tu bola

23.11.2018 11:43
veraboskova

XXX.XXX.18.226

javorko děkuju za to video

23.11.2018 11:47
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Jinak dneska snad manžel dojde na poštu. Mám tam balík. Děsně se na něj těším. Vzhledem k tomu, že pošta opět nestíhá a odeslaný byl už v pondělí, tak snad si s ním nehráli házenou. A pak doufám, že mi tu poradíte. Protože by v balíku měla být bazarová Bioska

23.11.2018 12:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Taky snad dojedeme dnes na poštu. Mám tu balík a obálku se semínky.

23.11.2018 14:22
ančovička1

XXX.XXX.49.68

veraboskova napsal(a):
Jinak dneska snad manžel dojde na poštu. Mám tam balík. Děsně se na něj těším. Vzhledem k tomu, že pošta opět nestíhá a odeslaný byl už v pondělí, tak snad si s ním nehráli házenou. A pak doufám, že mi tu poradíte. Protože by v balíku měla být bazarová Bioska

Verko, ja jsem si objednala z inzeratu asi pred 20ti lety, starsi Biosku O9,manzel mi pro ni jel na smluvene misto, moc jsem se na ni tesila...vytahl z kufru auta cosi velikeho,tezko identifikatelneho,obaleneho prachem a pavucinami ,uvnitř byly skorapky, pozustatky posledniho lihnuti😁..ovladaci panel byl omlaceny,zustal jen kolik na vypnuti a zapnuti a knoflik termostatu😁..byla jsem trochu zdesena,ale lihen jsem umyla,zapla,vyzkousela a vsechno fungovalo na jednicku!dodnes v ni lihnu a zatim mne nezklamala,uplne idealni na housata,coz potrebuji..tak vam preji,at se vam v ni take dobre lihne 😀

23.11.2018 19:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to jsem se při čtení ančovičko nejdřív zarazila. Já doufám, že se nezděsím. Balík je doma, jdu ho rozbalovat.

23.11.2018 21:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já myslím, že dobrý. Každopádně skořápky a pavučiny se nekonaly. Jdu pátrat po návodu a když ho najdu, tak zítra to zkusím nějak vyzkoušet...

23.11.2018 21:31
ančovička1

XXX.XXX.49.68

To mne mrzi,Verko,ze jsem vas vydesila,byla to jen úsměvná vzpominka na moji prvni lihen😁..ale jak vidite,je kvalitni,mam ji dodneska a zanic bych ji nedala..na kurata jsem si koupila Covatutto 162,fungl novou a taky jsem s ni moc spokojena,lihne spolehlive,obraci si sama vajicka😀..tak jsem zvedava,co jste z toho balicku vybalila,verim,ze to bude mile prekvapeni

23.11.2018 21:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A tak zlé to zase nebylo ančovičko. Alespoň jsem se pustila do vybalování hned. Fotky už jsem vložila výše.

23.11.2018 21:39
ančovička1

XXX.XXX.49.68

Jeje,tak koukam,ze uz je vybalena😀.. je pekna,jako nova..tak hned vyzkouset a uz by mohlo prijit jaro😁

24.11.2018 11:28
kouták

XXX.XXX.168.33

Kde je ta mediální hvězda bodlinka?Terezko,tak se pochlubte jaké to bylo v SAMA-DOMA.Dle mého to bylo perfektní.

24.11.2018 12:02

Lol. nic zajímavého, spíš způsob, jak zaplnit hluché místo přes poledne

24.11.2018 13:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A kdy se to vysílalo?

24.11.2018 13:55
kouták

XXX.XXX.168.33

veraboskova napsal(a):
A kdy se to vysílalo?

22.11.

24.11.2018 19:06
začátek

XXX.XXX.4.22

veraboskova napsal(a):
Tak já myslím, že dobrý. Každopádně skořápky a pavučiny se nekonaly. Jdu pátrat po návodu a když ho najdu, tak zítra to zkusím nějak vyzkoušet...

Návod mohu zaslat na email.

24.11.2018 19:31
cipis

XXX.XXX.89.248

nomad72 napsal(a):
a zase je tu .... fotka trocha rozmazaná,asi mala naponáhlo .... ale je vidieť,čo za návšteva tu bola

Či už rozmazaná alebo nie, podľa počtu smajlíkov na radosti ti to neubralo
Pošli potom aj nejaké selfičko, nech sa aj my potešíme

24.11.2018 19:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

začátek napsal(a):
Návod mohu zaslat na email.

Psala jsem k výrobci. Ale než čekat do pondělí, tak se s návodem posílám do zpráv svůj email. Aspoň pak už neodolám neodolatelnému cukání líheň zapnout. Děkuji

25.11.2018 03:37
nomad72

XXX.XXX.214.156

cipis napsal(a):
Či už rozmazaná alebo nie, podľa počtu smajlíkov na radosti ti to neubralo
Pošli potom aj nejaké selfičko, nech sa aj my potešíme

tu je .... padla kosa na kameň .... a nebolo treba ani dlho čakať ...

25.11.2018 15:57
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Co teď bude s tím vyplašeným zvířetem?

25.11.2018 17:19
bery25

XXX.XXX.45.104

Zuzkaa napsal(a):

urcite pozrie nasho stvoritela

26.11.2018 09:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

Zuzkaa napsal(a):

no známej saďour si to určitě "užil" buďte ráda , že nedal foto s vidlema a "šťastným" lovcem

26.11.2018 10:11
stepka

XXX.XXX.225.10

lupus4 napsal(a):
no známej saďour si to určitě "užil" buďte ráda , že nedal foto s vidlema a "šťastným" lovcem

psychopat si jen obrátil nick, ó jak rafinované

26.11.2018 11:14
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Chápu, že liška je lovná zvěř, měl by se ale o její likvidaci postarat odborník, tedy myslivec ne? A nebo jí odvézt do jiného revíru, což je u lišky asi 8 km.

26.11.2018 11:39
veraboskova

XXX.XXX.18.226

No mojí sestřenici tuším předloni liška zlikvidovala přes den všechny slepice ( a to bydlí normálně ve městě, ne na vesnici). Kamarádka se zase v neděli vracela s rodinou z kostela a liška si vlekla kohouta kamsi. Zbytek slepic kaput. Takže já mám na věc jiný pohled. Obě se obrátily na místní myslivce, kteří se snažili lišku zlikvidovat (tedy ne převézt někam jinam aby škodila jinde). Obecně jsou prý lišky přemnožené a myslivci se je snaží redukovat. Lišky likvidují hlavně drobnou zvěř. Např. bažanty a zajíce.
Jinak doporučuji googlit a najít si o tom pár článků a zbytečně tu nespekulovat.
Např. https://chrudimsky.denik.cz/zpravy_region/myslivci-loni-ulovili-652-lisek-coby-skodna-davi-malou-zver-20150326.html

26.11.2018 11:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro vh. tady nikdo nic nemá proti chycení do sklopce a rychlému utracení lišky...
to ovšem není případ zdejšího "pampaliniho" nomáda alias damona

26.11.2018 11:56

No, tak likviduje, no. Ale od toho jsem snad člověk rozumný, abych nemusela klesnout na úroveň toho zvířete a taky jen likvidovat.

26.11.2018 11:57
cipis

XXX.XXX.89.248

Že odviezť 8 km . Myslím si, že sliepky chová len kvôli líškam Tuším sa kvôli tej úchylke ani nevyspí . Ja ho fakt ľutujem

26.11.2018 12:05
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Ještě jednou. Chápu, že liška je přemnožená škodná, ale i tak by se o její likvidaci měl postarat někdo, kdo dokáže zvíře usmrtit rychle a bez dlouhého trápení.

26.11.2018 12:11
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Ale no tak, už to tady zase sklouzává ke spekulacím a k osobnímu nepřátelství
Nechcete sem dát radši nějaký smysluplný obsah? Nějaké foto vašich drůbežích svěřenců?

Jinak musím poděkovat začátkovi za zaslání návodu k Biosce. No je to slušně řečeno "docela komplikované" jak v ní líhnout. A už se na to těším

26.11.2018 12:35
cipis

XXX.XXX.89.248

Myslím si, že získať od damon-nomada foto nejakej sliepky je priam nemožné. A ak mám byť úprimná, ani o to nestojím, tuším chová len hybridky

26.11.2018 13:13
slovensko

XXX.XXX.178.6

Vierka liahnut v bioske je uplne jednoduche. Staci dolievat vodu, 2x denne otacat vajcia a sledovat teplotu. Mam ju uz 5 rokov a vzdy sa mi vsetko co bolo oplodnene aj vyliahlo.

27.11.2018 11:22
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ranko a je tu zasejc zima. Sníh padal celou noc…

8:00 Postavil jsem si sněhuláka.

8:10 Feministka ze sousedství šla okolo a ptala se, proč jsem raději nepostavil sněhulačku.

8:15 Postavil jsem sněhulačku.

8:17 Sousedka feministka se vracela domů a stěžovala si, že ta bujná prsa budou negativně ovlivňovat ostatní sněhulačky, které takto obdařené nejsou.

8:20 Manželský pár gayů, co bydlí vedle, šel okolo a zasyčel, proč jsem raději nepostavil sněhuláky dva
.
8:22 Transgender... osoba se mne zeptala, proč jsem raději nepostavil osobu jen jednu, ale s měnitelným orgánem.

8:25 Veganská rodina z konce ulici mne obvinila z plýtvání a stěžovala si, že mrkev je jídlo a ne s ní zdobit postavy ze sněhu.

8:28 Před chvílí mne někdo nazval rasistou, protože ti dva sněhuláci jsou bílí.

8:31 Muslim, co žije přes ulici, nařizuje, že sněhulačka musí neprodleně mít burku.

8:40 Dorazila policie, že prý někdo volal, že moji sněhuláci je uráží.

8:42 Sousedka feministka zase vyšla ven, a že prý musím to sněhulákovo koště odstranit, protože by si to někdo mohl vysvětlovat tak, že žena má být v domácnosti.

8:43 Před chvílí z radnice přijel referent, co má na starosti sexuální rovnoprávnost a vyhrožoval, že odtud mohu být vystěhován.

8:45 Právě dorazila televize z ABC. Ptají se, jak se pozná rozdíl mezi sněhulákem a sněhulačkou. Říkám, že podle těch sněhových koulí. Jsem označen jako sexista.

9:00 Na dopoledních zprávách jsem prezentován jako podezřelý element, potenciální terorista, rasista, homofób, necitlivý delikvent vůči viditelným menšinám, který chtěl využít obtížné povětrnostní situace dělat společenské potíže.

9:10 Jsem tázán, zdali jsem měl nějaké spolupachatele. Přijeli ze sociálky o odvezli moje děti.

9:29 Krajně levicoví demonstranti, uraženi vším ,co jsem spáchal, nyní pochodují naší ulicí, a požadují mé okamžité zatčení, odsouzení a přísné potrestání.

Morální poučení: Tento příběh žádné nemá.

Je to jen odraz světa, ve kterém dnes žijeme a ... bude to ještě horší.

27.11.2018 19:37
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Tak si taky dovolím jeden předvánoční. Malá prosba všem přátelům.Můžu požádat všechny o velkou laskavost?Ti z Vás kteří plánují umístit vánoční světýlka/dekorace ve Vašich zahradách,můžete se prosím vyhnout všemu co je modré a blikající?Pokaždé,když jedu kolem,myslím že je to policie a mám panický záchvat.Musím sundat nohu z plynu,vyhodit lahev od vína,zapnout si pás,hodit telefon na zem,vypnout rádio a strčit zbraň pod sedadlo.Je toho na mě moc.

27.11.2018 20:18
ančovička1

XXX.XXX.220.127

krasny a vesely predvanocni!😂😂😂

28.11.2018 10:57
bery25

XXX.XXX.45.104

sadovsky napsal(a):
Tak si taky dovolím jeden předvánoční. Malá prosba všem přátelům.Můžu požádat všechny o velkou laskavost?Ti z Vás kteří plánují umístit vánoční světýlka/dekorace ve Vašich zahradách,můžete se prosím vyhnout všemu co je modré a blikající?Pokaždé,když jedu kolem,myslím že je to policie a mám panický záchvat.Musím sundat nohu z plynu,vyhodit lahev od vína,zapnout si pás,hodit telefon na zem,vypnout rádio a strčit zbraň pod sedadlo.Je toho na mě moc.

pekne,pekne,ale ta zbran mi tam vobec nesedi

28.11.2018 11:03
bery25

XXX.XXX.45.104

začátek napsal(a):
Dobré ranko a je tu zasejc zima. Sníh padal celou noc…

8:00 Postavil jsem si sněhuláka.

8:10 Feministka ze sousedství šla okolo a ptala se, proč jsem raději nepostavil sněhulačku.

8:15 Postavil jsem sněhulačku.

8:17 Sousedka feministka se vracela domů a stěžovala si, že ta bujná prsa budou negativně ovlivňovat ostatní sněhulačky, které takto obdařené nejsou.

8:20 Manželský pár gayů, co bydlí vedle, šel okolo a zasyčel, proč jsem raději nepostavil sněhuláky dva
.
8:22 Transgender... osoba se mne zeptala, proč jsem raději nepostavil osobu jen jednu, ale s měnitelným orgánem.

8:25 Veganská rodina z konce ulici mne obvinila z plýtvání a stěžovala si, že mrkev je jídlo a ne s ní zdobit postavy ze sněhu.

8:28 Před chvílí mne někdo nazval rasistou, protože ti dva sněhuláci jsou bílí.

8:31 Muslim, co žije přes ulici, nařizuje, že sněhulačka musí neprodleně mít burku.

8:40 Dorazila policie, že prý někdo volal, že moji sněhuláci je uráží.

8:42 Sousedka feministka zase vyšla ven, a že prý musím to sněhulákovo koště odstranit, protože by si to někdo mohl vysvětlovat tak, že žena má být v domácnosti.

8:43 Před chvílí z radnice přijel referent, co má na starosti sexuální rovnoprávnost a vyhrožoval, že odtud mohu být vystěhován.

8:45 Právě dorazila televize z ABC. Ptají se, jak se pozná rozdíl mezi sněhulákem a sněhulačkou. Říkám, že podle těch sněhových koulí. Jsem označen jako sexista.

9:00 Na dopoledních zprávách jsem prezentován jako podezřelý element, potenciální terorista, rasista, homofób, necitlivý delikvent vůči viditelným menšinám, který chtěl využít obtížné povětrnostní situace dělat společenské potíže.

9:10 Jsem tázán, zdali jsem měl nějaké spolupachatele. Přijeli ze sociálky o odvezli moje děti.

9:29 Krajně levicoví demonstranti, uraženi vším ,co jsem spáchal, nyní pochodují naší ulicí, a požadují mé okamžité zatčení, odsouzení a přísné potrestání.

Morální poučení: Tento příběh žádné nemá.

Je to jen odraz světa, ve kterém dnes žijeme a ... bude to ještě horší.

tak neviem,ja som zo svojim snehuliakom,nikdy taky problem nemal

28.11.2018 20:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko semínka dorazila. Děkuji moc
Všem pěkný večer. Jak je u vás? Co západ, kolik máte sněhu?

28.11.2018 20:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

29.11.2018 07:07
slovensko

XXX.XXX.178.6

Zdravim, u nas prituhlo na -9 ale sneh ziadny.

29.11.2018 07:28
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, u nás -8°C obloha vymetená tak se těším na sluníčko. Voda zamrzlá brr už je to tu. To je to co mě v zimě nebaví. Ale když ty kačky se na tu vodu tak těší. A husky jakby smet. Králíčci musí chvilku vydržet než to v kotelně povolí.
Dneska jedeme s malou na očkování, už teď je mi z toho úzko.

29.11.2018 11:06
hokrví

XXX.XXX.105.226

Ráno v 6 hodin -10, teď je 11 a ve stínu -4. Podle předpovědi počasí se bude pomalu oteplovat.

29.11.2018 15:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak mě napadá - máte tu svou milovanou užitkovou havěť někdo pojmenovanou?

29.11.2018 17:04
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Jen kohouta, říkám mu Huberte

29.11.2018 18:28

Varaxi napsal(a):
Tak mě napadá - máte tu svou milovanou užitkovou havěť někdo pojmenovanou?

Samozřejmě.

Rakouský kohout je Hans.

Kuřice jsou Linda, Luisa, Lotta, Lednička, Šitá a Prstík. A Lednička má ještě bratra, ten je Bílý ocas.

29.11.2018 22:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak hlásím, že jedna ze dvou "začátečnic" vlašek dnes snesla v 28mém týdnu v takových mrazech (ráno -9) první vejce. Váha 40g, barva bílá. Vedle pro porovnání vejce od hempšírky 61g. Jinak vejce upuštěno volně do slámy v zahradním domku, snáškové hnízdo nepoužito...

29.11.2018 22:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo a vejce jsou zaprasená, protože drůbež byla dnes kvůli mrazům vypuštěna až v poledne o manželově polední pauze. Takže vlastně vejce není až tak bílé

Jinak když o tom přemýšlím, tak aktuálně máme pojmenovanou jenom jednu kachnu (Černý jezdec - neptejte se mě proč). Slepice nemají jména vůbec.
Zato máme pojmenované ovce: Klabonosá, Čupřina, Ocasatá, Velká, Pejsek.

30.11.2018 09:19
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já mám právě pojmenované některé slepice po kolezích v práci, z čehož také vyplývá, že u nás na dvorku žije jedna z nejvzdělanějších slepic - je to paní inženýrka. Jiné mají jména podle vlastností, například ta, která jako mladá málo a tiše kvokala, se jmenovala Kvik. Když pak dospěla a začala kvokat, přejmenovali jsme ji na Kvik a Kvok.
Už je to pár měsíců, co máme nové slepičky, ale nějak mi žádné jméno nepřijde příhodné, tak hledám inspiraci. Taky to můžu dát za úkol dětem, ale to pak dopadnou jako Kopečková a Zmrzlina.

30.11.2018 11:02
esmez

XXX.XXX.12.218

je to trochu delší čtení, ale kde jinde si mám postěžovat než tady:)

Konečně jsem získala vysněné australky, tři mlaďounké slepičky. Teda dvě slepičky a vránu. První 2 dny byly zavřené v kurníku, aby si zvykly. Třetí den jsem je normálně vypustila s ostatními ven do výběhu. Mám ještě mladé orpingtonky a gournajky, které účel kurníku pochopily na první dobrou.

Noc první:
Navečer jsme se šli podívat, jestli nové zvládly návrat do kurníku. Jedna ano, dvě seděly schoulené pod kurníkem. Neva, pochytáme, uklidíme. Odchytli jsme jednu, druhá se prosmykla a bez zjevné námahy skočila na 1,8m vysoký plot. No měla jsem je zastřihnout hned. Prostě mě to nenapadlo, ostatní slípky nikdy podobné nápady neměly. Z plotu to vzala rovnou na vedle u sousedky stojící strom do výšky 3 m. Fakt nevím, proč jsem v kurníku dělala 4 cm široké hřady se zkosenými hranami – pipka upřednostnila úplný konec úzké větvičky a další komunikaci s námi přerušila. Hrozně jsem se bála, jestli v noci nenamrzne a hlavně jestli se ráno vrátí k nám na dvorek, nebo zůstane u sousedky. Ráno jsem obětovala včasný příchod do práce a zdálky pozorovala cvrkot. Ostatní už byly venku a cpaly se. Vrána na stromě vše sledovala bedlivým okem a ani se nehnula. Dlabu na ni. Jasně že návrat zvládla, holka chytrá, celý den vzorně chodila s ostatními.

Noc druhá:
Synové bohužel přišli ze školy později, to už zase seděla na svém vyvýšeném místě u sousedky. Zhyň, potvoro.

Noc třetí:
Ranní návrat vrány mezi kolegyně slepičky opět bez problémů. Vzala jsem si v práci dovolenou, abych přišla domů ještě za světla. S oběma syny jsme nenápadně odstřihli únikovou cestu ke stromu a snažili se odhalit, který z těch černých lesknoucích se drahokamů to je. Po pár vteřinách bylo jasno. Ty spořádané se dohadovaly u kurníku, která proleze první. Freestylistka se trapného reje neúčastnila a stále se jen rozhlížela a vyhodnocovala své možnosti. No nic, jedna odříznutá úniková cesta přece není důvod k rezignaci. Bez mezipřistání vlítla na střechu dřevníku souseda č. 2, který ovšem žádný vhodný strom nemá. Chvíli se procházela, vytahovala krk, chodila skoro po špičkách a hledala. Nás samozřejmě ne. Zato cestu k sousedce č. 1 našla a během 5 vteřin byla na svém oblíbeném nocležišti. Naštěstí jen 2 m vysoko. Začíná si získávat můj obdiv. Následný odlov za pomoci sousedky se zdařil, bez slitování šla hned pod nůžky a následně do kurníku.

Noc čtvrtá:
Opět zdrhám z práce dřív a domlouváme doma strategii a taktiku. Bylo by fakt trapné se zase nechat přečůrat vlastní slepicí. Obšancovali jsme 3 strany výběhu, čtvrtá směrem do naší zahrady je z 3 m vysoké kari sítě (to kvůli mým dvěma boxerům, oproti nimž se i lovecky vedený foxteriér jeví jako láskyplný ochránce drůbeže) a stojí u ní kurník. Přibrali jsme do party i manžela a s tichým odhodláním a košťaty v ruce stojíme u plotů. Vrána si musela připadat trochu jako jezdec v kovbojce, který zvedne hlavu, a okolní kopce jsou obsypány indiány s napnutými luky. Tentokrát nepovažovala za nutné věnovat spořádaným ani špetku pozornosti a soustředila se zcela na nás. Chodila od jednoho ke druhému, natáčela hlavičku (asi vytipovávala slabší kusy). Pomaloučku jsme začali stahovat smyčku se snahou nahnat ji pod kurník. Zvolila ústup a najednou byla tam, kde jsme ji chtěli mít. Nemohla jsem uvěřit tomu štěstí! Vrána ale vytáhla další eso z pod opižlaného křídla a zkusila to na nás vzbuzováním planých nadějí. Začala se zajímat o žebřík do kurníku, natahovala se až k jeho dvířkům. Tentokrát to určitě klapne! Stáhla jsem spolubojovníky o pár metrů zpět, aby se nebála. Chyba. Ustřižená pera na křídle nikterak nezmenšila její letecké schopnosti. Seděla na střeše kurníku s reálnou šancí, že to střihne do nedočkavých tlamiček mých psích mazlíčků. Opatrně jsem ji koštětem popostrčila dolů a kluci už ji dotlačili pod kurník a polapili.

Začínám věřit v převtělování duší. Chytrost až vychytralost, nezdolný duch, na množství nepřátel nehledící duše bojovníka a ta nádherná černá barva se zeleným leskem… Jasný Geronimo😊

Zvláštní poděkování tímto patří panu Pfeiferovi, který mi tuto „výzvu“ prodal😊

A nesmím opomenout článek zde na Ifauně s názvem Australky, jehož definici povahy:
„Australky patří k nejklidnějším plemenům. Slepice jsou až na výjimky klidné, přítulné, přesto jsou ale shánlivé. Nepřeletují ploty a spokojí se i s menším výběhem bez porostu. Proto se australky hodí pro ty, kdo nemají možnost velkých výběhů, případně mají nižší oplocení. Využijí i velké výběhy.“

jsem slepě uvěřila😊

30.11.2018 11:26

esmez napsal(a):
je to trochu delší čtení, ale kde jinde si mám postěžovat než tady:)

Konečně jsem získala vysněné australky, tři mlaďounké slepičky. Teda dvě slepičky a vránu. První 2 dny byly zavřené v kurníku, aby si zvykly. Třetí den jsem je normálně vypustila s ostatními ven do výběhu. Mám ještě mladé orpingtonky a gournajky, které účel kurníku pochopily na první dobrou.

Noc první:
Navečer jsme se šli podívat, jestli nové zvládly návrat do kurníku. Jedna ano, dvě seděly schoulené pod kurníkem. Neva, pochytáme, uklidíme. Odchytli jsme jednu, druhá se prosmykla a bez zjevné námahy skočila na 1,8m vysoký plot. No měla jsem je zastřihnout hned. Prostě mě to nenapadlo, ostatní slípky nikdy podobné nápady neměly. Z plotu to vzala rovnou na vedle u sousedky stojící strom do výšky 3 m. Fakt nevím, proč jsem v kurníku dělala 4 cm široké hřady se zkosenými hranami – pipka upřednostnila úplný konec úzké větvičky a další komunikaci s námi přerušila. Hrozně jsem se bála, jestli v noci nenamrzne a hlavně jestli se ráno vrátí k nám na dvorek, nebo zůstane u sousedky. Ráno jsem obětovala včasný příchod do práce a zdálky pozorovala cvrkot. Ostatní už byly venku a cpaly se. Vrána na stromě vše sledovala bedlivým okem a ani se nehnula. Dlabu na ni. Jasně že návrat zvládla, holka chytrá, celý den vzorně chodila s ostatními.

Noc druhá:
Synové bohužel přišli ze školy později, to už zase seděla na svém vyvýšeném místě u sousedky. Zhyň, potvoro.

Noc třetí:
Ranní návrat vrány mezi kolegyně slepičky opět bez problémů. Vzala jsem si v práci dovolenou, abych přišla domů ještě za světla. S oběma syny jsme nenápadně odstřihli únikovou cestu ke stromu a snažili se odhalit, který z těch černých lesknoucích se drahokamů to je. Po pár vteřinách bylo jasno. Ty spořádané se dohadovaly u kurníku, která proleze první. Freestylistka se trapného reje neúčastnila a stále se jen rozhlížela a vyhodnocovala své možnosti. No nic, jedna odříznutá úniková cesta přece není důvod k rezignaci. Bez mezipřistání vlítla na střechu dřevníku souseda č. 2, který ovšem žádný vhodný strom nemá. Chvíli se procházela, vytahovala krk, chodila skoro po špičkách a hledala. Nás samozřejmě ne. Zato cestu k sousedce č. 1 našla a během 5 vteřin byla na svém oblíbeném nocležišti. Naštěstí jen 2 m vysoko. Začíná si získávat můj obdiv. Následný odlov za pomoci sousedky se zdařil, bez slitování šla hned pod nůžky a následně do kurníku.

Noc čtvrtá:
Opět zdrhám z práce dřív a domlouváme doma strategii a taktiku. Bylo by fakt trapné se zase nechat přečůrat vlastní slepicí. Obšancovali jsme 3 strany výběhu, čtvrtá směrem do naší zahrady je z 3 m vysoké kari sítě (to kvůli mým dvěma boxerům, oproti nimž se i lovecky vedený foxteriér jeví jako láskyplný ochránce drůbeže) a stojí u ní kurník. Přibrali jsme do party i manžela a s tichým odhodláním a košťaty v ruce stojíme u plotů. Vrána si musela připadat trochu jako jezdec v kovbojce, který zvedne hlavu, a okolní kopce jsou obsypány indiány s napnutými luky. Tentokrát nepovažovala za nutné věnovat spořádaným ani špetku pozornosti a soustředila se zcela na nás. Chodila od jednoho ke druhému, natáčela hlavičku (asi vytipovávala slabší kusy). Pomaloučku jsme začali stahovat smyčku se snahou nahnat ji pod kurník. Zvolila ústup a najednou byla tam, kde jsme ji chtěli mít. Nemohla jsem uvěřit tomu štěstí! Vrána ale vytáhla další eso z pod opižlaného křídla a zkusila to na nás vzbuzováním planých nadějí. Začala se zajímat o žebřík do kurníku, natahovala se až k jeho dvířkům. Tentokrát to určitě klapne! Stáhla jsem spolubojovníky o pár metrů zpět, aby se nebála. Chyba. Ustřižená pera na křídle nikterak nezmenšila její letecké schopnosti. Seděla na střeše kurníku s reálnou šancí, že to střihne do nedočkavých tlamiček mých psích mazlíčků. Opatrně jsem ji koštětem popostrčila dolů a kluci už ji dotlačili pod kurník a polapili.

Začínám věřit v převtělování duší. Chytrost až vychytralost, nezdolný duch, na množství nepřátel nehledící duše bojovníka a ta nádherná černá barva se zeleným leskem… Jasný Geronimo😊

Zvláštní poděkování tímto patří panu Pfeiferovi, který mi tuto „výzvu“ prodal😊

A nesmím opomenout článek zde na Ifauně s názvem Australky, jehož definici povahy:
„Australky patří k nejklidnějším plemenům. Slepice jsou až na výjimky klidné, přítulné, přesto jsou ale shánlivé. Nepřeletují ploty a spokojí se i s menším výběhem bez porostu. Proto se australky hodí pro ty, kdo nemají možnost velkých výběhů, případně mají nižší oplocení. Využijí i velké výběhy.“

jsem slepě uvěřila😊

Moc jsem se pobavil Je to jak páně Nepilovo vyprávění

1.12.2018 08:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné sobotní ráno. Všem kdo jedou na výstavu do Nezvěstic dobrou cestu.
U nás na jih od Českých Budějovic je aktuálně teplota na nule a napadlo přes noc trocha sněhu. Venku jezdí pod okny jenom sypače. A k vidění jsou sem tam akorát pejskaři.

1.12.2018 14:32

Není co, kuřice ještě nenesou. Uvidíme, jak se bude dařit, minulý rok stejně stará kuřička snesla první vejce 9.12.

1.12.2018 15:47
Olánek

XXX.XXX.18.69

Není co, kuřice ještě nenesou. Uvidíme, jak se bude dařit, minulý rok stejně stará kuřička snesla první vejce 9.12.

V kolik hodin?

1.12.2018 16:15

Olánek napsal(a):
V kolik hodin?

9:45:23

Ba ne, kecám.

1.12.2018 16:25
Olánek

XXX.XXX.18.69

Řekni,kde ty slípky jsou,kde mohou být_Je již po 16hod.a žádné foto z Nezvěstic.

1.12.2018 16:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak abych tu fotku upřesnila. Dneska jsem líheň desinfikovala a snažím se naštelovat teplotu. Zatím je to teda síla. Líheň nevypínala. Tak jsem řešila, kde je problém. Nakonec jsem přišla na to, že jde děsně snadno kolečko od potenciometru, nakonec mi i sklouzlo z tyčky. A světe div se, drobný pohyb doleva se samotnou tyčkou a líheň už vypíná. Takže mi přijde, že prostě jenom prokluzovalo ale nenastavovalo.

1.12.2018 16:39

To je na mě moc technické:) Já radši stroj, co po zapnutí do zásuvky vyhodí displej a o všechno se stará software.

1.12.2018 16:50
Olánek

XXX.XXX.18.69

To je na mě moc technické:) Já radši stroj, co po zapnutí do zásuvky vyhodí displej a o všechno se stará software.

Již při ručním otáčení vajec, po dvakráte denně v líhni se vytváří silná citová vazba mezi chovatelem a kuřátkem.

1.12.2018 16:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak na kolečku od potenciometru je čepička. Pod ní se objevil šroubek. Který otočením připevnil kolečko pevně na otáčecí osičku. A už to funguje a otáčí a je to prostě paráda. Hurá

1.12.2018 17:06

Olánek napsal(a):
Již při ručním otáčení vajec, po dvakráte denně v líhni se vytváří silná citová vazba mezi chovatelem a kuřátkem.

Já jim pouštím Mozarta, to musí stačit

1.12.2018 17:12
Olánek

XXX.XXX.18.69

Já jim pouštím Mozarta, to musí stačit

Já jen na noc Malou noční hudbu.

1.12.2018 18:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Druhé vejce od začátečnice vlašky 47gramů a skvěle umístěné do snáškového hnízda Mimochodem, taky vás lidi bombardujou teď před Vánoci o domácí vejce?

1.12.2018 18:57
Olánek

XXX.XXX.18.69

veraboskova napsal(a):
Druhé vejce od začátečnice vlašky 47gramů a skvěle umístěné do snáškového hnízda Mimochodem, taky vás lidi bombardujou teď před Vánoci o domácí vejce?

Zrovinka dnes dopoledne na mne naléhaly vietnamky v Holešovické tržnici domahajíc se vajec slepičích,nebo rovnou nosnic.Největší starost měly o cenu.Tepláky,ty silnější z Číny mi za padesát neprodaly,

Přidejte reakci

Přidat smajlík