Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2018 20:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nějak to rychle uteklo a prosinec je tu.

Odkaz na listopadovou teplákofku:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3517797/pozor-na-teplaky-je-tu-listopad

1.12.2018 21:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak tu koukám návod na otáčení vajec. Od středu ke krajům měnit jejich polohu. Otáčet P na lísce dopředu a dozadu. A ještě otáčet vejce přes špičku.
A do toho jsem si našla začátkovo fotky líhně, kde jsou bambusové tyčky. Takže jsou vejce v řádce. Jak se pak v biosce mění umístění vajec?

2.12.2018 11:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

Na Biosku zapomeňte, otáčení vajec posunem)kutálením) mezi tyčkami funguje a to jak ručně, tak přes ekcentr a motorek....

2.12.2018 13:24
slovensko

XXX.XXX.250.15

Otacam cez spicku ale polohu nemenim, lebo to by mi trvalo pol hodinu a vajcia musia byt do 5 min otocene na zaciatku liahnutia.

2.12.2018 14:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

jo012810: ale tak to jo, ale v kulaté líhni? Tam to musí mít jiný důvod...
viz začátkovo líheň
https://www.ifauna.cz/galerie/diskuse/3016500/201511/565874db469af_jpg

2.12.2018 15:21
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den Věrko vajíčka otáčím prvně po 48 hodinách a po deseti dnech začínám chladit asi 5-10 minut a provedu kontrolu vajec prosvícením.osmnáctý den přestávám otáčet a začínám postřikovačem vlhčit,při otáčení lísky,tu stále dvakrát denně otáčím o 180°.Co se týká posunu vajíček v líhni,tak proto používám bambusové proutky z mé zahrádky ,stačí vyndat 3-4 vajíčka,na kraji a při otáčení na jejich místo postrčit další a na konec na uvolněné místo vložit vyndaná vajíčka.Je ale pravdou,že do líhně dáte třeba o tři vajíčka méně,zato pak vylíhlá kuřata nemohou kutálet ostatní po celé líhni.

2.12.2018 19:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě se zeptám. Co ta mřížka v Biosce versus křepelčí droboť vylíhlá? Přemýšlím nad tou drátěnkou. Na malé bažantíky tam mají psané, že se má dát přes to jutová tkanina. Chci tam dát radši ještě perlinku. Pro jistotu, aby tam nedaly nohu skrz, pak si jí vykloubí a to by byla škoda...

2.12.2018 23:11
začátek

XXX.XXX.4.22

veraboskova napsal(a):
A ještě se zeptám. Co ta mřížka v Biosce versus křepelčí droboť vylíhlá? Přemýšlím nad tou drátěnkou. Na malé bažantíky tam mají psané, že se má dát přes to jutová tkanina. Chci tam dát radši ještě perlinku. Pro jistotu, aby tam nedaly nohu skrz, pak si jí vykloubí a to by byla škoda...

Já nedával nic a v pohodě,přece jen cokoliv na dně muže ovlivnit proudění vzduchu v líhni.

3.12.2018 10:18
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré dopoledne, tak u nás je to jako sklinka. Už se otepluje ale stále prší, na dvorku se husky kloužou po zadku jak jsou zvyklé běhat :) Moc dlouho je to nebavilo a už zase sedí na slámě.

Slepičky se trošku zlepšují ve snášce, dnes 4 kousky. Tak snad do konce prosince se to ještě zlepší ať máme co nasazovat.Pokud tedy na to budu mít čas a energii. Už se nám to krátí, za měsíc nás bude doma o jednoho více :)

Bioscu také jednu máme, našli jsme ji na půdě po původních obyvatelích. Zatím jseme ji nevyzkoušeli. Muž k ní nemá důvěru a taky říká proč bych vejce otáčel když máme plně automatickou líheň. Tak že si bioska odpočívá v bedničce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2018 12:22

Tak jsem se naštvala a zrušila jsem facebookový účet.

Na fotky slepiček a kočiček si možná založím účet na instáči.

3.12.2018 12:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Proč?

4.12.2018 09:48
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krasne dopoledne, dneska se nam tu snazi vykukovat slunicko. Venku je celkem teplo. Aspon jsem.se nemusela trapit se zamrzlou vodou.
Taky jsem si konecne vzala mob na dvorek a vyfotila jsem vam tu nasi drobotinu...
Prvni kralicci narozeni 2.11 takze mesic stare.
Druzi kralici narozeni 6.11 take skoro mesic.
A posledni usaci narozeni 13.10 takze maji cca mesic a pul. Mam z nich radost.
Kachny jsou na pekac, jrn cekame jak preperi. Husky jsou chovne ty zustavaji...

4.12.2018 11:07

Králíci jsou taky na pekáč?

4.12.2018 13:57
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Nene, na pekac je jen ten cernej ;) A bohuzel jeden z tech starsich Mm ma od malicka nakousle ucho. Zrovna je tak pekne narostlej, no ale co se da delat. Jinak vseci pujdou natetovat a snad se mi podari je dokrmit dle predstav. Taky jsem se rozhodla ockovat myxu do ucha. Tak ted jen sehnat kdo mi je timhle zpusobem naockuje... V breznu je tu nedaleko vystava, tak je tam chci dat. No ale to jsou me predstavy :) Uvidim jaka bude realita....

6.12.2018 10:29
Olánek

XXX.XXX.18.69

Bodlinko,snižuje ječmen u drůbeže libido a také snůšku?

6.12.2018 16:55

Mně zrovna 2018 připadá úplně nekonečný.

7.12.2018 10:54
začátek

XXX.XXX.4.22

Bodlinko to bude asi věkem,ještě nedávno se mi zdál nekonečný i školní rok. Jinak to plynutí času moc nechápu,protože od důchodu k důchodu to je tak daleko a rok je pryč na to tata.

7.12.2018 11:01
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😂😂tedy zacatku,nebyt vas,tak se ani cely den nezasmeju😁diky a vkladejte dalsi prispevky,at nam je veselo😀

7.12.2018 11:14

Slepičky jsem teď nefotila, v podzimní mlze jim to moc nesluší

8.12.2018 23:13
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer.Dostal som list od charity, či na Vianoce nechcem mať utečenca.
Napísal som im, že si to musím rozmyslieť, lebo doteraz sme vždy mávali kapra.

8.12.2018 23:16

náhodou, nikdy neříkejte ne masu zdarma. po pořádné tepelné úpravě by určitě posloužil minimálně jako krmení pro hospodářská zvířata. třeba i pro slepice.

9.12.2018 00:34
bery25

XXX.XXX.45.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
náhodou, nikdy neříkejte ne masu zdarma. po pořádné tepelné úpravě by určitě posloužil minimálně jako krmení pro hospodářská zvířata. třeba i pro slepice.

pani aebo slečna bodlinka toto snad nie

9.12.2018 08:43

bery25 napsal(a):
pani aebo slečna bodlinka toto snad nie

máte pravdu že vzhledem k počtu odmítnutých žadatelů a reálnou neschopností vynutit deportace je to řešení spíš pro velkochovy nebo výrobce krmiv

9.12.2018 10:04
bery25

XXX.XXX.45.104

máte pravdu že vzhledem k počtu odmítnutých žadatelů a reálnou neschopností vynutit deportace je to řešení spíš pro velkochovy nebo výrobce krmiv

kde sa to u vas berie,vy by ste bola schopna znovu sprevadzkovat Osvienčim

9.12.2018 10:10

bery25 napsal(a):
kde sa to u vas berie,vy by ste bola schopna znovu sprevadzkovat Osvienčim

Ale no tak. Přece nechcete vytahovat nacistickou kartu jako argument hned na začátku.

Faktem zůstává, že Evropa jako celek není schopná vynucovat svoje vlastní zákony na svém vlastním území. Pokud chcete argumentovat historií, viz způsoby, jakým končily civilizace.

9.12.2018 11:15
chovatel 70

XXX.XXX.131.125

Vy že jste vysokoškolsky vzdělaný člověk ? Pak to v naší společnosti takto vypadá, slípko kropenatá.

9.12.2018 11:48
Kutilka

XXX.XXX.50.232

chovatel 70 napsal(a):
Vy že jste vysokoškolsky vzdělaný člověk ? Pak to v naší společnosti takto vypadá, slípko kropenatá.

Copak je povinnost mít na všechno jednotný názor???? A pokud ne tak hned urážka???
A to, že tzv. nelegální migranti jdou za zabezpečením a Evropu mají jednak za dojnou krávu a jednak za dar od Aláha je i můj názor. A nemusím nikomu nadávat kdo se mnou nesouhlasí. Bodlinka má pravdu v historii takto skončily vyspělé civilizace-nájezdníky - tak to je.
Jen to asi do diskuse o drůbeži nepatří- ale teplákovka dosud byla i o životě a názorech chovatelů a tím úžasně zajímavá a přitažlivá.

9.12.2018 12:02
bery25

XXX.XXX.45.104

Kutilka napsal(a):
Copak je povinnost mít na všechno jednotný názor???? A pokud ne tak hned urážka???
A to, že tzv. nelegální migranti jdou za zabezpečením a Evropu mají jednak za dojnou krávu a jednak za dar od Aláha je i můj názor. A nemusím nikomu nadávat kdo se mnou nesouhlasí. Bodlinka má pravdu v historii takto skončily vyspělé civilizace-nájezdníky - tak to je.
Jen to asi do diskuse o drůbeži nepatří- ale teplákovka dosud byla i o životě a názorech chovatelů a tím úžasně zajímavá a přitažlivá.

ano,ja utecencov tiez nemusim,ale aby som z nich chcel robit krmivo pre zvierata,tak to je uz za hranou,ked sa raz dostane pani bodlinka k moci,co tu bude,vyhlasi hon ,a za kazeho zastreleneho odmena.

9.12.2018 12:41

Ne, fakt není potřeba je rovnou střílet. Stačí trochu vyhrožovat, jakože kdo nedostal azyl hned domů, nebo skončíte jako krmivo pro prasata.

Fakt jako osobně proti těm lidem nic nemám a i chápu jejich pohnutky, blbý kdo dává, blbější kdo nebere, že. Jde mi čistě o vynucování zákonů.

9.12.2018 12:42

A prosím, neříkejte těm chlapcům ve vojenském věku utečenci. To žádní utečenci nejsou. Skuteční chudáci, kteří opravdu utekli před válkou a zachránili holé životy, ty v Evropě nejsou ani jeden. Kde by vzali prachy na převaděče?

9.12.2018 14:40
cipis

XXX.XXX.86.90

Ne, fakt není potřeba je rovnou střílet. Stačí trochu vyhrožovat, jakože kdo nedostal azyl hned domů, nebo skončíte jako krmivo pro prasata.

Fakt jako osobně proti těm lidem nic nemám a i chápu jejich pohnutky, blbý kdo dává, blbější kdo nebere, že. Jde mi čistě o vynucování zákonů.

A možno by stačilo pohroziť im, že skončia na Slovensku

9.12.2018 17:25
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Souhlasím s Bodlinkou. A kdo neví, oč tu běží, navštivte třeba Mnichov, Paříž nebo Amsterdam. Do některých lokalit jako běloch nevkročíte. Ženy jsou podřadný materiál, služky. A že už teď funguje v těchto civilizovaných západních zemích jiné právo a třeba taková chuťovka jako ženská obřízka, o tom snad nepochybuje ani největší idealista. Chcete to tady? Já ne. Slepice ano, to je jiná káva..... ty adoptuju s radostí.

9.12.2018 18:15
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Zase moc nepřehánějte... Je pravda že v Mnichově nebo v Drážďanech v některých místech je více č... než bílých ale řešit to takovou cestou jak nabízíte je docela hrozné pomyšlení. Ale tohle už je moc!!!

9.12.2018 18:15
M.stehno

XXX.XXX.71.179

myslím to co nabízíte

9.12.2018 18:30
Olánek

XXX.XXX.18.69

Šťastná slepice napsal(a):
Souhlasím s Bodlinkou. A kdo neví, oč tu běží, navštivte třeba Mnichov, Paříž nebo Amsterdam. Do některých lokalit jako běloch nevkročíte. Ženy jsou podřadný materiál, služky. A že už teď funguje v těchto civilizovaných západních zemích jiné právo a třeba taková chuťovka jako ženská obřízka, o tom snad nepochybuje ani největší idealista. Chcete to tady? Já ne. Slepice ano, to je jiná káva..... ty adoptuju s radostí.

Slepice ano,ale ty nesou vajíčka a ta chutnají,Tak,že vlastně vábíte k nám migranty.

9.12.2018 18:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou druhou adventní neděli. A až budete zapalovat druhou svíčku, tak připomínám, že druhá svíčka je symbolem lásky.

9.12.2018 18:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..zapalim druhou svicku a budu prosit Boha,at nas ochrani od vseho zleho..

9.12.2018 19:03
Jirka54321

XXX.XXX.79.209

veraboskova napsal(a):
Pěknou druhou adventní neděli. A až budete zapalovat druhou svíčku, tak připomínám, že druhá svíčka je symbolem lásky.

Hezký sváteční večer. Přijde na to jakého jste vyznání. Někdy je to svíčka, jež zove se Mír

9.12.2018 19:04
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Druhá adventní neděle.Dnešní krmení drobotiny:

9.12.2018 19:08
sadovsky

XXX.XXX.248.235

9.12.2018 19:10
sadovsky

XXX.XXX.248.235

A i holky se chtěli dneska fotit.Už na ně jde asi advent.

9.12.2018 19:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jejda, takové drobotě už? Já místo zapnutí líhně zatím peču akorát cukroví

9.12.2018 20:04
ančovička1

XXX.XXX.220.127

sadovsky napsal(a):
A i holky se chtěli dneska fotit.Už na ně jde asi advent.

😀jsou krasne,jak snehove pusinky..kdyz uz jsme v tom vanocnim peceni😁

9.12.2018 20:57

Pečení... vždyť to má ještě čas. Rohlíčky a linecký už je hotový a nejdůležitější jsou stejně úly, a ty jsou nejlepší čerstvé.

V sobotu jsem byla pracovně u sousedky slepičí zahrádky a ta povídala, že liška potkala na dvoře i přes den a že asi bydlí v trubce u Berounky mezi dalšími a přesdalšími sousedy. Takže to je liščí rodina místní, žádný z lesa, má to přes ulici.

Jinak jsem konečně uklidila myším, pořádně, před zimou i s okolím. Nejde to dělat, když zmrzne a nasněží na to, ale nějak jsem to pořád odkládala. Tak teď může přijít i to ochlazení, morčata si lebedí na čistejch hoblinách a slámě. Konečně jsem taky vyčistila kotec, takže už není vůbec poznat, že v něm byly slepice, všechno je čisté a voňavé a v boudě taky čistá sláma, ale trochu se obávám, že Nora pokračuje v bojkotu. Který trval už před nastěhováním drůbeže.

No, už snad zbývá jen pověsit krmítka a je to.

9.12.2018 20:59
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Cukroví vypadá nádherně.Akorát manželka má problém,vajička si chodí kupovat k sousedce protože co je váhové jde do líhně.Tak ať se pečení vydaří a žádné ať není spálené.

9.12.2018 21:03
sadovsky

XXX.XXX.248.235

ančovička1 napsal(a):
😀jsou krasne,jak snehove pusinky..kdyz uz jsme v tom vanocnim peceni😁

Vždyť mají první a poslední.Ven jsem je dostal pouze na vánočku,ty oni milují.Jinak se jim moc z kurníku nechce.

9.12.2018 21:05
sadovsky

XXX.XXX.248.235

veraboskova napsal(a):

Cukroví vypadá nádherně.Akorát manželka má problém,vajička si chodí kupovat k sousedce protože co je váhové jde do líhně.Tak ať se pečení vydaří a žádné ať není spálené.

9.12.2018 21:37
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😀no..musim se priznat , ze jsem jeste neupekla ani rohlicek,ale stale o peceni premyslim!!😁..nejak na to nemam cas..minuly tyden sama navsteva,hlidani vnoucka,krmeni zviratek,která jsou čím dál vic při chuti..asi nabiraji na zimu(já taky😕)..ale potom si udelam vsechna testa najednou,dam do lednicky jako vzdy,a potom uz jen pecu..nejkrasnejsi vánoce,kdyz mi deti pomáhaly..

10.12.2018 10:38
faith68

XXX.XXX.6.194

Ja uz viac v zime neliahnem! Mam ich kde dat,ale je z nich kopec prachu a upratovenie je potom nekonecne...

10.12.2018 22:12
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):

Copak je to za krasne cukrovi?? Vypada velmi jedle :) Mam rada takove to cajove cukrovi s marmeladkou. Zebych mohla poprosit o receptik??? U nas se taky drobotina nevrti v lihni. Myslim si ze je na to casu dost.
Zatim pecu vanocni cukrovi, ale jen trosku aby bylo co k zobnuti pro tu nasi malou mlsalku. Minulej tyden jsem pekla vanilkove rohlicky a dala jsem je chladit na chodbu. Prisel muz a rika, mamo to cukrovi budes muset schovat. A ja mu povidam ze proc jestli je to moc blizko jeho rukou. A on ze ne ale ze lenicka uz spucovala pul plechu. :) No a ja se pak divila ze kolem me furt skakala jak na gume Tak to mame doma veselo...
Noma dnes jsem sla s malou krmit kraliky a Lenicka kouka tam dospod kralikarny kterou nepouzivam a povida. Maminko kralik. Jak koukam tak kralika nevidim. Rikam ji ze tam kralik neni ze jsou vseci ve svich domeccich. Ne je tam kralik. Tak se zvohnu pres ten muj pupcour a co nevidim. Ve spodni kralikarne lezi chcipla liska. Byla to nejaka mladsi. Nevim co se ji stalo. Mozna dostala nekde do kozichu a v klidu si prisla chcipnout k nam. Foto bohuzel nemam, uz je poklizena a misto je vycisteno virocitem.
Jsem rada ze ta potvora nestihla po ceste neco zadavit...

Tak dobrou noc at vas cmelici stipou celou noc.

11.12.2018 14:02
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Když už jste u toho pečení dávejte si pozor na rozinky !!! .https://www.stream.cz/adost/10029338-pozor-na-rozinky-s-toxickymi-latkami-a-plne-pesticidu-velke-nezavisle-testy

11.12.2018 15:10
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

M.stehno napsal(a):
Když už jste u toho pečení dávejte si pozor na rozinky !!! .https://www.stream.cz/adost/10029338-pozor-na-rozinky-s-toxickymi-latkami-a-plne-pesticidu-velke-nezavisle-testy

Ty nastesti nemam rada. Primhourim oko jen ve vanocce ;)

11.12.2018 15:17
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Kdy planujete sestavrni chovnych kmenu a sbirani nasadovych vajec??

Slepicky se mi ted pekne roznesli ze premyslim ze uz je rozhodim. Sbirat chci az tak v polovine ci koncem ledna...

11.12.2018 18:13
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jsou to linecká medová kolečka.
Základní kolečko je linecké a na to se nastříká kolečko z medového těsta:
200g hladké mouky, 150g jihočeského másla, 1 lžíce tekutého medu, 50g moučkového cukru, 1 vejce.
Doprostřed kolečka se zdobičkou dá kousek linecké marmelády a pak se to upeče.
Linecké mám recept od babičky, tak aby bylo komplet:
21dkg hladké mouky, 14dkg jihočeského másla, 7 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr, citronová šťáva nebo kůra

Jinak se to dá všelijak obměnit. Dá se udělat linecké kolečko, na to ořechové těsto nastříkat zdobičkou (pozor hodně nabyde). 100g namixovaných vlašských (nebo jiných) ořechů, 100g moučkového cukru, 1 až 1,5 bílku. Doprostřed dát třeba meruňkovou marmeládu a třeba dozdobit lískovým oříškem hned po vytažení z trouby.

11.12.2018 18:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):
Kdy planujete sestavrni chovnych kmenu a sbirani nasadovych vajec??

Slepicky se mi ted pekne roznesli ze premyslim ze uz je rozhodim. Sbirat chci az tak v polovine ci koncem ledna...

Asi začnu křepelkama. Alekdo ví kdy. Není vůbec čas. V práci je toho hodně, jezdím domů na šestou. A vypadá to, že budou brzo jehňata. Takže se bude hlídat.

11.12.2018 20:01
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):
Jsou to linecká medová kolečka.
Základní kolečko je linecké a na to se nastříká kolečko z medového těsta:
200g hladké mouky, 150g jihočeského másla, 1 lžíce tekutého medu, 50g moučkového cukru, 1 vejce.
Doprostřed kolečka se zdobičkou dá kousek linecké marmelády a pak se to upeče.
Linecké mám recept od babičky, tak aby bylo komplet:
21dkg hladké mouky, 14dkg jihočeského másla, 7 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr, citronová šťáva nebo kůra

Jinak se to dá všelijak obměnit. Dá se udělat linecké kolečko, na to ořechové těsto nastříkat zdobičkou (pozor hodně nabyde). 100g namixovaných vlašských (nebo jiných) ořechů, 100g moučkového cukru, 1 až 1,5 bílku. Doprostřed dát třeba meruňkovou marmeládu a třeba dozdobit lískovým oříškem hned po vytažení z trouby.

Teda, linecké už mám sice upečené ale asi neodolám

12.12.2018 16:45
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Jedna dobrá Vánoční rada nad zlato:

12.12.2018 18:39
M.stehno

XXX.XXX.71.179

12.12.2018 20:23
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Super!😂😂😂😂😂😂😂

13.12.2018 09:17
viu

XXX.XXX.209.18

Vero hubacova moooc dekuji za recept. Je zarazen do rodinne sbírky.
Jinak od leta 1.🥚
Huraaa. Ted jen doufam, ze nezacne za 12 vajec kvokat ( jako vloni) 😇
Nase hejno cita nyni 3 lonske zdrobnele wyandoty, 1 letosni lakenfeldka, 3 letosni velsumky zdrobnele s kohoutem a 4 letosni wyandotky zdrobnele. zw se prestehuji na statek a necham si jen 2 , maximalne 3 na kuratka.
Uvidim, jak na tom budou s kvokavosti velsumky, treba w nebudou potreba... ale docela se mi zamlouva predstava pestrobarevnych vajicek v osatce. A kdyz se rozbehnou po zahradě, to je radost!

13.12.2018 11:00
slovensko

XXX.XXX.178.6

u nas rano prituhlo na -10 stupnov

13.12.2018 11:41
veraboskova

XXX.XXX.18.226

slovensko napsal(a):
u nas rano prituhlo na -10 stupnov

Tak to já jsem se nechala ráno odvézt na nádraží na autobus autem. Včera napadlo tak 3 čísla sněhu, částečně to roztálo. V noci to umrzlo. Ráno -3 a klouzačka. Jinak jezdily i auta s tak 10 cm neodmeteného sněhu na střeše (jezdiloto z Novohradských hor). No je to nádhera (za oknem, když člověk nemusí ven).

13.12.2018 18:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem doklouzala z práce domů a jedna tématická

13.12.2018 19:01
M.stehno

XXX.XXX.71.179

veraboskova napsal(a):

no tak to je dobrý

13.12.2018 19:42
ančovička1

XXX.XXX.220.127

veraboskova napsal(a):

Tak jste me Verko rozbrecela smichy,krásný!!😂😂😂😂😂😂

13.12.2018 20:04
M.stehno

XXX.XXX.71.179

veraboskova napsal(a):

No a taky jsem nevěřil že nad takovou blbostí budu důmat co to vlastně je. První co mě napodlo bylo to co popisuje ta jeho manželka až po půl hodině jsem konečně zjistil co to vlastně je

13.12.2018 20:52
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):

Tak to me ted zvedlo naladu. Dneska byl pernej den. Lenicka me testovala co vse vydrzim.....

13.12.2018 20:58

Dítě přece nemůže být horší než pubertální pes :D

Onehda utekla za popelářským vozem. Já už jsem jí viděla přejetou, popeláři už se báli, že budou sežráni i s botama a Nora měla náramnou prču z toho, že na tom velkým autě jsou zvenku lidi, které může běžet omazlit. No, dostala po odchycení nakládačku že bych mohla skončit na Primě jako tyran.

Ale od tý doby pozor, ke mně funguje.

13.12.2018 22:44
začátek

XXX.XXX.4.22

Vážení a milí přátelé,
všechny Vás zdravím, v této předvánoční době a posílám Vám pozdrav, který si však musíte sami „složit“.
Záleží to na Vás, zda si to přečtete. Musí se to složit. Je to „fuška“, ale výsledek stojí zato.
Přeji Vám pěkný vikend a příjemné prožívání začínající adventní doby.

https://www.jigidi.com/solve.php?g=5&id=F6U4UO75

14.12.2018 08:39
Olánek

XXX.XXX.18.69

Mám dotaz,poprvé jsem oškubal dvě husy,tedy mám peří,co s ním?Dříve jsem zahlédl nějaké povozy s nápisem dereme a čistíme peří,ale to je již hodně dávno.Z kolika hus je na polštář?Není snažší peří vyhodit?

14.12.2018 09:15
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Olánek napsal(a):
Mám dotaz,poprvé jsem oškubal dvě husy,tedy mám peří,co s ním?Dříve jsem zahlédl nějaké povozy s nápisem dereme a čistíme peří,ale to je již hodně dávno.Z kolika hus je na polštář?Není snažší peří vyhodit?

Myslim si ze bude jednoduzsi to peri vyhodit ;) Maximalne vybrat peri z kridel na mastilku :)

14.12.2018 12:06
javorka

XXX.XXX.98.207

Začátku, hezky jsem si zaskládala.

Moje babička, když drala peří, tak se pamatuju, že do polštáře dávala 2Kg peří.
Kolik váží peří z jedné husy? To asi nebude moc.

14.12.2018 12:26
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Tak jsem se poptala babicky kolik se davalo peri do polstare a periny. Tak do polstare se davalo 3kg peri a do te supr velke periny se davalo 9kg. Taky mi rikala ze se driv dralo peri devcatum do vybavy :) Takze chudak ten kdo mel trebas tri dcery
Moc dobre si pamatuju prazdniny u prababicky. Spavala jsem pod jednou s tech obr perin. Vecer se clovek pod tim nemohl ani otocit a rano vam zbyli jen prazdne cipy :) A k tomu zima...

14.12.2018 14:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Moje babička sama drala peří a vyrobila svým čtyřem vnučkám, každé 2 polštáře a 2 prošívané deky. Polštáře jsme si odhlasovaly málo nacpané (2 Kg), kolik se dávalo do deky, se nepamatuju, ale nebylo to o moc víc. Při 3 Kg polštáři se už muselo spát v sedě. Babička drala jen v zimě a dělala to několik let. Vzpomínám si, že peří si strkala do igelitových pytlíků od mléka. Nacpaný pytlík zvážila a obsah nacpala do jednoho čtverce v dece.
Není nutné hned vyrobit veliký polštář, možná, že by stačil malý polštářek pro radost.

Jsou firmy, které polštáře ušijí, ale drát peří asi budete muset sami.

14.12.2018 14:30

To peří se dá použít do hnízda pro kvočnu, kachnu, husu, holuby aj. Mám to vyzkoušené. Pořád lepší, než jen tak vyhodit.

14.12.2018 21:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nejdřív jsem si myslela, že jsem to asi špatně pochopila ten první bod...
z výstavy v Jihočeském muzeu Století českých Vánoc

15.12.2018 07:18
horal

XXX.XXX.13.30

Ptají se cikána. Co je těžší, kilo železa anebo kilo peří? Jój tak kilo železa né. No cikán ty si ale hloupý, kilo jako kilo. Héj, ty dylino, tak zkus pustit na hlavu!

15.12.2018 18:27
dadu

XXX.XXX.61.94

Všechny vás zde zdravím a ptám se: Je reálné, aby si potkan troufl na dospělou slepici?

15.12.2018 18:41

Ano.

15.12.2018 19:13
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Přeji Všem chovatelům a chovatelkám krásný 3 adventní sobotní večer.

15.12.2018 19:43
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Předvánoční úklid kurníků se nevyhnul ani slepičkám.Tak se dnes gruntovalo.

15.12.2018 20:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Žádný sníh? U nás padalo i celé odpoledne.

15.12.2018 20:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak děkuji Ni+Pa Nikole s celou rodinou za návštěvu. V tomhle počasí je to hrdinský čin jet takovou dálku a přidávám jednu tématickou

15.12.2018 20:19
sadovsky

XXX.XXX.248.235

veraboskova napsal(a):
Žádný sníh? U nás padalo i celé odpoledne.

Bohužel žádný.Jenom umrzlé bahno a Vánoce podle předpovědi asi jiné nebudou.

15.12.2018 20:43
začátek

XXX.XXX.4.22

veraboskova napsal(a):
A jinak děkuji Ni+Pa Nikole s celou rodinou za návštěvu. V tomhle počasí je to hrdinský čin jet takovou dálku a přidávám jednu tématickou

Zítra tu D1 otestuju,tak za týden písnu. Doufám,že metráky nachystaného papů a desítky litrů vody budou dostačující. Jinak se mi na to sousedka příště vyprdne. Dík za rady,na doplnění povinné výbavy.

16.12.2018 08:13
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Hezkou a pohodovou stříbrnou neděli:Zítra se nechce nikomu vstávat-ani těm nejmenším--

16.12.2018 12:39
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):

Krasne poledne preji, pani Vero moc dekujeme za exkurzi u vasich zviratek. Radost pohledet. Taky dekujeme za krasne slepicky a kohoutka zmrzlika :) Slepicky uz jsou zabydlene s ostatnima. Jen kohoutek zatim bydli sam. Mela jsem strach ho tam supnout aby rano nebyla mela. Tak je dneska rovnou roztridime a bude mit svuj harem.
Krasnou svateci nedeli preji.
N.
PS.: I vanocni dilnicky jsme stihli

16.12.2018 19:45
viu

XXX.XXX.209.18

Dnes jsem sbirala 2 vajíčka. 1 je od z.velsumky, druhe z. wyandotky. Cekala jsem tmavší. Nemate zkušenost ?
Vim, ze i w v ramci hejna maji trochu rozdilna vajicka ( barevne i tvarem), ale uvadenou tmave hnedou barvu ve standardu jsem si představovala jinak.
Preji krasny vecer vsem.

17.12.2018 07:10
viu

XXX.XXX.209.18

Dobre rano, koukla jsem na vcerejsi fotku a vejce vypada tmave. Tedy znovu a lepe. To prvni je kupovane u nas v drubezarne. Pak velsumka. Potom 2 wyandotky. V kazdem pripade jsem rada za jakekoliv domaci 🥚

17.12.2018 07:15

vzorník unese všechno, ale ve skutečnosti se u většiny drůbeže nedělá ani selekce na snášku, natož na barvu skořápky.

17.12.2018 09:12
viu

XXX.XXX.209.18

Dekuji za odpoved.
Uvidim, jakou barvu vytvori dalsi 2 slipky.
Jinak protoze je vetsina travy pod snehem, zacala jsem primichavat koprivu a pipiny byly vcera za Popelku. Jak to nenamocim, preberou to. Vyjedi jen srot a mrkev 🤣

17.12.2018 09:20

S těmi vejci... viděla jste někdy vejce zdrobnělých maransek? to je teprve maras.

no a u velsumek nebo třeba barneveldek mi připadá, že povídání o tmavých vejcích už je jen taková legenda o vejci.

to by člověk musel cíleně vybírat do chovu tmavovejcovky a kohouty po tmavovejcovkách, tzn. tahle vaše velsumka by byla jen produkční nosnice

17.12.2018 14:37
viu

XXX.XXX.209.18

bodlinko neviděla. Já jsem byla ráda, že mám velsumky. Zkusím na jaře sehnat násadová vejce, zda budou tmavší.
Třeba se mi časem podaří udělat tmavovejcové hejno. Nespěchám.

17.12.2018 14:41
jo012810

XXX.XXX.101.35

S těmi vejci... viděla jste někdy vejce zdrobnělých maransek? to je teprve maras.

no a u velsumek nebo třeba barneveldek mi připadá, že povídání o tmavých vejcích už je jen taková legenda o vejci.

to by člověk musel cíleně vybírat do chovu tmavovejcovky a kohouty po tmavovejcovkách, tzn. tahle vaše velsumka by byla jen produkční nosnice

A jsme u toho, jak v ČSCH, potažmo v klubech, se prování plemenářská práce...Před nějakými 40 nebo možná i před 30 léty měly barneveldky skutečně tmavě hnědá vajíčka a z jiných se nelíhlo. Dnes kluby stačí udělat nějakou speciálku, kdy si rozdají poháry a čestné ceny, vymění si oceněné kusy(exteriér) a zatleskají, že se jim sešla výstava, ale o plemenařině nepadne většinou žádný referát, natož záměr. Spíše se mudruje, proč ten či onen kus nedostal EL...Nechci být škarohlíd, ale čest těm klubům, kteří vybočují s tohoto rámce.

17.12.2018 15:17

jo012810 napsal(a):
A jsme u toho, jak v ČSCH, potažmo v klubech, se prování plemenářská práce...Před nějakými 40 nebo možná i před 30 léty měly barneveldky skutečně tmavě hnědá vajíčka a z jiných se nelíhlo. Dnes kluby stačí udělat nějakou speciálku, kdy si rozdají poháry a čestné ceny, vymění si oceněné kusy(exteriér) a zatleskají, že se jim sešla výstava, ale o plemenařině nepadne většinou žádný referát, natož záměr. Spíše se mudruje, proč ten či onen kus nedostal EL...Nechci být škarohlíd, ale čest těm klubům, kteří vybočují s tohoto rámce.

to bych neházela na kluby, to je věc chovatelů a pouze chovatelů! koneckonců klub není nic jinýho než spolek jednotlivých chovatelů a pokud chovatele zajímá exteriér a ne užitkovost nebo barva vaječné skořápky, tak je to prostě nezajímá.

17.12.2018 19:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer všem. Tak dneska první vajíčko od mladých orlovek. Je jim 32 týdnů. Co mám loňskou zkušenost, tak loni začaly ve 33tém týdnu. Od dvou vlašek je zatím obden vajíčko váha je za 49g. Ta bílá barva se mi líbí čím dál tím víc.
A včera už jsem naplnila líheň, dala jse tam pár vajec od křepelek. Abych se s líhní naučila a trochu to líhnutí vytunila, než tam dám vejce slepičí.

17.12.2018 19:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Doufám, že se vylíhne, co se vylíhnout má

17.12.2018 19:55
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Já jsem dnes rozjel již 10 líheň.Pavlovky denně nesou cca 40 vajec a Hempšírky se nenechají moc zahanbit.Líhnivost cca 83 %.Tak snad se to i trošku zlepší.

17.12.2018 20:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Verko,tak drzim palce,ať lihen lihne podle predpisu😀..ja mam deset letosnich vlasek koroptvich a zacaly snaset v 5 ti mesicich,porad nesou 6-8 vajec denne,k tomu +10 jejich krizene sestricky s marans, vcera jsem sebrala 17 vajec tesim se take na lihnuti novych kuratek..vlasky mate pekne,ale ten kohout ma příšerny (prominte)hřeben😂 ten by sel hned šlapat nudle..😁

17.12.2018 20:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

sadovsky napsal(a):
Já jsem dnes rozjel již 10 líheň.Pavlovky denně nesou cca 40 vajec a Hempšírky se nenechají moc zahanbit.Líhnivost cca 83 %.Tak snad se to i trošku zlepší.

😀 ja chci pavlovky!!ty stribrne..volieru mam,ale jeste manzela presvedcit,ze bez pavlovek nemuzu žít!😁..musi postavit další kurnik😁😁

17.12.2018 21:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

ančovička1 napsal(a):
Verko,tak drzim palce,ať lihen lihne podle predpisu😀..ja mam deset letosnich vlasek koroptvich a zacaly snaset v 5 ti mesicich,porad nesou 6-8 vajec denne,k tomu +10 jejich krizene sestricky s marans, vcera jsem sebrala 17 vajec tesim se take na lihnuti novych kuratek..vlasky mate pekne,ale ten kohout ma příšerny (prominte)hřeben😂 ten by sel hned šlapat nudle..😁

Vlašky mám jenom dvě a jsou to ségry kohoutka - a půjdou k sestřenici (až bude mít dobudovaný nový větší kurník). Kohoutek už je zamluvený od kolegy z práce a bude dělat obranáře 5ti dominantkám sussex. A protože nelíhnou, tak je to to úplně jedno jaký má hřeben

17.12.2018 21:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Náhodou jsem objevila novou knihu. Ježíšek jí přinese jednomu členovi rodiny. A protože děda už má dědičnost v malíčku, tak jednomu z našich mladých chovatelů a snad mu to děda dovysvětlí
tip na dárek jestli máte doma holubáře https://www.knihydobrovsky.cz/dedicnost-u-holubu-107850494

17.12.2018 21:27
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Už se to řešilo u holubů v diskusi mám pocit rozmanitost holubů nějak tak

17.12.2018 22:01
kouták

XXX.XXX.168.33

veraboskova napsal(a):
Náhodou jsem objevila novou knihu. Ježíšek jí přinese jednomu členovi rodiny. A protože děda už má dědičnost v malíčku, tak jednomu z našich mladých chovatelů a snad mu to děda dovysvětlí
tip na dárek jestli máte doma holubáře https://www.knihydobrovsky.cz/dedicnost-u-holubu-107850494

Kníhu, " Dědičnost u holubů" jsem si objednal a dostal jsem jí v 08,00 hod.v sobotu.Dnes jsem jí dočetl a neustále se vracím k jednotlivým statím.Občas u ní vykřikuji,že jsem měl pravdu a občas lituji,že jsem jí neměl před 30ti lety.Genetika je dost složitá věda,ale toto dílo je napsáno srozumitelně pro každého holubáře.Paní Věro,věřím,že i děda si v ní rád počte.Za překlad patří Slaviboru Petržílkovi velký dík.

17.12.2018 22:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No tak to jsem ráda, že knížka stojí za to

18.12.2018 07:00
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobre rano, vstavat a cvicit lenosi. Zviratka uz jsou pokrmena ted uz me zbyva pokrmit hladove krky doma :)
Pani Vero uplne me tou lihni lakate objednat nasadovky krepelek :) Ale bojim se ze toho budu mit moc do toho Noveho roku
Tenhle tyden bych si chtela jeste privest zamluveneho samecka meklenburskeho strakace. At uz ta nase holka usata neni na ocet

18.12.2018 10:54

7:00? neblázni. pred 9:00 nevstávam, keď nemusím
ranní ptáče dál doskáče, víc sežere a dřiv zhebne.

18.12.2018 12:35
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

V 7:00 uz mam nekdy i uvarene. Zalezi na tom jak se u nas spinka :) Nase mala zabka umi vstat i v 5hodin. Prohlasi maminko vyspinkana, vstavat a cvicit... No a tim je to vyreseno.

18.12.2018 18:42
jo012810

XXX.XXX.101.35

to bych neházela na kluby, to je věc chovatelů a pouze chovatelů! koneckonců klub není nic jinýho než spolek jednotlivých chovatelů a pokud chovatele zajímá exteriér a ne užitkovost nebo barva vaječné skořápky, tak je to prostě nezajímá.

Ano, v klubech jsou zase jen chovatelé, ale kluby jsou garanty daného plemene a pokud barva škořápky je jením z charakteristických zanků plemene, např. u bareneveldek, pak by měl klub, krom hodnocení exteriéru, šlechtit i tuto vlastnost. A určitě se nemusím rozepisovat, že u drůbeže je třeba spojit své síly na více dvorcích, neboť plemenářská práce vyžaduje dostatečné počty odchovů a selekci...Nicméně, pokud současný trend(každý chovatel na svém písečku a jen exteriér) si chovatelé prosadí většinově, pak je třeba toto dostat i do vzorníku.....Možná to beru moc vážně a domnívám se, že u drůbeže je třeba sledovat nejen exteriér.

19.12.2018 16:23
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Zdravim teplakovce, dneska nam tu fuci studenej vitr. Dneska jsme se vydali na posledni nakupy pred vanocemi a jsem rada ze to mame zasebou. Lidi jak hnoja a ti svatecni jezdci to je dilo :) Muz v patrk koupi kaprika a ja max zajdu do mistni samosky pro pecivo... A muze mi vsechno vlest na zada. Co mame to mame a co bude chybet tak se s tim nejak poperem....
Dneska probehne posledni zabijeni husky a 3 kacen. Doufam ze budou dostatecne preperene
Jinak jedna araukauna mi udelala predvanocni radost. Mam zelene vajickaa

19.12.2018 21:10

Šušínek si s perfektním načasováním pořídil neurčitý zubatý problém. Slintá jak Nora a žrát mu moc nejde, tak jsem chvilku přemýšlela, že z něj bude za stovku ta vydělaná kožka.

A pak jsem ho objednala ke králičímu zubaři. Vypadá to, že jeho život bude letošní vánoční dárek

20.12.2018 07:31
Ni+Pa

XXX.XXX.90.24

Tak jsme vcera uspesne oskubali posledni varku operencu. Bohuzel mezi ne patril i kohoutek hempsirak. Nikdo toho krasavce nechtel :(

Bodlinko kdopak je to ten Susinek?? Kralik, morce ci jine zviratko??

20.12.2018 09:32

Šusínek je králík. Domácí, zakrslý, bydlí na volno v koupelně v patře. Normálně se chodí mazlit nebo dělá takový dešťový taneček, aby dostal granule, ale teď je půlka granulí nesežraná, Šušín sedí v koutě...

20.12.2018 11:45

Šusínek je králík. Domácí, zakrslý, bydlí na volno v koupelně v patře. Normálně se chodí mazlit nebo dělá takový dešťový taneček, aby dostal granule, ale teď je půlka granulí nesežraná, Šušín sedí v koutě...

20.12.2018 12:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Taky máme doma králíka - děti si přinesly nedávno zakrslého strakáče samce z tomboly. Ale už se docela těším, až půjde na jaře na zahradu. Na volno ho pustit nemůžu, proběhne se leda, když je někdo venku s jezevčíkama. Denně se mu čistí, ale stejnak je to na chodbě od něho dost cítit.
Jinak jako zvíře je fajn, nechá se rád hladit.

20.12.2018 12:53

Šušín má normálně kočičí hajzlík, dávám do toho takové ty dřevěné pelety a je to fakt dobrý, nesmrdí nikde nic.

Když jsem byla malá, měla jsem králíka klasicky v kleci na hoblinách a to smrdělo hned.

20.12.2018 15:19
veraboskova

XXX.XXX.18.226

No tak to budu muset taky zakoupit. Dáváme hobliny.

20.12.2018 21:49

Hobliny jsou právě blbý, to lítá všude kolem a rychle to smrdí. A králík se fakt naučí na ten hajzlík, takže je to rychle vyklopený, když to smrdí, a nesmrdět ty dřevěné pelety vydrží klidně přes týden.

Šušín už je doma. Měl chudák absces pod jazykem a v mezisaničí, asi si tam něco vrazil, ale zuby a zubní kořeny jsou v pořádku. Radši nemluvit o tom, kolik to stálo K Vánocům si může zbytek rodiny pohladit zachráněný život.

21.12.2018 07:24
Olánek

XXX.XXX.18.69

Máte někdo zkušenosti se zimním přirozeným odchovem slepic.U mne nasedla jedna.

21.12.2018 08:05
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Hobliny jsou právě blbý, to lítá všude kolem a rychle to smrdí. A králík se fakt naučí na ten hajzlík, takže je to rychle vyklopený, když to smrdí, a nesmrdět ty dřevěné pelety vydrží klidně přes týden.

Šušín už je doma. Měl chudák absces pod jazykem a v mezisaničí, asi si tam něco vrazil, ale zuby a zubní kořeny jsou v pořádku. Radši nemluvit o tom, kolik to stálo K Vánocům si může zbytek rodiny pohladit zachráněný život.

Šušínkovi přejeme brzké zahojení!!!
Supr že má zuby v pořádku, za chvilku bude chroupat jedna radost.....

21.12.2018 08:32

Ni+Pa napsal(a):
Šušínkovi přejeme brzké zahojení!!!
Supr že má zuby v pořádku, za chvilku bude chroupat jedna radost.....

Už chroupe, zlepšení okamžité a dramatické

21.12.2018 08:38
bery25

XXX.XXX.149.149

a ten psik co dostal nakladačku,ako sa ma,o kralikovy uz vieme

21.12.2018 08:52

Ten psík od té doby seká latinu :D včera dost napadlo - teda už zase roztálo, ale ze sněhu na zahradě měla úplně psotník, jak běhala, tak odletovaly hroudy sněhu, které pak honila

21.12.2018 09:11
bery25

XXX.XXX.149.149

pekne,pekne,tak nech sa jej a samozrejme aj vam dari mne vcera z nicoho nic odisla 4rocna chovna fenka,tak asi to z nicoho nic nebolo,ale som nasraty ze sa mi tazko dycha,uz neviem ako alebo co tym psom mam davat,aby sa to dozilo nejakej staroby

21.12.2018 09:20

:/ najednou? klepla jí pepka?

21.12.2018 13:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný pátek. Transfer slepiček vlašek domluven se sestřenicí. Tak si ještě pár dnů budu užívat bílých vajíček a pak půjdou do světa.
Bery25: to je smutné, na vánoce by měl být zákaz odcházet lidem a zvířátkům na onen svět.

21.12.2018 15:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bude chtít hodně pocukrovat, ale už je pečená.

21.12.2018 21:06
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Dobrý večer.Dnešní návštěva obchodního domu byla hrůza.Půl hodinové hledání místa na parkovišti.Další půlhodinová fronta na kasu.No prostě horor.Ještě že už je vše nakoupeno.Jak se říká: všude dobře-doma nejlíp.Doufám že jste na tom lépe.A tak tedy můžu jenom dodat - Vánočním nákupům zdar.

21.12.2018 21:08
sadovsky

XXX.XXX.248.235

veraboskova napsal(a):
Bude chtít hodně pocukrovat, ale už je pečená.

Paní Věro-nádhera,jen se zakousnout.

22.12.2018 07:13
bery25

XXX.XXX.149.149

veraboskova napsal(a):
Pěkný pátek. Transfer slepiček vlašek domluven se sestřenicí. Tak si ještě pár dnů budu užívat bílých vajíček a pak půjdou do světa.
Bery25: to je smutné, na vánoce by měl být zákaz odcházet lidem a zvířátkům na onen svět.

tak to hej,na vianoce zvlast,ale ked to je jedina spravedlnost na tomto svete nie neklepla ju pepka,praveze uz som si myslel,ze by to malo byt dobre,preto ma to tak prekvapilo,ranne prekvapenie

22.12.2018 11:20
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Čekání na Ježíška prožívají i naši čtyřnohý miláčci:Nemohou se dočkat

22.12.2018 11:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Je to smutné vždy, známe to skoro všichni.

22.12.2018 13:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás na jihu na chvilku neprší. Manžel mi poslal ze zahrady fotku, že máme na zahradě konečně rybník - je tam teda fakt hnusně bláta a stočky evidentně nestíhají. Už tu houkala i siréna, takže to tipuju na nějaké zatopené sklepy nebo něco podobného.
A jinak u nás doma to aktuálně vypadá s domácíma mazlíčkama takhle.

22.12.2018 14:05

veraboskova napsal(a):
Tak u nás na jihu na chvilku neprší. Manžel mi poslal ze zahrady fotku, že máme na zahradě konečně rybník - je tam teda fakt hnusně bláta a stočky evidentně nestíhají. Už tu houkala i siréna, takže to tipuju na nějaké zatopené sklepy nebo něco podobného.

Siréna houkala kvůli těm 13 mrtvým v karvinském dole

22.12.2018 14:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Siréna houkala kvůli těm 13 mrtvým v karvinském dole

Jo tak to se omlouvám, že mě to nenapadlo. Asi to bylo tím, že to nebylo v poledne a touhle se svolávají dobrovolní hasiči.

22.12.2018 15:44
začátek

XXX.XXX.4.22

D1 supr a konečně kačenky uklizené + 4 kohouti a kačeny zas pár let na zahradě nebudou,pižmovky jsou horší jak školení diverzanti

22.12.2018 15:57
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Krasne sobotni odpoledne preji, tak se tu po tydnu ukazalo slunocko. To byla panecku pozitivni energie. Jen to blato me neba. U kachen bruslim jak kaca na lede :) a s tim mim bruchem je to sranda. Dneska dodelano cukrovi tak muze jezisek prijit :)

22.12.2018 18:31
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je už taky dopečeno. Vánočka musí počkat, zatím ochutnáváme štólu.

22.12.2018 20:46
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Javorko taky krasa. Cukrovi musi byt. Aspon ze dva druhy :) provoni to dum a naladi to lidi kolem na vanoce.
Vanocku pece muzicek, pravdepodobne ji bude delat zitra at mame na stedrej den k snidani. Slepicky a ostatni zverinec maji take nachystane susene vanocky z pekarny :) To bude mela az to ochutnaji. Kapr nam plave venku v bedne, zitra to ma jasny. Uz se tesim na smazeneho kaprika se salatem. No a polivecka bude taky kapri, navic jsme koupili jikry tak to bude mnamka...
Krasny vecer.
N.

22.12.2018 20:49
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):

To jsou dobri nocleznici. U vas perina nevychladne :) Jen si pamatuju kdyz mi kocka spavala na perine. V noci byla neskutecne tezka a clovek nemel ani silu se s perinou otocit

22.12.2018 22:58
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Dobrý večer.Koukám všude napečeno.A tak si dovolím pořát už jen jediné:Přeji Vám všem klidné a pohodové Vánoce,plné splněných přání.

23.12.2018 00:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Krasna vanoční pranicka,diky moc😀 ,take vsem preji krasne svatky..cukrovi napeceno,pernicky nazdobene,ještě zitra dostanu na hlidani kluciky a budeme zdobit spolecne..to bude vsechno nazdobene😂

23.12.2018 12:17
začátek

XXX.XXX.4.22

Klídek,pohodu,leháro,zdraví a hlavně to zdraví.

23.12.2018 21:38
viu

XXX.XXX.209.18

Olánek napsal(a):
Máte někdo zkušenosti se zimním přirozeným odchovem slepic.U mne nasedla jedna.

Dobry večer, mne sedela jedna tusim v unoru. Nejvetsi mrazy ... dokonce ani nebyla v garazi, jen v kralikarne. Prostredni kotec, vysoko slamy pod ni i kolem. Na noc zakryta dvirka. 2x denne cerstva voda..zrni.. vysedela v pohode. Po 3 dnech sla s kuraty do garáže do klece 1x2m s budkou.prenesli jsme je ven kolem cca 3 tydne. Sem tam jeste bylo chladno, ale bez uhynu. Po pravde doufam, ze letos pockaji trochu dele. Do garaze uz je nepustím. Uvazuji o chovu ve velkem kralicim kotci. Je to 140x80. Budou li 2., druha bud mensi kotec nebo volnost rovnou.

24.12.2018 08:42
Olánek

XXX.XXX.18.69

Příteli poslední dobou stále víc holubářů doporučuje zimní odchov,jež považují za utužující zdraví,zejména zimní odchovanci jsou odolnější vůči chorobám.Zda tomu tak je i u slepic,toď otázka,stejně tak co je zima.Má se ochladit až koncem ledna 2019.Pořád mě vrtá v hlavě otázka délky života dle pohlaví.U lidí je to jasné,asi geneticky,ženy žijí déle ,ale jak je to u drůbeže? a zda některé nemoci,nevázané na pohlaví se vyskytují více u samců nebo samic.Mám totiž rozdělené holuby dle pohlaví,zatím co u samců se dle trusu jeví vše v pořádku,u holubic pozoruji i trus značící zdravotní potíže.Tímto přenáším mé starosti na Vaše hlavy

24.12.2018 09:19
bery25

XXX.XXX.149.149

Olánek napsal(a):
Příteli poslední dobou stále víc holubářů doporučuje zimní odchov,jež považují za utužující zdraví,zejména zimní odchovanci jsou odolnější vůči chorobám.Zda tomu tak je i u slepic,toď otázka,stejně tak co je zima.Má se ochladit až koncem ledna 2019.Pořád mě vrtá v hlavě otázka délky života dle pohlaví.U lidí je to jasné,asi geneticky,ženy žijí déle ,ale jak je to u drůbeže? a zda některé nemoci,nevázané na pohlaví se vyskytují více u samců nebo samic.Mám totiž rozdělené holuby dle pohlaví,zatím co u samců se dle trusu jeví vše v pořádku,u holubic pozoruji i trus značící zdravotní potíže.Tímto přenáším mé starosti na Vaše hlavy

tak moja prazdna hlava si s tym urcite nebude robit starosti ale ze su vianove,tak vam poradim,zdravsie a dlhsie ziju..........

24.12.2018 14:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný sváteční den všem. Venku chvíli svítí sluníčko, chvíli prší, sněží, padají krupky. Zahrada je pod vodou, tak jsem hodinu a půl budovala odvodňovací stočky. Domů jsme se vraceli jak prasátka. Jezevčíci vypadali jako polomáčené sušenky.
Včera manžel vyměňoval kohouty u hempšírek. Nový kohout se adaptoval dobře, tak můžu začít odpočítávat tři týdny a pak začít sbírat násadovky.

24.12.2018 15:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě připojím fotku nového kohouta

27.12.2018 12:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už to u nás začlo. První přírůstek od Klabonosé. A je to ovečka. Porod dnes ráno.

27.12.2018 12:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak Nikolo, právě mi přivezl manžel taky hempšíráka ze zahrady. Taky bude šlapat nudle nebo se dusit na víně

27.12.2018 18:17
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Dobrý podvečer.Mám velkou prosbu.Neví někdo prosím o chovateli Mechelenky krahujcové.Děkuji za jakýkoliv tip.

28.12.2018 17:36
viu

XXX.XXX.209.18

Dobry vecer,
Roznesly se i ostatni velsumky a vejce znacne ztmavla. Jsou neuveritelne velká/ na tu minislepicku i v porovnani s vejci wyandotek.
V lete privezu kohouta z tmavych vajec a uvidim, zda jeste vice ztmavnou.

28.12.2018 21:07

U mě se neděje nic zásadního. Kuřice jsou pořád kuřice. Šušínek je zcela vyléčený, asi si pod ten jazyk něco vrazil, zubům nic není. Norinka je zase trochu větší.

28.12.2018 21:33
bery25

XXX.XXX.149.149

U mě se neděje nic zásadního. Kuřice jsou pořád kuřice. Šušínek je zcela vyléčený, asi si pod ten jazyk něco vrazil, zubům nic není. Norinka je zase trochu větší.

to by som bol vemi prekvapeny,keby sliepky ,neboli sliepky, ale vsetko je uz dnes mozne,najviac ma teši ,sušinek

28.12.2018 21:41
Ni+Pa

XXX.XXX.74.252

Zdravime teplakovku, tak uz je nas doma o chlapa vice. Vcera se nam narodil Pavlik. Tak jsem rada ze to mam zasebou. Uz se tesim domu :)

28.12.2018 21:44

bery25 napsal(a):
to by som bol vemi prekvapeny,keby sliepky ,neboli sliepky, ale vsetko je uz dnes mozne,najviac ma teši ,sušinek

kuřice jsou pořád kuřice. kdyby byly slepicemi, tak by to byla jiná

28.12.2018 21:50
ančovička1

XXX.XXX.32.173

Srdečně blahopřeji k narození vašeho děťátka😀 a preji vam a malému Pavlikovi hodne zdravi a stesti a cele rodince hodne radosti😆😀

28.12.2018 21:56
ančovička1

XXX.XXX.32.173

Ni+Pa napsal(a):
Zdravime teplakovku, tak uz je nas doma o chlapa vice. Vcera se nam narodil Pavlik. Tak jsem rada ze to mam zasebou. Uz se tesim domu :)

Nikolko,máte krásné děti,jsou jeden,jako druhy😀

28.12.2018 22:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Niky, to je úžasné. Sotva jste dopekla cukroví, tak jste si odskočila odrodit si.
Vy to máte vše tak krásně naplánované. Věřím, že i synkovi jste dali druhé jméno.
Pavlíkovi Gaučíkovi, Leničce Gaučíkové i vám s manžou vše nej, mládeži :)

28.12.2018 22:18
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Ni+Pa napsal(a):

Také gratuluji a přeji mnoho zdravíčka

28.12.2018 22:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):

To je krásná novinka. Gratuluji k narození Pavlíka

29.12.2018 07:24
horal

XXX.XXX.13.30

Pro Ni+Pa
Velká gratulace mamince i tatínkovi mnoho zdraví, štěstí Pavlíkovi, ale také rodince celé, to je mé přání vřelé.

29.12.2018 13:22
cipis

XXX.XXX.124.193

kuřice jsou pořád kuřice. kdyby byly slepicemi, tak by to byla jiná

Bery, to čo sa promenaduje u bodlinky sú podľa google prekladača 100 %-né nosnice . To len pre útechu

29.12.2018 16:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

začátek napsal(a):
Dobrý den Věrko vajíčka otáčím prvně po 48 hodinách a po deseti dnech začínám chladit asi 5-10 minut a provedu kontrolu vajec prosvícením.osmnáctý den přestávám otáčet a začínám postřikovačem vlhčit,při otáčení lísky,tu stále dvakrát denně otáčím o 180°.Co se týká posunu vajíček v líhni,tak proto používám bambusové proutky z mé zahrádky ,stačí vyndat 3-4 vajíčka,na kraji a při otáčení na jejich místo postrčit další a na konec na uvolněné místo vložit vyndaná vajíčka.Je ale pravdou,že do líhně dáte třeba o tři vajíčka méně,zato pak vylíhlá kuřata nemohou kutálet ostatní po celé líhni.

Tak dneska točím 13tý den v Biosce křepelčí vejce. Už jde pomalu do tuhého. Už pár dní chladím. Je to teda mazec vyndat lísku, aniž by se mi křepelčí vejce neodkutálela do pryč. Tak jsme s manželem aspoň pár bambusových tyček v zahradnictví zakoupili a pár jsme jich tam nahonem včera dali.
Ale mám dotaz. Do kdy chladit? V návodu je, že se má chladit než je 10% vajec naklubaných. Mám to dělat podle návodu nebo když se začnou naklubávat, tak radši už nechladit? Křepelky co mám zkušenost, tak skáčou ven tak nějak rychleji než slepičí.

29.12.2018 17:15
začátek

XXX.XXX.4.22

Já křepelky líhnul jen jednou známému a přes noc všechny vyskákaly a to co zůstalo bylo čisté.70 dobrých 30 špatných.Líheň jsem doložil ještě slepičími a ty se líhli později a vše v pohodě.Tak bych chladil do té doby než jedno vyskočí.

29.12.2018 18:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

začátku děkuju za radu

29.12.2018 20:39
dadu

XXX.XXX.61.94

Gratuluji k Pavlíkovi a všem vám přeji hodně zdraví a štěstí

29.12.2018 21:10
Babička

XXX.XXX.4.6

Gratuluji ke krásnému chlapečkovi.Celé rodině i všem zvířátkům přeji hodně zdraví v novém roce.

29.12.2018 21:59
javorka

XXX.XXX.98.207

Niky, také moc gratuluji! Je to úžasná zpráva. Dnes jsem nebyla moc doma, tak jsem tu novinku našla až teď.

30.12.2018 11:54
M.stehno

XXX.XXX.241.241

Ni+Pa napsal(a):

GRATULACE

30.12.2018 18:29
Olánek

XXX.XXX.18.69

Velká gratulace,tak jste Pavlíka stihli ve významné osmičce.

30.12.2018 18:49
Ni+Pa

XXX.XXX.74.252

Vsem moc dekujeme za prani....

30.12.2018 21:22
sadovsky

XXX.XXX.248.235

Už se to pomalu blíží. Pozvěte si přátele,hlavně kopy veselé.Ať Silvestra oslavíte,požádně si zapaříte.Pivo,víno,kofolu a tanečky na stolu.Cestou domů pevný krok a pak šťastný Nový rok.

30.12.2018 23:20
dadu

XXX.XXX.61.94

sadovsky napsal(a):
Už se to pomalu blíží. Pozvěte si přátele,hlavně kopy veselé.Ať Silvestra oslavíte,požádně si zapaříte.Pivo,víno,kofolu a tanečky na stolu.Cestou domů pevný krok a pak šťastný Nový rok.

30.12.2018 23:35
začátek

XXX.XXX.4.22

A ještě jeden testík,dejte si ho raději dnes 1.1.2019 by to mohlo dopadnot hůř,ale u někoho i lépe. http://cs.what-character-are- you.com/m/cs/1003/0.htm

30.12.2018 23:37
začátek

XXX.XXX.4.22

https://cs.what-character-are-you.com/m/cs/1003/0.html Uhraješ-li alespoň 10 bodů, máš výbornou slovní zásobu (nepodváděj a nehledej na internetu....)

31.12.2018 09:50
Olánek

XXX.XXX.18.69

začátek napsal(a):
https://cs.what-character-are-you.com/m/cs/1003/0.html Uhraješ-li alespoň 10 bodů, máš výbornou slovní zásobu (nepodváděj a nehledej na internetu....)

Začátku dosáhl jsem 13 bodů,nikoliv diky slovní zásobě,ale nějakému překvapivému hádání Přesto jsem byl potěšen.

31.12.2018 09:59

Jsem chodící slovník, ale to je přece jasné i bez testu

31.12.2018 11:23
Malkina

XXX.XXX.50.199

Já mám 12 - asi už mám z těch zvířat poškozený mozek

31.12.2018 11:40
saola

XXX.XXX.142.79

14 z patnácti, ale netuším, co bylo špatně

31.12.2018 11:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jsem chodící slovník, ale to je přece jasné i bez testu

Gdyby jenom Slovník, hotová Enkyklopédyje, že?

31.12.2018 12:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

11 bodů. 75% jsme tipovala

31.12.2018 16:13
bery25

XXX.XXX.149.149

Malkina napsal(a):
Já mám 12 - asi už mám z těch zvířat poškozený mozek

ja mam 42 a ako hovoril raz u nas priblbly minister spravolivosti-na ct hlavy mi nic nezistili,nič tam nemam prajem vsetkym,vsetko naj do noveho roka.

31.12.2018 18:39
Gorran

XXX.XXX.108.81

Ni+Pa napsal(a):
Krasne dopoledne, dneska se nam tu snazi vykukovat slunicko. Venku je celkem teplo. Aspon jsem.se nemusela trapit se zamrzlou vodou.
Taky jsem si konecne vzala mob na dvorek a vyfotila jsem vam tu nasi drobotinu...
Prvni kralicci narozeni 2.11 takze mesic stare.
Druzi kralici narozeni 6.11 take skoro mesic.
A posledni usaci narozeni 13.10 takze maji cca mesic a pul. Mam z nich radost.
Kachny jsou na pekac, jrn cekame jak preperi. Husky jsou chovne ty zustavaji...

husi co tam mate su pomoranske sede?

2.1.2019 10:08
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Gorran napsal(a):
husi co tam mate su pomoranske sede?

Nene jedna je krizenka. A druha je landenska. Mame ji jen na snusku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík