Uživatel s deaktivovaným účtem

ono poradili dobře, slepičí nachlazení dělá bacilonosiče. pokud chcete zdravý chov, nic jiného nezbývá.
pokud je to jedno, tak co nezdechne se jakože vyléčí.

Moje hedvábnička mi nedávno pšíkala. Přejde to.
Bodlinka je sice veterinářka, ale jak jsem psal na jiném vlákně, kdyby se to takto léčilo vždy, tak by brzo slípek skoro nebylo, zvláště ne čistokrevných.
Jestli s tím vybíjením bude strašit, tak si asi najdu někoho v jejím okolí, ať hodí do blízkosti jejich stříbrných paduánek hodně pšíkavou slípku, věřím, že názor přehodnotí , zvláště proto, co má za raritu a odkud vozí novou krev.
Jako pravdu má, ale teoretickou, ne praktickou, kam by to chovatelství spělo.
Příklad ke srovnání.Hele, až 98% lidí je nositelem viru HSV-1 (herpes virus-opar). A vybíjí někdo lidi. Ne, nikdy, a každý člověk řekne, že by to byla hloupost, nejen na svou obranu, ale protože je to banalita.
Podobně tak bývá banální pšíkání kurů. Není to žádné masové onemočnění jako paramyxovirus aj,
Vykašlejte se na vybíjení. Sekeru vytáhněte v případě, kdy si slepice sama neporadí (a vedlo by to k její zdlouhavé pomalé smrti), pokud slípka není miláček nebo důležitá v chovu, tedy příliš špatnou slípku vyřaďte.
Mého kohouta králováka, který měl mykoplasmu, vyléčil Doxygal.
Hlavně se nesnažte dávat příliš malou dávku jen pro úlevu, ať neděláte rezistenci na ATB.
U bažanta jsem to protáhl na 8 dní, ale předepsáno bylo 5 dní. Pak mu vytekla trocha rýmy a teď už vypadá ok.
Ale pozor, ono se to i vrací, všechna nová zvířata toto pšíkání časem dostanou. Přichází to na slípky v deštivém období ponejvíc.
Smiřte se s tím, jak to je, a poskytněte slípkám dobré prostředí k tomu, aby to přelezly samy a měly na dlouho klid.
U mě na to trpí hlavně zjara a na podzim. Kuřata rostou, vejce se líhnou, vše jak má být. Mám takový pocit, že letos na podzim se i přes vlhko moc slípek nerozkýchalo, příp to bylo rychle pryč.

napsal(a):
Moje hedvábnička mi nedávno pšíkala. Přejde to.
Bodlinka je sice veterinářka, ale jak jsem psal na jiném vlákně, kdyby se to takto léčilo vždy, tak by brzo slípek skoro nebylo, zvláště ne čistokrevných.
Jestli s tím vybíjením bude strašit, tak si asi najdu někoho v jejím okolí, ať hodí do blízkosti jejich stříbrných paduánek hodně pšíkavou slípku, věřím, že názor přehodnotí , zvláště proto, co má za raritu a odkud vozí novou krev.
Jako pravdu má, ale teoretickou, ne praktickou, kam by to chovatelství spělo.
Příklad ke srovnání.Hele, až 98% lidí je nositelem viru HSV-1 (herpes virus-opar). A vybíjí někdo lidi. Ne, nikdy, a každý člověk řekne, že by to byla hloupost, nejen na svou obranu, ale protože je to banalita.
Podobně tak bývá banální pšíkání kurů. Není to žádné masové onemočnění jako paramyxovirus aj,
Vykašlejte se na vybíjení. Sekeru vytáhněte v případě, kdy si slepice sama neporadí (a vedlo by to k její zdlouhavé pomalé smrti), pokud slípka není miláček nebo důležitá v chovu, tedy příliš špatnou slípku vyřaďte.
Mého kohouta králováka, který měl mykoplasmu, vyléčil Doxygal.
Hlavně se nesnažte dávat příliš malou dávku jen pro úlevu, ať neděláte rezistenci na ATB.
U bažanta jsem to protáhl na 8 dní, ale předepsáno bylo 5 dní. Pak mu vytekla trocha rýmy a teď už vypadá ok.
Ale pozor, ono se to i vrací, všechna nová zvířata toto pšíkání časem dostanou. Přichází to na slípky v deštivém období ponejvíc.
Smiřte se s tím, jak to je, a poskytněte slípkám dobré prostředí k tomu, aby to přelezly samy a měly na dlouho klid.
U mě na to trpí hlavně zjara a na podzim. Kuřata rostou, vejce se líhnou, vše jak má být. Mám takový pocit, že letos na podzim se i přes vlhko moc slípek nerozkýchalo, příp to bylo rychle pryč.
Nepřehodnotím a kdyby se tak stalo, paduánky by šly do hrnce, protože se stýkám s kury, u kterých je jejich prostý status hejna podmínkou několika důležitých certifikátů a tím pádem abych je vůbec mohla mít, musí být i ony prosté.
U Hedvábniček ale i u větších slepic mi pomůže při začátku pšikaní mentovit je určený na poštovní holuby,aby se holubům při závodě lépe dýchalo,u více nakažených podávám s troškou vody rovnou do zobáku,u nás vypukává pšikaní každý rok na podzim a v zimě. Vždy to zase s jarem přestane.Slepicim to zřejmě nějak nevadí protože přes zimu máme největší snášku vajec Máme Amroxky zkřížené s Hempšírkami, dvě slepice Amroxka s hedvábničkou, letos jsme si vylíhli čisté vlašky a nechali jsme si 3kohouty tak uvidíme co z toho bude. Jediný teda co nemůžeme si koupit už dospělého kohouta ten jak na to není zvyklí a nemá imunitu zdechne je to 50 na 50
j.erlec, ale i bodlinka mají pravdu. V případě bodlinky, nemá jinou možnost, neboť drůbež (ve velkochovech) ji živí a tudíž nesmí nic riskovat. Mladý nadšený j.erec má pravdu v tom, že příroda si vždy poradí a drobný zájmový chov bude úspěšný a v něm budou i bacilonosiči, tak jako v lidské populaci. Bohužel i u drůbeže se začíná léčit a používat např. ATB přípravky, což se nutně projevuje i na tomto DF. Já osobně se snažím používat zdravý selský rozum a ve svém zájmovém chovu neléčím a slabší a méně vitální jedince vyřazuji. Protože se v mnoha chovech čistokrevných slepic "rozmohlo" i preventivní léčení a následné "zachraňování", mám to těžké při shánění při zařazování nepříbuzných zvířat. Většinou to dělám přes násadová vejce a odchov selektuji. Takže se mi stává, že u takto získaných jedinců vyřadím i 50%, než si vychovám 2 nepříbuzné kohouty, pro zařazení do chovu. S kýcháním a jinými respiračními chorobami jsem, zatím neměl potíže. Základem pro zdraví je přiměřená zoohygiena, sucho a dostatečný prostor v kurníku a přiměřený výběh....

Fanda1
napsal(a):
Dobrý den
Chci koupit hedvábničku,ale chtěl bych před tím znát jak rozpoznat zdravou slepičku. Bude to moje první hedvábnička proto prosím o radu.
Neměla by mít vápenku na nohách a neměla by být tzv. podesraná (pokálený zadek), zdravé oči a nos bez výtoku. Prostě by měla vypadat zdravě, čile atd. nebýt skleslá.

Fanda1
napsal(a):
Děkuji za odpověď a má smysl si ji kupovat na zimu nebo počkat do jara?
No, na jaře 100% žádnou neseženete, je to chovná sezona, nikdo nic neprodá. Teď je čas výstav (ikdyž fakticky se nekonají), takže chovatelé mají doma to, co by jinak mna výstavě prodali. Ale nevím, co myslíte tím "má smysl kupovat na zimu".