Uživatel s deaktivovaným účtem

no, údajně by terčík oplozeného vajíčka měl opravdu vypadat jako terč, tzn. dva kroužky a terčík neoplozeného vajíčka by měla být skvrna bez vnitřní struktury.
ale líheň je líheň
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já myslím, že to nepoznáte u čerstvého vejce, po třech dnech zahřívání by to po rozklepnutí vidět šlo.
Ale jestli máte kohouta a vhodný počet slepic, ve vyhovujících podmínkách, zdravé a čas od času spatříte páření, tak máte drtivou většinu vajec téměř jistě oplozenou, pokud teda není kohout nijak špatný (což hrozí hlavně u vzácných plemen, ale vůbec to není běžné).
Třeba takový lehký kohout typu vlašky zvládá 10-16 slepic, středně těžcí kohouti jako hempšírka 7-13, těžké slepice typu brahmánky nebo kočinky 2 až nejvíc 5. Hedvábničky max. 4 slepice na kohouta (nejlépe ale 1+2 nebo páry), bojová plemena 1-2, možno i 3 slepice na kohouta, ale nejlépe v párech. Zdrobnělá a zakrslá plemena: u zdr. to bývá podobné jako u velké formy, u zakrslých se většinou chová ke kohoutům méně slepic, třeba 1-6, ale možná zvládají i více. Obecně platí, že když dáte kohoutovi menší než doporučený počet slepic k jeho typu, tak jim může odírat záda, když mají dosti temperamentní kohouti třeba jen 3 slepice, tak je plných 100% vajec, záda však odřená.
Promiňte, že jsem kousek odběhl od dotazu, ale toto s pravděpodobností oplození velice souvisí, takto také zjistíte, jaká bude oplozenost.
Určování z terčíku je na houby a i kdyby to šlo, tak to bude taková nemožná titěrnost, komu by se to chtělo dělat.
Osobně tenhle test na oplozenost používám a podle mě to dost funguje.
Pěkné obrázky jsou třeba tady https://www.fresheggsdaily.com/2015/02/are-my-chicken-eggs-fertile.html nebo tady
https://www.hobbyfarms.com/fertilized-eggs-how-tell/
Jednak to používám u kachen, kdy zpracovávám vejce v kuchyni a teprve až narazím na první oplozené, tak má smysl dávat něco do líhně. Pak už se mi vícekrát stalo u křepelek, že byl neplodný sameček. Sice pojímal, ale nic z toho nebylo. Pak zjistíte, že máte x dní naloženou líheň a zabíráte místo na nic. U křepelčích vajec brzké prosvěcování je takové nejisté, pavouka nemáte moc šanci vidět. Většinou prosvěcuji až před 15tý den. Dřív si prostře nejsem jistá. A protože většinou sbírám násadovky třeba od 3 skupin, tak takhle můžete lehce otestovat, který sameček je neplodný.