No a pridavam ty nase kluky usaty Rostou jako z vody...
Taky husky, uz na ne pomalu leze jaro...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle dělají hlavně breberky.

Dneska jsem jela s Norou do Prahy. Nošení košíku, ok. Jízda tramvají v pohodě, dokonce uměla nastoupit i do té tramvaje co není nízkopodlažní.
Jezdící schody, ani náhodou. Rozplácla se jako velká bojavá placka, že dál směr schody nebo nedej bože na ně nevkročí ani náhodou. A protože má asi tolik kilo jako já, přenést či vysadit prostě nešlo.
Dobrý vědět, že stanice metra jsou tím pádem použitelné jen ty s normálníma schodama nebo výtahem.
Takhle to dneska vypadalo,když se kuřátka nechtějí fotit.Když jich bylo míň tak jo,ale jak se rozkoukali tak hned pryč.
Pro bodlinku:
Takových metrových stanic moc není, ale v případě nouze zkuste výtah pro kočárky a invalidy - ty jsou skoro na každé stanici.
Nezoufejte, placka se časem přemění zase ve psa a naučí se.
PS: přehlédla jsem výtah ve vašem příspěvku.
Jinak co se týče tréninku jezdícíhc schodů, než v metru je lépe trénovat ve standardních pražských podchodech a na začátku směr jízdy spíše nahoru.

saola
napsal(a):
Pro bodlinku:
Takových metrových stanic moc není, ale v případě nouze zkuste výtah pro kočárky a invalidy - ty jsou skoro na každé stanici.
Nezoufejte, placka se časem přemění zase ve psa a naučí se.
PS: přehlédla jsem výtah ve vašem příspěvku.
Jinak co se týče tréninku jezdícíhc schodů, než v metru je lépe trénovat ve standardních pražských podchodech a na začátku směr jízdy spíše nahoru.
Nevím, no. Vypadala opravdu odhodlaně nikdy na jezdící schody nevložit ani tlapku, vlastně radši se ani nepřibližovat. Leda zkusit nejdříve najít vypnuté schody. Nebo příště vzít někoho s sebou a prostě ji přes ten vstup přenést. Ale sama a dobrovolně tam nepůjde, to ne.
A na všechna nádraží, což je vlastně jediný důvod proč je dobré mít psa, co umí jezdit po těch schodech, vede i tramvaj:)
Ni+Pa
napsal(a):
Tak jsem.tem nasim holkam skoukla zadky. Zadnr beberky jsem nenasla a dokonce ani puchyrky. Jen maji oskubany zadek. Prikladam foto. Nevim cim to muze byt.
No nevím co by to mohlo být. Všenky to asi nejsou, to by tam byly ty jejich hnízda na peří u kůže.
Ale našla jsem diskusi, kde se to probírá ty holé prd.lky https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1375590/ztrata-peri-na-zadku-az-ke-kridlum

možná i roztoči, čmelíkovec se nejvíc množí právě v zimě.
když se slepice navzájem zobají z nudy nebo z nedostatku bílkovin tak se zobou na hlavě, nebo ocas nebo hřbet, tak max kloaku když je tam něco nalepené, prostě co je nejvíc na ráně. na břiše se zobe slepice sama, protože jí to svědí.
Dneska 3 týdenní. Už je krásně poznat, že je tam 1 kohoutek a 4 slepičky. Zítra se stěhují do garáže.

hlásím padesátiprocentní snášku. vlastně trošku vyšší, protože Lednička je o dva měsíce mladší než zbytek a má tím pádem právo na to ještě nesnášet ani na to pořádně nemyslet.
Dneska nam po tydnu odjela babicka tak jsem se pustila do cisteni kraliku. Kdyz tu byla tak jsem na to nesmela ani pomyslet. Prej nesmim nic tahat natoz jezdit s koleckama :) No proste si nedala vysvetlit ze tyto veci jsou moje bezne veci jak v tehotenstvi tak i v normalu Furt by me brblala.
Tak maji nasi usacci cisto , budou tam mit teploucko. Nejvic se to libilo tem malickatejm. Zitra jsou na poradi slipky a kralicci ve vybezich.
Krasne nam tu pada snizek, Lenicka mela velkou radost.
Tak jsem dospěl k názoru,že zvýším snůšku přitápěním.Protože byl zdražen el.proud od záměru upouštím.Jenom blbec by setrvával na názoru,když se změní okolnosti.
Hejnu slepic jsem slíbil,že je zbavím jednoho neoblíbeného kohouta,ale nechce se mě ho škubat.Jenom blbec by dodržel slib,když se to zrovinka nehodí.

je mnoho způsobů, jak se zbavit kohouta bez škubání. třeba ho může dostat pes vcelku s peřím. nebo se to vždycky dá stáhnout.
Zdravím po dlouhé době Teplákovce. Dnes jsem byla konečně zdokumentovat nějaké přírůstky. Po beranici , mají micky už měsíc a půl a mamina musela být z prostorových důvodů vyhozena na mráz . Druhá micka je má asi dva týdny, jsou to moravský modrý X ruská, tak uvidím jak porostou.
Další tu mám brahmánky, jaký byl dorostenec a jaký jsem teď frajer!! . Pár perliček co přežilo hrátky našeho psa, když byly bezpečně uzavřeny v chlívku, který si ta naše potvora otevřela . Úplné neviňátko. A kačky si nedají rozmluvit vycházky a tak je studí nožičky. A já celou sobotu tunila líheň a dnes jse vložila prvních dvacet pokusných vajec . Tak ať nám všichni rostou
kačíkačka
napsal(a):
Zdravím po dlouhé době Teplákovce. Dnes jsem byla konečně zdokumentovat nějaké přírůstky. Po beranici , mají micky už měsíc a půl a mamina musela být z prostorových důvodů vyhozena na mráz . Druhá micka je má asi dva týdny, jsou to moravský modrý X ruská, tak uvidím jak porostou.
Další tu mám brahmánky, jaký byl dorostenec a jaký jsem teď frajer!! . Pár perliček co přežilo hrátky našeho psa, když byly bezpečně uzavřeny v chlívku, který si ta naše potvora otevřela . Úplné neviňátko. A kačky si nedají rozmluvit vycházky a tak je studí nožičky. A já celou sobotu tunila líheň a dnes jse vložila prvních dvacet pokusných vajec . Tak ať nám všichni rostou
Ten hafan je boží.
Obětní skupina pro experimentování s naředěním Livacoxu Q. Nakonec jsem odebrala injekční jehlou z protřepané lahvičky 0,2 ml, doředila jsem to destilkou na 1ml. Dávka podle propočtu na 20 kuřat. Tak každé dostalo do zobáku pár kapek (odpočítala jsem cca 30 kapek na 1ml a podle výrobce 10ti násobné překročení dávky nemá negativní důsledky). Snad to dělám dobře?
Jinak do Biosky jsem dala 4 slepičí vejce, která jela o pár dnů dál než křepelčí (tam je asi fakt problém s přemrznutím vajec nebo oplozeností u křepelek - z cca 30ti vajec vylezly 4 křepelky). Čtvrté kuře vylezlo ven z vejce až po přemlouvání. Ale Bioska je vyzkoušená, tak jsem jí naložila kombinací vajec od hempšírek a orlovek. Bambusové tyčky jsem vyndala ven, že to zkusím dát do kruhů. Ale narvala jsem tam jenom 29 vajec (podle návodu má mít kapacitu 35)
veraboskova
napsal(a):
Obětní skupina pro experimentování s naředěním Livacoxu Q. Nakonec jsem odebrala injekční jehlou z protřepané lahvičky 0,2 ml, doředila jsem to destilkou na 1ml. Dávka podle propočtu na 20 kuřat. Tak každé dostalo do zobáku pár kapek (odpočítala jsem cca 30 kapek na 1ml a podle výrobce 10ti násobné překročení dávky nemá negativní důsledky). Snad to dělám dobře?
Jinak do Biosky jsem dala 4 slepičí vejce, která jela o pár dnů dál než křepelčí (tam je asi fakt problém s přemrznutím vajec nebo oplozeností u křepelek - z cca 30ti vajec vylezly 4 křepelky). Čtvrté kuře vylezlo ven z vejce až po přemlouvání. Ale Bioska je vyzkoušená, tak jsem jí naložila kombinací vajec od hempšírek a orlovek. Bambusové tyčky jsem vyndala ven, že to zkusím dát do kruhů. Ale narvala jsem tam jenom 29 vajec (podle návodu má mít kapacitu 35)
Proč Livacox? Podporujete ráda farmaceutický průmysl? A nebo máte velkochov? Vždyť při správném ustájení, teplotě a výživě v malochovu probíhá odchov, alesepoň u mne, bez nemocí...
jo012810
napsal(a):
Proč Livacox? Podporujete ráda farmaceutický průmysl? A nebo máte velkochov? Vždyť při správném ustájení, teplotě a výživě v malochovu probíhá odchov, alesepoň u mne, bez nemocí...
Doporučuji vám přečíst celý článek viz http://zverolekarka.com/kokcidioza-kura-domaciho/
třeba vás napadnou i otázky, které vás při vašem přímočarém názoru dosud nenapadly a nebudete vakcinaci jednostranně odsuzovat
Olánek
napsal(a):
Zdravé kuře to zvládne
A tak já se tu s vámi rozhodně nemíním hádat. Kdyby jste článek od Bodlinky také četl, tak pochopíte, že jsou faktory, které jsou prostě rizikové. Ať už je to stres kuřat (kterému se nevyhnete např. při přesunu) nebo pokud kuřata máte společně s dospělou drůbeží.
Chápu, že jsou kmeny, které mají dobrou imunitu a zvládají všechno. Na druhou stranu, kdysi jsem četla článek, že drůbež je už zvyklá na ty "svoje" kokcídie a pokud jí přesunete, kde jsou jiné, tak má problém. Takže další faktor je i přesun drůbeže.
Každý máme svoje důvody proč ano a proč ne. Vzhledem k tomu, že je jedná o vakcínu, tak to není žádný lék, ale jde jen o to, že kuře se setká s oslabenými kokcidiemi hodně brzo a zvládne si udělat imunitu včas. A v době, kdy je největší zátěž už mám imunitu vybudovanou. Já na tom nevidím nic špatného. Nebo vy třeba nenecháváte očkovat svoje děti?
No nejsem veterinář, ale už jsem na toto téma četla dost článků, abych si dokázala udělat vlastní názor. A váš názor vám také s dovolením neberu
napsal(a):
hlásím padesátiprocentní snášku. vlastně trošku vyšší, protože Lednička je o dva měsíce mladší než zbytek a má tím pádem právo na to ještě nesnášet ani na to pořádně nemyslet.
U nás dnes 12 vajec od 14 snásejicích slepic( 11 Australek,2 križ. Araukany a 1kříž.Brahma.)
Ķuřátkum skorobrahmanek se daři dobře,uz budou mit 14dní.
Budu se snažit vyfotit.
Zuzkaa
napsal(a):
ACIDOMID do napájecí vody, a to trvale v létě v zimě. Je to levné, jednoduché, účinné a naprosto přírodní.
Akorát, že drůbež nepije normální vodu, ale celou dobu nepřirozeně okyselenou vodu.
A dávat jim pouze kyselou vodu podle mého hraničí s týráním.
(tuhle mi Předsedkyně květinového výboru naší fsi Jana (78 let) vyprávěla, jak dává panáka octa
králíkům do pití a žádnou kokci už léta nemá.
No představil jsem si ty chudáky a jejich ledviny a játra a šly na mě mdloby.
Ale neříkal jsem nic, často je nejlepší reakcí nereakce.
Také používám Livacox Q a divím se Věře, že vůbec investuje čas do reakcí.
Taky už jsem zaslechl, že pan nechápe, jak mohu 1denním kuřátkům dávat "tu chemii",
ale člověku, který považuje oslabenou kokci za chemii, ani nemá cenu oponovat.
Jinak Acidomid na pracovním stole mám taky a je super proti zakalení vody a jejímu kažení.
Zejména v létě nebo v komplikovaných napáječkách (nipl, sklopné kýble aj.).
Jenže ho používám po kapkách, ne po desítkách mililitrů.
Zítra objednávám kočky na kastraci, už se jim pomalu začínají zapalovat frndičky,
tak si k Helmigalu a dalším nezbytnostem připíšu i Livacox Q.
Sice jsem se letos zařekl, že NElíhnu, ale tak pro jistotu, neuškodí mít jeden livakoksíček v lednici, že?
Já si spočítám dávku na 1 kuře, vynásobím 2, a to jim dám do misky k pití.
Očkuji 2-3 denní kuřata, která už sama pijí. Nechám je 3 hodiny bez vody a pak se napijí všechna.
Dana Ovečka zase ředí do postřikovače a orosí je. Metod je několik. Návod je vyčerpávající.
ževraj líšky v zime nelovia .... napísal nejaký odborník v inej diskusii ....
dnes ráno lovila ... a nakoniec sama bola ulovená
Babička
napsal(a):
Dneska jsem taky objednala past,lišek je u nás moc a jsou nemocné(vypelichané).Zvířátka jsou zavřená,aby se k nim nedostala.Ta vaše je
aspoň pěkná,ale škodná je škodná a jejich drzost nezná hranic.
..jaka drzost?lisky maji hlad,protože lesni a polni zvěř je vybita myslivci,zajicu a bazantu nedavno bylo spousta,dva roky jsem nevidela zajice,tak nevim,cemu se divite...
ančovička1
napsal(a):
..jaka drzost?lisky maji hlad,protože lesni a polni zvěř je vybita myslivci,zajicu a bazantu nedavno bylo spousta,dva roky jsem nevidela zajice,tak nevim,cemu se divite...
Neřekl bych, že drobnou zvěř vybili myslivci. Spíše jde o selektivní ochranu predátorů ve stále se měnící tkzv. kulturní krajině, bez ohledu na její úživnost. I v článku na ifauně se dočtete, jaké blaho budou pro naši krajinu vlci a další predátoři od "zasvěcených" (dobře placených) ochránců přírody. Mám v živé paměti, kdy se podobní snílkové podobně tetelili blahem nad černou zvěří. A dnes??
jo012810
napsal(a):
Neřekl bych, že drobnou zvěř vybili myslivci. Spíše jde o selektivní ochranu predátorů ve stále se měnící tkzv. kulturní krajině, bez ohledu na její úživnost. I v článku na ifauně se dočtete, jaké blaho budou pro naši krajinu vlci a další predátoři od "zasvěcených" (dobře placených) ochránců přírody. Mám v živé paměti, kdy se podobní snílkové podobně tetelili blahem nad černou zvěří. A dnes??
Chcete mi říct,že liska je chranena zákonem,jako treba vlci?.😁.myslim,že v tom to nebude..kdyz jsem byla mlada holka,bylo myslivcu plna vesnice a zveri také..ale tenkrát na lovu nestříleli jen lovnou zvěř,ale i lišky..dneska se liskami nezabývají,tak se lehce přemnožily ...ať si ji chyti každý sám 😂
ančovička1
napsal(a):
Chcete mi říct,že liska je chranena zákonem,jako treba vlci?.😁.myslim,že v tom to nebude..kdyz jsem byla mlada holka,bylo myslivcu plna vesnice a zveri také..ale tenkrát na lovu nestříleli jen lovnou zvěř,ale i lišky..dneska se liskami nezabývají,tak se lehce přemnožily ...ať si ji chyti každý sám 😂
Nechci říci, že liška je chráněná.. Jen tvrdím, že ochrana přírody není proporcionální a nehledí na úživnost toho kterého konkrétního místa a s tím souvisí vlastní organizace lesního hospodaření, včetně propracovaného záměru. Ale to zde nevyřešíme, neboť jde o stálý boj člověka s přírodou a filozofii, jak přírodu dlouhodobě využívat....A to je hnedle na celou knihu pro "chytré hlavy".

No tak zrovna predátoři brutálně přemnožené černé se v české krajině uživí líp než třeba ta liška, že. kdy že jsem to naposledy viděla zajíce? bažanta naposled na nějaké výstavě drůbeže...

Někoho asi bolí zadek.
Prostřední vejce dvoužloutkové 62 g mezi ostatními kuřecími vejci á 40 g
Pavlovky se zbláznili.Během posledních dvou dnů 15 kvočen.Vajčka pod nima vybrat je nadlidský úkol.Postaví se proti,svěsí křídla a jde do mně.Takže vše připomíná souboj rozčílené slepice a prchajícího chovatele.

No, ono je to slozitejsi. Cerna zver byla do 2.sv.valky de facto jen v oborach. Diky valecnym udalostem se dostala mimo. Do toho soucasne zpusoby hospodareni, ktere prospivaji cerne a neprospivaji drobne zveri. Pokud se dnes strili treba bazanti, tak ve vetsine pripadu jen ti z velkochovu, v prirode jich k lovu moc nenajdete. A prave treba vlci jsou prirozeni predatori cerne zvere. Nic neni cernobile. Jen zasahy cloveka obvykle nejsou pozitivni a kazda zajmova skupina bude resit to sve. Drubezarum budou vadit lisky a hodi to na myslivce, rybarum kormorani a vydry a hodi to na ochrance atd. Tlak cloveka je extremni a “divoka zver” (bez ohledu na velikost a druh) uz de facto neni.
napsal(a):
No, ono je to slozitejsi. Cerna zver byla do 2.sv.valky de facto jen v oborach. Diky valecnym udalostem se dostala mimo. Do toho soucasne zpusoby hospodareni, ktere prospivaji cerne a neprospivaji drobne zveri. Pokud se dnes strili treba bazanti, tak ve vetsine pripadu jen ti z velkochovu, v prirode jich k lovu moc nenajdete. A prave treba vlci jsou prirozeni predatori cerne zvere. Nic neni cernobile. Jen zasahy cloveka obvykle nejsou pozitivni a kazda zajmova skupina bude resit to sve. Drubezarum budou vadit lisky a hodi to na myslivce, rybarum kormorani a vydry a hodi to na ochrance atd. Tlak cloveka je extremni a “divoka zver” (bez ohledu na velikost a druh) uz de facto neni.
Mám dojem že černá byla dřív volně páč přece Bivoj nesl divokýho kance co škodil na polích a do obor je nahnala Marie Terezie.Jenže když nasadíme ty vlky tak kde pak sehnat něco co žere vlky?(Ozzák-rorejsy )
Je zajímavé jak v zemi České dokážeme hned ukázat na viníka. Že není drobná zvěř mohou za to myslivci. Opak je ale pravdou. Nebýt myslivců, tak drobná zvěř už dávno není. Jsou to tisíce, hlavně bažantů a kachen, ale také zajíců a třeba i koroptví, co se odchovají uměle a pak vypustí do přírody. Samozřejmě jsou určeni k odstřelu, ale dost jedinců přežije a dokáže se přizpůsobit. Myslivci odpracují spoustu hodin na obnově přírody a udělají víc práce než ochránci, kteří o ochraně jenom kecají. Ano myslivci také střílí zvěř, ale je to plánovaný odstřel a správný myslivec nezastřelí chovný kus, ale lidi jsou různé. A že drobná zvěř není? Podívejte se na Youtube na zemědělské stroje a pomyslete jakou šanci má zvěř třeba na louce kde seká traktor 50 kilometrovou rychlostí se záběrem 12 metrů. Také velké lány bez remízků a skladba plodin. Dnes se opravdu daří prasatům v řepce a kukuřici, kde mají dostatečné krytí. Navíc i to jsou predátoři drobné zvěře. Nakonec jenom takové zamyšlení nad trestním zákonem a je jedno z jakých je to pohnutek nebo nutnosti.§ 304
§ 304Pytláctví
(1) Kdo neoprávněně loví zvěř nebo ryby v hodnotě nikoli nepatrné nebo ukryje, na sebe nebo jiného převede nebo přechovává neoprávněně ulovenou zvěř nebo ryby v hodnotě nikoli nepatrné, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
Tak včera jsme oficiálně, zrušily naš chov andulek tak je tu také ticho. Hybridky nesou dobře naštěstí nekvokají vloni mi dvě černé blbky kvokali v zimě, nevím co je to napadlo v pátek je v plánu připustit první ramlice tak jen doufám že z toho něco bude. Mám ještě asi 20 loňských králíků tak ty se budou v blízké době zabíjet, no co už to k tomu patří nu? Taky se nám narodilo první jehně krásný beránek, mamina se vzorně stará tak jen čekám kdy se narodí další jehňata
Dobrý večer.Tak se na nás žene orkán,hlavně ať to všichni v pořádku přežijeme.Jinak Hamburčanky jako poslední včera dostali svůj kurník.Tak snad se jim tam bude líbit.
Dobrý večer, tak o orkánu už jsem taky něco slyšel ale nějak se toho nebojím jelikož tady na západě to prý nemá být taková hrůza tak jsem zatím v klidu, akorát stále mám pouze jednoho beránka, je to kluk fešný zítra dám fotky sice je to fórum o drůbeži tak to snad nebude vadit. No ale nemáme seno, vystačíme si ale bude to těsné. Takže asi zítra zabijeme dva nebo tři králíky aby bylo míň krků, když tak dokoupíme. No
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer, orkán nám nějak už odvál začátka
Dobrý večer.Paní Věro obdivuji vaše Orlovky.Nebudete náhodou prodávat násadová vejce nebo kuřata?Tady aspoň člověk ví co kupuje.Doteď jsem jaksi neměl štěstí na chovatele.Popřípadě se s Vámi spojím na soukromé poště.Děkuji za Vaši odpověď
Zatím nevím, jak to dopadne. Orlovky jsem stěhovala o víkendu do zahradního domku, protože venku mrazy a z vajec nic nebylo. Včera jsem ťukla pár vajec na pánvičku, už něco oplozeného bylo. Ale žádná hitparáda.
Koudelíku odkud jste? U nás na jihu se dá sehnat seno i za 600Kč, ale musíte mít známé. Jinak se tu balík prodává za 1500 Kč.
To malý černý je náš plivník,propašovala se mi předloni do líhně ve vejci normální velikosti co jsem si přivezla od kamaráda
Tak od včerejška je u nás zakázán chov kožešinových farem. Jediné co jsem nepochopil je kde si budeme kupovat kožíšek z lišky, norka. Asi se to bude vozit z číny však i výkůpčí kůží vše posílají do číny. Když to vemu i velkochov králíků je v klecích. Příště nám zakážou i chov králíků v králíkárnách, chov akvarijních rybek v akvárku. Co bude dál ??? Myslím si že by jsme se nad tím měli všichni velice zamyslet.....

M.stehno
napsal(a):
Tak od včerejška je u nás zakázán chov kožešinových farem. Jediné co jsem nepochopil je kde si budeme kupovat kožíšek z lišky, norka. Asi se to bude vozit z číny však i výkůpčí kůží vše posílají do číny. Když to vemu i velkochov králíků je v klecích. Příště nám zakážou i chov králíků v králíkárnách, chov akvarijních rybek v akvárku. Co bude dál ??? Myslím si že by jsme se nad tím měli všichni velice zamyslet.....
Uvědomělý lepšočlověk přece kupuje kožešiny jen umělé a je fanda veganské kuchyně, takže v rámci budování lepší zeměkoule přece není problém zakázat celou živočišnou výrobu a vůbec chov zvířat sakumprdum.
napsal(a):
Uvědomělý lepšočlověk přece kupuje kožešiny jen umělé a je fanda veganské kuchyně, takže v rámci budování lepší zeměkoule přece není problém zakázat celou živočišnou výrobu a vůbec chov zvířat sakumprdum.
A uvědomělý lepšočlověk bude pokračovat ad absurdum,protože takový pěstování rajčat v maxiskleníku je taky týrání-chce to vypustit zpátky do přírody Takže v lepším případě skončí jako ti indičtí sektáři co chodí nahatí a ometaj ze sebe bakterie aby si náhodou na nějakou nesedli..
M.stehno
napsal(a):
Jenže králíci jsou snad hlavně na maso, kožka je vedlejší produkt, to samé hovězí kůže. Dostatečné množství potravin jinak než v intezivních chovech vyprodukovat schopni (údajně) nejsme. Ale abychom chovali zvířata v tak otřesných podmínkách jenom proto, že nějaká pipina potřebuje mít kožich z lišky…..¬
Kámoška má límec z lišky. Původ: pořídili kožku od myslivce a nechali si jí zpracovat. Osobně to vnímám jako něco, co "už se nenosí". A protože Ježíšek došel k jinému závěru, tak gang ségra a babička nechali ze zabitých babičky domácích králíků vyrobit kožky a ségra z toho ušila límec. Kterýžto mi nadělili. A já to teď mám nosit. Úplně se děsím toho, že mě v něm budou chtít vidět. Hlavně aby si mě pak jezevčíci nespletli s králíkem a neskočili mi za krk. Pak bych hnědého Alfa jezevčíka obtočeného kolem krku mohla vydávat za lišku
ladd
napsal(a):
Jenže králíci jsou snad hlavně na maso, kožka je vedlejší produkt, to samé hovězí kůže. Dostatečné množství potravin jinak než v intezivních chovech vyprodukovat schopni (údajně) nejsme. Ale abychom chovali zvířata v tak otřesných podmínkách jenom proto, že nějaká pipina potřebuje mít kožich z lišky…..¬
Pardon, zapomněl jsem, ještě se třením liščího ohonu o ebonitovou tyč dá vyrábět elektřina.
veraboskova
napsal(a):
Zatím nevím, jak to dopadne. Orlovky jsem stěhovala o víkendu do zahradního domku, protože venku mrazy a z vajec nic nebylo. Včera jsem ťukla pár vajec na pánvičku, už něco oplozeného bylo. Ale žádná hitparáda.
Koudelíku odkud jste? U nás na jihu se dá sehnat seno i za 600Kč, ale musíte mít známé. Jinak se tu balík prodává za 1500 Kč.
Plzeň sever
PiLnÍk
napsal(a):
Dobrý večer, tak o orkánu už jsem taky něco slyšel ale nějak se toho nebojím jelikož tady na západě to prý nemá být taková hrůza tak jsem zatím v klidu, akorát stále mám pouze jednoho beránka, je to kluk fešný zítra dám fotky sice je to fórum o drůbeži tak to snad nebude vadit. No ale nemáme seno, vystačíme si ale bude to těsné. Takže asi zítra zabijeme dva nebo tři králíky aby bylo míň krků, když tak dokoupíme. No
Asi neví že tatínek má gule
PiLnÍk
napsal(a):
Asi neví že tatínek má gule
Víc fotek sem přidávat nebudu, přeci jen je to fórum o drůbeži ale tak jen pro potěchu oka
napsal(a):
a to ty aký matroš berieš? v s.správe mi napíš meno dílera ....

napsal(a):
Nosí, nenosí, norkovej kožich je norkovej kožich, nebo takový perzián po babičce....
Jinak je možné vše, ale k čemu nám to v evropě je, když v Africe a Asii je to všem jedno, jaká opatření k záchraně planety přijímáme...... Každý extrém je špatný a hodnotiti kvalitu života zvířat člověkem...no, nevím. Ale jinak třeba chov hovězího dobytka ničí ovzduší planety daleko více, než chov kožešinových zvířat. Ale chápu, že někomu šlo o týrání a životní podmínky. Ještě, že nám může být jedno, že zakážou třeba klecový nebo halový chov slepic, protože já mám ty svoje zcela na volno. Pokud je čuba doma, teda

Zuzkaa
napsal(a):
No vidíte a dříve je měli všichni na volno. A žádný klece, ani obohacený ani neobohacený neexistovaly, vejce šly do výkupu, nikdo se nebál žádný nákazy. A lidi hlavně nebyli tak rozežraný jako teď a nemuseli bojovat s obezitrou.
a víte taky, kolik z těch slepičích chovů ala honzíkova cesta bylo vajec?