Máte někdo zkušenost,že vám Brahmánky žerou vejce?
Ted sem dva dny nesebrala ani jedno vejce,mám tedy jen 3 slípky,ale poslední dobou sem sbírala 3ks povětšinou.Naposled v neděli vše OK,včera ani vejce,tak sem si řekla,může být přestávka.Dnes zas nic ...hrabala sem v podestýlce,jestli něco nesnáší bokem,a v jedmom místě byla nepatrně špinavá podestýlka a kousek skořápky,na který se vrhla ihned očumující slepice.Pipkám by nemělo nic chybět,mají granule pro nosnice,oves ,pšenici,slunečnici,vařená vejce maso pro psy,grit,vitamíny.Celé odpoledne do večera jsou na trávě.
Ještě podezírám psy,slípky sou totiž na dvorku i jejich výběh a psi tam lezou,dnes jeden pes chtěl nocovat ve slepičí boudě,ale že by žrali vejce tomu moc nevěřím,,i když je možné vše.
Do Brahmánek bych toto neřekla,jsou to tak hodné klidné pipky,navíc nikdy nám žádné slípky vejce nežraly,drůbež máme nejmín 10let.Měli sme Vlašky,Velsumky,ruzné hybridy,holokrčky,křížence ted poslední roky Australky.Občas se stane,že nějaká slípka něco rozmáčkne,nebo snese bez skořápky,to sežerou,ale hnízdo je vždy tabu,nic nerozbíjí.Myslím tedy u Australek.
Ty Brahmy jsou mladé slípky,snáší teprv krátce,tudíž by neměly být vynesené,ani vyčerpané.Ach jo.Uplně mi to otrávilo den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slyšely něco o buchtě a radši si daly pauzu.
A já teda Noru ke slepicím nepouštím, ale když jdu s vejci tak předvádí v rychlém sledu všechny povely co umí včetně těch, co normálně nerada. A syrová vejce naprosto miluje, nezůstane po nich nic, ani kousek skořápky, nic.
% podezření na psy se mírně zvýšila....večer sem potmě nastražila kachní vejce v dílně,kde přespává jeden pes....dělala jakoby ji to nezajímalo,dnes ráno 3:30 kontrola při poklízení vejce fuč.
Je fakt,že včera tam chodili všichni a jedna fenka spala večer v brahmání boudě.Přišla sem na to náhodou-při zavírání sem potmě chtěla nastlat do hnízd a spal tam pes -30kg kolie.Ven nechtěla ani za nic,vedle ní ležely slepice.
No dnes se bude výběh zavírat.Dřív sem tam slípky neměla,tak to nemám stěmi psy odzkoušeno,a Australky mám jinde,tam psi vůbec nechodí.
Krasne ráno😀..tak to sleduji a zahada zmizelych vajec bude asi brzy objasněna😁..druha moznost je,jak píše bodlinka,že bramanky sva vajicka radsi snášet nebudou,nez dát svoje aristokratické poklady na buchtu..😂..další pravděpodobnost může být hladova selmicka,jako u nás..zacala se mi ztrácet vejce pizmovek,z venkovnich hnizd,ze by přestaly kacenky snášet,jsem nevěřila a manzel chytl zlodeje pri činu brzy ráno,kdy za hrozneho křiku doháněl houser JEŽKA,od už rozkousaneho husiho vejce!...tak byl zlocinec odhalen,teď už jen ho chytit a donést do hodne vzdáleného lesicka...ale mam na tom svuj podil,protože jsem predlonskou zimu nasla malinkeho ježka a aby nezahynul,tak jsem ho mela v kotci a celou zimu ho krmila kočičími granulemi,obcas i to vajicko😂 dostal,potom jsem ho pustila a asi se mu u nás zalibilo😂..ale nejen jezek,myslim,že máme i přítelkyni kunu😁..taky musi z něčeho žít..
ančovička1
napsal(a):
...kam nám zmizelo oblíbené vlákno Aprilove bafacky?
Momentálně mi chodí zanášet do stodoly dvě slepice-útěkářky.O hnízdech vím,ale musím sebrat včas nebo mně předběhne naše stodolní kuna.Minulý týden jsem našla jen vyblízané skořápky Loni se mi ztrácela vejce z kurníku,dokonce podkladky které jsem nacházela ve stodole se stopami zubů.Psi byli taky v podezření.Nezjistili jsme nic ani když jsme do kurníku nainstalovali fotopast.O kuně vím,občas ji vídám večer běhat po trámech,když s čelovkou nabírám seno.Pěkná skalačka s dvěma flíčky na náprsence.Pokud nezačne mordovat drůbež žádné sankce nebudou
kastef
napsal(a):
tak to žrali ti psi ,hned po příjezdu sem šla na dvůr,do zavřeného výběhu,slepice pustila na zahradu a honem do kurníku.Vevnitř seděla slípka v hnízdě a vejce tam byly-psi se hned dobývali za mnou.
tak to vam verim,mne mali maltezak kradol vajicka,po celej zahrade boli,uz som sa skaredo pozeral na moje krasne australorpky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje slepice žerou vejce, ale jenom holubí. Svoje ne. Akorát když přijdou na rozbité.
To dělaly chvíli akorát liliputky z voliéry. A přestaly s tím. Začaly dostávat neoplozená vejce od kvočen, rozklepnutá. Takže asi zapomněly, jak se vejce rozbíjí. Teď od nich zase normálně sbírám, už je to nevábí.
lupus4
napsal(a):
nebo potkani
potkani ne,jen sem začla přes odpoledne zavírat výběh,aby tam psi nemohli ,a hned druhý den byla vejce na svým místě.Jeden den tam dokonce pes nalezl večer a náhodně sem ho před zavřením našla.Asi chtěl být hned u zdroje.
Nyní už je vše OK a už zas sbírám na líhnutí na příští týden