Kvočna z dominantek

Dominant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2020 14:46
Benny123

XXX.XXX.202.162

Dobrý den,

vloni na jaře jsem v Ředhošti koupil slepice a kohouta (Minorák). Jedná se o slepice Dominant (tedy hybridy).

Na diskuzi jsem se dočetl, že je u nich potlačena kvokavost. Chci se zeptat, jaká je zhruba pravděpodobnost, že by přece jen nějaká usedla (mám jich 10). Na jaře bych rád zkusil vychovat kuřata pod kvočnou, tak zda je spiše lepší, porozhlednout se po kvočně a případně od někoho koupit (kdyby měl někdo na prodej, měl bych zájem), nebo doufat, že u minimálně u jedné slípky se tento pud projeví?

Moc děkuji za Vaše názory a zkušenosti.

Benny

14.1.2020 15:39
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ano, může se to stát a může to být i dobrá kvočna. Mě se to jednou stalo, byla to ISA a nemohla jsem ji za žádnou cenu odkvokat. Nechtěla jsem jí zabít, tak jsem jí nakonec vajíčka podstrčila (ne její vlastní) a odvodila kuřata. Ale je to spíš výjimka. Potom mi snášela ještě asi 2 roky a už nikdy nezasedla. Jako kvočny chovám Orpingtonky, ale je dost jiných kvokavých plemen, určit vám někdo nabídne.

14.1.2020 18:37
petan83

XXX.XXX.33.11

Otec chova prevazne hybridky, predloni mu jich z 20ti zasedlo asi 6, loni jsem chtel az mu nejaka zasedne pod ni podstrcit vejce a nezakvokala jak naschval ani jedna.

14.1.2020 19:33
Patrik.01

XXX.XXX.20.248

Nám sedly hybridky 4 z 20ks... jedna si kuřata vyseděla a druhé jsme po 21 dnech sezení podstřčily kuřata, protože vejce byla neoplozená, třetí vydržela 15 dní sedět pak přestala a čtvrtá to vzdala asi po týdnu. Myslím, že u nich je to tak 50/50, že vysedí a odvodí kuřata... Za mě bych přidal nějaké víc kvokavé slípky třeba 2ks stejné barvy, aby je ostatní nenapadali.

15.1.2020 21:09
alest250

XXX.XXX.64.7

Jeden farmář má hejno netuším jestli 50, 100 nebo víc hybridek, ale z toho počtu mu minulý rok vyvedla kuřata jedna. Nám u zhruba 10-15 slepic žádná už dlouho. Čili opravdu, kvokavost je minimální.

15.1.2020 21:24
keckas

XXX.XXX.218.174

Loni mi že 4 hybridek zasedly 2 a obě vyvedly kuřata. Obě vodily na den přesně 4 týdny.

15.1.2020 23:52
Benny123

XXX.XXX.202.162

Děkuji všem za reakce.

Mohl bych se zeptat, obecně, v jakém věku tak slepice průměrně začne kvokat (pokud vůbec). Předpokládám správně, že tak v druhém roku života?

Asi tedy půjdu cestou, že se porozhlédnu po nějaké kvočně na prodej. Kdyby někdo měl "přebytečnou" a byl z Ústeckého kraje či středočeského (severně od Prahy), tak bych měl zájem :)

Ještě jednou díky všem za užitečné informace :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2020 07:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ony kvokajú kľudne aj v prvom roku života

16.1.2020 09:45
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ano, pokud je to kvokavé plemeno. Min.týden jsem zrovna odkvokávala 8.měsíční Orpingtonku a vloni také tak starou. Jen co začne snášet, nanese nějaký počet vajec a zasedne A když pak potřebujete, aby sedla v březnu, tak už se jí nechce. Proto je lépe mít kvočen víc a nebo líheň.

16.1.2020 10:03
ladd

XXX.XXX.34.41

Benny123 napsal(a):
Děkuji všem za reakce.

Mohl bych se zeptat, obecně, v jakém věku tak slepice průměrně začne kvokat (pokud vůbec). Předpokládám správně, že tak v druhém roku života?

Asi tedy půjdu cestou, že se porozhlédnu po nějaké kvočně na prodej. Kdyby někdo měl "přebytečnou" a byl z Ústeckého kraje či středočeského (severně od Prahy), tak bych měl zájem :)

Ještě jednou díky všem za užitečné informace :)

Aby slepice začala kvokat, tak je nutné aby nejdříve snášela. Takže kvokat může i v půl roce věku, nanese pár vajíček a začne.

16.1.2020 10:31
zntomas

XXX.XXX.53.154

Máme křížence Amroxky a Hempšírky 35ks a až se oteplí počítám s tím že polovina bude kvokat... Je to tak každý rok přes zimu snáší (z35 slepic denně okolo 20 až 30 vajíčky) a přes léto tak max 10 vajíček.Jinak máme kříženku Hedvábničky a Amroxky a tý se budou za 3 Dny líhnout kuřata

2.6.2020 20:24
Benny123

XXX.XXX.59.219

Nerozkvolala se někomu prebytecna slipka, kterou by byl ochotný poslat do světa. Celou zimu a jaro se těšíme, že nějaka zasedne a odvodi kuřata, ale nějak se jim nechce. Holt dominanty. Tak kdybyste někdo náhodou měl, rád koupím.

2.6.2020 22:45
horal

XXX.XXX.13.30

Benny123 napsal(a):
Nerozkvolala se někomu prebytecna slipka, kterou by byl ochotný poslat do světa. Celou zimu a jaro se těšíme, že nějaka zasedne a odvodi kuřata, ale nějak se jim nechce. Holt dominanty. Tak kdybyste někdo náhodou měl, rád koupím.

Já mám jednu dominantku, jednu vlašku oranžovokrkou a tři vlašky žluté. Sedí jak přibité, ale pochybuji, že se vám bude chtít téměř až na konec D5.

3.6.2020 09:34
Benny123

XXX.XXX.202.162

horal napsal(a):
Já mám jednu dominantku, jednu vlašku oranžovokrkou a tři vlašky žluté. Sedí jak přibité, ale pochybuji, že se vám bude chtít téměř až na konec D5.

Dobrý den, děkuji moc za nabídku. Máte pravdu, to už je pro mě daleko, ačkoliv v tom nadšení bych snad byl schopný i pro jednu přijet :D

Třeba se ozve někdo z menší vzdálenosti (Severní Čechy, Středočeský kraj). Každopádně vám děkuji za reakci :)

Lucka.tz

3.6.2020 10:15
Lucka.tz

XXX.XXX.99.215

Zdravím nemá někdo foto jak vypadají 2 měsíční kuřata dominant kropenatý?

3.6.2020 11:55
horal

XXX.XXX.13.30

Kropenatý dominant může vypadat jakkoliv. (pokud myslíte zbarvení) může to být různá spleť barev, třeba hnědá se žlutým kropením. Pokud nemáte na mysli žíhanou. Dvouměsíční velikostně asi jako holub.

Jan.h

3.6.2020 12:15
Jan.h

XXX.XXX.99.215

Ahoj mám problém sedí mi na vejcích kachna indického běžce dneska je to už 28 den a furt nic nelíhnou se ani vajíčka nejsou naklovaná neví někdo co s tím prosím ?

3.6.2020 12:35
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Počkat ještě pár dní. Klidně i týden. Kachna, než doopravdy začne sedět, tak už pár dní před tím chodí na noc na hnízdo. Kachna moc dobře ví, jak dlouho má sedět. Pokud nesleze ani po týdnu, tak ji je vemte a rozbijte, ať víte, jestli byla čistá nebo zárodky odumřely během inkubace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík