Únor bílý, pole.....

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2020 14:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Máte mě na svědomí. Právě jsem objednala semínka, cibulky, travní směs. Neptejte se za kolik...

29.2.2020 14:17
horal

XXX.XXX.13.30

Javorko, když jsem byl klučina, tak moje babička pěstovala na Slovensku podobnou dýni. Byla z venku zelenomodrá,vroubkovaná, uvnitř krásně oranžová s malou dutinou a jenom pár semínky. Pekla nám ji v peci a strašně nám chutnala. Měla příjemně sladkou chuť. Od té doby jsem se s ní nikdy nesetkal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.2.2020 14:19

jestli to alkohol zničí, tak jsem zcela v bezpečí.

předminulý týden jsem měla trochu kašel, ale když jsem se vracela s Norou z procházky, pozval mě tady v obci jeden stréc na štopičku. no ty vole tak jsem se neztřískala jako už dlouho ne, aneb nechlasté se starém hanákem, protože voni mají hrozně natrénováno.

ale ten kašel zmizel.

29.2.2020 14:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jestli to alkohol zničí, tak jsem zcela v bezpečí.

předminulý týden jsem měla trochu kašel, ale když jsem se vracela s Norou z procházky, pozval mě tady v obci jeden stréc na štopičku. no ty vole tak jsem se neztřískala jako už dlouho ne, aneb nechlasté se starém hanákem, protože voni mají hrozně natrénováno.

ale ten kašel zmizel.

keď pôjdeš okolo, tiež ťa pozvem

29.2.2020 15:08
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

veraboskova napsal(a):
Perlinka. Dá se to koupit za pár korun ve stavebninách. A je to dobré pro kuřata, že jim noviny nekloužou.Asi po třech dnech když se rozběhají, tak jim vyčistím a dám místo toho noviny na to bezprašné hobliny.

Děkuji 🤩

29.2.2020 16:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

veraboskova napsal(a):
Máte mě na svědomí. Právě jsem objednala semínka, cibulky, travní směs. Neptejte se za kolik...

Ja jsem pro změnu stravila skoro cele dopoledne v OBI...a s dcerou😀..dopadla jsem,Věrko,asi úplně stejně😂😂cibulky meciku,nové,modré,begonky previsle,xxxx seminek všeho druhu,6truhliku previslych muskatu(to jeste musim prikoupit).barvy na vajíčka...atd..😁😁a to je teprve začátek😂😂😂😂🌸🌸🌸

29.2.2020 17:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já hlavně nakoupila semínka tmavých rajčat, loni jsme je zkoušeli poprvé a jsou dost dobré. Pak jsem koupila semínka oblíbené bazalky trpasličí. Ale mám tam taky "novinky" zelenou cuketu Green Griller má být hlavně na zapékání nebo dračí mrkev (fialovou). Přihodila jsem k tomu sazečku, travní směs do sucha, jeden amarylis. A hned bylo poštovné zdarma

29.2.2020 17:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě musím pohledat semínka z loňska rajčat. Tahle fotka je z 12. října kdy jsme je ještě sklízeli z lodžie.

29.2.2020 19:51
javorka

XXX.XXX.98.207

petraodlesa napsal(a):
Díky za tip na dýni🥰 objednáno... Co myslíte, je to hybrida nebo si budu moct nasbírat semínka na příští sezónu?

Petro, já bych semínka zkusila zasadit a uvidíte co vyroste. Problém je, že se to někdy zkříží a pak je to překvapení.
Moje sestřenice nikdy semínka nekoupí a pak nám nosí předpěstované cukety z kterých vždycky vyrostou dýně.

29.2.2020 20:13
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já teď preparuju semínka z kupovaných rajčat. Chci to zkusit. Tak snad mi z toho vyroste něco alespoň orientačně jedlého. Z tmavých supermarketových rajčat jsem sela semínka loni, jmenovala se elcoulade nebo nějak podobně, a vyrostly pěkné rostliny s celkem dobrými rajčaty - tmavé nebylo ale ani jedno.
Budu mít letos muškátovou dýni poprvé, tak jsem zvědavá. Kromě rajčat, chilli, sladkých paprik a mochyní mám zaseto jen pár celerů a kedluben. Mám moc málo minipařeníčků a sadbovačů. A oken obrácených na jih. Takže teď už mám utrum až do dubna, kdy přijdou na řadu ty dýně a ačokča.

29.2.2020 21:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já věděl, že Bodlinka to má jinak... to se pozná...
Takže vona je nejenže na starší, ale ještě na hanáky
s velkým H...

Věrko, takže... za kolik?

Já letos budu jako Bohuš Matuš - vyzkouším svou první ´Pavlínku´
https://www.basik.cz/index.php/semena/semena-zeleninova/rajce-kerickove-pavlina-detail

1.3.2020 05:22
jo012810

XXX.XXX.101.35

U mne se zase daří letirě "Tornádům"....

Přidejte reakci

Přidat smajlík