lukasluck

XXX.XXX.245.84
Dobry den, mne sa uz dva roky po sebe vyskytla v chove velkych wyandotiek choroba, ktoru mi nikto nedefinoval zatial. Kupil som tyzdnove kurata, ockovane proti kokcidioze, rastli a vsetko bolo v poriadku, ale ked sa dostali tak cca do veku 5 az 6 mesiacov tak zacali postupne hynut. Nebolo na nixh skoro nic vidiet, len sa im spustali kridla a mali taky zdureny krk. Jedna zdochla, par dni az tyzdnov nic a potom zase. Mam teraz 2ks z 20 kupenych. Foto poslednych v prilohe. Dakuje. Pekne za odpoved
Uživatel s deaktivovaným účtem

syngamóza?

tady je to fakt odborník:D
zadavateli, syngamóza nejde poznat podle zduřelého krku.
jestli chcete vědět příčinu úhynu, je potřeba pitvat.

Také zastávám názor,když je drůbež zjevně nemocná,řeším to s veterinárním lékařem.Nebudu dávat fotky zubožené drůbeže.Nakupujte u odborníků.

napsal(a):
tady je to fakt odborník:D
zadavateli, syngamóza nejde poznat podle zduřelého krku.
jestli chcete vědět příčinu úhynu, je potřeba pitvat.
toľká irónia za nástrel podľa fotky a chabého popisu
aj keď chovateľ je zodpovedný, ešte mu dve sliepky zostali a už sa pýta na fóre

kury
napsal(a):
DObrý večer.
Pravděpodobně se jedná oMarkovu nemoc která postihuje drůbež v tomto stáří.{
na marka už jsou dost staré, marek začíná tak v osmi týdnech. ale třeba lymfoidní leukóza by věkově seděla.
ale prostě dělat diagnózu úhynů bez pitvy nejde.
VÁŽENÁ.Jako veterinářka by jste měla vědet,že Marek má více forem a postihuje především drůbež předdospělostí.Z aléta jsem se setkal s ledasčím podobné příznaky má i Leukoza ale tam docházíještě ke zduření břicha.Obojí je neléčitelné proto říkám chovatelům utratit vydezinfikovat chvíli nic nemít a hlavně nekupovat jako předešle.Proč vyhazovat peníze za pitvu.Jsem mimo jiné 60 let organizovaným chovatelem propaguji čistokrevná plemena a zaBÝVÁMSE IKRÁLÍKY.Za 50 let jsem nalíhl tisíce kuřat a ročně ještě nyní odchovávám 150.Když čtu vaše reakce tak některé mě připadají úsměvné.Hold jste ještě moc mladá.