Zkušenosti s hybridy nosnic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2019 12:11
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s hybridy DEKALB WHITE, BOVANS BROWN, Dominant Hnědý D 102 a jaká je snáška vajec i velikost děkuji za vaše zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2019 12:18

Parametry jednotlivých užitkových hybridů viz internet. Jsou to tovární produkty, snášky na počáteční stav i průměrná velikost vajec je jasně daná.

Za ideálních podmínek osvětlení, teploty a krmiva. V domácích podmínkách může být různá, typicky nižší.

12.1.2019 12:31
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

Parametry jednotlivých užitkových hybridů viz internet. Jsou to tovární produkty, snášky na počáteční stav i průměrná velikost vajec je jasně daná.

Za ideálních podmínek osvětlení, teploty a krmiva. V domácích podmínkách může být různá, typicky nižší.

nejste politik hodně slov o ničem a žádná odpověď

12.1.2019 12:37

Jestli se vám moje odpověď nelíbí, je mi líto, ale lepší těžko dostanete.

Jakékoliv osobní zkušenosti totiž závisí na těch podmínkách chovu a bez informace o tom, jak kdo slepice chová a čím je živí vám je informace o snášce k prdu.

A jestli chcete vydělat prodejem vajec, pak je pro vás směrodatná informace v parametrech a technologickém návodu k chovu jednotlivých hybridů.

12.1.2019 12:55
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

Zda nemáte zkušenosti a děláte chytrou tak je mi to opravdu k prdu

12.1.2019 12:56
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli se vám moje odpověď nelíbí, je mi líto, ale lepší těžko dostanete.

Jakékoliv osobní zkušenosti totiž závisí na těch podmínkách chovu a bez informace o tom, jak kdo slepice chová a čím je živí vám je informace o snášce k prdu.

A jestli chcete vydělat prodejem vajec, pak je pro vás směrodatná informace v parametrech a technologickém návodu k chovu jednotlivých hybridů.

Přesně jak píše Bodlinka. Jak se říká, slepice nese zobákem ve vynikajícím ustájení. V drobnochovu asi nenaplníte všechny nutné parametry pro deklarovanou snášku. Pokud budete mít snášku ročně cca 220 kusů vajec v prvním roce a nebo i trochu nižší, pak můžete být spokojen. K této úrovni se v podobných podmínkách přiblíží jak, leghornka, tak některá další lehká plemena. Ono totiž zájmový drobnochov a průmyslový velkochov, se nedají srovnávat. V drobnochovu jde předevší o radost, možnost sledovat jednotlivé životní fáze vývoje od kuřete až po niosnici. A snáška kvalitních vajec je velmi dobrým bonusem. Ve velkochovech jde především o rentabilitu a "vytěžit" v prvním roce snášky slípky a pak se jich zbavit...Co bude vyhovovat zadavateli, nevím.

12.1.2019 13:13
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

jo012810 napsal(a):
Přesně jak píše Bodlinka. Jak se říká, slepice nese zobákem ve vynikajícím ustájení. V drobnochovu asi nenaplníte všechny nutné parametry pro deklarovanou snášku. Pokud budete mít snášku ročně cca 220 kusů vajec v prvním roce a nebo i trochu nižší, pak můžete být spokojen. K této úrovni se v podobných podmínkách přiblíží jak, leghornka, tak některá další lehká plemena. Ono totiž zájmový drobnochov a průmyslový velkochov, se nedají srovnávat. V drobnochovu jde předevší o radost, možnost sledovat jednotlivé životní fáze vývoje od kuřete až po niosnici. A snáška kvalitních vajec je velmi dobrým bonusem. Ve velkochovech jde především o rentabilitu a "vytěžit" v prvním roce snášky slípky a pak se jich zbavit...Co bude vyhovovat zadavateli, nevím.

Pro boha já položil dotaz a čekal odpověď od někoho kdo má zkušenosti nejsem zvědavý na teoretiky a žvanili co jen hrají chytrý to ví každý blbec že slepice snáší zobákem a na pšenici a rohlíkách nenese

12.1.2019 13:17

domacivajicka napsal(a):
Pro boha já položil dotaz a čekal odpověď od někoho kdo má zkušenosti nejsem zvědavý na teoretiky a žvanili co jen hrají chytrý to ví každý blbec že slepice snáší zobákem a na pšenici a rohlíkách nenese

No tak vidíte. Zkušenosti lidí, kteří krmí pšenici a rohlíky jsou vám tím pádem k ničemu.

Když poskytnete slepici vynikající podmínky chovu, tak ponese tolik, kolik má napsáno v parametrech hybrida, chápete?

12.1.2019 13:27
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

No tak vidíte. Zkušenosti lidí, kteří krmí pšenici a rohlíky jsou vám tím pádem k ničemu.

Když poskytnete slepici vynikající podmínky chovu, tak ponese tolik, kolik má napsáno v parametrech hybrida, chápete?

já myslel že tu je někdo zkušený a ne jen co chová slepice v koncetráku

12.1.2019 13:44

domacivajicka napsal(a):
já myslel že tu je někdo zkušený a ne jen co chová slepice v koncetráku

Víte, jde vidět, že teoretik jste tady vy.

Přejete si pravděpodobně chovat slepice venku a prodávat domácí vejce, že?

Tak věřte, že skutečná snáška těch zvířat závisí na KONKRÉTNÍCH podmínkách chovu. Které jsou tím pádem přísně individuální. Potenciál těch zvířat - tzn. rozdíl v možné užitkovosti - to vám řeknou parametry. Všechno ostatní je zcela na vás a jednotlivé zkušenosti jsou nepřenositelné, protože záleží na úplně všem. Na kurníku, na krmení, na výběhu, na nadmořské výšce...

12.1.2019 13:56
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

Víte, jde vidět, že teoretik jste tady vy.

Přejete si pravděpodobně chovat slepice venku a prodávat domácí vejce, že?

Tak věřte, že skutečná snáška těch zvířat závisí na KONKRÉTNÍCH podmínkách chovu. Které jsou tím pádem přísně individuální. Potenciál těch zvířat - tzn. rozdíl v možné užitkovosti - to vám řeknou parametry. Všechno ostatní je zcela na vás a jednotlivé zkušenosti jsou nepřenositelné, protože záleží na úplně všem. Na kurníku, na krmení, na výběhu, na nadmořské výšce...

Dobrá dobrá už se věnujte něčemu jinému

12.1.2019 14:31
jo012810

XXX.XXX.101.35

domacivajicka napsal(a):

vážený, to co jsem popsal, je moje zkušenost!!!!!!

12.1.2019 14:39
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

jo012810 napsal(a):
vážený, to co jsem popsal, je moje zkušenost!!!!!!

tak jo012810 a bodlinka přestaňte prudit když znáte prd

12.1.2019 14:49
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Podle toho, co tu předvádíte v diskusi se jevíte jako arogantní blb, který si ale tohle myslí o ostatních. Tak to zkuste a uvidíte. A potom se pochlubte, jak jste dopadl a jestli to bylo terno.

12.1.2019 14:51
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

přezdívka napsal(a):
Podle toho, co tu předvádíte v diskusi se jevíte jako arogantní blb, který si ale tohle myslí o ostatních. Tak to zkuste a uvidíte. A potom se pochlubte, jak jste dopadl a jestli to bylo terno.

a další chytrý prudič co jen umí žvanit

12.1.2019 14:55
ančovička1

XXX.XXX.57.58

Jsem zděšena,s jakou aroganci tady urážíte chovatele a pani doktorku..

12.1.2019 15:18
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

ančovička1 napsal(a):

máte nějaké zkušenosti? ta prosím nepruďte!

12.1.2019 15:19

ančovička1 napsal(a):

Nekrmte trola :)

Rady dostal, tak ať si s nimi dělá co chce.

12.1.2019 15:53
2mazutak

XXX.XXX.6.190

Nekrmte trola :)

Rady dostal, tak ať si s nimi dělá co chce.

vůl zůstane volem, kdyby latinsky uměl.je vidět,že nepochopil vůbec nic.zřejmě viděl slepici z ponorky,a žába mu čůrala na sklo.

12.1.2019 15:54
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Víte, lidi nejsou jen hodní a chytří. Jsou i hloupí a sprostí. Je to prostě takové pestré hejno.

12.1.2019 16:11
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

Šťastná slepice napsal(a):
Víte, lidi nejsou jen hodní a chytří. Jsou i hloupí a sprostí. Je to prostě takové pestré hejno.

No dovedete urážet ale zkušenost žádná samí odborník

12.1.2019 16:17
hokrví

XXX.XXX.105.226

domacivajička chtěl slyšet odpověď, když vezmete slepice z klecí, budou snášet větší množství vajíček, protože mají volnost.

12.1.2019 16:17
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Tak už konečně pochopte, že hybridy DEKALB WHITE, BOVANS BROWN, Dominant Hnědý D 102 vůbec žádná vajíčka nenesou,je to reklamní trik, ve skutečnosti jsou chovaní pro okrasu a ne užitek. A když náhodou nějaké vajíčko ukápne, tak si to zapište do památníčku, protože se to znovu stát nemusí Ale možná, když je budete na kolenou prosit, že se smilují. Já občas taky prosím a nic. Nezbývá než doufat v lepší zítřky pod plakátem z padesátek. A teď jdu zcela reálně užitečně kydat koním.

12.1.2019 16:26
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

Šťastná slepice napsal(a):
Tak už konečně pochopte, že hybridy DEKALB WHITE, BOVANS BROWN, Dominant Hnědý D 102 vůbec žádná vajíčka nenesou,je to reklamní trik, ve skutečnosti jsou chovaní pro okrasu a ne užitek. A když náhodou nějaké vajíčko ukápne, tak si to zapište do památníčku, protože se to znovu stát nemusí Ale možná, když je budete na kolenou prosit, že se smilují. Já občas taky prosím a nic. Nezbývá než doufat v lepší zítřky pod plakátem z padesátek. A teď jdu zcela reálně užitečně kydat koním.

Koukám samí zkušený a chytrý chovatel co umí mluvit určitě vám Babiš vadí co naše inteligence

12.1.2019 16:37
přezdívka

XXX.XXX.105.195

domacivajicka napsal(a):
a další chytrý prudič co jen umí žvanit

Ve svých skoro 70 letech už si to mohu dovolit. Už jsem prostudovala tolik knih, že už se mě to plete a proto plácám páté přes deváté A zvířata jsem viděla jenom v zoo.

12.1.2019 16:47
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

přezdívka napsal(a):
Ve svých skoro 70 letech už si to mohu dovolit. Už jsem prostudovala tolik knih, že už se mě to plete a proto plácám páté přes deváté A zvířata jsem viděla jenom v zoo.

tak co tady diskutujete?

12.1.2019 16:58
horal

XXX.XXX.13.30

domacivajicka, kdyby Jáchym hodil vaše iniciály do stroje, tak stroj odpoví, že vaše inteligence je na nule a pochybuji o nějakém zlepšení. A opravdu myslím že už nikdo nebude s vámi diskutovat.

12.1.2019 17:01
laying hen

XXX.XXX.158.210

Napriek tomu, že štýl písania by ste si mali výrazne vylepšiť, nemáte dôvod urážať iných, ak Vám ich odpoveď nestačí, tak sa s tým vyrovnajte. Napriek tomu Vám napíšem, všeobecné dogma o tom, že veľkochov je niečo špeciálne a doma nemôžete dosiahnuť znášku, ako vo veľkochove, nie je pravda. Všetko záleží od toho, ako sa o sliepky postaráte. Sliepky sú dosť odolné zvieratá, napríklad včera v noci bolo u nás -14, ja som mal 63/70 vajec/nosníc a to nie som úplne spokojný, urobil som zopár chýb v krmive. Deklarovaná znáška aj 320 vajec ročne /bežne sa udáva na počiatočný stav/ je možná aj v domácich podmienkach. Ale musíte zabezpečiť aspoň 2xdenne teplú vodu, svietiť, aby bol svetelný deň 16hodín, zabezpečiť perfektné krmivo. Najťažšia časť je tretia, keďže bežne kvalitné krmivo na vysokú znášku nezoženiete, aspoň ja také nepoznám, ide skôr o hobby zmesky, čo som skúšal v začiatkoch, kvalitne sa javilo Versele Laga nosnice a celkom slušné sú aj Energys. Len sú GMO. Iné krmivá deklarujú prevažne 15.2% proteín a na takej úrovni bielkovín nedosiahnete deklarovanú znášku. Ak ešte budete dokrmovať odpady z kuchyne, pšenicu... tak už vôbec. Teoreticky si viete pomôcť tak, že zoženiete nejakú slušnú zmesku a podľa intenzity znášky/veľkosti vajec dokrŕmite nejaký živočíšny proteín, napríklad pečeň, rybie piliny, tvaroh... Čo je lacné, niektorí aj tu na ifaune dávajú granule pre psov/mačky...
Mám Dekalb white, Bovans Brown, Dominant D109. Všetky nesú rovnako prvý rok, v druhom roku pôjde dopredu Dekalb white, najlepšia perzistencia znášky.
Bodlinka: máte zlaté nervy...

12.1.2019 17:01
domacivajicka

XXX.XXX.123.13

horal napsal(a):
domacivajicka, kdyby Jáchym hodil vaše iniciály do stroje, tak stroj odpoví, že vaše inteligence je na nule a pochybuji o nějakém zlepšení. A opravdu myslím že už nikdo nebude s vámi diskutovat.

no je vidět ze jste inteligent

13.2.2019 15:33
petan83

XXX.XXX.72.149

Pane/pani domacivajicka reknu vam jak to je, staci slepice nechat zobat jen zrni, to jim staci a snaska bude tak 390-420 vajec rocne, hodne zalezi na stari toho zrni, cim starsi zrni, tim vetsi snaska. Pokud jim semtam prihodite zbytky z kuchyne (treba kosti nebo sirove slupky od brambor) snaska muze stupnout az na 455 vajec rocne.

15.2.2019 07:15
slamos1

XXX.XXX.230.16

Zdravím a dovoluji si také přispet nebot už také pamatuji neco a pamatuji že dřive jsme krmné smesi nemely, krmné davky nevypočítávaly, užitkovost netabulkovaly a slepice dostaly do krmítka to co bylo. Mrzí me že se dnes vytrací radost z chovu a že se tu dehonestuji lidé co krmí zrním a dalším alternativním krmivem a ne hormonama. Je jasne že já jako drobnochovatel nikdy nedosáhnu na vysledky drubežářu kteři sve chovy drži při živote a výkonosti jen pomocí léčiv, ale to přece není cil drobnochovatele, nebo ano???

15.2.2019 12:51

slamos1 napsal(a):
Zdravím a dovoluji si také přispet nebot už také pamatuji neco a pamatuji že dřive jsme krmné smesi nemely, krmné davky nevypočítávaly, užitkovost netabulkovaly a slepice dostaly do krmítka to co bylo. Mrzí me že se dnes vytrací radost z chovu a že se tu dehonestuji lidé co krmí zrním a dalším alternativním krmivem a ne hormonama. Je jasne že já jako drobnochovatel nikdy nedosáhnu na vysledky drubežářu kteři sve chovy drži při živote a výkonosti jen pomocí léčiv, ale to přece není cil drobnochovatele, nebo ano???

No, jde o jinou věc. Jde o to, že se tady pravidelně objevují lidi, kteří krmí zrním a nahrabej si, což není nic proti ničemu, ale ten samý člověk se pak nesmí rozohňovat, že slepice nenesou v zimě, nebo že sbírá třetinu nebo polovinu vajec co má slepic. Takže prostě buď člověk krmí pořádně a pak to snáší, nebo krmí postaru a pak bude mít odpovídající, nižší užitkovost. S tím, že v takovém chovu může mít lepší výkon nějaké selské shánčlivé plemeno, než hybrid.

Jo, hormony v krmných směsích nejsou. Je to čistě postavené jen na tom, že v KD máte dostatek bílkovin. To je veškeré kouzlo vyšší snášky.

15.2.2019 13:25
horal

XXX.XXX.13.30

slamos1,
máte v podstatě pravdu, jenomže vždy je tady nějaké to ale. Původní dotaz zněl jaká je zkušenost s hybridkami a jaká je snáška a velikost vajec. No a právě, pokud chcete mít nějaký užitek z hybridek je nutné krmit je směsí k tomu určenou. Neznamená to ale ža musí být zavřené v nějaké kleci či voliéře. Naopak, čím větší zahrada tím lépe. Samozřejmě, že mohou být na jakýkoliv stravě, ale právě proto že jsou šlechtěny víc než čistorkevné slepice, je předpolklad, že dostanou vyváženou stravu. Pokud ne, tak zákonitě se sníží snáška i vaječná hmota. Vajíčka budou mít slabou skořápku, anebo žádnou. Slepice budou plné sádla anebo naopak vyhublé a lehčí než holub. Naši předci měly lehčí domácí slepice a na snášce ani tak nezáleželo, hlavně že bylo nějaké to vajíčko. Prodávat ani nebylo komu, protože slepice měl každý. Dobré bylo i to že si lidé měnily kohouty mezi sebou a pořád bylo kde brát. Jenomže už nejde srovnávat co bylo pře padesáti nebo sto lety. Jenom když si vemete co za svinstvo se za ty roky dostalo do půdy a ovzduší, mám tak trochu pochybnosti o bio či eko chovech. Také pochybuji, že se bude někdo zabývat v malochovu léčením hybridek. V čistokrevných chovech je to něco jiného, ale i tam jde spíše o vakcinaci a prevenci než o léčení. Závažnější onemocnění se léčí sekerkou dříve než to postihne další kusy a navíc léčené zvíře už nikdy nebude plnohodnotné.

15.2.2019 15:10

petan83 napsal(a):
Pane/pani domacivajicka reknu vam jak to je, staci slepice nechat zobat jen zrni, to jim staci a snaska bude tak 390-420 vajec rocne, hodne zalezi na stari toho zrni, cim starsi zrni, tim vetsi snaska. Pokud jim semtam prihodite zbytky z kuchyne (treba kosti nebo sirove slupky od brambor) snaska muze stupnout az na 455 vajec rocne.

Apríl teprve bude...

15.2.2019 16:17
slamos1

XXX.XXX.230.16

Vždyt to smeruji k poznání že hybridky patři do drubežáren a na podnikání a nám patří krásná barevná slepička , ta ktera nám druhým rokem s prominutím nechcipne pod nohama, za hormony se omlouvám, nahrazuji je antibiotiky a ty mi nevymluvíte.

15.2.2019 18:02

slamos1 napsal(a):
Vždyt to smeruji k poznání že hybridky patři do drubežáren a na podnikání a nám patří krásná barevná slepička , ta ktera nám druhým rokem s prominutím nechcipne pod nohama, za hormony se omlouvám, nahrazuji je antibiotiky a ty mi nevymluvíte.

ani antibiotika:D

směsi pro nosnice neobsahují nic tak speciálního, kromě 15 a více procent bílkoviny a dostatku vápníku.

15.2.2019 18:07
slamos1

XXX.XXX.230.16

Nemohu souhlasit, nemám na mysli už nosnice, antib. dostávají jako malé vysexované, prosím nehádejte se , léta jsem pracoval u výroby smesi.

15.2.2019 18:11
slamos1

XXX.XXX.230.16

horal napsal(a):
slamos1,
máte v podstatě pravdu, jenomže vždy je tady nějaké to ale. Původní dotaz zněl jaká je zkušenost s hybridkami a jaká je snáška a velikost vajec. No a právě, pokud chcete mít nějaký užitek z hybridek je nutné krmit je směsí k tomu určenou. Neznamená to ale ža musí být zavřené v nějaké kleci či voliéře. Naopak, čím větší zahrada tím lépe. Samozřejmě, že mohou být na jakýkoliv stravě, ale právě proto že jsou šlechtěny víc než čistorkevné slepice, je předpolklad, že dostanou vyváženou stravu. Pokud ne, tak zákonitě se sníží snáška i vaječná hmota. Vajíčka budou mít slabou skořápku, anebo žádnou. Slepice budou plné sádla anebo naopak vyhublé a lehčí než holub. Naši předci měly lehčí domácí slepice a na snášce ani tak nezáleželo, hlavně že bylo nějaké to vajíčko. Prodávat ani nebylo komu, protože slepice měl každý. Dobré bylo i to že si lidé měnily kohouty mezi sebou a pořád bylo kde brát. Jenomže už nejde srovnávat co bylo pře padesáti nebo sto lety. Jenom když si vemete co za svinstvo se za ty roky dostalo do půdy a ovzduší, mám tak trochu pochybnosti o bio či eko chovech. Také pochybuji, že se bude někdo zabývat v malochovu léčením hybridek. V čistokrevných chovech je to něco jiného, ale i tam jde spíše o vakcinaci a prevenci než o léčení. Závažnější onemocnění se léčí sekerkou dříve než to postihne další kusy a navíc léčené zvíře už nikdy nebude plnohodnotné.

Jasne, prominte, nechal jsem se unést, me opravdu mrzí že se ze dvorku vytrácí klasická drubež, vždyt sehnat moje milované Plymutký bílé je opravdový kumšt.

15.2.2019 18:14

slamos1 napsal(a):
Nemohu souhlasit, nemám na mysli už nosnice, antib. dostávají jako malé vysexované, prosím nehádejte se , léta jsem pracoval u výroby smesi.

jako antikokcidika? tak je samozřejmě možnost koupit směsi bez nich. koneckonců dnes je velká věc vakcinace, takže antikokcidika v KD už nepotřebujete.

antibiotika se nedávají. možná někdy kdysi, ale dnes, když jsou antibiotické stimulátory růstu už dlouhá léta zakázané...

15.2.2019 18:27
catalina

XXX.XXX.174.3

ohledne velkochovu slepic se vyskytuje takova spousta mytu, ze nekdy nestacim zirat, cemu jsou nekteri lide schopni verit. vetsinou jsou to lidi, kteri velkochov nikdy nevideli, alespon u nas v cr, marny boj. to co jste napsala na puvodni dotaz je naprosto relevantni odpoved, i kdyz se tedy nelibila :-)

15.2.2019 18:28
slamos1

XXX.XXX.230.16

Pani, nemluvim o kokcidiostatikách, ale antib. a ty se dávají a že jsou zakázané,,???Sranda né??připravky a postřiky na řepku ktere škodí včelám jsou dávno zakázané a každý rok řešíme otravené včely. Nyni již končím, jak říká muj 3 letý vnuk, dedo Apoka, dlouho mi trvalo než jsem z nej vytáhl co to slovo znamená a nakonec jsem zjistil že to , dedo to je konec a i já říkám že to je konec.

15.2.2019 18:30
slamos1

XXX.XXX.230.16

Ješte jsem zapomel, před léty jsem byl v drubežárne koupit mlade slepičky a ptám se pani, proč tam je tma, odpoved znela že kdybychom jim svítily tak se sežerou.

15.2.2019 19:01

slamos1 napsal(a):
Ješte jsem zapomel, před léty jsem byl v drubežárne koupit mlade slepičky a ptám se pani, proč tam je tma, odpoved znela že kdybychom jim svítily tak se sežerou.

no, v drůbežárně je tma, no. jsou tam spočítané luxy tak, aby zvířata trefila k jídlu, ale tak, aby se nesežraly.

tož je ale úplné odbočení od krmných směsích.

ve kterých antibiotika nejsou. prostě ne, nemá cenu o tom diskutovat. pokud někdo vyrábí něco načerno s podplacenou míchárnou a veterinářem, prosím, ale takové směsi se nedostanou na trh, kde si je koupí nějaký Jarda a nakrmí si svoje slepice.

15.2.2019 19:44
horal

XXX.XXX.13.30

Je mnoho lidí kteří mají svoji pravdu a nikdy jim ji nikdo nevymluví. Důkaz nemají žádný, ale říkala to Máňa z prasečáku a té prostě věří. Že jsou přísné kontroly a rozbory, tak tomu prostě nevěří. No nic, je zbytečné hnát vodu do kopce.

15.2.2019 20:39
horal

XXX.XXX.13.30

slamos1 napsal(a):

Před lety se dávala býkům do krmení močovina, prasatům masokostní moučka, mandelinka se sypala DDT, na polích se roky povalovaly tuny granulovaných hnojiv, močůvka z hnojišť tekla do potoků, ale čo bolo to bolo, terasky to už neni.

15.2.2019 21:20
slamos1

XXX.XXX.230.16

Horale, dívaš se kolem sebe?jak na polích delají kupy hnoje a z nej teče močka do drenáží nebo delaš že to nevidíš?Terazky to opravdu není?A nikoho neurážím.

15.2.2019 21:37

Ono to už dneska není tak jednoduché, dávat nějakou chemii. Dřív to možná šlo, ale dneska už je naštěstí situace jiná. Šéf zkusil vysázet pole jahod a dohadovali jsme se do jaké míry jdou poznat použité pesticidy. Máme nějaké známé, tak se pozvala laboratoř. Přijela paní, vzala vzorek z kraje pole a na místě nám přesně dokázala vyjmenovat látky, kterými jsme jahody ošetřili a jak je to dlouho. Podotýkám že všechno bylo velmi hluboko pod jakýmkoli limitem. Nepochybuju o tom že totéž se dělá i živočišné výrobě. Nemám žádné iluze o tom že jsou typy producentů, kteří by různé úžasné látky do zvířat cpali, ale dneska je takové riziko, že se na to přijde, že se jim to zkrátka nevyplatí.

16.2.2019 06:37
horal

XXX.XXX.13.30

slamos1 napsal(a):
Horale, dívaš se kolem sebe?jak na polích delají kupy hnoje a z nej teče močka do drenáží nebo delaš že to nevidíš?Terazky to opravdu není?A nikoho neurážím.

Ale dívám a óóóbčas je i zahlédnu, jenomže ty hnojiště na jaře zmizí v půdě konkrétního pole a těm zemědělcům tleskám, že vpravují humus do půdy. A drenáže se dělaly naposled někdy před třiceti lety a už dávno nejsou funkční. Je ale vidět že jste nepochopil co jsem naznačoval v předešlém vstupu. Před lety se dělalo a mohlo dělat cokoliv, dnes už ale nelze a pokud to někdo dělá, porušuje zákon anebo nějakou vyhlášku a za to lítají nemalé pokuty. Vám už ale nejde o podstatu věci, nýbrž o to mít za každou cenu navrch. No a marně vzpomínám a vzpomenout nemohu, že bychom byly přátelé.

16.2.2019 07:56
slamos1

XXX.XXX.230.16

Poslední moje reakce, nechci mít navrch, jen upozornuji že hnuj se zapravuje na podzim a vetšina drenáži je funkční, jsem také včelař a spousta zemedelcu má v zásobách zakázané postřiky ktere dále používaji a žadnou pokutu nedostanou nebot kde není žalobce není soudce, bohužel na tomto foru to funguje tak že Kdo nejde s námi jde proti nám, jak říkám, dále me mužeš uražet jak chceš už nebudu reagovat, je to zbytečné,

16.2.2019 11:09
Malkina

XXX.XXX.50.199

Tak jsem dnes koukla do chytré knihy z r.1930.Průměrná snáška 130 vajec dobrá,pod 100ks chov pasivní a jest zapotřebí hledati nápravu,150-170ks můžeme býti s nosností úplně spokojeni,neboť přílišná nosnost současně velkých vajec jest na úkor zdravotního stavu slepic

16.2.2019 11:23

slamos1 napsal(a):
Poslední moje reakce, nechci mít navrch, jen upozornuji že hnuj se zapravuje na podzim a vetšina drenáži je funkční, jsem také včelař a spousta zemedelcu má v zásobách zakázané postřiky ktere dále používaji a žadnou pokutu nedostanou nebot kde není žalobce není soudce, bohužel na tomto foru to funguje tak že Kdo nejde s námi jde proti nám, jak říkám, dále me mužeš uražet jak chceš už nebudu reagovat, je to zbytečné,

Naprosto souhlasím, kde není žalobce a tak dál. Jako včelař máte poměrně dost možností, jak podat podnět k nápravě, pokud máte podezdření na použití zakázaných prostředků. Ono to také chce nejen nadávat na víceméně anonymní diskusi, ale nebát se zasáhnout. Koneckonců právo je na vaší straně a věřte mi že pokuty, které případný provinilec dostane ho spolehlivě odradí od dalšího používání takových prostředků. Otázka je co to potom udělá se sousedskými vztahy, ale to už je na vás. Pokud ve vašem okolí skutečně používá zakázané jedy, tak si neberte servítky a zasáhněte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík